![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3602 |
Nie depcze krokusów
|
Ładnemu we wszystkim ładnie. Nawet Cezarowi.
Pfffffffffffffff...
![]() |
#3603 | ||
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Cytat:
dwa moje młode mają pomarańczowe a te dwa dorosłe robia zielone latarki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
pomarańczowe
![]() ![]() Wszystkie zadbane koteczki są piękne , nieważne jaki kolor futra maja , są piękne każdy na swój sposób i każdemu sie należy ![]()
#3605 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zadomowienie
|
![]() Anitast no u Ciebie w takim upale to się nie dziwię ![]() ![]() Dziecko wypatrzyło ciemkę ![]()
#3607 |
Zakorzenienie
|
Przepiękne kicie
![]() ![]() ![]() ![]() Olivvek to jeden z Twoich za młodu tak przygląda się ćmie? Krycha podczas toalety. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-06-06 o 23:29 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 | ||
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |||
Elwirka-Elmirka :D
|
Pisz tak jak najwięcej
![]() ---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 04:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ---------- Ło jeju, co Ty mu na tym drugim zdjęciu powiedziałaś? Że wrzucisz jego fotę na wizaż? ![]() ---------- Dopisano o 05:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ---------- Cytat:
Chamisko wejdzie we wszystko ![]() ![]()
![]() |
#3610 |
|
Kurczę, co ja się mam z tym Chamem
![]() ![]() I próbował mnie ugryźć ![]()
#3611 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Chamisko śliczniusie ![]() Leniuszka na dzień dobry zaspana: Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-06-07 o 04:46 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tamto zdjęcie wstawilam zaraz po zrobieniu, świeżutkie ![]() ![]() Kryśka rewelacyjnie ubarwiona ![]() ![]() A w Leośkę taką senna sczupurzoną tylko nosek włożyć i niuchać, niuchać! ![]() Przeurocze dziewczyny.
![]() |
#3613 |
Zadomowienie
|
Widzę że jakis dzień zdjec więc i ja dodam mojego łobuza
![]() 1. Taki byłem mały ![]() 2,3 Wyjadam kolendre 4,5 Ta woda w misce jest niedobra - wolę z kranu ![]()
#3614 |
Nie depcze krokusów
|
Horus wie, co dobre.
Bure rządzi! O Ty niedobra... Śpisz, kiedy kotkowi się nie chce...
![]() |
#3615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3616 |
Raczkowanie
|
iwona, ale masz pięknego kotka! śliczne cętki!
![]() Mój wstręciuch dzisiaj uciekł mi na dwór! nalatałam się nieźle, później miauczał strasznie przy oknie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
wiem, że się wtryniam brzydko w wątek...
pisałam wcześniej do was ![]() ogólnie mysz złapana, w pułapkę dzisiaj z rana weszłam do łazienki i zobaczyłam ![]() a 2 miesiące jakoś pułapka stała i nagle się złapała mazepa... ![]() w każdym razie - mam okazję wziąć kotkę, ma ponad 2 miesiące ![]() czytam o waszych historiach, opowieściach jak to fajnie mieć kota i chyba chciałabym spróbować ![]() dzisiaj nawet zabawkę kupiłam ![]() 1. w każdym razie definitywnie transporter mi jest potrzebny aby kotkę odebrać z jej dotychczasowego miejsca czy istnieją jeszcze jakieś inne sposoby??? 2. mam bardzo małą łazienkę i kuweta tylko odkryta mi się zmieści, chociaż nie jestem pewna, i zastanawiam się aby kuweta po prostu stała w kuchni, tylko, że wtedy kupić zakrytą... 3. czytałam na temat żwirku , że najlepiej z drewna??? 4. czy gourmet gold, sheba też są do niczego tj. whiskas, kit e kat, pedigree ?? 5. czy spytać teraz właścicielkę tej kotki za czym ona przepada? co ona podaje jej do jedzenia??? no i nie wiem ![]() ![]() aaa i 6. jaką miskę? te podwójne odpadają i metalowe?
*** ❤ Kornelka 11.03.2010 Never ignore someone who cares for you because someday you will realize you have lost a diamond while you were busy collecting stones... Edytowane przez Kinqaa Czas edycji: 2012-06-07 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zadomowienie
|
Do mojej 2-letniej Duśki dołączyła 4-tygodniowa Mela, praktycznie wydarta śmierci.
Pierwsze dni są ciężkie, na początku się omijały, teraz - po 3 dniach biegają za sobą i prychają. Mam nadzieję, że z czasem się pokochają (liczę na to ![]() ![]() Mała jest słodka, ma różowy nosek i poduszeczki łapek też różowiutkie, wyglądają dosłownie jak żelki ![]() Edytowane przez agnieszka1970 Czas edycji: 2012-06-07 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | ||
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() sluchaj czym go karmisz bo siersc az mu sie blyszczy ????
![]() |
#3621 |
Nie depcze krokusów
|
judith8 - bo kot Iwony jest rasowy, dlatego wygląda jak rasowy lampart. Patrz, jakie cudne:
http://www.google.pl/search?q=kot+be...w=1276&bih=807 Kinqaa - Transporter jest niezbędny. Najlepszy plastikowy, bo wiklinowy ciężko domyć, jak zabrudzi odchodami w trakcie jazdy. W sklepach internetowych podane są wymiary kuwet, swoją kupowałam po zmierzeniu wolnej przestrzeni w małej łazience. Mam odkrytą. Jeśli chcesz postawić gdzie indziej, to faktycznie lepiej krytą. Zapytaj obecną właścicielkę, co mała je i do czego się załatwia. Używam drewnianego żwirku, bo można go spłukiwać w toalecie, ale zastanów się najpierw, jakiej szerokości masz odpływ i czy jest skłonny do zapychania. Miski to tania rzecz, mam kilka plastikowych na jedzenie i ceramiczną na wodę. Mój kot preferuje i tak picie z kranu. Poszukując karmy, patrz na skład. Zawartość mięsa powinna wynosić kilkadziesiąt procent. W czy KK ma 4%, reszta to wypełniacze, a kot przecież nie je na śniadanie musli. agnieszka1970 - Śliczna kicia, i mała, i duża. Cieszę się, że pomogłaś bidulce!
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-06-07 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Żwirku też używam drewnianego - z tego samego względu. Do toalety, spuszcza się wodę i po kłopocie ![]() Miski - ja mam ceramiczne na suchą karmę, szklana głębszą na wode i talerzyki płaskie na karmę mokrą. Kuweta - najlepiej kryta. Miałam i taka i taką, przy odkrytej dużo więcej żwirku wysypywało sie na zewnątrz. Teraz mam krytą, taka narożną w łazience i jest super praktyczna. Jeśli chodzi o karmę - suchą mam dobrą (Royal Canin), kupuję też saszetki i puszki zwykle gourmet - i tak kończy się na wylizywaniu sosu. Dodatkowo daje surową wołowinkę raz na 2-3 dni. Moja brytyjka jest wybredna - nic więcej "normalnego" nie je. Nowy mały koteczek wsuwa wszystko - jajeczko, szyneczkę... i to, co zostanie w miskach "starszej siostry" ![]() Aha, mleka żadnego nie daje - do picia tylko woda. Edytowane przez agnieszka1970 Czas edycji: 2012-06-07 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3625 | ||
|
Cytat:
Miałam kuwetę i w kuchni, i w łazience. Zdecydowanie polecam łazienkę. Moja kotka miała taki zwyczaj, że zawsze załatwiała się, jak sąsiedzi wpadali na kawę ![]() ![]() Teraz mam kuwetę w łazience i jest ok. 3. Ja kupuję Carrefourowy. 4. Wiem, że jak kupowałam Shebę w takich małych pojemnikach, mój Cham dostawał świra. Jedna kosztowała 5 zł, a dziennie zjadał 4-5, więc wiesz... 5. Pewnie, że spytaj. W razie Whiskasa będziesz mogła doczytać , jak przestawić kota na inny pokarm. 6. Plastikowe miski podwójne odpadają. Kup takie metalowe w stojaku. Jednorazowy wydatek na długi czas. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() ![]() Nimfa u mnie w kuchni nie ma stołu, przy którym się siada i je ![]() ![]() Szczególnie główkuję się nad miejscem na kuwetę z tego tytułu, że łazienkę mam bardzo, bardzo ciasną i praktycznie nie ma gdzie wcisnąć tej kuwety. A zakryta jeszcze więcej miejsca zajmuje, tylko, że ja definitywnie chce zakrytą - z tego względu, że też mam 2latkę w domu ![]() Zrobię wam zdjęcie mojej łazienki później i wstawię jak to wygląda ![]() Właściciel mieszkania zgodził się na kota, ale ma nie zdewastować wykładzin... i co ja biedna pocznę - to ja nie wiem... czy dam radę nauczyć kota aby drapał tylko drapak? ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Transporter - taki Miski - klik Łóżko????????? nie wiem czy kupować? klik Drapak klik Kuweta klik Tu jest żwirek - tylko nie wiem który? klik I pewnie taka szczotka do zdejmowania włosów też mi się przyda? klik oczywiście te łopatki do żwirku, jedzenie dla kotka , zabawki różne... o czymś pewnie zapomniałam?? ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- właścicielka napisała,że kotka pije mleko z ciepłą wodą i je suchą karmę (tylko nie wiem jaką ![]() ![]()
#3627 |
Nie depcze krokusów
|
Kinqaa - miski lepiej kupić 2 bądź 3 różne.
Drapak jest tak malutki, że aż bezsensowny. To jest właśnie istotne, JAKĄ suchą karmę zjada. Co to za właścicielka, niesterylizowana kotka się jej puściła? Kot nie może pić krowiego mleka ani jeść kiełbasy.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-06-07 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kinqaa witaj ![]() ![]() Horusek jak zawsze superprzystojny ![]() Agnieszko1970 obie kiciunie przeurocze, a maleństwo do schrupania ![]() ![]() ![]() Krystyna vel Braveheart ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-06-07 o 22:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
Moje panny mają rozwolnienie po mleku.
Pamiętam z dzieciństwa u dziadka na wsi koty dostawały codziennie mleko prosto od krowy..i nic im nie było, moje nie tolerują..Ale tamte koty dostawały jedynie to mleko, o resztę musiały same się zatroszczyć, jak to na wsi, myszy miały łowić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.