Wszystko o Avonie - cz. 18 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 11:22   #3601
karinka124
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 18

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
dorzucą do najbliższego zamówienia
nie licz na to, że będą w tej paczce;
jak faktura wystawiona to po ptokach

hm czyli nawet w paczce z piątki ich nie dostanę , bo też już zafakturowane ale jeszcze "nie wysłane"
karinka124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:23   #3602
agnescha89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Mówisz o tym perfect wear?
mówię o podkładzie ideal shade z kat5 str 65 nr5
agnescha89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:24   #3603
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Mówisz o tym perfect wear?
nie , przecież napisała "lekki podkład idealny kolor" więc o nim mowa
Stary 2011-03-25, 11:25   #3604
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnescha89 Pokaż wiadomość
To może spróbuj ten perfect wear. Słyszałam pozytywne opinie tu. Właśnie się nad nim zastanawiam. Cerę mam taką samą.
agusiowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:31   #3605
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
witam Was
podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami na temat Lekkiego podkładu "Idealny kolor"
może już było, ale wiem, że każdy ma inne odczucia co do podkładów dodam, że mam skórę problemową, z widocznymi naczynkami i cieniami pod oczami, mieszaną z tendencją do przesuszania na policzkach, a przetłuszczania się w strefie T
więc,
-konsystencja jak najbardziej na TAK- ładnie się rozprowadza, rzeczywiście jest lekki, kremowy, puszysty, ale na minus jest to, że jest trochę za tłusty i nie matuje w ogóle (wiem,że nie jest to podkład matujący, ale zostawia tłusty film na skórze, aż za tłusty powiedziałabym nawet)
-krycie prawie zerowe, co dla mnie jest duuuuużym minusem bo nie podołał z moją problemową cerą
-pachnie bardzo ładnie używałam w lecie magixa i porównując zapachy ten jest o niebo lepszy dla mnie zapach to zaleta bo mam bardzo czuły nos
-odcienie spoko :P (używam na codzień podkład maybelline affinitone odcień vanilla rose) z lekkiego podkładu odcień nude jest idealnie dopasowany do koloru skóry, ładnie się z nią stapia i wyrównuje koloryt
-wymaga jednak dużej ilości pudru, bo bez niego skóra wygląda na tłustą i się świeci trochę (to dla tych które używają tylko podkładu )
-po kilku godzinach czuć na skórze nawilżenie, ale odczuwalny jest również ten "tłuszcz" zawarty w podkładzie, bo kiedy dotknie się skóry na dłoni zostaje tłusta warstwa
-podsumowując...... podkład jest ok dla osób o skórze suchej bezproblemowej, która wymaga jedynie nawilżenia na cały dzień. Do skóry tłustej i mieszanej nie poleciłabym go ale jak dla mnie ocena 3/5
Cytat:

też go testowałam niedawno,i dużo bardziej mi się podobał "podkład w płynie Idealny Kolor" i o dziwo był lżejszy od "lekkiego"
w tym katalogu zamawiam sporo próbek bo w następnym chcę się zdecydować właśnie na jakiś podkład,narazie waham się między podkładem w płynie a Magixem,chcę tylko dobrać sobie odcień
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:34   #3606
EvaBS
Raczkowanie

Dla mnie podkład idealny kolor to wielka porażka,
Krem koloryzujący z granulkami z Solutions daje większy efekt, niż ten podkład.
Nie widać żadnej różnicy czy jest na twarzy, czy go nie ma.
Nie nadaje się dla cery tłustej, mieszanej czy z problemami, dostałam go ok rok za sprzedaż tuszy. Sama nigdy bym się na niego nie zdecydowała.
Jest rzadki, lekki, i nie kryje.
Zwierzątka duże i małe

EvaBS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:37   #3607
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Złożyłam zamówienie, wszystkie kropki zielone.
Doślą mi prezent przeprosinowy za wprowadzenie mnie w błąd.
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:39   #3608
agnescha89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
też go testowałam niedawno,i dużo bardziej mi się podobał "podkład w płynie Idealny Kolor" i o dziwo był lżejszy od "lekkiego"
w tym katalogu zamawiam sporo próbek bo w następnym chcę się zdecydować właśnie na jakiś podkład,narazie waham się między podkładem w płynie a Magixem,chcę tylko dobrać sobie odcień
a jakiego teraz używasz? i jaki odcień?
bo miałam już chyba wszystkie podkłady oprócz tego perfect wear, bo testowałam kiedys próbkę i był dla mnie za "suchy" policzki miałam takie... popękane jakby.
ja muszę mieć jakiś "lejący" podkład, bardzo nawilżający, bo po nałożeniu robią mi się takie widoczne skórki na policzkach i nosie...
a magix był ok ale na lato kiedy byłam opalona i nie musiałam duzo ukrywać
agnescha89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:40   #3609
Sarunieczka

Cytat:
Napisane przez EvaBS Pokaż wiadomość
Dla mnie podkład idealny kolor to wielka porażka,
Krem koloryzujący z granulkami z Solutions daje większy efekt, niż ten podkład.
Nie widać żadnej różnicy czy jest na twarzy, czy go nie ma.
Nie nadaje się dla cery tłustej, mieszanej czy z problemami, dostałam go ok rok za sprzedaż tuszy. Sama nigdy bym się na niego nie zdecydowała.
Jest rzadki, lekki, i nie kryje.
a widzisz,a mnie pasuje,a też mam tłustą cerę i lubię właśnie lekkie podkłady,gęste robią maskę,no ale ja mam cerę w miarę ok,bezproblemową najbardziej bym chciała żeby wrócił ten w musie,był suuuper....
Stary 2011-03-25, 11:42   #3610
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez karinka124 Pokaż wiadomość
charmy urodzinowe możesz zamawiać dowolną ilość bo są nielimitowane , a co bransoletki to nie wiem
możesz zadzwonić i poprosić u dosłanie tych brakujących produktów na ich koszt w osobnej paczce, zanim ty złożysz kolejne zamówienie ...

ale musiałabyś trafić na odpowiednią i łaskawą osobę po drugiej stronie słuchawki jak należysz do osób potrafiących się wykłócać, to Ci się uda mi tak kiedyś jeden krem przysyłali

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:44   #3611
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
a z czym cie wprowadzili w blad???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-25, 11:49   #3612
EvaBS
Raczkowanie

Cytat:
a widzisz,a mnie pasuje,a też mam tłustą cerę i lubię właśnie lekkie podkłady,gęste robią maskę,no ale ja mam cerę w miarę ok,bezproblemową najbardziej bym chciała żeby wrócił ten w musie,był suuuper....
do niedawna mogłam tylko używać perfect wear, ostatnio odważam się używać nawet antystresowy, i jest dobrze. Poprawiła mi się cera dzięki kosmetykom z Avonu, ale Idealny kolor jest nadal za słaby
Wiem nie powinno się zapychać twarzy, ciężkimi podkładami.
Zwierzątka duże i małe

Stary 2011-03-25, 11:50   #3613
Sarunieczka

Cytat:
a jakiego teraz używasz? i jaki odcień?
bo miałam już chyba wszystkie podkłady oprócz tego perfect wear, bo testowałam kiedys próbkę i był dla mnie za "suchy" policzki miałam takie... popękane jakby.
ja muszę mieć jakiś "lejący" podkład, bardzo nawilżający, bo po nałożeniu robią mi się takie widoczne skórki na policzkach i nosie...
a magix był ok ale na lato kiedy byłam opalona i nie musiałam duzo ukrywać
teraz używam podkładu rozświetlająco-nawilżającego,odcień warmest beige,jest suuper,ale raczej na zimę bo dość gęsty,dlatego szukam czegoś lżejszego,testowałam rózne,w płynie brałam Natural Beige i był dobry ale nie ma go teraz w kat.05 w promocji,dlatego dla upewnienia się wezmę próbki
Stary 2011-03-25, 11:50   #3614
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez in bloom Pokaż wiadomość
a z czym cie wprowadzili w blad???

no właśnie , czym? też jestem ciekawa
Stary 2011-03-25, 11:51   #3615
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
możesz zadzwonić i poprosić u dosłanie tych brakujących produktów na ich koszt w osobnej paczce, zanim ty złożysz kolejne zamówienie ...

ale musiałabyś trafić na odpowiednią i łaskawą osobę po drugiej stronie słuchawki jak należysz do osób potrafiących się wykłócać, to Ci się uda mi tak kiedyś jeden krem przysyłali
no widzisz a mi wlasnie nic nie dosla dzwonilam stracilam na rozmowe gadalam ponad pol godz i co sie dowiedzialam ze to moja wina ze nie maja braki torebki (zamawialam dwie wiec jest to ok 60zl) i poprosilam zeby mi wyslali na regularna dostawe jak tylko bedzie bo raczej juz nie planuje robic zamowienia w tym kat a za trzy tyg to nie wiem czy klientka ja jeszcze bedzie chciala i nie wysla absolutnie NIE bo to moja wina i koniec i wogole to tak czesto wszystkie reklamacje skladamy (my Konsultantki) i jeszcze jakie wymagania mamy
Stary 2011-03-25, 11:53   #3616
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:

w sprawie katalogów napisali że mogą przesłać mi pocztą w 1 przesyłce max 10 katalogów i czy się zgadzam , więc poprosiłam ich czy mogliby wysłać ale w dwóch paczkach po 10szt czyli łącznie 20 szt i czekam na ich ruch/odpowiedź i co z tym zrobią

a ja dzwonić do nich nie lubię wolę pisać

ps. napisali też ze powyzej 10 szt doliczą oplatę 6,90 kurierem bez KRMZ

ale zobaczymy jak to będzie

Edytowane przez karinka124
Czas edycji: 2011-03-25 o 12:00
Stary 2011-03-25, 11:54   #3617
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
no widzisz a mi wlasnie nic nie dosla dzwonilam stracilam na rozmowe gadalam ponad pol godz i co sie dowiedzialam ze to moja wina ze nie maja braki torebki (zamawialam dwie wiec jest to ok 60zl) i poprosilam zeby mi wyslali na regularna dostawe jak tylko bedzie bo raczej juz nie planuje robic zamowienia w tym kat a za trzy tyg to nie wiem czy klientka ja jeszcze bedzie chciala i nie wysla absolutnie NIE bo to moja wina i koniec i wogole to tak czesto wszystkie reklamacje skladamy (my Konsultantki) i jeszcze jakie wymagania mamy
ale mi chodziło bardziej o ewidentny błąd z ich strony ...
to ze jest poprostu brak, to nawet bym nie próbowała ....

karinka124 ma nie dołączone gratisy z programu motywacyjnego - tu bym się wykłócała bo to "błąd systemowy" (), a nie "tylko" opóźnienie w produkcji

Stary 2011-03-25, 11:59   #3618
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:

jak zawsze to tylko nasza wina... przecież to nie my je produkujemy , oni powinni mieć ich w miarę dużo a nie juz w brakach te torebki

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:

karinka124 ma nie dołączone gratisy z programu motywacyjnego - tu bym się wykłócała bo to "błąd systemowy" (), a nie "tylko" opóźnienie w produkcji

no właśnie nie dołączyli mi gratisów i dlatego tak im wczoraj napisałam , nie będę się z nimi "cackać" i pisać grzecznie gdy mnie wkurzają ze swojej winy
Stary 2011-03-25, 11:59   #3619
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
ja też wysłałam w tamtym tygodniu, w historii zamówień jest odnotowane, że 18.03 dotarł do nich a do dnia dzisiejszego korekty nie zrobili
Cytat:
Napisane przez Tygrysek17 Pokaż wiadomość
u mnie też korekty nie ma jeszcze
mi tez nie rozliczyli

Cytat:
no tak Avon nie ma sobie "nic do zarzucenia" winny jest system , a my (w tym przypadku ja) się ich "czepiam"

niby napisali że "zrobią akcję naprawczą "i dopiszą mi do Faktury ale nadal faktura taka sama a na dodatek status :WYSŁANE DO NADAWCY " WIĘC ciekawe co z tym zrobią ...
tak to my sie caly czas o to cos ''czepiamy''

Cytat:
hm czyli nawet w paczce z piątki ich nie dostanę , bo też już zafakturowane ale jeszcze "nie wysłane"
nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-25, 12:03   #3620
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

Ja również 18.03 zlozylam zamowienie i mnie jeszcze nie rozliczyli

domisia1944 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 12:03   #3621
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
mi tez nie rozliczyli

tak to my sie caly czas o to cos ''czepiamy''

nie

więc napiszę im zaraz ,żeby do katalogów dołączyli te brakujące kosmetyki =gratisy za program Anew i Solutions
Stary 2011-03-25, 12:05   #3622
in bloom
Zadomowienie

Cytat:

no to wiem ale wkoncu brak nowej torebki to tez ich wina a ponoc maja byc juz dzis to dlaczego ja mam ponosic koszty jej przeslanie czyli 10zl krmz lub skladac kolejne zamowienie na 50zl jak nie umia dopilnowac aby miec towar na magazynie gdyby to bylo cos co bylo oznaczone do wyczerpania lub cos w tym stylu a tak to powinni ponosic konsekwencje swoich bledow
Stary 2011-03-25, 12:05   #3623
EvaBS
Raczkowanie

Cytat:
j
no właśnie nie dołączyli mi gratisów i dlatego tak im wczoraj napisałam , nie będę się z nimi "cackać" i pisać grzecznie gdy mnie wkurzają ze swojej winy
Są przecież poważną firmą i powinni poważnie traktować swoje przedstawicielki, czyli konsultantki.
Zwierzątka duże i małe

Stary 2011-03-25, 12:07   #3624
wera2604
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie sporo rzeczy w Avonie jest za słodkie,tajski kwiat lotosu,sake i ryż to koszmar jakiś,spalone słodkie mleko tak samo tropikalna seria,miałam krem do rąk i oddałam koleżance bo mnie dusił słodyczą nawet na rękach ja to jestem wielbicielką zapachów kremowych typu Dove

Bunia nie znam tego zapachu,pachnie faktycznie jagodowo? jak nasze polskie jagody?

Weeeź Voyage są śliczne,troszkę dziwczęce,słodkie kwiaty ale o dziwo mi się podobają ale pur różowy trza spróbować
hehe mi sie bardzo podoba zapach voyage, od zawsze kupuje ten rozowy i dopiero wczoraj takie skojarzenie hehe
wera2604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 12:08   #3625
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
no to wiem ale wkoncu brak nowej torebki to tez ich wina a ponoc maja byc juz dzis to dlaczego ja mam ponosic koszty jej przeslanie czyli 10zl krmz lub skladac kolejne zamowienie na 50zl jak nie umia dopilnowac aby miec towar na magazynie gdyby to bylo cos co bylo oznaczone do wyczerpania lub cos w tym stylu a tak to powinni ponosic konsekwencje swoich bledow
ja Ciebie jak najbardziej rozumiem, ale w takim przypadku baaaaaaaaardzo rzadko zgadzają się na wysyłkę na ich koszt
poprostu napisałam, w jakich sprawach będą bardziej przychylni ....

Stary 2011-03-25, 12:15   #3626
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
ja Ciebie jak najbardziej rozumiem, ale w takim przypadku baaaaaaaaardzo rzadko zgadzają się na wysyłkę na ich koszt
poprostu napisałam, w jakich sprawach będą bardziej przychylni ....
no wiem wiem ale musze ci powiedziec ze czuje sie zawiedziona i rozczarowana ich postepowaniem to ja sie mecze zbieram zamowienia zawsze mam na ponad 1tys i co maja mnie a przedewszystkim swoja klientke ktora to zamowila w d...e
Stary 2011-03-25, 12:18   #3627
Sarunieczka

Ja się zastanawiam właśnie czy nie napisać do Avonu,oczywiście wszystko przez Was Bo będę składać zamówienie we wtorek z piątki i chciałabym żeby wreszcie przysłali zaległe naszyjniki do Slip Into i myślę żeby ich uprzedzić wcześniej że MUSZĘ je mieć bo klientki są złebo jak przy piątce nie doślą to będę musiała znowu tyle czekać
Stary 2011-03-25, 12:19   #3628
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Wczoraj zamawiałam regularną, a dzisiaj rano 3 klientki doniosły zamówienia. Po co ja piszę terminy na katalogach? U Was też tak jest, niestety ze względu na ogromną konkurencję wkoło nie narzekam, tylko czasem mnie trafia.
Z moimi jest to samo Muszę przypominać im w weekend przed składaniem zamówień i jeszcze w środę, bo inaczej same się nie zorganizują... Najbardziej jednak rozwala mnie to, że kiedy przeglądają katalog, to zawsze się mnie pytają kiedy przyjdzie zamówienie, a termin przecież jest podany z tyłu
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 12:21   #3629
wera2604
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Hej, chyba nie muszę z rana kawy dziś pić tak mi ciśnienie podniosłyście tą Julią....Avon naprawdę przegina...składam zamówienie w pierwszy dzień trwania katalogu, a oni sobie żarty robią...powinni sami na swój rachunek dosyłać takie rzeczy...przecież jak teraz nie złoże zamówienia przez miesiąc to klientki nie będą miały torebki!
u mnie to samo brak torebki chyba sobie w kulki leca, to ze my polecamy inni czytaja, kupuja i sa braki a oni jak nas czytaja mogliby zwiekszyc ilosc
wera2604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 12:22   #3630
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
no wiem wiem ale musze ci powiedziec ze czuje sie zawiedziona i rozczarowana ich postepowaniem to ja sie mecze zbieram zamowienia zawsze mam na ponad 1tys i co maja mnie a przedewszystkim swoja klientke ktora to zamowila w d...e
tylko to mi pozostało

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości