|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Rzabbocop
|
U mnie od 5 lat krwawienia po 20 dni i skoki wagi nie do opanowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Konto usunięte
|
Odp: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Zaczynam się chyba interesować wkładkami dla nieródek... Bo bez anty sobie nie wyobrażam, a skoro hormony to taka masakra to lepiej teraz się przerzucic niż za parę lat. Wkładki są bezpieczne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3605 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z odżywianiem to akurat kwestia testowania na sobie, tego czego akurat Ty nie akceptujesz. Na trądzik zaleca się drożdże, a u mnie drożdże i produkty drożdżowe podbijają problem. Pokrzywa zalecana na poprawę cery u mnie sieje spustoszenie. Ale trzymanie w ryzach ilości produktów zbożowych, cukru pomaga w poprawie stanu cery. Cytat:
![]() ------------------------------------------ Tak na marginesie. To pomijając postawę lekarzy, którzy rozdają te pigułki jak gratisy na promocji w supermarkecie, zadziwia mnie lekkomyślność kobiet, które łykają pigułki jak witaminkę C. Zasadniczo stoję na stanowisku, że każdy sam decyduje za siebie i są sytuacje w których to być może jest najlepsze wyjście dla kogoś. Ale jak widzę sytuacje, w których nie jest to konieczność, a kobiety mimo wszystko biorą pigułki, to jednak coś tu nie halo.
Edytowane przez tygryskowym_okiem Czas edycji: 2013-05-02 o 09:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zadomowienie
|
Najbezpieczniejsza forma zabezpieczenia..to wazektomia
![]() ![]() Brałam tabsy 5 lat(z przerwami) teraz od nowa zaczęłam..wiem ,że to nie jest najzdrowsze, ale na chwile obecną dla mnie najlepsze i najwygodniejsze rozwiązanie. Faktycznie lekarze wydają recepty na tabsy jak na wit .C ![]()
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. ![]() Edytowane przez kapka Czas edycji: 2013-05-02 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Tygryskiem. Każdy decyduje o sobie. Ale dla mnie kżda kobieta powinna być świadoma tego, że tabletki to nie witaminy. Ze powinny być badania hormonów, krzepliwości, wątroby przede wszystkim. Że antyki nie leczą, a maskują problemy. Np. regulują cykl
![]() Będąc na patologii ciąży rozmawiałam z lekarzem na temat cholestazy, która jest teraz bardzo częsta (kiedyś to były jednostkowe przypadki) i jej przyczyn upatruje się m.in. w braniu tabsow. I tak jak Tygrysek pisze tabletki dopierane są pod kontem umów z firmami. Sama pamiętam jak poszłam kiedyś do gina i dał mi jedne, milutki był, jak chciałam zmienić na tańsze to miał focha. |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, to ja chyba naprawdę dobrze trafiłam z ginekologiem. Miałam badania hormonalne przed dobraniem tabletek, teraz regularnie badam krew, szczególnie pod kątem wątroby i krzepliwości i zapisał mi tabletki, które najbardziej pasowały do mnie, choć kalendarz, kubek i resztę gadżetów na biurku sponsorował inny producent
![]()
![]() |
#3609 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mi raz gin (szybko go zmieniłam) chciał na siłę wcisnąć anty, bo a nuż się przydadzą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Raczkowanie
|
mi kiedys jak tylko weszlam i powiedzialam "dzien dobry" to wypisywal recepte na tabletki
![]() co do stresu, dzieci itd, to uwazam ze jestesmy dorosli (a przynajmniej tacy powinni byc ludzie decydujacy sie na sex) i przewidywalna konsekwencja sexu moze byc ciaza, i uwazam ze to troche samolubne i nieodpowiedzialne brac przyjemnosci a odpowiedzialnosc odsuwac jak najdalej. Tygrysku, robilam tez krem kokosowy ale chyba za malo odparowalam wody bo nie stezal... ![]() ![]()
#3611 |
Wtajemniczenie
|
ja tez niestety przez rok czasu bralam tabletki anty. niby po badaniach, niby najnowszej generacji, co miesiac wybulanie 50zl na tabletki i co jakis czas 150zl za wizyte u "lekarza", ktory w konsekwencji doprowadzil do tego ze "ustawil" sobie mnie tak, ze dlugi czas po odstawieniu musialam latac z roznymi infekcjami
a juz nie wspomne o tym ze zaczela mi siadac nerka, watroba i czulam sie fatalnie. bole glowy i zly nastroj. a wszystkie "wyleczone" pryszcze zaraz wrocily ze zdwojona sila po odstawieniu teraz chodze do takiej "lekarki", ktora mimo ze wie iz nie uprawiam seksu jest chetna przepisac mi tabletki, bo "a noz"... no ja pitole! ![]()
#3612 | |
Zadomowienie
|
Tygrysie- noo niestety większość facetów to egoiście
![]() Cytat:
![]() Moja koleżanka zapisała się do lekarki , bo zanikła jej @ (efekt diety Dukana ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3613 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
La Figa są porządni lekarze
![]() Tylko o nich się mniej pisze. Ty chyba będziesz pielęgniarką? Bo ostatnich szpitalnych maratonach stwierdzam, że to ciężki kawałek chleba... |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znowu zrobiłam badania hormonalne i znowu w normie. Dowiedziałam się, ze często przyczyną trądziku nie jest nieprawidłowy poziom hormonów, a właśnie wrażliwość na nie, konkretnie androgeny. Potem dowiedziałam się też, że można zbadać dodatkowo androgeny, DHEA... niestety nie mam już na to pieniędzy to raz, a dwa lekarzy za bardzo to nie interesuje. Byłam u kilku ginekologów z tym i orzekli , że to nie ma znaczenia jak wygląda mój poziom hormonów bo na trądzik i tak tylko tabletki anty. Na 15 maja jestem umówiona do endokrynologa. Jeśli nie powie nic nowego, ani nie zleci badań to mam to za przeproszeniem głęboko... już nie mam siły. Wydam jedynie kasę na badania wątroby i krzepliwości krwi i idę po tabsy. Do psychologa na terapię już chodzę bo mam dosyć, do psychiatryka nie chcę trafić... Także jak widać tabletki anty to nie jest jakieś tam moje widzi mi się, tylko świadoma decyzja. Wiem, że potem trądzik wraca zazwyczaj, ale znałam też przypadki, że nie wracał, albo się zmniejszył. Jeśli znacie jakiś inny złoty środek na trądzik to bardzo chętnie o nim posłucham, bo wcale do tabletek anty mi się tak nie spieszy. Edytowane przez Aredhel125 Czas edycji: 2013-05-02 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
Poproś gina o skierowanie do ginekologa-endokrynologa. (doczytałam, że jesteś umówiona do endo)
Ja wszystkie badania hormonów robiłam na nfz (lh, fsh, prolaktyna, progesteron, tsh, estradiol, androstendion, testosteron do tego krzywa cukrowa, insulinowa, cholesterol dhea itd.). Ale nie wiem czy endo na tradzik coś pomoże. Edytowane przez Scio Czas edycji: 2013-05-02 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nafaszerowałam się tylko latami antybiotykami i po nich też niestety wszystko wróciło. Ostatnio dermatolog znowu zapisała mi antybiotyki, ale ja zrezygnowałam z ich przyjmowania bo to nie ma sensu. Podobno jedynym środkiem leczącym trądzik na stałe to retinoidy doustne-Izotek, Roaccutane itp, ale dla mnie to już hardcore. Piłam duże dawki drożdży i ani cera, ani włosy, po prostu ich stan się nie zmienił nawet trochę. Piłam bratka, inne zioła-ale mój pęcherz źle reaguje. Ja akurat jestem ostatnią osoba, która by brała leki jak popadnie, zawsze sto razy myślę i czytam ulotki. Niestety nie znalazłam jeszcze czegoś co bezinwazyjnie i na dobre wyleczy to cholerstwo, zostały mi tabsy. Zresztą i tak ich pewnie bym kiedyś spróbowała... ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
Nawet jeśli coś jest nie tak ze mną to będzie mnie leczyć jakimiś hormonami, a one działają póki się je bierze, a jak się odstawia to wiadomo. Moja koleżanka ma chorą tarczycę i też do końca życia już musi się faszerować. Tak jest w przypadku hormonów i tyle. Czysta micha... gdyby to było takie proste. Też z tym wiązałam nadzieje, z dieta-cud na trądzik, niestety... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
Ja akurat o rozwalonych hormonach wiem sporo, mam pco, związku z tym różne ciekawe przypadłości. teoretycznie powinnam brać antyki cały czas, nie biorę ze względu na wątrobę (nie wolno mi przez ciążową cholestazę) i lekarze są w kropce. Natomiast trzymając czystą michę z niską zawartością węgli pozbyłam się kilku pcowskich przypadłości. Mało tego schudłam, choć mój metabolizm węgli podobno woła o pomste do nieba.
Nikt tu nie przekonuje do niebrania antyków, a raczej do zdawania sobie sprawy, że to nie takie bezpieczne. |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Rzabbocop
|
Dieta anty-candida i może suplementacja Saw Palmetto?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
:d jakie słodkie łapunie ma
![]()
lubię sobie spuszczać wpie..ol ![]() Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-05-02 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
Niedzwiedzie
![]() ![]()
lubię sobie spuszczać wpie..ol ![]() Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-05-02 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Raczkowanie
|
Mnie szlag dzisiaj trafi... Rozrywa mi gardło, nie mogę zbic gorączki, bolą mnie wszystkie mięśnie i kaszlę jak gruźlik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mogę Cie tylko pocieszyć, że ja też muszę dać sobie spokój z ćwiczeniami na parę dni ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3625 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No cóż, z nimi źle, a bez nich jeszcze gorzej ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybym miała pieniądze to ani chwili bym sie nie zastanawiała tylko od razu zrobiłam bym komplet badań, pojechała do specjalistów i wyszłoby wszystko czarno na białym. Tylko, że nie ma różnicy które hormony nie są w normie bo lekarz i tak zawsze przepisze anty, albo inne wale nie lepsze. Moja koleżanka miała bardzo bolesne i nieregularne okresy, dosłownie dostawąła krwotoków i nie wiem, czy jest na to jakiś sposób oprócz tabletek anty?Ja przynajmniej nie słyszałam. Ja jednak po latach walki z trądzikiem podejmę się tego ryzyka. Zrobię tylko badania na wątrobę i krzepliwość krwi na wszelki wypadek, najwyżej mnie szlag trafi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
Tygrysie sama zbierałam mleczyk na łące
![]() Zdrówko! idę sobie drina zamieszać ![]()
#3628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Też mam mleczyk w ogrodzie, a po tych deszczach, to w sumie chyba plantacja mleczu już będzie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
Zielsko dokładnie myjesz, wrzucasz do podłużnego głębokiego naczynia ,dodajesz odrobine wody i blendujesz
![]() ![]() Ewentualnie przez ręczną maszynkę do mięsa można zmielić ![]()
lubię sobie spuszczać wpie..ol ![]() Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-05-02 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.