|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Raczkowanie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
cos na poprawę dzisiejszego dnia
![]() http://www.demoty.pl/nie-wszystkie-g...w-motyle-14208 |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Yoonka - to nie o wakacjach tylko laski piszą sobie co tam na stałe mieszkają . A z grecji mam znajomego też ( on grek , ona Polka małżeństwo ) Dzieciaki przestać chorować ale już !! Dobrze że Oliwak już wyszła ze szpitala . Yoonka ja bym teraz nie szczepiła tylko po powprocie , wysypki to zwykle po 14 dniach ale gorączka może się pojawić i zaraz i po kilku więc lepiej na taki upał nie brać po szczepionce
![]() |
#3603 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() na piatek sie umowilam do lekarza. zobaczymy co powie. czy zaszczepi, czy powie, ze po powrocie. troche juz spoznione z tym szczepieniem jestesmy chyba... ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- tylkooliwka nie moge znalezc tego o czopkach. na pewno jak 15-20 minut czopek posiedzi w dupce, to sie wchlonal caly. jesli np 5 minut, to czytalam, zeby polowe jeszcze dolozyc. a najlepiej syropy na policzek malymi porcjami jesli nie wymiotuje. ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
zdjecia cudne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale jeśli 3-dniówka tzn,że nie potrzebnie podaję mu antybiotyk? chyba,że się nałożyło zapalenie gardła i trzydniówka ![]() o naturo złośliwa! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Rozeznanie
|
to tak jak u nas. trzydniowka+angina
![]() |
#3606 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
z jogurtami jest tak, że w każdym są bakterie, te, no powiedzmy, naturalne, a do niektórych dodają jeszcze konkretne szczepy i te są niby lepsze. Ale nie podają ich ilości, więc tak naprawdę nie wiadomo. Moje typy to bakoma (zielono-niebieski) i dr oetker.
A w ogóle składy jogurtów też są różne, czasem 5-6 dziwnych składników mają... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
probiotyki możesz rozpuścić w piciu, mleku, ale ja jednak rozpuszczam w minimalnej ilości wody i strzykawą, jak pop, bo picia i mleka ostatnio nie dopija, i zawsze tam coś zostaje. Kapsułkę rozbebeszać jak najbardziej można ![]() a u nas lepiej zbijał nurofen, ale musiałam dawać czopki bo rzygała syropem(a miałam z paracetamolem) i słabo zbijał. A pediatra mnie uczuliła, że nie można za często czopków, bo pupa nie wytrzyma i może się biegunka pojawić. I był moment jak u pop, że nic się nie dało podać... Cytat:
![]() ![]() ![]() i jeszcze jedna z poparzeniami w tle... Cytat:
A moja by się do kąpieli nie dała wtedy wsadzić... Cytat:
tak sobie, bo jeszcze dziś doszedł katar i kaszel.... ![]() Tak mi strasznie jej żal....taka biedna jest i ciągle tortury (2x antybiotyk, 3x tantum verde, probiotyk, teraz jeszcze syrop-malinowy przepyszny, ale trauma każe się drzeć i odmawiać, i jeszcze doszło wyceiranie nosa...) z naszejstrony i ten włąśnie płacz i krzyk "mama" w domyśle dlaczego mi to robicie... No i u nas jak lenka ma katar, to nikt w nocy nie śpi.... Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
W sprawie probiotyków once again: Na sraczkę i po sraczce (zatruciu), i po antybiotykach też: enterol lub jego tańsze odpowiedniki (entedrol lub lacidoenter). One ma nie bakterie tylko takie grzyby i jest ponoć najlepszy na srakę. Pan w aptece mówił, że to jedyny probiotyk zarejestrowany jako lek. Po antybiotykach i po sraczce, chorobie ponoć udokumentowane działanie ma konkretny szczep bakterii i on jest właśnie w dicoflor (dla dzieci dicoflor 30) np. dlatego o nim pisałam (wg tego artykułu) "Dla bakterii tych wykazano najwyższą skuteczność w zapobieganiu niepożądanym skutkom stosowania antybiotyków. Bez wątpienia te bakterie są najlepiej przebadane i na ich temat mamy najwięcej wiadomości. " I inne szczepy tez są ok, ale nie wszystkie są tak dobrze przebadane jeśli chodzi o skuteczność jak te dwa powyżej, ogólnie ważne jest żeby była ich odpowiednia ilość czyli dobowa dawka 5mld (5x10 do potęgi coś tam...tak na opakowaniach piszą) Także ja robię tak-najpierw przez 10-14 dni lacidoenter, potem przez 2-3 miechy bede podawać dicoflor30 (w opakowaniach po 30szt-u mnie kapsułki, wychodzi najtaniej) Mam nadzieję, że jednak już jasno (w miarę) Cytat:
![]() 100mln kolonii jakiegoś szczepu, o którym nie czytałam (co nie znaczy, że nie jest dobry, w końcu dość drogi jest...). Ja tam nie ekspert, ale przeczytałam kilka artykułów i się chciałam z wami podzielić ![]() tu jest link o tego artykułu (to jest jakaś środkowa strona, ma chyba 4) http://www.domzdrowia.pl/czytelnia/p...otyku-/block/1 I DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM WIZAŻOWYM CIOCIOM ZA SŁOWA OTUCHY POD ADRESEM ZDRÓWKA LENUSI I ZA PAMIĘĆ ![]()
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-06-14 o 20:21 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
Tu masz greckie jakieś mamuśki , bo na Szymkowym jednak nie ma
![]() http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic...682daea20aaf09 Najlepiej to się tam zaloguj i wypytaj ja tak rok temu zrobiłam ![]() Ja już zaczynam dumac nad pakowaniem ![]()
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
Evitka, biedna mała...a ja tak zapytam tylko w celu zaprzeczenia mojego poglądu czy też poparcia go, czy wszystkie dzieciaczki chore kąpały się w basenie??ciapciały w te ostatnie upały?? Oliwkowy Danio i Evitkowa Lenka??
Wstawiam Kubusia z dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]()
#3609 |
Zakorzenienie
|
Bao - z chlapania się w basenie to można raczej katar złapać , bo wszelakie anginy , zap oskrzeli i tego typu choroby mają raczej podłoże bakteryjne .
Angina o której pisałaś że ktoś załapał http://pl.wikipedia.org/wiki/Angina choroba zakaźna przenoszona drogą kropelkową ( nie mylić z kropelkami wody w basenach ![]() Mam nadzieję że to Cię troszkę uspokoi ![]() Kubuś sliczny
#3610 |
Zakorzenienie
|
bao, wiem, że się powtarzam, ale on jest TAAAKKKII dorosły, i przystojny i te oczy czarneje
![]() lenka w baseniku się nie kąpała ![]() mówiłam wam, że stary też chory, ale ja też....byłam u lekarza wczoraj i niby jeszcze na anginę nie wygląda, ale receptę na antybiotyk dostałam i jakbym się gorzej poczuła to mam wykupić.... dziewczyny, a dzieje się wam tak czasem, że nie wszystko się wielocytuje, mimo, że wszystkie okienka są czerwone (ze niby zaznaczone, że powinno się zacytować)??? bo mi często ostatnio. I w końcu koło mnie bierdonke otworzyli i będę miała gdzie zakupki drobne robić, bo dookoła mnie same sklepy Społem drogie strasznie i dwie almy. sara, butki ci jutro zmierzę ![]() a ja byłam w hm i mnie nic jakoś nie porwało, w ogóle mało rzeczy było, kupiłam tylko leginsy błękitne lence a teraz wróciłam od ciotki z ogromną niebieską torbą z ikei ubranek z usa-jej córka wysłała dla nas (dla lenki) paczkę. Śliczne rzeczy, ale chyba z 18 sukienek takich bardzo strojnych, co nie wiem kiedy założy....fajnie, że trochę rzeczy na lato na teraz, a poza tym większe też...., bluzki, bluzeczki, spódniczki spodnie, bolerka,getry, sweterki, kilka tiulowych spódniczek jak te co się z nich śmiałyśmy. Stary leży zdechły to ja do ciotki poszłam i ledwo tą torbę dotargałam....jutro będe oglądać i się podniecać ![]()
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-06-14 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Lenka to straszna biudulka. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3612 | |
Zakorzenienie
|
co sie porobilo z tymi chorowitkami tutaj
![]() Cytat:
a co do odwiedzin to wiesz- Ty masz szybszą furę, a autostrada nieopodal Konina leci-zapraszam!!! To gdzie Ty mieszkasz skoro niedaleko od Strykowa??? przecie to się Łodzią kojarzy, a nie Wawą
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
Super,że Oliwcia już w domciu
![]() ![]() Bao ja powtórzę za Evitką,że Kubulec dorosły i duży.Obok Drcronowej Julki może stanąć ![]() Ten poparzony maluszek musi mieć przeszczep skóry,na twarzy jest wszystko ok,ale szyja do przeszczepu ![]() Jeju jakiego ja mam stresa czy mam spakowane wszystko co powinnam ![]() Dzieci nasze niech już w ogóle nie chorują ![]() ![]() Pa dziewczyny ![]()
#3614 |
Zakorzenienie
|
A co to??
Gdzie poranny wpis BAobabka?? Zaspała?? ![]() Ja dzisiaj pomimo tego że sama spałam to jakoś się nie wyspałam, boli mnie głowa, grdło i ogólnie do dupy się czuję. Dzisiaj jestem umówiona do takiego ośrodka przychodni w której za pomocą elektrod prześwietlą mnie i sprawdzą na co jestem uczulona i czy nei mam jaiś pazożytów. Moja znajoma była to jej wyszło że ma taśemca. A druga znjoma była z dwójką dzieci i też im coś powychodziło jakieś glizdy i tasiemiec. A jednemu znajomemu wyszło żę ma jakieś takie robale które usówało się plastrem przyklejonym na plecach. Ochyda. Więc jestem ciekawa co mi wyjdzie. Tylko jak sie okaże że mam jakieś robaki i je usuną to pewnie zaczne tyć ![]() ![]() O tutaj idę: http://www.al-med.pl/ Wiecie tydzień bez jakiegoś badania to tydzień stracony u mnie ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Ana - to Wy juz dzisaj jedziecie? Miłych wakacji, i fajnej pogowy. Czekamy na zdjęcia z tego niesamowitego miejsca. Jak czegoś zampomniałaś to najwyżej kupisz. PS. Jakie moje dziecko szczęśliwe że w domu. ![]() Wczoraj była juz na trampolinie. Bo nie wiem czy Wam pisałam ale kupiliśmy taką dużą z siadką trampolinę dla Oliwki. Ja też na niej mogę skakać jest do ponad 200 kg ![]()
#3615 |
Zakorzenienie
|
P0P ja też bym poszła chętnie na takie badanie, jak tak napisałaś to już wszystko mnie swędzi
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj byłam wieczorem w H&M i trochę kupiła ale nie za dużo. Jakoś tak mnie nie za wiele rzeczy tym razem zachwyciło. A dla chłopców to już wogóle nic nie było. Kupiła parę bluzeczek na krótki rękaw i te leginsy które już miałam dwie parey ale dokupiłam inne kolory bo one sie dobrze noszą.
Teraz czekam na przeceny w Wójciku. A w H&M chce jeszcze kupić takie koszulki jedne dla 3 córek mojej siostry i dla Oliwki. Będą fajnie wyglądały na wakacjach we cztery w tym samym tylko różne kolory wezmę.
#3617 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
Ja od wczoraj oprzestawiam mala ma 1 drzemke bo ona caly zas spala 2 razy, jakas godzine po obudzeniu i kolo 15-stej i wlasnie to kolo 15-stej bylo juz za pozno na sen, teraz spimy od 11:11:30 do 14:00, 14:30 ![]() oby tak dalej poszlo jak dzisiaj bedzie extra, bo mala dopiero wstala a nie po 6 . wczoraj byla u nas chrzestna malej, w ramach zdrowego zarcia zjadlysmy pizze i popilysmy to megaaaa zimna pepsi z lodem:P mniam ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- a ja czy sa przeceny czy nie ma w h&m to albo nie umiem tam patrzec albo mnie nic szzegolnie sie nie podoba, teraz w sumie moglabym pojechac ale nie chce mi sie bo pewnie znowu wroce z niczym.
![]() |
#3618 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie wiem co robić
![]() Od wczoraj Danielek nie ma już gorączki ale ma te wzdrygnięcia,jak usypia to co 3 minuty się wzdryga czasami aż podskoczy,w nocy jak śpi twardym snem to rzedziej ale też to ma. Dzwoniłam przed chwilą do pediatry i powiedziała żeby pojechać do szpitala do neurologa Ja myślałam,ze to może od antybiotyku,bierze Amoksiklav,że może za silny ale powiedziała,że nie.Dzisiaj rano mu nie dałam teraz muszę mu nadrobić tą dawkę ![]() Mama teraz dzwoniła,że przelała mu wosk i wyszedł pies i że śpi spokojnie,ale coś mi się wierzyć nie chce,moze śpi twardo i już się nie wzdryga. Chyba po południu pojedziemy z nim do szpitala miał ktoś z Was moze cos takiego ![]() probiotyk mamy Lacidofil ale w domu też mam Dicoflor 30 to moze ten mu podawać jak lepszy? Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-06-15 o 07:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
TylkoOlowka - jakoś to nie ciekawie wygląda. JA nie maiąłm z czymś takim do czynienia. Może warto iśc do tego neurologa.
![]() |
#3620 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
tylkooliwka ja tez bym pojechala , nie zaszkodzi a moze cie uspokoic, moja mala te same leki brala.
![]() |
#3622 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A znajomej TZta dzieci były w takiej klinice odczulane . Po alergiach nie ma śladu ( a miały na roztocza sierść i wiele innych rzeczy ) Chyba ja jej opłacę te testy . daj znac ile Cię kosztował sam ten test jeśli możesz . w wawie taka klinika jest http://www.vegamedica.pl/ odczulają nie robią żadnych zastrzyków , a niestety normalnie to seria zastrzyków jest . tylkooliwka - ja bym też pojechała lepiej sprawdzić co to jest . U mnie chyba będzie lało ciemno jakoś ![]()
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Ania Ja za całoś płacę 250 zł ale te alergiczne i na pasożyty to kosztują chyba 150 albo 170 zł.
#3624 |
Zakorzenienie
|
a ja sie umowilam z minka po 11 na spacerek, ale mloda nie wytrzyma bo juz padnieta i na bank usnie wczesniej wiec pojdziemy jak wstanie i bedziemy po obiadku , tylko wtedy pewnie mince nie bedzie godzinowo pasowalo
![]() od wczoraj sie na te drzemke 1 przestawiamy a normalnie mala by zaraz wstawala wiec mozecie sobie wyobrazic, ale dzis spala od 20:30 do 7:50 tylko po 1 sie obudzila i chciala sie bawic ale sie nie poddalam i padla.
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Pop dzięki muszę tam zadzwonić kiedy umówic ją i postawię przyjaciółkę przed faktem dokonanym
![]() ![]()
#3626 |
Zakorzenienie
|
no i bedzie kolejna ktorej dziecko chodzi spac kolo 11, hehe czyli moj babel nie ma juz nienormalnych godzin drzemek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
no moja to miala nie normalna godzine spania -8 rano!
do 9-10 i pozniej 15-17 gdzies tak, a wiezorem spac ani mowy nie bylo, 22 a ta w pizamie szalała.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mało rzeczy jeszcze przecenionych było, podobno za jakieś 2 tyg mają być nowe promocje. Cytat:
![]() |
#3629 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że niunia już w domku ![]() a moja si takich rzeczy boi-był ostatnio taki niby piknik rodzinny i prawie ludzi nie było i ją wsadziliśmy do takiego zamku z piłkami,a potem na takie inne coś dmuchane bez piłek i się darła żeby ją zabrać Cytat:
Koniecznie jedźcie do lekarza jak nie przejdzie ![]() probiotyk daj jeden a jak się skończy to drugi. Ja za radą dziewczyn zamierzam lence ze 2-3 miechy probiotyk podawać po tych chorobach ![]() Cytat:
Ale w razie co to łatwiej się nam będzie umówić jak nasze maluchy będą mieć podobne pory drzemki Cytat:
to ładnie się obkupiłaś ![]() pokażesz? a moja lenka dzielna jest bardzo, dziś w nocy przespała caluteńką noc, nawet raz się nie obudziła (chyba drugi raz od paru miesięcy)i obudziła się dopiero z nami o 6.30 (a nie o 5.00) ![]() i namówiłam ją dziś do picia syropku na kaszel. Ale antybiotyk do piątku ma brać i to jest jak pisałam koszmar to podawanie i ten krzyk i płacz. Ale jakoś będzie
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-06-15 o 12:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
![]() zaspałam - to po pierwsze, a po drugie coś mi się stało w oko i wyłam z bólu i gorączki ![]() ![]() ![]() Do tego ojciec mi mówi, że Kubuś, kaszy rano zjadł połowę, zupy połowę i płaczliwy i marudny bardzo ![]() ![]() ![]() A czy ktoś w H&M nie chciałby kupić dresika dla mojego Kubusia??? ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.