Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 09:12   #3601
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Suwaki kłamią

A ja wczoraj nie zdzierżyłam i wieczorem poszlam do gina na wizytę. Zbadał mnie ginekologicznie i normalnie nie mógł znaleźć szyjki. Jest tak wysoko. Do tego dłuuuga, twarda i ani jej w głowie się rozwierać czy choćby skracać. Sam był w szoku, że na tym etapie można być tak nieprzygotowanym do porodu. Tak więc straciłam bezpowrotnie nadzieję na poród *.
ej- przeciez już Spray pisała-że tez miała zamkniętą szyjkę- wróciła od ginesa i urodziła
Nie tracić mi tu nadziei!!!
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

i....Precz z Suwakami !!!!!
i za to wypiję- herbatkę z liści malin rzecz jasna
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a co do tych więzadeł - mnie też tak boli, szczególnie w nocy...i tez byłam pewna ze to jajniki dzieki za info
Mnie tez gł. w nocy ciągną i na wieczór- chyba po całym dniu dają się we znaki
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:13   #3602
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Caltea- Ale czym się różnią te butelki TT Twoja od Agnyskowej: TAKIEJ
poza pojemnością?
ta Agnyskowa wygląda mi na zwykłą butelkę - bo te TT antykolkowe mają w środku jeszcze taką rurkę odprowadzającą powietrze a tu nie widac. Przynajmniej moja ma. I jakos strasznie tanio mają na tej aukcji
ja dałam 25 zł za 150 ml antykolkową i jak patrzyłam to mniej wiecej tak kosztują.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:14   #3603
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
a miałaś mierzoną miednicę? bo jak jestes wąska to nie powinni nawet cie meczyc porodem naturalnym przy czterokilowym klocuszku
Nie miałam...
Najlepsze jest też to, że u nas w szpitalu nie ma znieczulenia Hardkor
Stary 2011-09-20, 09:16   #3604
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Agnyskowa ma większą pojemność i czarną, bardziej wyraźną podziałkę. Ja kupiłam na początek 150ml i taka z delikatną jasną skalą. Taka mi sie spodobala, a co. Poza tym niczym. Smoczek ten sam, taki z najmniejszą dziurką; ale to juz masz w zestawie.
aha- - czyli to takie zwykle- nie takie jak opisuje danika poniżej

Cytat:
ta Agnyskowa wygląda mi na zwykłą butelkę - bo te TT antykolkowe mają w środku jeszcze taką rurkę odprowadzającą powietrze a tu nie widac. Przynajmniej moja ma. I jakos strasznie tanio mają na tej aukcji
ja dałam 25 zł za 150 ml antykolkową i jak patrzyłam to mniej wiecej tak kosztują.
Ja zwariuje przez głupie butelki
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Jak to po co tak dla jaj ;P mój mi nic już nie daje, jak mnie widzi w poczekalni pyta: Jeszcze tu?? a ja odpowiadam że jak się umawiam to zawsze przychodze
Stary 2011-09-20, 09:16   #3605
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Na wesoło, to masz chyba podobnego Gina do mojego.
Ja już go traktuje niemal jak dobrego wujka
O wszystkim można z nim pogadać, o Miłości, o życiu, o relacjach, podziale obowiązków, o AUTACH z Tżtem... Spoko gościu, a do tego dobry lekarz
Hehehe, a Ty to niby, że taka doświadczona fiu fiu,a tu masz Nie ma lekko
Niespodziewajkę można zaplanować. Hhehehe my odstawiliśmy leki i było "niech się dzieje wola nieba z nią się zawsze zgadzać trzeba"... Wpadka zaplanowana
Nikt nam w to nie wierzy
O wyborze imienia też
We wpadkę zaplanowaną uwierzyłam

Cytat:
moja szyja tez taka uparta...niech ją licho ale najważniejsze że z młodym wszystko ok

współczuję tej infekcji...oby po tym nowym antybiotyku przeszło

a co do tych więzadeł - mnie też tak boli, szczególnie w nocy...i tez byłam pewna ze to jajniki dzieki za info
No to się cieszę, że się przydało. Masz rację, boli okrutnie. Mnie wtedy musi małż ewakuować do pozycji siedzącej, bo nie jestem w stanie się ruszyć. A jak sie nie ruszę, to ból wzrasta i wzrasta
Jak zapytalam o te jajniki, to lekarz zrobił głupią minę. Teraz się nie dziwię, skoro niedługo to one nam zaczną dyndać wokół szyi. No ale skąd moglam wiedzieć, że tak drastycznie zmieniły położenie...
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:17   #3606
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie miałam...
Najlepsze jest też to, że u nas w szpitalu nie ma znieczulenia Hardkor
u nas też nie ma
Stary 2011-09-20, 09:19   #3607
kapka
Zadomowienie

hello..mój mały Głodomorre śpi, więc moge troszke nadrobić.

Dziękuje za kciukasyjak na razie były to konsultacje, ale b. wielu rzeczy się dowiedzieliśmy na temat rozszczepu Małego i wiemy jak dalej działać w tym temacie.
Cytat:

W sobotę mialam najprawdziwszy atak paniki. Po raz pierwszy w życiu. Dzieci juz spały, małż sprzątał dom (), a ja sobie drzemalam. Nagle dostałam duszności, serce zaczęło łomotać jak oszalałe, zaczęłam dyszeć, a myśli zwariowały i nie chciały się zatrzymać w swym galopie. Małż usłyszał mój ciężki oddech i przybiegł do mnie przestraszony, próbując mnie wyrwać z tego stanu. Po chwili mu sie udało, pomalutku sie uspokoiłam i dopiero mogłam opowiedzieć co wywołało taką panikę. Otóż przed oczami stanął mi obraz, jak wywożą mnie po porodzie z porodówki, na łóżku już na salę poporodową, takim korytarzykiem łączącym dwa oddziały. Po prostu czułam, że tam jadę naprawdę i nie mogłam opanować strachu. Niby powinnam się cieszyć, że już po a tu taka schiza. Brrr
Oj aż dreszczy dostałam..

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
A teraz niespodzianka dla Cioć - dzisiejszy, jeszcze cieplutki, śpiący Beny Kuleczka
Jakie ma śliczne fafucie(czyt. policzki) Beniu Przystojniak

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
aha, nie pokazywałam wam naszego wózka i tego jak pokoik wyszedł. to sie pochwale, co ale tak normalnie sie chwale, nie jak.....

Twoja Malutka ginie w tym łóżeczkutaka mała kruszynka,a wózek ma śliczne kolorki

no i jeszcze pytanie do mam czy któraś z was dokarmia regularnie maleństwo MM
Noo, ja dokarmiam, nie ma w chwili obecnej tyle pokarmu by pozwolić sobie na karmienie tylko piersią. W pierwszej ciąży karmiłam cycem do 11 miesiąca, a dokarmiałam butelką od 2 , wiec mała była na karmieniu mieszanym i ładnie się rozwijała.Teraz tak samo będzie , tym bardziej że Marcel je w takich ilosciach,że nie nadążam ze ściąganiem pokarmu.

Cytat:
Kurde oni sobie robią co chcą w tych szpitalach. Jak leżałam w lutym to też nikt nic nie wiedział. Miałam podawany antybiotyk dożylnie i też raz, że tyle dawek raz, że tyle...
Ale to jeszcze nic no bo przecież oni mają OBOWIĄZEK informowania matek o wszystkim... Echhh widzisz.. Może wychodza z założenia, że jak jest wszystko dobrze to po co...
Tak samo było u mnie.Miałam po cc kolke nerkową męczyłam się z nią 2 dni i nikt nie wiedział czemu ją mam , podawali tylko coraz mocniejsze kroplówki przeciwblowe(które nic nie pomagały)ale w wypisie nic o tym nie napisali.

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
mam zaszczyt poinformować ze Amelka urodzila sie o 16:20, wazy 3420 g, ma 57 cm i 10 pkt!k laski::roz a::roza :
SUPERGRATULAC JE DLA MAMUSI

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Odpadł nam dzisiaj pępuszek
super

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:22   #3608
gerda
Zadomowienie

Cytat:

Aga ma Amelkę

dzieki za info

Z pomiarów usg na dziś (potwierdzone niezależnie przez 3 różnych lekarzy na wizytach w 3 różnych okresach ciąży). Z @ na 27, a z moich prywatnych obliczeń (najdokładniejszych ) na 23. Tak więc spoko. Mam jeszcze tyyyyle czasu
no masz całe mnóstwo czasu ciekawe kiedy Leoś cie zaskoczy?

jak tam córa? Przyzwyczaiła się do nowego otoczenia?

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:24   #3609
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
przezyła jak wróciłam byłam tak padnięta że chwile posiedziałam i poszłam spać, tak bym spała i spała gdyby nie sms od koleżanki rano że urodziła po wizycie jedno jest pewne: nie rodzę łożysko super extra bez oznak starzenia, mała wysoko, wg usg waży 3kg na pytanie jak ja ją wypchnę pan doktor powiedział że zawsze mąż może ciągnąć za uszy

Cytat:
ej- przeciez już Spray pisała-że tez miała zamkniętą szyjkę- wróciła od ginesa i urodziła
Nie tracić mi tu nadziei!!!

i za to wypiję- herbatkę z liści malin rzecz jasna

Mnie tez gł. w nocy ciągną i na wieczór- chyba po całym dniu dają się we znaki
Tjaaa, ale w każdym razie dzięki

Aha!!! I jeszcze sobie przypomniałam. Mój gin zaleca masowanie cycorów rozgrzanym ręcznikiem, czy jakoś tak (jakoś mam blokadę i nie mogę się za to zabrać), ale stanowczo nie pozwala tykać brzucha. Ręce precz od brzuszka, bo można sobie tylko krzywdę zrobić, z odklejeniem łożyska włącznie.
A herbatki z liści malin lepiej nie pić, bo tak naprawdę nie wiemy jak ona wpływa. To mi wytrącił z ręki jedyny oręż do walki z ciążą

Cytat:
aha- - czyli to takie zwykle- nie takie jak opisuje danika poniżej
Zwykłe, nie kupowałam antykolkowej. Jak będzie potrzeba karmienia butlą, to na pewno kupię ta z rureczką, o której pisze Danika.
Stary 2011-09-20, 09:25   #3610
gerda
Zadomowienie

Aga serdecznie gratuluję Amelki po tej stronie

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:26   #3611
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość

Dziękuje za kciukasyjak na razie były to konsultacje, ale b. wielu rzeczy się dowiedzieliśmy na temat rozszczepu Małego i wiemy jak dalej działać w tym temacie.
Głodomorre sasasa

Dobrze, ze w takim razie wiecie na czym stoicie a rozszczep dotyczy wargi? Czy dziąsła i podniebienia też?
Stary 2011-09-20, 09:26   #3612
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Hej
Dziś mój termin porodu, a ja już od tygodnia cieszę się synkiem

U nas dziś szaro i buro, aż się nic nie chce robić...
Nocka całkiem udana, znów w przeciwieństwie do wczorajszej, ale jakoś da się przetrwać

Wczoraj była położna, zdjęła szew po cc - od razu inaczej się ruszam - sprawniej jakoś, w ogóle szybciej teraz dochodzę do siebie niż po pierwszej cc
Obejrzała też Tomka, wszystko super, tylko trochę łuszczy mu się skóra na brzuszku, rączkach i nóżkach, ale odpowiedni krem i przejdzie pewnie

Aaa i zaliczyliśmy wczoraj pierwszy spacer, taka piękna pogoda była Krótki na początek, ale Tomciowi się podobało

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
W ogóle to dzień dobry
Mam stresa... Dzisiaj ok. południa jadę do szpitala na usg- mają badać narządy Małej, m.in. serduszko. Poproszę więc o trochę kciuków

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ta koperkowa może być stosowana po upływie 1 tygodnia życia a nie wiem jak inne.
Ja stosuję już od powrotu do domu czyli jak Tomcio miał 4 dni
Teraz przy drugim dziecku jestem mądrzejsza, a i odważniejsza czasem i wiem, że nie zawsze trzeba się trzymać sztywno różnych zasad czy zaleceń

Cytat:
mam zaszczyt poinformować ze Amelka urodzila sie o 16:20, wazy 3420 g, ma 57 cm i 10 pkt!k laski::roz a::roza :
Gratulacje !!!!!!!!!!!

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:29   #3613
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

A teraz niespodzianka dla Cioć - dzisiejszy, jeszcze cieplutki, śpiący Beny Kuleczka
oj słodziaczek i mam taki sam zielony kocyk
Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Witam!Wpadłam tylko na chwilkę napisać, że jesteśmy już z Sebciem w domku Wszytko jest dobrze, mały jest przekochany - tatuś i ja szalejemy z szczęścia Nie ma nawet mowy żebym Was nadrobiła - teraz w ogóle rzadko będę pojawiać się na forum, bo tak na prawdę nie mam czasu żeby sama siebie jakoś ogarnąć. Mam nadzieję, że w miarę szybko dojdziemy ze wszystkim do wprawy
Jak tylko będę miała wolną chwilkę będę wpadać Co do opisu porodu, nie wiem kiedy go opiszę, bo jak narazie każde jego wspomnienie wywołuje u mnie dreszcze i łzy w oczach... Na szczęście wszytko skończyło się dobrze...
no to super nacieszcie sie teraz soba w domciu i zaglądaj do nas
Cytat:
huuuurrrra!!! Aguś gratulujęklask i:
Cytat:
Ok, wiec pisze chyba poraz ostatni, bo uwaga...od 1 w nocy mam nieregularne skurczze ale bola jak diabli i czegos takiego jeszcze nie mialam, z reka na sercu i wlasnie mam cos mega brazowego na wkladce i to ciagle odchodzi ide sie wykapac i czekam na rozwoj akcji

---------- Dopisano o 05:20 ---------- Poprzedni post napisano o 04:46 ----------

Aaaaaaaa dlaczego nie ma was teraz kiedy siedze tu sama:br zydal:
o mamusiu Lulka trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
W ogóle to dzień dobry
Mam stresa... Dzisiaj ok. południa jadę do szpitala na usg- mają badać narządy Małej, m.in. serduszko. Poproszę więc o trochę kciuków
proszę Madziu zobaczysz napewno wszystko jest ok
Stary 2011-09-20, 09:29   #3614
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Aha!!! I jeszcze sobie przypomniałam. Mój gin zaleca masowanie cycorów rozgrzanym ręcznikiem, czy jakoś tak (jakoś mam blokadę i nie mogę się za to zabrać), ale stanowczo nie pozwala tykać brzucha. Ręce precz od brzuszka, bo można sobie tylko krzywdę zrobić, z odklejeniem łożyska włącznie.
A herbatki z liści malin lepiej nie pić, bo tak naprawdę nie wiemy jak ona wpływa. To mi wytrącił z ręki jedyny oręż do walki z ciążą

Zwykłe, nie kupowałam antykolkowej. Jak będzie potrzeba karmienia butlą, to na pewno kupię ta z rureczką, o której pisze Danika.
Ej- a ja piję herbatkę z liści malin- babki w SR zalecały. No zgłupiec można ja już mam problem ze wszystkim, nawet kupno durnej butelki urosło do mega wyzwania
Cytat:
oręż do walki z ciążą
Stary 2011-09-20, 09:30   #3615
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Archi
No to chlup w ten glupi dziób! Precz z suwakami! Damy radę bez zzo!

Cytat:
O wyborze imienia też

No o tych jajnikach ot też nei wiedziałam.Szok.

Cytat:

Tak samo było u mnie.Miałam po cc kolke nerkową męczyłam się z nią 2 dni i nikt nie wiedział czemu ją mam , podawali tylko coraz mocniejsze kroplówki przeciwblowe(które nic nie pomagały)ale w wypisie nic o tym nie napisali.
Głodomorre - fajnie to brzmi, taki mały ssaczek zasysaczek
Echhh takich historii to bysmy tutaj uslyszały milion
Stary 2011-09-20, 09:32   #3616
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
no masz całe mnóstwo czasu ciekawe kiedy Leoś cie zaskoczy?

jak tam córa? Przyzwyczaiła się do nowego otoczenia?

A dzięki, przestałam się przejmować. Do szkoły chodzić musi i już. Ale jest zdecydowanie lepiej, thxi
A jak tam Kajusia? Może jakieś zdjątko ciotkom na pożarcie? Zaglądasz czasem, więc widać grzeczna z niej dziewuszka. I juz niedługo bedzie miala miesiąc

Cytat:

Noo, ja dokarmiam, nie ma w chwili obecnej tyle pokarmu by pozwolić sobie na karmienie tylko piersią. W pierwszej ciąży karmiłam cycem do 11 miesiąca, a dokarmiałam butelką od 2 , wiec mała była na karmieniu mieszanym i ładnie się rozwijała.Teraz tak samo będzie , tym bardziej że Marcel je w takich ilosciach,że nie nadążam ze ściąganiem pokarmu.
Kapko, a czy musisz karmić butelką? Czy rozszczep uniemozliwia Marcelkowi łapanie piersi
Stary 2011-09-20, 09:32   #3617
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hej

Aaa i zaliczyliśmy wczoraj pierwszy spacer, taka piękna pogoda była Krótki na początek, ale Tomciowi się podobało
Zazdroszczę U mnie dziś tak pięknie... mój synuś dopadł nosidełko Amelki, które czeka na wypis i pyta się mnie czy Amelka pójdzie z nami na spacer?
Amelko, wyjdź!!! zobacz jak jest ładnie...

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:34   #3618
danika
Zakorzenienie

E tam Archi kup jakąkolwiek flachę jak małemu nie podejdzie to kupisz inną. Ja kupiłam tą TT bo kumpeli mała tylko taką akceptowała, ale czy moja ją zechce to kto to wie ale stwierdziłam ze coś trza mieć

Kapko super, że konsultacje udane i dowiedzieliście sie czegoś konkretnego

Miss wracaj do pełni sił i ciesz się chłopakami i zaglądaj na wątek z dobrymi radami
hihi ale mi sie zrymowało
Stary 2011-09-20, 09:34   #3619
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej- a ja piję herbatkę z liści malin- babki w SR zalecały. No zgłupiec można ja już mam problem ze wszystkim, nawet kupno durnej butelki urosło do mega wyzwania
A kupilaś już smoczek?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 09:35   #3620
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
to dołóżmy jeszcze nożyczki, cążki, szczoteczkę do włosków i krem na każdą pogodę. U mnie leżą w jednej szufladzie
O tak Z tym, ze u mnie to po całym domu w różnych miejscach porozkładanej jest

Cytat:
O wyborze imienia też

No to się cieszę, że się przydało. Masz rację, boli okrutnie. Mnie wtedy musi małż ewakuować do pozycji siedzącej, bo nie jestem w stanie się ruszyć. A jak sie nie ruszę, to ból wzrasta i wzrasta
Jak zapytalam o te jajniki, to lekarz zrobił głupią minę. Teraz się nie dziwię, skoro niedługo to one nam zaczną dyndać wokół szyi. No ale skąd moglam wiedzieć, że tak drastycznie zmieniły położenie...

Cytat:

No to super

super

Cytat:
Hej

U nas dziś szaro i buro, aż się nic nie chce robić...
Nocka całkiem udana, znów w przeciwieństwie do wczorajszej, ale jakoś da się przetrwać

U nas tak samo

Wczoraj była położna, zdjęła szew po cc - od razu inaczej się ruszam - sprawniej jakoś, w ogóle szybciej teraz dochodzę do siebie niż po pierwszej cc
Obejrzała też Tomka, wszystko super, tylko trochę łuszczy mu się skóra na brzuszku, rączkach i nóżkach, ale odpowiedni krem i przejdzie pewnie

O to pocieszające wieści Bo mnie jak narazie przeraża wizja kolejnej cc

klask i:

Ja stosuję już od powrotu do domu czyli jak Tomcio miał 4 dni
Teraz przy drugim dziecku jestem mądrzejsza, a i odważniejsza czasem i wiem, że nie zawsze trzeba się trzymać sztywno różnych zasad czy zaleceń

Gratulacje !!!!!!!!!!!
U nas Szymek nie cierpi koperkowej

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:36   #3621
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dziewczyny, obczajcie sobie po reklamie na ddtvn tego madoxa.
On jest ładniejszy ode mnie
Stary 2011-09-20, 09:38   #3622
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Przynajmniej za jedną nie trzeba trzymać kciuków
Miss

Cytat:
Ja też sobie zakupiłam i pilam regularnie, a teraz to juz sama nie wiem... Ale jak położne mówiły, to będę zażywała

Eee tam, nie przejmuj się. Ja poszłam na żywioł i kupiłam co mi sie spodobalo. A potem sie okazało, że TT ogólnie chwalą i teraz jestem cała happy

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
A kupilaś już smoczek?
Małgoś, zwariowalaś:p :
Stary 2011-09-20, 09:39   #3623
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
A kupilaś już smoczek?
nieeeeeeeeee- i nawet nie chce myśleć o smoczkach- maskara co sie dzieje na rynku zalewają rodziców setkami jakiś bzdetnych info!
Agnyska poleciła butelkę gdzie smoka dawali gratis- więc mnie to kusi bo będzie z głowy
Cytat:
E tam Archi kup jakąkolwiek flachę jak małemu nie podejdzie to kupisz inną. Ja kupiłam tą TT bo kumpeli mała tylko taką akceptowała, ale czy moja ją zechce to kto to wie ale stwierdziłam ze coś trza mieć
no chyba wezme tego TT i już- jak cos bedzie na Was
Stary 2011-09-20, 09:41   #3624
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, obczajcie sobie po reklamie na ddtvn tego madoxa.
On jest ładniejszy ode mnie
i na pewno bardziej zniewieściały.
A kto zacz, skąd on wypłynął? Bo jakoś poza Wojewódzkim to go nie kojarzę

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
nieeeeeeeeee- i nawet nie chce myśleć o smoczkach- maskara co sie dzieje na rynku zalewają rodziców setkami jakiś bzdetnych info!
Agnyska poleciła butelkę gdzie smoka dawali gratis- więc mnie to kusi bo będzie z głowy

Stary 2011-09-20, 09:43   #3625
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgoś, zwariowalaś:p :
Ja nie wiem o co chodzi.
Przecież jak kupuje kolejne buty, to nie mam problemu z wyborem,
Stary 2011-09-20, 09:43   #3626
danika
Zakorzenienie

Cytat:

słusznie na kogoś musi być
Stary 2011-09-20, 09:44   #3627
Caltea
Zadomowienie

Aaa, doczytałam, że z Mam talent...

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Ja nie wiem o co chodzi.
Przecież jak kupuje kolejne buty, to nie mam problemu z wyborem,
No tak, ale zauważ, że rozmawiamy tu o Archincie!!!

Edytowane przez Caltea
Czas edycji: 2011-09-20 o 09:46
Stary 2011-09-20, 09:45   #3628
kapka
Zadomowienie

Cytat:
no wiem, wiem ale powiem wam jedno-tak sie balam ze nie rozpoznam skurczy przepowiadajacych od porodowych-ja pierdziu czlowiekowi chce sie az wymiotowac z bolu jak one sa , naprawde Ł wlasnie robi sniadanie, i poczekamy az te skurcze zrobia sie czestsze, swoja droga z godz na godz jest lepiej wiec licze ze ok 10 chyba wyjedziemy, heh
trzymam za Was

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
żyje, ale co to za życie
mały wczoraj miał kolkę, ewidentnie, prężył się , puszczął bąki, a kopę walił co pól godziny i płakał nie miłosiernie zachodził się i za nic nie dało się go uspokoić.
Na chwilkę pomogła suszarka na brzuszek i masowanie, wkońcu mąż pojechał do apteki po kropelki "espumisan" i żyjemy.
ale płakałam razem z małym , on z kolki a ja z żalu jak on się męczy.

do tego ten cholerny katar teraz przeszedł już w ciągły , dziś jedziemy do rodzinnego po 14 bo mały nie może oddychać przez nos
najlepsze jest to że rodzinny powinien nas odwiedzić osobiście do 4 tyg, a sory mały za 2 kończy 4 tygodnie a lekarki rodzinnej ani widu ani słuchu, pani z rejestracji była mocno zdziwiona że jej nie było... bo sie kuźwa pewnie na wieś nie opłaca przyjeżdzać albo nie chce nie wiem,... czeka pewnie na nas... brak słów.

lece pilnować małego i jego katarku, bo jakaś porażka, frida nie daje rady już
oj ale się namęczycie z tym katarkiem..a lekarka-szkoda słów
Cytat:
Głodomorre sasasa

Dobrze, ze w takim razie wiecie na czym stoicie a rozszczep dotyczy wargi? Czy dziąsła i podniebienia też?
Wargi i podniebienia twardego,miekkie jest nienaruszone.
..a jak Twoje samopoczucie, lepiej troszke?

Caltea- no właśnie nie da rady złapac cyca i musze karmić butelką, tak wiec laktator u mnie w 100% się przydaje

Cotka- jak Filipek????

Mały Głód wstał, wiec uciekam, potem zagladne.Do milego..

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-09-20 o 09:51
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:47   #3629
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam smoczek jeden z Aventu taki właśnie dawali do zestawu butelek. Czy on się nadaje? Nie mam pojęcia. Czy butelki dobre - cholera wie...Promocja była

Cytat:
i na pewno bardziej zniewieściały.
A kto zacz, skąd on wypłynął? Bo jakoś poza Wojewódzkim to go nie kojarzę[COLOR="Silver"]
No no o to mi chodziło - zniewieściały. Startowal w jakimś programie, nie wiem mam talent chyba... Ale tak o nim nie słyszałam. Zresztą u nas ciężko z promocją muzyków więc mnie to jakoś nie dziwi
Stary 2011-09-20, 09:50   #3630
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Wargi i podniebienia twardego,miekkie jest nienaruszone.
..a jak Twoje samopoczucie, lepiej troszke?

Caltea- no właśnie nie da rady złapac cyca i musze karmić butelką, tak wiec laktator u mnie w 100% się przydaje
No to troszkę jeszcze przed Wami.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości