Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-21, 09:36   #3601
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r

no dokladnie trzeba bylo tak zrobic!!!!!
ale nieeeeeeeeeeeeeeeeee!.... .. dalam sie wyciagnac i polazłam i teraz mam za swoje
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 09:39   #3602
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Piosenka na ranek http://www.youtube.com/watch?v=GyNPqud3Mhc
ja coś mam nie tak z hormonami bo posłucham i ryczę
No i zdołowałaś mnie strasznie z rana. Też ryczę i mam wyrzuty sumienia. Nie powinno się tego słuchać na tydzień przed powrotem do pracy.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 09:42   #3603
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja do pracy nie wracam ale chyba nie wlacze tego skoro tak ryczycie;p

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

ale nie wytrzymalam i zajrzalam tez ostatnio sie przy tym poplakalam wiec jak zobaczylam co to to od razu wylaczylam- ide lezec bo moj sanitariusz mnie juz wyzywa:P
A.Camus
Stary 2010-08-21, 10:13   #3604
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

noi się przez was poryczałam
pokaze wam moje miejsce... miejsce gdzie spaceruje z małą
i oczywiście Wikusia
ps: ten park mam 15 minut spacerkiem od domu...

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011

Edytowane przez Mysia1234
Czas edycji: 2010-08-21 o 10:14
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:14   #3605
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
yoonka dziekuje, wiesz duzo osob mowi ze chyba ma ksztalt oczu moj....bo kolor wrecz przeciwnie :P i ze usta moja....a ja mysle, ze zebym nie widziala jak ze mnie wystrzeliwuje to chyba bym nie uwierzyla ze to moje :P:P tyle ma z mamy ze az nic ))
o nie nie, jak jeszcze dalas fotke w avatarze, to wyraznie widac, ze oczka sa Twoje, nie wyprzesz sie!
Stary 2010-08-21, 10:34   #3606
drcron
Zakorzenienie

Pop dzieki czyli ja dobrze wiaze
a zabawki Julka ma ostatnio w nosie i nadal sie nie przekreca ja ja motywuje przekrecajac jej pupe a ona nie moze ramion przekrecic tak jakby ja cos blokowalo we wtorek zapytam lekarki moze cos doradzi i pomoze :?
ale za to idelalnie wychodzi jej gryzienie i zassysanie stopy jak spi i wypadnie jej smok to odrazu stopa w buzi laduje

a mnie dopadl jakis nastroj depresyjny ryczec mi sie chce w dodatku jutro mamy nasza pierwsza rocznice ciekawe co Tz wymysli pewnie zas zapomni jak zreszta o wszystkim zapomina i zas jego golebie sie okaza wazniejsze odemnie i Julki nawet nie wiecie jak mi jest przykro

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:42   #3607
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość

yoonka, super spacerki , ślicznie wyglądacie. A chusta to hopek może?
dziekowac dziekowac, chusta to Storchenwiege Anna. zakochalam sie w kolorach
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Yonka wygladacie uroczo

a moja Julka sie uwstecznila <ryczy > kiedys czasem <rzadko ale sie zdarzalo > ze sie przewracala z plecow na brzuch a teraz od wczoraj nie chce i mnie to martwi glowe zadziera do gory tak jakby chciala siedziec ale to dobrze bo miesnie brzuszka cwiczy ja jej nie sadzam < bron boze > ale na boczki tez jej ciezko sie przewrocic nie wiem co jej sie stalo czy tesciu cos jej zrobil jak ja ostatnio posadzil bo ona az sie do przodu przechylila tak ze dotknela swoich stopek i od tej pory sie nie przekreca < mialam ochote go zabic jak to zobaczyla > no i ona jak byla tak bardzo radosna to teraz potrafi lezec i wpatrywac sie w jeden punkt i tak lezy na podlodze i patrzy na akwarium i sie nie rusza ale jak lezy na plecach to macha nogami i rekami bierze stope do buzi chwyta zabawki
czy mam sie martwic ??ja chyba osiwieje tutaj
dziekujemy jakos tak maz zrobil zdjecie, ze nie widac grubego dupska mojego, to wstawilam :P
A co do Julki, to pewnie jakis skok rozwojowy sie szykuje i odpoczywa przed nim. dac jej czas!!

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
yonka tu troszke inne realia niesety sa i tak 2500 na miesiac w sieradzu to jest extra kasa. Trudno znalesc lepszą, a tz tyle teraz ma i szuka czegos w tych granicach.
cholera.. to niefajno :/ to trzymam kciuki i mam nadzieje, ze chociaz koszty zycia sa niskie...
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Yoonka- Wy także ślicznie wyglądacie na tle morza.
dziekujemy pierwszy raz sie Tosia przeszla po plazy i fale byly takie, ze chlapnelo jej na nozke i na polika kilka kropelek ale sie zdziwila! wytlumaczylam, ze morze chcialo sie z nia przywitac i dac buziaka, bo my gdanszczanki jestesmy i morze kochamy od urodzenia zwlaszcza Środziemne!

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
a mnie dopadl jakis nastroj depresyjny ryczec mi sie chce w dodatku jutro mamy nasza pierwsza rocznice ciekawe co Tz wymysli pewnie zas zapomni jak zreszta o wszystkim zapomina i zas jego golebie sie okaza wazniejsze odemnie i Julki nawet nie wiecie jak mi jest przykro
powiedz mu, ze jutro rocznica i czekasz co zorganizuje. nie ma co liczyc na niespodzianki z facetami. my mamy 25go trzecia rocznice i juz od tygodnia urabiam, ze chce prezent :P

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
No i zdołowałaś mnie strasznie z rana. Też ryczę i mam wyrzuty sumienia. Nie powinno się tego słuchać na tydzień przed powrotem do pracy.
Pop no co Ty!? mnie takie smety nie ruszaja. rozumiem jak babka chce w domu byc z dzieckiem, ale ja nie chce. idiotyczna piosenka dla kur domowych
Stary 2010-08-21, 10:47   #3608
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
drcron - mój takie negatywne nastawienie to miAL kiedyś do japonek . \gadał ze nie bedzie chodził bo ( nie urazając oczywiscie nikogo ) pedały chodza w japonkach jak on małazic z tym paskiem miedzy palcxami itp .
Kupiłam mu takie ze skóry w Pumie i teraz ostatnio pyta kiedy mu kupie bo tamte zniszczone a potem może nie bedzie a tak polubił w rózowych koszulkach nie chodzi bo jest przy kosci i mu nie pasuje ale koszule do garnituru jak najbardziej .

Pop - super przepis wytestuje kiedyś .
ja z biedronki robie tez sernik .
Kupuje sie biszkopty ringo ( sa twarde i dobre jako podkłady )ser w wiaderku zielona łaka waniliowy galaretke , moczysz w mleku biszkopy układasz na dno , potem ten ser na koniec galaretka i owoce . taki ala na zimno wychodzi . oczywiscie lodówka na koniec ten ser tez własnie sporo tańszy od innych a dobry kupuje tez tam cisato francuskie to w rolkach i robie cistka rózne z niego proste bardzo , w srodek daje np czekolade i brzoskwinie robie takie kopertki i do piekarnika .

|Izumi - tez myslałam o opasce musze spytac lekarki jak bede

a to troszkę Oli .
z prezentem od babci .
obśliniona .
moje nosidełko za 4 zł ale z samowyzwalacza wiec wiecej mojego grubego tyłka niż nosidełka
i mój kot .. Kot był mój ale jak się wyprowadzałam od rodziców nie miałam sumienia zabrac go mamie . teraz rodzice na wakacjach wiec jest u nas , jako ze jest szary super wyciera kurze
Moja droga, jak się mieścisz w biodrówki i nic ci nie wyłazi bokami to z Twoją pupą wszystko w porzadku A Ola jak zawsze sliczna

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
jeszcze pokaze Wam jak sobie fajnie spacerowalysmy nad morzem dzisiaj nareszcie zrobila sie pogoda na chustowanie i nie jest nam za goraco jak sie zamotamy
kolejna laska

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
noi się przez was poryczałam
i oczywiście Wikusia
świetny ten park. Ja mam coś podobnego z 2 minuty od domu Też pełno drzew, alejki, stawy, kaczek teraz brak

Cytat:
Pop dzieki czyli ja dobrze wiaze
a zabawki Julka ma ostatnio w nosie i nadal sie nie przekreca ja ja motywuje przekrecajac jej pupe a ona nie moze ramion przekrecic tak jakby ja cos blokowalo we wtorek zapytam lekarki moze cos doradzi i pomoze :?
ale za to idelalnie wychodzi jej gryzienie i zassysanie stopy jak spi i wypadnie jej smok to odrazu stopa w buzi laduje

