|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() To wezmę się za nas obie ![]() Nie ma mowy ![]() ![]() Marzena, piwnooka, telik, zapałeczka - dotrzymajcie towarzystwa Brumkowi ![]() Dobrej nocy dziewczyny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Zjadł
![]() Uwielbiam te nocne karmienia. To magia ![]() ![]() ![]() Ale schudnę od tego na pewno, tak? Obiecujesz? Najbardziej zależy mi na udach, brzuchu i ramionach, miej to na względzie, ok? ![]()
#3603 |
Raczkowanie
|
Ja na wizazu tylko duchem (albo tylko ciałem), siedzę i przeglądam zdjęcia Helen. Muszę wybrać nadające się do kalendarza...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zadomowienie
|
Uff nadrobiłam weekendowe zaległości. Od soboty jestem u rodziców bo tż ma pełno służbowych wyjazdów i siedziałybyśmy z Hanią same- już za nim strasznie tęsknie.
![]() Z tego co pamiętam to: Telik, zamawiam takiego Mikołaja na Wigilię. ![]() Zmalowana, gratulacje dla Filipa za pierwszy ząbek ![]() Scio, oj współczuję sytuacji, ale widzę że na samym strachu się skończyło. ![]() Kajool, ![]() AgaG, no cud miód ten Twój synuś. ![]() Rozbawiłyście mnie dopingiem Brumka do kupienia konika. ![]() ![]() Lili, moja Hania przybiera średnio 800gr na miesiąc a też je tak często. Ja się nie przejmuje a pediatra mówi, że pięknie rośnie i się rozwija, więc myślę, że i Ty nie powinnaś się martwić i dalej karmić UU. ![]() Wodaqua, gratulacje dla Zosi z okazji 4 miesięcznicy. ![]() ![]() Nerola, pisz dokładnie co lekarz powiedział. ![]() Cytat:
![]() Dobranoc kochane. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
Kupiła chrabąszcza lamaze
![]() Brzydki jak cholera, ale czuję że będzie fajny ![]() ![]()
#3606 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Czas wstawać ![]() Cytat:
![]() I dobrze, ja też polecam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Mamusie i ja znowu po radę ![]() Radek ma takie suche miejsca na nóżkach. Na udach kropki, małe placki. Za kolankami już większe i na stopie jednej, na zgięciu. Co to może być? Kurcze, kąpię go w oilatum i oilanie na zmianę, generalnie niczym nie smaruję. Dzisiaj to chyba z krochmalem spróbuję ![]() I kaszle mi dzisiaj dzieć coś... Taki suchy kaszel. Myślałam, że to od pchania łapek do gardła, Ale zauważyłam, że bez rączek też zakaszle... Temperatury nie ma, kataru też nie. Może być to od suchego powietrza w mieszkaniu? Kurcze, palimy w piecu, nie mamy stałej temperatury, raz jest 24stopnie, raz 20... Nawilżacza niet (zaciągnięte od Patika ![]() tylko mokry ręcznik, pieluchy na kaloryfer. Staram się często wietrzyć.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Widzę że dziś Lili światło włączyła ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a co badałaś? Cytat:
Ja myślę żebyś zostawiła jak jest, normalne że w pewnym momencie dziecko wyhamuje z przybieraniem, zresztą wg norm w wielu 6 m-cy powinien podwoić masę urodzeniową. Ma jeszcze czas, a już mu niewiele brakuje ![]() A czegoś takiego jak mało treściwe mleko po prostu NIE MA! ![]() oby ![]() no a nie? ![]() ![]() wysypka prawie już zeszła a sukienka super -zresztą jak to mowią - ładnemu we wszystkim ładnie ![]() to za mnie też ![]() Cytat:
może od suchego powietrza, jak najbardziej. A co do wysypki? Jak wygląda dokładnie? Może tak jak u nas...ale opisz ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-12-06 o 06:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
Lili ja bym nie dokarmiała. Może ma teraz taki okres. Zaczniesz rozszerzać diete to przybierze. Moja Agata tez przybierała mało (mimo ze na mm), a teraz jak zjada obiadki (bo kaszek jej nie daje) to wskoczyła z 25 na 50 centyl.
Dziecko to nie maszyna, któa dało by się zaprogramować. I zgadzam się z Brumkiem dokarmianie to pierwszy krok do zachamowania laktacji. Moj marudnik juz wstał, zjadł i teraz leżymy na łóżku i widze, ze powoli usypia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |||||
Rozeznanie
|
[QUOTE=Shira_83;30902507]ja mamę długo męczyłam o glany bo kosztowały 300 zł straszna cena mama powiedziała, że dobra pod warunkiem, że przez 3 lata mi butów nie kupi
![]() ![]() ![]() Ja też wymęczyłam mamę o glany, w końcu je dostałam, pośmigałam w nich może z 2 mce i mi je ukradli w szatni, kiedy miałam w-f!!! wracałam w zimę w śnieg w trampeczkach do domu ![]() ![]() Oj bardzo!! Do firmy weszłam z bojowym nastawieniem a wyszłam w skowronkach ![]() Cytat:
![]() A co do przybierania na wadze, moja Ala przybiera podobnie. Pediatra nie ma żadnych zastrzeżeń a i ja nie uważam by było jakieś wybiedzone ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do ćwiczeń..... dla mnie najlepszym aerobikiem jest dziecko. Ona ze mnie tyle wyciąga, nie wiem czy to przez to karmienie UU czy 2-3godzinne spacery od prawie 5mcu dzień w dzień, ale ja już jestem na debecie kilogramowym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to co ma za kolankami i na stopie to jest zaczerwienione ![]() i czuć, że suche. Pamiętam jak lekrka coś mówiła o suchych miejscach własnie za kolankami, łokciami, paszkami. nie wiem czy to nie miało związku z AZS .... Ale ja oczywiście nie pamiętam. Bo jak lekarz do mnie mówi to słucham, potakuję a jak z gabinetu wyjdę to nic nie wiem. Jestem beznadziejna ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Dziękuję za odpowiedzi. To dla mnie bardzo ważne ![]() TŻ pojechał do pracy, zabral ze soba klucze do piwnicy, jak ja teraz do pieca pojde? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Wtajemniczenie
|
Noc zła.
Dominik non stop płacze, a jak nie płacze to marudzi. Matka ma dość i jakby nie fakt, że mieszka na parterze, to skoczyła by z balkonu. Jestem niegodna tego forum bo nie odniosę się do Waszych postów. Może lepiej, że się nie odniosę bo jakbym się odniosła to ktoś by mógł się obrazić. Tyle. Bez odbioru . Ale czytam .
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
Wtamy się
![]() Kolejna przespana noc za nami ![]() Sarenka poszła spać ok.20 i wstała razem z tatusiem o 6 rano ![]() W nocy dałam jej 100ml soku, ale przez sen, nawet nie wyciagałam z łóżeczka. Byłyśmy już z rana w labolatorium oddać mocz na badanie, w piątek mamy wizyte u nefrologa- prosimy już dziś o kciuki ![]() Jeszcze podejdziemy później do gina po tabletki anty, bo do tych pierścieni nie moge sie przekonać ![]() Gotuje pomidorówke. |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
BAN stały
|
Będę fochować,a co
![]() To ja tu pierwszy raz od 10 lat włosy farbuję a tylko Agaduś zauwazyła moje poswięcenie ![]() Dobra,mamy w piątek zadzwonić bezpośrednio do lekarza ,który bedize Izę prowadził .On ma zwłoać kardiologów.Dopiero poznamy termin ale prawdopodobnie na styczeń. Będziemy tam tydzień bo musza najpierw zrobic echo,ekg,holtera i inne badania po czym wprowadza Propanolol(lek na serce),który także zamyka naczynka krwionośne. Brałam to w ciazy z Krystkiem na uregulowanie pracy serca. Leczenie ma potrwać kilka miesięcy,i powinny naczyniaki sie wchłonąć,jeśli nie,to zabieg nad tym jednym wielkim bo w niebezpiecznym miejscu. Później zrobię zdjecie i rześlę mailem do Brunetki i Agadus,a któraś z Nich wstawi do Klubu(ja oczywiście nie moge przez ten program ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W końcu się w miarę wyspałam ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kciuki za wizytę!!!! A ja w weekend eksmitowałam Tżta do Wawy by się tam wykurował, bo mega przeziębiony był, a i tak nas dopadło diabelstwo!! Ja zakatarzona, Ala tez nosek zatkany i takim mokrym kaszelkiem odkasłuje ![]() Dzionek leniwie w domku się zapowiada i do piątku tak we dwie same ![]() Eh sąsiedzi już co niektórzy wystroili swoje domki w lampki, smiesznie to wygląda, bo kompletnie nie czuje nastroju zbliżających się świąt. w CH nie byłam już od ponad miesiąca, na dworze jesienna aura, także pierwszy raz chyba nie czuje magii tego czasu ![]() Idę karmić głodomorka mojego zakatarzonego biedactwa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Domek jeszcze dosypia koło mnie, trzyma mnie na rękę, więc się nie mogę ruszyć ![]() Dzisiaj przyjedzie moja mama i siostra z prezentami mikołajkowymi dla Domka. Cytat:
![]() Ja też dzisiaj pichcę pomidorówkę ![]() Cytat:
![]() ![]() Ty się nie obrażaj, ile Ty masz lat ![]() ![]() Pokaż new image ![]() Alibana dużo zdrówka dla Was ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Rozeznanie
|
Robotnicy hałasują a moje maleństwo próbuje spać :-( leżę koło niej i ją utulam jak sie wzbudza.
Zrobiłyście mi smaka na pomidorówkę, chyba tez dzis ugotuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jacieeee ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-06 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
BAN stały
|
Jacieee łaczę sie w bólu
![]() Iza też od wczorajszego powrotu marudzi,ryczy,zasnać nie może,przysypia na kilka minut ![]() Ja też na patrerze,co co nam po skokach?Jeszcze sobie paznokcie połamiemy. Natko w domu nie mogę pofchować,to tu pofochuje ![]() bo mnie się te kolor nie podoba i już! Zdjecia jak Maksiu wróci ze szkoły. Dziękuje Wam,równiez mam nadzieję,ze przynajmniej ten wielki się wchłonie.W niebezpiecznym miejscu jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry dobry
![]() Co tu tak pusto ?? ![]() Noc całkiem całkiem, padła o 22, po 5 sie przebudzila, ale ją spacyfikowałam i dospała do 8 ![]() Nerolko Zuzia też ma sporego naczyniaka na lewym boku. Poprzedni lekarze mówili, że się wchłonie, a obecna lekarka mówi, że się nie wchłonie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W nocy byłam już tak zmęczona, że po ścianach chodziłam. Ja zombi, tż zombi. Do tego coraz gorzej się czuję i pewnie z soboty nic nie wyjdzie. Jacieeeee zamiast skakać możemy się zawsze powiesić... Cytat:
Co Cię skłoniło do farbowania włosów po takiej przerwie? Dzień zły, bry <- to było przywitanie. Czekam do 11.00 i spróbuję się z małą położyć. Głowa mnie boli, żołądek, brzuch, kości, stawy. Znowu Kuba przytargał jakieś paskudztwo. On wymiotował i miał biegunkę. Na razie mnie te wątpliwe przyjemności ominęły... Ale coś mnie kręci w brzuchu. Oooo mała kupę robi. Wypadało by po 3 dniach...
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Informacja od Babonika:
Bardzo dziękuje za pamięć! U niej wszystko ok, tylko niestety brak czasu na wszystko. I przekazuję pozdrowienia ![]()
![]() |
#3624 |
BAN stały
|
Iustyna co mnie skusiło?-Zanki włosy ufarbowane w Klubie
![]() ![]() Tak mnie sie podobają Wasze zmiany,ze i ja chciałam. Cookie właśnie wypukłe mają większą tendencję do wchłaniania niz płaskie. ![]() Co lekarz,to opoinia a mówię Ci,,ze sie wchłaniają ale to trwa nawet latami-0u T. w rodzinie: 2 lata 7 lat 9 lat Krysian ma nadal Iza wiadomo,ze ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zadomowienie
|
![]() Jestem Natko ![]() W sobote miałam przygotowania a w niedziele święto miał mój mąż i impreze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nerolka ja tam zauważyłam Twój post ale Krystek nie dał odp ![]() Zmalowana ![]() ![]() AgaGuernsey śliczny dzieciowy awatarek ![]() Mój Krystek też ucina sobie drzemki 30 min co 2 godz ![]() Dziś idziemy na spacerek bo dawno nie byliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
gdzie Marina ??????
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie sprząta i się urządza na nowym mieszkaniu
![]()
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
Aniu cieszę się, że Adaśkowi schodzi wysypka, czyli wychodzi na to, że to Johnson uczulił.
Ja dostałam dużo oliwek itp z Johnsona w prezencie jak się Dominik urodził i w torcie z pampersów też były kosmetyki właśnie z Johnsona, ale pochowałam narazie do szafki, boję się alergii po nich. Nerola to Iza ma więcej naczyniaków? Myślała, że tylko ten koło skroni... A czemu się kolor nie podoba? Jaki zrobiłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, w końcu wstaliśmy i my
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.