|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
no dokladnie trzeba bylo tak zrobic!!!!!
ale nieeeeeeeeeeeeeeeeee!.... .. dalam sie wyciagnac i polazłam i teraz mam za swoje
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
ja do pracy nie wracam ale chyba nie wlacze tego skoro tak ryczycie;p
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- ale nie wytrzymalam i zajrzalam tez ostatnio sie przy tym poplakalam wiec jak zobaczylam co to to od razu wylaczylam- ide lezec bo moj sanitariusz mnie juz wyzywa:P
|
|
#3604 |
|
Raczkowanie
|
noi się przez was poryczałam
![]() pokaze wam moje miejsce... miejsce gdzie spaceruje z małą i oczywiście Wikusia ps: ten park mam 15 minut spacerkiem od domu...
Wiktoria 21.03.2010 4190g, 57cm Edytowane przez Mysia1234 Czas edycji: 2010-08-21 o 10:14 |
|
|
|
#3605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Pop dzieki czyli ja dobrze wiaze
![]() a zabawki Julka ma ostatnio w nosie i nadal sie nie przekreca ja ja motywuje przekrecajac jej pupe a ona nie moze ramion przekrecic tak jakby ja cos blokowalo we wtorek zapytam lekarki moze cos doradzi i pomoze :? ale za to idelalnie wychodzi jej gryzienie i zassysanie stopy jak spi i wypadnie jej smok to odrazu stopa w buzi laduje ![]() a mnie dopadl jakis nastroj depresyjny ryczec mi sie chce w dodatku jutro mamy nasza pierwsza rocznice ciekawe co Tz wymysli pewnie zas zapomni jak zreszta o wszystkim zapomina i zas jego golebie sie okaza wazniejsze odemnie i Julki nawet nie wiecie jak mi jest przykro
|
#3607 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jakos tak maz zrobil zdjecie, ze nie widac grubego dupska mojego, to wstawilam :P A co do Julki, to pewnie jakis skok rozwojowy sie szykuje i odpoczywa przed nim. dac jej czas!! Cytat:
dziekujemy pierwszy raz sie Tosia przeszla po plazy i fale byly takie, ze chlapnelo jej na nozke i na polika kilka kropelek ale sie zdziwila! wytlumaczylam, ze morze chcialo sie z nia przywitac i dac buziaka, bo my gdanszczanki jestesmy i morze kochamy od urodzenia zwlaszcza Środziemne! ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#3608 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ola jak zawsze sliczna Cytat:
Cytat:
Też pełno drzew, alejki, stawy, kaczek teraz brak ![]() Cytat:
Pomyślcie już dzisiaj RAZEM jak chcecie jutrzejszy dzień spędzić, podzielcie się obowiązkami aby jutro było wspaniale. A jak już teraz nastawiasz się, że będzie bee... że zapomni, że w ogóle depresja - to sorry ale tak będzie bo nie wazne co zrobi będzie źle... Pozytywne myślenie włącz ![]() A z Julką wszystko w porządku jest, sama piszesz, że się bawi na pleckach, może ma dzisiaj lenia i nie chce się przekręcać. I nie mów, że się uwstecznia, takie to niezbyt pozytywne jest ![]() A ja się za to pochwalę Mój maluch dzisiaj aż 2 razy się przekręcił z plecków na brzuszek W końcu
|
|
#3609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacje dla wiertełka!! co mi przypimnialo, zeby sie pochwalic, ze po dodaniu kaszy do wieczornego mleka Tosieńka spala od 20 do..... 6:40!! bez przerwy!! a potem o 7:20 zasnela jeszcze na 1,5godziny. jest taka łaskawa dzisiaj
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się ciągle zastanawiam czy dawać tą kaszkę czy nie, bo wyeliminuje to moje jedno karmienie, a to już będzie kolejny krok do zaprzestania karmienia piersią I tak czytając, że kolejne dziecię ślicznie po niej śpi to chyba też się skuszę
|
|
#3611 |
|
Raczkowanie
|
Ferrou mieszkasz gdzies w okolicy grabiszyńskiej?
Dziewczyny czy wasze dzieciaczki budzą się w nocy jak im smok wypadnie i wystarczy go im dac i zasypiaja? Mnie to juz wykańcza, wstaje po 5-6 razy w nocy dac małej smoka. Jeśc nie chce, bo juz próbowałam... chodzi tylko o smoka
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia, nie mieszkam we Wrocławiu, a 30km od Wrocławia
Musze w końcu zmienić lokalizację hmm... nieraz to działało że mały tylko chciał smoka, ale częściej się kręci bo mu coś nie pasuje albo chce jeść
|
#3613 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
...Ale jak masz elastyczną (a tak coś doczytałam) to dobrze wiążesz. Jest taka zasada, że w elastykach muszą być 3 warstwy materiału. Bo one tak nie trzymają sztywno jak tkane.W tkanej może być 1 warstwa. Ja jak miałam pożyczonego hopka(tkana) to małą już w 6 tyg nosiłam w kieszonce i nie rozkładałam zawsze tych warstw na plecki, tak dobrze trzymała ![]() A Julka pewnie ma skok rozwojowy, wtedy dzieci tak jakby się uwsteczniają i są nieodkładalne, chcą ciągle do mamy. A Ty tak pisałaś ostatnio, więc nie martw się, córa Ci się rozwija ![]() Cytat:
![]() Gratuluję!!! Brawo dla malucha!!! Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-08-21 o 13:46 |
||
|
|
|
#3614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe bo głodna
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram Ferrou co innego urodziny czy imieniny kiedy drugiej osobie sie szykuje niespodzianke ale nie wiem czemu to twoj tz ma cos myslec a ty nic i bedziesz pozniej wielce niezadowolona- ruszaj tylek i wymyslajcie cos razem
zapytaj sie co robimy na nasze jutrzejsze swieto ? zawsze fajniej zrobic cos razem nic kupic gotowe i same przygotowania beda fajne takze sie nie doluj tylko juz! zawsze pelna werwy jestes a tu teraz jakies dolki sobie wkrecasz!!!!! ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Minka czy ten spacer to nam kiedys wyjdzie?;D
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
CHYBA NAM WCIEŁO KOTA buuuuuuuuuuuuu
mały ciagle gania drzwi otwiera i nie moge go znaleźc mam tylko nadzieje ze gdzies wlazł w kat i się znajdzie i nigdzie nie polazł . Bo on tu wogóle nie zna terenu bbuuuuuuuuuu. \rodzice by mnie chyba ubili za tego kota
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
o losie;/
pewnie poszedł szczęscia szukac i wroci Oby sam ;D;D
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
O boszzzz... jaka dziś gorączka...
Jakoś dziś nie mam weny na pisanie... jakiś dziwny dzień mam. Drcron- łączę się z Tobą w dołku ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Minka- po wizycie u neurologa daj znać co powiedział, bo moja ma to samo w lewej nóżce. Tylko ona ma ogólnie wzmożone napięcie w nóżkach i to niby jest z tym związane. Ale jestem ciekawa co powie. My robimy masaże stopek w taki sposób by stymulować do otwierania tych paluszków. Niby jest lepiej bo czesto ma je normalnie ale i tak je zgina. Nawet jak śpi...
|
#3619 |
|
Raczkowanie
|
fasolka to park na brochowie
Jest tez tam labirynt zrobiony z zywopłotu
|
#3620 |
|
Rozeznanie
|
czy któraś z was uzywa niani elektronicznej? jesli tak, to jaka mogłybyscie mi polecic? bo kupilam jakas najtansza na allegro i jak jestem w drugim pokoju to trzeszczy, słychać dźwięki, ale w tle to trzeszczenie. no i czy jeśli mam w pokoju wieżę i laptopa, ale kiedy Natalka śpi są wyłączone, to czy to przeszkadza w 'zasięgu' niani?
|
|
|
|
#3621 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() drcron, tak jak fasolka pisze - elastyczne musza miec 3 warstwy, tkane nie. moja jest tkana ![]() aniap poszukaj w kanapie, za kiblem, na balkonie, na szafce wiszacej w kuchni, pod lozkiem, pod stolem. moje tam sie chowaja... a raz znalazlam jednego na klatce schodowej. tato moj wypuscil jak wracal z pracy, a ja dopiero jak z zajec wieczorem wrocilam, to go wpuscilam do domu. drzemal na parapecie na klatce schodowej ![]() ferrou jutro Ci powiem, czy tej nocy tez zadziala, czy wczoraj to byl przypadek. mam nadzieje, ze zadziala!!
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
ale ciszaaaaa
moje dziecko dzisiaj ciumkało piętke od chleba:P ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- moj kot spi w lozku ale nigdy nie udalo nam sie zobaczyc jak tam wlazi, no i jak byl maly upatrzyl sobie umywalke i w niej sypial. Poza tym teraz to juz na noc wychodzi na randki a rano oknem kuchennym trzeba go wpuscic bo lapka w okno stuka.
|
|
#3623 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie. co myslicie o takich matach
http://allegro.pl/item1189540556_lam..._odkrywcy.html http://allegro.pl/item1190113935_lam...her_price.html czy to zdrowe? czy dzieci lubia? czy zacheci mojego leniuszka do lezenia na brzuszku??
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie masz czasem poduuszki do karmienia tego rogala ona super do lezenia na plechach a o tych matach nie wiem co myslec w zytciu tego nie widziałam na oczy . Kot się znalazł nie wiem skubany gdzie był ale wylazł dopiero teraz nie przyuwazyłam gdzie był ale kamień spadł z serca bo on domowy , nie zna tu terenu wogóle i jakby go wcieło psy by go zagryzły i by było po kocie ... nawet nie chce o tym myślec . wysciskałam futrzaka z radosci . mój tz znowu przytargał do domu furaqcza http://moto.wp.pl/kat,121,title,Luks...l?ticaid=1abed dokładnie taki jak na foicie nawet kolor ten . dodatkowy silnik elektryczny dajacy kopa i 465 koni mocy .. ni powiem wyszalałam się dzis ![]() pojechalismy do reala na zakupy bo po katowickiej mozna było go wytestowac i przy okazji nawiedziłam HM. jest prmovcja jak się cos kupi dla dzieci to się dostaje bon na 20 zł do wykorzystania texz na rzeczy dla dzieci Kupiłam małej bluze http://allegro.pl/item1189951121_h_m..._68_super.html czape na jesień http://allegro.pl/item1187109711_h_m...tki_62_68.html i czape na zime http://allegro.pl/item1190173756_h_m...ki_roz_86.html oczywiscie czapy po 14.90 a nie po 23 jak tutaj ![]() ale dziś ruch na forum nie ma co
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
co myślicie o takiej chuście?http://allegro.onet.pl/item119019078...nstrukcja.html
mam elastyczną, ale mały jest spory, i myślę że wygodniej już by było w takiej tkanej, a one mają fajne hafty można imię maluszka
|
|
#3626 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadł gdzieś z 160ml kaszki, trochę za gęsta wyszła... i zwymiotował i to dużo bo był cały do przebrania. potem pomęczyliśmy się z zasypianiem, dałam jeszcze cyca, zjadł i to dużo i w końcu zasnął ![]() Zobaczymy jak to będzie wyglądało i o której się zbudzi A jak nie to spróbujemy jutro, może być tak, że przez to że zwymiotował może się budzić. A z wodą to nie wiem czy wyjdzie, on nie pije ani wody, ani soczków, ani herbatek, tylko cyc i cyc ![]() Cytat:
Kiedyś kot mojej siostry, też pers, poszedł spac do bagaznika wózka - szukali go kilka godzin po dworze, bo on wychodzący się zrobił. a on smacznie sobie spał ![]() Np moje koty lubią gdzieś w jakiś norach, pudełkach, albo pod kocem, kołdrą itp ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My jakos na zimę przygarniamy kotkę... to będzie 3 kot w domu... Do kamienicy gdzie mieszkamy przyszła kiedyś kotka, śliczna jest, pomieszkiwuje w piwnicy, bo tam są porobione okienka. Na poczatku prychała na nas, ale jak zobaczyła że nie robimy jej krzywdy i ją karmimy to sama do nas przychodzi łasi się, mruczy, no kotka cudna Szukamy dla niej domu ale nic się w tym kierunku nie dzieje. POwoli też przyzwyczajamy ja do moich kotów, przynosimy ją do domu n chwilę aby się poznały, na razie to prychają na siebie ![]() a fura... nieziemska
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on jak nie chce to zaciska wargi Ale dzięki za radę, jutro dam mu mniej i na pewno trochę rzadszą zrobię ![]() A karmiłam go tą butlą z łyżeczką i nawet fajnie nam to szło, choć bardzo był zainteresowany aby ja złapać
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
ale ciszaaaaa....nawet nie ma co nadrabiac.
My bylismy u tesciowej, jutro idziemy na obiad i bedzie ten maly chlopiec ktoremu chcielismy te klocki kupic, dostanie klocki takie w plecaku takie z tych wiekszych i koparke. Mala mega grzeczna, ale generalnie to norma. Dzisiaj sie nawet w glos smiala do sasiadki ktorej ja osobiscie nie znosze( na naszej ulicy przedzial wiekowy mniej wiecej 50-80) bo kazdy mieszka z mamami albo tesciowymi i tak mlodzi sie musza meczyc z ulicą plotkar. Na poczatku jak zaszlam w ciaze to co to nie bylo ciaza i w ogole a teraz? matko jaka ona piekna, a jak sie smieje, a nie placze a to a tamto;/ yonka zycie ...hmm nie jest tu super tanio ale najdrozej tez nie. Uciekam ogladac step up2 i ten nowy film z angelina jolie - podobno fajny. Dobranoc
|
|
#3630 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiec lakawie cie prosze nie wtrącaj sie i nie komentuj rzeczy o ktorych nie masz pojecia nie kazdy ma wyimaginowaną idealną rodzine tak jak Ty przepraszam za nielad wiadomosci ale sie oburzylam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a bluza rewelacyjna my mamy taa sama czape z tym kwiatkiem mamy jeszcze taka szara tez byla w h&m a ja dzisiaj mialam parszywy dzien jedyna mila niespoodzianka jaka mnie spotkala to byla msza na ktorej ksiadz przygotowal wszytsko prawei tak jak bylo na naszym slubie to bylo bardzo mile krzesla na bialo ubrane staly na srodku po bokach dla swiadkow jedyne co zabraklo to mojej bialej sukni ale milo mnie zaskoczyl bo w trakcie mszy odprawil intencje za zdrowie Juleczki to bylo mile zaskoczeniea moje dziecie cala msze jak najete gadalo hehe smiesznie to wygladalo w domu pozniej tak samo teraz dopiero niedawno usnela a ja mam czas na wizaz i inne *******y Tz spi na sofie na dole w salonie
I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech. nasz mały wielki cud Edytowane przez drcron Czas edycji: 2010-08-22 o 01:31 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

jakos tak maz zrobil zdjecie, ze nie widac grubego dupska mojego, to wstawilam :P
pierwszy raz sie Tosia przeszla po plazy i fale byly takie, ze chlapnelo jej na nozke i na polika kilka kropelek 

Też pełno drzew, alejki, stawy, kaczek teraz brak 

wiec lakawie cie prosze nie wtrącaj sie i nie komentuj rzeczy o ktorych nie masz pojecia