|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
zabrałam się za oglądanie biżuterii ślubnej...
na jednej ze stronek znalazłam kilka kompletów, które mi się spodobały powiedzcie, które Wam się najlepiej podobają? |
|
|
|
#3602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bukiet zapowiada sie super. Ciekawe jak bedzie wygladal ![]() A kawe dolicza wam do kosztow hehe ![]() Cytat:
![]() Zaproszenia mamy o takie: zapro2.jpg zapro.jpg Cytat:
No i najwazniejsze. Przyszla sukienka na poprawiny Wiec tak: kolor jest super, jakosc sukienki tez ok, tylko ten kroj... ![]() moze nie widac na zdjeciach, ale ja czulam sie w niej grubo ![]() najlepiej wygladalam, bez tych wszystkich fredzli i chyba tak ja przerobie... ocencie same Nr 1 -orginalna, nr2 -bez ogona, nr3-bez fredzli
Edytowane przez gwiazdeczka26 Czas edycji: 2011-03-21 o 18:00 |
|||
|
|
|
#3603 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Twoje zaproszenia są piękne!! ![]() A sukienkę możesz jeszcze raz wrzucić? bo jak próbuję wejść w zdjęcie, to mi pokazuje "błędny załącznik"
|
||
|
|
|
#3604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za opinie mnie się wszystkie na swój sposób podobają:P i nie umiem się zdecydować...
|
|
|
|
|
#3605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drugi zestawik tez sliczny Cytat:
![]() Dziekuje za opinie o zapro A sukienke wstawialam kilka razy, bo bylo za duze zdjecie, moze dlatego nie dzialalo, powinno juz byc ok
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gwiazdeczka, chyba najlepiej bez tego "ogona", ale z frędzelkami. |
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki. Pewnie ile osob tyle bedzie opinii
|
|
#3608 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
Cytat:
.Cytat:
.Zaproszenia macie słodkie. Jeśli chodzi o sukienkę to ja raczej preferuję krój ołówkowy, choć pozostałe dwa też ciekawie wyglądają. Nie wiem na który bym się zdecydowała .
|
|
#3609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że o tym wspomniałaś, bo ja dzisiaj sobie wymyśliłam, że sama sobie zrobię biżu z kryształów Swraovskiego, znalazłam na All sprzedawcę, który ma wszystkie potrzebne materiały, chcę bransoletkę i kolczyki. Z kolczykami chyba najmniejszy problem będzie, ale np nie wiem czy ten łańcuszek się nada na zrobienie bransoletki ( chodzi mi o grubość ), dziewczyny, które robią biżu może mi podpowiedzą? http://allegro.pl/os-45-lancuszek-zm...521472608.html Na ten łańcuszek nawlec to: http://allegro.pl/5328-bicone-light-...488155526.html Czy może jakaś linka i zakończenia kupić, bo się nie znam na tym, a koniecznie chcę w kolorze różu żeby do bukietu pasowało, a nigdzie nie znalazłam takiej biżu w rozsądnej cenie. Super zaproszenia! Cytat:
Kolorek jest prześliczny!!!
|
||
|
|
|
#3610 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My mamy taki krótki cytacik: "Cóż wiesz o pięknem? Kształtem jest miłości..." Norwida. Może mało romantyczny, ale dla nas ważny, bo pod pomnikiem Norwida z tym właśnie cytatem się zaręczyliśmy. Cytat:
My mamy ten sam tekst w zaproszeniach tylko z dopiskiem na końcu "Nie zdający sobie sprawy z powagi chwili narzeczeni oraz nie biorący odpowiedzialności za nic rodzice" ![]() Cytat:
![]() Jak dla mnie 1 albo 4... zależnie od tego, jak bogaty jest gorset. Przy mojej sukni wystarczyłaby 1, ale tak jak już pisałam, chcę kolor crystal ab Cytat:
![]() Co do sukienki - ja bym chyba też wybrała opcję 3 - bez frędzli. Jak jest z ogonkiem, to jest ok, ale do szpilek. Załóż baletki, a pewnie straci na uroku, a jak bez ogonka - to robi się trochę "bufiasta" w okolicach bioder... Ale kolor ma fantastyczny Cytat:
My właśnie wróciliśmy z trzeciego spotkania w poradni przedślubnej. ufff... ciężko było, 1,5h czekania, pół w środku, generalnie gadka o tym, że seks przedmałżeński jest be, mieszkanie razem jeszcze bardziej itp. itd. Na szczęście to było ostatni raz, ale ciężko mi było się nie unosić w środku... |
||||||
|
|
|
#3611 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja przyjaciółka robiła sobie na żyłce biżu na ślub i wszystko dobrze jej się trzymało ![]() Cytat:
![]() przynajmniej macie już za sobą poradnie, nam zostało jeszcze jedno sporkanie, 2 kwietnia... |
||||
|
|
|
#3612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kwiatków i biżu to ja w ogóle nie mam koncepcji ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
|
|
#3613 |
|
Zadomowienie
|
jusztyska, mnie najbardziej podoba się ta: http://www.vbm.pl/feelings-i.html
Komplet jest śliczny, elegancki, najbardziej gustowny z tych wszystkich, tak mi się wydaje gwiazdeczka, bardzo ciekawe te zaproszenia, podobają mi się Ślicznie wyglądasz w każdej wersji sukienki, bardzo zgrabna z Ciebie dziewczyna Ale ja osobiście wolę takie proste fasony, więc bym chyba też ucięła frędzle W prostych sukienkach wygląda się najbardziej elegancko Ale upewnij się, że podczas przeróbek nie uszkodzi się ta sukienka, nie popsuje fason itd ![]() paula, gratuluję wytrwałości na naukach To akurat taka rzecz, że wiele by się chciało powiedzieć, a czasem lepiej ugryźć się w język i mieć święty spokój A ja czasem się nie potrafię ugryźć
|
#3614 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po toaście szampanem goście odkładają te od szampana i już nie są potrzebne. Tym bardziej, że więcej szampana nie będzie Co region, to obyczaj![]() Cytat:
Chciałam dodać, że pierwsze zdjęcie najładniejsze Ja mam zdecydowanie rozłożystą, bo w biodrach 105 cm, więc takie suknie musiałam na wstępie odrzucić ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem drobna mam 164 cm i ważę 56 kg kate ładnie podkreśla mi kształty i wcięcie w talii ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- dziewczyny powiedzcie jaki welon do mojej sukni?? taki z koronką? http://moda.allegro.pl/firmowy-welon...501014292.html czy może taki delikatny z cyrkoniami http://moda.allegro.pl/welon-svarows...518605004.html ja w ogóle nie jestem ogarnięta w temacie welonów wiem na pewno że chcę mieć wpięty od dołu
|
|
#3616 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzień wcześniej nie pójdziemy, bo u mnie na cmentarzu jest obrzydliwy zwyczaj okradania grobów z bukietów - mamy grób przy głównej alejce więc łatwy łup wieczorny. Już na kilka razy okradli. Więc to odpada, bo kwiaty byłyby baaaaardzo krótko. ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
/ My mamy nauki skumulowane w jeden weekend - oby nie trwały całe dwa dni/
|
|
#3617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja tak na szybko, bardzo szybko. Cytat:
i te http://www.vbm.pl/diamond-touch-iii.html ale z tymi kolczykami http://www.vbm.pl/6diamond-touch-ii.html Cytat:
A sukienka ładna i śliczny kolor, ale ja dla mnie najlepiej bez frędzli - na 3 zdjęciu wyglądasz super ![]() Póki co jestem wycięta z zycia i próbuje pisać moja magisterkę, bo mam ja jak najszybciej oddać. Miałam to zrobić w sobote, ale nie dałam rady, wiec umowiłam sie z promotorem ze do czwartku zostawie mu prace na portierni w szkole, ale nie wyrobie się i chyba jednak zawioze mu dopiero na przyszłą sobotę na zajęcia ![]() A nie wiem czy mówiłam, że w sobote jade zamówic suknie uciekam pa
|
|
#3618 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc
|
#3619 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem Ci, że sukienka i tak najlepiej mi się podoba całkiem asymetryczna, bo uwielbiam takie, ale na Tobie lepiej wygląda prostsza... aczkolwiek w 3 coś brakuje... ja bym zostawila ten wierzchni material, tylko na Twoim miejscu przycięła go na równo, bez tych frędzli po bokach...Cytat:
Ja mialam robiony na zamowienie (ale przez allegro), taki, jak sobie wymarzylam obszyty na brzegu krysztalkami i jestem bardzo zadowolona. Babeczka jest genialna. Jak chcesz, to moge Ci na pw dać linka do niej Musialabym zobaczyć dokładnie na żywo Twoją suknię, żeby ocenić, jaki welon by pasował ![]() Dobranoc Dziewczyny Idę wreszcie spać po bardzo męczącym dniu...
|
||
|
|
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
ardillka, moi znajomi byli na takich naukach weekendowych i trwały zgodnie z planem całe dwa dni po kilka godzin, może u Was będzie inaczej
Ale lepiej się przygotować My też myśleliśmy o weekendowych, ale zdecydowaliśmy się na czterotygodniowe ze względu na pracę narzeczonego (pracuje często w soboty). I w sumie nie żałowaliśmy, bo zajęcia trwały po nie całe 2 godziny, wieczorami w niedzielę i szybko zleciało ![]() Dobranoc
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że powinien koronka na welonie powinna pasować do sukni
|
|
#3622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3623 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do sukienki - normalnie mam ochotę ją kupić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() uciekam na spacerosa z psem i Adamem |
|||||
|
|
|
#3624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
piękna! Z nocy i dni Cytat:
Zamowilismy juz obraczki, rozmar większy od zaręczynowego o 3,5
|
|||
|
|
|
#3625 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
pozwolę sobie przyłączyć się do wątku. Ślub 7.08 (niedziela) w Warszawie. Kilka spraw już mamy załatwionych: - sukienka zamówiona - przymiarka w lipcu http://www.susanblanche.eu/public/go...ella_7485.html - DJ wybrany i umówiony - fotograf umówiony - florystka (znajoma) umówiona - buty dla Pana Młodego zamówione (robimy u szewca na miarę) - no i najważniejsze: sama zamówiona, zadatek zapłacony http://www.villaestera.pl/pokoje.html - zaproszenia zamówione, odbieramy w czwartek http://www.zaproszenia-slubne.com/sl...232&katalog=34 aktualnie rozglądam się za butami, no i staram się wybrać kolor bukietu - obecnie jestem na etapie pomarańcz + czerwień, ale nie wydaje mi się, by Pan Młody dobrze wyglądał w krawacie o tym kolorze... w wątku o butach ślubnych widziałam takie białe z wisienkami, macie pomysł, co ewentualnie i z jakiego materiału możnaby przyczepić do zwykłych białych butów, żeby nie wyglądało tandetnie? |
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
magratka Muszę powiedzieć, że wszytko super. Zaproszenia bardzo oryginalne. Sala wygląda na przestronną i widzę, że będzie się gdzie przewietrzyć
![]() Ja mam ślub dzień przed Tobą - przymiarka tez w lipcu http://www.morilee.com/bridals/blu/4816. Z tym, że TŻ ma cały strój, no może poza bielizną Biały musznik i kamizelka, także nie dobieram kwiatów pod kolor.Zaproszenia robimy sami, a florystka jeszcze przede mną. |
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I sukienka piękna Kurcze, wszystkie już macie zaproszenia, a u nas jeszcze nawet lista goście nie zamknięta. Musimy się za to wziąć.
|
|
|
|
|
#3628 |
|
Zadomowienie
|
lasoa, też się bardzo cieszę
I chciałabym już zacząć, bo jakoś mam wrażenie, że z tańcami to dużo zachodu Ale zaczniemy chyba dopiero końcem kwietnia. Gratuluję obrączek!! Tylko jak to jest z tym rozmiarem, bo nie rozumiem ? Twoja obrączka jest o tyle większa niż Twój zaręczynowy? A na tym samym palcu są ? Bo nie wiem, jak to możliwe Może jakaś inna rozmiarówka ? Bo są różnice między rozmiarem europejskim a amerykańskim na przykład. magratka, sukienka piękna, bardzo ciekawa Masz może jakieś zdjęcie na sobie ? Bo zastanawiam się , jak wygląda na takim normalnym zdjęciu, a nie na katalogowym Bardzo spodobał mi się jej tył m Zaproszenia macie słodkie, zabawne, super Mimo że ja wybrałam zupełnie inny styl, to Twoje bardzo mi się podobają Sala również piękna blueberry, cudna ta Twoja sukienka, uwielbiam falbanki I też zapytam, czy masz może zdjęcie na sobie??Almariel, nie przejmuj się, gdyby nie to, że mój K. potrzebuje zaproszeń na kwiecień to byśmy jeszcze nie zamawiali Ważne, żeby domknąć listę gości, a potem już pójdzie z górki
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda z naukami duzo zachodu, bo ja bede miala w srodku tygodnia, ale jakos przetrwamy
|
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładna suknia, zaproszenia bomba!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.

.
. Mój TŻ normalnie mało się nie przewrócił. Wstępnie ustaliliśmy, że tort będzie lodowy śmietankowo- owocowy. Co do smaków nie możemy jeszcze się zdecydować, ale będzie chyba posypany wiórkami kokosowymi i ozdobiony wstążką oraz pojedynczymi kwiatami lub malinami i miętą. Ale w sumie mogą zrealizować niemal każdy pomysł. Tak się nam dobrze rozmawiało z kobitką, że zapomnieliśmy zapłacić za kawę 

za florystke 

(czekaliśmy 10 dni) i w końcu doczekałam się księgi gości