Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-17, 11:10   #3601
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ja mysłalam o takim TZ sie podoba wiec zobaczymy jeszcze mysłalam o czerwono czarnym albo własnie jakims zielonym myslałam ze cieżko bedzie wybrac wózek a z kolorem mam wiekszy problem
taki ciemny kolor chcecie?

widzę, że czewone dominują ja też stawiam na czerwone ale raczej w całości, ewentualnie z innym kolorkiem, nie podobają mi się kółeczka, kwiatuszki itp

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Moonik u nas musiałoby być: Wilhelm, Sylwester, Herbert albo Zygmunt A moja mama zwraca się do mojego brzucha Jasiu
no to faktycznie wybór średni chociaż Wilhelm i taki malutki Willi (czyt. Łili )
Jasiu jest fajny, ale kurcze strasznie popularny..

właśnie sobie uświadomiłam, że nie wiem jak mają na imię babcie i dziadkowie męża

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
bianeczka, sory ale jakby mi obcy facet zaczął do brzucha cmokać to bym go walnęła chyba albo wyśmiała
ja bym pewnie zdzieliła z moim nastawieniem bojowym jakie mi towarzyszy w ciąży

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:11   #3602
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a ja bym pomyslała ze jeste przede wszystkim jakis nienormalny... no i nie dziwie sie że facet popatrzył jak na zboczeńca, jakby na mnie trafiło to pewnie bym mu cos powiedziała
Mojemu mężowi też chyba hormony wariują nawet w sklepie mnie po brzuchu całował ale to takie słodkie jak chodzi dumny jak paw albo przy kolejce mówi mi tak żebym sobie usiadła bo przecież nie będę stała w kolejce (oczywiście tak żeby wszyscy słyszeli )

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:11   #3603
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie i nie mogli takiego zielonego zrobić ?
Ja nie chce aż tak ciemnego wózka, ale sama nie wiem

bianeczka, sory ale jakby mi obcy facet zaczął do brzucha cmokać to bym go walnęła chyba albo wyśmiała

tez nie chciałam az tak ciemnego ale jakos mi tak przypadł do gustu ale pewnie jeszcze do czasu zakupu zmienie zdanie ze 100 razy i jednak bedzie czerwony

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:12   #3604
bianeczkaa
Zakorzenienie

ok uciekam do wpłatomatu i do koleżanki na plotki

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:12   #3605
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Mateusz super imię mój brat tak ma i fajnie można zdrabniac - Mati, Mateo, Matuś
Mnie się bardzo podoba imię Mateusz ale już zdrobnienia, które wypisałaś nie. Dlatego też zrezygnowałam z tego imienia dla synka. U nas będzie bardzo popularny obecnie Szymon.

Zaczynam dziś 19tc i mój synek już 2 razy plusnął w brzuszku co poczułam jako "smyrnięcie"
Stary 2011-05-17, 11:12   #3606
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
tez bym chciała sie gdzies wybrac jeszcze ostatni raz bez malenstwa
ja też...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:14   #3607
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
tez nie chciałam az tak ciemnego ale jakos mi tak przypadł do gustu ale pewnie jeszcze do czasu zakupu zmienie zdanie ze 100 razy i jednak bedzie czerwony
powiem ci ze jak byliśmy oglądać wózki to te ciemne i np z jakimiś małymi elementami w innym kolorze wygladały super ładniej niz niektóre kolorowe
u mni eczerwony bo ja ten kolor uwielbiam w duzym pokoju tez jak robilismy remoncik zazyczyłam sobie jedna sciane w tym kolorze a taka mała mania
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:15   #3608
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
taki ciemny kolor chcecie?

widzę, że czewone dominują ja też stawiam na czerwone ale raczej w całości, ewentualnie z innym kolorkiem, nie podobają mi się kółeczka, kwiatuszki itp
nie chciałam ciemnego ale w sumie to po zastanowieniu w miejscu gdzie mieszkam jest on najbardziej praktyczny mieszkam koło elektrowni i czesto jakis taki pyłek leci i po miesiacu wózek byłby mocno zakurzony a znajac moj zapał nie bedzie mi sie chciałao go co chwile czyscic

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."

Edytowane przez tusia872
Czas edycji: 2011-05-17 o 11:16
Stary 2011-05-17, 11:16   #3609
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Lula pomyrdałam ja w czwartek kończę 21 tydz - zaczynam 22 skomplikowane to wszystko za bardzo. Czyli bedzie 21 tygodni skoczone i zero dni. Chyba teraz pomieszam jeszcze bardziej hehehe
Lajty, ja tez sie gubilam teraz pilnuje jak oka w glowie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
No właśnie za chwilke mam taki zamiar i musze to zrobić, nie ma co

Właśnie pytanie co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka, mam pół z wczoraj, i tak myślę jak go wykorzystać na obiad

na pierwszej , pokazałam mężowi wczoraj, zaakceptował ale ale nie kupowałam, bo wczoraj wieczorem coś więcej się wydarzyło na 100% będe wiedziała dziś nie chcę zapeszać, ale po wczorajszym wieczorze nie wiem czy pójdziemy na wesele , bo może się spełnić w zamian za to jedno z moich marzeń taki szalony pomysł ale to moja ostatnia chwila wolności

Wózki na tapecie, wklejajcie wklejajcie będzie mi łatwiej w przyszłości

Lulu przepis na kuraka :
kurczak 1,5 kg (jakiego tam trafisz)
słodka i ostra papryka ( na oko po łyżce jednej i drugiej), sól, pieprz
Olej
Butleka piwa jakaś o,33 bo ładnie na niej kurczak siedzi

Kurczaka nacieramy sola i pieprzem, możemy też czosnkiem go natrzeć. Słodka i ostrą paprykę łaczymy z olejem na oko ze 3-4 łyżki. Nacieramy kurczaka , smarujemy jak wolisz, aby cały był w papryce.
Nasadzamy kurczaka na piwo, tak aby szyjka piwa wyszła przy szyjce kurczaka, piwo oczywiście otwieramy
nastawiamy piekarnik na 180 stopni, ja nastawiłam z termoobiegiem, wkładamy kuraka do piekarnika i pieczemy mniej więcej tyle ile waży
1,5kg - 1 godzine 30 minut, ale warto go uszczknąć w trakcie pieczenia.
Żeby piwo się od czasu do czasu ładnie wylewało , można troszkę soli dosypać
Smacznego!
O! dziekuje Ci bardzo, cos czuje ze zrobie w ciagu najblizszych paru dni i zycze powodzenia w spelnieniu marzenia, no tak, to sa ostatnie chwile naszej wolnosci
Stary 2011-05-17, 11:16   #3610
Caltea
Zadomowienie

Dzień dobry!
Ale miałam dziś rano lenia! Przespałam caluteńką noc, jak niemowlę (hihihi dobranocka i lulu) a potem rano nie mogłam się zwlec i małż musiał wyprawiać dziewczynki do szkoły i przedszkola oraz siebie do pracy. Kochaś
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Witajcie!!!
Dziś w pracy urwanie głowy, jutro z kolei w delegację jadę . Nadrabiam po troszkę
Rano byłam w labie zrobić morfologie i mocz oddać. Czy wam ludzie ustępują miejsca w kolejce? Czy stoicie?
Do rejestracji odstałam swoje- wszyscy mnie olali, a kolejka, ze hoho, ale w rejestr. zapytałam baby czy mnie nie puszcza przodem bo wiecie- ja na głodniaka to mogę
Potem musiałam autobusem do pracy jechać- kierowca jakiś oszołom- rzucał na lewo i prawo- na szczescie mialam miejsce- ale co wsiadał ktos starszy to taka mina na mnie- no takie potępienie w oczach, ze się nie podnoszę, żemasakra! (miałam torebkę na kolanach i brzuszka nie było widać).
Zapracowana kobieto, w szpitalu to jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby ktoś mnie przepuścił w kolejce; ani do ogólnego, ani do badań. I nawet o tym nie marzę.
A w autobusach i tramwajach, to nieraz chciano mnie zabić wzrokiem. Dziewczynki rodziłam w lutym, więc w zimowym płaszczu mogłam wyglądać po prostu na grubą. Starsze panie ciumkały i kręciły nosem, że tak bezczelnie siedzę, ale po incydencie z ostrym hamowaniem uzmysłowiłam sobie, że jednak bezpieczeństwo mojego dzieciątka jest najważniejsze i starałam się ignorować złe spojrzenia.
Cytat:
Popatrzcie co znalazłam KLIK Ciekawa sprawa, ale chyba bym się nie skusiła
Fajne, ale ja się nie skuszę. Bodziaków i pajaców mam już dostatecznie dużo. Śpioszków parę też się znajdzie. Teraz poluję na kaftaniki

Cytat:
kochane a ja mam pytanie z seri głupich i proszę sie ze mni eni esmiac
a wiec ten lekarz przepisał mi na ta infekcje jakies globulki dopochwowo i teraz moje pytanie jest takie: głęboko mam to wsadzać? i lepiej rano czy wieczorem?
nigdy nic sobie nie wsadzałam tam dlatego te pytania no dobra prawie nic ale zadnych tabletek i teraz nie wiem...help
Asiu, ja też mam globulki (na szczęście jutro biorę ostatnią) i stosuję na noc, tuż przed pójściem do łóżka. Sama zobaczysz, że jak zaaplikujesz na dzień, to Ci po prostu po jakimś czasie wypłynie. Co do głębokości, hmmmm, wciskam tak na 3/4 palca. Raczej głęboko. Jak dam za płytko, to boli.

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
I przyznam Wam sie ze ja sie tez naczytalam negatywnych opini na
temat zoo przed porodem ALana i powiedzialam ze tego nie wezme..
Ale jak przyszło co do czego to jednak prosiłam zeby mi jak najszybciej to zaaplikowali
No i tutaj zawsze powtarzam ze kazdy poród i kazda kobieta jest inna i
dla niektórych po prostu nie jest potrzebne zoo bo daja rade bez niego
Ale nie które kobietki ( w tym ja) nie sa skonstruowane do rodzenia dzieci...

No i tez zycze Ci zeby udało Ci sie normalnie urodzic bez zoo
Ponoc 3 dzieciątko to juz szybciutko wyskakuje takze dasz rade

W kadzym badz razie dobrze miec w razie W ewentualnosc
jakiegokolwiekk znieczulenia
Bardzo Ci dziękuję za życzenia, chciałabym, żeby się sprawdziły
Pewnie, że wszystko jest dla ludzi, ale oczywiście do ZZO potrzeba naprawde dobrego specjalisty (nasi ginekolodzy odradzają, ponieważ takowego brak).
Ale zawsze dobrze mieć taką możliwość w zapleczu

Cytat:
A co Twoja córcia napisała ładnego? Piękna organizacja w domciu
Co do znieczulenia to tez będe się starała dac rade bez
Stworzyła dwa wierszyki z okazji Dnia Mamy i jeden z okazji Dnia Taty

Cytat:
Dziewczyny, upraszam o kciuki bo robie drugie podejście do obrobienia dziciakom tej pisoenki potrzebnej na konkurs koleżanka doradziła mi fajny program i mam nadzieję że w tym da rade to zrobić
Acelinko, a Ty się dalej męczysz? Masz moje
Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
nie mam czasu do Was zaglądać. i tak będzie do ok. 18.06. - co tydzień mam kolokwium albo egzamin.
dziś zaczynamy 24 tydzień.
Pozdawaj wszystko szybciutko i wracaj do nas

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość

A my od dziś 23 tc

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
A my 22 tydzień od dzis

A ja, tak jak Miss Hot zaczynam dziś 23 t.c.
Cytat:
Zaraz chyba poczytam jeszcze o wózkach, ale chyba jednak x-lander zwycięży.... kolor czerwony chyba mi się podoba.... A jak z Waszymi zakupami wózkowymi?
Tak się jakoś złożyło Pestko, że wózek był moim prawie pierwszym zakupem
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:17   #3611
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
powiem ci ze jak byliśmy oglądać wózki to te ciemne i np z jakimiś małymi elementami w innym kolorze wygladały super ładniej niz niektóre kolorowe
u mni eczerwony bo ja ten kolor uwielbiam w duzym pokoju tez jak robilismy remoncik zazyczyłam sobie jedna sciane w tym kolorze a taka mała mania
ja uwielbiam fioletowy no ale jakoś wózki w tym kolorze mnie nie przekonuja czerwony tez biore pod uwage

Stary 2011-05-17, 11:18   #3612
Caltea
Zadomowienie

Kurczę, właśnie mialam telefon od higienistki szkolnej, że mój Julek źle się czuję i muszę biedaka odebrać ze szkoły. Gardło, głowa i stan podgorączkowy. Niestety nie posiedzę z Wami, lecę
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:18   #3613
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
naszym marzeniem jest ciemny grafitowy z elementami szarymi i czerwonymi...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:20   #3614
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Cześć

Mnie się bardzo podoba imię Mateusz ale już zdrobnienia, które wypisałaś nie. Dlatego też zrezygnowałam z tego imienia dla synka. U nas będzie bardzo popularny obecnie Szymon.

Zaczynam dziś 19tc i mój synek już 2 razy plusnął w brzuszku co poczułam jako "smyrnięcie"
na mojego brata- a ma 22lata mówimy cały czas Mateo i cały czas mi się podoba tak jak podobał, gry wybieraliśmy to imię jak się urodził

Cytat:
muszę mężowi powiedzieć, że nie tylko ja mam takie świra na punkcie koloru czerwonego też uwielbiam

Cytat:
nie chciałam ciemnego ale w sumie to po zastanowieniu w miejscu gdzie mieszkam jest on najbardziej praktyczny mieszkam koło elektrowni i czesto jakis taki pyłek leci i po miesiacu wózek byłby mocno zakurzony a znajac moj zapał nie bedzie mi sie chciałao go co chwile czyscic
noo pod względem praktycznym na pewno się sprawdzi

Julitka

Stary 2011-05-17, 11:22   #3615
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Małgosia, ja też ostatnio próbowałam się zorientować, ale wydaje mi się to trudną rzeczą Nigdy nie wiem czy to jakoś nie obraca obrazu
A swoją drogą ostatnio odczuwam podskoki/kopniaki zaraz koło bioder- zadziwiająco blisko , więc moje dziecię chyba jeszcze nie przekręciło się głową w dół
ja ruchy czuję prawie zawsze tylko przy biodrach i zastanawiam się jak sobie ten dzidziuś tam siedzi

Cytat:
kochane a ja mam pytanie z seri głupich i proszę sie ze mni eni esmiac
a wiec ten lekarz przepisał mi na ta infekcje jakies globulki dopochwowo i teraz moje pytanie jest takie: głęboko mam to wsadzać? i lepiej rano czy wieczorem?
nigdy nic sobie nie wsadzałam tam dlatego te pytania no dobra prawie nic ale zadnych tabletek i teraz nie wiem...help
ja jak brałam globulki to gin kazał na noc (12h bez współżycia) i po współżyciu, wydaje mi się że lepiej głęboko żeby nie wyciekło

Cytat:
Dziewczyny, upraszam o kciuki bo robie drugie podejście do obrobienia dziciakom tej pisoenki potrzebnej na konkurs koleżanka doradziła mi fajny program i mam nadzieję że w tym da rade to zrobić
chciałam trzymać kciuki ale się spóźniłam bo doczytałam że już Ci się udało

Cytat:
cześć dziewczyny!
nie mam czasu do Was zaglądać. i tak będzie do ok. 18.06. - co tydzień mam kolokwium albo egzamin.

dziś zaczynamy 24 tydzień.
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Imię Mateusz jest fajne =)
też mi się podobało ale mamy bliskiego znajomego o tym imieniu i nie chcemy żeby sobie pochlebiał, no ale wybraliśmy Wojtuś

Wczoraj tż zaczął się zastanawiać nad imieniem dla dziewczynki i najbardziej chce Paulina (w życiu się nie zgodzę), potem Kasia ( mam podzielone opinie na to imię) i Stasia (po mojej cioci, chyba za bardzo ją lubi )więc musimy dalej myśleć...

teściowa kupiła kurczaczki i nie mogłam się ich doczekać i się rozczarowałam, zawsze kupowała takie malutkie, żółciutkie, puszyste a w tym roku kupiła już upierzone takie większe

Podziwiam was za motywacje do robienia czegokolwiek, ja nie mam żadnych obowiązków bo mąż wszystko robi, mam ogarnąć tylko nasz pokój, ale nie chce mi się odkurzać, pewnie tż to zrobi. Za dobrze mi i za duży leń jestem
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:24   #3616
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry pomysł dziękuję tak też zrobię, może do tego jeszcze sałatkę na wieczór , bo mi pół kurczaka zostało

Marzenie jak zostanie hm dziś ustalone to się wam kochane pochwalę, ale takie ostatnie z czasów przed ciążowych nawet z TŻ bitwy nie raz o to toczylismy wyszło to tak niespodziewanie że nie moge jeszcze dojśc do siebie i i i muszę się ogarnąć

Mateusza mam chrześniaka, także lubię to imię
Ja mam dzisiaj kotleta z kurczaka, młode ziemniaczki i sałatkę z sałaty i rzodkiewki w sosie czosnkowym
No to trzymam kciuki za marzenie

Cytat:
no to faktycznie wybór średni chociaż Wilhelm i taki malutki Willi (czyt. Łili )
Jasiu jest fajny, ale kurcze strasznie popularny..

właśnie sobie uświadomiłam, że nie wiem jak mają na imię babcie i dziadkowie męża
Ewentualna opcja jest taka: Emil naszych dwóch pradziadków tak miało na imię.

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Fajne, ale ja się nie skuszę. Bodziaków i pajaców mam już dostatecznie dużo. Śpioszków parę też się znajdzie. Teraz poluję na kaftaniki
Też się nie skuszę Ja jeszcze poluję na wszystko oprócz bodziaków

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:29   #3617
AgnesD
Rozeznanie

acelinka wózek w kolorze ontario o taki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5110142.jpg (106,9 KB, 41 załadowań)
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:32   #3618
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Weź pod uwagę fakt że będzie się nagrzewał ale jeśli będziecie mieli spacerowy oddzielny to raczej nie ma problemu zimą
Ja tez biore czasny, co mi z nagrzewania jezeli to nie przylega do ciala a i tak wieksza powieszchnie ma (to cos czego nazwy nie pamietam- gondolka?) z ktorej bede korzystac w wiekszosci w zimie. Nie podobaja mi sie te wozki z esami i floresami, kolory meskie tez do mnie nie przemawiaja wiec jedynym wyjsciem jest czarny, elegancki wozek

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-05-17 o 11:43
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:35   #3619
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
superancki kolorek też wlaśnie patrzałam na ten, ale też na ten z większością ciemniejszej zieleni

widze że masz tą pake pampersiaków którą chciałam ostatnio kupić w tesco
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:35   #3620
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Podziwiam was za motywacje do robienia czegokolwiek, ja nie mam żadnych obowiązków bo mąż wszystko robi, mam ogarnąć tylko nasz pokój, ale nie chce mi się odkurzać, pewnie tż to zrobi. Za dobrze mi i za duży leń jestem
Ja na męża nie mam co liczyć to jego "potem" "później" i wolę sama zrobić , to tak jak od soboty miał odkurzyć , aha właśnie sama to robię

Cytat:
Ja mam dzisiaj kotleta z kurczaka, młode ziemniaczki i sałatkę z sałaty i rzodkiewki w sosie czosnkowym
No to trzymam kciuki za marzenie
Nie dziękuję
Rzodkiewka mniam , zaraz nasiekam ze szypiorkiem

Magialena kciuki za egzaminy!!! sama mam ale dopiero w czerwcu, na szczeście mało, bo w tym roku rządzą projekty grupowe

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:38   #3621
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
fajny ten zielony

Cytat:
Ja tez biore czasny, co mi z nagrzewania jezeli to nie przylega do ciala a i tak wieksza powieszchnie ma spacerowka z ktorej bede korzystac w wiekszosci w zimie. Nie podobaja mi sie te wozki z esami i floresami, kolory meskie tez do mnie nie przemawiaja wiec jedynym wyjsciem jest czarny, elegancki wozek
jednak co osoba to inny gust

Stary 2011-05-17, 11:39   #3622
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez biore czasny, co mi z nagrzewania jezeli to nie przylega do ciala a i tak wieksza powieszchnie ma spacerowka z ktorej bede korzystac w wiekszosci w zimie. Nie podobaja mi sie te wozki z esami i floresami, kolory meskie tez do mnie nie przemawiaja wiec jedynym wyjsciem jest czarny, elegancki wozek
ze spacerówki w zimie będziesz korzystac

Julitka

Stary 2011-05-17, 11:42   #3623
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
ze spacerówki w zimie będziesz korzystac
hahahaha , cisza , tamtego nie bylo. no wiesz z czego, gondolka? Czy jak to tam sie nazywa

Wymianka.
Stary 2011-05-17, 11:44   #3624
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
hahahaha , cisza , tamtego nie bylo. no wiesz z czego, gondolka? Czy jak to tam sie nazywa
gondolka, gondolka hehe

poszłaś w końcu na zajęcia?

Julitka

Stary 2011-05-17, 11:45   #3625
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
fajny ten zielony

jednak co osoba to inny gust
Slabo by bylo gdyby kazdy mial taki sam nudy na ulicach... kazda z takim samym

Co prawda ja jak narazie mam silne postanowienie ze to bedzie czern lub granat ale okaze sie w praktyce

W ogole tak lecialam na ta uczelnie i co? Okazalo sie za Pan mnie wygonil bo tu smierdzi, bo kwasy i siedze w bibliotece jak ten czop i czekam na najnudniejsza historie sztuki. Trzymajcie za mnie kciuki zebym nie zeszla z nudow

Wymianka.
Stary 2011-05-17, 11:45   #3626
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Ja na męża nie mam co liczyć to jego "potem" "później" i wolę sama zrobić , to tak jak od soboty miał odkurzyć , aha właśnie sama to robię
u nas jest na odwrót, mężowi nie za bardzo się podoba mój sposób sprzątania, on jak sprząta to bardzo dokładnie, a ja tak normalnie ogarnę. gorzej jak są porządne porządki! wtedy jest masakra najpierw robi się duży bałagan żeby dobrze wszędzie posprzątać a potem układanie wszystkiego. chociaz tyle ze ja to tak bardziej z boku jestem
jestem okropną żoną
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:47   #3627
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Was =) wczoraj net Mi mulił i w końcu darowałam Sobie próbowanie wejść na stronkę =/ Ja jestem szczęśliwa, bo dzisiaj usg będę miała =)
Daj znać jak już będziesz po

Cytat:
Mateusz super imię mój brat tak ma i fajnie można zdrabniac - Mati, Mateo, Matuś
Cytat:
Imię Mateusz jest fajne =)
[QUOTE=acelinka;26966055]nom fajne chłopaki te Mateusze. Ja mam bratanka Matusia 0 niezły urwis

Zgadzam się w 100% Uwielbiam to imię, jest mi znane jak żadne inne Zdrabniam je najczęściej Matuś, Matusiowski, Matusiek, Mati, Mefju (tak dla jaj)

Cytat:
Lulu przepis na kuraka :
kurczak 1,5 kg (jakiego tam trafisz)
słodka i ostra papryka ( na oko po łyżce jednej i drugiej), sól, pieprz
Olej
Butleka piwa jakaś o,33 bo ładnie na niej kurczak siedzi

Kurczaka nacieramy sola i pieprzem, możemy też czosnkiem go natrzeć. Słodka i ostrą paprykę łaczymy z olejem na oko ze 3-4 łyżki. Nacieramy kurczaka , smarujemy jak wolisz, aby cały był w papryce.
Nasadzamy kurczaka na piwo, tak aby szyjka piwa wyszła przy szyjce kurczaka, piwo oczywiście otwieramy
nastawiamy piekarnik na 180 stopni, ja nastawiłam z termoobiegiem, wkładamy kuraka do piekarnika i pieczemy mniej więcej tyle ile waży
1,5kg - 1 godzine 30 minut, ale warto go uszczknąć w trakcie pieczenia.
Żeby piwo się od czasu do czasu ładnie wylewało , można troszkę soli dosypać
Smacznego!
Przepis się na pewno przyda, ja też skorzystam jeśli można

Cytat:
Mojemu mężowi też chyba hormony wariują nawet w sklepie mnie po brzuchu całował ale to takie słodkie jak chodzi dumny jak paw albo przy kolejce mówi mi tak żebym sobie usiadła bo przecież nie będę stała w kolejce (oczywiście tak żeby wszyscy słyszeli )
Cytat:
Dziewczyny ale wczoraj mój mąż pokazał klasę Byliśmy w obi i idziemy sobie idziemy, i szła sobie babeczka w ciąży już z na prawdę dużym brzuchem. Mój tz szedł przodem a ja parę kroków za nim, ktoś z boku mógłby pomyśleć że jesteśmy obcymi dla siebie osobami. Mój tż spojrzał n ta babkę, miną ją i za jej plecami zaczął cmokać i i dzióbek robić do jej brzucha, a szedł obok niego facet, i zrobił taką minę, jakby na jakiegoś zboka trafił albo do kupy cmokał . Tż tego nie zauważył, a ja go szybko dogoniła, a on do mnie :Może tam siedzi Wiesiek?" A ja mu mówię, że ten facet zobaczył co on zrobił i wpadliśmy w śmiech
ale masz agenta widać że tak wyraża radośćz Twojej ciąży, no cóż.. na swój sposób

Cytat:
No dobra dziewczynki Wy piszcie a ja idę z moją kotką do weta.....(
Jeszcze muszę się z pizamki przebrac w coś ludzkiego :P
Będę póżniej
Trzymaj się kochana

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Alan po wczorajszym usg cały dzien ogladał cd z filmikiem z mała
Cały czasprzychodzi sie tulic do mojego brzucha i mówi - Moja siostrzyczka,
moj dzidzius:love : Wczoraj po wizycie to palcem po brzuchu pokazywal
i mowił- tu jest głowka, tu jest raczka (tak jak mowila gin.)
a na koniec dodał- A potem dzidzus wyjdzie:h ahaha:
o kurcze, ale słodziaka masz

Cytat:
ja też...
I ja też Mam nadzieję że gdzieś się z tż wybierzemy w tym roku razem, bo jeszcze nie spędzaliśmy wakacji gdzieś na wyjeździe wspólnie..

Poza tym ucięło mi parę postów na które miałam odpisać.. no ale z tego co pamiętam:

Pestko (nie wiem czy dobrze pamiętam) trzymaj się, pamiętaj że duchowo jesteśmy z Tobą

Dziewczynom które skończyły24tc, 23tc, 22tc Gratki A i jeszcze którejś z Was która mówiła że zaczyna dziś 19tc, a więc już 5 miesiąc, czyż nie?
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:48   #3628
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
gondolka, gondolka hehe

poszłaś w końcu na zajęcia?
Tak to jest jak chce sie byc za mONdrym
A swoja droga widzialam ostatnio babke w spacerowce z maluszkiem i dziwny to byl widok...

Poszlam. Siedze w bibliotece, wkurzam sie poniewaz tak sa ustawione komputery ze mam wrazenie ze co chwile ktos mi zaglada. Oni tu kseruja, pilnie sie ucza a ja na ploteczkach na forum . Poza tym nie mam nerwow do tej klawiatury wiec wybaczcie brak pl znakow

Wymianka.
Stary 2011-05-17, 11:49   #3629
Grennie
Raczkowanie

powiem Wam,że z tym wyborem imienia to dla mnie jest masakra! To co mi sie podoba to nie podoba się mężowi i na odwrót... mama mi powiedziała,że jak się urodzi i na niego spojrzę to będę wiedziała, ale ja sie obawiam,że skończy się tak, że będzie przez 2 tyg bezimienne dziecko i będziemy do niego mówić 'chłopczyku"
Stary 2011-05-17, 11:52   #3630
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grennie Pokaż wiadomość
powiem Wam,że z tym wyborem imienia to dla mnie jest masakra! To co mi sie podoba to nie podoba się mężowi i na odwrót... mama mi powiedziała,że jak się urodzi i na niego spojrzę to będę wiedziała, ale ja sie obawiam,że skończy się tak, że będzie przez 2 tyg bezimienne dziecko i będziemy do niego mówić 'chłopczyku"
Jeszcze sporo czasu ...
Usiadzcie sobie z ksiega imion i albo cos razem wybierzecie, albo ktos bedzie musial isc na ustepstwo

Edit: w suwaczku pisza ze malec bedzie szalal w brzuchu a moj chyba len roku

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-05-17 o 11:53
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości