![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
Jak tam samopoczucia dziewczyny?
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2011-04-14 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Rozeznanie
|
moje kiepskie
po pierwsza mam jakas wysypke i nie wiem od czego swedzi mnie i mam dosc (pije wapno jem tabletki i nic) chyba musze do lekarza isc po drugie byłam na bezrobociu sie podpisac i mam przyjsc 28.04 na podpis i jakies spotkanie ma byc, chyba sie ich zapytam, poco sa i co zrobili zeby mi latwiej prace znalesc bylo (bo chyba od tego sa) jak sie zapisalam na 2 kursy to ani widu ani slychu. po trzecie zrezygnowalam z tej pracy co z tymi ulotkami byla a potem mialam w biurze za 1000zl siedziec, uznalam ze za bardzo odpowiedzialna ta praca jest jak na 1000zł, zadzwonilam i poinformowalam ze rezygnuje, dowiedzialam ze facet chcial abym 30000 ulotek za 400zl rozniosla, ![]() Najwyzej jutro zadzwonie jeszcze. Ale chcialabym mie cto juz z glowy i nie myslec. Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-04-14 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny pisaly wcześniej o Krakowie, że tam jest masakra z pracą, w Poznaniu też nie lepiej... ale oczywiście zawsze warto próbować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też się zastanawiam nad pójściem do biblioteki, może jutro skoczę ![]() zabciajs Dużo lepiej niż rano ![]() ![]() kalae Często masz te podpisy w UP ![]() A za te ulotki to bym na więcej niż 30 zł nie liczyła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
ja mam podpis co 3-4 miesiące
![]()
#3606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niczego sobie nie obiecuję po tej praktyce jeśli chodzi o zatrudnienie,ale dam z siebie 120 %. ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 |
Raczkowanie
|
No i pogorszyło się ... a już miałem narzekać, że wyrabiam 1,5 etatu miesięcznie i nie pociągnę tak długo...
Odwołali mi zlecenie na najbliższe 5 dni. Siedzę w domu i uczę się na studia. Zrobiłem już pewne kroki finansowe i żal mi każdego takiego dnia w którym mógłbym pracować. Tak to jest jak się na umowach-zleceniu pracuje... Pozdrowienia z Poznania. Edytowane przez inz87 Czas edycji: 2011-04-14 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Raczkowanie
|
Kalae ja też się zapisałam na kurs z UP i też ani widu ani słychu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Rozeznanie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;26369868]Już mi lepiej
![]() ![]() ![]() Też się zastanawiam nad pójściem do biblioteki, może jutro skoczę ![]() zabciajs Dużo lepiej niż rano ![]() ![]() kalae Często masz te podpisy w UP ![]() A za te ulotki to bym na więcej niż 30 zł nie liczyła ![]() no wlasnie sie zdziwilam, bo wczesniejszy to 5miesiecy byl, a teraz tak, ale to jakies spotkanie ma byc mi mowila to moze dlatego taki termin a dlaczegfo nie liczylabys na wiecej? ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
-- oczywiscie nie zadzwonil wieczorem tak jak mowil, wiec poczekalam do 20 i zadzwonilamale cos tam odburknal, i niby ma jutro dzwonic, wiem ze i tak nic nie ugram, wyslalam mu konto z adnotacja, zobaczymy co sie wydarzy. Jak sie wkurze to normalnie do inspekcji pracy i do skarbowki napisze. Jak mozna tak ludzi traktowac, niewyobrazalne. Z jednego sie ciesze, ze w pore zrezygnowalam i nie podjelam pracy w tej firmie. Ostatecznie i tak sie chce skoncentrowac na przedszkolach ![]() Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-04-14 o 22:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Niestety zrobiłam błąd i nie zostałam od razu w Poznaniu bo nie miałam pieniędzy na mieszkanie i perspektywy pracy też nie było. A teraz szukanie pracy na odległość to już wogóle porażka. Ale cały czas wydaje mi się, że to miasto dużych możliwości. I to co uwielbiam- pełno młodzieży na ulicach. Cytat:
![]()
![]() |
#3612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No ja wiedzialam, że chcę zostać w dużym mieście, zwlaszcza że w zachodniopom. bezrobocie jest dużo większe niż w centralnej Polsce. (Swoją drogą, w jakim mieście mieszkasz? ![]() Duże miasto - generalnie jest dużo możliwości, ale zależy, co kto szuka i jakie ma wymagania. Mnie już zmęczyła praca na zlecenie, a znaleźć porządną firmę, w której zaoferują etat i coś więcej niż psie pieniądze (a potem dostać się do niej!), jest naprawdę ciężko. Chyba że sie bedzie miało trochę szczęścia ![]() Co do tej młodzieży na ulicach- taaa, nie wiem, czy należy sie z tego cieszyć, bo jaka konkurencja przy poszukiwaniu pracy ![]() Edytowane przez Selene _ Czas edycji: 2011-04-14 o 23:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Ehhh...już 3 lata. Z tym, że byłam po drodze na rocznym stażu.
![]() Tragicznie, powiem szczerze że kompletnie nie mam predyspozycji do pracy w lodziarni czy czy w hotelu, ale nad samym morzem to tylko taka jest możliwośc pracy w sezonie ( o ile ktoś by mnie zatrudnił). ![]()
#3615 |
Raczkowanie
|
BioIvo, skoro studiowałaś w Poznaniu, mimo że tam nie mieszkasz teraz to i tak masz większe szanse niż ja, bo studiowałam w Szczecinie, prędzej wezmą Ciebie po ich uczelni niż kogoś po szczecińskiej w przypadku podobnych kwalifikacji. A mogę spytać gdzie teraz mieszkasz? Czy w Szczecinie może? Ja wpisuję w CV poznański adres kolegi. Chciałabym pójść na kurs angielskiego, zdać CPE w końcu, ale na to jest potrzebna kasa. Tyle mam marzeń i planów a wszystko się sprowadza do kasy. Praca przydałaby mi się na rok póki noszę ten aparat jeszcze na zębach, śmiesznie to brzmi, ale tylko on mnie trzyma w kraju teraz;D A orientujecie się w cenach wynajęcia czegokolwiek w Poznaniu? Bo jestem ciekawa czy to wygląda podobnie jak w Szczecinie, ostatnio 600 zł płaciłam za samodzielny pokój w Szczecinie jak byłam tam na stażu.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
zarejestrowalam sie niedawno w urzedzie pracy we wroclawiu. ukonczylam studia w zeszlym roku - chce odbyc staz znalazlam nawet juz pracodawce ktory by mnie przyjal. Moje pytanie tyczy sie doswiadczenia zawodowego otoz w czasie studiow dorabialam sobie , urzedowi przedstawilam jedynie miesieczna umowe-zlecenie z pracy ktora kompletnie nie jest zwiazana z moim kierunkiem studiow. tak na prawde umowa byla na miesiac ale nie pracowalam calego miesiaca, no ale w papiery trzeba bylo wpisac calosc. Pracodawca na rozmowie pytal sie mnie czy spelniam wszystkie warunki do odbycia stazu, powiedzialam ze tak. jednym z nich byl brak dosiwadczenia zawodowego - teraz zaczynam sie zastanawiac czy urzad przydzieli mi staz, czy urzad moze uznac ta umowe zlecenie na miesiac jako doswiadczenie zawodowe ? Oczywscie staz mialabym w swoim zawodzie , a tamta praca to bylo zwykle studenckie dorobienie sobie. w necie natrafilam niby na informacje ze doswiadczenie zawodowe to conamniej przepracowane 3 -miesiace - nie wiem czy to prawda. Prosze Was bardzo o odpowiedzi, bo zacyznam sie martwic. Czy ktoras z Was miala podobna sytuacje? |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Rozeznanie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;26380905]Bo sobie policzyłam, że jeśli daje ci za 30000 rozniesionych ulotek 300-400zł, to jeśli ty rozniosłaś 3000 to będzie wynosiło te 30 (no chyba, że ten brak liczenia w szkole przez rok daje mi popalić i już liczyć nie potrafię
![]() no w tym sensie to tak, ja pomyslalam, ze uwazasz, ze tyle to warte. |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast klitkę pewnie można wynająć już za ok. 400-500 zł, jeśli ktoś jest w stanie mieszkać na tak małej powierzchni. Amira, odpisalam Ci na PW, nie wiem, czy dotarło ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi powiedzieli w UP ze nie moge robic stazu w takim samym zawodzie w jakim pracowalam w przeciagu dwoch lat. ( Ja pracowalam w sklepie wiec stazu w sklepie robic nie moge ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do cen pokoju- kuzynka wynajmuje teraz pokój 1 os. na Piatkowie za 500 zł + opłaty i ma całkiem duży komfortowy pokój. Róznie bywa, trzeba szukać. Tylko w mieszkaniach studenckich są teraz castingi- nie wiem czy bezrobotną wezma na pokój ![]() Cytat:
![]() Naprawde kokosy mozna zarobić, ot na czysto 100 tys zł. z lodów i gofrów w 3 miesiące. Za to mozna życ cały rok ![]()
![]() |
#3622 |
Rozeznanie
|
zła jestem na siebie, że nie powiedziałam, odrazu umowa zlecenie, albo płatne z góry.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Załamałam się. Siedzę od godziny i przeglądam oferty. Wszędzie poszukują osób z doświadczeniem. Widziałam nawet ogłoszenie, w którym poszukują stażysty z doświadczeniem (bezpłatnie).
Gdzie ja mam niby zdobyć to doświadczenie skoro nigdzie mnie nie chcą?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 |
Rozeznanie
|
Bo to trzeba niestety ruszyc dupcie i udać się w świat i szukać z firmy do firmy, no niestety taka smutna prawda, którą odkryłam niedawno, a wypowiedzi potencjalnych pracodawcow mnie w tym tylko utwierdzaja. Szukając ogólnie "pracy biurowej" bardzo cieżko będzie znalesc przez internet, chyba, że jest się specjalistą w jakieś dziedzinie i zna sie dwa jezyki plynnie
Bo na przeciętne stanowiska w "pracy biurowej" przez 3 dni jest 3tys wyswietlen niech nawet 10% wysle to jest 300cv w poczcie rekrutujacego, komentarza nie potrzeba ![]() Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-04-15 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Ja aktualnie chora jestem, ale jak mi się polepszy to zaczne sama roznosić CV. A szukam jakiejkolwiek pracy, niekoniecznie biurowej.
edit: o przed chwilą dzwoniła do mnie Pani, że własnie odebrała moje CV i zaprasza mnie w poniedziałek na rozmowe. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Edytowane przez Asienka187 Czas edycji: 2011-04-15 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Rozeznanie
|
to super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj kolejny dzień roznoszenia CV i lm po przedszkolach (dzisiaj poszło 8,ale nachodziłam się jak mało kiedy ;P). Pewnie i tak nic z tego nie będzie,ale przynajmniej mam czyste sumienie,że coś robię aktywnie w celu znalezienia pracy.
No i od poniedziałku praktyka w agencji reklamowej. Dzisiaj byłam podpisać umowę i zapowiada się fajnie, opiekunka i szef bardzo sympatyczni. ;]
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
Dziś pojawiły się w moim UP oferty stażu. Na sprzedawce wymaganie handlowe... dużo staży po szkole średniej ekonomicznej...:/
A w ogóle ja mogę iść na te staże zgłoszone? Bo na jedynym już byłam i drugi jest refundowany czy tam coś z czegoś innego. Czyli mnie te oferty nie dotyczą?
![]() |
#3629 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Heh, ja w tym tygodniu widziałam ogłoszenie na wykładanie towaru w supermarkecie, a w wymaganiach na pierwszym miejscu było... doświadczenie na podobnym stanowisku (konieczne) ![]() ![]()
![]() |
#3630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.