|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII
ja nie bardzo lubie masel DAXA. mialam jedno czekoladowe i oddalam przyjaciolce.
kupilam dzis tonik do twarzy i dezodorant, obie rzeczy mi sie skonczyly. musze isc kupic jeszcze perfumy (chyba naomi campbell cat de luxe takie rozowe).
|
#3602 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Skorzystałam z promocji w Rossmannie na żele Palmolive 2 za 9,99 i na płyn do soczewek z kodów.
Wzięłam żel Czarna Orchidea i Bergamota&Werbena.
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się płaci za groupona? Dałam przelew bankowy ale mój bank jest na szaro i nie da się go zaznaczyć.
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie dlatego że mój bank nie autoryzuje przelewów w weekend.
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mi powiedz jak się to później wykorzystuje.
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Koshatka, czemu w podpisie masz maj?
|
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jestem do tyłu ze wszystkim.
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie przy komputerze, zalegałam przed tv.
Muszę przy kupowaniu wybrać dokładnego YR, w którym chcesz zrealizować kupon. Jak jeszcze dziś będziesz i zdążysz przeczytać, to daj tu znać. ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- A nie, w sumie nie musisz się dziś spieszyć, możemy kupić go jutro, bo widzę, że ta oferta dla Śląska kończy się dopiero jutro.
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie dobrze.
Z Zagłębia.
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Jako że nie spowiadałam się w ubiegłym miesiącu, to w tym wstawiam karnie (choć skrótowo) bilans łączny za 2 czerwiec i lipiec...
Zużycia: 2 Zakupy: 5 plus 1 prezentWydane 29,50zł Nie liczę w tym kolorówki, choć przybyło mi tu co nieco: tusz do rzęs, lakier Essence (oraz zestaw do stempli ) i baza pod lakier Avon. Nie mam już do tej kategoriij siły . W dodatku odkryłam niedaleko TŻ Naturę z 2 szafami Essence ![]() W sierpniu bez zakupów się też nie obejdzie, bo mam końcówki żelu do mycia paszczy i płynu do demakijażu ![]() Byłam wczoraj w Rossku, ale wyszłam tylko z 2 produktami z kodów z 29 lipca ![]() Nie kusić mi tu YR, bo też mam go niedaleko TŻ i czasem mnie korci tam pomacać różne cuda, ale skutecznie mnie powstrzymuje teza "bez promocji = drogo" Długo się nie odzywałam, bo w międzyczasie wypadł urlop, potem remont w domu i wypadłam z obiegu... Mam nadzieję, że szybko się z powrotem wkręcę
|
|
|
|
#3613 |
|
Zadomowienie
|
Gani
![]() załączam nabytki z Budapesztu
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
gani malo zuzyc i niewielkie zakupy. Nie poddawaj sie jesli chodzi o kolorowke..co kupilas z Essence?
pekacz z Essence nie jest zbyt fajny, peka w podluzne kreseczki parsifal fajne zakupy. Szampon z ochidea musi slicznie pachniec.. No to pora na moj bilans: Zuzyte lipiec: -zel pod prysznic Nivea melonowy -maseczka Ziaja z zielona glinka -szampon Gliss kur do wlosow prostych -pasta do zebow lacalut -oddany lakier zloty mavala -peeling gruszkowy joanna -maslo granat bielenda 200 ml -krem do twarzy nivea 50 ml -serum pod oczy yes to carrots 30 ml -maseczka z brazowa glinka Ziaja 7 ml -spray do wlosow volume Avon 150 ml -szampon Fructis 250 ml -zel pod prysznic Avon summer breeze 250 ml -plyn demakijaz awokado 125 ml Kupione: -lakier Catrice -top coat essence-plyn do demakijazu -lakier essence-limitka -pedzelek do makijazu-limitka -2 szmini essence-limitka |
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie licze już zakupów
Policzyłam za to wszystkie moje kosmetyki i .... żeli mam 27, balsamów/masełek do ciała ... 27, lakierów 128 ![]() Nie wspomniałam, że wynikiem piątkowych zakupów z TZ są zakupy ślubne: - buty dla TŻ - pasek dla TŻ - biustonosz (dla mnie )
|
#3616 |
|
Zadomowienie
|
to luz, mam mniej niż Hosenka
i mam groupon do Yves Rochera mam co prawda swoje typy jak go spożytkować, ale może Wy coś polecicie? jakieś hity?
|
#3617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Fajne zakupy Cytat:
I mniejsze wyrzuty sumienia, gdy przybywa jakiś lakierek ![]() A kupiłam lakier 26 break through i zestawik do stepelków; czaję się jeszcze na zmywacz w pisaku ![]() Pękacze z Essence widziałam w necie i właśnie takie podłużne jakoś bardziej mi się widzą niż te pękające w okrąglejsze łaty . Może dlatego, że mam krótką płytkę i taki wzorek "wyciągnąłby" mi wizualnie paznokcie Cytat:
![]() Hos, dołączyłaś do luskap jako wzorzec odniesienia Edytowane przez ganimedea Czas edycji: 2011-07-31 o 13:04 |
||
|
|
|
#3618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bilans piękny ![]() Cytat:
128 lakierów ![]() Cytat:
![]() A ja mam jeszcze kupon urodzinowy do YR ważny do 7.08 i nie mam kasy, żeby z niego skorzystać A szkoda, bo kupiłabym sobie bazę pod makijaż -30% (obecnej już wiele nie mam, a poza nią mam tylko silikonową - na "większe" wyjścia, bo na codzień by pewnie zapychała) i coś tam jeszcze -40%. W ogóle, to kartę do YR mam ważną do początku września, a pieczątek mam niewiele ponad połowę ![]() Ok, to teraz mój bilans. LIPIEC Wyszło: 1) La Roche-Posay, Hydraphase, Kojąca maseczka nawilżająca, 6 ml 2) Dax Cosmetics, Perfecta SPA, Pedicure pielęgnacyjny, Wulkaniczny peeling do stóp + zmiękczająca maska-serum do stóp, 2 x 6 ml 3) Avon, Liiv Botanicals, Odżywczy balsam do ust nadający połysk „Witalność natury”, 7 ml 4) Intimea, Łagodzący żel do higieny intymnej, 500 ml – z mamą 5) Rossmann, Isana, Migdałowy zmywacz do paznokci, 250 ml 6) Wella, Wellaflex, Stylizacja na gorąco, Lakier do włosów maksymalnie utrwalający, 250 ml 7) Oriflame, Swedish Spa, Złuszczający scrub, 150 ml 8) Ziaja, Masło Pomarańczowe Energia Pomarańczy, Kremowe mydło pod prysznic, 500 ml 9) Dove, Visible Care, Toning, Kremowy żel pod prysznic, 55 ml 10) Avon, Płyn do kąpieli Tajemniczy Ogród, 1000 ml - próbki: 1-2) La Roche-Posay, Hydreane Legere, Krem nawilżający do skóry wrażliwej, 2 ml Przyszło: 1-2) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml 3) Rossmann, Fusswohl, Puder do stóp, 100 g 4) Avon, Płyn do kąpieli Sorbet Truskawkowy, 500 ml 5) Avon, Glimmersticks Diamonds Eye Liner, Diamentowa konturówka do oczu (Smokey Diamond), 0,28 g 6) Avon, Nailwear Pro, Lakier do paznokci (Blue Shock), 12 ml 7) Joko, Virtual, Fruit Cocktail Vinylmania, Lakier z winylem do paznokci (147 Sweet Kiwi), 10 ml 8) Wella, Wellaflex, Stylizacja na gorąco, Lakier do włosów maksymalnie utrwalający, 250 ml 9) Wibo, Beautiful As Rose, Maskara do rzęs pogrubiająco-wydużąjąca, 6 ml 10) Mineraliq, Lekkie masło do ciała, Limonka i Trzcina Cukrowa, 300 ml 11) Avon, Planet Spa, Serum ujędrniające do ciała z minerałami z Morza Martwego, 150 ml 12) Avon, Planet Spa, Wygładzającego serum do twarzy z minerałami z Morza Martwego, 50 ml 13) Avon, Planet Spa, Maseczka do twarzy z błotem termalnym i minerałami z Morza Martwego, 75 ml 14) Avon, Planet Spa, Tropikalny krem do stóp i łokci z kawasami AHA, 75 ml - prezent / gratis: 1) Yves Rocher, Sebo Specific, 2w 1 mleczko + tonik, 150 ml 2) Yves Rocher, Sebo Specific, Krem nawilżająco-matujący na dzień, 50 ml 3) Claire’s, Glitter Eye, Paletka do makijażu (cienie: Shiny Disco Ball i Dreamy Dusk, czarna kredka, srebrny eye-liner, czarny tusz) 4) Clean&Clear, Morning Energy, Energetyzujący tonik do twarzy, 200 ml 5) Rimmel, Lycra Pro, Lakier do paznokci (500 Peppermint), 12 ml 6) Nivea, Hair Care, Diamond Gloss, Szampon Diamentowy Blask, 50 ml Wydane: 115,69 zł Nie jest źle, 3 zachcianki (w tym maseczka z Avonu była w zestawie, więc ciężko byłoby mi jej też nie wziąć ). Przyszło więcej niż zużyłam, ale sporo gratisów i prezentów (na urodziny)...
|
||||
|
|
|
#3619 |
|
Zadomowienie
|
Nusiu7 właśnie jednym z moich typów jest krem do mycia twarzy Sebo Specific
drugim maseczka winogronowa a trzecim pewnie żel Jardin du Monde kawowy
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Złośliwość rzeczy martwych, spisek lub podstępne rozmnażanie, innych przyczyn tego stanu rzeczy nie widzę ![]() Rzeczywiście nie jest źle, a skoro dają prezenty i gratisy, to brać przecież trzeba
|
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie tylko u mnie takie kiepskie zużycia. Oto mój bilansik:
Zużyte pełno wymiarowe: Sól do kąpieli stóp 600g Farmona mus do ciała arbuz & melon 250 ml Żel dove 250 ml Szampon head&shoulders 200 ml Ziaja sopot spa płyn miceralny 200 ml Zużyte próbki/saszetki: Oczyszczająca maseczka cynkowa 10 ml Krem nivea 10 ml x2 Doliva krem regenerujący na noc 2 ml Perfecta krem matujący na noc i na dzień 2ml Maseczka z białek glinki mincer 7,5g x2 Dermacos ochronno-łagodzący 2 ml Dermacos aktywny krem do twarzy 2 ml Planete system żel do pielęgnacji okolicy oczu 2 ml Planete system emulsja regeneracyjna 2 ml Anew aqua youth żel krem 2 ml Podkład revlon 3 ml Garnier fructis szampon wzmacniający 10 ml Avon krem nawilzający na dzień 2 ml Kupione: Błyszczyk essence stay with me 4ml 8,99 Sól do stóp oliwkowa z biedronki 600g 3,75 Lipiec: -zużyte pełnowymiarowe:5szt -zużyte saszetki:15szt -kupione: 2szt za 12,74 -gratis/prezent -szt -sprzedane - |
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Ładny bilansik, porzeczko
. Dużo saszetkowych zużyć, mało zakupów i niewiele wydane.---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Jakie lakiery polecacie do stempelków? Tzn. które są na tyle gęste i napigmentowane, by dały wyraźny wzorek? Póki co z mojej całej kolekcji to pasują mi tylko Avon Mirror Shine, ale mam tylko 2 kolorki, a te lakiery są już niedostępne
|
|
|
|
#3623 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To jest najskuteczniejsza metoda na odwyk, ale niestety niezbyt przyjemna. ![]() Cytat:
Co do bilansu: dobrze, że masz niewiele zakupów przy tych zużyciach. ![]() ![]() Bardzo ładny! ![]() Cytat:
![]() W sumie więcej przybyło niż ubyło, ale rzeczywiście mało zachcianek, więc jest bardzo dobrze. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja wczoraj całkiem niespodziewanie znalazłam się w SP i kupiłam trochę niepotrzebnych rzeczy. 3 żele pod prysznic (w tym kawowy olejek Joanny, pachnie pięknie
|
|
#3624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nusia Cytat:
![]() porzeczka Cytat:
![]() to juz niepiewszy miesiac w ktorym malo kupujesz, brawo..swietnie ci idzie odwyk gani ja mam ten Essence do stempelkow ale hosenka pewnie cos ci poradzi |
|||
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3626 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maseczkę winogronową też mam, przyjemna jest. Dobre masz typy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo ładny bilans i tylko dwa zakupy Podziwiam...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taa i jeszcze napisz, że strasznie się temu opierałaś, ale nie dałaś rady kosmicznej sile ![]() Też jestem z siebie dumna, bo to prawie jak błyszczyk Ale męczyłam go dłuuugo...
|
|||||
|
|
|
#3627 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
No ładnie poszalałyście!!!
Ja ostatnio nie liczę, bo jakoś kosmetycznie nie szaleję, przerzuciłam się na ciuchy... ale to bardziej z przymusu. Dzisiaj za to kupiłam piękne kalosze w kwiatki.. Jak na złość, zaraz po ich zakupie wyszło słońce. Testuję dziś maseczkę jajeczną do włosów Joanny.
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
nosku ale ci dobrze ze widzialas slonce... ja już nie pamietam jak ono wyglada.
|
#3629 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny,gratuluje zużyć . ja staram się nie wchodzic na wizaż zeby nie kusiło ale czasem podczytuje Was.
mój bilans wygląda następująco zużyte :12 kupione : 8 w tych kupionych jest 2 prezenty a reszta potrzebna |
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
gani, no faktycznie zużyć bardzo malutko, musisz się bardziej postarać
co do lakierów do stempelków to ja mam teraz lakier Essence i jest bardzo dobrze napigmentowany- ten specjalnie do wzorków, mam biały.porzeczko, świetny bilans! Podziwiam! tylko 2 rzeczy kupione, no no! Ty to chyba w ogóle nie odwiedzasz drogerii...Wklejam swój bilans: Zużyte w lipcu: Avon Planet Spa peeling do dłoni śródziemnomorski z oliwką 75ml podkład LRP Unifiance creme satin 03 10ml miniatura kremu do twarzy Avene Diacneal 5ml On-line sól do kąpieli miód i mleko 750g. próbka perfum Avon Urban Flowers Tokyo próbka kremu do twarzy Clarins próbka podkładu Chanel Vitalumiere Aqua beige sable 0,9ml Palmolive Thermal spa massage 250ml Pantene Aqua light szampon do włosów 400ml miniatura kremu do twarzy Avene Antirougeurs 5ml Avon próbka perfum True Glow Nightfall 0,6ml Wymienione: Oriflame Mirage edp 50ml Intimissimi edt 100ml Yves rocher Voile d'Ambre odlewka 10ml próbka Demeter patchouli próbka Annayake pour elle odlewka Voluspa pomegranate patchouli 5ml Soraya krem do depilacji Avon Planet Spa mus do ciała lawenda i jaśmin 200ml Givenchy Prisme Libre Foundation 3 shaping beige 10g. Guerlain Terracotta puder brązujący 03 tester Sprzedane: Avon Planet Spa mus do ciała lawenda i jaśmin 200ml Avon Planet Spa olejek do twarzy na noc lawenda i jaśmin 60ml Oddane: Avon błyszczyk Dazzling Diamond 6ml Kupione:
Z wymiany:
* SVR Hydracid C krem przeciwzmarszczkowy * Narciso Rodriguez for her edp 1ml
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

Wzięłam żel Czarna Orchidea i Bergamota&Werbena.

pewnie dlatego że mój bank nie autoryzuje przelewów w weekend.

Jak jeszcze dziś będziesz i zdążysz przeczytać, to daj tu znać.

A szkoda, bo kupiłabym sobie bazę pod makijaż -30% (obecnej już wiele nie mam, a poza nią mam tylko silikonową - na "większe" wyjścia, bo na codzień by pewnie zapychała) i coś tam jeszcze -40%. W ogóle, to kartę do YR mam ważną do początku września, a pieczątek mam niewiele ponad połowę 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)