|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Aldii bylam w Lidlu na tej promocji bo bylam po rajtki dla Krzysia. ale ona sie zaczela w poniedzialek wiec juz prawie tydzien temu. wiec ciezko bedzie z tymi kombinezonami zeby jeszcze byly. ja bylam w poniedzialek jak sie promocja zaczela tylko ze po poludniu i juz byly tylko resztki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Ja tak na szybko, bo zaraz z meżem randkujemy
![]() Natalce wyszedł 7 ząbek ![]() ![]() Raczkuje jak ta lala ![]() To spadam bo słyszę, że Natka jęczy ![]()
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
Patka gratuluję kolejnego ząbka.
konkurs mam przygotowany, jutro biorę się za gazetkę. do jutra. ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Brzoskwinka jakbyś mogła to wykreśl imię Maciej, bo daliśmy Dawidkowi tylko jedno imię i możesz wpisać że poród był siłami natury ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Patka gratuluję 7 ząbka
![]() Cytat:
![]() |
#3606 |
Zadomowienie
|
Celka, ja tak z doskoku odp na Twoje pytanie sprzed paru dni dotyczące brania antybiotyku i karmienia. Ja teraz biorę antybiotyk i mi lekarka powiedziała, że od razu trzeba odstawić dziecko-na ten czas-później można karmić ponownie. Bo to przenika do mleka i mogą być różne komplikacje u dzieci
![]() Dlatego ja od poniedziałku nie karmię, odciągam mleko, może jeszcze będę karmiła jak skończę brać lekarstwa. Zależy od tego, czy będę miała czym ![]() Pisałyście o koniku z FP-u nas nadal jest na czasie ![]() ![]() A jak mu go nie położę w zasięgu ręki, to często sam pełza po niego na drugi koniec łóżeczka i żeby było ciekawiej wraca do pozycji w jakiej położyła go mama do spania ![]() ![]() Ingrid, ja też mam dla Miłoszka śliniak z rękawami ![]() ![]() ![]() ![]() Blonde hair, u mnie Viburcol niestety jest już na receptę-tak jak mówiłą mi pediatra, że będzie w całej Polsce. Bo podobno niektóre mamuśki przesadzały z kupnem tego i faszerowały dla spokojności swoje dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcie z dzisiaj, niestety z komórki...
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2010-10-02 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Zadomowienie
|
Kamyk, zdjęcie rewelacja
![]() To ja wstawię mojego sztywniachę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Zadomowienie
|
Filka, Kasiorekzeta tak przeleciałam po postach i dziękuję za zainteresowanie, że zauważyłyście, iż mnie nie było
![]() ![]() Gosbaj, ja też wróciłam do pracy i mało co widuję się z synkiem ![]() ![]() Jak siedziałam z nim w domu i mąż brał go na ręce, to oglądał się za mną, a teraz jest odwrotnie no, a poza tym mówił już jakiś czas temu mamma, papa, tata, dada, baba (ma takie płyty dla niemowlaków, śpiewane przez niemowlaków i stamdąt się tego wszystkiego nauczył ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Pola, Miłoszek na obiad zjada 190 poj słoiczka lub nawet więcej, jak np łączę mu 2 małe słoiczki. A np jak wstanie rano lub na nockę, jak idzie spać-odkąd go nie karmię, to widzę ile on potrafi wciągnąć-to wypija 2 całe niekapki 190 ml ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Ja mam taki nebulizator http://allegro.pl/inhalator-dla-dzie...1.html#gallery dzięki niemu uniknęliśmy ostatnio chorubska u Miłoszka. Jak tylko zauważyłam, że coś go pobiera cabas go do inhalacji i obyło się bez lekarza i leków ![]() ![]() A ja dopiero zobaczyłam która godz ![]() ![]() Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-10-03 o 01:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcia
![]() A mój potwór włączł sobie tv i cyka programami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Rozeznanie
|
Kamyk - zdjęcie boskie ha ha ha, córunia tatusia
Kocurazab - śliczny Miłoszek Bydgosia - fajny kombinezon U nas noc z piątku na sobotę (mój dyżur ![]() ![]() Viburcol nie działa na mojeg synka. Nic a nic. Zero efektów ![]()
![]() |
#3612 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
mój Bartuś ma się lepiej, gorączki nie ma, nawet je, ale kupy nadal są rzadkie, robi jedną nawet w nocy, bo od 3 dni je w nocy.... A dziś znowu jakas mega rzadka - ja chyba jednak pójdę z nim do lekarza. We wtorek mam wizytę kontorla u pediatry, ale nie wiem czy czekać.... podaję mu Dicoflor, Smectę - próbuję. Niby jest OK, bawi się, ale jest taki blady i marudny....
#3613 |
Zakorzenienie
|
Lila może jest osłabiony po tym wszystkim ale pewnie sprawdzić warto
![]() Karola na Piotrka też nie działa A zapomniałam się pochwalić, że Piotruś spał od 19 do 6 bez pobudki na jedzenie ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-10-03 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Kocurazab u nas czasami nawet sliniak z rekawkami nie pomaga
![]() Kamyk,Kocurazab foty ![]() Lila dla swietego spokoju lepiej sprawdzic,niz sie zamartwiac ![]() Zebcia ![]() U nas noc koszmarna.Mala budzila sie chyba co 15 min ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Rozeznanie
|
Witam Mamusie
![]() Dziś mieliśmy iść do znajomych , mają córkę o dwa miesiące starszą od Mai i ![]() ![]() ![]() Majcia wstała przed 8 i niedawno usnęła. Mam nadzieję, że ładnie pośpi. Potem spacerek, obiadek i drzemka w samochodzie jak będziemy jechać ![]() Karola super, że masz taki cel i nic nie stoi Ci na przeszkodzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kocurazab super ten inhalator, nie widziałąm takiego, rewelka ![]() aldii współczuje nocki ![]() ![]() Zeberko ![]() ![]() ![]() Twój bawi się pilotem, u Nas Maja rano jak jest juz u Nas w łóżku to wstaje sobie i raczkuje do karuzeli FF z animacją, po czym wspina się i ją włancza , a ile ma przy tym radości, że sama. Dzielna dziewczynka ![]() Lila jakiś czas temu mieliśmy podobnie , tylko w ogóle Maja nie gorączkowała. Byłam z Nią u lekarza i dostała oprócz smecty i dicofloru to Enterol 250 on hamuje działanie chorobotwórcze niektórych drobnoustrojów i wydzielanych przez nie toksyn. Powiedziała by to stosować bo enterol jest na bakterie a dicoflor na grzybki (albo na odwrót) dlatego większe szanse na zachamowanie ![]() To jest bez recepty z polecenia lekarza, na większą ilość kup Kamyk zdjęcia super ![]() Bydgosia fajny kombinezon, z doświadczenia po 1,5 rocznym bratanku wiem, że jednoczęściowy lepiej się sprawdza. To samo mówiły moje siostry, mają po troje dzieci. Dlatego za ich radą też mam jednoczęściowe ![]() ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-10-03 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Zadomowienie
|
dzięki
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Niby Bartuś ma się wg mnie dobrze ale nie wiem, o co chodzi z tymi dwoma luźnymi kupkami dzisiaj.... jakby nawrót ale bez gorączki.
#3617 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Witam sie z Wami juz z UK ![]() ![]() Najgorzej Sebus ![]() ![]() ![]() Ja tez przeziebiona ![]() ![]() Urlop sie udał, wypoczelismy, odwiedzilismy rodzinke. Wieczorem wrzuce moze jakies fotki ![]() ![]() ![]() Karola w piatek kiwalam Ci z samoilotu, bo z Bydzi leciałam ![]() Lila zdrówka dla Bartusia ![]() Patka ![]() Kocurazab ja jeszcze tydzien temu kupowałam u mnie bez recepty i to w 3 aptekach. Narobilam sobie zapasu i nic nie mowili o receptach, nawet pytałam pediatry to nic na ten temat nie wiedział ![]() ![]() Aldii wspołczuje nocki. U nas przez chorobe tez do d...Pobudki co godzine, popłakiwanie pzrez sen, ciezkie oddychanie ![]() i na dodatek Sebus niechce spac sam ![]() ![]() Kamyk , kocurazab sliczne zdjecia ![]() Pozdrawiam i zycze milej niedzieli ![]()
#3618 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
![]() jestem z wątku mamuś maj- czerwiec ![]() czasem was podczytuje żeby miec jakąś namiastke tego co mnie czeka juz nie długo - przynam czasem mam przerażenie w oczach ![]() ok ja z pytankem do bardziej doświadczonych matek ![]() mamy domek - parter z poddaszem - i wiekszą cześc dnia spedzyam z Gabrysią na dole - salon kuchnia - pomieszczenie otwarte łączone wiec jest troche miejsca i Gabi sporo czasu spedza w wózku który tam stoi - bawi sie , śpi itp. Niedługo juz pwenie wyrośnie mi z gondoli bo długa z niej panna i przejdziemy na spacerówke. i teraz problem co postawic w zastepstwie wózka ![]() myśle nad łóżeczkiem turystycznym ale jakie ![]() - czy jest sens inwestowac w takie z bajerami typu przewijak , bieguny do bujania i takie tam czy kupic takie normalne , zwykłe - co sie u was sprawdza ![]() - czy dzieciaczki sypiają w nich w dzien ![]() dzieki za odpowiedz ![]()
#3619 |
Zakorzenienie
|
Blonde zdrówka Wam życzę!
Slipe witamy) Osobiście uważam, że jak masz te dwa pomieszczenia duże, łączone to fajna mata, dywanik, zabawki i jazda:F My nie kupowaliśmy kojca- mata na początku, potem zmieniłam na puzzle piankowe(świetne są do teraz) , czasem sadzałam go czy kładłam w leżaczku a nawet woziłm wózkiem po domu:P Ale oczywiście Ty wesz najlepiej czego potrzebujesz- jak chcesz móc dziecko wsadzić i coś robić to pewnie i kojec się przyda... chyba wszystko zależy od stanu portfela ![]() Kocurazab u nas to pierwszy raz a Piotruś starszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Rozeznanie
|
Kochane! Licząc na gromkie brawa z Waszej strony przedstawiam szlagier tygodnia pod znaczącym tytułem "Szybka i wściekła":
http://www.youtube.com/watch?v=p-JUh--ozRE Być może ten nietuzinkowy obraz otrzyma nominacje do Oscara. Kto wie! Kasiorek - ja ważę obecnie 55 kg, ale moja waga optymalna (wzrost + budowa) to 50 kg i tyle MUSZĘ osiągnąć. Po prostu źle się czuję tymi dodatkowymi kg chociaż na grubą nie wyglądam. Ja bym się nazwała: dobrze odżywiona ![]() Blonde - czemu nie wpadłaś na kawkę? Wolisz lotniskową lurkę ![]() ![]()
Edytowane przez karola_sz Czas edycji: 2010-10-03 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zadomowienie
|
Dochodzę do wniosku, że to zęby. Kupy od rana brak, ale marudzenie na maxa pozostało, do tego ciągle paluszki w pyszczku częścij nizzwykle. Na szczęście gorączki brak....
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego Ci lekarka przepisala taki, ze nie mozesz? Mozna wiedziec co Ci dolega? Duomox jest w miare bezpieczny co nie oznacza, ze nie przenika. Przenika do mleka, ale nie powoduje az takich strasznych skutkow u dziecka (najwyzej biegunki). Nie wyobrazam sobie odstawienia na tydzien, pewnie niewiele mleka bym juz miala. Choc teraz to juz dzieciaczki nasze sa spore i zawsze mozna dokarmic czymkolwiek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Kasiorekzeta
![]() Z waga i wylewajaca sie skora mam podobnie....Mialam cwiczyc A6W,ale na checiach sie skonczylo ![]() Blonde ![]() Duzo zdrowka dla Was Slipe moja ma lozeczko turystyczne (z przewijakiem),ale woli bawic sie na rozlozonej na podlodze koldrze.Jesli musze cos zrobic,to wkladam ja do lozeczka.Spi w swoim normalnym lozeczku (drewnianym) Karola rulez ![]() ![]() ![]() ![]() ile masz wzrostu ? Lila tez mysle,ze to na zeby.Ale dla pewnosci pewnie skonsultowalabym z pediatra |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
Kamyk widzę,że Paulinka tak jak Dawid lubi gazetki.
Kocurazab śliczne zdjęcia. my dzisiaj u teściów na obiadku, niedawno wróciliśmy TŻ i Dawid śpią a ja buszuje na wizażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Rozeznanie
|
aldii - ja jestem wersja kieszonkowa
![]()
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
karola jesteś moja idolką
![]() lila my mamy to samo 3 rzadkie kupy az wylewające się ale zółte i z drobinkami jedzenia nie śmierdzące ![]() ![]() dziś udało się zrobić jeden raczek ![]() ale Tomek chciałby wszystko za szybko jak juz stanie w raczki to zamiast stac na kolanach to zaczyna akrobacje ![]() ![]() a ja dziś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
hey mam cały weekend do nadrobienia...
Na wstępie bo po lebkach z ostatniej strony widzę że kilka dni czyni Wiosnę... ![]() Więc za nowe raczki...za nowe ząbki itp. ![]() Fotki Super !!! dzieciaki wydają się już takie dorosłe ![]() ____________ Poczytam ...zaraz ...o ile moje dziecie mi da ![]() Już budziła się 3 razy ![]() Kuba twardo już spi...
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-10-03 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Raczkowanie
|
Wybaczcie, że się nie pojawiam.... totalny brak czasu, a Franek do tego mega upierdliwy
![]() Do tego w nocy od tygodnia masakra - budzi się 7-10 razy ![]() ![]() ![]() ![]() No i z nowości to dziś się pojawił 2. ząbek. A 2 tyg. temu znow nas dopadla maskaryczna alergia, na szczęście obyło się bez szpitala, ale Franek jak mohikanin wyglądał... i wychodzi, że jest uczulony na JABŁKO!!!! Edytowane przez xmila Czas edycji: 2010-10-03 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Bydgoszczanko fajny kombinezon upolowałaś
![]() Aldii fajne te kobinezony w Lidlu ciekawe jak na zywo bo na fotce całkiem fajnie ![]() Ja nie mam blizko Lidla tj 3 przystanki ...ale za rogiem mam Biedronke więc dl Lidla niechce mi się jezdzic ![]() PatkaM za raczkowanie i zabek kolejny ![]() ![]() ![]() KAmyczku fotka z tatusiem przy porannej prasie ![]() kocurazab "sztywniacha " Super ![]() Zebcia Cytat:
![]() ![]() ![]() karola oby ząbek wyszedł i tak nie dawał Wam w kosć ![]() blonde zdrówka ![]() chcociaż ja najlepiej się czuję ,,,,jak na razie ![]() KArola ....Szybkośc...szybkość to twoje drugie imię ![]() ![]() ![]() Kancia ![]() xmila witaj w klubie ![]() ______________ Ja Julce zaczełam dawać butle na wieczór ...ale niestety spi po butli tyle samo co po cycusiu ...więc :brzydal : Co jeszcze u nas : Weekend sprzatajacy/ zakupowy i spacerowy bo piękna pogoda była... ![]() Po malu szykujemy się do URODZINEK Kubusia, które wyprawiamy w SOBOTĘ...a defakto są w środę ...czekaja mnie 2 torty jeden duży na sobotę a drugi mały do przedszkola ;/ ehhhhhh zobaczymy co z tego wyjdzie .... Kubuś podekscytowany ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-10-03 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
BAN stały
|
KAROLA
![]() ![]() ![]() ![]() KOCURAZAB a czemu ty dostałaś antybiotyk na półpaśca??? Przecież to wirusowe! Edytowane przez Ingrid80 Czas edycji: 2010-10-03 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.