|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII
Dziewczyny mam dylemat... jest suknia...
....w dość atrakcyjnej cenie ALE suknia jest nowa bo "do ślubu nie doszło"... Pewnie to śmieszne, ale nie uważacie takiej kiecki za "pechową"? Mam jakieś opory przed zakupem takiej mimo tego, że niby nie wierzę w przesądy i takie tam Dodatkowo odległość... choć to nie problem- mogę pójść do salonu firmowego i przymierzyć taką samą i zdecydować. Przeróbkę ma gratis z racji swojej nowości obojętnie w jakim salonie Cymbeline.Czekam na Wasze przemyślenia
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Trochę mnie tu nie było, a to dlatego, że z TŻ mieliśmy 2 dni wolnego i nie miałam czasu na wizaż. Byliśmy na zakupach i trochę rzeczy sobie kupiłam, jeszcze poluje na fajny portfel ![]() A dziś na 13 do pracy. Wybaczcie, że Was nie nadrobię, ale mam tyle stron, że chyba z miesiąc bym to czytała :P Widziałam suknie Kocura i na prawdę jest śliczna ![]() I nie wiem co jeszcze napisać :P |
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo tego, że do ślubu nie doszło. Nie wierze w takie zabobony. Jeśli jest taka jak Ci się marzy i za dobrą cenę, to ja bym się nie zastanawiała Ale to tylko moje zdanie.Aaaaa Chatko kochana, gratuluje roku do ślubu !!
|
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli u kogoś nie doszło do wesela, to na pewno nie była wina jakiegoś przesądu (wg mnie). ja sama bym kupiła taką suknię. nie miałabym oporów
|
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie doszło do ślubu nie miała jej na sobie gorzej by było jakby jej facet zwiał z przed ołtarza to bym się zastanawiała.... a tak.... może to ta jedyna??
|
|
#3607 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za opinie
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3609 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowa za 2500zł (w salonie podobno 4600zł):
Cymbeline - dantec.jpg
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Warto przymierzyć, zobaczysz jak na tobie leży a wtedy zdecydujesz.
Nie warto wierzyć w przesądy, w końcu 21 wiek mamy, ale najdziwniejsze dla mnie jest to że ludzie wierzą i przejmują się głupotami. A propo sukien ślubnych- zauważyłam dziwną rzecz. Czasem sukienka jest śliczna na wieszaku czy w katalogu, a jak się przymierzy to niekoniecznie. I odwrotnie - wydaje się nieciekawa, a gdy się przymierzy - cudo. Chyba w dużym stopniu zależy to od osobowości, stylu i budowy ciała PM.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2011-07-28 o 10:24 |
|
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3612 |
|
Raczkowanie
|
magduś2 Mierz, decyduj się i kupuj
Nie warto zajmować głowy takimi negatywnymi myślami Jeśli tylko Ci się spodoba to bierz i tyle
|
|
|
|
#3613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja też bym kupiła, jeśli byłaby dobra ... nie wierzzę w żadne zabobony, jeśli coś ma się stać to i tak się stanie i żadna suknia tego nie zmieni ...
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno tak zrobię, chcę ją przymierzyć w salonie. Dziewczyna jest na tyle Ok, że zaproponowała mi, że ją do mnie przyśle a jak nie będzie mi się podobała odeślę ją do niej ale jak już to tak zrobię dopiero po przymiarce w salonie. Muszę też zobaczyć inne suknie bo to jest moja "pierwsza miłość", może być nietrafiona. Być może w innej będę lepiej się czuła i wyglądała. Zobaczymy
Jeśli chodzi o te zabobony to nie moja cecha, aczkolwiek chciałam zobaczyć co powiecie- asekuracyjnie;P
|
#3616 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do wierszyków, w sumie nic mi one nie przeszkadzają ale te o których nie ma nagabywania o pieniądze.Ostatnio dostałam zaproszenie z prośbą o wino. Chcieli wino, mieli wino. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2011-07-28 o 10:36 |
||
|
|
|
#3617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a dziewczyną z 28-07-2012 gratuluje roczku do ślubu
|
|
|
|
|
#3618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka była w podobnej sytuacji.... Poznała kolesia, spotykali się pół roku, a potem okazało się, że on żonaty i dzieciaty... Cytat:
![]() gratuluję roczku do ślubu! ![]() Cytat:
Cytat:
A zabobonami typu "do ślubu nie doszło" się nie przejmuj. Wiesz, jeśli mielibyśmy tak na to patrzeć, to nie opłacałoby kupować się używanych sukni ślubnych, bo przecież "oni po roku małżeństwa się rozstali', "im się nie układa, więc pewnie u nas też tak będzie".Co do natrętnych telemarketerów - moja koleżanka swego czasu pracowała jako telemarketerka w Oranżu. Musiała dzwonić do ludzi, nie mając żadnych danych, bo przecież jest ustawa o ochronie danych osobowych. Poza tym miała schemat, który za każdym razem musiała mówić. dodatkowo jej rozmowy były nagrywane, odsłuchiwane i analizowane na każdym zebraniu Mnie też strasznie wkur.wia takie wydzwanianie i nagabywanie, ale zawsze staram sobie pomyśleć, że to ich praca i że oni tak muszą.
|
||||
|
|
|
#3619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe też tak mam, teraz się pilnuję;P przez najbliższe pół roku na pewno...;P
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
ojj co do ciąży... teraz by to było straszne:/
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
oj nawet nie mów. mielibyśmy małą zagadkę co zrobić
|
|
|
|
#3622 |
|
Rozeznanie
|
Tylko TY jeszcze zdazyłabyś urodzić a u nas to juz ryzyko, ze można w dniu slubu rodzić
, albo ze się w sukienke nie zmieszcze ... wiec tak jak pisała Magduś 6 miesięcy pilnowanie... teraz to czesto był spontan... jakoś szczególnie nie pilnowalismy się... a z ciązy byśmy się oboje cieszyli a teraz ... ciężka była by sprawaAle znam pare która własnie wpadla i miała dziewczyna termin porodu w okolicach ślubi i urodziła miesiąc wczesniej... dla mnie głupota... ważniejsze jest zdrowie dziecka ale cuż... Edytowane przez Nika0208 Czas edycji: 2011-07-28 o 10:56 |
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
http://img09.allegroimg.pl/photos/40...2/1722717211_2
podoba mi się taka sukienka ...dość skromna, ale takie chyba pasuja na bardzo szczupłe dziewczyny , co nie ??
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
ja bym teraz jeszcze zdążyła urodzić ale jakoś mi się to nie uśmiecha
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
ja zmykam
![]() Musze posprzątać w domu i zrobić nam wyprawkę, bo jedziemy z TŻ dziś do Częstochowy Buziaki papa
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Kumpel zaplanował już dawno ślub na wrzesień przyszłego roku. Na początku tego roku okazało się, że będą mieli dziecko. Stwierdzili, że wezmą sobie tylko cywilny, a kościelny z weselem jak akurat dziecko będzie miało roczek. W tym samym czasie wpadła kuzynka jego dziewczyny. W 2 miesiące zorganizowali ślub i wesele. Na ślubie nic nie było widać, bo dziewczyna była dopiero w 4 miesiącu. Sama nie wiem jak bym postąpiła. Ale bardziej przemawia do mnie ten drugi przypadek.
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra planowała ślub 2 lata, młodsza zaliczyła wpadkę (o czym powiadomiła dzień przed ślubem siostry) i wszystko było organizowane w przeciągu 2 miesięcy. Akurat im się udało wszystko zgrać bo termin był wolny- ktoś zrezygnował ze ślubu.. Tak więc w przeciągu 3 miesięcy były 2 śluby w najbliższej rodzinie.
Ale patrząc na młodsza siostrę nie chciałabym tak, za dużo stresu i nerwów.
|
#3630 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie w ten piękny czwartek!
Za 11 miesięcy i 3 tygodnie wychodzę za mąż! ![]() kicia, dzięki za namiary na suknię Jeśli bym ją zmierzyła, to miałabym już jakieś wyobrażenie, czy to co sobie wymyśliłam będzie mi pasować.paulinka, gratuluję ładniutkich winietek Podziwiam te misternie składane wstążeczki, u mnie raczej tylko nadrukowane będą jakieś zdobienia Ten papier na którym są imiona i nazwiska to jest kalka?Cytat:
A Młodzi sami wymyślali czy skądś zaczerpnęli te wierszyki z imionami? Myślę, że każdy gość poczuł się wyróżniony, strasznie mi się to spodobało. Powiedz coś więcej na ten temat, jeśli wiesz ![]() Cytat:
Cytat:
Co do ciąży, to akurat nie musimy się teraz o to martwić, chyba, że cud się stanie i nuvaring przestanie działać. Ale chroni mnie już przeszło 1,5 roku, więc nie spodziewam się takich nowinek. Chatko, gratuluję roczku! Wysyłacie dzisiaj stronkę w ramach save the date?Ja zmykam popracować, zajrzę potem jeszcze na pocztę. Miłego popołudnia!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

....w dość atrakcyjnej cenie ALE suknia jest nowa bo "do ślubu nie doszło"... Pewnie to śmieszne, ale nie uważacie takiej kiecki za "pechową"? Mam jakieś opory przed zakupem takiej mimo tego, że niby nie wierzę w przesądy i takie tam
Dodatkowo odległość... choć to nie problem- mogę pójść do salonu firmowego i przymierzyć taką samą i zdecydować. Przeróbkę ma gratis z racji swojej nowości obojętnie w jakim salonie Cymbeline.

Jeśli jest taka jak Ci się marzy i za dobrą cenę, to ja bym się nie zastanawiała

a jej wciskał bajery że ma 30 lat i nie szuka kogoś na stałe :/ powiedział jej że na miesiąc wyjeżdża do Niemiec okazało się że wcale nie wyjechał tylko żona się go czepiać zaczeła. A na dodatek dzwoniła ona do mojej przyjaciółki z jakimiś wyrzutami