|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
zaraz go otworze, najpierw jajka musze sparzyc
|
|
|
|
#3602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wtedy mozna by je oslodzić słodzikiem hihi idę popołudniu do Reala to pobuszuję na galaretkach i poczytam skład Na serniczek już wszystko mam, wieczorkiem upiekę!!! Aż mnie ciśnie w dołku na samą myśl o słodyczach!!! Ha! Nawet znalazłam miejsce gdzie mają skrobię -i to na zwykłym ryneczku. Akurat dziś zabrakło, będzie dostawa w przyszłym tygodniu to upiekę chlebek Dukanowy.
|
|
#3603 |
|
Raczkowanie
|
Ja robie galaretke z soku takiego do rozcienczania z intermarche albo tesco, na slodzikach, bez kcal..i dodaje zelatyne, pyszna jest i bez kalorii
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
i chłopaku, o ile dobrze zauwazyłam ![]() Mogę się do Was dolączyć ? Na Dukanie jestem od 17 maja, zrzuciłam już ponad 5 kg Mam 170 cm, zaczynałam z wagi 71, dziś na wadze 65,5 Chce dojść do 56.Mimo, ze to już 13 dzień to nadal, ciężko mi uwierzyć, że nie chodząc głodną, a często wręcz przejedzona tak ładnie chudnę ![]() Strasznie się czułam na dniach warzywnych , ciągle miałam wzdęty brzuch, i jakoś tak straasznie ciężko mi było. Poza tym nie lubię wielu warzyw (pomidorów, papryki, pieczarek ), to chyba póję trybem 4/3
|
|
|
|
#3605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez nie lubie warzyw za duzo, szlam trybem 1/1 ale zdecydowalam sie jednak na 5/5 od wczoraj zobaczymy co z tego wyjdzieBardzo ladnie juz schudlas, gratuluje
|
|
#3606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witamy i zapraszamy!! Ja też ide trybem 4/3, bo jest dla mnie najbardziej odpowiedni - w weekend warzywka, to na imprezkach jest co jeść. Tylko musisz pamiętać, że przez te 3 dni musisz zjeść warzyw tyle co przez 4 dni, bo wszystkie systemy u Dukana są rowne 5/5, 3/3/, 1/1 - nie możesz doprowadzić do braku witamin w organiźmie bo sobie zrobisz kuku
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie
![]() Co do warzyw to wiem, że jak skracam dni warzywne to muszę zjeść ich więcej, ale to akurat nie problem. Teraz sezon na kalafiory i brokuły, które uwielbiam, więc do każdego obiadu mogę zjeść sporo zieleniny. No a potem jakieś sałaty, rzodkiewki i ogórki też wpadną Próbowałam iśc 5/5 ale po 4 dniu warzyw mysłalam, że mi brzuch eksploduje i 5 odpusciłam i zaczęlam same proteiny i jak ręką odjął
|
|
|
|
#3608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
A i jeszcze jedno...nie jem mięsa ani pochodnych (jedynie ryby) tak więc żelatyna w przepisach podanych przez Was odpada, czy można ją zastąpić gumą guar? Tak, możesz ją zastąpić gumą guar. Masz błogosławieństwo od samego doktorka Dukana. Poleca on gumę guar w swojej książce. "GUMA GUAR: Mało znana substancja pochodzenia roślinnego, do kupienia w aptece w postaci proszku, praktycznie pozbawiona kalorii. Jej właściwości żelujące pozwalają zagęścić sosy i nadać im podobnie aksamitną konsystencję jak tłuszcze. Stosuje się ją w małych dawkach (1/4 łyżeczki na 150ml płynu), gęstnieje pod wpływem ciepła." Może tak być. Słusznie chyba zauważyłaś. Poza tym chodziło Dukanowi o to, że skrobia kukurydziana dzięki wyjątkowo silnie wiążącym właściwościom, może nam na diecie bardzo ułatwić życie. Bo co prawda, skrobia to węglowodan, który ograniczamy niemalże do zera na naszej diecie, jednak jego ilość potrzebna do uzyskania gęstego sosu, jest minimalna (jedna łyżeczka na 125ml sosu) i w ogólnym bilansie węglowodanowym na naszej diecie jest to ilość bez znaczenia. Wiadomo, że w sytuacji zastojów, odkładamy skrobię na bok. Cytat:
![]() Napisane przez suspense Pokaż wiadomość a gdzie patrzysz na ten wykres? robisz sobie sama, w exelu, czy może gdzieś w necie? Cytat:
. Tak jak polecała Emilia i inne dziewczyny, należy zdecydowanie zwiększyć ilość spożywanych ryb.Cytat:
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2010-05-29 o 14:18 |
|||
|
|
|
#3609 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3610 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słuchajcie, mam pytanie. Czytam tu wyżej, że niektóre z Was ( a może wszystkie) ograniczają sobie nabiał. A co z zasadą "jesz kiedy chcesz i ile chcesz"? Jestem na diecie miesiąc i tydzień i nigdy przenigdy nie ograniczałam nabiału. Moje efekty to -9 kg. Co prawda ostatnio się nie ważę, bo mam wilczy apetyt i w skrócie siedzę i jem, ale nie sądzę, żebym przytyła. Wracając do nabiału. Serek wiejski to moje danie główne. Rano serek z otrębami na słodko, później serek z surimi, obiad, serek z rybą pieczoną, korniszony, później serek z tuńczykiem, jak jestem głodna to serek itd:P Może trochę przesadziłam, jadam też inne rzeczy dążę do tego, że dziwi mnie pomysł na ograniczanie nabiału. Co Wy na to?---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
O super, ja też z tych roślinożernych, a prawdę mówiąc nie wiedziałam o gumie guar. Pozdrawiam. |
||
|
|
|
#3611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez twinsplus1 Czas edycji: 2010-05-29 o 14:22 Powód: literowka |
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Nioooo
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2010-05-29 o 14:27 |
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[COLOR="Silver"]a jogurty faktycznie abrdzo dobre takie owocowe
|
|
|
|
|
#3614 |
|
Raczkowanie
|
Sprobuj sobie dodawac troche do twarogu i pomieszac, pyszny twarozek owocowy wychodzi, jakas odmiana zawsze
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie mi sie lody mroza
Tz bedzie mial niespodzianke po obiedzie
|
|
|
|
#3616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3617 |
|
Zadomowienie
|
Witam
U mnie dzisiaj na wadze 49,7 kg
|
#3618 |
|
Rozeznanie
|
a jak robisz lody??
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje, ze bedzie smakowal
on musi po upieczeniu troche odstac przed zjedzeniemjezeli chodzi o dukana, to wczesniej mrozilam jogurt, ale teraz zrobilam z jajkami i zobaczymy za jakies 2-3 godzinki co nich wyjdzie. juz teraz wiem, ze troche za slodkie zrobilam, ale dam im odstac. na 250g jogurtu dalam 2 jajka bialko ubilam oddzielnie a zoltka ze slodzikiem nastepnie do zoltek dalam jogurt, wymieszalam, dodalam bialka mieszajac bardzo delikatnie. przelalam do foremek i do zamrazalnika. mieszam je co jakis czas. ale nie wiem czy nie lepiej by bylo dac po 1 jajku, bo teraz troche czuc te jaja. ale dam im sie zamrozic po zjedzeniu podziele sie wrazeniami
|
|
|
|
#3620 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dopiero gdy ograniczyłam nabiał, doświadczyłam spadków Niektórzy już tak mają, że lepiej chudną na nabiale, szczęściaro A jest to wąskie grono ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
Widzisz, nareszcie się doczekałaś Ważysz 100g mniej niż ja
|
|
|
#3621 |
|
Raczkowanie
|
Uwaga! DZIAŁA http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=3418 Wzięłam wczoraj po kolacji (ok 21) i dziś o godz. 7.30 było po wszytskim
|
|
|
|
#3622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kurcze, ale jak patrzę na Wasze wagi... u mnie jeszcze chyba ze 3 miesiące na tym serku wiejskim ![]() Pozdrawiam, trzymam kciuki i gratuluję
|
|
|
|
|
#3624 |
|
Zadomowienie
|
No i po obiadku - zjadłam sobie rybkę na parze - w końcu nie żaden serek. Zastanowię się nad omletem. Nie wiem czy ktoś zrobił takie coś jak ja wczoraj na spontan - dwa jajka, dwie łyżki otrąb i troszeczkę mleka - roztrzepać i na patelnię teflonową - muszę przyznać że niezłe, może dorzucę kiedyś tuńczyka
|
#3625 |
|
404 Not Found
|
Muszę się Wam przyznać, że ostatnio zaniedbałam dni warzywne. Kończyło się często tylko na pomidorach i ogórkach, a to trochę za mało. Jak to jest: zawsze jak jestem na PP to marzę o warzywach i czego to ja nie zjem. A później mam lenia i idę na łatwiznę. Dajcie mi jakiegoś kopniaka w tyłek za karę, czy co..
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- To prawda, raczej sporadycznie po niego sięgaj. Można sobie rozregulować wszystko i łatwo się organizm do niego przyzwyczaja. |
|
|
|
#3626 |
|
ćwir ćwir
|
Mam do Was pytanie. Wdrażam się w tą dietę i zaczynam kupować produkty na następny tydzień. Zaczynam od fazy uderzeniowej. Czy kiedy piszecie "I faza" macie na myśli tą uderzeniową czy uderzeniowa to jakby faza 0 i się nie liczy?
Przeglądam wątek z przepisami i tam dużo przepisów napisanych na różowo, czyli odpowiednich na I fazę, zawiera warzywa, które, o ile dobrze rozumiem, są w I fazie zabronione...
|
#3627 |
|
Raczkowanie
|
![]() Moje pół piersi z kurczaka, to jest właśnie tyle - jedna pojedyncza Tak jak mówiłyście wypiłam pół tego kefiru, ale niestety nic Zjadłam tą pierś w przyprawach pieczoną + pół sałatki z tuńczykiem i jajkami i jak narazie to peeeełna jestem, że hoho, chyba pozostało mi zjeść tylko kolacje Koło 19.00 jeden płat dorsza + pół kostki twarogu + reszte tej sałatki z tuńczyka Nie za dużo, jak na kolacje ?? ![]() Ważycie się wieczorem? Po całym dniu jedzenia, ile przybieracie? + 2kg od wagi rano czy ile?
Pewnego dnia... pewnego dnia będzie pięknie... ![]() Dukan! (168cm) I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg II faza: 31.05 - .... 60,3kg - POLEGŁAM ![]() ![]() ![]() ale wracam ![]() 69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba tak działa na mnie piwko pszeniczne gdyż 1 sobie wieczorem trzasnęłam
|
|
#3629 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Najlepiej zapoznaj się z książkę i 1 postem tego wątku, tam jest dużo przydatnych informacji. Powodzenia!
|
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Dukaneczki przepraszam że tak truje ale mam menu na dzisiaj ogarnijcie czy dobre
to mój drugi dzien (P) :wstałam 10-30 o 11-00 jadłam sniadanko: 2jajka z chudą kiełbaską szczypiorkiem pieprzem kawa + mleko w miedzy czasie zjadłam serek twarogowy i piłam zimne napoje 15-30 obiad: pierś z kurczaka faszerowana twarożkiem szczypiorkiem z sosem jogurtowym pieczona w piekarniku za niedługo mam zamiar zrobić sobie jakis deserek może zebre albo murzynka dukanowskiego (wolno mi ???) albo mafiny ![]() potem jogurt z otrebami + kawa a na kolacje około 21:00 jakis twarozek wiejski ![]() spac kłade sie puźno bo około 1 w nocy ![]() Podsumujcie czy takie menu jest okej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

a że to graniczy z cudem, popularna jest galaretka z herbat owocowych

, ciągle miałam wzdęty brzuch, i jakoś tak straasznie ciężko mi było. Poza tym nie lubię wielu warzyw (pomidorów, papryki, pieczarek

Przeglądam wątek z przepisami i tam dużo przepisów napisanych na różowo, czyli odpowiednich na I fazę, zawiera warzywa, które, o ile dobrze rozumiem, są w I fazie zabronione...