"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-08, 12:53   #3601
make_up_istka
BAN stały

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

No Apart jest w ogóle chyba najdroższy...

kma1982 przyjemnego obiadu i czasu razem spędzonego Też bym poszła z TŻtem do restauracji... Ale dzisiaj zaczynamy remont, tzn pakujemy wszystko zszafek i od jutra malowanie czyli ja jadę do mamy
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 14:22   #3602
vilya
Zadomowienie

Apart jest bardzo drogi, w yes tez jest drogo. Ja kupowałam obrączki w Kruku - też mają duży wybór a jest chyba taniej.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 14:49   #3603
mysiopez
Zadomowienie

słyszałyście o muszlach aventa? http://allegro.pl/item1164492048_mus..._promocja.html
Ja coś takiego kupiłam w promocji w realu.. za 10 zł! nie wiem czy użyję, ale nie będę tego rozpakowywać ... Jak nie użyje to sprzedam na allegro...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 17:03   #3604
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Ja też chce znać płeć.. Wizytę mam 19, ale wątpie czy mi USG zrobi. a USG połówkowe będę miała dopiero w połowie września pewnie.. Ostatnio przyzwyczaiłam się do myśli, że to synek.. a co jak wyjdzie córeczka? Mój mąz mówi "Będę kochac jak swoje..." i pyta się co u synusia.
ach ... oddam Ci mojego a Ty mi dasz córę

Śmiałam się do TŻ że podmienię albo czary zrobię w brzuchu by mieć córkę a on na mnie zły jak cholera i powiedział że głupoty gadam. Oczywiście on twierdzi dumnie że pierwszy musi być syn i koniec kropka bez 2 zdań...

Ja się staram przyzwyczaić do tej myśli

Co do kindziuka Wera ja wcinałam ale odkąd mam świadomość że to surowe dojrzewające mięso - odłożyłam na bok. Jeszcze się zdążę tym najeść a kusić losu już nie będę.
Śledzie - można grillowane i pieczone, nie jadłam nigdy takich. Raz pozwoliłam sobie na takie w occie - nie wiem czy jeszcze się skuszę, bo nawet ze względu na to że MAM PO NICH TERAZ ZGAGĘ - jak nigdy!

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
słyszałyście o muszlach aventa? http://allegro.pl/item1164492048_mus..._promocja.html
Ja coś takiego kupiłam w promocji w realu.. za 10 zł! nie wiem czy użyję, ale nie będę tego rozpakowywać ... Jak nie użyje to sprzedam na allegro...
są w promocji? a nie wiesz do kiedy? bo ja dopiero w srode bede w poblizu reala
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 18:11   #3605
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
No Apart jest w ogóle chyba najdroższy...

kma1982 przyjemnego obiadu i czasu razem spędzonego Też bym poszła z TŻtem do restauracji... Ale dzisiaj zaczynamy remont, tzn pakujemy wszystko zszafek i od jutra malowanie czyli ja jadę do mamy
U mnie remont od piątku - rodzice przyjadą do nas malować pokój maleństwa, a my w tym czasie jedziemy do teściów. Dziś kupiliśmy farbę do pokoju - bananowy koktajl z dekoralu. Fajna nazwa i kolorek, mam nadzieję, że na ścianie wyjdzie równie zachęcająco.

Dziewczyny, czy Was też boli podbrzusze?? Mnie od kilku dni czasami zarwie na dole brzucha, np. kiedy kichnę gwałtownie, lub szybki ruch zrobię. Trochę się tym martwię, ale niektóre z Was pisały, że to chyba normalne, bo macica się rozciąga. Nie wiem, czy nie zapisać się do lekarza na wszelki wypadek.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 18:13   #3606
olbka
Zadomowienie

dziewczyny, fajny film:
http://vod.onet.pl/zycie-przed-zyciem,5782,film.html

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 18:21   #3607
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość

Mój Mąż się na nim popłakał.

Ponawiam pytanko o ból podbrzusza...

Miłego wieczorku, ja idę kibicować z mężulkiem naszych toruńskich żużlowców...szkoda, ze dziś tylko w radiu .

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-08-08 o 18:24
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-08, 18:27   #3608
Greczynka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Mysiopez ja mam problem z za niskim ciśnieniem dlatego pozwalam sobie czasami na kawę co by je trochę podnieść. Samo podnosi mi się tylko u lekarza jak się denerwuję a normalnie też mam ok 80/50.

Zadie jesteś tak szczuplutka jak ja, ale aż się zaczynam zastanawiać czy to nie dziwne że mam taki wielki już brzuch to co będzie dalej?? Biust też mi bardzo urósł, ale zawsze był malutki więc teraz jest normalny biodra nic. A wagowo 1 kg w górę.

Zostawiam Wam jeszcze jedno zdjęcie brzuchola no i obiecane kiedyś zdjęcie z USG 4D sprzed ponad dwóch tygodni
Make-up-istka: genialne zdjecia Twojego malenstwa!

Dziewczyny: wszystkie macie piekne brzuszki Moj brzuchol jest ogromny, przez miesiac przytylam 2 kg, a to dopiero 12 tydzien.
Greczynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 18:37   #3609
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Was też boli podbrzusze?? Mnie od kilku dni czasami zarwie na dole brzucha, np. kiedy kichnę gwałtownie, lub szybki ruch zrobię. Trochę się tym martwię, ale niektóre z Was pisały, że to chyba normalne, bo macica się rozciąga. Nie wiem, czy nie zapisać się do lekarza na wszelki wypadek.
mnie boli, nie zawsze, ale czasami, jak kichnę czy odkaszlnę też. pytałam gina jak byłam w środę i mówił, że to normalne....
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 18:51   #3610
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
U mnie remont od piątku - rodzice przyjadą do nas malować pokój maleństwa, a my w tym czasie jedziemy do teściów. Dziś kupiliśmy farbę do pokoju - bananowy koktajl z dekoralu. Fajna nazwa i kolorek, mam nadzieję, że na ścianie wyjdzie równie zachęcająco.

kurcze taki remont mogę mieć my: walenie ściany, panele na deskę i podwieszany sufit, mam mieszkanie 2 lata po remoncie. Ale tanszym kosztem i teraz są efekty...że efektu nie ma. I dalej od nowa. Chciałam dawno- ale nie bo po co. A teraz będzie robił...

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
mnie boli, nie zawsze, ale czasami, jak kichnę czy odkaszlnę też. pytałam gina jak byłam w środę i mówił, że to normalne....
to te nadwyrężone więzadła. Jesli poczujecie ból jak w okolicach okresu- wtedy do lekarza

Obejrzyjcie wózek Baby Activ Jet jest już nowa wersja 10 kg z gondolą
ja jestem zdecydowana. Przewaga pozytywnych opinii, koleżanka testowała, waga mnie przekonuje, design ładny, cena przystępna 3 w 1, a najważniejsza waga 4 p bez windy a z wózkownia to nigdy nie wiadomo

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-08-08 o 18:54
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 18:51   #3611
vilya
Zadomowienie

Cytat:

Pierwszy raz widzę. Czego ja się na tym forum nie dowiaduję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-08, 18:52   #3612
Justine1988
Zadomowienie

Wrażliwego masz męża....mozliwe , ze mojemu też łezka sie uroni, ale my bedziemy ogladac jutro.

Jak Wam minął dzionek??/Ja miałam gości cały dzien...najpierw zaprosiłam jednych dziadków na obiad drudzy sie na kawke "wprosili" wkoncu mój mąz niedzielny obiadek robił zamiast na 3 osoby( bo moja siostryczka jest n Nas) to na 7, potem kawka ciacho lody i sterta naczyn dopiero sie uporalismy, jeszcze znajoma z pracy ńas odwiedziła...cały dzien gosci..ale fajnie

Co do obraczek...musze przyznać, że macie bardzo duże wymagania....co do cen obraczek. Ja uwazam , że obraczki wcale nie musza duzo kosztowac zeby były łądne to tylko niepotrzebny wydatek....moim zdaniem obraczki powinny byc sromne, ja tak uważam. My to mielismy przeboje z obraczkami, opowiem wam.
Dostalismy od mojej babci dosc duzą i szeroka obraczke z ruskiego zlota, mielismy ja przetopić na 2, poszlismy do jubilera. Namowil nas by dołożyc troche takiego zóltego zlota zeby lepiej wygladały( bo ruskie złoto jest lekko czerwone) wiec zlota mielismy miec tylko tak dla poprawy koloru. ustalilismy z jubilerem ze złota za 100 zł ma dołożyc i 300 zł robocizna plus grawer(chcielismy tylko swoje imiona)..zapisał na zamowieniu ze nasze zloto plus doplacamy razem 400 zł ( 300 robocizna i 100 złoto).Mineły 2 tygodnie odbieramy obraczki a on do nas tak. Drodzy Państwo tu wyszło troche drożej bo niewymierzyłem ze złotem bo to cieżko i troche wiecej złita poszło wiec bedzie 487 zł.....niebylismy zachwyceni bo mielismy na ten cel przeznaczone 400 zł równo ale stwierdzilismy ach śłiczne sa ( bo byly ładne) nie bedziemy żałować na obraczki....i dałam 500 zł....i czekam ...a jubiler do mnie" A co Pani mi tu dała?"ja mówie" jak co dałam 500 zł obraczki kosztuja 487 zł czekam na resztye" A on do mnie, że " Nie prosze pani do obraczek trzeba doplacic 487zł plus 300 zł robocizna czyli 787 zł.....za tyle to bysmy mieli nowe mielismy upatrzone za 600 zł 2 zwykle polokragle tej lepszej proby.Dodam ze zamawialismy obraczki zwykle standardowe szerokosc 4,5 milimetra i dalismy ponad 5 gram naszego zlota...a po przerobieniu i dodaniu jego zlota one wazyly jakies ponad 6 gram jak sie nie myle wiec duzo nie dolożyl...chciał nas w ciula zrobic....ale zrobiismy awanture.. wiedzial ze mlodzi nie zaluja na swoj slub my jednak organizalismy skromna uroczystosc to slub cywilny byl ktory i tak nas sporo kosztowal i mielismy slub w czasie kiedy urzadzalismy mieszkanie wec liczylismy sie kosztami...zrobilismy awanture kazalismy mu zaplacic za nasze zloto dostalismy i za to co mielismy kupilismy 2 obraczki tej dobrej proby ładne zwykle plus grawer 50 zł za dwie...całosć jakies 600 zł nas wyniosloi amy śłiczne obraczki.

Także radze uważać z tymi przerobkami i petapianiem....bądźcie czujne.
A pierscionek mam przesliczny mi sie baaardzo podoba i tez nie byla drogi a jest naprawde bardzo ładny, złoty z cyrkoniami i dosc szeroki bogato wyglada, jest całkowicie w moim stylu.Wybieralismy go razem i dzieki temu ija i moj az jest zadowolony ze mi sie podoba. Mi naprzyklad nie podobaja sie takie cienkie pierscionki tylko z jednym oczkiem takie łyse sa...ale to juz zalezy od gustu.

Jakos od wczoraj brzuchmnie pobolewa na dole...martwie sie....lekarka mowila ze cos łożysko mam a nisko...w sumie moze to dziwne ale czasami czuje ze moja ciaza jest dosc nisko bo jak gwaltownie usiade to czuje ze cos mi sie tam w srodku przesuwa:-(albo juz poprostu wariuje...niewiem narazie staram sie lezeci leki biore a 19 sierpnia wizyta.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png

Edytowane przez Justine1988
Czas edycji: 2010-08-08 o 18:58
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 18:56   #3613
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Wrażliwego masz męża....mozliwe , ze mojemu też łezka sie uroni, ale my bedziemy ogladac jutro.

Jak Wam minął dzionek??/Ja miałam gości cały dzien...najpierw zaprosiłam jednych dziadków na obiad drudzy sie na kawke "wprosili" wkoncu mój mąz niedzielny obiadek robił zamiast na 3 osoby( bo moja siostryczka jest n Nas) to na 7, potem kawka ciacho lody i sterta naczyn dopiero sie uporalismy, jeszcze znajoma z pracy ńas odwiedziła...cały dzien gosci..ale fajnie

Co do obraczek...musze przyznać, że macie bardzo duże wymagania....co do cen obraczek. Ja uwazam , że obraczki wcale nie musza duzo kosztowac zeby były łądne to tylko niepotrzebny wydatek....moim zdaniem obraczki powinny byc sromne, ja tak uważam. My to mielismy przeboje z obraczkami, opowiem wam.
Dostalismy od mojej babci dosc duzą i szeroka obraczke z ruskiego zlota, mielismy ja przetopić na 2, poszlismy do jubilera. Namowil nas by dołożyc troche takiego zóltego zlota zeby lepiej wygladały( bo ruskie złoto jest lekko czerwone) wiec zlota mielismy miec tylko tak dla poprawy koloru. ustalilismy z jubilerem ze złota za 100 zł ma dołożyc i 300 zł robocizna plus grawer(chcielismy tylko swoje imiona)..zapisał na zamowieniu ze nasze zloto plus doplacamy razem 400 zł ( 300 robocizna i 100 złoto).Mineły 2 tygodnie odbieramy obraczki a on do nas tak. Drodzy Państwo tu wyszło troche drożej bo niewymierzyłem ze złotem bo to cieżko i troche wiecej złita poszło wiec bedzie 487 zł.....niebylismy zachwyceni bo mielismy na ten cel przeznaczone 400 zł równo ale stwierdzilismy ach śłiczne sa ( bo byly ładne) nie bedziemy żałować na obraczki....i dałam 500 zł....i czekam ...a jubiler do mnie" A co Pani mi tu dała?"ja mówie" jak co dałam 500 zł obraczki kosztuja 487 zł czekam na resztye" A on do mnie, że " Nie prosze pani do obraczek trzeba doplacic 487zł plus 300 zł robocizna czyli 787 zł.....za tyle to bysmy mieli nowe mielismy upatrzone za 600 zł 2 zwykle polokragle tej lepszej proby.Dodam ze zamawialismy obraczki zwykle standardowe szerokosc 4,5 milimetra i dalismy ponad 5 gram naszego zlota...a po przerobieniu i dodaniu jego zlota one wazyly jakies ponad 6 gram jak sie nie myle wiec duzo nie dolożyl...chciał nas w ciula zrobic....ale zrobiismy awanture.. wiedzial ze mlodzi nie zaluja na swoj slub my jednak organizalismy skromna uroczystosc to slub cywilny byl ktory i tak nas sporo kosztowal i mielismy slub w czasie kiedy urzadzalismy mieszkanie wec liczylismy sie kosztami...zrobilismy awanture kazalismy mu zaplacic za nasze zloto dostalismy i za to co mielismy kupilismy 2 obraczki tej dobrej proby ładne zwykle plus grawer 50 zł za dwie...całosć jakies 600 zł nas wyniosloi amy śłiczne obraczki.
mam takie samo zdanie, my z tak zwanego złomu, było duzo, nawet zostało, 200 zł za robociznę

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
mam takie samo zdanie, my z tak zwanego złomu, było duzo, nawet zostało, 200 zł za robociznę
siora muszle miała, mówiła, że lipa

Stary 2010-08-08, 19:12   #3614
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Greczynka Pokaż wiadomość
Make-up-istka: genialne zdjecia Twojego malenstwa!

Dziewczyny: wszystkie macie piekne brzuszki Moj brzuchol jest ogromny, przez miesiac przytylam 2 kg, a to dopiero 12 tydzien.
Mam to samo mój tez jest ogromny i tez dopiero 12 tydzien i od poczatku ciazy mam juz 5 kg na plusie...musze sie sie ograniczac.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
kurcze taki remont mogę mieć my: walenie ściany, panele na deskę i podwieszany sufit, mam mieszkanie 2 lata po remoncie. Ale tanszym kosztem i teraz są efekty...że efektu nie ma. I dalej od nowa. Chciałam dawno- ale nie bo po co. A teraz będzie robił...

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

to te nadwyrężone więzadła. Jesli poczujecie ból jak w okolicach okresu- wtedy do lekarza

ja jestem zdecydowana. Przewaga pozytywnych opinii, koleżanka testowała, waga mnie przekonuje, design ładny, cena przystępna 3 w 1, a najważniejsza waga 4 p bez windy a z wózkownia to nigdy nie wiadomo
Musze oblukac ten wózek, bo mam ten sam problem 4 pietro,bez windy ciekawe jaka cena....wygoda kosztuje...