A dlaczego to TZ ma coś wymyślać ?? Przecież to jest WASZE WSPÓLNE święto! - razem je spędzajcie, razem coś wymyślcie, wspólne wyjście, wspólną kolację... jest tyle możliwości, czemu od razu to obowiązek wymyślania i zaskakiwania drugiej osoby spada tylko na płeć męską...? Dla mnie to takie dziecinne zachowanie jest.....
Pomyślcie już dzisiaj RAZEM jak chcecie jutrzejszy dzień spędzić, podzielcie się obowiązkami aby jutro było wspaniale. A jak już teraz nastawiasz się, że będzie bee... że zapomni, że w ogóle depresja - to sorry ale tak będzie bo nie wazne co zrobi będzie źle... Pozytywne myślenie włącz
A z Julką wszystko w porządku jest, sama piszesz, że się bawi na pleckach, może ma dzisiaj lenia i nie chce się przekręcać. I nie mów, że się uwstecznia, takie to niezbyt pozytywne jest

A ja się za to pochwalę Mój maluch dzisiaj aż 2 razy się przekręcił z plecków na brzuszek W końcu
Stary 2010-08-21, 11:02   #3609
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
kolejna laska

A ja się za to pochwalę Mój maluch dzisiaj aż 2 razy się przekręcił z plecków na brzuszek W końcu
buahahahaha nie zartuj sobie, ja tu najciezsza jestem ze wszystkich!

gratulacje dla wiertełka!!

co mi przypimnialo, zeby sie pochwalic, ze po dodaniu kaszy do wieczornego mleka Tosieńka spala od 20 do..... 6:40!! bez przerwy!! a potem o 7:20 zasnela jeszcze na 1,5godziny. jest taka łaskawa dzisiaj
Stary 2010-08-21, 11:13   #3610
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
buahahahaha nie zartuj sobie, ja tu najciezsza jestem ze wszystkich!

gratulacje dla wiertełka!!

co mi przypimnialo, zeby sie pochwalic, ze po dodaniu kaszy do wieczornego mleka Tosieńka spala od 20 do..... 6:40!! bez przerwy!! a potem o 7:20 zasnela jeszcze na 1,5godziny. jest taka łaskawa dzisiaj
taaa... z moim tyłkiem jak 3 -drzwiowa szafa z lustrem to nie wygrasz

A ja się ciągle zastanawiam czy dawać tą kaszkę czy nie, bo wyeliminuje to moje jedno karmienie, a to już będzie kolejny krok do zaprzestania karmienia piersią I tak czytając, że kolejne dziecię ślicznie po niej śpi to chyba też się skuszę
Stary 2010-08-21, 11:26   #3611
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Ferrou mieszkasz gdzies w okolicy grabiszyńskiej?
Dziewczyny czy wasze dzieciaczki budzą się w nocy jak im smok wypadnie i wystarczy go im dac i zasypiaja? Mnie to juz wykańcza, wstaje po 5-6 razy w nocy dac małej smoka. Jeśc nie chce, bo juz próbowałam... chodzi tylko o smoka

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Stary 2010-08-21, 11:53   #3612
Ferrou
Zakorzenienie

Mysia, nie mieszkam we Wrocławiu, a 30km od Wrocławia Musze w końcu zmienić lokalizację

hmm... nieraz to działało że mały tylko chciał smoka, ale częściej się kręci bo mu coś nie pasuje albo chce jeść
Stary 2010-08-21, 13:38   #3613
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Fasolka chustowe guru powiedz mi prosze czy ja oby zle nie wiaze chusty ?? bo te boczne pasy co u Yonki sa tak z boku ja je rozciagam pod pupka i na pleckach czy powinnam je na bokach zostawiac ??

a moja Julka sie uwstecznila <ryczy >
Jakie tam guru ze mnie ...
Ale jak masz elastyczną (a tak coś doczytałam) to dobrze wiążesz. Jest taka zasada, że w elastykach muszą być 3 warstwy materiału. Bo one tak nie trzymają sztywno jak tkane.W tkanej może być 1 warstwa. Ja jak miałam pożyczonego hopka(tkana) to małą już w 6 tyg nosiłam w kieszonce i nie rozkładałam zawsze tych warstw na plecki, tak dobrze trzymała
A Julka pewnie ma skok rozwojowy, wtedy dzieci tak jakby się uwsteczniają i są nieodkładalne, chcą ciągle do mamy. A Ty tak pisałaś ostatnio, więc nie martw się, córa Ci się rozwija

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
i oczywiście Wikusia
A to może park Szczytnicki? Bo coś znajome, ale nie do końca

Cytat:
Gratuluję!!! Brawo dla malucha!!!

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-08-21 o 13:46
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 13:42   #3614
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
taaa... z moim tyłkiem jak 3 -drzwiowa szafa z lustrem to nie wygrasz

A ja się ciągle zastanawiam czy dawać tą kaszkę czy nie, bo wyeliminuje to moje jedno karmienie, a to już będzie kolejny krok do zaprzestania karmienia piersią I tak czytając, że kolejne dziecię ślicznie po niej śpi to chyba też się skuszę
u mnie kaszka nic nie pomogła, może dlatego, że po karmieniu dałam jej jeszcze 70ml kaszki (ale rzadkiej). obudziła się jak zwykle o 24, 3 i 6 może spróbuj dać wody, mi pediatra mówiła, że nie zawsze od razu to działa, ale, żeby np. o 3 dać wody, pogłaskać po buzi, dać smoka, jak znów się obudzi za pare chwil to znów tak zrobić, a jak znów sie obudzi to podać pierś, mówi, że w końcu zadziała. U nas na razie pomaga i amelka wcale dużo tej wody nie wypija, pare łyczków. za to o 6 je pięknie, bez wiercenia sie i wkurzania mnie hehe bo głodna
Stary 2010-08-21, 13:50   #3615
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Popieram Ferrou co innego urodziny czy imieniny kiedy drugiej osobie sie szykuje niespodzianke ale nie wiem czemu to twoj tz ma cos myslec a ty nic i bedziesz pozniej wielce niezadowolona- ruszaj tylek i wymyslajcie cos razem
zapytaj sie co robimy na nasze jutrzejsze swieto
?
zawsze fajniej zrobic cos razem nic kupic gotowe i same przygotowania beda fajne takze sie nie doluj tylko juz! zawsze pelna werwy jestes a tu teraz jakies dolki sobie wkrecasz!!!!!

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Minka czy ten spacer to nam kiedys wyjdzie?;D
A.Camus
Stary 2010-08-21, 14:01   #3616
ania p
Zakorzenienie

CHYBA NAM WCIEŁO KOTA buuuuuuuuuuuuu
mały ciagle gania drzwi otwiera i nie moge go znaleźc mam tylko nadzieje ze gdzies wlazł w kat i się znajdzie i nigdzie nie polazł .
Bo on tu wogóle nie zna terenu bbuuuuuuuuuu.
\rodzice by mnie chyba ubili za tego kota
Stary 2010-08-21, 14:05   #3617
Darusiaaaa
Zakorzenienie

o losie;/
pewnie poszedł szczęscia szukac i wroci Oby sam ;D;D
A.Camus
Stary 2010-08-21, 14:13   #3618
ASIULEK_23
Zakorzenienie

O boszzzz... jaka dziś gorączka...
Jakoś dziś nie mam weny na pisanie... jakiś dziwny dzień mam.
Drcron- łączę się z Tobą w dołku

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Minka- po wizycie u neurologa daj znać co powiedział, bo moja ma to samo w lewej nóżce. Tylko ona ma ogólnie wzmożone napięcie w nóżkach i to niby jest z tym związane. Ale jestem ciekawa co powie. My robimy masaże stopek w taki sposób by stymulować do otwierania tych paluszków. Niby jest lepiej bo czesto ma je normalnie ale i tak je zgina. Nawet jak śpi...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 18:31   #3619
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

fasolka to park na brochowie Jest tez tam labirynt zrobiony z zywopłotu

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Stary 2010-08-21, 19:46   #3620
sidorcia
Rozeznanie

czy któraś z was uzywa niani elektronicznej? jesli tak, to jaka mogłybyscie mi polecic? bo kupilam jakas najtansza na allegro i jak jestem w drugim pokoju to trzeszczy, słychać dźwięki, ale w tle to trzeszczenie. no i czy jeśli mam w pokoju wieżę i laptopa, ale kiedy Natalka śpi są wyłączone, to czy to przeszkadza w 'zasięgu' niani?
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 20:05   #3621
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
czy któraś z was uzywa niani elektronicznej? jesli tak, to jaka mogłybyscie mi polecic? bo kupilam jakas najtansza na allegro i jak jestem w drugim pokoju to trzeszczy, słychać dźwięki, ale w tle to trzeszczenie. no i czy jeśli mam w pokoju wieżę i laptopa, ale kiedy Natalka śpi są wyłączone, to czy to przeszkadza w 'zasięgu' niani?
ja mam i polecam angelcare. swietnie sie sprawdza, nic nie trzeszczy

drcron, tak jak fasolka pisze - elastyczne musza miec 3 warstwy, tkane nie. moja jest tkana

aniap poszukaj w kanapie, za kiblem, na balkonie, na szafce wiszacej w kuchni, pod lozkiem, pod stolem. moje tam sie chowaja... a raz znalazlam jednego na klatce schodowej. tato moj wypuscil jak wracal z pracy, a ja dopiero jak z zajec wieczorem wrocilam, to go wpuscilam do domu. drzemal na parapecie na klatce schodowej

ferrou
jutro Ci powiem, czy tej nocy tez zadziala, czy wczoraj to byl przypadek. mam nadzieje, ze zadziala!!
Stary 2010-08-21, 20:07   #3622
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ale ciszaaaaa
moje dziecko dzisiaj ciumkało piętke od chleba:P

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

moj kot spi w lozku ale nigdy nie udalo nam sie zobaczyc jak tam wlazi, no i jak byl maly upatrzyl sobie umywalke i w niej sypial. Poza tym teraz to juz na noc wychodzi na randki a rano oknem kuchennym trzeba go wpuscic bo lapka w okno stuka.
A.Camus
Stary 2010-08-21, 20:41   #3623
yoonka
Rozeznanie

mam pytanie. co myslicie o takich matach
http://allegro.pl/item1189540556_lam..._odkrywcy.html
http://allegro.pl/item1190113935_lam...her_price.html
czy to zdrowe? czy dzieci lubia? czy zacheci mojego leniuszka do lezenia na brzuszku??
Stary 2010-08-21, 21:14   #3624
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
czy to zdrowe? czy dzieci lubia? czy zacheci mojego leniuszka do lezenia na brzuszku??
wiem tylko co by zrobiło moje dziecko glebneło z tego na plecy bo ona się turla jak szALONA pierwszy raz takie cudo widze . a nie lepiej poprostu podłozyć jakąs poduszkę i zobaczyc jaki efekt ew trzymaj na brzuchu na kolanach tak że dziecko głowe ma za nogami .
nie masz czasem poduuszki do karmienia tego rogala ona super do lezenia na plechach a o tych matach nie wiem co myslec w zytciu tego nie widziałam na oczy .

Kot się znalazł nie wiem skubany gdzie był ale wylazł dopiero teraz nie przyuwazyłam gdzie był ale kamień spadł z serca bo on domowy , nie zna tu terenu wogóle i jakby go wcieło psy by go zagryzły i by było po kocie ... nawet nie chce o tym myślec . wysciskałam futrzaka z radosci .

mój tz znowu przytargał do domu furaqcza
http://moto.wp.pl/kat,121,title,Luks...l?ticaid=1abed
dokładnie taki jak na foicie nawet kolor ten . dodatkowy silnik elektryczny dajacy kopa i 465 koni mocy .. ni powiem wyszalałam się dzis

pojechalismy do reala na zakupy bo po katowickiej mozna było go wytestowac i przy okazji nawiedziłam HM.
jest prmovcja jak się cos kupi dla dzieci to się dostaje bon na 20 zł do wykorzystania texz na rzeczy dla dzieci
Kupiłam małej bluze
http://allegro.pl/item1189951121_h_m..._68_super.html
czape na jesień
http://allegro.pl/item1187109711_h_m...tki_62_68.html
i czape na zime
http://allegro.pl/item1190173756_h_m...ki_roz_86.html
oczywiscie czapy po 14.90 a nie po 23 jak tutaj

ale dziś ruch na forum nie ma co
Stary 2010-08-21, 22:10   #3625
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

co myślicie o takiej chuście?http://allegro.onet.pl/item119019078...nstrukcja.html
mam elastyczną, ale mały jest spory, i myślę że wygodniej już by było w takiej tkanej, a one mają fajne hafty można imię maluszka

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 22:51   #3626
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
u mnie kaszka nic nie pomogła, może dlatego, że po karmieniu dałam jej jeszcze 70ml kaszki (ale rzadkiej). obudziła się jak zwykle o 24, 3 i 6 może spróbuj dać wody, mi pediatra mówiła, że nie zawsze od razu to działa, ale, żeby np. o 3 dać wody, pogłaskać po buzi, dać smoka, jak znów się obudzi za pare chwil to znów tak zrobić, a jak znów sie obudzi to podać pierś, mówi, że w końcu zadziała. U nas na razie pomaga i amelka wcale dużo tej wody nie wypija, pare łyczków. za to o 6 je pięknie, bez wiercenia sie i wkurzania mnie hehe bo głodna
Dzisiaj Małemu podałam kaszkę, na poczatku tak za bardzo nie chciał jeść ale później załapał, trochę też musieliśmy z siebie robić pajaca
Zjadł gdzieś z 160ml kaszki, trochę za gęsta wyszła... i zwymiotował i to dużo bo był cały do przebrania. potem pomęczyliśmy się z zasypianiem, dałam jeszcze cyca, zjadł i to dużo i w końcu zasnął
Zobaczymy jak to będzie wyglądało i o której się zbudzi A jak nie to spróbujemy jutro, może być tak, że przez to że zwymiotował może się budzić. A z wodą to nie wiem czy wyjdzie, on nie pije ani wody, ani soczków, ani herbatek, tylko cyc i cyc

Cytat:

drcron, tak jak fasolka pisze - elastyczne musza miec 3 warstwy, tkane nie. moja jest tkana

aniap poszukaj w kanapie, za kiblem, na balkonie, na szafce wiszacej w kuchni, pod lozkiem, pod stolem. moje tam sie chowaja... a raz znalazlam jednego na klatce schodowej. tato moj wypuscil jak wracal z pracy, a ja dopiero jak z zajec wieczorem wrocilam, to go wpuscilam do domu. drzemal na parapecie na klatce schodowej

ferrou
jutro Ci powiem, czy tej nocy tez zadziala, czy wczoraj to byl przypadek. mam nadzieje, ze zadziala!!
Ok, to będę czekać na info z rana
Kiedyś kot mojej siostry, też pers, poszedł spac do bagaznika wózka - szukali go kilka godzin po dworze, bo on wychodzący się zrobił. a on smacznie sobie spał
Np moje koty lubią gdzieś w jakiś norach, pudełkach, albo pod kocem, kołdrą itp

Cytat:
hmm... trochę dziwnie te maty wyglądają. Lamaze to fajna firma, ale to chyba jednak nie zachęci dziecka do leżenia. Mój też nie lubił leżeć na brzuszku, po 2 min płakał... ale często go układałam przed lustrem, pokazywałam ulubione zabawki, robiłam dziwne miny i jak zaczynał płakać to go brałam żeby nie kojarzył leżenia na brzuszku z czymś złym. I się udało, teraz ładnie leży

Cytat:
wiem tylko co by zrobiło moje dziecko glebneło z tego na plecy bo ona się turla jak szALONA pierwszy raz takie cudo widze . a nie lepiej poprostu podłozyć jakąs poduszkę i zobaczyc jaki efekt ew trzymaj na brzuchu na kolanach tak że dziecko głowe ma za nogami .
nie masz czasem poduuszki do karmienia tego rogala ona super do lezenia na plechach a o tych matach nie wiem co myslec w zytciu tego nie widziałam na oczy .

Kot się znalazł nie wiem skubany gdzie był ale wylazł dopiero teraz nie przyuwazyłam gdzie był ale kamień spadł z serca bo on domowy , nie zna tu terenu wogóle i jakby go wcieło psy by go zagryzły i by było po kocie ... nawet nie chce o tym myślec . wysciskałam futrzaka z radosci .

dokładnie taki jak na foicie nawet kolor ten . dodatkowy silnik elektryczny dajacy kopa i 465 koni mocy .. ni powiem wyszalałam się dzis

pojechalismy do reala na zakupy bo po katowickiej mozna było go wytestowac i przy okazji nawiedziłam HM.
jest prmovcja jak się cos kupi dla dzieci to się dostaje bon na 20 zł do wykorzystania texz na rzeczy dla dzieci
Kupiłam małej bluze
czape na jesień
i czape na zime

no to super że się znalazł

My jakos na zimę przygarniamy kotkę... to będzie 3 kot w domu... Do kamienicy gdzie mieszkamy przyszła kiedyś kotka, śliczna jest, pomieszkiwuje w piwnicy, bo tam są porobione okienka. Na poczatku prychała na nas, ale jak zobaczyła że nie robimy jej krzywdy i ją karmimy to sama do nas przychodzi łasi się, mruczy, no kotka cudna Szukamy dla niej domu ale nic się w tym kierunku nie dzieje. POwoli też przyzwyczajamy ja do moich kotów, przynosimy ją do domu n chwilę aby się poznały, na razie to prychają na siebie
a fura... nieziemska
Stary 2010-08-21, 23:07   #3627
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj Małemu podałam kaszkę, na poczatku tak za bardzo nie chciał jeść ale później załapał, trochę też musieliśmy z siebie robić pajaca
Zjadł gdzieś z 160ml kaszki, trochę za gęsta wyszła... i zwymiotował i to dużo bo był cały do przebrania. potem pomęczyliśmy się z zasypianiem, dałam jeszcze cyca, zjadł i to dużo i w końcu zasnął
Zobaczymy jak to będzie wyglądało i o której się zbudzi A jak nie to spróbujemy jutro, może być tak, że przez to że zwymiotował może się budzić. A z wodą to nie wiem czy wyjdzie, on nie pije ani wody, ani soczków, ani herbatek, tylko cyc i cyc

wcale się noie dziwnie że zwymiotował szymek ma dwa lata i zjada 180 na kolacje . a 160 dla takiego malucha to bardzo duzo . tym bardziej gestej . przejadł się bidok
Stary 2010-08-21, 23:21   #3628
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
wcale się noie dziwnie że zwymiotował szymek ma dwa lata i zjada 180 na kolacje . a 160 dla takiego malucha to bardzo duzo . tym bardziej gestej . przejadł się bidok
Ale ciągle paszczę otwierał to myślałam że tak głodny jest a on jak nie chce to zaciska wargi Ale dzięki za radę, jutro dam mu mniej i na pewno trochę rzadszą zrobię
A karmiłam go tą butlą z łyżeczką i nawet fajnie nam to szło, choć bardzo był zainteresowany aby ja złapać
Stary 2010-08-21, 23:31   #3629
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ale ciszaaaaa....nawet nie ma co nadrabiac.
My bylismy u tesciowej, jutro idziemy na obiad i bedzie ten maly chlopiec ktoremu chcielismy te klocki kupic, dostanie klocki takie w plecaku takie z tych wiekszych i koparke.
Mala mega grzeczna, ale generalnie to norma. Dzisiaj sie nawet w glos smiala do sasiadki ktorej ja osobiscie nie znosze( na naszej ulicy przedzial wiekowy mniej wiecej 50-80) bo kazdy mieszka z mamami albo tesciowymi i tak mlodzi sie musza meczyc z ulicą plotkar. Na poczatku jak zaszlam w ciaze to co to nie bylo ciaza i w ogole a teraz? matko jaka ona piekna, a jak sie smieje, a nie placze a to a tamto;/

yonka zycie ...hmm nie jest tu super tanio ale najdrozej tez nie.

Uciekam ogladac step up2 i ten nowy film z angelina jolie - podobno fajny.
Dobranoc
A.Camus
Stary 2010-08-22, 00:22   #3630
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego to TZ ma coś wymyślać ?? Przecież to jest WASZE WSPÓLNE święto! - razem je spędzajcie, razem coś wymyślcie, wspólne wyjście, wspólną kolację... jest tyle możliwości, czemu od razu to obowiązek wymyślania i zaskakiwania drugiej osoby spada tylko na płeć męską...? Dla mnie to takie dziecinne zachowanie jest.....
Pomyślcie już dzisiaj RAZEM jak chcecie jutrzejszy dzień spędzić, podzielcie się obowiązkami aby jutro było wspaniale. A jak już teraz nastawiasz się, że będzie bee... że zapomni, że w ogóle depresja - to sorry ale tak będzie bo nie wazne co zrobi będzie źle... Pozytywne myślenie włącz
A z Julką wszystko w porządku jest, sama piszesz, że się bawi na pleckach, może ma dzisiaj lenia i nie chce się przekręcać. I nie mów, że się uwstecznia, takie to niezbyt pozytywne jest
ja nie mowie ze musi cos wymyslac zreszta milo by bylo jakby mnie czyms zaskoczyl ja mam dla niego niespodzianke to znaczy mialam wczesniej wybralam sie do lasku niedaleko domu i w drzewach ukrylam karteczki z wskazowkami kazda karteczka prowadzila do kolejnej na koncu miala byc niespodzianka w postaci kolacji przy swieczkach na lonie natury moja mama miala pilnowac Juleczki ale on dzisiaj spieprzyl <ze tak brzydko napisze > sprawe i niech sie wypcha niespodzianki nie bedzie
Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Jakie tam guru ze mnie ...
Ale jak masz elastyczną (a tak coś doczytałam) to dobrze wiążesz. Jest taka zasada, że w elastykach muszą być 3 warstwy materiału. Bo one tak nie trzymają sztywno jak tkane.W tkanej może być 1 warstwa. Ja jak miałam pożyczonego hopka(tkana) to małą już w 6 tyg nosiłam w kieszonce i nie rozkładałam zawsze tych warstw na plecki, tak dobrze trzymała
A Julka pewnie ma skok rozwojowy, wtedy dzieci tak jakby się uwsteczniają i są nieodkładalne, chcą ciągle do mamy. A Ty tak pisałaś ostatnio, więc nie martw się, córa Ci się rozwija

A to może park Szczytnicki? Bo coś znajome, ale nie do końca

Gratuluję!!! Brawo dla malucha!!!
czyli ja dobrze wiazalam a ta lniana to jaka najlepsza ?? czy moze mai tei lepsze ?? w ogole ja sobie wymyslilam ze uszyje mai tei mam 7 metrow szytruksu znalazlam na strychu i mam tez pol belki lnu nie wiem skad sie to tam wzielo no ale jest jeszcze po tesciowej wiec chcialabym to wykozystac i chyba dobry mam pomysl
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Popieram Ferrou co innego urodziny czy imieniny kiedy drugiej osobie sie szykuje niespodzianke ale nie wiem czemu to twoj tz ma cos myslec a ty nic i bedziesz pozniej wielce niezadowolona- ruszaj tylek i wymyslajcie cos razem
zapytaj sie co robimy na nasze jutrzejsze swieto
?
zawsze fajniej zrobic cos razem nic kupic gotowe i same przygotowania beda fajne takze sie nie doluj tylko juz! zawsze pelna werwy jestes a tu teraz jakies dolki sobie wkrecasz!!!!!

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Minka czy ten spacer to nam kiedys wyjdzie?;D
czy ty moglabys choc raz czegos nie skomentowac ?? gowno wiesz o tym czy ja cos mam w planach czy nie czy ja szykuje jakas niespodzianke czy nie guzik wiesz o tym co ja mam na mysli piszac ze moglby cos zorganizowac moze ja mysle o zwyklym kwiatku nawet takim urwanym w naszym ogrodku czy sniadaniiu do lozka albo zwyklym spacerze do kosciola nic wiecej od niego nei wymagam nie potrzebuje zadnych materialnych rzeczy bo to moge sobie sama kupic isc do sklepu i kupic wiec laskawie Cie prosze jesli czegos nie wiesz badz nie jestes pewna nie komentuj bo czasem tak jak w tej chwili twoje komentarze doprowadzaja mnie do szewskiej pasji i mam ochote cos ci napisac ale gryze sie w jezyk bo dostalabym bana najezdzasz na mnie tak naprawde nic nie wiedzac nie masz do tego prawa wiec lakawie cie prosze nie wtrącaj sie i nie komentuj rzeczy o ktorych nie masz pojecia
nie kazdy ma wyimaginowaną idealną rodzine tak jak Ty
przepraszam za nielad wiadomosci ale sie oburzylam
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
O boszzzz... jaka dziś gorączka...
Jakoś dziś nie mam weny na pisanie... jakiś dziwny dzień mam.
Drcron- łączę się z Tobą w dołku
dziekuje Ci bardzo razem jakos tak razniej i nawet zrobilam Ci miejsce w moim dolku wielkosci leju po bombie
Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
my uzywamy mamy dwie jedna z podgladem video a druga chico taka zwykla ktora jest o kant tylka rozbic ma zaklucenia czeszczy szumi nawet jesli jest przy niej tel. kom. ale jesli nic nie ma < czytaj laptop radio telefon czy nawet pralka > to dziala rewelacyjnie no i ma dosc duzy zasieg ale ja i tak ja uwielbiam bo jak cos czeszczy to wiem ze Julka sie poruszyla
Cytat:

dziekuje teraz juz wiem poczytalam tez troszke o tych chustach i wiem juz jakie sa roznice w wiazaniu
Cytat:
Cytat:

Kupiłam małej bluze
czape na jesień
i czape na zime

mi sie wydaje tak jak pisze AniaP ze dziecie moze z tego spacs

a bluza rewelacyjna my mamy taa sama czape z tym kwiatkiem mamy jeszcze taka szara tez byla w h&m

a ja dzisiaj mialam parszywy dzien jedyna mila niespoodzianka jaka mnie spotkala to byla msza na ktorej ksiadz przygotowal wszytsko prawei tak jak bylo na naszym slubie to bylo bardzo mile krzesla na bialo ubrane staly na srodku po bokach dla swiadkow jedyne co zabraklo to mojej bialej sukni ale milo mnie zaskoczyl bo w trakcie mszy odprawil intencje za zdrowie Juleczki to bylo mile zaskoczenie

a moje dziecie cala msze jak najete gadalo hehe smiesznie to wygladalo w domu pozniej tak samo teraz dopiero niedawno usnela a ja mam czas na wizaz i inne *******y Tz spi na sofie na dole w salonie

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2010-08-22 o 01:31
drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości