|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Cytat:
Flower super torcik! wygląda pysznie! ja właśnie wyciągnęłam z piekarika sernikobrownies z borówkami amerykańskimi, wysprzątałam mieszkanie, zrobiłam pranie i chciałam jeszcze prasować ale nie dam już rady dzieś zjem sobie ciacho z lodami a coCytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
ale moja szwagierka miała twardniejący brzuch i pamiętam, że dostała nakaz leżenia. ale ona ogólnie od 4go miesiąca do końca ciąży musiała leżeć, więc nie wiem czy to tylko z tego powodu- pewnie nie
|
|
#3602 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Lucy okropna wizyta. Czy oni uważają, że do poradni genetycznej przychodzi się z nudów? Dobrze, że z dzidzią wszystko ok.
Flowerbombka ciasto wygląda super ![]() Cytat:
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil - spokojnie nie panikuj, odpoczywaj , wiecej leżakuj
Moja sis jak teraz gdzieś się wybiera na miasto to zażywa nospę , tak zapobiegawczo , jak troche połazi to juz czuje ze brzuch twardnieje , nie panikuje tylko idzie się położyc , nieraz 10 -15 minut wystarcza, także spokojnie , za duzy wysiłek miałaś dzisiaj , Ja w pierwszej ciąży byłam w 6 miesiacu na weselu , potancowalam całą noc i potem przez tydzień leżałam bo mnie brzuch bolał , potem wróciłam do pracy i w sumie pracowałam do 9 miesiąca Także , malutka, odpoczywaj , leżakuj , do wizyty spokojnie, jak coś to nospę łykaj , a jak Ci nie przechodzi po odpoczynku to dzwoń do gin. |
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Poleżałam trochę i mi przeszło
ale dziwne bo ja dzisiaj poza tymi zakupami nigdzie nie byłam, siedziałam w domu i w większości leżałam no nic, będę odpoczywać a przed wyjściem no-spę ![]() Cytat:
Kasiorek211, Nita ![]() Kasiorek, mi też wyśnij ![]() Daria nie doczytałam wcześniej... a jednak przyszła, z jednej strony dobrze, bo zrobisz badania i psychicznie się nastawisz na starania, z drugiej szkoda, bo czasem tak jest że lepiej z zaskoczenia, odpoczywaj sobie Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-08-09 o 22:17 |
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak Lucy1111 ma - 1,2 mm, Inutil - 1,4 mm, Amelcia - 1,4 mm a ja mam 2 mm to pewnie jest coś nie tak
|
|
|
#3606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]() ciacho wygląda cudnie, mogę dostać kawałek
|
|
|
#3607 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki dziękuję za komplementy odnośnie ciasta
Natalia zostal jeszcze kawałeczek ale już tak się trochę śmietana rozjechała, bo bezy nie można wsadzić do lodówy. Ale jak następnym razem zrobię to zapraszam.
|
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy- co za szok dzisiaj z tym NFZ, ważne, że badnia ok. Ja chyba bym nie wytrzymała i powiedziała tam co myślę...
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Jak czytam o tych Waszych dylematch z twardym brzuchem to dochodze do wniosku, że jak się uda to nie będę się upierać przy pracy jeżeli lekarz zaleci L4. Dziewczyny, a czy któraś z Was musiała leżeć przez pierwsze tygodnie? Nita- widzę, że mnie rozumiesz z tą pracą, szkoda dwóch lat...no ale cóż, co ma być to będzie. W szłym roku we wrześniu też byłam w ciąży i co z tych moich planów?..Nic nie zaplanujemy, wszystko u góry zapisane... |
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrej nocki kochane ![]() mąż się spóźnia, był z kolegami się spotkać,
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Toto - podczytywałam dzisiaj Twój blog i łezki mi się polały...
Przytulam- spokojnej nocy. |
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra - tak Natalia ma racje , ja musiałam leżeć, wiesz moja ciąża to w ogóle była z zaskoczenia bo zaszlam dwa tygodnie po #.
potem miałam krwiaka i z tego powodu leżałam miesiąc , a tak sie bałam ze faktycznie nic nie robiłam , mama mi przyjezdzala i sprzątała i prasowała, ja to tylko minimum socjalne robiłam, po miesiącu krwiak się wchłonął i rozpoczęłam życie. widzisz nawet na wczasach w chorwacji prawie trzy tygodnie byłam. a właśnie dziewczyny , dzisiaj mam wizytę , proszę o kciuki a nie ma tż i pojadę z córcią , na badanie zostanie w poczekalni , wezmę ją na USG. |
|
|
|
#3612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A swoją droga to nawet NT 6 mm nie daje pewności, że dziecko jest chore. Jest jedynie wskazaniem do dalszych konsultacji ale Twoje nawet się do nich nie kwalifikuje ani troszeczkę Dzień dobry dziewczynki Nitka - zobaczy córcia siostrzyczkę Inutilku, bo Ci kulę u nogi przyczepię, żebyś wolniej chodziła!!! Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2011-08-10 o 07:59 |
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrawpaski Ja też rozumiem twoje wątpliwości związane z pracą, dla mnie też byłoby to bardzo sitotne. Ale jestem pewna, że gdyby się pojawiła teraz dzidzia to byś ani przez chwilę nie pożałowała tego, że awans się opóźni. i tego ci życzę.
---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Nita trzymamy kciuki! Jakie masz dziś badania?
|
#3614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak wogóle to dzień doberek. Laseczki ![]() Daria a ja już myślałam,że będą dwie hihihLucy -faktycznie perła wiele się wczoraj dowiedziałaś od enefzeciora... parszywe gnidy,że tak pięknie określę. A ja dziś kończę 26 lat znowu kolejne urodziny a zarazem data terminu drugiego niedoszłego porodu ehhh
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie - wczoraj robiłam ogólne badanie moczu i krwi. w krwi znowu mam leukocyty i bakterie wiec znowu mi coś przepisze
a tak to standardowo badanie gin + USG ( chociaz nie wiem czy bedzie mi robić ) Natalia - który to ja już mam tydzień ? ty mi to pięknie liczysz ---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ---------- AniaAnia - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin , wpraszamy się na torcika do ciebie
|
|
|
|
#3616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
STO LAT, STO LAT...!!! Spełnienia marzeń Kochana! Już Ty sama najlepiej wiesz co to ma być dlatego wybierz sobie sama Latkami się nie smuć, ja już mam skończone 26 przez parę miesięcy i ... żyję ![]() A po tym dniu porodu będzie Ci lżej, nie będziesz już patrzyła przez pryzmat tego jaki byś miała teraz brzuch i co by się działo. Przynajmniej mi jest lepiej A na marginesie - jak długo czekałaś na wyniki badania kariotypów Waszych? To chyba ty je badałaś, prawda? ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3617 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Nita trzymam kciuki za wizytę! ![]() Ania wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Spełnienia marzeń. Mam nadzieję, że będzie tak jak mówi Kasiorek - minie ta traumatyczna data i trochę odetchniesz.
|
|
#3618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
wszystkiego dobrego....spełnienia marzeń....A jak tam się czujesz po CLO?? jaką masz dawkę?? Nita za wizytę o której masz??
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2011-08-10 o 08:24 |
||
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Ania_Ania wszystkiego najlepszego! czego sobie tylko zapragniesz! a jak będziesz już to miała to zaraź i nas!!!
wiem co czujesz w zwiążku z brakiem dzidzi w takim wieku, ja na 25 ur. ryczałam, że nie mam jeszcze maleństwa. mam nadziję, że obie w 26 lat urodziny cudowne bobusie.
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Nita trzymam za wizytę AniaAnia Wszystkiego Najlepszego Rybka,spełnienia marzeń ! Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam co
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Wizyte dopiero na 16:15
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3623 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie sobie wstawiłam wodę na Kawusie i się maluję
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Daria - ja Cię podziwiam , codziennie pięknie wyglądasz , ja jak sie nigdzie nie wybieram to nic nie nakładam oprócz kremu .
musze coś porobic ale sie nie wyspałam i ciężko się zebrać, |
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wstałam o 7.30 i dopiero śniadanie zjadłam zrobiłam sobie bułkę zapiekaną z serem i do tego usmażyłam cebulkę i polałam keczupem
Nita ja też jak siedzę w domu to sie w ogóle nie maluje kremu tez mało co nakładam bo mam tłustą cerę i nie moge żadnego dobrać
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2011-08-10 o 09:10 |
|
|
|
#3626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak się nie pomaluję to nawet z pokoju nie wyjdę Teście(bo z nimi mieszkamy) już też się przyzwyczaili,że codziennie jestem pomalowana i kiedyś jak wyszłam wstawić tylko wodę na kawę to teściowa mnie się zapytała czy się źle czuję bo jakoś marnie na twarzy wyglądam hahah Ja się zaczęłam śmiać i jej powiedziałam,że czuję się bardzo dobrze,a marnie wyglądam bo nie zdążyłam się pomalować,a ona na to: no rzeczywiście ![]() Ja uwielbiam się malować,mam już taką wprawę w tym,że zajmuje mi to chwile ale to też są lata praktyki,że tak mi to wychodzi Ja po domu bym nie chodziła nie pomalowana,a co dopiero jakbym miała się wybrać do miasta Oj w życiu bym nie wyszła z domu hihi
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Nituś może wróć do łóżeczka?
|
#3628 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A nadrabiam czerwonymi albo ciemnymi paznokciami. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Ojjj, Agatka....ja tu dietkuje a Ty takie dobroci wcinasz...już mi smutno lubię takie mieszanki wybuchowe
Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2011-08-10 o 09:22 |
||
|
|
|
#3629 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Laseczki
|
#3630 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przykro mi, ze wizyta byla nieudana. dobrze , ze do gin swojej idziesz, to Cie uspokoi daria no i @ przyszla ... to teraz porob sobie badania, zeby juz sie na przyszlosc nie stresowac aniu 1000 latek Tobie zycze i oby te lata ktore przed Toba przyniosly juz same dobre chwile, spelnienia marzen !!!!!!! Flo torcik bajkaaa mniam
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

zjem sobie ciacho z lodami a co
ale moja szwagierka miała twardniejący brzuch i pamiętam, że dostała nakaz leżenia. ale ona ogólnie od 4go miesiąca do końca ciąży musiała leżeć, więc nie wiem czy to tylko z tego powodu- pewnie nie

no nic, będę odpoczywać a przed wyjściem no-spę 

mąż się spóźnia, był z kolegami się spotkać,

wszystkiego dobrego....spełnienia marzeń....
za wizytę o której masz??