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:

O te Ci chodziło???
http://www.babyexpress.pl/baby-activ...,1,10,349.html

jeśli tak to wyglada ciekawie jedyna wada to z tego co sie dopatrzyłam to ruchome kólka na przodzie , nie wygodne są.

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-08-08, 19:19   #3615
muron
Zakorzenienie

http://allegro.pl/item1166391797_bab...nium_nowe.html

no ruchome, ale są mniejsze większe oraz pompo i piankowe

to jest nowa wersja

znajomi mają taki, 4 koła
http://allegro.pl/item1179323036_bex...1_kolorow.html

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-08-08 o 19:21
Stary 2010-08-08, 19:28   #3616
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
dlaczego mnie praktycznie od 8 tc boli jak na okres...tzn. tak mi się wydaje, że to taki sam ból
Stary 2010-08-08, 19:38   #3617
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
dlaczego mnie praktycznie od 8 tc boli jak na okres...tzn. tak mi się wydaje, że to taki sam ból

no mnie gin mówiła że nie dobrze jak boli jak na okres, że inny ból brzucha to normalne. Mnie pobolewało niby jak na okres ale dużo dużo słabiej i stwierdziłam, ze pewnie chodzi o natężenie tego bólu. Ból okresowy spowodowany jest skurczami mięśni, obecność takich samych skurczy jest niebezpieczna. Skurcze wszak mają za zadanie wyrzucić coś na zewnątrz. Ja miałam bardzo bolesne okresy a teraz ten ból jest bardzo bardzo delikatny choć jakby podobny. Na bóle wtedy trzeba brac nospę rozkurczowo - ale to po konsultacji z lekarzem.

Zapytaj swojego gina o te bóle.

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-08-08 o 19:41
Stary 2010-08-08, 19:38   #3618
muron
Zakorzenienie

Cytat:
cały czas???

Koło 8 tyg normalne wtedy naciąganie rozciąganie, ale potem po 15 tyg to już nie powinien w ten sposób, połozna mi tłumaczyła. Ja czasem czuję jakieś naciągnie ale to nie taki rodzaj bólu jak właśnie na początku ciązy

Przede wszystkim to czuje teraz plumkanie i nawet kopanie momentami;-) A płci cholibka nie znam

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-08-08 o 19:41
Stary 2010-08-08, 19:40   #3619
kma1982
Wtajemniczenie

ja nie jestem jeszcze w 15 tc...
a bolała mnie na początku, tak po 8 tc praktycznie ciągle i teraz znowu zaczęło (dzisiaj) ale to nie jest silny ból, tylko taki bardzo delikatny i boli tak jak przy rozciąganiu...to źle

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-08, 19:45   #3620
Justine1988
Zadomowienie

Mnie też pobolewa tak jakby na okres a czasami tak jakby pecherz nie wiem ....mi moja gin powiedziala ze właśnie na te bole biore duphaston i jak beda sie nasilac mam wikeszyc sobie dawke ze moge sama regulowac dawke leku wedlug potrzeb i wlasnie sie zastanawiam czy na 3 znow nie zmienic poki co biore dwie i jakos ostatnio mnie boli...

Ale Ty kma1982 nir zamartwiaj sie, nie a sensu, skoro jestes pod opiek swojego gina to porostu mu ufaj bo inaczej zwariujesz( wiem po sobie) a opinii jest multum..takze spokojnie

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-08-08, 19:45   #3621
muron
Zakorzenienie

Cytat:
a bolała mnie na początku, tak po 8 tc praktycznie ciągle i teraz znowu zaczęło (dzisiaj) ale to nie jest silny ból, tylko taki bardzo delikatny i boli tak jak przy rozciąganiu...to źle
nie powinno być bólu ciagłego, może potrwać ale nie ciągły, mówiłaś ginowi?Może taka Twoja "uroda" ale lepiej powiedz

Stary 2010-08-08, 19:45   #3622
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

tak dzisiaj z mama dokladnie obejrzalam film z USG i faktycznie jakbysmy sie dopatrzyly jakis malutkich jajeczek i ... "czegos" sporo odstajacego. Mnie to zadziwilo ze to "az tak odstaje".
Nie wiem co mam myslec, ciagle o tym mysle

Mnie cos nie moze ten baby jet przekonac, nei wiem czemu

ciagle mnie zastanawia Bolder Ecoline i oczywiscie Mutsy 4Rider...ale kazdy sie przeraza na mysl o jego cenie i ja powoli tez - tym bardziej ze mam wydatek teraz w formie lustrzanki i obiektywow.
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 19:45   #3623
vilya
Zadomowienie

Cytat:

też miałam takie delikatne bóle niby jak np początki bólu okresowego ale taj jak mówię nasilenie jest inne. Przestraszyłam się że masz silne bóle okresowe. Nie wydaje mi się żeby taki ból jaki masz onaczał coś złego. niedobrze jak sa silne bóle okresowe czyli takie skurczowe. Myślę że nie masz co się martwić, ale w razie czego spytaj gina na wizycie, dla spokojności. myślę że wszystko jest ok.
Stary 2010-08-08, 19:46   #3624
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też pobolewa tak jakby na okres a czasami tak jakby pecherz nie wiem ....mi moja gin powiedziala ze właśnie na te bole biore duphaston i jak beda sie nasilac mam wikeszyc sobie dawke ze moge sama regulowac dawke leku wedlug potrzeb i wlasnie sie zastanawiam czy na 3 znow nie zmienic poki co biore dwie i jakos ostatnio mnie boli...

Ale Ty kma1982 nir zamartwiaj sie, nie a sensu, skoro jestes pod opiek swojego gina to porostu mu ufaj bo inaczej zwariujesz( wiem po sobie) a opinii jest multum..takze spokojnie
no to sobie odpowiedziałaś bierzesz duphaston

Ja chyba kończę w tym tyg to swinstwo. Nie miałam jednak bóli

Stary 2010-08-08, 19:49   #3625
kma1982
Wtajemniczenie

ja po ostatniej wizycie miałam odstawic luteinę, bo gin stwierdził, że jest ok...
ale teraz zaczynam się martwic....a kręgosłup was boli?? mnie strasznie...
Stary 2010-08-08, 19:51   #3626
muron
Zakorzenienie

Cytat:
ja po ostatniej wizycie miałam odstawic luteinę, bo gin stwierdził, że jest ok...
ale teraz zaczynam się martwic....a kręgosłup was boli?? mnie strasznie...
mnie kość ogonowa, co objawia się, powiem wulgarnie, bólem d..upki;-)

Stary 2010-08-08, 19:53   #3627
vilya
Zadomowienie

a mnie kośc ogonowa bolała chyba w 11 i 12 tygodniu, teraz mnie nie boli. Ale myślę, zę to było związane z rozszeżaniem się miednicy bo w tym okresie bardzo przybyło mi w biodrach - teraz mam prawie 100 a miałam koło 90
Stary 2010-08-08, 20:03   #3628
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
no to sobie odpowiedziałaś bierzesz duphaston

Ja chyba kończę w tym tyg to swinstwo. Nie miałam jednak bóli
A ile czasu juz bierzesz i jaka dawke???Lekarz chce zebys odstawila czy ty masz taka nadzieje??

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-08-08, 20:08   #3629
muron
Zakorzenienie

Cytat:
A ile czasu juz bierzesz i jaka dawke???Lekarz chce zebys odstawila czy ty masz taka nadzieje??
od 5 tyg, byłaam w szpitalu, 3 razy, potem 2 razy, lekarz mowił, ze konczymy, a ja wiem, ze do 20 mozna brac, a jestem w 18

Stary 2010-08-08, 20:29   #3630
magdaka13
Wtajemniczenie

Zapodaje fotke mojego brzuszka:

Ciekawe, ze jeszcze odczuwacie bole brzucha-ja najwiecej takich boli mialam do 13tyg., potem czasem mnie bolalo w okolicy pachwin, teraz oprocz "przelewania" mlodego nic specjalnego nie odczuwam. No oprocz dzisiaj rano-kiedy to mialam wrazenie, ze wyroslo mi drugie serce w okolicy pepka-a to musialo mlode kopac
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości