|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Mnie dziwi, to, że innych obchodzi, kto co i ile je. Ostatnio w pracy, zabrałam się za obiad, który sama sobie do pracy zrobiłam. Koleżanka z tekstem, że taka duża porcja, a druga na to, że wcześniej zjadłam jeszcze 3 kanapki na śniadanie
Co je to interesuje, jem ile chcę i co chcę. Moja przemiana materii mi na to pozwala.
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3603 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swego czasu wcinałam słodycze torbami, ale teraz raz na dwa tygodnie zjem batona, bo dbam o cerę. Po słodyczach zawsze mnie wysypuje, więc masz rację. Słodycze, to zło
|
|
#3605 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z czasem odkryłam naturalne smaki potraw i do nich przywyknęłam, ale jak ktoś słyszy, że spaghetti robię z pełnoziarnistego makaronu i z sosu ze świeżo zmiksowanych pomidorów, to słyszę, że mam fioła na punkcie figury, ze przecież jestem szczupła. A mi obecnie chodzi o zdrowie, bo figurę akurat mam prawidłową i jestem tego świadoma, nie mam problemów z odżywianiem.
|
|
|
|
|
#3606 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zobaczyłam filmik, wklejony w innym wątku przez jedną z Wizażanek i cieszę się, że jednak mieszkam tu, gdzie mieszkam. Sądzę, że mimo tych wszystkich dziwnych i złych rzeczy, które wyprawiają Polacy, nie miałoby u nas miejsca takie zdarzenie, jak w Chinach, przedstawione w tym filmiku (drastyczne): http://www.youtube.com/watch?v=SFjdMKJVkzQ
Dla tych, którzy nie mają konta na youtube (jest wymagane do obejrzenia) powiem tylko, że filmik pokazuje, jak to samochód przejeżdża po dwuletniej dziewczynce a kilkanaście osób jest obojętnych i nie reaguje. Mało tego, kolejny samochód po niej przejeżdża, nawet się nie zatrzymując. Nawet nie wiem, jak nazwać takich ludzi...
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2011-10-20 o 00:18 |
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba dopiero 19 osoba z kolei ściąga dziecko na pobocze.. |
|
|
|
|
#3608 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Prowadziłaś jakieś badania w tym względzie? Bo jak na razie to nawet nie wiesz na kogo wyrosną dzisiejsi 8-latkowie....Szacunek nie ma nic wspólnego ze strachem i "bojaźnią". Szacunek się ma do kogoś(albo nie), a ponoszenie konsekwencji swoich czynów to odpowiedzialność. Cytat:
Moim zdaniem jednak większość tych dzieci-zbirów bierze się z patologicznych lub prawie patologicznych rodzin, a nie stąd że im mamusia nadskakiwała i była dla nich dobra(choć i takie wypadki są, ale to nie większość). Dzieci nie biorą takich zachowań znikąd, od kogoś się ich uczą więc może warto spojrzeć na to jakie wzory dorośli przekazują im swoim postępowaniem?
|
|
#3609 |
|
Wtajemniczenie
|
może niech ludzie, którzy nie mają pojęcia o metodyce, a co więcej nie mają nawet dzieci nie teoretyzują?
kartkówka dla jednego krąbrnego ucznia w gimnazjum, eee... jak ktoś pójdzie na praktyki do szkoły to niestety smutną prawdą jest to, że w zwykłym rejonowym gimnazjum nie wysublimowane metody, a zamordyzm sprawdza się najlepiej, zwłaszcza na początku swojej nauczycielskiej drogi
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie jeszcze opinia, że rosół jest najlepszą zupą dla chorych. Masz grypę czy inne paskudztwo, zjedz rosół. Najgorsza zupa, bo to tylko wywar z makaronem.
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mnie zadziwiają sytuację gdy jedna strona powie, że coś jej się nie podoba/nie rozumie tego fenomenu, a ta druga strona odrazu zarzuca jej zazdrość
|
|
|
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
U mnie widziałam już chyba i KopCiuszek jak i KupCiuszek
To chyba bardzo popularna nazwa...---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Jak byłam młodsza, to jadłam ich zdecydowanie więcej. I dziwne jest w zachowaniu ludzi, że jak się czegoś odmawia, to od razu posądzają Cię o odchudzanie ![]() Cytat:
Chociaż myślę, że każda zupa niezbyt gęsta i mocniej przyprawiona byłaby dobra A co mnie ostatnio dziwi w ludziach...koleżanki spytały się mnie ile mam wzrostu, powiedziałam im, a one, że niemooożliweee, żebym miałam 170cm...ja mam przecież z 1,8m! Ludzie mają jakieś zaburzone spojrzenie na świat, czy co? Co najmniej połowa z nich jest mojego wzrostu, przecież widać, że nie jestem od nich wyższa (tym bardziej, że nie noszę obcasów, a jak już to niskie)
|
|
#3613 |
|
Raczkowanie
|
A mnie jeszcze dziwi, że innych dziwi, że piorę niektóre rzeczy ręcznie
jeśli mam delikatną bluzeczkę (hm.. taką prawie mgiełkę) albo cienki sweter lub jeśli mam jedną np. czerwoną rzecz (baaaardzo farbująca), która jest brudna, a mam ochotę ją za 3 dni założyć, to nie widzę problemu, żeby wziąć miskę, troszkę proszku lub płatków mydlanych i to przeprać - to przykład z dzisiaj.A... i nie mam w wynajmowanym mieszkaniu pralki, która ma program do prania delikatnych rzeczy - u nas jest jeszcze taka przedpotopowa i pranie trwa 2 godziny więc mi tych rzeczy po prostu szkoda.
|
|
|
|
#3614 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie chcę tego oglądać, ale czy to znaczy, że osoba, która kręciła filmik, tez nie pomogła, tylko spokojnie kręciła licząc obojętnych ludzi? |
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;30055884]
Nie chcę tego oglądać, ale czy to znaczy, że osoba, która kręciła filmik, tez nie pomogła, tylko spokojnie kręciła licząc obojętnych ludzi?[/QUOTE] to jest nagranie z kamery przemysłowej
|
#3616 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3617 |
|
Konto usunięte
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;30052115]Gdzie? Chyba że masz na myśli peryferyjne szpitale w ciemnogrodach? [/QUOTE]
Nie, chyba nie. Tez czesto o tym czytam, tak sie leczy uzaleznienia, pedofilie. Pokazuje sie cos, daje sie wstrzas i mozg zaczyna kojarzyc jedno z drugim. Ta czesc jest jasna, mozna wyrobic w kims homo taki odruch do seksu z kism tej samej plci. Ale jak potem wyrobic w nim pociag do plci przeciwnej to juz zagadka dla mnie xD |
|
|
|
#3618 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Jak byłam mała też mi to wpajano. Tak sobie wmawiałam, że mi przechodzi, i rzeczywiście czułam się lepiej. Jak mi nie zaszkodziło, a pomogło... ![]() Osobiście tabletki biorę w ostateczności, kiedy inne metody zawiodą (wyjątkiem jest miesiączka, bo czasem nie daję rady).
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Znam ten ból. Teraz, jak mnie nawet niezbyt mocno boli, to zawsze biorę tabletkę p/bólową, bo potem ból może być tak silny, że jedna tabletka mi nie wystarczy. Gdy byłam młodsza, to miałam bardzo silne bóle, do tego wymioty i biegunka. No masakra jakaś.
|
#3620 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
A spotkałyście się z ateistami wieszającymi na prawo i lewo ozdoby świąteczne? Moja sąsiadka podaje się za zatwardziałą ateistkę, a wieńce bożonarodzeniowe wiesza już na początku grudnia... Gdzie mam np. 2 panie, które regularnie uczęszczają do kościoła, a nie robią takich rzeczy.
U mnie w bloku jest dziwny zwyczaj podkradania sobie pomysłów: w zeszłym roku zawiesiłam w oknach lampki bożonarodzeniowe i girlandę na parapecie- sąsiadka zrobiła tak samo. Ja i inna sąsiadka mamy co roku na wiosnę kwiaty na parapetach. Następna sąsiadka ściągnęła pomysł. Również powyższa sąsiadka ma pod oknami rabaty kwiatowe. Sąsiadka-ateistka zapowiedziała, że na wiosnę też sobie tak zrobi... Wkurzają mnie ludzie, niemający własnego stylu, własnej osobowości... Ja mam 2 koty, w/w sąsiadka też wzięła koty. Jak my zamawiamy węgiel- w przeciągu 2 tygodni cała kamienica też ma ![]() Moja mama kupiła parę lat temu taką dużą, obrotową suszarkę- sąsiedzi naokoło też mają ![]() W zeszłym roku zaczęłam zimą chodzić w płaszczu- 2 moje sąsiadki też Ja mam na parapecie lampy solarne- jedna z sąsiadek też sobie postawiła... Śmieszy mnie takie zachowanie. To nie polega na tym, że np. ja mam fajne pomysły, które sąsiadki naśladują ( a dodam, że to panie w wieku 35 i ok. 55 lat), tylko na zazdrości, zawiści. Bo w ich mniemaniu one mają lepsze rzeczy. Moja mama podwinęła w kuchni firankę- one też tak miały ![]() Dziwne... ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() A tabletkę biorę dla psychiki, wmawiam sobie, że mi pomaga, chodź średnio po 10-15 min. wymiotuję po niej
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-10-20 o 13:39 |
|
|
|
|
#3621 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale nie mam szopki, figurek, swieconek, cokolwiek tam jest. Dla mnie to swieta rodzinne a nie religijne, a jak cos sie swieci to ja to kocham XD uwielbiam lampki, w sumie ostatnio wisialy u mnie caly czas pod sufitem az sie zepsuly.Ja niestety mam tylozgiecie macicy a to sprawia, ze bardziej boli. Dlatego lece na tabletkach, ale na ibupromie zwykle, nie zadnym ketonalu. Ale znam dziewczyne co dostaje zastrzyki z pyralginy w brzuch bo tak ja boli. Ponoc niektore dziewczyny maja cos na ksztalt boli porodowych podczas okresu, wspolczuje takim. Ogolnie najchetniej to bym po prostu leciala caly czas na anty, krwawienie 4 razy w roku i starczy xD Ale to drogie, a ze nie ma potrzeby poki co to musze sie przemeczyc. |
|
|
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja miałam chyba takie bóle. U mnie to rodzinne, mama i ciotka miały tak samo. Do nich nawet pogotowie przyjeżdżało robić zastrzyki. Ja faszeruje się ibupromem na zmianę z aleve. Kiedyś lekarz przepisał mi ketonal, setkę, ale szkoda mi teraz żołądka i go nie biorę.
|
|
#3623 |
|
Zakorzeniona
|
Dziwi mnie bardzo układanie grafiku u mnie w pracy. W tym tygodniu dostałam jedną ze zmian 10-godzinną. Z ciekawości spojrzałam na inne osoby, a tam zmiany 6 godz, 5, 4, a ja dostałam 10
I osoby te wcale nie mają takich zmian ze względu na dyspozycyjność. Ja można jednemu pracownikowi dawać tak długą zmianę, a drugiemu bardzo krótko? Strasznie to dziwne.
|
|
|
|
#3624 |
|
Zadomowienie
|
Co ciekawe, u mnie w bloku zatwardziali ateiści,, do kościoła nie chodzą, ksiądz po kolędzie u nich nigdy nie był, ale ozdabiają drzwi i okna na Boże Narodzenie i teraz najlepsze: obchodzą je!
![]() To tak samo jak branie ślubu kościelnego, pomijanie faktu że to obrzęd religijny, nie społeczny. No ale mniejsza, są ludzie i...ludzie ;d Co do dzisijeszego wychowywania dzieci - tez mam pare obiekcji, przede wszystkim Ci ludzie sa bezwartosciowi, nie maja nic do zaoferowania. Wychowani bez rygoru, nie ma ustalonych rzadnych zasad, granic. Rozbisurmanione strasznie. I te skrzywione wyobrazenie o zyciu. Dziecko mozna skrzywdzic spoosbem "wychowania" i to bardzo. |
|
|
|
#3625 |
|
Zadomowienie
|
dziwi mnie to, że gdy dzisiaj potknęłam się i przewróciłam obok jakiegoś chłopaka ( wielkiego studenta prawa od siedmiu boleści w sweterku, kołnierzykiem i okularami na nosie - typ kujona), to on zaczął się śmiać zamiast pomóc mi wstać, natomiast od razu zareagowała dziewczyna, która też tam się znajdowała i pytała czy wszystko ok itd.
Nie wiem gdzie tacy dżentelmeni się chowają...
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- ![]() Cytat:
Teraz pełno takich idiotów szwęda się po świecie. U mnie w pracy tylko kilku mężczyzn pierwszych mówi dzień dobry, a jak nie powie, to ja mam to gdzieś. Pierwsza kłaniać się nie będę, kobietę kurka jestem, no
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3629 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To chyba jednak w zeszłym stuleciu. ![]() Cytat:
Jedno nie ma z drugim nic wspólnego.
|
||
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzeniona
|
Dokładnie. Ja każde święta spędzam z babcią. Ona jest religijna, bliska mi i jest chora. Mam robić jej przykrość i powiedzieć, że nie będzie mnie na wigilii, żeby nie wyjść na hipokrytkę? Jesteśmy z rodzicami i siostrą jedynymi bliskimi jej osobami na tym świecie i nie będę się od niej odwracać w ważny dla niej dzień, bo nie uważam się za katoliczkę. Zresztą, ona nawet o tym nie wie. Wiem, że przeżyłaby to bardzo, a ze względu na szacunek do niej i na jej chorobę nie mam zamiaru jej martwić.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

I osoby te wcale nie mają takich zmian ze względu na dyspozycyjność. Ja można jednemu pracownikowi dawać tak długą zmianę, a drugiemu bardzo krótko? Strasznie to dziwne.