AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-30, 15:00   #3601
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

nic samo nie przyjdzie
Stary 2013-01-30, 15:16   #3602
blanca7
Raczkowanie

Napisała do mnie pani, która na aupairworld miała niezbyt duzo info podanych. Odpisałam jej i wysłała mi maila. Pisze w nim, że ma 2 chłopców-1,5 i 3,5 roku. Rano trzeba dzieci przyszykować do przedszkola, wracają z niego o 15.30, sobota-niedziela 6.30-10.30 Babysitting. W czwartki od 19-22 babysitting i prace domowe. W piątki od 7.30-930 sprzątanie, odkurzanie, mycie łazienek, kuchnia,podlewanie kwiatów i uwaga MYCIE AUTA! z tym się jeszcze nie spotkałamNapisała , że nie ma czasu na prace domowe, wiec robi to raz w tygodniu sprzątaczka,ale i tak zostają do zrobienia takie rzeczy jak sprzątanie, mycie kuchni, zakupy, sprzątanie zabawek, kupowanie ubrań i ich wybieranie itp.. Część tych rzeczy ma teraz przejść na Au Pair. Pani jest osobą aktywną i potrzebuje czasu dla siebie, kiedy nie chce z nikim rozmawiać, bo musi odpocząć. Szuka kogoś właściwie na już, bo jej matka umiera na raka i musi jej pomagać...
Napisali, że dołożą mi 2 razy 50 euro do biletu lotniczego.

Podoba wam się? Ja chyba mam za wygórowane wymagania...i jak myślę, że to dwóch małych chłopców, to już mi się nie chce. Mam średnie wspomnienia z opieki nad chłopcami

I to mi się trochę nie podoba, że niektóre rodziny od razu o niektórych rzeczach nie napiszą np. że spodziewają się za miesiąc kolejnego dziecka, że trzeba będzie więcej sprzątać niż zajmować się dziećmi, że właściwie to nie mogą zagwarantować kursu, bo w ich okolicy nie ma kursu o takim poziomie, jaki chcę itd.
Ja od razu napisałam, że nie umiem gotować, że muszę co 2 miesiące wracać do Polski i Ci, którym to nie odpowiada po prostu nie piszą i nie marnują mojego/swojego czasu

Edytowane przez blanca7
Czas edycji: 2013-01-30 o 15:18
blanca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 16:23   #3603
sylwiakaa
Zadomowienie

o masakra jaka oferta... aktywna pani, ktora potrzebuje ciszy i z nikim wtedy nie gada ale jej matka umiera na raka, za przeproszeniem kupy du.... sie to nie trzyma...

Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-01-30, 16:32   #3604
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blanca7 Pokaż wiadomość
Napisała do mnie pani, która na aupairworld miała niezbyt duzo info podanych. Odpisałam jej i wysłała mi maila. Pisze w nim, że ma 2 chłopców-1,5 i 3,5 roku. Rano trzeba dzieci przyszykować do przedszkola, wracają z niego o 15.30, sobota-niedziela 6.30-10.30 Babysitting. W czwartki od 19-22 babysitting i prace domowe. W piątki od 7.30-930 sprzątanie, odkurzanie, mycie łazienek, kuchnia,podlewanie kwiatów i uwaga MYCIE AUTA! z tym się jeszcze nie spotkałamNapisała , że nie ma czasu na prace domowe, wiec robi to raz w tygodniu sprzątaczka,ale i tak zostają do zrobienia takie rzeczy jak sprzątanie, mycie kuchni, zakupy, sprzątanie zabawek, kupowanie ubrań i ich wybieranie itp.. Część tych rzeczy ma teraz przejść na Au Pair. Pani jest osobą aktywną i potrzebuje czasu dla siebie, kiedy nie chce z nikim rozmawiać, bo musi odpocząć. Szuka kogoś właściwie na już, bo jej matka umiera na raka i musi jej pomagać...
Napisali, że dołożą mi 2 razy 50 euro do biletu lotniczego.

Podoba wam się? Ja chyba mam za wygórowane wymagania...i jak myślę, że to dwóch małych chłopców, to już mi się nie chce. Mam średnie wspomnienia z opieki nad chłopcami
eeee ma sprzataczke, ale io tak potrzebuje pomocy w sprztanaiu, to co to za sprzataczka :P poza tym laska chyba ma totalny nieogar w głowie skoro nie znajduje nawet czasu by troche dom ogarnąć.. chyba, że ciagnie na dwa etaty, to bym się wtedy nie brała za robienie dzieci

Jak daje 5 euro za godzine dla au pair live-in to moze byc sie skusiła ale całodobowa niania za takie kieszonkowe jak dostajemy.. nie!
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 17:50   #3605
blanca7
Raczkowanie

Pani pracuje w tygodniu 30 godzin, jest wolontariuszką i uprawia sport
Będę jej musiała napisać, że jednak jej nie wybiorę, bo mi też ten ich rozkład dnia nie pasuje. Tylko zaraz się naprawdę okaże, że nigdzie nie pojadę, tzn. będę wtedy szukać pracy w niemieckich hotelach
Stary 2013-01-30, 18:03   #3606
karolowanka
Rozeznanie

Cześć, cześć!
Chciałabym do Was dołączyć, bo planuję w te wakacje wyjechać na 1-2 miesiące jako au pair. Mam 18 lat (no dobra, za 3 tygodnie) i chodzę do drugiej liceum. Uznałam, że taki wyjazd byłby dla mnie idealny: podszkoliłabym język, zebrała nowe doświadczenia, poznała nowych ludzi itd. Najkorzystniejszy dla mnie byłby wyjazd do Anglii ze względu na język, ale ciągnie mnie strasznie do Hiszpanii (morze, ciepło, a poza tym uczę się hiszpańskiego) i do Finlandii (kraj moich marzeń).

Niedawno założyłam profil na au pair world i dzisiaj.... dostałam pierwszą wiadomość! Tak się ucieszyłam, że zaczęłam skakać z radości pod sufit Teraz jednak emocje trochę opadły i za chiny ludowe nie wiem, co mogę im odpisać ;/
W każdym mąć razie po raz pierwszy uwierzylam w ten wyjazd w jako coś realnego, a nie tylko jak w sferze marzeń, jak traktują to moi rodzice.

Edytowane przez karolowanka
Czas edycji: 2013-01-30 o 18:04
karolowanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 18:08   #3607
blanca7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolowanka Pokaż wiadomość
Cześć, cześć!
Chciałabym do Was dołączyć, bo planuję w te wakacje wyjechać na 1-2 miesiące jako au pair. Mam 18 lat (no dobra, za 3 tygodnie) i chodzę do drugiej liceum. Uznałam, że taki wyjazd byłby dla mnie idealny: podszkoliłabym język, zebrała nowe doświadczenia, poznała nowych ludzi itd. Najkorzystniejszy dla mnie byłby wyjazd do Anglii ze względu na język, ale ciągnie mnie strasznie do Hiszpanii (morze, ciepło, a poza tym uczę się hiszpańskiego) i do Finlandii (kraj moich marzeń).

Niedawno założyłam profil na au pair world i dzisiaj.... dostałam pierwszą wiadomość! Tak się ucieszyłam, że zaczęłam skakać z radości pod sufit Teraz jednak emocje trochę opadły i za chiny ludowe nie wiem, co mogę im odpisać ;/
W każdym mąć razie po raz pierwszy uwierzylam w ten wyjazd w jako coś realnego, a nie tylko jak w sferze marzeń, jak traktują to moi rodzice.
Dostaniesz pewnie jeszcze kilka/kilkanaście ofert, bo czasu masz dużo, więc ja bym pierwszej lepszej nie brała, ale może akurat w Twoim wypadku to będzie TO
Pytaj o wszystko, naprawdę, nie ważne czy pytanie wydaje Ci się głupie- ważne żebyś przed wyjazdem była pewna, że właśnie do tej rodziny chcesz jechać a do innej nie.
Jak szukałam pierwszy raz rodziny, to też pisałam z rodzinką z Finlandii i oni chcieli kogoś z językiem angielskim- może uda Ci się połączyć Finlandię z angielskim?(wiadomo jednak, że w Wlk.Brytanii musiałabyś cały czas mówić po angielsku, słuchać, pisać...)
Stary 2013-01-30, 18:12   #3608
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

blanca
w tym wieku roznica miedzy chlopcami a dziewczynkami nie jest jeszcze jakas ogromna- w wychowaniu mam na mysli.
Ze starszakami moze byc inaczej, ale takie dzieciuszki to nieee...

niestety, oferta tej pani to jedna z lepszych tutaj lol....kupowanie i wybieranie ubran nawet!!?
kiedy ona ma czas na dzieci? wyglada na to, ze ograniczyla sie do ich poczecia i urodzenia, reszta chyba au pairki zalatwiaja...

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez karolowanka Pokaż wiadomość
Cześć, cześć!

W każdym mąć razie po raz pierwszy uwiedrzylam w ten wyjazd w jako coś realnego, a nie tylko jak w sferze marzeń, jak traktują to moi rodzice.
powodzenia w szukaniu!

jesli masz problem o co pytac i pisac w pierwszych wiadomosciach- zerknij na pierwsza strone tego watku, powinna troche pomoc.
a jesli mimo to bedziesz miec wiecej pytan, to chetnie pomozemy!

p.s moja kolezanka byla w finlandii chyba trzy razy au pair i za kazdym razem tylko z angielski

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 18:16   #3609
magd102
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość

powodzenia w szukaniu!

jesli masz problem o co pytac i pisac w pierwszych wiadomosciach- zerknij na pierwsza strone tego watku, powinna troche pomoc.
a jesli mimo to bedziesz miec wiecej pytan, to chetnie pomozemy!

p.s moja kolezanka byla w finlandii chyba trzy razy au pair i za kazdym razem tylko z angielski
Moja koleżanka miała dokładnie tak samo w Finlandii

„Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterie; to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć.”

magd102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 18:22   #3610
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

uh nie wspomnialam, ze raz musiala uciekac stamtad....

ALE to sie zdarza w kazdym kraju kwestia wybrania dobrej rodziny i odpowiedniego sprawdzenia jej

Stary 2013-01-30, 18:27   #3611
blanca7
Raczkowanie

Cytat:
blanca
w tym wieku roznica miedzy chlopcami a dziewczynkami nie jest jeszcze jakas ogromna- w wychowaniu mam na mysli.
Ze starszakami moze byc inaczej, ale takie dzieciuszki to nieee...

niestety, oferta tej pani to jedna z lepszych tutaj lol....kupowanie i wybieranie ubran nawet!!?
kiedy ona ma czas na dzieci? wyglada na to, ze ograniczyla sie do ich poczecia i urodzenia, reszta chyba au pairki zalatwiaja...
Ja myślę, że może akurat te kupowanie ubrań to ona załatwia...tylko w takim razie po co o tym by pisała? Może żeby mi pokazać jakie to ciężkie życie mają matki (tak jakbym nie wiedziała) Bardziej mnie rozbawiło to czyszczenie/mycie auta, bez przesady...

Znalazłam teraz rodzinkę z Berlina z 5-letnią dziewczynkę i 3-letnim chłopcem, może do nich napiszę. miałabym tańszy dojazd, a w Berlinie nigdy nie byłam. Chociaż ciągle marzy mi się powtórka i kolejny raz Bawaria, chciałabym tak kiedyś zamieszkać na jakiś czas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 18:57   #3612
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez funk Pokaż wiadomość
też muszę przyznać że trafiły mi się super warunki, wstaję kiedy chcę, robię co chcę, odkurzam raz w tygodniu cały dom i raz kiedys gotuję makaron.

very niceeee ale zapytałaś dlaczego Twoje wstanie o 10 jest problemem?
Tak, rozmawialam dzis z Hostka, ona jest naprawde spoko, tylko ten jej maz. Stwierdzil, ze jako czlonek rodziny powinnam jesc sniadanie z nimi, nie sama, czyli nawet w niedziele punkt 9.00 mam byc na dole.
Do mojej rodzinki tez przychodzi sprzataczka, takze ja nie musze robic wiekszego sprzatania
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 20:02   #3613
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
Z drugiej strony jeśli ktoś chce jechać do innego kraju, podszkolić język, coś pozwiedzać, to taka "opieka" nad nastolatkami nie jest dla niego zła. Jeśli nie lubi małych dzieci, a woli sprzątać czy gotować, to jego wybór

Jak tam teraz czytam o waszych rodzinkach i przeglądam profile rodzin na necie, to coraz wyraźniej widzę, że z moją 1 rodzinką trafiłam wtedy cudownie.
Przez 9 miesięcy ani razu nie musiałam sprzątać całego domu( w salonie może z 5 razy ścierałam kurze), nigdy nie sprzątałam toalet, nie prasowałam, nie gotowałam dla nich obiadów. Od czasu do czasu sprzątałam tylko mój pokój. Rano to hostka ubierała małą i zawoziła do przedszkola, ja mogłam spać ile chciałam- miałam być tylko na 13 w domu, żeby zająć się małą. Wieczorem jak mała poszła spać mogłam siedzieć z hostami albo zająć się sobą- nie było żadnych babysittingów
Żyć nie umierać
woo blanca, dokładnie! żyć nie umierać ^^

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia1207 Pokaż wiadomość
czy trudno jest znaleźć rodzinkę w Londynie w porównaniu z resztą Anglii?
zamierzam stworzyć profil na APW, dużo dostawałyście propozycji po zarejestrowaniu się tam?

ja teraz szukałam rodziny na APW, wysłałam chyba ze 30 zgłoszeń, z czego większość nawet nie odczytała lub podostawałam negatywy, więc nie ma co liczyć, że dostaniesz propozycje same z siebie, ja tylko ze 4 może dostałam...

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Tak, rozmawialam dzis z Hostka, ona jest naprawde spoko, tylko ten jej maz. Stwierdzil, ze jako czlonek rodziny powinnam jesc sniadanie z nimi, nie sama, czyli nawet w niedziele punkt 9.00 mam byc na dole.
Do mojej rodzinki tez przychodzi sprzataczka, takze ja nie musze robic wiekszego sprzatania
no chyba sobie jaja robisz
lovelyashley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 18:20   #3614
blanca7
Raczkowanie

Czy któraś z Was pracowała z małymi dziećmi? Zauważyłam ofertę- opieka nad 18-miesięcznym chłopcem.
Takie dziecko pewnie jeszcze nie chodzi do żadnego żłobka- przynajmniej o tym nie piszą.
Jeśli opiekowałyście się takim dzieckiem do powrotu rodziców z pracy, to tych godzin jest więcej niż powinna pracować au pair. A co np. z popołudniami? Po prostu się dzieckiem nie zajmowałyście? Boję się, takim małych dzieci właśnie z tego powodu, że są cały dzień w domu

Edytowane przez blanca7
Czas edycji: 2013-02-01 o 22:20
Stary 2013-02-01, 20:35   #3615
laczupakabra
Rozeznanie

GG do laczupakabra

ehh

jak to jest, że z Włoch jest już tyle ofert na lato, a do Anglii tak mało? Czyżby Anglicy woleli robić wszystko na ostatnią chwilę?
laczupakabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 09:04   #3616
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Czy któraś z Was pracowała z małymi dziećmi? Zauważyłam ofertę- opieka nad 18-miesięcznym chłopcem.
Takie dziecko pewnie jeszcze nie chodzi do żadnego żłobka- przynajmniej o tym nie piszą.
Jeśli opiekowałyście się takim dzieckiem do powrotu rodziców z pracy, to tych godzin jest więcej niż powinna pracować au pair. A co np. z popołudniami? Po prostu się dzieckiem nie zajmowałyście? Boję się, takim małych dzieci właśnie z tego powodu, że są cały dzień w domu
Ja mam 8 miesieczne i taki maluch duzo spi, wiec mam sporo wolnego czasu w tygodniu. Za to wstaje bardzo wczesnie, tazke cos za cos. Mnie juz tez daja do zrozumienia, ze w weekendy powinnam wstawac wczesniej, bo maly budzi sie o 6.30 gdzies. Fajnie, tylko ze niedziela miala byc moim wolnym dniem, a tu nawet nie moge pospac do ktorej chce. Czyli moja rozmowa niewiele dala, tzn. udalo mi sie ustalic jak jest z wolnym w ciagu tygodnia, natomiast weekendy to nadal porazka. A dzis mam wolne prawie, bo jestem chora i Host powiedzial, zebym nie bawila sie z dziecmi, bo je zaraze. Chyba zapomnial, ze to one zarazily mnie hehe. Takie pocieszenie, ze juz duzo lepiej uklada mi sie z moja 5-latka, przywykla do mnie i jest ok, ale ciagle niepokoi mnie ta sprawa weekendow.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 09:19   #3617
larethhe
Raczkowanie

ale 18 miesięcy to jest zupełnie inna historia niż 8 Ja mam 16 miesięczną czy coś koło tego dziewczynke i ona jest w żłobku od 8 do 16 (ale tu żłobki też troszkę inaczej wyglądają - na 3 dzieci przypada jeden dorosły). I szczerze mówiąc gdby nie ten żłobek to nie wiem czy dalibyśmy radę. Ona śpi pomiędzy 1.5 do 3 godzin w ciągu dnia. A poza tym to mały diabełek - wszędzie się wspina, otwiera szuflady - ostatnio nawet okno jej się prawie udało. A jej życiową misją jest rozwalenie najdroższych lamp w domu. I bardzo szybko się nudzi. Ale to też zależy od dziecka - pogadaj z rodzicami.

bloguję o au pair, podróżach i wielu innych
larethhe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 11:34   #3618
blanca7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez larethhe Pokaż wiadomość
ale 18 miesięcy to jest zupełnie inna historia niż 8 Ja mam 16 miesięczną czy coś koło tego dziewczynke i ona jest w żłobku od 8 do 16 (ale tu żłobki też troszkę inaczej wyglądają - na 3 dzieci przypada jeden dorosły). I szczerze mówiąc gdby nie ten żłobek to nie wiem czy dalibyśmy radę. Ona śpi pomiędzy 1.5 do 3 godzin w ciągu dnia. A poza tym to mały diabełek - wszędzie się wspina, otwiera szuflady - ostatnio nawet okno jej się prawie udało. A jej życiową misją jest rozwalenie najdroższych lamp w domu. I bardzo szybko się nudzi. Ale to też zależy od dziecka - pogadaj z rodzicami.
Zajmowałam się dorywczo 14 miesięcznym chłopcem i wystarczyło mu chodzenie po pokoju i wyrzucanie zabawek z pudła i wkładaniem ich z powrotem. Ale wiadomo czym starsze dziecko, tym bardziej ciekawskie, więc trzeba mieć oczy dookoła głowy:p Nie ma wtedy rzeczy, której by nie chciał dotknąć/zrzucić/rozkręcić itp.
Stary 2013-02-02, 11:44   #3619
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

ojj zalezy od dziecka, trzeba wypytac rodzicow
maluchy te wieksze juz moga sie szybko nudzic, ale...pozytywna strona tego jest to, ze latwo je zajac czymkolwiek i dosc szybko skupiaja uwage na czyms innym- jesli chcesz je odwlec od rozrabiania
z takimi dzieciakami najlepiej jest wyjsc do parku, tam je wymeczyc, zeby pozniej ladnie i dlugo popoludniu pospaly trzeba by sie skupic na zabawach ruchowych, bo tak czy siak one sobie znajda zajecie i niekoniecznie moze Ci sie podobac :p

najwazniejsze to miec oczy dookola glowy...ale generanie 18 mcy to fajny wiek

Stary 2013-02-02, 13:28   #3620
marudzia
Raczkowanie

założyłam sobie konto na aupair-world jakiś tydzień temu i już dostałam dwie pozytywne odpowiedzi. jedną z Anglii ale w sumie odrzuciłam ponieważ proponowali większą kasę ale musiałabym sama wynająć sobie mieszkanie/pokoj czy coś tam. druga z Hiszpanii. szukają aupair na dwa-trzy miesiące.. a ja właśnie chcę wyjechać póki co tylko na wakacje. dziewczynka ma 7 lat i wymieniłam z jej mamą już kilka meili. chcą pogadać na skype. ogólnie to chcieli kogoś od czerwca, napisałam, że wtedy raczej nie mogę bo sesja egzaminacyjna, to napisała, że to nie problem, i wszystko do obgadania. zaproponowała naukę hiszpańskiego lub szlifowanie angielskiego u jej korepetytorki z ang. mieli już aupair przez rok. nie wiem czemu zaczynam szukać jakichś podtekstów, pułapek. bo tak szybko coś znalazłam i od razu taka fajna oferta.. a w sumie to będzie mój pierwszy taki wyjazd i sama już nie wiem
może mogłybyście podpowiedzieć o co ewentualnie mogę się ich spytać? co uzgodnić? jakieś takie najważniejsze aspekty?
Stary 2013-02-02, 13:54   #3621
sylwiakaa
Zadomowienie

pierwsza strona watku.

Stary 2013-02-02, 21:38   #3622
lovelyashley
Rozeznanie

hey, piszę do Was już Sutton ! dzisiaj się przeprowadziłam !
miałam problem, bo jak się okazało nowi hości nie posiadają prawka ani samochodu więc mówię super, jak ja się zabiorę z dwoma walizkami po 60kg ?! ale mój host zachował się bardzo w porządku na koniec i mnie przywiózł pod sam ich dom ! całe szczęście, że to tak blisko... ehhh

na wstępie mogę powiedzieć, ze zadowolona jestem z pokoju, bo ten jest ze 3 razy większy niż mój poprzedni pudło pokój heee 1na1 ^^
a nowi hości wydają się mili, zobaczymy w przyszłości, bo tak naprawdę pracę sama zacznę dopiero w środę bo w pon i wt ona jest, więc mi pokarze wszystko co i jak !

powiedzieli mi o poprzedniej au pair to aż w szoku byłam, że ją trzymali tak długo !
Stary 2013-02-02, 22:06   #3623
sylwiakaa
Zadomowienie

Ashley to czekamy na info!! i trzeba kiedys sie spotkac co?

Stary 2013-02-02, 22:07   #3624
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

niezly poczatek jak zaczynaja od wyciagania brudow z ex au pair.

Stary 2013-02-03, 11:24   #3625
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
niezly poczatek jak zaczynaja od wyciagania brudow z ex au pair.
hehe
ale wiesz, jak oni powiedzieli, że w jej pokoju same winiacze, albo, że podczas opiekowania się dzieckiem była lekko wstawiona bądź mówiła, że nie pali a jak się później okazało to paliła... plus w ogóle nic nie robiła tutaj... ale generalnie miła dziewczyna, i jak z nią rozmawiałam to tak samo, chętnie odpowiadała mi na pytania, mówiła też bardzo dobrze o swoich hostach i tych dzeciach etc.
to ja się pytam, czemu ją w ogóle trzymaliście ?! a oni, że na litość ich brała, bo ona jest z Rumunii to tam sprawy z Visą ciężkie... to była ich pierwsza au pair, to nie wiedzieli za bardzo jak sprawy wyglądają

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwiakaa Pokaż wiadomość
Ashley to czekamy na info!! i trzeba kiedys sie spotkac co?

hee, oki :P zobaczymy po tym tygodniu a zwłaszcza od środy jak zostanę sama
Stary 2013-02-03, 12:33   #3626
gorzala
Zakorzenienie

hyhy u mnie przed moimi urodzinami stało 20 budwaiserow w pokoju, ale raczej hostka oburzona nie była, raczej zadowolona, że korzystam z wyjazdu, poza tym dama mi pomogła nieść z off license ten ciężar haha Co do Rumunii to mam dwóch kolegów w IE stamtąd i opowiedzieli mi sporo o tak zwanych klasach tam, nieciekawie to trochę wygląda, ale u nas w kraju też powoli robią się takie klasy na bogatych lub biednych tylko tam jest to popadanie ze skrajności w skrajnośc no i trzeba wspomnieć o cygańskich willach, w których nikt nie mieszka i o ich kartotekach policyjnych w krajach europy :P
Stary 2013-02-03, 17:08   #3627
KatusKatus
Raczkowanie

hej dziewczyny, szukam rodzinki, rozsyłam aplikacje a tu nagle wyskakuje mi takie info:
"Unfortunately, you can currently not send any applications. Reason: You have sent too many applications. Click here to find more information."

O co z tym chodzi? Jest jakiś limit na apw wysyłanych wiadomości czy co?
Stary 2013-02-03, 17:39   #3628
gorzala
Zakorzenienie

moze cie wzieli za spam haha
Stary 2013-02-03, 20:08   #3629
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Cytat:
Napisane przez KatusKatus Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, szukam rodzinki, rozsyłam aplikacje a tu nagle wyskakuje mi takie info:
"Unfortunately, you can currently not send any applications. Reason: You have sent too many applications. Click here to find more information."

O co z tym chodzi? Jest jakiś limit na apw wysyłanych wiadomości czy co?
Jest limit.

Kliknij w link który Ci podeslali i będziesz wiedziała ile możesz wyslac wiadomości przez dany okres czasu.

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 22:07   #3630
KatusKatus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasieńka_666 Pokaż wiadomość
Jest limit.

Kliknij w link który Ci podeslali i będziesz wiedziała ile możesz wyslac wiadomości przez dany okres czasu.
tylko właśnie nie da się kliknąć... link jest jakby nieaktywny.

a czy po jakimś czasie jak odczekam będzie się dało wysyłać wiadomości?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości