|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
sojka gratuluje 25 tygodnia! niech Zosia rośnie w siłe! ale mi sie nic nie chce Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-05-10 o 17:41 |
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze żadnego wózka nie upatrzyłam
jakos mnie nie ciagnie,ale na pewno bedzie jakis wzorzysty![]() Kubusi nie pije bo nie lubie ![]() śpioszka gratuluje udanej wizyty ![]() Choco Tobie też gratuluje |
|
|
|
#3603 | |
|
Raczkowanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34027099]dziękuje dziewczyny
sojka gratuluje 25 tygodnia! niech Zosia rośnie w siłe! ale mi sie nic nie chce[/QUOTE] a cos musisz? ja mam na odwrot, cos bym porobila ale sie boje ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi sie jakiś stres załączył bo jakoś strasznie nisko czuje ruchy dziecka.
Na wizycie ostatnio przy usg mały był ułożony pupą w dół a lekarz nie mówił że coś jest nie tak. Czy któraś też tak nisko czuje?? Położyłam sie na plecach teraz z poduszką pod tyłkiem bo ponoć pomaga to w zmienianiu pozycji malucha. Kurde sie zestresowałam dlaczego tak straznie nisko
|
|
|
|
#3606 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie tak sobie przeglądam kalendarzyk z pierwszej ciąży i pierwsze dwa kilo przytylam w 20 tygodniu
w tej ciąży na razie mam minus 2. Ciekawe jak skończe hehe
|
|
|
|
#3609 |
|
Zadomowienie
|
Witam się dzisiaj!
Ależ lecicie z tymi postami. Znajdźcie sobie dziewczyny jakieś prace chałupnicze np. skręcanie długopisów lub dzierganie na drutach małych sweterków bo niedługo po dniu w pracy wieczora mi nie starczy, żeby podczytać was a po łebkach nie lubię czytać, wolę wiedzieć wszystko o czym pisałyście ![]() Upławy mam i ja ale cytologia I grupa, więc się nie stresuję nic a nic a czasami też tak ze mnie popłynie, że cała wkładka zalana. Ja bez wkładek nie mogę funkcjonować, bo nic mnie tak nie wnerwia jak mokre gacie, dlatego też podpasek nie trawię i nie wiem, jak ja przeżyję po porodzie, jak mi się tam będzie wydalało to wszystko. To taka moja fobia chyba jest. Kropek też mi często tak w dole siedzi i rzeczywiście pomaga leżenie z pupą wyżej, bo ten ucisk ustępuje po kilku minutach i można normalnie chodzić. Mówiłam o tym lekarzowi, to też zalecił krótki odpoczynek na leżąco w razie takich wypadków i tyle. Ja to mam teraz wychowywanie dzieci za darmo przez okno, bo mieszkam na parterze i pod oknem chodnik. Wczoraj pani straszyła dziecko, że jak będzie rwało kwiatki to go inna pani patrząca przez okno skrzyczy a dzisiaj pan płaczącemu synkowi powiedział, że jak się nie uciszy, to go Straż Miejska zabierze. To się nazywają mądrzy rodzice. Ciekawe ile jeszcze takich życiowych mądrości usłyszę dzięki otwartemu oknu ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Mój Kropek dzisiaj dokazuje jak jeszcze nigdy, od samego rana a zazwyczaj po południu dopiero się uaktywniał, jak mama wracała po pracy do domku i zasiadała do kompika, żeby przeczytać, co tam ciocie wizażowe nawypisywały a dzisiaj taniec się zaczął przy piosence " moves like Jagger", więc może mały tancerz nam w brzuszku siedzi?
|
|
|
|
#3610 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3611 |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34028517]ja bym na Twoim miejscu pojechała na IP albo do swojego doktorka
lidka ja też mam pierwsza grupe,a zawsze mialam drugą [/QUOTE]No ja też zawsze miałam drugą i wieczne infekcje a teraz jak ręką odjął nic nie szczypie, nie boli i jeszcze cytologia się poprawiła, tylko w ciąży chodzić
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Lidka u mnie Kropek to mój Tż
Tak kiedyś walnęłam że przygarnę Kropka i zostało.
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, ale mam dzisiaj czoło zsypane pryszczami... a podobno na chłopca cera jest piękna.
|
|
|
|
|
#3615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz już tak do mnie nie mówi, teraz ostatnio jest na etapie Kuleczki, bo mi rośnie z przodu a Maleństwo zostało Kropkiem po pierwszym usg w 8 tygodniu, bo jak mąż zobaczył, to powiedział, że taka tam jest Kropka
|
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3617 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3618 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleee.. Ludzie się wycwanili ![]() Powyciągali wszystko z paczek i sobie mixy porobili, jak dla mnie to paranoja! I w rezultacie wróciłam z dwoma rozmiarami 74 i jednym 68. Cóż, gdyby były mniejsze bądź same 68 to bym nie brała . No i kolorystycznie to jedno całe czerwone, drugie czerwone w koniki[???? ] i kotki , a jedno - najmniejsze - jasne ze śpiącym misiem. Cytat:
Nie zawsze wysoko siedzi ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny (te które się znają), powiedzcie mi, jeśli kupiłam we wtorek twaróg półtłusty garwoliński (taki w folii) i zrobiłam z części twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, a teraz dorobiłam z pozostałej części ten twarożek, to to się nadaje jeszcze do zjedzenia? Zjadłam jedną kanapkę i coś jelita mi się zaczęły skręcać
|
|
|
|
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
No to ja właśnie wcześniej tak miałam, że z infekcji wyjść nie mogłam i już nawet na receptę mi leki robili dostosowane do zastanego stanu drożdżowo-bakteryjnego i też nie pomagało, dopiero lekarka wpadła na pomysł, że tabsy antykoncepcyjne chyba trzeba odstawić i przeszło. Wracało raz na pół roku, ale jedno leczenie wystarczało i znowu na parę miesięcy był spokój. Później zaczęłam leczyć trądzik, no bo ileż lat można mieć trądzik. Okazało się, że mam ten typu hormonalnego i musiałam te hormony uregulować, bo nawet w ciążę też bym pewnie miała trudność zajść, więc znowu dostałam tabsy, no ale na szczęście infekcje w takim stopniu zaawansowania nie wróciły mimo brania tabsów przez 1,5 roku, no i po zakończeniu leczenia siedem miesięcy starań i mamy naszego Skarba w brzuszku
|
|
|
|
#3621 |
|
Raczkowanie
|
Tak sobie mysle ze my tu chuchamy i dmuchamy, po lekarzach biegamy, poduchy pod tylek podkladamy, jak trzeba to plackiem lezymy a pozniej tenasze dzieciaki będą nam pyszczyły na potęgę
|
|
|
|
#3622 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 22 tydzień a półtora tygodnia temu na wizycie tez był tak nisko i lekarz nic nie mówił. Teraz sie już obrócił chyba bo wyżej poczułam już. Teraz jak na złość sie uspokoił i nie wiem w którym miejscu siedzi. A se poleże jeszcze bo i tak nie mam nic do roboty ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Jutro idę po tą huśtawkę dla synka: http://tablica.pl/oferta/interaktywn...45c;r:11;s:286 Dziś oglądałam, ale jakiś pan miał wcześniej już umówione że przyjedzie obejrzeć. Jak nowa Matko gdzie ja mam to składować??? Trzeba wziąść się za szukanie mieszkania. |
|||
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nie umiem odczytać, tak dziwnie jest napisany
A dziś byłam na swoim drugim połówkowym (nie pytajcie... muszę chodzić podwójnie...) i okazało się, że w ciągu tych 2 tygodni od ostatniego usg, mały się przewrócił z ułożenia główkowego na miednicowe poprzeczne! Teraz trzymam kciuki, żeby tylko pod koniec wylądował jednak głową w dół, bo inaczej to jest wskazanie do cc...
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo miednicowe albo główkowe, albo poprzeczne albo podłużne albo skośne. Nie ma miednicowego poprzecznego. |
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam w biedronce zielone bodziaki, bo mi najbardziej neutralnie wyglądały. Chciałam niebieskie, ale jak się przyjrzałam, to bardziej chłopca niż dziewczynkę w nich widziałam, a w czerwonych odwrotnie i w końcu wzięłam zielone na 86. Jak myślicie, będzie na wiosnę, czy raczej na lato?
Laryngolog przepisał mi krople do nosa i po przeczytaniu ulotki nie wiem co zrobić, bo pisze że "nie wolno stosować w czasie ciąży jeśli nie jest to bezwzględnie konieczne.Decyzję może podjąć lekarz wyłącznie po oszacowaniu spodziewanej korzyści dla matki w stosunku do ryzyka dla płody". No i co mam teraz zrobić? Mówiłam mu, że jestem w ciąży
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kropli to zadzwoniłabym do gina. Mi rodzinny na zapalenie pęcherza kazał pić po 2 piwka tak więc innemu niż ginekolog teraz nie wierzę. |
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu ale ulga, bobas sie przemieścił i jak kopnął to brzuch mi tak podskoczył że aż rogal miałam na całą twarz
![]() Ja widze że tu dużo Was nakupowało dzisiaj w tej biedronie bodziaków Jo tyyyyyż
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

. No i kolorystycznie to jedno całe czerwone, drugie czerwone w koniki[????