|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() Agu sama nie robi kroczków jeszcze, wszystko w swoim czasie ![]() Sparkly, bo zapomniałam - rewelacyjne sukieneczki wydziergałaś ![]() Edziu, dla AMi też brawa za kroczki :d A a propos dawania pasztetów i innej chemii - odkryłam, że moje dziewczę absolutnie masła nie może jeść, to po nim od razu dupsko odparzone. Na skórę suchą bardzo na nogach i plecach pięknie emolium pomogło. No i od razu kilka pytań mam - suchego chlebka nie będę jej dawała, wczoraj gadałam z koleżanką w pracy, synek alergik, 1,5roku, jej lekarka poradziła smarowanie chleba np. czymś dla cukrzyków, dżemem, powidłami (coby cukru nie było), no bo suchy chleb to bez sensu dawać. Teraz lecimy prawie tylko na słoikach, nic sama nie gotuję, bo znów awaria wody od ponad tygodnia, i nie bardzo mam jak gotować, ale powiedzcie mi: co prócz obiadków (obojętnie czy słoikowych czy robionych) i owoców i jajecznic dajecie dzieciom? Prawda taka, że dając dziecko do żłobka to taki roczny bąk dostaje tam mnóstwo różnych rzeczy, a ja się kurde mam wrażenie ograniczyłam tylko do słoików, owoców, czasem chlebka z czymś tam. A jakaś np. parówka gotowana? a surowe warzywa (surówka, znaczy się)? jakaś pasta jajeczna robiona w domu? No nie wiem, co można dawać 11 miesięcznemu dziecku? Dodatkowo mam zagwozdkę, bo Agutka przecież bez zębów ![]() Edziu, to co, robicie se drugie? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
przede wszystkim spóźnione życzonka dla Igi i Nadii
![]() gratki dla zdolnej mamusi przy okaji ![]() dla Tymka i Szczepanka za kolejny miesiąc ![]() dla Lusi za nawał nowych umiejętności ![]() i dla Ami za kroczki ![]() złapaliśmy wczoraj mega kupę do nocnika ![]() poza tym niewiele nowego. Ewcia nie spała wczoraj od 11 do 16.40, a ja umierająca byłam z nią sama. za nic nie dała się uśpić, szalała za dwoje. zero szacunku dla chorej matki ![]() nocka fatalna - nie spałam prawie wcale z powodu kataru i bólu głowy. dziś wcale nie jest lepiej, a po drzemce znów jedziemy na zakupy budowlane, bo beze mnie nikt nie chce decydować o wyborze kafli, paneli itp. więc zamiast grzać tyłek w domu, będę latać po sklepach. ![]() o słodyczach pisałyście. Ewcia dostaje chrupki kukurydziane i czasem biszkopty. też chciałabym jak nadłużej trzymać ją z dala od słodkiego, zwłaszcza, że uzębienie mamy spore i szkoda by było, żeby się popsuło, tym bardziej, że wszyscy nam to wróżyli jak tylko wylazły pierwsze dwa ząbki. pytałam statnio w żłobku o ich jadłospis. dają normalnie krowie mleko, no chyba, że ktoś jest uczulony. i generalnie jedzą to samo, co przedszkolaki, tylko bardziej rozdrobnione. jak widać, nikt się nie przejmuje za bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Konto usunięte
|
Edziu,
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26247189] Teraz lecimy prawie tylko na słoikach, nic sama nie gotuję, bo znów awaria wody od ponad tygodnia, i nie bardzo mam jak gotować, ale powiedzcie mi: co prócz obiadków (obojętnie czy słoikowych czy robionych) i owoców i jajecznic dajecie dzieciom? Prawda taka, że dając dziecko do żłobka to taki roczny bąk dostaje tam mnóstwo różnych rzeczy, a ja się kurde mam wrażenie ograniczyłam tylko do słoików, owoców, czasem chlebka z czymś tam. A jakaś np. parówka gotowana? a surowe warzywa (surówka, znaczy się)? jakaś pasta jajeczna robiona w domu? No nie wiem, co można dawać 11 miesięcznemu dziecku? Dodatkowo mam zagwozdkę, bo Agutka przecież bez zębów ![]() Edziu, to co, robicie se drugie? ![]() ![]() ![]() ![]() szaja, trzymam kciuki, co by już następna @ nie przyszła. ![]() co dziecię je: -słoiczki- obiadki+deserki -warzywa surowe, np, marchew do starcia ząbkami ![]() -owoce surowe , np. banan, lub mandarynka, -jogurty, -chleb/bułka z masłem/ troszke dżemiku/ jakaś wędlinka, -chrupki kukurydziane, biszkopty, herbatniki,sucharki, -kisiel, -galaretka, -budyń, -jajecznica, -nasze obiadki jeśli chce, ![]() -płatki kukurydziane, -... |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26247189]Brawo
![]() Agu sama nie robi kroczków jeszcze, wszystko w swoim czasie ![]() Sparkly, bo zapomniałam - rewelacyjne sukieneczki wydziergałaś ![]() Edziu, dla AMi też brawa za kroczki :d A a propos dawania pasztetów i innej chemii - odkryłam, że moje dziewczę absolutnie masła nie może jeść, to po nim od razu dupsko odparzone. Na skórę suchą bardzo na nogach i plecach pięknie emolium pomogło. No i od razu kilka pytań mam - suchego chlebka nie będę jej dawała, wczoraj gadałam z koleżanką w pracy, synek alergik, 1,5roku, jej lekarka poradziła smarowanie chleba np. czymś dla cukrzyków, dżemem, powidłami (coby cukru nie było), no bo suchy chleb to bez sensu dawać. Teraz lecimy prawie tylko na słoikach, nic sama nie gotuję, bo znów awaria wody od ponad tygodnia, i nie bardzo mam jak gotować, ale powiedzcie mi: co prócz obiadków (obojętnie czy słoikowych czy robionych) i owoców i jajecznic dajecie dzieciom? Prawda taka, że dając dziecko do żłobka to taki roczny bąk dostaje tam mnóstwo różnych rzeczy, a ja się kurde mam wrażenie ograniczyłam tylko do słoików, owoców, czasem chlebka z czymś tam. A jakaś np. parówka gotowana? a surowe warzywa (surówka, znaczy się)? jakaś pasta jajeczna robiona w domu? No nie wiem, co można dawać 11 miesięcznemu dziecku? Dodatkowo mam zagwozdkę, bo Agutka przecież bez zębów ![]() Edziu, to co, robicie se drugie? ![]() ![]() ![]() ![]() Oprócz karmień z piersi, obiadów i owoców Wit dostaje: -chrupki kukurydziane -herbatnik/biszkopt -owoce/warzywa surowe jako przekąska do łapki (banan, jabłko, winogrona, marchew, seler naciowy, ogórek kiszony) -jogurt naturalny -pestki dyni/ziarna słonecznika/żurawina/suszone owoce - tutaj zawsze pilnuję żeby bylo po jednym i dokładnie pogryzione ![]() -bułka -kawałki sera żółtego/twarogu/tofu -ugotowany gruby makaron Jajecznicy ani pasty jajecznej jeszcze nie dawałam, ale ogólnie super pomysł. Parówki i paszteciki - radzę odpuścić jeszcze. Nie mają w sobie nic zdrowego, są tłuste, pełne konserwantów. Nie warto - jest tyle dobrych i zdrowych rzeczy którymi można wzbogacić diete dziecka. Staram się, żeby syn - podobnie jak starsza córka - miał od początku wpajane zdrowe nawyki żywieniowe. Nie ma opcji żeby dostał cukierka czekoladowego, lizaka czy chociażby parówkę. Do picia jest woda. Ale wiem też że nadgorliwość może być jeszcze gorsza - jak widzę, że młody trzęsie się do mojej szarlotki, ma ochote spróbować Blanki Corny'ego czy kakao - to mu na to pozwalam. Ja też nadal nie mam @, ale to pewnie dlatego, że nadal karmię. Jutro chrzcimy Wita ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=evean;26239537]mam tą butlę kupiłam za Twoją poradą i jestem zadowolona podaje nią rzadką kaszkę ale picia z niej nie chce
![]() Sto lat dla dziewuszek i żeby rosły duuże i mądre!!!!! ![]() ![]() wyglądają bossko a sukienusie są zachwycające- jesteś zdolniacha mi Twoje takie cuś ![]() ![]() Ałła my mamy Dentinox i chyba działa choć jak na razie używaliśmy sporadycznie - są tylko 2 siekacze ![]() Szaja dobrze że napisałaś bo już chciałam lecieć wyciągać Cię spod tego stołu coś wczoraj pod nim spała ![]() ![]() czaję sie tez na ten kubek z Lovi 360 i czy on aby na pewno nie ciecze??? ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- i jeszcze zapomniałam kolezanka w ciąży prosiła abym się zapytała czy możecie coś powiedzieć na temat takich wózków może któras coś wie bo ona nie może się zdecydować jak która może to proszęo pomoc Implas Boulder Tako warrior Jedo Fyn Evean, ja mam Jedo Fyn 4 ( na 4 kółkach) i jestem mega zadowolona - fakt jest dość ciężki i duży po złożeniu ale jest wygodny bardzo. Nie mam porównania do reszty więc nie wiem czy wypada lepiej czy gorzej... ale poleciłam go dwóm koleżankom i kupiły, jeszcze żyję więc chyba zadowolone ![]() Ale żeby nie było że chwalę swój wózek - Moja kuzynka kupiła x-landera x-run i jest za✂✂✂iaszczy, na 3 kołach ogromnych, leciutki tylko mały dosyć jak to x lander. Następny dziec jak będzie bedzie miał taki ![]() dziweczyny przepraszam ze tak wybiórczo ale nie mam weny a jak widze ze mogę pomóc to pomagam, i jeszcze ten net działa i nie działa jak chce ![]() EDZIA a ten lovi 360 to Ci kapie czy nie? Bo mi kapie i nie wiem dlaczego???!!! U nas wporzo tylko piździ i mam depresję z nudów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Konto usunięte
|
Bianko, no ale u nas problem bo bez zębów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wyhaczyłam fajną promocję w tesco...właśnie wróciłam... Taki żółw taczka z różnymi pierdółkami za 20zł
![]() ![]() http://republika.pl/blog_rw_4576058/6975891/tr/taczka1.jpg Kurde, nie chce mi wejść ten właściwy...bo ten co ja mam ma konewkę i troszkę inaczej wygląda ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- http://www.tesco.pl/produkty/ogrod/a...ieci/index.php Edytowane przez djerba Czas edycji: 2011-04-09 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Rozeznanie
|
witam kobitki,
u nas dzis przecudna pogoda ![]() mamy takie jak ta dziewczynka na zdjeciu tylko granatowe: BRYLKI co do kubeczka, u nas na zmiane idzie kubeczek niekapek MAM, o taki KUBECZEK trenujemy tez na takim, idzie calkiem niezle, ale oczywiscie ja musze trzymac: I DRUGI co do jedzenia u nas na razie: -chrupki kukurydziane, -ciasteczka ryzowe z jablkiem -smothie, -kanapki z maslem, serkiem szynkowym, serkiem naturalnym, -makaron ugotowany, -jogurt, -wszystkie sloiczki po 8. i 10.miesiacu, -jablko w siatce, banan, marchewka ugotowana, ziemniak (ale nie przepada), -mysle o jajku, ale dwa miesiace temu okrutnie zwracal mi po jajcu, wiec wciaz czekam, niedlugo sprobujemy znowu, -sporo pije ostatnio, glownie wode, rozcienczone soczki, -ze slodyczy bede mu niedlugo dawac rodzynki, slodkie -jak najdluzej z dala, ja dzis pierozki z serem na obiad, mniammmm ![]() ![]() Panna M, Kukura zdjecia po fryzjerze wladujcie ![]() Djerba cos podobnego ostatnio kupilam Stefciowi, fajnie sie tym bawi ![]() Biankaa oby jutro pogoda dopisala ![]() Margo powrotu do pionu ![]() Szaja kciuki za starania Edzia a Ty w taki razie do roboty, hihi, po co ciuszki chowac ![]() Bydgosiu gratki za nowe umiejetnosci Lusi MY DZIS KONCZYMY 11 MIESZKÓW, stawiam pierogi, chrupki kukurydziane i sloiczek: jagniecinka z ryzem ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Okulary wypas ![]() Zdjęcia nie dam, bo się wstydzę ![]() ![]() Pokusiłam się na kawałek kupnego sernika, pożarłam i teraz mnie mdli...aż boję się myśleć, co w nim było..nigdy nie kupuję gotowców..do dzisiaj..bleeeeeeeee Szaja- trzymam kciuki za brak @ ![]() Kobity- poproszę Was o domowe sposoby na walkę z przeziębieniem u dziecka ofkors... Co do diety, Adaś wcina: -chrupki kukur. -paluszki, biszkopt, piętka- bardzo rzadko -jog. naturalny- od 2 dni -bobofruty rozcieńczane(uwielbia) -sok ze świeżej pomarańczy(uwielbia) Ale zupy pałaszuje z chęcią, więc tam wsadzam od groma warzyw i ziół, ostatnio też soczewicę, buraczki. I tyle..u nas ubogo, bo i wiek jeszcze nie ten. Myślę, że nie ma się co spieszyć. Wiadomo, że jak my cokolwiek jemy, to aż się trzęsie..czasem daje mu coś chociażby oblizać ![]() ![]() ![]()
![]() Agatka ![]() Edytowane przez kumkura Czas edycji: 2011-04-09 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
justin
![]() ![]() Potem resztę doczytam, marud nic mi nie daje zrobić. Wpadam tylko się pochwalić, że widać dolną jedynkę, chyba jednak nie będziemy ostatni jeśli chodzi o zęby ![]()
#3612 |
Zakorzenienie
|
justin,
![]() szaja, owoce - winogrona, banan ( hit ), brzoskwinie ( na razie puszkowe - od czasu do czasu ) słodycze, przekąski - chrupki kukur., biszkopty, herbatniki, galaretka, kisiel, budyń, jogurt, serek homog. obiady - zwykle to co my, mniej doprawione, albo zupki moje kolacje i sniadanie - kanapki z wędlina, serem, owsianka z jabłkami, rodzynkami i morelami susz., kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem Dzisiaj juz 2 razy było siusiu na nocnik.. Wysadzam ja jak wstaje ![]() Brawo dla Ami za kroczki ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-04-09 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Tymek Lei sie nie liczy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() szaja skarbie - było do Ciebie pytanko odnośnie naszych fotek ![]() ![]() Dementuje pogłoski jakoby konik- jezdzik snoby był niestabilny ![]() - dziś wypróbowany pod tym kątem , jezdziliśmy nim jak by to był bolid formuły 1 ![]() ![]()
![]() |
#3614 |
Zadomowienie
|
http://www.mofi-zabawki.pl/p/59/158/...html:rolleyes:
Taki---mam---dla---adusia,nie-testowalam-✂jeszcze MY DZIS KONCZYMY 11 MIESZKÓW, stawiam pierogi, chrupki kukurydziane i sloiczek: jagniecinka z ryzem ![]() ![]() ![]() ![]()
#3615 |
Rozeznanie
|
dzieki za gratki
![]() dzis podczas obiadu dramat, Maluch dostal kawalek chleba i zakrztusil sie ![]() szybko przez kolano i dawaj po plerkach, na poczatku nic nie pomagalo, po czym zaczal plakac, wiec zlapal oddech, nie moglam Go uspokoic przez kwadrans - tak plakal, Biedulko ![]() ![]() ![]() ufff, juz padam dzis
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26248921]Bianko, no ale u nas problem bo bez zębów
![]() ![]() ![]() Szaja,ale coś Ty się tak tych zębów uczepiła ![]() ![]() Tośka jak jeszcze nie miała to jadła wszystkie te rzeczy,które teraz je-właściwie to teraz muszę bardziej jej się przyglądać jak je,bo odgryzie sobie czasem większy kawałek ![]() no chyba,że zaczekasz aż wszystkie jej wyjdą ![]() tylko nie wiem czy wtedy jeszcze będzie chciała gryźć ![]() jak masz możliwość zalatwienia mięsa i jego przetworów lepszej jakości to IMO możesz spróbować ![]() Tośka już właściwie je to co my,ale my jemy zdrowo,domowo,więc raczej nic jej nie szkodzi ![]() pewnie,że dostanie czasem w gościach ![]() ![]() Lea-kubek to kubek-pstryczek Nuby,cena chyba ok 20-30zł. hulajnoga MiniMicro Djerba-ja myślę,że kleik możesz dawać łyżeczką a nie z niekapka ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Justin ![]() ![]() ![]() poproszę pierożki ![]() Kumkura-Ty pytałaś o sposoby na przeziębienie? czosnek w pokoju,smarowanie pulmexbaby,dużo jaglanki z cynamonem i kurkumą,odgilanie katarkiem,Nasivin do nosa na 3dni,później woda morska/euphorbium.Euphorbium w kroplach doustnie obecnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Toska od 11 nie śpi i ani myśli ![]() ,paaaaaadam przyznać się ,która mi podmieniła? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że stabilny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- http://zabawki-na-102.blog.onet.pl/ znalazłam ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aha - zgadzam sie co do Nuby pstryczka - moim zdaniem z bidonów najlepszy. Blanka swój uwielbiała, Witowi sprawie na lato. Szaja - no widzisz, zupełnie nie wziełam pod uwagę, że nie wszytsko dziąsełkami rozdrobni ![]() A - co miałam napisać. Dziewczyny, ponieważ ostatnio sporo mam wspólnego z logopedą i ortodontą dziecięcym w związku ze starszą córką - radzę, odstawiajcie smoczki i butelki. Nasze maluchy są już na tyle duże że spokojnie mogą kaszke/kleiki zasuwać łyżeczką, a picie dostawać z niekapka lub kubeczka. Uspokajacze w tym wieku też już troche nie teges. Każdy robi jak uważa, ale na wlasnym przykładzie - a raczej przykładzie własnego dziecka niestety - przekonałam się że butelka i smoczek mogą narobić sporo szkody dla dziecka:/ Edytowane przez biankaaa Czas edycji: 2011-04-09 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Konto usunięte
|
Bianko, zależy ile czasu i jak długo w ciągu doby dziecko ssie. Jeśli smoczek jest do usypiania, to wiele złego nie zrobi przez te 1,5 roku. Butelkę bardzo chętnie odstawię, mam tylko 2 problemy: Agu mało pije, bardzo mało, a kaszka gęstsza podawana łyżeczką zatwardza, no i - ona nie łapie picia z niekapka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Wtajemniczenie
|
Szaja właśnie będę miała ten sam problem tzn. podobny z odstawianiem butelki. Namęczyłam się już wcześnie przy piciu,bo mleko Lenka pije bez problemu z butelki,ale soczków/herbatki/wody nie chciała i już i to niezależnie od smoczka.Niekapka nie załapała ani silikonowego ani twardego,więc musiałam piciu dawać jej łyżeczką,ale takie zasuwanie łyżeczką to mordęga... Doszłam do wniosku,że lato się zbliża, trzeba będzie dawać pić na spacerze i przecież nie wyskocze na placu zabaw z tą łyżeczką
![]() A co do smoczka to my używamy do zasypiania i czasem na spacerze jak się robi nerwowa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26259450]Bianko, zależy ile czasu i jak długo w ciągu doby dziecko ssie. Jeśli smoczek jest do usypiania, to wiele złego nie zrobi przez te 1,5 roku. Butelkę bardzo chętnie odstawię, mam tylko 2 problemy: Agu mało pije, bardzo mało, a kaszka gęstsza podawana łyżeczką zatwardza, no i - ona nie łapie picia z niekapka
![]() ![]() No właśnie też tak myślałam:/ corka smoka dostawała w dzień sporadycznie, na noc tylko do zasypiania (nie spała z nim w buzi całą noc). Całkowicie pozbyliśmy się smoka jakieś 3 miesiące po skończeniu roku (również w nocy). Z butelki mleko było też mniej więcej do tego czasu potem bidon/niekapek. Niestety nie uchroniło to przed wadą zgryzu oraz upośledzeniem wymowy niektórych głosek ![]() Nie namawiam, dzielę się tylko swoimi spostrzeżeniami. Mam troche do siebie żal, że nie pomyślałam o tym wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26259450]Bianko, zależy ile czasu i jak długo w ciągu doby dziecko ssie. Jeśli smoczek jest do usypiania, to wiele złego nie zrobi przez te 1,5 roku. Butelkę bardzo chętnie odstawię, mam tylko 2 problemy: Agu mało pije, bardzo mało, a kaszka gęstsza podawana łyżeczką zatwardza, no i - ona nie łapie picia z niekapka
![]() ![]() u nas tak samo co do butelki, chociaz probuje Malego uczyc pic z niekapka, nadal kaszka idzie przez butle, mam nadzieje, ze w miare jak bedzie starszy bedzie z tym lepiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Konto usunięte
|
Bianko, wiesz, trochę cię rozgrzeszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26259927]Bianko, wiesz, trochę cię rozgrzeszę
![]() Hehe, dzieki Szaja ![]() Wito dla odmiany od początku bez smoka, z butli nigdy nie pił, tylko pierś i łyżeczka. Jak coś w genach mamy to wyjdzie heh |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a jak zauważyłas wadę zgryzu? Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2011-04-09 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26260509]a co młodej dolega konkretnie? wada zgryzu?
![]() nom, polegajaca mniej wiecej na tym, że górne ząbki nie łączą się z dolnymi. Utrudnia to wymowę niektórych głosek - np L, S, SZ itd. Nie widać tego jakoś na pierwszy rzut oka, nie sepleni czy nie mówi jakoś bardzo źle- no ale jest i z czasem może się utrwalać, pogłębiać. Jest szansa, że dzięki ćwiczeniom logopedycznym oraz aparatowi wszystko bedzie ok. Z logopedą ćwiczy od ponad pół roku i na szczęscie młoda bardzo lubi te ćwiczenia i chętnie wykonuje je późiej ze mna w domu ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26260509]a jak zauważyłas wadę zgryzu?[/QUOTE] Nie zauważyłam, stomatolog zwróciła uwagę na ząbki, że nie schodzą się tak jak powinny. Potem logopeda współpracująca z przedszkolem zaleciła wizytę u ortodonty. |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzielimy się tortem. Mój pierwszy tort y życiu i oczywiście nie obyło się bez przygód. Biszkopt piekłam dwa razy, krem też ubijałam dwa razy i o 2. w nocy jechałam do marketu po śmietanę bo mi się zważyła ![]() Ps. w naszym domu dewocjonaliów brak. Powinien być różaniec do wyboru dla dzieci ale ni ma. Tylko taki krucyfiks mamy :/
Więc teraz serca mam ... trzy ... I miłość po kres I radość do łez Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2011-04-09 o 21:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ale Twój tort wygląda pysznie!!! ![]() Powiedz mi, co dałaś dziewczynom do wróżby? Ja Maksiowi robiłam tą wróżbę na rok to dałam: różaniec, kieliszek, pieniądz (papierkowy, co by się skusił ![]() Maksiu podszedł do krzesełka, na którym rozłożyłam te sprzety i od razu za różaniec złapał. Był pierwszy z prawej, więc pomyślałam, że dlatego taki wybór, bo najprościej było go zabrać, zmieniłam układ, rózaniec dałam jako drugi z lewej, i Maksiu znów go wziął. ![]() Twoja córcia (która to?) też ku religii się skłania. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Rozeznanie
|
z serem
![]() tort przepysznie wyglada, mozesz byc dumna, ze sama zrobilas, ja zamowilam u polskiej kucharki, ktora mieszka w stavanger ![]() a co to jest ta czarna roleczka?? a gdzie obraczka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.