|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Trollbeads, Lilou) cz. 10
mi też te serduszka jakoś nie bardzo się widzą, w ogóle co to za motyw przewodni w nowej kolekcji Pandory z ważką?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Trollbeads, Lilou) cz. 10
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mozecie podac mi strone,gdzie moge zobaczyc nowa kolekcje pandory ?
![]() Pozdrawiam
#3604 |
Zadomowienie
|
mnie też
![]() ![]() ooo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zadomowienie
|
Zaczęłam zbierać Trolle i o ile ceny srebrnych koralików są z kosmosu, ale do przyjęcia, bo wyglądają jak małe dzieła sztuki i nie można się im oprzeć, to np ceny szklanych są dla mnie po prostu śmieszne i w związku z tym mam pytanie.
1. Pryzmaty wyglądające praktycznie tak samo jak pryzmaty trolla można bez trudu kupić w cenach ok 10 zł. 2. Bursztynowe koraliki od 25 do 40 zł. 3. Minerały, np ametysty na chicochica 2x taniej niż minerały trolla. I teraz jak któraś z Was widziała na żywo wymienione przeze mnie koraliki w wersji trollowej i ma porównanie do niemarkowych: czy jest między nimi rzeczywiście jakaś istotna różnica i czy opłaca się płacić tyle pieniędzy za oryginały? |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Wszyscy jesteśmy bardzo dojrzali,dopóki ktoś nie przyniesie folii bąbelkowej ![]() __________________ 2011-01-02, 17:45 #2206 "idę popatrzeć na trolle i pandory TYLKO popatrzeć!" -----> 2013 ![]() __________________ -57-61-66-69-95...........efekt jo-jo...........117! Edytowane przez aliena7 Czas edycji: 2012-01-16 o 16:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czymś jednak muszę tę bransoletkę ożywić- najchętniej złotem, ale mnie nie stać- więc może minerały? Tylko czy koniecznie oryginalne? Dodam, że nie byłam nigdy w stacjonarnym sklepie, a w necie to minerały trolla wyglądają prawie tak samo ja te z chico. To samo z resztą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Wtajemniczenie
|
rapunzel8, pryzmaty z Trollbeads są robione ręcznie- zresztą jak wszystkie korale z Trolli i na pewno różnią się od tych z ChCh. Trollowe pięknie się błyszczą i są bardzo dopracowane- szczerze mówiąc nie gustuję akurat w pryzmatach, ale wiele razy oglądałam je na stoisku i przy innych koralach robiły duże wrażenie
![]() Co do minerałów to nawet nie ma porównania ![]() Sama mam z Trolli póki co tylko Różowy Kwarc, aczkolwiek w mojej kolekcji na pewno znajdzie się jeszcze minimum cztery minerały ![]()
#3610 |
Raczkowanie
|
Oj, poszalałam dziś trochę na Trollowisku, choć absolutnie nie było to moim zamiarem
![]() ![]() Ale dzięki temu stałam się dziś szczęśliwą posiadaczką: kuli ziemskiej ![]() ![]() ![]() wiru przygód ![]() owieczki kwiatu lotosu wichrowych wzgórz oraz wymienionego za mediolan z VJ baśniowego elfa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Np masz tu porównanie foty korala katalogowego i na żywo: Edytowane przez nina90 Czas edycji: 2012-01-16 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
Vegutka ale super zakupy
![]() a co do chcicochica - sama raz sie skusiłam na pare korali i leżą na samym dnie pudełka ![]() Edytowane przez ktsw Czas edycji: 2012-01-16 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE][Co do minerałów to nawet nie ma porównania
![]() Dokładnie oblukałam minerały z chico choica foty nie są z trolli i jak najbardziej są to minerały które często można kupic takze w slepach jubilerskich nazywane po prostu fasetowanymi koralikami z dużą dziurką, fakt jakość obróbki w TB jest dużo wyższa ale tamto to tez minerały tylko szlif ma jednak gorszą jakość.
#3615 |
Zakorzenienie
|
kupilam jeden, ale z tych tanszych (dopiero pozniej zaczeli podrabiac te trolowe) nigdy nie założylam na bransoletke
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- za to trolowe minerały to najpiekniejsze korale jakie mam |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Raczkowanie
|
Sorina śliczna
![]() Mnie by się marzyła taka z perłą (dla raka) i taka z ciemnozielonym oczkiem, ale jak to kupić?? Nie za bardzo umiem poruszać się na ebay-jak to się tam kupuje? Podpowie ktoś "łopatologicznie" najlepiej od razu z linkiem do takiej gwiazdki dla zobrazowania tematu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() owieczka jest na mojej liście chciejstw! ![]() mnie też do większych zakupów zmotywowały podwyżki ![]() poproszę kilka zdjęć z ziemią w różnych kompozycjach ,jeśli można ![]()
Wszyscy jesteśmy bardzo dojrzali,dopóki ktoś nie przyniesie folii bąbelkowej ![]() __________________ 2011-01-02, 17:45 #2206 "idę popatrzeć na trolle i pandory TYLKO popatrzeć!" -----> 2013 ![]() __________________ -57-61-66-69-95...........efekt jo-jo...........117! Edytowane przez aliena7 Czas edycji: 2012-01-16 o 18:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co myślicie o bursztynach? I gdzie obecnie w Warszawie są stoiska Trolla w Śródmieściu? Może wreszcie obejrzę przy jakiejś okazji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bursztyny spojkojnie, zwłaszcza na wybrzeżu dostaniesz bursztynowe korale super jakosciowo ( i nie autoklawione czy koniakowo prazone a autentycznie naturalne) w cenie którą podałaś, wszak to my jestesmy przodownikami w obróbce tego surowca.Chyba ze tobie zależy na bursztynie z kolekcji world tour to juz są konkretne kolory i np faset. co do minerałów i ich obróbki w sumie nikt tych z cziko jeszcze nie posiada , mozna się skusić, podejrzewam ze szlif nie będzie tak precyzyjny jak w TB . Dla wyjaśnienia Minerały są dla tego tak drogie poniewaz zeby uzyskać jeden poprawnie wywiercony koral z odpowiednim otworem niszcy się wiele cennego materiału , po prostu wiele z nich pęka podczas obróbki i dlatego ich cena jest taka wysoka. Co do murano z cziko hmmmmmmm niestety nie warto wyląduje na dnie kuferka nienoszone. A decyzja i tak należy do Ciebie ![]()
Nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. "Łódka płynie, Księżyc świeci, Trójgraniasty Groszek leci" Edytowane przez sajf Czas edycji: 2012-01-16 o 18:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Wszyscy jesteśmy bardzo dojrzali,dopóki ktoś nie przyniesie folii bąbelkowej ![]() __________________ 2011-01-02, 17:45 #2206 "idę popatrzeć na trolle i pandory TYLKO popatrzeć!" -----> 2013 ![]() __________________ -57-61-66-69-95...........efekt jo-jo...........117! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Rozeznanie
|
dziewczyny muszę się wyżalić
![]() ![]() miałam w planach zakup koralików 2 nowych, ale tak mnie zraził kruk do siebie, że postanowiłam nie rodzić już u nich zakupów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Molka
![]() ![]()
![]() |
#3624 | |
Zadomowienie
|
vegutka a ja bym prosiła bliższe zdjęcia owieczki
![]() ![]() Śliczna! i faktycznie spora jak na I grupę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- No właśnie, masakra z paragonami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Wtajemniczenie
|
vegutka wow
![]() ![]() ![]()
#3626 |
Zakorzenienie
|
Rapunzel zobacz tu masz murana z cziko real foto:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1303932663 tu trolle https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1301744040 jakość bez porównania trolle wygrywają i myślę ze nie tylko w kategorii muran ![]()
Nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. "Łódka płynie, Księżyc świeci, Trójgraniasty Groszek leci" Edytowane przez sajf Czas edycji: 2012-01-16 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zadomowienie
|
molka
![]() ![]() ![]() ![]()
Wszyscy jesteśmy bardzo dojrzali,dopóki ktoś nie przyniesie folii bąbelkowej ![]() __________________ 2011-01-02, 17:45 #2206 "idę popatrzeć na trolle i pandory TYLKO popatrzeć!" -----> 2013 ![]() __________________ -57-61-66-69-95...........efekt jo-jo...........117! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
a w yes metka przy koralu/charmsie wystarcza? kiedyś pani mi tak mówiła ale to było przy wygranych charmsach z liptonu.. przy normalnym zakupie potrzebny jest do reklamacji paragon czy taka metka wystarczy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
ja też. zachować paragony to jedno, a później znaleźć ten właściwy to też sztuka (kiedyś spośród sterty różnych nie mogłam znaleźć odpowiedniego do konkretnego koralika bo każdy oznaczony był jakimiś numerami nawet nie seryjnymi, w końcu udało mi się doszukać po cenie i dacie zakupu)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.