Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-19, 23:49   #3601
Keket
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2

Mnie dziwi, to, że innych obchodzi, kto co i ile je. Ostatnio w pracy, zabrałam się za obiad, który sama sobie do pracy zrobiłam. Koleżanka z tekstem, że taka duża porcja, a druga na to, że wcześniej zjadłam jeszcze 3 kanapki na śniadanie

Co je to interesuje, jem ile chcę i co chcę. Moja przemiana materii mi na to pozwala.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 23:55   #3602
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
U mnie jest lumpeks o nazwie KupCiuszek
Czyżbyś była z Rzeszowa?
Stary 2011-10-20, 00:03   #3603
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
Mnie dziwi, to, że innych obchodzi, kto co i ile je. Ostatnio w pracy, zabrałam się za obiad, który sama sobie do pracy zrobiłam. Koleżanka z tekstem, że taka duża porcja, a druga na to, że wcześniej zjadłam jeszcze 3 kanapki na śniadanie

Co je to interesuje, jem ile chcę i co chcę. Moja przemiana materii mi na to pozwala.
Ja uwielbiam, jak ludzie się interesują tym, że nie jem słodyczy. Przecież jestem chuda i mogę sobie pozwolić. A ja po prostu nie chcę w siebie wtłaczać tych szkodliwych substancji i nabawić się raka.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 00:07   #3604
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam, jak ludzie się interesują tym, że nie jem słodyczy. Przecież jestem chuda i mogę sobie pozwolić. A ja po prostu nie chcę w siebie wtłaczać tych szkodliwych substancji i nabawić się raka.

Swego czasu wcinałam słodycze torbami, ale teraz raz na dwa tygodnie zjem batona, bo dbam o cerę. Po słodyczach zawsze mnie wysypuje, więc masz rację. Słodycze, to zło

Stary 2011-10-20, 00:12   #3605
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Swego czasu wcinałam słodycze torbami, ale teraz raz na dwa tygodnie zjem batona, bo dbam o cerę. Po słodyczach zawsze mnie wysypuje, więc masz rację. Słodycze, to zło
Też kiedyś jadłam dużo słodyczy, ale z czasem zaczęłam zwracać uwagę na to, co jem, bo przeraża mnie wizja chemioterapii, operacji, no i względy estetyczne typu cera. Koniec końców zaczęłam jeść zdrowo i nie żałuję Z czasem odkryłam naturalne smaki potraw i do nich przywyknęłam, ale jak ktoś słyszy, że spaghetti robię z pełnoziarnistego makaronu i z sosu ze świeżo zmiksowanych pomidorów, to słyszę, że mam fioła na punkcie figury, ze przecież jestem szczupła. A mi obecnie chodzi o zdrowie, bo figurę akurat mam prawidłową i jestem tego świadoma, nie mam problemów z odżywianiem.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 00:17   #3606
Reme
Zadomowienie

Właśnie zobaczyłam filmik, wklejony w innym wątku przez jedną z Wizażanek i cieszę się, że jednak mieszkam tu, gdzie mieszkam. Sądzę, że mimo tych wszystkich dziwnych i złych rzeczy, które wyprawiają Polacy, nie miałoby u nas miejsca takie zdarzenie, jak w Chinach, przedstawione w tym filmiku (drastyczne): http://www.youtube.com/watch?v=SFjdMKJVkzQ

Dla tych, którzy nie mają konta na youtube (jest wymagane do obejrzenia) powiem tylko, że filmik pokazuje, jak to samochód przejeżdża po dwuletniej dziewczynce a kilkanaście osób jest obojętnych i nie reaguje. Mało tego, kolejny samochód po niej przejeżdża, nawet się nie zatrzymując. Nawet nie wiem, jak nazwać takich ludzi...

Edytowane przez Reme
Czas edycji: 2011-10-20 o 00:18
Reme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 00:22   #3607
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Reme Pokaż wiadomość
Właśnie zobaczyłam filmik, wklejony w innym wątku przez jedną z Wizażanek i cieszę się, że jednak mieszkam tu, gdzie mieszkam. Sądzę, że mimo tych wszystkich dziwnych i złych rzeczy, które wyprawiają Polacy, nie miałoby u nas miejsca takie zdarzenie, jak w Chinach, przedstawione w tym filmiku (drastyczne): http://www.youtube.com/watch?v=SFjdMKJVkzQ

Dla tych, którzy nie mają konta na youtube (jest wymagane do obejrzenia) powiem tylko, że filmik pokazuje, jak to samochód przejeżdża po dwuletniej dziewczynce a kilkanaście osób jest obojętnych i nie reaguje. Mało tego, kolejny samochód po niej przejeżdża, nawet się nie zatrzymując. Nawet nie wiem, jak nazwać takich ludzi...
Widziałam to. :/
Chyba dopiero 19 osoba z kolei ściąga dziecko na pobocze..
Stary 2011-10-20, 00:23   #3608
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Ciri 15 Czy sądzisz, że ja swoim postem nawułuję do bicia dzieci? MAsz rację szacunek to nie strach szacunek to zdrowa bojaźń przed konsewkencjami swojego czynu. I nie generalizuje , zakładam, że większość ludzi ze starego systemu wychowawczego wyszło na normalnych ludzi.
Zakładasz czyli wcale nie generalizujesz. Prowadziłaś jakieś badania w tym względzie? Bo jak na razie to nawet nie wiesz na kogo wyrosną dzisiejsi 8-latkowie....
Szacunek nie ma nic wspólnego ze strachem i "bojaźnią". Szacunek się ma do kogoś(albo nie), a ponoszenie konsekwencji swoich czynów to odpowiedzialność.
Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
Tu nie chodzi o lanie dzieciakow az im tylki popuchna! tu chodzi o nauczenie dzieciakow szacunku wobec drugiego czlowieka. a jesli chodzi o dyscypline to MOZNA ja wypracowac niekoniecznie linijka. ale to sie bardziej chyba sprawdzalo ( karanie JEDNEGO) ucznia niz np robienie CALEJ klasie przymosowej klasowki czy ,,kartkowki".
Odpowiedzialnosc zbiorowa istniala tez w obozach, i niestety czesto nauczyciele jak ss stosuja ja nadal w szkolach.

niestety dzisiejsze dzieciaki sa niegrzeczne, niewychowane, zachowuja sie jak banda zbirow. widze to na wlasne oczy niemal codziennie. nie kaze ich bic, chce by cos sie zmienilo- a swojego dzieciaka wychowa na normalnego mlodego czlowieka a nie na idiote, ktory wsadzi za chwile nauczycielowi kosz na smieci na glowe i do tego go pobije. albo zgwalci kolezanke, albo bedzie wyciagal forse od mlodszych.
A ja mam nadzieje ze jak ty bedziesz miala dziecko, ( byc moze juz masz) to nie stworzysz kolejnego malego terrorysty. jestem pewna ze tego nie zrobisz.
i co do twojego obrazliwego tekstu, to owszem che miec dziecko ale NIE POWINNI ich miec ludzie, ktorzy nie potrafia ich wychowywac, poswiecac im czasu, tlumaczyc podstawoych norm zachowania miedzy ludzmi, nie chca sie z nimi bawic, nie chca z nimi rozmawiac Albo ludzie, ktorym sie wydaje, ze dzieci sie same wychowaja a raczej hoduja. Nie tacy ludzie nie pownni miec dzieci.
A można by np. zrobić kartkówkę tylko temu jednemu niegrzecznemu uczniowi, prawda? Taki złoty środek.
Moim zdaniem jednak większość tych dzieci-zbirów bierze się z patologicznych lub prawie patologicznych rodzin, a nie stąd że im mamusia nadskakiwała i była dla nich dobra(choć i takie wypadki są, ale to nie większość). Dzieci nie biorą takich zachowań znikąd, od kogoś się ich uczą więc może warto spojrzeć na to jakie wzory dorośli przekazują im swoim postępowaniem?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 08:03   #3609
makeupnotwar
Wtajemniczenie

może niech ludzie, którzy nie mają pojęcia o metodyce, a co więcej nie mają nawet dzieci nie teoretyzują? kartkówka dla jednego krąbrnego ucznia w gimnazjum, eee... jak ktoś pójdzie na praktyki do szkoły to niestety smutną prawdą jest to, że w zwykłym rejonowym gimnazjum nie wysublimowane metody, a zamordyzm sprawdza się najlepiej, zwłaszcza na początku swojej nauczycielskiej drogi

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 09:16   #3610
Keket
Zakorzenienie

Dziwi mnie jeszcze opinia, że rosół jest najlepszą zupą dla chorych. Masz grypę czy inne paskudztwo, zjedz rosół. Najgorsza zupa, bo to tylko wywar z makaronem.

Stary 2011-10-20, 09:22   #3611
Lady in Blue
Zakorzenienie

Bardzo mnie zadziwiają sytuację gdy jedna strona powie, że coś jej się nie podoba/nie rozumie tego fenomenu, a ta druga strona odrazu zarzuca jej zazdrość
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:26   #3612
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
U mnie jest lumpeks o nazwie KupCiuszek
U mnie widziałam już chyba i KopCiuszek jak i KupCiuszek To chyba bardzo popularna nazwa...

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Ja często nawet nie mam ochoty na słodycze...po prostu Jak byłam młodsza, to jadłam ich zdecydowanie więcej.
I dziwne jest w zachowaniu ludzi, że jak się czegoś odmawia, to od razu posądzają Cię o odchudzanie

Cytat:
Dziwi mnie jeszcze opinia, że rosół jest najlepszą zupą dla chorych. Masz grypę czy inne paskudztwo, zjedz rosół. Najgorsza zupa, bo to tylko wywar z makaronem.
Chodzi o rozgrzanie organizmu - sprawdza się przy przeziębieniach Chociaż myślę, że każda zupa niezbyt gęsta i mocniej przyprawiona byłaby dobra

A co mnie ostatnio dziwi w ludziach...koleżanki spytały się mnie ile mam wzrostu, powiedziałam im, a one, że niemooożliweee, żebym miałam 170cm...ja mam przecież z 1,8m!
Ludzie mają jakieś zaburzone spojrzenie na świat, czy co? Co najmniej połowa z nich jest mojego wzrostu, przecież widać, że nie jestem od nich wyższa (tym bardziej, że nie noszę obcasów, a jak już to niskie)

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:57   #3613
agatiki777
Raczkowanie

A mnie jeszcze dziwi, że innych dziwi, że piorę niektóre rzeczy ręcznie jeśli mam delikatną bluzeczkę (hm.. taką prawie mgiełkę) albo cienki sweter lub jeśli mam jedną np. czerwoną rzecz (baaaardzo farbująca), która jest brudna, a mam ochotę ją za 3 dni założyć, to nie widzę problemu, żeby wziąć miskę, troszkę proszku lub płatków mydlanych i to przeprać - to przykład z dzisiaj.

A... i nie mam w wynajmowanym mieszkaniu pralki, która ma program do prania delikatnych rzeczy - u nas jest jeszcze taka przedpotopowa i pranie trwa 2 godziny więc mi tych rzeczy po prostu szkoda.
agatiki777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 11:23   #3614
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Reme Pokaż wiadomość

Nie chcę tego oglądać, ale czy to znaczy, że osoba, która kręciła filmik, tez nie pomogła, tylko spokojnie kręciła licząc obojętnych ludzi?
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 11:38   #3615
ankasz
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;30055884]
Nie chcę tego oglądać, ale czy to znaczy, że osoba, która kręciła filmik, tez nie pomogła, tylko spokojnie kręciła licząc obojętnych ludzi?
[/QUOTE]

to jest nagranie z kamery przemysłowej

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 12:15   #3616
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Tygrysiak Pokaż wiadomość
trochę z innej strony niz te które tu w ostatnich dniach cieszą się największym powodzeniem (szkoła, dziennik ) ale bardzo dziwi mnie coś do czego można by już w sumie przywyknąć, no ale...
dlaczego ludzie nazywają swoje sklepy, przedsiębiorstwa, firmy w taki dziwaczny sposób? albo MUSI to być zapozyczne koniecznie z angielskiego (nie wiem, bardziej cool jest wtedy czy co? ) jak Meble For You, Targi Mother & Baby, Centrum handlowe Sylwia Shopping... a jak już jest w miarę po polsku to wychodzą kwiatki typu Zbig-Rur, Wandalex
beznadziejne, śmieszne, głupie, przecież dobry biznes powinien też przyciągnąc ciekawą nazwą. I co mam powiedzieć, kanapę kupiłam w Meblach For You?
Też tego nie rozumiem. Najlepsze jest połączenie nazwy polskiej i angielskiej. Spotkałam się z biurem podróży "Best wakacje". Bez sensu to dla mnie.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 12:42   #3617
201604250941
Konto usunięte

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;30052115]Gdzie? Chyba że masz na myśli peryferyjne szpitale w ciemnogrodach? [/QUOTE]

Nie, chyba nie. Tez czesto o tym czytam, tak sie leczy uzaleznienia, pedofilie. Pokazuje sie cos, daje sie wstrzas i mozg zaczyna kojarzyc jedno z drugim. Ta czesc jest jasna, mozna wyrobic w kims homo taki odruch do seksu z kism tej samej plci. Ale jak potem wyrobic w nim pociag do plci przeciwnej to juz zagadka dla mnie xD
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 13:19   #3618
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Kwestia wiary Jak byłam mała też mi to wpajano. Tak sobie wmawiałam, że mi przechodzi, i rzeczywiście czułam się lepiej. Jak mi nie zaszkodziło, a pomogło...

Osobiście tabletki biorę w ostateczności, kiedy inne metody zawiodą (wyjątkiem jest miesiączka, bo czasem nie daję rady).
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 13:29   #3619
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

Osobiście tabletki biorę w ostateczności, kiedy inne metody zawiodą (wyjątkiem jest miesiączka, bo czasem nie daję rady).
Znam ten ból. Teraz, jak mnie nawet niezbyt mocno boli, to zawsze biorę tabletkę p/bólową, bo potem ból może być tak silny, że jedna tabletka mi nie wystarczy. Gdy byłam młodsza, to miałam bardzo silne bóle, do tego wymioty i biegunka. No masakra jakaś.

Stary 2011-10-20, 13:37   #3620
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

A spotkałyście się z ateistami wieszającymi na prawo i lewo ozdoby świąteczne? Moja sąsiadka podaje się za zatwardziałą ateistkę, a wieńce bożonarodzeniowe wiesza już na początku grudnia... Gdzie mam np. 2 panie, które regularnie uczęszczają do kościoła, a nie robią takich rzeczy.

U mnie w bloku jest dziwny zwyczaj podkradania sobie pomysłów: w zeszłym roku zawiesiłam w oknach lampki bożonarodzeniowe i girlandę na parapecie- sąsiadka zrobiła tak samo.
Ja i inna sąsiadka mamy co roku na wiosnę kwiaty na parapetach. Następna sąsiadka ściągnęła pomysł.
Również powyższa sąsiadka ma pod oknami rabaty kwiatowe. Sąsiadka-ateistka zapowiedziała, że na wiosnę też sobie tak zrobi...

Wkurzają mnie ludzie, niemający własnego stylu, własnej osobowości...
Ja mam 2 koty, w/w sąsiadka też wzięła koty.

Jak my zamawiamy węgiel- w przeciągu 2 tygodni cała kamienica też ma
Moja mama kupiła parę lat temu taką dużą, obrotową suszarkę- sąsiedzi naokoło też mają
W zeszłym roku zaczęłam zimą chodzić w płaszczu- 2 moje sąsiadki też
Ja mam na parapecie lampy solarne- jedna z sąsiadek też sobie postawiła...

Śmieszy mnie takie zachowanie. To nie polega na tym, że np. ja mam fajne pomysły, które sąsiadki naśladują ( a dodam, że to panie w wieku 35 i ok. 55 lat), tylko na zazdrości, zawiści. Bo w ich mniemaniu one mają lepsze rzeczy.
Moja mama podwinęła w kuchni firankę- one też tak miały

Dziwne...

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Znam ten ból. Teraz, jak mnie nawet niezbyt mocno boli, to zawsze biorę tabletkę p/bólową, bo potem ból może być tak silny, że jedna tabletka mi nie wystarczy. Gdy byłam młodsza, to miałam bardzo silne bóle, do tego wymioty i biegunka. No masakra jakaś.
Ja mam tak od ok. 6 lat. Czasem dostaję normalnie, czasem... ryczę z bólu.
A tabletkę biorę dla psychiki, wmawiam sobie, że mi pomaga, chodź średnio po 10-15 min. wymiotuję po niej

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2011-10-20 o 13:39
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 14:22   #3621
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
A spotkałyście się z ateistami wieszającymi na prawo i lewo ozdoby świąteczne? Moja sąsiadka podaje się za zatwardziałą ateistkę, a wieńce bożonarodzeniowe wiesza już na początku grudnia... Gdzie mam np. 2 panie, które regularnie uczęszczają do kościoła, a nie robią takich rzeczy.

U mnie w bloku jest dziwny zwyczaj podkradania sobie pomysłów: w zeszłym roku zawiesiłam w oknach lampki bożonarodzeniowe i girlandę na parapecie- sąsiadka zrobiła tak samo.
Ja i inna sąsiadka mamy co roku na wiosnę kwiaty na parapetach. Następna sąsiadka ściągnęła pomysł.
Również powyższa sąsiadka ma pod oknami rabaty kwiatowe. Sąsiadka-ateistka zapowiedziała, że na wiosnę też sobie tak zrobi...

Wkurzają mnie ludzie, niemający własnego stylu, własnej osobowości...
Ja mam 2 koty, w/w sąsiadka też wzięła koty.

Jak my zamawiamy węgiel- w przeciągu 2 tygodni cała kamienica też ma
Moja mama kupiła parę lat temu taką dużą, obrotową suszarkę- sąsiedzi naokoło też mają
W zeszłym roku zaczęłam zimą chodzić w płaszczu- 2 moje sąsiadki też
Ja mam na parapecie lampy solarne- jedna z sąsiadek też sobie postawiła...

Śmieszy mnie takie zachowanie. To nie polega na tym, że np. ja mam fajne pomysły, które sąsiadki naśladują ( a dodam, że to panie w wieku 35 i ok. 55 lat), tylko na zazdrości, zawiści. Bo w ich mniemaniu one mają lepsze rzeczy.
Moja mama podwinęła w kuchni firankę- one też tak miały

Dziwne...

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Ja mam tak od ok. 6 lat. Czasem dostaję normalnie, czasem... ryczę z bólu.
A tabletkę biorę dla psychiki, wmawiam sobie, że mi pomaga, chodź średnio po 10-15 min. wymiotuję po niej
Ja wieszam ozdoby swiateczne, moze nie na poczatku grudnia juz ale ogolnie to mam choinke, pelno lampek zawsze ale nie mam szopki, figurek, swieconek, cokolwiek tam jest. Dla mnie to swieta rodzinne a nie religijne, a jak cos sie swieci to ja to kocham XD uwielbiam lampki, w sumie ostatnio wisialy u mnie caly czas pod sufitem az sie zepsuly.

Ja niestety mam tylozgiecie macicy a to sprawia, ze bardziej boli. Dlatego lece na tabletkach, ale na ibupromie zwykle, nie zadnym ketonalu. Ale znam dziewczyne co dostaje zastrzyki z pyralginy w brzuch bo tak ja boli. Ponoc niektore dziewczyny maja cos na ksztalt boli porodowych podczas okresu, wspolczuje takim.
Ogolnie najchetniej to bym po prostu leciala caly czas na anty, krwawienie 4 razy w roku i starczy xD Ale to drogie, a ze nie ma potrzeby poki co to musze sie przemeczyc.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 14:32   #3622
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość

Ja niestety mam tylozgiecie macicy a to sprawia, ze bardziej boli. Dlatego lece na tabletkach, ale na ibupromie zwykle, nie zadnym ketonalu. Ale znam dziewczyne co dostaje zastrzyki z pyralginy w brzuch bo tak ja boli. Ponoc niektore dziewczyny maja cos na ksztalt boli porodowych podczas okresu, wspolczuje takim.
Ogolnie najchetniej to bym po prostu leciala caly czas na anty, krwawienie 4 razy w roku i starczy xD Ale to drogie, a ze nie ma potrzeby poki co to musze sie przemeczyc.

To ja miałam chyba takie bóle. U mnie to rodzinne, mama i ciotka miały tak samo. Do nich nawet pogotowie przyjeżdżało robić zastrzyki. Ja faszeruje się ibupromem na zmianę z aleve. Kiedyś lekarz przepisał mi ketonal, setkę, ale szkoda mi teraz żołądka i go nie biorę.

Stary 2011-10-20, 15:20   #3623
invisible_01
Zakorzeniona

Dziwi mnie bardzo układanie grafiku u mnie w pracy. W tym tygodniu dostałam jedną ze zmian 10-godzinną. Z ciekawości spojrzałam na inne osoby, a tam zmiany 6 godz, 5, 4, a ja dostałam 10 I osoby te wcale nie mają takich zmian ze względu na dyspozycyjność. Ja można jednemu pracownikowi dawać tak długą zmianę, a drugiemu bardzo krótko? Strasznie to dziwne.
Stary 2011-10-20, 17:45   #3624
findsomething
Zadomowienie

Co ciekawe, u mnie w bloku zatwardziali ateiści,, do kościoła nie chodzą, ksiądz po kolędzie u nich nigdy nie był, ale ozdabiają drzwi i okna na Boże Narodzenie i teraz najlepsze: obchodzą je! To się nazywa idiotyzm

To tak samo jak branie ślubu kościelnego, pomijanie faktu że to obrzęd religijny, nie społeczny.

No ale mniejsza, są ludzie i...ludzie ;d

Co do dzisijeszego wychowywania dzieci - tez mam pare obiekcji, przede wszystkim Ci ludzie sa bezwartosciowi, nie maja nic do zaoferowania. Wychowani bez rygoru, nie ma ustalonych rzadnych zasad, granic. Rozbisurmanione strasznie. I te skrzywione wyobrazenie o zyciu. Dziecko mozna skrzywdzic spoosbem "wychowania" i to bardzo.
findsomething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:52   #3625
Noa_
Zadomowienie

dziwi mnie to, że gdy dzisiaj potknęłam się i przewróciłam obok jakiegoś chłopaka ( wielkiego studenta prawa od siedmiu boleści w sweterku, kołnierzykiem i okularami na nosie - typ kujona), to on zaczął się śmiać zamiast pomóc mi wstać, natomiast od razu zareagowała dziewczyna, która też tam się znajdowała i pytała czy wszystko ok itd.

Nie wiem gdzie tacy dżentelmeni się chowają...

Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 19:12   #3626
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie bardzo układanie grafiku u mnie w pracy. W tym tygodniu dostałam jedną ze zmian 10-godzinną. Z ciekawości spojrzałam na inne osoby, a tam zmiany 6 godz, 5, 4, a ja dostałam 10 I osoby te wcale nie mają takich zmian ze względu na dyspozycyjność. Ja można jednemu pracownikowi dawać tak długą zmianę, a drugiemu bardzo krótko? Strasznie to dziwne.
A mnie wkurzyło, że rok temu zaraz po świętach BN, miałam 6 dyżurów pod rząd: 12h, 12h, 12h, 8h 55min., 12h, 12h, bo dużo osób wzięło urlop, a że ja nie mam męża ani dzieci, to mi wlepili aż tyle. W tym roku pracowałam i święta wielkanocne i zapisałam się na BN, więc za rok nie mam zamiaru pracować ani w Wielkanoc ani w BN.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Noa_ Pokaż wiadomość
dziwi mnie to, że gdy dzisiaj potknęłam się i przewróciłam obok jakiegoś chłopaka ( wielkiego studenta prawa od siedmiu boleści w sweterku, kołnierzykiem i okularami na nosie - typ kujona), to on zaczął się śmiać zamiast pomóc mi wstać, natomiast od razu zareagowała dziewczyna, która też tam się znajdowała i pytała czy wszystko ok itd.

Nie wiem gdzie tacy dżentelmeni się chowają...

Teraz pełno takich idiotów szwęda się po świecie. U mnie w pracy tylko kilku mężczyzn pierwszych mówi dzień dobry, a jak nie powie, to ja mam to gdzieś. Pierwsza kłaniać się nie będę, kobietę kurka jestem, no

Stary 2011-10-20, 19:52   #3627
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez findsomething Pokaż wiadomość
Co ciekawe, u mnie w bloku zatwardziali ateiści,, do kościoła nie chodzą, ksiądz po kolędzie u nich nigdy nie był, ale ozdabiają drzwi i okna na Boże Narodzenie i teraz najlepsze: obchodzą je! To się nazywa idiotyzm

To tak samo jak branie ślubu kościelnego, pomijanie faktu że to obrzęd religijny, nie społeczny.

No ale mniejsza, są ludzie i...ludzie ;d

Co do dzisijeszego wychowywania dzieci - tez mam pare obiekcji, przede wszystkim Ci ludzie sa bezwartosciowi, nie maja nic do zaoferowania. Wychowani bez rygoru, nie ma ustalonych rzadnych zasad, granic. Rozbisurmanione strasznie. I te skrzywione wyobrazenie o zyciu. Dziecko mozna skrzywdzic spoosbem "wychowania" i to bardzo.
Można obchodzić Boże Narodzenie jako tradycyjne święto, bez elementów religijnych-czyli modlitw, Pasterki, czytania Biblii i śpiewania kolęd. Poza tym tacy ateiści też mogą miec rodziny z jakąś wierzącą osobą, to mają udawać, że ich w święta nie ma, żeby nie wyjść na hipokrytów? Dla mnie BN to święto rodzinne, jako takie jest u mnie obchodzone, a na pasterkę chodzi tata i kiedyś dziadek-bo wierzą i tego potrzebują.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 20:01   #3628
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
A co mają ozdoby świąteczne do obrządku religijnego?Jeśli myślisz,że takie zachowanie to rzadkość to nie wiesz w jak wielkim błędzie jesteś.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 20:40   #3629
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Nie, chyba nie. Tez czesto o tym czytam, tak sie leczy uzaleznienia, pedofilie. Pokazuje sie cos, daje sie wstrzas i mozg zaczyna kojarzyc jedno z drugim. Ta czesc jest jasna, mozna wyrobic w kims homo taki odruch do seksu z kism tej samej plci. Ale jak potem wyrobic w nim pociag do plci przeciwnej to juz zagadka dla mnie xD

To chyba jednak w zeszłym stuleciu.

Cytat:
Bo jest Boże Narodzenie związane z katolicyzmem, i jest Gwiazdka - świecki folklor. Jedno nie ma z drugim nic wspólnego.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 20:54   #3630
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Poza tym tacy ateiści też mogą miec rodziny z jakąś wierzącą osobą, to mają udawać, że ich w święta nie ma, żeby nie wyjść na hipokrytów?
Dokładnie. Ja każde święta spędzam z babcią. Ona jest religijna, bliska mi i jest chora. Mam robić jej przykrość i powiedzieć, że nie będzie mnie na wigilii, żeby nie wyjść na hipokrytkę? Jesteśmy z rodzicami i siostrą jedynymi bliskimi jej osobami na tym świecie i nie będę się od niej odwracać w ważny dla niej dzień, bo nie uważam się za katoliczkę. Zresztą, ona nawet o tym nie wie. Wiem, że przeżyłaby to bardzo, a ze względu na szacunek do niej i na jej chorobę nie mam zamiaru jej martwić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości