Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-25, 12:10   #3601
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
ale jak przejrzałam forum to nie zauważyłam, ale po prostu długi czas mnie nie było i jest bardzo dużo nowych osób.a jak tam twoje postępy?widzę że też już jest przewidziany koniec leczenia?

P.S wielkie dzięki wszystkim

po zdjęciu aparatu zaczęłam używać pasty wybielającej na zmianę ze zwykłą i płukanki do ust wybielającej
Tak, jeszcze z 2-3 wizyty Ale nie jestem do konca pewna czy wtedy juz bede miala perfect wyprostowane zeby. Bo prawa dwojka wydaje mi sie, ze jest nadal za wysoko Nie wiem, bo nie mam porownania z lewa dwojka, dlatego ze lewa bedzie pilowana. I tez sie wkurzylam troche na moja orto, bo z tego co wiem to w ostatnich miesiacach sie zaklada lancuszek na caly luk, a ona mi dala tylko miedzy jedynkami bo tam sie szparka mala robila, a teraz sie zrobila w innym miejscu:/

No i teraz tak jak patrze na to zdjecie to widze ze te jedynki tez jeszcze nie sa proste:/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3278.jpg (15,4 KB, 124 załadowań)

Edytowane przez redrose89
Czas edycji: 2011-02-25 o 12:12
redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 13:32   #3602
kasiunia_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Hej i ho.

Moje 4-ro miesięczne postępy. I moje nadal krzywe jedynki. Odczuwam niepokój, że tak już pozostanie :/

masz dużą poprawę po 4ch miesiącach!!! serio
ja mam 8m-cy i zmieniło się niewiele,
możesz mi napisać na PRIV gdzie chodzisz, czy do kato czy do Częstochowy i podać namiary bo chcę iść na konsultacje do innej Orto,
zapuszczam włosy... ROŚNIJCIE !!!
kasiunia_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 14:01   #3603
kompaktowa
Raczkowanie

potrzebuje pomocy!
od kilku miesiecy nosze wyciagi elastyczne aby naprawic tyłozgryz. na poczatku wszystko bylo dobrze, ale z czasem po obudzeniu sie rano czulam jakbym miała "zablokowaną" buzię. nie byłam w stanie jej normalnie otworzyć, jednak po kilku próbach wszystko wracało do normy. jak powiedziałam o tym orto to ta mnie tylko odprysknęła że tak ma być i że mam się tym nie przejmować, że przejdzie. no więc męczę się z tym problemem od dłuższego czasu a dzisiaj rano wszystko zablokowało się totalnie. chodzę cały dzień jedynie na szklance wody, bo nie mogę na tyle ust otworzyć żeby zmieściła mi się łyżka. jak już coś uda mi się "upchnąć" to nie jestem w stanie tego przerzuć, cała prawa strona szczęki mnie boli. chcę otworzyć usta a nie mogę! do tego moja orto nie jest stąd gdzie mieszkam i będzie dopiero w piątek. co mam zrobić
Stary 2011-02-25, 14:09   #3604
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Tak, jeszcze z 2-3 wizyty Ale nie jestem do konca pewna czy wtedy juz bede miala perfect wyprostowane zeby. Bo prawa dwojka wydaje mi sie, ze jest nadal za wysoko Nie wiem, bo nie mam porownania z lewa dwojka, dlatego ze lewa bedzie pilowana. I tez sie wkurzylam troche na moja orto, bo z tego co wiem to w ostatnich miesiacach sie zaklada lancuszek na caly luk, a ona mi dala tylko miedzy jedynkami bo tam sie szparka mala robila, a teraz sie zrobila w innym miejscu:/

No i teraz tak jak patrze na to zdjecie to widze ze te jedynki tez jeszcze nie sa proste:/
to pogadaj z nią

Cytat:
Napisane przez kompaktowa Pokaż wiadomość
potrzebuje pomocy!
od kilku miesiecy nosze wyciagi elastyczne aby naprawic tyłozgryz. na poczatku wszystko bylo dobrze, ale z czasem po obudzeniu sie rano czulam jakbym miała "zablokowaną" buzię. nie byłam w stanie jej normalnie otworzyć, jednak po kilku próbach wszystko wracało do normy. jak powiedziałam o tym orto to ta mnie tylko odprysknęła że tak ma być i że mam się tym nie przejmować, że przejdzie. no więc męczę się z tym problemem od dłuższego czasu a dzisiaj rano wszystko zablokowało się totalnie. chodzę cały dzień jedynie na szklance wody, bo nie mogę na tyle ust otworzyć żeby zmieściła mi się łyżka. jak już coś uda mi się "upchnąć" to nie jestem w stanie tego przerzuć, cała prawa strona szczęki mnie boli. chcę otworzyć usta a nie mogę! do tego moja orto nie jest stąd gdzie mieszkam i będzie dopiero w piątek. co mam zrobić
bo do jedzenia je się zdejmuje... też bym tak miała gdybym ich nie zdjęła

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Powiem szczerze, zeby mialas straszne. Teraz sa idealne :brawo: Nie musialas nic wyrywac?
podpisuje się pod tym
Cytat:
A moje zeby wygladaja teraz tak Ale mialam kiedys straszne, nie dziwie sie, ze sie wstydzilam usmiechac
no już są prawie proste gdyby nie ta przerwa między 1

Cytat:
Napisane przez Olenka333 Pokaż wiadomość
no właśnie... i wyobraź, sobie, że chodziłam z nim tak przez 22 lata :P bo oczywiście aparat ruchomy miałam ale jako dziecko wstydziłam się w nim chodzić a później jako nastolatka za żadne skarby nie chciałam mieć stałego. Ehh człowiek głupi był ale będę się chwiliła postępami ;-) przynajmniej będzie widać różnicę i może ja za jakiś czas zmotywuję przyszłe aparatki
ale nie wiem czy z taką wadą ruchomy by coś dał... szczerze mówiąc uważam że ruchome są do du*y pomagają tylko przy małych wadach

Edytowane przez betti_888
Czas edycji: 2011-02-25 o 14:10
betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 14:11   #3605
kompaktowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
nie ciesz sie tak bo chyba mnie nie zrozumiałaś. zawsze zdejmuję wyciągi do jedzenia. a teraz mam zablokowaną szczękę i nie mogę nic zjeść, nie wiem co z tym zrobić.
Stary 2011-02-25, 14:23   #3606
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
nie ciesz sie tak bo chyba mnie nie zrozumiałaś. zawsze zdejmuję wyciągi do jedzenia. a teraz mam zablokowaną szczękę i nie mogę nic zjeść, nie wiem co z tym zrobić.
to może ją jakoś rozruszaj albo rozmasuj tak gdzie są "zawiasy"

Czas edycji: 2011-02-25 o 14:33
Stary 2011-02-25, 14:27   #3607
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
ale nie wiem czy z taką wadą ruchomy by coś dał... szczerze mówiąc uważam że ruchome są do du*y pomagają tylko przy małych wadach
podpisuję się pod tym rękami i nogami

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 19:41   #3608
wesola84
Rozeznanie

Ja też nosiłam kiedyś aparat ruchomy i to naprawdę sumiennie a nawet bardzo sumiennie. I co? Konował orto, do którego trafiłam i który leczył mnie tą metodą (byłam wtedy w liceum) obiecywał, że to aparat ruchomy na pewno da taki sam efekt co stały, tylko trzeba poświęcić więcej czasu. Więc ja nosiłam i nosiłam, a kiedy nadszedł czas końca leczenia ten palant powiedział do mnie: "No! To teraz zęby są świetnie przygotowane do aparatu stałego. Ja tutaj tym aparatem więcej już nie zdziałam". Nogi ugięły się pode mną, myślałam, że go zabiję ale cóż mi było robić? Nastolatka, która wymarzyła sobie proste zęby oszukana przez orto... Wtedy byłam za głupiutka na całe te plany leczenia itp. Wtedy instytucja zwana orto w ogóle była czymś nowym. A koniec leczenia aparatem ruchomym w moim przypadku wyglądał tak, że zęby był w pozycjach zbliżonych do stanu sprzed leczenia, tyle że pomiędzy nimi powstał szpary Oczywiście wszelkie stłoczenia wróciły do "normy" sprzed leczenia po paru(nastu) miesiącach. Wtedy straciłam kompletnie zaufanie do orto... może stąd też bierze się czasem moja podejrzliwość dotycząca obecnego leczenia

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 19:55   #3609
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
to pogadaj z nią

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

podpisuje się pod tym

no już są prawie proste gdyby nie ta przerwa między 1

Kochana, szpara miedzy jedynkami to u mnie nowosc, zrobila sie po ostatniej wizycie czyli 1,5tyg temu A zeby proste jeszcze nie sa, tego nie widac na zdj ale dwojka dalej nachodzi mi na jedynke, miedzy 3 a 4 szpary.... my dopiero o zakladaniu dolu myslimy, kawal czasu z aparatem jeszcze przede mna. Aczkolwiek mam taka gleboka nadzieje, ze w 2 latach sie zmieszcze.

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 21:34   #3610
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
to pogadaj z nią
Taa, tylko ciekawe co ja mam jej powiedziec:/ To o tym lancuszku na pewno powiem, ale reszta? Na kazdej wizycie jak chce sie cos dowiedziec to sama musze sie jej pytac co robi, co bedzie dalej itp. Nigdy nic sama od siebie nie mowi jak leze na fotelu tylko gada z asystentka o jakichs du**relach nie dotyczacych ortodoncji:/

Edytowane przez redrose89
Czas edycji: 2011-02-25 o 21:36
Stary 2011-02-25, 21:45   #3611
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Przyszłam się Wam pożalić...
Drucior pracuje, zamknął mi już prawie całkowicie szparę, ale kurde tak cholernie się przesuną w prawą stronę, że zaczyna mi się wbijać (nawet nie wiem jak dokładnie nazwać tą część jamy ustnej w którą mi się wbija, ale zapewne wiecie o co mi chodzi- to tam na końcu za ostatnimi zębami)... Nawet mój TŻ po zajrzeniu mi w paszczę się przestraszył, że aż tak daleko wystaje...
A wizyta u orto dopiero za 4 tygodnie...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2011-02-25 o 21:47
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 21:47   #3612
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Przyszłam się Wam pożalić...
Drucior pracuje, zamknął mi już prawie całkowicie szparę, ale kurde tak cholernie się przesuną w prawą stronę, że zaczyna mi się wbijać (nawet nie wiem jak dokładnie nazwać tą część jamy ustnej w którą mi się wbija, ale zapewne wiecie o co mi chodzi- to tam na końcu za ostatnimi zębami)... A wizyta u orto dopiero za 4 tygodnie...
to przytnij drut cążkami tylko nie za blisko pierścienia żeby nie wypadł

Stary 2011-02-25, 22:44   #3613
kasiunia_84
Raczkowanie

Cytat:
Taa, tylko ciekawe co ja mam jej powiedziec:/ To o tym lancuszku na pewno powiem, ale reszta? Na kazdej wizycie jak chce sie cos dowiedziec to sama musze sie jej pytac co robi, co bedzie dalej itp. Nigdy nic sama od siebie nie mowi jak leze na fotelu tylko gada z asystentka o jakichs du**relach nie dotyczacych ortodoncji:/
Czy ta Pani ma na imię Maria a mówią na nią Maja?? i jest chuda, włosy w kucyk ok 45lat..?? jestem z miko i wiem, że ta moja orto przyjmuje tez w Tychach i jeszcze w Pszczynie. mam do niej spore zastrzeżenia więc wybieram się na konsultację do innej
zapuszczam włosy... ROŚNIJCIE !!!
kasiunia_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:50   #3614
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez kasiunia_84 Pokaż wiadomość
Czy ta Pani ma na imię Maria a mówią na nią Maja?? i jest chuda, włosy w kucyk ok 45lat..?? jestem z miko i wiem, że ta moja orto przyjmuje tez w Tychach i jeszcze w Pszczynie. mam do niej spore zastrzeżenia więc wybieram się na konsultację do innej
Nie
Lucyna

Stary 2011-02-26, 00:05   #3615
lola133
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Ja też nosiłam kiedyś aparat ruchomy i to naprawdę sumiennie a nawet bardzo sumiennie. I co? Konował orto, do którego trafiłam i który leczył mnie tą metodą (byłam wtedy w liceum) obiecywał, że to aparat ruchomy na pewno da taki sam efekt co stały, tylko trzeba poświęcić więcej czasu. Więc ja nosiłam i nosiłam, a kiedy nadszedł czas końca leczenia ten palant powiedział do mnie: "No! To teraz zęby są świetnie przygotowane do aparatu stałego. Ja tutaj tym aparatem więcej już nie zdziałam". Nogi ugięły się pode mną, myślałam, że go zabiję ale cóż mi było robić? Nastolatka, która wymarzyła sobie proste zęby oszukana przez orto... Wtedy byłam za głupiutka na całe te plany leczenia itp. Wtedy instytucja zwana orto w ogóle była czymś nowym. A koniec leczenia aparatem ruchomym w moim przypadku wyglądał tak, że zęby był w pozycjach zbliżonych do stanu sprzed leczenia, tyle że pomiędzy nimi powstał szpary Oczywiście wszelkie stłoczenia wróciły do "normy" sprzed leczenia po paru(nastu) miesiącach. Wtedy straciłam kompletnie zaufanie do orto... może stąd też bierze się czasem moja podejrzliwość dotycząca obecnego leczenia
"No! To teraz zęby są świetnie przygotowane do aparatu stałego. Ja tutaj tym aparatem więcej już nie zdziałam".
cooo ? tak Ci powiedział? Masakra co za ortodonta ;||

Ja też miałam ruchomy, na szczęście za darmo u mnie jedna wada się zmiejszyła (trójki prawie że weszły w łuk), ale skrzywił mi ten aparat prawa jedynkę ;/

Wg mnie jeśli chce mieć ktoś IDEALNIE proste zęby to jedynie aparat stały coś zdziała. Jeśli jest mała wada I dość prawidłowy zgryz to może się zdecydować na aparat ruchomy. Takie jest moje zdanie. Poza tym noszenie ruchomego to udręka. Źle to wspominam
lola133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 11:51   #3616
KamilaEwa
Raczkowanie

Hej Dziewczyny! Dziś miałam wizytę u orto i powiedziała mi, że następnym razem będzie mi chciała założyć, gumki między górną a dolną szczęką....aż się przeraziłam ;/ jak to wygląda, to chyba strasznie przeszkadza ?;/ ile się nosi takie coś, jak nie chce....ehhh
PS. z całowania chyba też nici wtedy :P

I’ve loved and I’ve lost .

KamilaEwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 13:50   #3617
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KamilaEwa Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Dziś miałam wizytę u orto i powiedziała mi, że następnym razem będzie mi chciała założyć, gumki między górną a dolną szczęką....aż się przeraziłam ;/ jak to wygląda, to chyba strasznie przeszkadza ?;/ ile się nosi takie coś, jak nie chce....ehhh
PS. z całowania chyba też nici wtedy :P
dużo osób w pewnym etapie leczenia dostaje wyciągi... do jedzenia je się zdejmuje... do całowania też możesz orto da Ci woreczek i sama będziesz sobie zmieniać jak Ci pękną

mi aż tak bardzo to nie przeszkadza... może na początku... teraz już się przyzwyczaiłam... noszę je już 7 miesięcy i pewnie ponoszę do końca leczenia czyli jeszcze jakiś rok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04082.jpg (37,8 KB, 131 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04094.jpg (97,7 KB, 79 załadowań)

Czas edycji: 2011-02-26 o 13:58
Stary 2011-02-26, 14:06   #3618
KamilaEwa
Raczkowanie

Cytat:
dużo osób w pewnym etapie leczenia dostaje wyciągi... do jedzenia je się zdejmuje... do całowania też możesz orto da Ci woreczek i sama będziesz sobie zmieniać jak Ci pękną

mi aż tak bardzo to nie przeszkadza... może na początku... teraz już się przyzwyczaiłam... noszę je już 7 miesięcy i pewnie ponoszę do końca leczenia czyli jeszcze jakiś rok
ahaaa....jej to długo strasznie, ciekawe ile ja będę musiała, no ale okaże się wszystko w marcu dziękuję za odpowiedź

I’ve loved and I’ve lost .

KamilaEwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 16:32   #3619
kompaktowa
Raczkowanie

Cytat:
to może ją jakoś rozruszaj albo rozmasuj tak gdzie są "zawiasy"
ech nic nie daje, nie jestem w stanie do końca ust otworzyć, coś się zablokowało a jak próbuję wysunąć dolną szczękę to prawa strona boli jak cholera. głupie wyciągi orto coś poradzi? czy to tak ma być i się samo unormuje z czasem?..
Stary 2011-02-26, 18:47   #3620
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
ech nic nie daje, nie jestem w stanie do końca ust otworzyć, coś się zablokowało a jak próbuję wysunąć dolną szczękę to prawa strona boli jak cholera. głupie wyciągi orto coś poradzi? czy to tak ma być i się samo unormuje z czasem?..
nie wiem czy coś na to poradzi może ci dać skierowanie do jakiegoś specjalisty albo coś

Stary 2011-02-26, 19:11   #3621
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Proszę, doradźcie co ja mam je powiedziec bo wizyta juz we wtorek A moje zeby chyba pozostawiaja duzo do zyczenia

Stary 2011-02-26, 21:03   #3622
shinigami0717
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olenka333 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak wygląda mój nieszczęsny zgryz ... Czy któraś miała podobną wadę ?
masz otwartą buzię na tym zdjęciu? czy całkowicie zaciśnięte zęby? jeśli zaciśnięte to przyznam, że nigdy czegoś takiego nie widziałam..

Cytat:
A moje zeby wygladaja teraz tak Ale mialam kiedys straszne, nie dziwie sie, ze sie wstydzilam usmiechac
gdyby nie były takie białe, to pomyślałabym, że to moje (sprzed leczenia)

Cytat:

a ja nie wiedziałam, że się zdejmuje do jedzenia.. to może dlatego tak szybko mi pękają.. maksymalnie 2 dni wytrzymują
TEŻ CHCĘ KOLOROWE WYCIĄGI! każdy rozmiar ma kolory? będę musiała poprosić moją orto, bo te zwykłe wyglądają obrzydliwie. dzisiaj mój 4-letni siostrzeniec do mnie: "pokaż jaką masz gumę!" załamałam się..

gumki: czerwono - zielone
były: pomarańczowo-różowe, niebiesko-granatowe, pomarańczowe, różowe, błękitne
shinigami0717 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 21:52   #3623
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shinigami0717 Pokaż wiadomość

a ja nie wiedziałam, że się zdejmuje do jedzenia.. to może dlatego tak szybko mi pękają.. maksymalnie 2 dni wytrzymują
TEŻ CHCĘ KOLOROWE WYCIĄGI! każdy rozmiar ma kolory? będę musiała poprosić moją orto, bo te zwykłe wyglądają obrzydliwie. dzisiaj mój 4-letni siostrzeniec do mnie: "pokaż jaką masz gumę!" załamałam się..

ja tylko za pierwszym razem dostałam kolorowe (to zdjęcie jest z przed 7 miesięcy)... teraz dostaje bezbarwne i takie wole bo przynajmniej nie rzucają się w oczy... jak miałam te kolorowe to koleżanki się pytały co mi się z tą gumką stało że jest tak nisko zaczepiona albo mówiły że mi spadła dopiero jak im wytłumaczyłam że to wyciągi a nie zwykłe gumki to zajarzyły...

są różnokolorowe w różnych rozmiarach... ja miałam 1 rozmiar a było tam aż 7 kolorów

2 dni z jedzeniem? mi nawet tyle bez jedzenia nie wytrzymują ale to pewnie dlatego że za dużo gadam i się szeroko śmieje i nie wytrzymują zazwyczaj muszę zmieniać je codziennie

Czas edycji: 2011-02-26 o 21:53
Stary 2011-02-26, 23:59   #3624
shinigami0717
Raczkowanie

za dużo znajomych mnie jeszcze nie widziało w tym.. ale ci, którzy widzieli myśleli, że to ślina albo jakieś jedzenie ;/ dlatego wolałabym kolorowe, od razu by wiedzieli, że to gumka
też dużo gadam
a jak pytałam orto czy starczy mi tych gumek, to powiedziała, że na pewno.. teraz wychodzi na to, że zapas wyczerpie się po 2 tyg
i jeszcze powiedziała, że jeśli nie będą mi się zrywać, to mam wymieniać raz na tydzień.. jak one po kilku godzinach już są rozciągnięte!

gumki: czerwono - zielone
były: pomarańczowo-różowe, niebiesko-granatowe, pomarańczowe, różowe, błękitne
shinigami0717 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 00:16   #3625
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shinigami0717 Pokaż wiadomość
za dużo znajomych mnie jeszcze nie widziało w tym.. ale ci, którzy widzieli myśleli, że to ślina albo jakieś jedzenie ;/ dlatego wolałabym kolorowe, od razu by wiedzieli, że to gumka
też dużo gadam
a jak pytałam orto czy starczy mi tych gumek, to powiedziała, że na pewno.. teraz wychodzi na to, że zapas wyczerpie się po 2 tyg
i jeszcze powiedziała, że jeśli nie będą mi się zrywać, to mam wymieniać raz na tydzień.. jak one po kilku godzinach już są rozciągnięte!
raz na tydzień? to co ona Ci metalowe dała?

Stary 2011-02-27, 10:10   #3626
ShowMeYourAffection
Raczkowanie

Cytat:
Ja też tak miałam, orto się przejęła dlaczego tak mam, ale z czasem samo przeszło

<Paulo Coelho>

APARATKA :
17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska
17.03.2011r. - zdjęcie Hassa
18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander
ShowMeYourAffection jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 10:38   #3627
dzidka
Raczkowanie

Cytat:

tyle czasu nosisz aparat, a drut nadal nie jest prosty, tylko pofalowany... to jest łuk o przekroju kolowym?
masz ladne zeby i ogolnie wygladaja dobrze, bo wszystkie ladnie w luku stoją, gdyby nie to, ze sa jakby zawiane w jedna strone. w przypadku jedynek to ten efekt jest spowodowany przez ich ksztalt- on nie sa krzywe. natomiast co do pozostalych zebow, to mam wrazenie, ze orto bezsensownie przykleila Ci zamki, ale ja sie nie znam... i wydaje mi sie, ze bledem bylo niezalozenie aparatu na dol.
do swoich zebow tez mam zastrzezenia, ale poki co o sciaganiu nie ma mowy i nie pozwole na to, dopoki nie bede zadowolona.
dzidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 13:13   #3628
always naughty
Rozeznanie

Witam wszystkich!
Nie jest to mój pierwszy post w tym temacie, bo już kiedyś się o coś was radziłam, ale jako że niedługo zostanę aparatką postanawiam dołaczyć na stałe aby wymieniać się dośiadczeniami i dzielić sukcesami

Na razie jestem po wyrwaniu górnej prawej piątki. Samo wyrwanie nie bolało ale rana wyglada dziwnie i nie wiem czy goi się wszystko prawidłowo. Ale ponieważ nic mnie nie boli to nie sieje paniki i spokojnie czekam.
8 marca wyrywam górną lewą czwórkę, później na skaling i piaskowanie i zakładamy górę zwykły metalowy łuk.
Na dół przyjdzie pora troszkę później.

Ogólnie jestem pełna obaw i widzę to bardzo czarno, ale cieszę się, że w końcu po tylu latach myslenia o aparacie zaczełam działać.
Niedługo wrzucę zdjęcia swoich ząbków. Niestety nie pomyslałam o zrobieniu zdjęć przed ekstrakcją ale i takie się nadadza do późniejszych porównań
Pozdrawiam
Stary 2011-02-27, 13:21   #3629
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez always naughty Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!
Nie jest to mój pierwszy post w tym temacie, bo już kiedyś się o coś was radziłam, ale jako że niedługo zostanę aparatką postanawiam dołaczyć na stałe aby wymieniać się dośiadczeniami i dzielić sukcesami

Na razie jestem po wyrwaniu górnej prawej piątki. Samo wyrwanie nie bolało ale rana wyglada dziwnie i nie wiem czy goi się wszystko prawidłowo. Ale ponieważ nic mnie nie boli to nie sieje paniki i spokojnie czekam.
8 marca wyrywam górną lewą czwórkę, później na skaling i piaskowanie i zakładamy górę zwykły metalowy łuk.
Na dół przyjdzie pora troszkę później.

Ogólnie jestem pełna obaw i widzę to bardzo czarno, ale cieszę się, że w końcu po tylu latach myslenia o aparacie zaczełam działać.
Niedługo wrzucę zdjęcia swoich ząbków. Niestety nie pomyslałam o zrobieniu zdjęć przed ekstrakcją ale i takie się nadadza do późniejszych porównań
Pozdrawiam
witamy w gronie aparatek

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 13:24   #3630
lola133
Raczkowanie

Dziewczyny możecie polecić jakąś szczoteczkę z miękkim włosiem ? Mam pecha chyba na te szczoteczki, co kupuje to twarde i boję sie o aparat ;/ W tym miesiącu kupiłam trzy i ciągle to samo... twarde włosie! ehh.
lola133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości