Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 21:23   #3601
truheart
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
To dobrze , tru, a co właściwie wujkowi się stało? To jakaś nagła sytuacja, tak?

Miałaś wstawić zdjęcia
Nagła i nie nagła.. powoli rozwalał sobie wątrobę popijając winko lub piwko wieczorami, w końcu jak go ciocia zaciągnęła do lekarza, to ten bez gadania wysłała go od razu do szpitala, a tam w ciągu tygodnia wpadł w śpiączkę wątrobową, siadły mu nerki, serce itp...to był szok dla osób, które go nie znały tak jak najbliższa rodzina, bo to był facet prowadzący własną firmę, zimą jeździł na nartach, latem żeglował po morzu, miał patent kapitana, był dowcipny, wesoły, zawsze wszystkim pomagał...i był zdania, że wypicie co wieczór piwka czy kilku kieliszków winka to jeszcze nie alkoholizm
Zdjęcia..no właśnie nie mogę się zebrać, przyznaję bez bicia
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
mówisz? myslałam nad olejkami + kwas hialuronowy dla polepszenia wchłaniania. ale boje sie zapychania po tych olejkach. na gwałt potrzebuje nawilżacza.
TO znaczy tak-znam dziewczyny, które naprawdę się w to wciągnęły i wymiatają wiedzą jak np. Agabil, ale mnie nie wciągnęło aż tak. Możesz na początek kliknąć hialurona z jakimś olejem jednym i sprawdzisz jak Ci to pasi. Ja mam jeden ukochany krem, który nawilża mega dobrze, nie jest tłusty ani ciężki, ale bogaty i skóra od razu wchłania, ale niestety jest drogi ..
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:24   #3602
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Probowałam troche nadrobic ale net mi sie muli

Tru
, zapomniałam Cie przywitac Witaj po dlugiej nieobecnosci
Gdzie byłas jak Cie nie było?
I czekam z niecierpliwością na nowe fotki Adasia i Twoje tez

Wojtusia i inne dziewczyny tez - dziekuje za przywitanie

Zmykam juz spac. Ostatnio po tej zmianie czasu nie moge sie przestawic, juz o 21 chce mi sie spac

Aha zapomniałam napisac, ze te perfumki, Diora ktore zamawiałam w ciemno bardzo mi sie podobaja Tylko szkoda, ze ich tak mało (10 ml) - musze oszczedzac

Dobranoc

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:27   #3603
truheart
Zakorzenienie

Cass w sobotę idę do fryzjera to potem sobie cyknę fotę i ooobiecuję, że wstawię

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Zmykam pod prysznic i do łóżka, do książki, dobranoc wszystkim
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:28   #3604
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale w jakim sensie małe?
Tzn. no ... małe mamy takie klocki puzzle, z których Amelka ładnie układa wierzę a z tych nie umie, wymagają większej precyzji.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
nieźle karmili tego kotka

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
na dodatek Zuzi w posiewie podobnie jak u was megi wyszła ta klebsiella....
skad to? wyczytałam ze to pałeczka zapalenia płuc ale nie widze u Zuzi zadnych symptomów, katar tylko ma..... a ze szpitala tez chyba nie wyniosła bo ostatnio w tramtym roku we wrzesniu bylysmy...
samam niewiem
do lekarza pasuje sie przejsc
witam w klubie. Ja też nie wiem skąd to cholerstwo Pewnie antybiotyk dostanie Zuzia. Ech... zawsze coś się przyplącze

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że kiedyś małz też przyniósł tormentiol i później się doczytaliśmy, że on nie jest odpowiedni dla maluchów, bo coś tam się z niego wchłania, ale to może jak A był mniejszy..
W każdym razie dobrze, że Amelka się chociaż w poczekalni pobawiła i nie stresowała dodatkowo czekaniem
Kupiłam chrześniakowi, z Playskoola. BAwi się ładnie i nadstawia twarz w ten otwór, gdzie wyskakują piłeczki, bo tam wieje mocno
Tak wiem, że nie jest polecany, ale skoro jedynie on zadziałał to go używam.

za opinie

Amelia marudna była popołudniu, dała mi popalić ale nie ma co się dziwić, na to wszystko co się jej przyplątało i tak jest dzielna

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:30   #3605
gorgulek
Zakorzenienie

Wstawiłam dwie fotki do albumu
Pod jedną jest link do filmiku na you tube jak Zuzia pije jogurt Było to dwa miesiące temu ale dziś oglądałam i uśmiałam się
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:44   #3606
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Czeko ja tylko napiszę, że nie chciałam Cię urazić ale dla mnie to co najmniej dziwne, że w takim "wieku" dziecko zdania składa bo ja nie "czepiam" się o pojedyncze słowa.
Jeśli nagrasz i usłyszę to będę pod wrażeniem
wierz mi ze dla mnie samej tez zwlaszcza ze niektore watkowe maluszki dopiero zaczynaja wymawiac slowka a Werka juz cos kleci co oczywiscie napawa mnie duma

pocwiczylam i troche mi lepiej psychicznie........

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:47   #3607
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
nooo mnie tez sie spodobalo, zobaczylam plakat w tym centrum edukacji i zwrocilam uwage - dzwonilam dzis ale za pozno, jutro babka ma zadzwonic do TZ

super takie zajęcia, podobno dzieciaczki świetnie łapią to miganie

Martynka umie pokazać, ze chce jeść i wie jak jest picie, jako że jest dzieckiem wiecznie głodnym non stop mi pokazuje, że mam jej dać jeść

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
No "już" Skończyła się po 18.

Trochę się obawiam dzisiejszej samotnej nocy Oby tylko nie było wielkiej tragedii.

trzymam kciuki

Cytat:
Pod jedną jest link do filmiku na you tube jak Zuzia pije jogurt Było to dwa miesiące temu ale dziś oglądałam i uśmiałam się
lecę obejrzeć

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 21:50   #3608
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
No "już" Skończyła się po 18.

Trochę się obawiam dzisiejszej samotnej nocy Oby tylko nie było wielkiej tragedii.
No to posiedziała Mamusia

Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Nagła i nie nagła.. powoli rozwalał sobie wątrobę popijając winko lub piwko wieczorami, w końcu jak go ciocia zaciągnęła do lekarza, to ten bez gadania wysłała go od razu do szpitala, a tam w ciągu tygodnia wpadł w śpiączkę wątrobową, siadły mu nerki, serce itp...to był szok dla osób, które go nie znały tak jak najbliższa rodzina, bo to był facet prowadzący własną firmę, zimą jeździł na nartach, latem żeglował po morzu, miał patent kapitana, był dowcipny, wesoły, zawsze wszystkim pomagał...i był zdania, że wypicie co wieczór piwka czy kilku kieliszków winka to jeszcze nie alkoholizm
Zdjęcia..no właśnie nie mogę się zebrać, przyznaję bez bicia
Eh
Ty się nie przyznawaj, tylko zdjęcia dawaj

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Tzn. no ... małe mamy takie klocki puzzle, z których Amelka ładnie układa wierzę a z tych nie umie, wymagają większej precyzji.
(...)
Amelia marudna była popołudniu, dała mi popalić ale nie ma co się dziwić, na to wszystko co się jej przyplątało i tak jest dzielna
To pewnie nie o wielkość chodzi, tylko o to, że nie ma ich jak złączyć

Cytat:
Słuchaj, boska jest na tym filmiku I jaka delikatna, Kuba to taki narwaniec, że już wszystko byłoby na Nim I zawsze musi mieć pancerny śliniak
A Zuzia naturalny jogurt bez niczego z takim smakiem piła? Czy jakiś inny?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:54   #3609
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Gorgulku jaka dama z Zuzki wogole sie nie ubrudzila i jak ladnie pije my daleko w tyle z samodzielnym piciem ze zwyklego kubka i jedzenia lyzeczka a jogurt miala zwykly czy pitny?
moze to dobry pmysl zebym dala malej jogurt w kubku i ja uczyla? bo z wody by byma cala mokra a jogurt gesty wiec najwyzej bedzie upackana

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-04, 21:55   #3610
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wierz mi ze dla mnie samej tez zwlaszcza ze niektore watkowe maluszki dopiero zaczynaja wymawiac slowka a Werka juz cos kleci co oczywiscie napawa mnie duma

pocwiczylam i troche mi lepiej psychicznie........

A co jest?

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Martynka umie pokazać, ze chce jeść i wie jak jest picie, jako że jest dzieckiem wiecznie głodnym non stop mi pokazuje, że mam jej dać jeść

Cytat:
Słuchaj, boska jest na tym filmiku I jaka delikatna, Kuba to taki narwaniec, że już wszystko byłoby na Nim I zawsze musi mieć pancerny śliniak
Wydaje mi się, że naturalny ale mógł to być ten z nestle dzieciaczkowy, nie pamietam
Każdy ze smakiem zjada

Dziękujemy za komentarze
Cass filiżanka była taka lekka i jogurt nie taki bardzo płynny, wodę na pewno by rozlała
Anula pisałaś, czytałam dzięki

A futerko to był prezent od siostry, Zu nosiła je już rok temu, jest na 3-6 miesięcy ale mieści się jeszcze

Miramej chcesz uśmiechniętą Zuzię?
Stary 2010-11-04, 21:57   #3611
Wojtusia
Zakorzenienie

mariolu ja wlasnie chciałabym kosmetyki ograniczyc do minimum. nawet te naturalne, nie chodzi mi o to aby tego jak najwiecej na twarz walić
dobrze ci, ze ty już znalazłas te idealne dla siebie,
ja jestem w trakcie poszukiwań.

w ogole to chcialabym sie nie malowac, ale jak nie pomaluje rzęs chociazby to mnie po prostu nie widać, mam jasną oprawę oczu. a podkładu uzywam aby zakryć naczynka i wyrównac kolor.

Szczerze zazdroszczę osobom, które nie muszą się malować.

No i z samoopalacza zrezygnowac nie mogę, ale to juz osobna bajka. A naturalnego raczej nie znajdę.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 21:57   #3612
gorgulek
Zakorzenienie

Czeko ja myślę, że jogurt w kubeczku to dobry pomysł, bluzeczkę można zmienić na pewno nie rozleje tak jak wodę czy sok
Stary 2010-11-04, 21:58   #3613
morska
Zadomowienie

Huraaaaa! Lech Poznań wygrał z Manchesterem City! Niesamowita sprawa Piję Karmi na to konto

No i w ogóle to

Fajnie, że piszecie o zabawkach A ja zgapiam i zgapiam
Super jest znikopis, rowerki biegowe również. Pelikana też mam w planach - miałam go kupić już dawniej, ale zapomniałam
Klocki Eichhorn fajne są My mamy tylko 25 elementów na wózeczku do ciągnięcia, ale Tymek jeszcze do drewnianych nie dorósł (rzuca nimi z takim rozmachem, że boję się o telewizor i okna), więc bawi się "plastikami" Wadera.

My wczoraj też oddaliśmy mocz na posiew (robimy kontrolnie co jakiś czas), ale dzisiaj dzwoniłam do laboratorium i wciąż mamy jałowy

A właśnie - Megi, Mayaho - zdrówka dla Waszych Kobietek A jaka Klebsiella "wyszła" w moczu - oxy czy pneumo? Bo z tego, co wiem to szpitalne są raczej szczepy Klebsielli pneumo-. W każdym razie Klebsiella w domu też bytuje oraz na skórze.

Unholy - zdrówka dla Was

Svinecka - super te Migusie Szkoda, że u nas bida z takimi zajęciami

Karo - fajnie, że Likier dotarł Ja dzisiaj dostałam Kashminę Touch - lubię ją I czekam jeszcze na kilka

.
Stary 2010-11-04, 22:01   #3614
Cassandra 23
Zakorzenienie

Jeszcze nie spie

Cytat:
moze to dobry pmysl zebym dala malej jogurt w kubku i ja uczyla? bo z wody by byma cala mokra a jogurt gesty wiec najwyzej bedzie upackana
Ostatnio kupiłam małemu jogurt pitny z Danona, pierwszy raz. Z racji tej, ze nie chce pic mleka (powinien jesc wiecej nabiału). Bardzo mu smakował. Nalałam do niekapka i ze smakiem pił. Wypił taka cała duza butle na 3 podejscia. Takze teraz bede mu go kupowac

A ze zwykłego kubka tez chce sam pic ale zawsze sie cały pozalewa wiec za czesto mu nie daje.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

A teraz juz naprawde ide spac
Dobrej nocki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 22:04   #3615
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że naturalny ale mógł to być ten z nestle dzieciaczkowy, nie pamietam
Każdy ze smakiem zjada
(...)
Cass filiżanka była taka lekka i jogurt nie taki bardzo płynny, wodę na pewno by rozlała
(...)
Miramej chcesz uśmiechniętą Zuzię?
Kurdę, Kuba naturalnego samego nie ruszy, Nestle to ten misiowy?

No właśnie, fajna ta filiżanka, bo lekka, ja nie mam plastikowej

No pytanie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Huraaaaa! Lech Poznań wygrał z Manchesterem City! Niesamowita sprawa Piję Karmi na to konto
(...)
Fajnie, że piszecie o zabawkach A ja zgapiam i zgapiam
Super jest znikopis, rowerki biegowe również. Pelikana też mam w planach - miałam go kupić już dawniej, ale zapomniałam
Klocki Eichhorn fajne są My mamy tylko 25 elementów na wózeczku do ciągnięcia, ale Tymek jeszcze do drewnianych nie dorósł (rzuca nimi z takim rozmachem, że boję się o telewizor i okna), więc bawi się "plastikami" Wadera.

My wczoraj też oddaliśmy mocz na posiew (robimy kontrolnie co jakiś czas), ale dzisiaj dzwoniłam do laboratorium i wciąż mamy jałowy
O czym Ty tu piszesz? Taka fanka z Ciebie?

Może coś od siebie dorzucisz?

Super

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-04, 22:05   #3616
megi b
Wtajemniczenie

Gordulku Zuzia boska!!! Nawet nie chcę myśleć co by Amelia zrobiła z tą filiżanką
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ostatnio kupiłam małemu jogurt pitny z Danona, pierwszy raz. Z racji tej, ze nie chce pic mleka (powinien jesc wiecej nabiału). Bardzo mu smakował. Nalałam do niekapka i ze smakiem pił. Wypił taka cała duza butle na 3 podejscia. Takze teraz bede mu go kupowac

A ze zwykłego kubka tez chce sam pic ale zawsze sie cały pozalewa wiec za czesto mu nie daje.
Chyba zgapię i też małej będę dawać skoro mlekiem gardzi

Cytat:

A właśnie - Megi, Mayaho - zdrówka dla Waszych Kobietek A jaka Klebsiella "wyszła" w moczu - oxy czy pneumo? Bo z tego, co wiem to szpitalne są raczej szczepy Klebsielli pneumo-. W każdym razie Klebsiella w domu też bytuje oraz na skórze.
super

u nas pneumo

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 22:06   #3617
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

A co jest?

sama nie wiem rozwalilam sobie organizm tymi hormonami i teraz mam jakas hustawke nastrojow

Cytat:
Czeko ja myślę, że jogurt w kubeczku to dobry pomysł, bluzeczkę można zmienić na pewno nie rozleje tak jak wodę czy sok

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-04, 22:10   #3618
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurdę, Kuba naturalnego samego nie ruszy, Nestle to ten misiowy?

No właśnie, fajna ta filiżanka, bo lekka, ja nie mam plastikowej

No pytanie
Nestle misiowy (Czeko od razu i Tobie tu odpowiadam ).
Teraz już wiem, że to był ten misiowy bo jest bardziej płynny niż naturalny (Zuzka najbardziej lubi bakoma ten trochę gęstszy).

Ja ją wzięłam od Mamy i tak nam została

Już wrzuciłam

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
.

Cytat:
Gordulku Zuzia boska!!! Nawet nie chcę myśleć co by Amelia zrobiła z tą filiżanką
Spróbuj to się przekonasz

Cytat:
sama nie wiem rozwalilam sobie organizm tymi hormonami i teraz mam jakas hustawke nastrojow

No tak Szybko minie
Stary 2010-11-04, 22:14   #3619
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Teraz już wiem, że to był ten misiowy bo jest bardziej płynny niż naturalny (Zuzka najbardziej lubi bakoma ten trochę gęstszy).

Ja ją wzięłam od Mamy i tak nam została

Już wrzuciłam

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Spróbuj to się przekonasz

No tak Szybko minie
a misiowe to mam zapas wiec jutro sprobuje jej dac tylko jakis kubek musze poszukac i musze w koncu nauczyc ja sama jesc lyzeczka , tylko jak ile razy jej podaje to sie nia bawi a sama jesc nie chce, pokazuje oczywiscie, ale co tam.....lyzeczka wazniejsza niz jedzenie

Dominika 04.11.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 22:14   #3620
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

otworzylam zamowienie z asia fashion

Wojtusiu widzialam, ze pytalas o cos nawilzajacego - ja zamowilam sobie zel z BU z kwasem hialurinowym
zamowilam tez skin drinka z Lusha
i maslo shea

maselko bede stosowac naprzemiennie ze skin drinkiem na noc
bardzo fajnie natluszcza, ale jesli masz sklonnosci do zapychania to raczej odpada

ja uwieeeelbiaaaam miec natluszczona skore dziwna jestem?

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2010-11-04 o 22:15
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 22:18   #3621
morska
Zadomowienie

Gorgulku - Zuzia superowa Świetnie Jej to picie wychodzi

Cytat:
Tymek też sam naturalny wciąga Tylko, że nie tak samodzielnie jak Zuzia rzecz jasna
Kuba nie lubi jogurtu?

Cytat:
Kurdę, Kuba naturalnego samego nie ruszy(...)

O czym Ty tu piszesz? Taka fanka z Ciebie?

Może coś od siebie dorzucisz?

Super
Aha, to już wiem

Yhy

Yyyyyyy, ni mom co Wy znajdziecie najlepsze

Tyle już robiliśmy, a wciąż czekam na wyniki z sercem w gardle, duszą na ramieniu i etc. A powinnam już podejść do tego na luzie jako stara rytuniara

Cytat:
super

u nas pneumo

W każdym razie trzymam by biedną Amelkę już opuściły te choróbska.

.
Stary 2010-11-04, 22:23   #3622
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Już wrzuciłam
A smakowe dajesz jogurty? Czy o Bakomie piszesz o naturalnym? Ja ich nie znam, bo mam uraz z czasów studiów, często w Bakomie pleśń była
A misiowy nie jest śmieciowy składem?

Widziałam

Cytat:
a misiowe to mam zapas wiec jutro sprobuje jej dac tylko jakis kubek musze poszukac i musze w koncu nauczyc ja sama jesc lyzeczka , tylko jak ile razy jej podaje to sie nia bawi a sama jesc nie chce, pokazuje oczywiscie, ale co tam.....lyzeczka wazniejsza niz jedzenie
Myślę, że nie jest jeszcze gotowa i tyle

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Tymek też sam naturalny wciąga Tylko, że nie tak samodzielnie jak Zuzia rzecz jasna
Kuba nie lubi jogurtu?
(...)
Yyyyyyy, ni mom co Wy znajdziecie najlepsze

Tyle już robiliśmy, a wciąż czekam na wyniki z sercem w gardle, duszą na ramieniu i etc. A powinnam już podejść do tego na luzie jako stara rytuniara
Samego nie, ale ja tylko naturalny Mu daję, smakowych nie. A jak Tymek z samodzielnym jedzeniem?

Nieładnie

A jak Wam idzie pobieranie moczu? Bo nam, im Kuba starszy, tym ciężej

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-04, 22:24   #3623
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
otworzylam zamowienie z asia fashion

Wojtusiu widzialam, ze pytalas o cos nawilzajacego - ja zamowilam sobie zel z BU z kwasem hialurinowym
zamowilam tez skin drinka z Lusha
i maslo shea

maselko bede stosowac naprzemiennie ze skin drinkiem na noc
bardzo fajnie natluszcza, ale jesli masz sklonnosci do zapychania to raczej odpada

ja uwieeeelbiaaaam miec natluszczona skore dziwna jestem?
ja lubie mieć nawilżoną, gładką i nie może się kleić
przejrze oferte BU i mazideł, ale jutro bo juz ide spać.
jutro znowu mam jazdy

dzisiaj jezdzilam z jakims starym dziadkiem wiec szału nie było , żartuje, w miare dobrze sie jezdziło .
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 22:26   #3624
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Gorgulku - Zuzia superowa Świetnie Jej to picie wychodzi
.

Cytat:
A smakowe dajesz jogurty? Czy o Bakomie piszesz o naturalnym? Ja ich nie znam, bo mam uraz z czasów studiów, często w Bakomie pleśń była

Widziałam
Bakoma naturalny - teraz go już nie kupię. Żadnych smakowych "dorosłych" jogurtów nie dawałam. Jak coś to miksowałam owoce i mieszałam z naturalnym.
A o misiowym powiem, że nie czytałam składu Sporadycznie Mała jada go.
A jaki naturalny jada Kubuś?
Stary 2010-11-04, 22:26   #3625
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

o jaaaa wlasnie obejrzalam Zusie boska jest
pieknie i pije i jak sobie steka

wiecie co? jak tak czytam i patrze to Wasze dzieci takie "dorosle" sa a moj taki dzidzius normalnie - i do tego szogun
wiecie co on by zrobil z tym kubkiem? pewnie wylalby sobie wszystko na glowe a potem rzucilby mnie nim w twarz i wbil lyzeczke w oko
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 22:30   #3626
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
o jaaaa wlasnie obejrzalam Zusie boska jest
pieknie i pije i jak sobie steka

wiecie co? jak tak czytam i patrze to Wasze dzieci takie "dorosle" sa a moj taki dzidzius normalnie - i do tego szogun
wiecie co on by zrobil z tym kubkiem? pewnie wylalby sobie wszystko na glowe a potem rzucilby mnie nim w twarz i wbil lyzeczke w oko

Svi wyobraziłam sobie jak Marcelek to robi i nie mogę
Stary 2010-11-04, 22:36   #3627
morska
Zadomowienie

Cytat:
Samego nie, ale ja tylko naturalny Mu daję, smakowych nie. A jak Tymek z samodzielnym jedzeniem?

Nieładnie

A jak Wam idzie pobieranie moczu? Bo nam, im Kuba starszy, tym ciężej
Ee, spuśćmy na to zasłonę milczenia. Sztućcami w ogóle nie umie się posługiwać, samodzielnie je tylko rączkami - oczywiście nawet zupę chciałby tak jadać No i nie z miseczki - wszystko musi być rozsypane lub rozlane na blacie krzesełka.

Tymek bawi się teraz tego typu domkami. Dostaliśmy dwa używane zestawy od Siostry Męża, sama jakoś nie myślałam, by je kupić. Takie zoo uwielbia, tylko można szału dostać od ciągłych ryczeń, muczeń, kwiczeń Z zabawkami jestem "do tyłu"

Co Ty mówisz? Nam rewelacyjnie - odkąd Tymek zaczął samodzielnie stać nie ma żadnego problemu. Mamy opracowany system - "rano w wannie"

.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-11-04 o 22:42
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 22:47   #3628
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
...

trzymam kciuki
...
Wiem
Drugie słowo u Maćka po "tata" było "mniam-mniam" Na picie zieje jak pies, zawsze Nawet jak się zapytasz "Maciuś powiedz piciu", to zieje A my psa nie mamy

Cytat:
No to posiedziała Mamusia

Trzymam kciuki

...
Zasiedziała się i jeszcze prąd wyłączyli na dłużej, więc sobie pogadałyśmy

Cytat:
...
Przypomniałaś mi Pamiętam, jak dawno temu w Akademiku wtrząchnęłam pół opakowania jugurtu B. i zobaczyłam, że jem z pleśnią. Bleee....

U nas też tylko naturalny

morska trzymam za jałowy wynik. Kurcze, też muszę zrobić Zawsze ze dwa dni się zbieram, bo boję się wyniku.

---

Chyba pójdę spać.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
...wiecie co? jak tak czytam i patrze to Wasze dzieci takie "dorosle" sa a moj taki dzidzius normalnie - i do tego szogun
Przepraszam.

Cytat:
Ee, spuśćmy na to zasłonę milczenia. Sztućcami w ogóle nie umie się posługiwać, samodzielnie je tylko rączkami - oczywiście nawet zupę chciałby tak jadać No i nie z miseczki - wszystko musi być rozsypane lub rozlane na blacie krzesełka.

Tymek bawi się teraz tego typu domkami. Dostaliśmy dwa używane zestawy od Siostry Męża, sama jakoś nie myślałam, by je kupić. Takie zoo uwielbia, tylko można szału dostać od ciągłych ryczeń, muczeń, kwiczeń Z zabawkami jestem "do tyłu"

Co Ty mówisz? Nam rewelacyjnie - odkąd Tymek zaczął samodzielnie stać nie ma żadnego problemu. Mamy opracowany system - "rano w wannie"

.
Fajne te zabawki, ale znając Maćka, to by nie zainteresował się nimi

E, no
My dalej do worka, ale męka straszna, bo chce zrywać. Dobrze, że dużo pije, to często sika

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 22:53   #3629
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
.

Gdyby nie Wy to nie myślałabym o nowych zabawkach dla Zu tylko kupowała książeczki
Już listę zrobiłam

Idę w końcu bo dziś zasiadłam i odejść nie mogę

Śpijcie dobrze
Stary 2010-11-04, 22:55   #3630
magi77
Wtajemniczenie

To ja też zmykam...

Dobranocka

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości