Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy więcej! - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-18, 15:46   #3601
mischievous
Zakorzenienie

Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w

Sprobuj, moze cos sie zmienilo kup ten malutki na sprobowanie

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

mischievous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:46   #3602
mindless
Zakorzenienie

Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w

Cytat:
Napisane przez mischievous Pokaż wiadomość
A w trakcie? Bo dotka jest w trakcie

Walsciwie to nie wiem czy u mnie rosnie bo zawsze mnie boli biust i sie zwieksza ale czy to powoduje wzrost na wadze? Nie wiem
W trakcie też nie. Mi się biust niestety nie zwiększa.
mindless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 16:03   #3603
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mindless Pokaż wiadomość
W trakcie też nie. Mi się biust niestety nie zwiększa.
Oj ale to tylko przy @ sie zwieksza, w dodatku boli bardzo

gohs http://www.rossnet.pl/Produkt/Alterr...-papaja,110494 to ten olejek? Wiec takie faktycznie "naprawiaja" wlosy mimo ze sa np przeznaczone do ciala?

A gdzie mozna kupic czepek do wlosow-tez ross? Bo ja nakladam torebki

A nakladasz na godzine przed myciem czy na cala noc? Chyba balabym sie na cala .. hmm

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

Stary 2012-01-18, 19:06   #3604
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to miałam Wam powiedzieć, że TŻ się chyba przełamał i chce chodzić ze mną na basen

Bo wiecie, on nie umie pływać. Jak był mały to się topił i ma uraz. Ja go namawiałam na kurs pływania, wahał się, nie chciał.

Opowiadałam mu ostatnio, że jak chodzę na basen to przychodzi taka dziewczyna z chłopakiem i on ją uczy pływać. I mówię mu, że jak chodziłam wcześniej, to ona bardzo się bała, kiepsko jej szło. Potem miałam przerwę w basenie (praktyki, byłam chora, święta itp. ) i jak byłam ostatnio to znów oni przyszli i ona już sama pływała Może nie jakoś super, ale sama

No i TŻ stwierdził, że nie będzie szedł na kurs, tylko chce żebym ja go uczyła, bo się będzie bezpiecznie czuł

Tylko mówi:
- Tylko wiesz.. Chciałbym żebyśmy chodzili o takiej godzinie kiedy będzie mało ludzi.

Biedny, wstydzi się
No ale fajnie, że chce przełamać swoje lęki

I tym samym jak będę miała wystarczająco dużo czasu, to będę chodziła 2x w tygodniu na basen: w środy żeby sobie popływać, a w piątki żeby go uczyć (bo jak go będę uczyć, to raczej niedużo popływam). A później będziemy już chodzić 1x w tygodniu razem, bo już będzie sam pływał i ja też
No to super, trzymam kciuki żeby się szybko nauczyl i polubił pływanie

Cytat:
Nie no po prostu cudownie zauwaz ze wczesniej tez cwiczylas i nie spadalo, wiec dodaj dieta tj regularnie niskokaloryczne (np 1200) jedzenie + wysilek fizyczny = wtedy spadki

3mam kciuki za brak popcornu [COLOR=Silver] [COLOR=Black]
boisz sie wzrostu, bo dlugo nie mialas spadkow ale jak bedziesz dalej 3mac tak jak 3masz to wymarzony cel coraz blizej

ja tez chce obejrzec dziewczyne z tatuazem!
Popcornu nie było Za to był ponad litr Coli Zero A film niesamowity Trwa ponad 2,5h ale w ogóle mi się nie dłużyło. Normalnie nadal jestem pod ogromnym wrażeniem...

Cytat:
Oj ale to tylko przy @ sie zwieksza, w dodatku boli bardzo

gohs http://www.rossnet.pl/Produkt/Alterr...-papaja,110494 to ten olejek? Wiec takie faktycznie "naprawiaja" wlosy mimo ze sa np przeznaczone do ciala?

A gdzie mozna kupic czepek do wlosow-tez ross? Bo ja nakladam torebki

A nakladasz na godzine przed myciem czy na cala noc? Chyba balabym sie na cala .. hmm
Tak, właśnie taki olejek, jest jeszcze kilka z tej serii Ja w ciągu dnia jeśli olejuję to nie zakładam czepka, a na noc zawijam w chustę albo spinam na czubku głowy i kładę ręcznik na poduszce Im dłużej trzymasz olej tym lepiej, na pewno Ci krzywdy nie zrobi
Stary 2012-01-18, 19:16   #3605
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
No to super, trzymam kciuki żeby się szybko nauczyl i polubił pływanie

Popcornu nie było Za to był ponad litr Coli Zero A film niesamowity Trwa ponad 2,5h ale w ogóle mi się nie dłużyło. Normalnie nadal jestem pod ogromnym wrażeniem...

Tak, właśnie taki olejek, jest jeszcze kilka z tej serii Ja w ciągu dnia jeśli olejuję to nie zakładam czepka, a na noc zawijam w chustę albo spinam na czubku głowy i kładę ręcznik na poduszce Im dłużej trzymasz olej tym lepiej, na pewno Ci krzywdy nie zrobi
suuuuuuuuper !! Wiedzialam, ze dasz rade
to teraz juz na pewno musze obejrzec ten film!!

A powiedz mi jeszcze o tym olejowaniu wyczytalas z tego bloga czy z wizazu? Nie moglam znalezc tego watku..

Czy olejowanie jedynie nawilza kiedy uzyjesz, czy tez odbudowuje wlosy? Z tego co widzialam na blogu to dziewczynom odbudowaly sie te wlosy, robily sie coraz zdrowsze (zdjecia przed i po), ale jak to dziala
co one w sobie maja takiego

u mnie dzis tak:
1. nesvita
2. jogurt pitny
3. ziemniaki z chlodnikiem (jogurt nat. z ogorkiem,rzodkiewka i przyprawami)
4. duuuzy talerz ogorkowej
5. kolorowe kanapeczki ;D na 3 wasach, z jakiem (1), poledwica, serem, salata, majonezem i ogorkiem :d

a jak dla Tz robilam kanapki do pracy jak te bialy buly na mnie patrzyly...

aha no i brak rowerku dzis niestety :/ jedyny ruch to chodzenie po centrum, zakupy itd wrocilam do domu zajelam sie obiadem i padlam.. troche mi zal ze nie pojezdzilam bo jednak zalezy mi na tej regularnosci, ale wychodzi na to ze jezdze 5 dni w tygodniu

Edytowane przez mischievous
Czas edycji: 2012-01-18 o 19:23
Stary 2012-01-18, 19:33   #3606
Dotka90
Zakorzenienie

mischi, a TZ nie lubi ciemnych bułek? Albo grahamek?
Białe są okropne, to fakt

Ja też bym się chętnie dowiedziała co daje to olejowanie
I jak często się to robi? Oraz ile tego olejku trzeba dać?

Ja mialam iść dzisiaj na basen, ale nie poszłam..
Ech, w drodze na basen zobaczyłam auto TŻta stojące na awaryjnych przed skrzyżowaniem - stłuczkę miał :/ Więc już się zdenerwowałam i nie pojechałam na basen. Ale w piątek pójdziemy razem
A jutro idę na zumbę

Ja dzisiaj:
I. Płatki z mlekiem
II. 3 kromki chrupkie z camembertem i żurawiną
III. Makaron pełnoziarnisty z sosem carbonara
IV. 3 kromki macy z otrębami (pyszna z Kupca)
V. 2 jajka na twardo + 3 kromki chrupkie

- mogłoby być mniej kcal. Ale zjadłam carbonarę na obiad, bo zakladałam, że pójdę na basen, a wyszło jak wyszlo. Wiec pewnie jutro będzie zwyżka, no ale trudno.

I kupiłam kolejny chrupki chlebek w Biedronce, skład:
mąka żytnia-razowa pełnoziarnista 90%, mąka pszenna pełnoziarnista, otręby pszenne, sól.
Kcal 339/100g; 27/1 kromkę
Błonnik 18g/100g; 1,4g/1 kromkę (chyba sporo )

To pieczywo jest z tych twardych, zwartych. Bo tamto poprzednie było z tych styropianowych - co się do zębów kleją
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:51   #3607
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:

Ech, w drodze na basen zobaczyłam auto TŻta stojące na awaryjnych przed skrzyżowaniem - stłuczkę miał :/ Więc już się zdenerwowałam i nie pojechałam na basen. Ale w piątek pójdziemy razem
A jutro idę na zumbę

Ja dzisiaj:
I. Płatki z mlekiem

- mogłoby być mniej kcal. Ale zjadłam carbonarę na obiad, bo zakladałam, że pójdę na basen, a wyszło jak wyszlo. Wiec pewnie jutro będzie zwyżka, no ale trudno.

mąka żytnia-razowa pełnoziarnista 90%, mąka pszenna pełnoziarnista, otręby pszenne, sól.

To pieczywo jest z tych twardych, zwartych. Bo tamto poprzednie było z tych styropianowych - co się do zębów kleją
http://anwena.blogspot.com/2011/08/o...z-jeszcze.html

wlasnie znalazlam

tez dzis kupilam w biedronce ten chlebek zytni Na kazdy taki chlebek chrupki mowie wasa zeby od razu bylo waidomo o co chodzi

A Tz lubiiiii ale wiesz.. wkurza mnie ze on moze wszystko a ja na to "PACZE"

Oo no to wspolczuje :/ ale nic mu sie nie stalo? Z czyjej winy? Z samochodem ok czy duzo do zrobienia? ;/

Aaa i dalas mi pomysl na obiad bo ostatnio u mnie nudy, lubie sosy i makarony, kupie jakis gotowy i zjem sobie z makaronem

Czas edycji: 2012-01-18 o 19:52

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-18, 21:18   #3608
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
suuuuuuuuper !! Wiedzialam, ze dasz rade
to teraz juz na pewno musze obejrzec ten film!!

A powiedz mi jeszcze o tym olejowaniu wyczytalas z tego bloga czy z wizazu? Nie moglam znalezc tego watku..

Czy olejowanie jedynie nawilza kiedy uzyjesz, czy tez odbudowuje wlosy? Z tego co widzialam na blogu to dziewczynom odbudowaly sie te wlosy, robily sie coraz zdrowsze (zdjecia przed i po), ale jak to dziala
co one w sobie maja takiego

u mnie dzis tak:
1. nesvita
2. jogurt pitny
3. ziemniaki z chlodnikiem (jogurt nat. z ogorkiem,rzodkiewka i przyprawami)
4. duuuzy talerz ogorkowej
5. kolorowe kanapeczki ;D na 3 wasach, z jakiem (1), poledwica, serem, salata, majonezem i ogorkiem :d

a jak dla Tz robilam kanapki do pracy jak te bialy buly na mnie patrzyly...

aha no i brak rowerku dzis niestety :/ jedyny ruch to chodzenie po centrum, zakupy itd wrocilam do domu zajelam sie obiadem i padlam.. troche mi zal ze nie pojezdzilam bo jednak zalezy mi na tej regularnosci, ale wychodzi na to ze jezdze 5 dni w tygodniu
5 dni w tygodniu to i tak sporo Ale jak możesz to spróbuj wydłużyć czas ćwiczyć w te 5 dni

Nooo, jestem z siebie dumna z tym popcornem Ale koleżanka wzięła nachosy z sosem serowym na ciepło i taaaaak mi pachniało Ale nawet jednego nie wziełam

Jeszcze co do pielęgnacji włosów to polecam zakręcone forum na wizażu, tam jest duuużo informacji fajnych

Cytat:

A jutro idę na zumbę

Ja dzisiaj:
I. Płatki z mlekiem

A ja tych twardych niebardzo, wolę dmuchane

Ćwiczenia na dziś zaliczone Niecałe 250kcal z move ale nie miałam dzisiaj weny na więcej. Do tego przyszła dzisiaj paczka z gra Dance Star Party - tańczy się przed tv układy choreograficzne Także potestowałam chwilkę i też fajne i trochę kcal spalone
Stary 2012-01-18, 21:29   #3609
mischievous
Zakorzenienie

o taka z tanczeniem to dla mego Tz by sie przydala

nie no to brawo jak nawet nachosow nie tknelas ciesze sie na tego ogromnego powera jak i u Dotki

zakrecone nie jest przypadkiem typowo dla zakreconych (w sensie z lokami)?

mi sie przypomnialo.. ze ja przeciez na codzien uzywam prostownicy.. i jakbym tak przestala, a moje to takie lekkie fale, wlasciwie moze nawet nie fale, bo niektore proste a inne wykrecone Tz lubil jak dawalam na nie jedynie pianke i byly takie pofalowane ale mi sie nie podobalo to nigdy.. Tak wiec zaglebie sie i w tamto

dzis duzo poczytalam o olejach i skladzie, musze go chyba sobie spisac zanim sie wybiore po kolejny szampon a jutro przeanalizuje te ktore mam

mindless na tamtym blogu znajdziesz tez cos dla siebie ta dziewczyna tez ma problem z wypadajacymi wlosami i testowala rozne kosmetyki wiec poczytaj sobie

Stary 2012-01-18, 21:32   #3610
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
o taka z tanczeniem to dla mego Tz by sie przydala

nie no to brawo jak nawet nachosow nie tknelas ciesze sie na tego ogromnego powera jak i u Dotki

zakrecone nie jest przypadkiem typowo dla zakreconych (w sensie z lokami)?

mi sie przypomnialo.. ze ja przeciez na codzien uzywam prostownicy.. i jakbym tak przestala, a moje to takie lekkie fale, wlasciwie moze nawet nie fale, bo niektore proste a inne wykrecone Tz lubil jak dawalam na nie jedynie pianke i byly takie pofalowane ale mi sie nie podobalo to nigdy.. Tak wiec zaglebie sie i w tamto

dzis duzo poczytalam o olejach i skladzie, musze go chyba sobie spisac zanim sie wybiore po kolejny szampon a jutro przeanalizuje te ktore mam

mindless na tamtym blogu znajdziesz tez cos dla siebie ta dziewczyna tez ma problem z wypadajacymi wlosami i testowala rozne kosmetyki wiec poczytaj sobie
No niby dla zakręconych, ale o nawilżaniu i dobrej pielęgnacji też jest sporo

Co do tej gry to planujemy zrobić imprezę karnawałową, przebieraną i będziemy grać
Stary 2012-01-18, 21:37   #3611
Dotka90
Zakorzenienie

mischi, fuuuuuuj, nie kupuj gotowych sosów! Zrób sama!
Naprawdę banalnie się robi sosy. Takie carbonara to 10 minut roboty (choć dosyć kaloryczne, bo śmietana i ew. boczek), ale jakie pyyyyszne, raz na jakiś czas można zjeść

Co do stłuczki, to TŻtowi nic się nie stało, bo w zasadzie tylko przetarł gościa. Co do auta, to generalnie nie jest bardzo zniszczone, ale parę elementów ucierpiało.
Z winy TŻta niestety.
Tzn. i z jego winy i nie. Gość jadący dwa auta przed nim nagle się zatrzymał na środku ruchliwej ulicy (przystanek) i wysadzał kogoś Gość przed tztem sie zatrzymał w ostatniej chwili, a tz już nie zdążył. Szczęście, że odbił w lewo i tylko zahaczyl tego gościa, więc nie ma rozwalonego całego przodu jakby tak przywalił normalnie. No i prędkość już była prawie żadna, z 10km/h.
Szkoda, że ten jeden gość, co wysadzał kogoś, od razu odjechał, bo powinien dostać mandat No sorry, co to za zatrzymywanie się na środku ruchliwej drogi, jak się ma zielone światło? Ech, czyli w sumie wina gościa, bo nie powinien się zatrzymywać tam, ale de facto wina tzta, bo nie wyhamował.
Ale spoko, jest AC, ja mam znajomego magika-lakiernika, który mu to zrobi i będzie jeszcze lepiej niż wcześniej

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2012-01-18 o 21:38

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-19, 08:23   #3612
mischievous
Zakorzenienie

Dotka ! ja lubie robic sosy sama, i oczywiscie sa dla mnie o niebo smaczniejsze niz te gotowe i wiem, ze sa banalnie proste ale wlasnie jak zauwazylas sa bardzo kaloryczne ! Dlatego czasem wole kupic gotowy i miec ta kalorycznosc podana i zmniejszona niz tego zageszczanego maka ze smietanami itp

Wspolczuje z tym samochodem no a z tym hamowaniem to niestety zawsze ten co wali w tylek ale szkoda nawet tych kilku rys, wiem co tzn bo moj Tz tez jest maniakiem samochodowym wiec i czysci i dba o te samochody zawsze a jak cos sie stanie to strasznie przezywa

Ale tamten to zaszalal, co za pomysl wysadzac kogos na srodku ulicy gdzie jada za nim samochody czub!

Stary 2012-01-19, 08:37   #3613
Dotka90
Zakorzenienie

No ludzie to lubią sobie wymyślić takie atrakcje jak wysadzanie kogoś na przystanku, niewazne, że trzeba się zatrzymać na ruchliwej ulicy

U nas my oboje jestesmy maniakami samochodowymi, więc sobie poprzeżywaliśmy trochę wczoraj.. No ale nic, trzeba zgłosić z AC i zrobić, będzie ładnie z powrotem.

Co do sosów, to w sumie jedyny kaloryczny sos, jaki robię, to właśnie carbonara, reszta jest mało kaloryczna, bo zazwyczaj na bazie pomidorów (bez zagęszczania śmietaną) lub szpinaku (zagęszczonego serkiem bieluchem zamiast śmietany).
A w carbonarze też łatwo kaloryczność można policzyć, bo są tylko 4 składniki Śmietana, boczek (opcjonalnie), szynka, ser żółty.

Co do wagi, to dzisiaj 'zwyżka o 0,1 więc praktycznie żadna. No i idę dzisiaj na zumbę
Stary 2012-01-19, 08:51   #3614
mischievous
Zakorzenienie

ja sie boje jutrzejszego wazenia tzn nie mam sie czego bac, ale sie boje bo tak jak do gohs pisalam ze sie boi bo ostatnio nie bylo dluzszego ciaglego spadku tak jak i u mnie ale w koncu moze uwierze ze jednak mozna, bo to ostatnia dieta! Potem zmieniamy watek w utrzymanie

Stary 2012-01-19, 08:54   #3615
Dotka90
Zakorzenienie

Ojj mischi, nie ma się czego bać
Ostatnia waga była taka, jak w podpisie?

A co do kolejnego wątku, to tak, następny będzie na UUUUUUU
Bo powiem Wam, że jestem zaskoczona, ale tak pozytywnie, że się wszystkie jednocześnie zaczęłyśmy ogarniać i u wszystkich są dobre zmiany no i spadki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-19, 09:04   #3616
mischievous
Zakorzenienie

U mnie to od nowego roku trwa najpierw punktowa i spory spadek ale mimo wszystko przejscie na mz wr

ja sie ciesze ze sie jednak dalas namowic na te pokazanie wagi a reszta juz sie rozwinela

tak ostatnia waga (piatkowa to taka jak w podpisie) byl nadwyzka po sobocie ale zmieniam w pt podpis

Stary 2012-01-19, 13:16   #3617
mindless
Zakorzenienie

U mnie dziś wzrost na wadze, nie wiem po co się zważyłam, przecież miało być w poniedziałek ważenie. Jest 65.8. Nie wiem od czego ten wzrost, no ale nie ważne trzeba zbić.

A dzisiaj (ograniczam węgle):
-jajcznica z 3 jajek na szynce,
-owsianka na mleku z cynamonem,
-ryba pieczona na oliwie z oliwek (ze 3kawałki) + warzywa z patelni (dość dużo tych warzyw będzie),
-serek wiejski, rzodkiewki i ogórek zielony.
Stary 2012-01-19, 15:39   #3618
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dziś wzrost na wadze, nie wiem po co się zważyłam, przecież miało być w poniedziałek ważenie. Jest 65.8. Nie wiem od czego ten wzrost, no ale nie ważne trzeba zbić.

A dzisiaj (ograniczam węgle):
-jajcznica z 3 jajek na szynce,
-owsianka na mleku z cynamonem,
-ryba pieczona na oliwie z oliwek (ze 3kawałki) + warzywa z patelni (dość dużo tych warzyw będzie),
-serek wiejski, rzodkiewki i ogórek zielony.
A dlaczego wlasciwie masz taki plan na diete? Czy to na poczatku chcesz wiecej bialkowych dni zeby ta waga sie jednak szybciej ruszyla?

No dziewczyny oficjalnie zaczynam olejowanie Nawet Tz mi foto cyknal, a i znalazlam jakies sprzed 2 lat

to zdjecie pierwsze, z 2010, jeszcze przed dekoloryzacja farbowane na ciemny braz i jak zwykle wychodzil czarny, tragedia no i wlosy jak widac, suche (zawsze lubilam wlosy, dawalam jedwab i inne, ale za malo odzywek

dopiero po dekoloryzacji zaczelam bardziej o nie dbac, kupowac rozne kosmetyki ktore mi zdecydowanie pomogly

zdjecie z dzis, wlosy "wykrecone lekko" bo prosto z kucyka rozplatane:

A plan na najblizsze miesiace to olejowanie chce zeby wlosy byly bardziej wygladzone i lejace sie dzieki gohs za wspomnienie o tych olejkach wlasnie dzis kupilam alterry papaja i trzymam go na glowie. Na poczatek sprobuje od kilku godzin. A na koniec miesiaca musze dopasc kokosowy

Czy Ty masz kokosowy? Z jakiej firmy? Gdzie kupowalas? Widzialam ze byly polecane z Vanity chyba, na allegro byly wiec w ostatecznosci jak w Bomi nie znajde to kupie ten, ale w skladzie ma henne czy to znaczy ze przyciemni wlosy? Czy to bardziej ta henna bezbarwna nadajaca blask? (Ja teraz panicznie boje sie przyciemnienia tak wiec nawet olejek rycynowy nie wchodzi w gre :P)

Czas edycji: 2012-01-19 o 15:41
Stary 2012-01-19, 15:52   #3619
mindless
Zakorzenienie

Mischi, zdecydowanie widać róznicę. Solidnie dbasz o te włosy. Co do diety to chciałabym trochę ruszyć zrzucanie więc dlatego trochę mniej węgli niż zawsze, postanowiłam że póki co jeden posiłek węglowy (dziś owsianka) będę jeść, a reszta to białko+warzywa, z czasem będę dodawać więcej. Nie wiem czy to dobry plan, zobaczymy.
Stary 2012-01-19, 15:56   #3620
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
Mischi, zdecydowanie widać róznicę. Solidnie dbasz o te włosy. Co do diety to chciałabym trochę ruszyć zrzucanie więc dlatego trochę mniej węgli niż zawsze, postanowiłam że póki co jeden posiłek węglowy (dziś owsianka) będę jeść, a reszta to białko+warzywa, z czasem będę dodawać więcej. Nie wiem czy to dobry plan, zobaczymy.
Dziekuje

W sumie to dobry plan, owsianka Ci pomoze trawic to wszystko a bialkowe sprawia ze duze spadki bedziesz miala na poczatku ale potem bym radzilla jednak wprowadzic troche wegli, w sensie do obiadu np razowy makaron, bo to mi dukana przypomina a na dluzsza mete lepiej nie przesadzac Ale zrobisz jak Ci bedzie wygodniej oczywiscie

Stary 2012-01-19, 15:56   #3621
Dotka90
Zakorzenienie

Tylko wiesz, że dieta, w której jest dużo białka obciąża nerki i wątrobę (patrz Dukan)?
Stary 2012-01-19, 16:10   #3622
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko wiesz, że dieta, w której jest dużo białka obciąża nerki i wątrobę (patrz Dukan)?
Ryboo

Stary 2012-01-19, 16:15   #3623
mindless
Zakorzenienie

No, Dukana to ja nie chce. Kiedyś byłam i same szkody mi to przyniosło. To może dwa posiłki węglowodanowe dziennie np owsianka na śniadanie i ryż/kasza/makaron na obiad? Chleba nie chcę jeść póki co.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Dziś dodam jeszcze kaszę gryczaną do tego obiadu.
Stary 2012-01-19, 16:23   #3624
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
No, Dukana to ja nie chce. Kiedyś byłam i same szkody mi to przyniosło. To może dwa posiłki węglowodanowe dziennie np owsianka na śniadanie i ryż/kasza/makaron na obiad? Chleba nie chcę jeść póki co.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Ja mysle ze przez kilka pierwszych dni nie zaszkodzi jesc tak jak napisalas wczesniej a potem 3mac dodac to W kazdym razie waga i tak bedzie spadac.

Stary 2012-01-19, 16:30   #3625
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ryboo
Hm?
Cytat:

O, tak chyba będzie ok. Wiem, że nie chcesz Dukana, tylko nadmiar białka też nie jest zdrowy. Przez pare dni to jak najbardziej byle nie za długo
Stary 2012-01-19, 16:39   #3626
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
Hm?
W tym samym czasie napisalysmy cos podobnego :P

Stary 2012-01-19, 17:39   #3627
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego wlasciwie masz taki plan na diete? Czy to na poczatku chcesz wiecej bialkowych dni zeby ta waga sie jednak szybciej ruszyla?

No dziewczyny oficjalnie zaczynam olejowanie Nawet Tz mi foto cyknal, a i znalazlam jakies sprzed 2 lat

to zdjecie pierwsze, z 2010, jeszcze przed dekoloryzacja farbowane na ciemny braz i jak zwykle wychodzil czarny, tragedia no i wlosy jak widac, suche (zawsze lubilam wlosy, dawalam jedwab i inne, ale za malo odzywek

dopiero po dekoloryzacji zaczelam bardziej o nie dbac, kupowac rozne kosmetyki ktore mi zdecydowanie pomogly

zdjecie z dzis, wlosy "wykrecone lekko" bo prosto z kucyka rozplatane:

A plan na najblizsze miesiace to olejowanie chce zeby wlosy byly bardziej wygladzone i lejace sie dzieki gohs za wspomnienie o tych olejkach wlasnie dzis kupilam alterry papaja i trzymam go na glowie. Na poczatek sprobuje od kilku godzin. A na koniec miesiaca musze dopasc kokosowy

Czy Ty masz kokosowy? Z jakiej firmy? Gdzie kupowalas? Widzialam ze byly polecane z Vanity chyba, na allegro byly wiec w ostatecznosci jak w Bomi nie znajde to kupie ten, ale w skladzie ma henne czy to znaczy ze przyciemni wlosy? Czy to bardziej ta henna bezbarwna nadajaca blask? (Ja teraz panicznie boje sie przyciemnienia tak wiec nawet olejek rycynowy nie wchodzi w gre :P)
Noooo, widać dużą zmianę A teraz to już w ogóle będziesz miała cud i błysk na głowie Kokosowy zamawiałam z mazidla.com

U mnie dzisiaj wzrost, tak jak przewidziałam Nie wiem naprawdę po czym, bo ie było po czym. No ale bywa. Aktualnie jest 72,8 jeśli chociaż to się utrzyma do jutra tzn że plan na ten tydzień zrealizowany. Ale mogłoby być mniej - przynajmniej będzie zapas na piątkowe grzeszenie

Przyznam, że ten tydzień zleciał całkiem szybko i od poniedziałku nie było ani jednej wpadki jedzeniowej A kusiło mnóstwo - nachosy, pyszna czekolada (którą kazałam TŻtowi jeść w kuchni, żebym nie widziała ), kawy smakowe, popcorn... No mnóstwo Ale udało się i jestem z siebie dumna Jutro wieczorem trochę luzu a od soboty znowu wracamy na dobre tory Co nie zmienia faktu, że boję się jutrzejszego ważenia

A w ogóle to się wściekłam na TŻta przed chwilą Wróciliśmy razem do domu, on głodny to się zabrałam za obiad - zrobiłam rybkę z patelni bez panierki, ale zawiniętą w cienkie plasterki cukinii - wyglądała naprawdę uroczo. Dietetyczna, ale bardzo smaczna, tzn mnie przynajmniej smakowała Bo TŻ pierwsze co zrobił to się skrzywił, że bez panierki i zdjął całą cukinię i zaczął marudzić, że niedobre Myślałam, że go zabiję po prostu... A teraz siedzę obrażona i się do niego nie odzywam
Stary 2012-01-19, 17:54   #3628
mischievous
Zakorzenienie

No tak, jak dla faceta nie podasz konkretnego "zarcia" to nie bedzie zadowolony, nie przejmuj sie, moze dojdzie do niego ze sie postaralas i chcialas zebyscie zjedli ladnie i zdrowo

Moze wzrost bo akurat zjadlas wiecej soli w ciagu dnia czy cos takiego, wypij jeszcze pokrzywe a jutro wierze ze bedzie dobrze

u mnie w sumie znowu wypada tak ze wstaje o 6 i na 8 na uczelnie, zwaze sie ale przypuszczam, ze to bez toalety bedzie wiec zwaze sie jeszcze jak wroce.

Gratuluje Ci tego, jakze udanego tygodnia! Naprawde jestem bardzo zadowolona!

ja wam powiem ze mnie dzis obiad tak nasycil ze do tej pory nic nie zjadlam, a obiad mialam o 15 :/ wiem wiem ze to nie dobrze ale caly czas czuje sie najedzona, tak wiec po 19 moze juz zglodnieje i zjem kolacje za to zjem sobie jajka z majonezem a co

1. fitnessy z mlekiem
2. salatka z jajkiem,3 wasy
3. kurczak piecz, makaron razowy, surowka z ogorka,salaty i activii nat.
4. jajecznica z 2 jajek,sera,plastra poledwicy i 1 wasy

Czas edycji: 2012-01-19 o 19:23
Stary 2012-01-19, 18:01   #3629
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, jak dla faceta nie podasz konkretnego "zarcia" to nie bedzie zadowolony, nie przejmuj sie, moze dojdzie do niego ze sie postaralas i chcialas zebyscie zjedli ladnie i zdrowo

Moze wzrost bo akurat zjadlas wiecej soli w ciagu dnia czy cos takiego, wypij jeszcze pokrzywe a jutro wierze ze bedzie dobrze

u mnie w sumie znowu wypada tak ze wstaje o 6 i na 8 na uczelnie, zwaze sie ale przypuszczam, ze to bez toalety bedzie wiec zwaze sie jeszcze jak wroce.

Gratuluje Ci tego, jakze udanego tygodnia! Naprawde jestem bardzo zadowolona!

ja wam powiem ze mnie dzis obiad tak nasycil ze do tej pory nic nie zjadlam, a obiad mialam o 15 :/ wiem wiem ze to nie dobrze ale caly czas czuje sie najedzona, tak wiec po 19 moze juz zglodnieje i zjem kolacje za to zjem sobie jajka z majonezem a co

1. fitnessy z mlekiem
2. salatka z jajkiem,3 wasy
3. kurczak piecz, makaron razowy, surowka z ogorka,salaty i activii nat.
4. 2 jajka z majonezem, 2 wasy (lub jajecznica z 2 jajek i 2 wasy)
Jeszcze na mnie nakrzyczał, że w ogóle histeryzuję Inna sprawa, że zbliża mi się @, więc mogę być humorzasta

Najważniejsze, żebyś zjadła ładną kolację, nie ma co się napychać na siłę Ja chyba sobie twaróg z dżemem zjem na kolację

U mnie dzisiaj tak:
1. wasy z szynką i ogórkiem
2. 3 jajka na twardo
3. w Sphinxie sałata z grilowanymi warzywami i kurczakiem
4. kawałek ryby z cukinią
5. twaróg z dżemem

Edytowane przez gohs
Czas edycji: 2012-01-19 o 18:04
gohs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 18:15   #3630
mischievous
Zakorzenienie

hehe czasem tak bywa, ale oni musza zrozumiec nasz pms!

ladne jedzonko

nie myslalam raczej zeby sie opychac, tylko ze majonez (mimo ze lyzka ma 40) a ja jem 2 jajka, czyli 4 polowki to jednak sporo po podliczeniu wychodzi

ale zastanawiam sie jeszcze nad jajecznica z poledwica lub jakims dodatkiem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości