![]() |
#3602 |
Raczkowanie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Napisała do mnie pani, która na aupairworld miała niezbyt duzo info podanych. Odpisałam jej i wysłała mi maila. Pisze w nim, że ma 2 chłopców-1,5 i 3,5 roku. Rano trzeba dzieci przyszykować do przedszkola, wracają z niego o 15.30, sobota-niedziela 6.30-10.30 Babysitting. W czwartki od 19-22 babysitting i prace domowe. W piątki od 7.30-930 sprzątanie, odkurzanie, mycie łazienek, kuchnia,podlewanie kwiatów i uwaga MYCIE AUTA! z tym się jeszcze nie spotkałam
![]() Napisali, że dołożą mi 2 razy 50 euro do biletu lotniczego. Podoba wam się? Ja chyba mam za wygórowane wymagania...i jak myślę, że to dwóch małych chłopców, to już mi się nie chce. Mam średnie wspomnienia z opieki nad chłopcami ![]() I to mi się trochę nie podoba, że niektóre rodziny od razu o niektórych rzeczach nie napiszą np. że spodziewają się za miesiąc kolejnego dziecka, że trzeba będzie więcej sprzątać niż zajmować się dziećmi, że właściwie to nie mogą zagwarantować kursu, bo w ich okolicy nie ma kursu o takim poziomie, jaki chcę itd. Ja od razu napisałam, że nie umiem gotować, że muszę co 2 miesiące wracać do Polski i Ci, którym to nie odpowiada po prostu nie piszą i nie marnują mojego/swojego czasu Edytowane przez blanca7 Czas edycji: 2013-01-30 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zadomowienie
|
o masakra jaka oferta... aktywna pani, ktora potrzebuje ciszy i z nikim wtedy nie gada ale jej matka umiera na raka, za przeproszeniem kupy du.... sie to nie trzyma...
Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak daje 5 euro za godzine dla au pair live-in to moze byc sie skusiła ![]()
![]() |
#3605 |
Raczkowanie
|
Pani pracuje w tygodniu 30 godzin, jest wolontariuszką i uprawia sport
![]() Będę jej musiała napisać, że jednak jej nie wybiorę, bo mi też ten ich rozkład dnia nie pasuje. Tylko zaraz się naprawdę okaże, że nigdzie nie pojadę, tzn. będę wtedy szukać pracy w niemieckich hotelach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Rozeznanie
|
Cześć, cześć!
![]() Chciałabym do Was dołączyć, bo planuję w te wakacje wyjechać na 1-2 miesiące jako au pair. Mam 18 lat (no dobra, za 3 tygodnie) i chodzę do drugiej liceum. Uznałam, że taki wyjazd byłby dla mnie idealny: podszkoliłabym język, zebrała nowe doświadczenia, poznała nowych ludzi itd. Najkorzystniejszy dla mnie byłby wyjazd do Anglii ze względu na język, ale ciągnie mnie strasznie do Hiszpanii (morze, ciepło, a poza tym uczę się hiszpańskiego) i do Finlandii (kraj moich marzeń). Niedawno założyłam profil na au pair world i dzisiaj.... dostałam pierwszą wiadomość! ![]() ![]() W każdym mąć razie po raz pierwszy uwierzylam w ten wyjazd w jako coś realnego, a nie tylko jak w sferze marzeń, jak traktują to moi rodzice. Edytowane przez karolowanka Czas edycji: 2013-01-30 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pytaj o wszystko, naprawdę, nie ważne czy pytanie wydaje Ci się głupie- ważne żebyś przed wyjazdem była pewna, że właśnie do tej rodziny chcesz jechać a do innej nie. Jak szukałam pierwszy raz rodziny, to też pisałam z rodzinką z Finlandii i oni chcieli kogoś z językiem angielskim- może uda Ci się połączyć Finlandię z angielskim?(wiadomo jednak, że w Wlk.Brytanii musiałabyś cały czas mówić po angielsku, słuchać, pisać...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
blanca
w tym wieku roznica miedzy chlopcami a dziewczynkami nie jest jeszcze jakas ogromna- w wychowaniu mam na mysli. Ze starszakami moze byc inaczej, ale takie dzieciuszki to nieee... ![]() niestety, oferta tej pani to jedna z lepszych tutaj lol....kupowanie i wybieranie ubran nawet!!? kiedy ona ma czas na dzieci? wyglada na to, ze ograniczyla sie do ich poczecia i urodzenia, reszta chyba au pairki zalatwiaja... ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
jesli masz problem o co pytac i pisac w pierwszych wiadomosciach- zerknij na pierwsza strone tego watku, powinna troche pomoc. a jesli mimo to bedziesz miec wiecej pytan, to chetnie pomozemy! p.s moja kolezanka byla w finlandii chyba trzy razy au pair i za kazdym razem tylko z angielski ![]()
![]() |
#3609 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
uh nie wspomnialam, ze raz musiala uciekac stamtad....
ALE to sie zdarza w kazdym kraju ![]() ![]()
#3611 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Znalazłam teraz rodzinkę z Berlina z 5-letnią dziewczynkę i 3-letnim chłopcem, może do nich napiszę. miałabym tańszy dojazd, a w Berlinie nigdy nie byłam. Chociaż ciągle marzy mi się powtórka i kolejny raz Bawaria, chciałabym tak kiedyś zamieszkać na jakiś czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do mojej rodzinki tez przychodzi sprzataczka, takze ja nie musze robic wiekszego sprzatania ![]()
![]() |
#3613 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
ja teraz szukałam rodziny na APW, wysłałam chyba ze 30 zgłoszeń, z czego większość nawet nie odczytała lub podostawałam negatywy, więc nie ma co liczyć, że dostaniesz propozycje same z siebie, ja tylko ze 4 może dostałam... ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was pracowała z małymi dziećmi? Zauważyłam ofertę- opieka nad 18-miesięcznym chłopcem.
Takie dziecko pewnie jeszcze nie chodzi do żadnego żłobka- przynajmniej o tym nie piszą. Jeśli opiekowałyście się takim dzieckiem do powrotu rodziców z pracy, to tych godzin jest więcej niż powinna pracować au pair. A co np. z popołudniami? Po prostu się dzieckiem nie zajmowałyście? Boję się, takim małych dzieci właśnie z tego powodu, że są cały dzień w domu ![]() Edytowane przez blanca7 Czas edycji: 2013-02-01 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Rozeznanie
|
ehh
![]() jak to jest, że z Włoch jest już tyle ofert na lato, a do Anglii tak mało? Czyżby Anglicy woleli robić wszystko na ostatnią chwilę? |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3617 |
Raczkowanie
|
ale 18 miesięcy to jest zupełnie inna historia niż 8
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
ojj zalezy od dziecka, trzeba wypytac rodzicow
![]() maluchy te wieksze juz moga sie szybko nudzic, ale...pozytywna strona tego jest to, ze latwo je zajac czymkolwiek i dosc szybko skupiaja uwage na czyms innym- jesli chcesz je odwlec od rozrabiania ![]() z takimi dzieciakami najlepiej jest wyjsc do parku, tam je wymeczyc, zeby pozniej ladnie i dlugo popoludniu pospaly ![]() najwazniejsze to miec oczy dookola glowy...ale generanie 18 mcy to fajny wiek ![]()
#3620 |
Raczkowanie
|
założyłam sobie konto na aupair-world jakiś tydzień temu i już dostałam dwie pozytywne odpowiedzi. jedną z Anglii ale w sumie odrzuciłam ponieważ proponowali większą kasę ale musiałabym sama wynająć sobie mieszkanie/pokoj czy coś tam. druga z Hiszpanii. szukają aupair na dwa-trzy miesiące.. a ja właśnie chcę wyjechać póki co tylko na wakacje. dziewczynka ma 7 lat i wymieniłam z jej mamą już kilka meili. chcą pogadać na skype. ogólnie to chcieli kogoś od czerwca, napisałam, że wtedy raczej nie mogę bo sesja egzaminacyjna, to napisała, że to nie problem, i wszystko do obgadania. zaproponowała naukę hiszpańskiego lub szlifowanie angielskiego u jej korepetytorki z ang. mieli już aupair przez rok. nie wiem czemu zaczynam szukać jakichś podtekstów, pułapek. bo tak szybko coś znalazłam i od razu taka fajna oferta.. a w sumie to będzie mój pierwszy taki wyjazd i sama już nie wiem
![]() może mogłybyście podpowiedzieć o co ewentualnie mogę się ich spytać? co uzgodnić? jakieś takie najważniejsze aspekty?
![]() |
#3621 |
Zadomowienie
|
pierwsza strona watku.
Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
#3622 |
Rozeznanie
|
hey, piszę do Was już Sutton ! dzisiaj się przeprowadziłam !
miałam problem, bo jak się okazało nowi hości nie posiadają prawka ani samochodu więc mówię super, jak ja się zabiorę z dwoma walizkami po 60kg ?! ![]() na wstępie mogę powiedzieć, ze zadowolona jestem z pokoju, bo ten jest ze 3 razy większy niż mój poprzedni pudło pokój heee 1na1 ^^ a nowi hości wydają się mili, zobaczymy w przyszłości, bo tak naprawdę pracę sama zacznę dopiero w środę bo w pon i wt ona jest, więc mi pokarze wszystko co i jak ! powiedzieli mi o poprzedniej au pair to aż w szoku byłam, że ją trzymali tak długo ! |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zadomowienie
|
Ashley to czekamy na info!! i trzeba kiedys sie spotkac co?
![]() Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
#3624 |
Zakorzenienie
|
niezly poczatek jak zaczynaja od wyciagania brudow z ex au pair.
#3625 | |
Rozeznanie
|
hehe
ale wiesz, jak oni powiedzieli, że w jej pokoju same winiacze, albo, że podczas opiekowania się dzieckiem była lekko wstawiona bądź mówiła, że nie pali a jak się później okazało to paliła... plus w ogóle nic nie robiła tutaj... ale generalnie miła dziewczyna, i jak z nią rozmawiałam to tak samo, chętnie odpowiadała mi na pytania, mówiła też bardzo dobrze o swoich hostach i tych dzeciach etc. to ja się pytam, czemu ją w ogóle trzymaliście ?! a oni, że na litość ich brała, bo ona jest z Rumunii to tam sprawy z Visą ciężkie... to była ich pierwsza au pair, to nie wiedzieli za bardzo jak sprawy wyglądają ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
hyhy u mnie przed moimi urodzinami stało 20 budwaiserow w pokoju, ale raczej hostka oburzona nie była, raczej zadowolona, że korzystam z wyjazdu, poza tym dama mi pomogła nieść z off license ten ciężar haha
![]()
#3627 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, szukam rodzinki, rozsyłam aplikacje a tu nagle wyskakuje mi takie info:
"Unfortunately, you can currently not send any applications. Reason: You have sent too many applications. Click here to find more information." O co z tym chodzi? Jest jakiś limit na apw wysyłanych wiadomości czy co? ![]()
#3628 |
Zakorzenienie
|
moze cie wzieli za spam haha
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kliknij w link który Ci podeslali i będziesz wiedziała ile możesz wyslac wiadomości przez dany okres czasu.
![]() |
#3630 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a czy po jakimś czasie jak odczekam będzie się dało wysyłać wiadomości?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.