|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Dobra, to teraz ja.
Ale jestem wściekła ![]() Chodzi o to, że dziwi mnie zachowanie studentów. Mam nadzieję, że są roczniki bardzo zgrane, które wszystkie sprawy załatwiaj przez swoich przedstawicieli i nie ma bałaganu, ale mój rocznik napewno się do takich nie zalicza! Otóż mieliśmy ćwiczenia i wykłady z takim doktorem, który przyjeżdzał do nas od razu po swojej pracy, a teraz, gdy jest czas zbierania wpisów zażyczył sobie, żeby zanieść mu wszystkie indeksy do pracy i on oceny na miejscu powpisuje. Nie mieszkam w mieście, w ktorym studiuje, codziennie dojeżdżam, ale że mam jeszcze jedną sprawę do załatwienia z tym doktorem, więc zaoferowałam, że mogę te indeksy zebrać i razem z kolegą zanieść do pracy tego pana. Napisałam wszędzie gdzie się tylko da, żeby informacja dotarła do każdego zainteresowanego, że zbieram indeksy na portierni do danej godziny. Prosty przekaz- myślałam, że każdy zrozumie ![]() Cały wczorajszy dzien wszyscy napierniczali mi smsy z pytaniem kiedy zbieram indeksy ![]() Ale co najlepsze- dzwonię dzisiaj do tego doktora, czy mogę przyjść koło 13 z indeksami, a ten mi mówi z pretensjami, że nie ma czasu, że ma posiedzenia i że mogę przyjść jutro rano. No spoko, rozumiem. Ale dodał jeszcze, że tak bardzo nie ma czasu, a i tak przyszli do niego ludzie i zbierają wpisy dla siebie pojedyńczo i on właśnie komuś ocenę wpisuje, ROZUMIECIE COŚ TAKIEGO???!!!! Nosz kurna, musiałam się nasłuchać tych pretensji, bo kilku osobom by chyba żyłka pękła,jakby sobie czegoś sama pojedyńczo nei załatwiła. Tak jakby nie można było już wszystkich indeksów wziąć, skoro szli ![]() I tak jest cały czas! już nawet nie powiem jak się na nas wykładowcy wkurzają, bo jest tak, że ktoś przychodzi do wykładowcy, ustala jakąś poprawkę pod siebie (!) i ewentualnie powie dzień przed na jaki dzień ustalił ![]() Albo wysylanie maili do prowadzących. Mamy wspólną pocztę, więc do jednego prowadzącego potrafiądojść nawet 3 maile o podobnej treści, z jakimś zapytaniem. Tak jakby nie prościej było dogadać się grupką i poprosić starostę, żeby w ich imieniu się zapytała! Ale słowo daje, każdy robi wszsystko pod siebie!!!!!!!!!!
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2011-06-29 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I chociaż w tym wypadku, kiedy wszystko było już umówione etc., to zachowali się jak totalne buraki, to jednak ogólnie ich rozumiem - ja też wolę załatwiać wszystko sama, bez powierzania komukolwiek. Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-06-29 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
Co do pkp... dzisiaj na stacji w Gdańsku, jakaś starsza pani się kręciła i pytała gdzie się kasuje bilet, ale nie mogła znaleźć. Akurat jechała do Sopotu to powiedziałam że ją odprowadzę bo też tam jadę... Zaprowadziłam pokazałam gdzie się kasuje bilet, sama skasowałam, potem poszłam z nią na peron i powiem wam szczerze że informacje na dworcu są tragiczne, jakbym była przejezdna też bym była zakręcona jak ogórki na zimę. Pod dworcem burdel na kółkach, sprzedają szmaty z bazaru, jakieś biedne żarcie, strzałki straszne, syf i smród... Ale o tym można by pisać i pisać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zawsze zastanawiam, jak tacy ludzie dadzą sobie później radę w pracy, gdzie już pytań, na które odpowiedź łatwo znaleźć, tak się już nie toleruje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Tak zresztą na wielu dworcach jest. Trochę podróżuję, więc wiem... O osławionym peronie 5 w Katowicach nawet nie wspomnę ![]()
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
ta
![]() ![]() a jaki to dworzec 5 w Katowicach? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
to teraz jeszcze zabawniej
![]() w trójmieście ludzie chcąc szybko przejechać z jednego punktu do drugiego wybierają szybką kolej miejską, lub obwodnicę trójmiejską (dla zmotoryzowanych no i wiadomo że nie wszystkich dzielnic się to tyczy) anyway, oto przystanek szybkiej kolei miejskiej w Gdyni http://img.trojmiasto.pl/zdj/c/9/13/...-drewniane.jpg i beka jest taka, że nie odnawiają go na euro ![]() ![]() a tutaj kolejny http://img.naszemiasto.pl/grafika2/n...a969e068_o.jpg fajnie fajnie, niektóre z dworców to są cudeńka. a jak zatrzymujesz się na Stoczni masz wrażenie że zaraz policja zacznie strzelać i Janek Wiśniewski padnie. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja tyle jeżdżę pociągami, że już się w miarę w tych spółkach połapałam. Ale jak ktoś jeździ raz na ruski rok PKP to naprawdę może mieć problem... ![]()
![]() |
#3613 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Rozeznanie
|
A mnie dziwią ludzie, którzy potrafią jeść w każdych warunkach.
Przechodziłam dzisiaj przez dworzec PKS we Wrocławiu, od tego gorąca wszelkie ludzkie i nie tylko fekalia zaczęły niesamowicie cuchnąć. Dziwiłam się, jak sprzedawcy mogą tam spokojnie stać i sprzedawać, ale jak zobaczyłam ludzi, którzy w takich warunkach zajadają się ze smakiem lodami i różnymi 'pysznościami' z budek ![]()
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam kto zezwala na stawianie takich obrzydliwych bud. Na dworcu często nie ma gdzie swobodnie usiąść, najczęściej jakieś prowizoryczne siodełka są na samym peronie, ale tak to wiesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I czemu ochrona dworca nie robi nic z rumunami żebrającymi (nie wiem czemu podkreśla mi na czerwono to słowo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Konto usunięte
|
Bardzo irytuje mnie, że np. w naturze nie ma testerów do wszystkich podkladów;/
a dwa, irytuje mnie, że otwierane są nowe opakowania np. linerów w żelu i są wyciapkane;/ Wkurza mnie brak testerów bardzo |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
No, też nie wiem. Myślę że miejsce dla grajków jest gdzie indziej, na starym mieście w Gdańsku nikomu to nie przeszkadza, taki charakter miejsca natomiast akordeony i gitary na dworcu tylko denerwują, już jest wystarczający hałas i jakieś brzdęki i jojczenie dziada nie są przeze mnie mile widziane.
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Edeldredzia mnie wkurza generalnie drogeria natura W życiu nie kupię tam tuszu do rzęs, trzy które kupiłam nowe są do wywalenia. Opisywałam to w innym wątku ale spytałam się pani który tusz ma szczoteczkę elastyczną, grzebyczek. Otwierała każdy tusz po kolei zeby mi zaprezentować. Zastanawiałam się czy ta kobieta jest normalna. Pomijam już fakt że każdy korektor jest wyciapany, ktoś raczył sobie usmolić paluchy w tym. Jak korektor jest uciapany to po prostu górną warstę z paluchem zdejmuję, zeskrobuję, odcinam, no niestety akurat tusz do rzęs to się psuję. Nie lubię przez to natury :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Konto usunięte
|
a ja raczej lubie kupować tam rzeczy, bo są tanie i raczej nie trafiłam na jakiś "popsuty" produkt.
Tylko przez brak testera zdarzyło mi się kupić nie mój odcień podkładu, a 30 zł mi drogą nie chodzi, bo mogłam dołożyć parę zł i zamówić z allegro revlona, jak to zawsze robię. o ja głupia:P |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() ![]() Mnie też denerwuje brak testerów;/ Dlatego lubię robić zakupy w Yves Rocher i The Body Shopie, mogę nawet tonik przetestować. A Natura chyba przoduje w macane kosmetyki. Dlatego zawsze jak tam jestem i chcę coś kupić to zanim kupię sprawdzam czy nikt tam nie wsadzał paluchów. Przedwczoraj chciałam kupić pomadkę 3 na 4 były macane. Dobrze, że sprawdziłam, bo mam często alergię na ustach i boję się używać kosmetyków po kimś. I dziwi mnie, że moje koleżanki nie rozumieją, że jak mówię nie maluj się moimi kosmetykami to naprawdę mam na myśli, żeby się nimi nie malowały.
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
Skoro mowa o moim ulubionym temacie - PKP
![]() Kiedyś jechałam pociągiem z trojgiem turystów, męskie towarzystwo z Portugalii i Hiszpanii. Wszystko by było ok, zwykły polski pociąg, standard jak w Bangladeszu, ale.. bezczelnie zaczął padać deszcz. Niby za oknem, ale oświetlenie w przedziale (włączone) zaczęło przeciekać ![]()
#3623 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja pamiętam jak jechałam z Poznania Inter Regio. Były 4 wagony. W 3 nie działało ogrzewanie, ale było światło, a w czwartym nie było światła, ale było ciepło ![]()
![]() |
#3624 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Konto usunięte
|
to ja w maju jechałam do Warszawy kolejami mazowieckimi. było gorąco na dworze, a grzejniki grzały. Myślałam, że umrę/.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
spa and wellness
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Konto usunięte
|
Myślałam, że oszaleje, a szczególnie moje stopy, później to po prostu polożyłam nogi na sąsiednich siedzeniach, bo nie dało się wytrzymać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
ma zielone pojęcie
|
Ja tak jechałam zimą EIC... Przy tym, co było u mnie w przedziale to nawet sauna wymięka. Już przed wejściem do pociągu miałam problemy z gardłem, ale po wyjściu to był jakiś koszmar. Nienawidzę sztucznego ogrzewania. Potem mam tak wysuszone gardło, że przez przynajmniej kilka dni je muszę leczyć
![]()
#3630 |
Zakorzenienie
|
![]() ostatnio jak jechałam kolejką to jakiś pan elegancko ubrany wyglądał mi na Włocha, na pewno nie był Polakiem, otwierał drzwi między wagonami... PRZEZ CHUSTECZKĘ ![]() fakt, kolejka wygląda tragicznie, syf kiła i mogiła, ale rozbawiło mnie to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.