Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 09:20   #3601
Kalpana
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

hej

idę na śniadanko, a potem lecę do mamci jak wrócę, to pewnie znowu będzie kupa stron do nadrabiania.....

jak się obudziłam w nocy i nie mogłam zasnąć, to mi przyszedł do głowy tytuł na następny nasz wątek, ale nie wiem czy Wam się spodoba jakby co to podaję, bo później mogę zapomnieć
"Już za trzy miesiące przytulimy nasze Brzdące"

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:32   #3602
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
co się dzieje z gda i niegrzeczną ???????
Gda się na momencik pojawiła chyba 2 dni temu i pisała, że ma sesje i nie ma czasu (chyba nic nie pokręciłam)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:39   #3603
karolluki
Raczkowanie

no w końcu dotarłam do domu, przeżyłam glukozę chociaż ciężko było i idę robić obiad, a najpierw coś zjeść bo chyba umrę śmiercią głodową
Malutka też chyba głodna bo tak kopie że aż mi brzuch podskakuje, no chyba że się jej nie spodobała ta glukoza tak jak mi i postanowiła mnie pokopać
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:47   #3604
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Jednak lepiej mi się śpi w mieszkaniu, mam wygodniejsze i większe łóżko
Lecimy z tymi stronami, że ja aż nie nadążam czytać. Mężuś odebrał wyniki posiewu, miał mi przywieźć ale stwierdził, że znów chorób dodatkowych mi przybędzie, bo ja specjalistka od analizowania wyników
Wczoraj mi paznokcie u stóp zrobił tzn, obciął i zmył lakier, aż w szoku jestem do dziś. Zaraz muszę się do stanu używalności doprowadzić.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Wlasnie nie,ale tylko na poczatku udzielalam sie w klubie tzn.dodawalam zdjecia,pisalam o sobie,a potem udzielalam sie tylko na wspolnym watku i nie wchodzilam juz tak czesto do klubu bo nie umialam sie tam odnalezc tzn.niewiedzialam jak sie tam pisze itd po prostu gubilam sie.A jak odeszlam juz z klubu to wszystkie dziewczyny z watku przeniosly sie do klubu wlasnie i tylko tam sie udzielaja a watek opustoszal.na prawde poczulam sie jak smiec,mimo ze jestem Bogu ducha winna.
Oj to nie ładnie z ich strony. Nie dobre koleżanki tam były My Cie stąd nie wygonimy, możesz z nami zostać jak długo będziesz chciała

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34531487]ach te chłopy.mój mnie też dziś olał.wolał do pracy isc niż posmutać dziś ze mna w domu i ponaprawiac mi dekoder żebym sobie porodówke na tlc pooglądała i inne ważne programy moje[/QUOTE]

Ja się zastanawiam czy pakietu nie poszerzyć żeby tą porodówkę oglądać. Ale nie mam zdrowia, jak kanałów miliony a ja tam nic dla siebie nie znajde. Zmiejszyłam pakiet w Cyfrowym Polsacie na 14,90 i mam podstawowe programy i powiem Wam że jestem zdrowsza i mniej się denerwuje Chociaż brakuje mi TVN Style

Cytat:
Almariel dlatego wlasnie mam awarie do klubow i boje sie ze po prostu tak od siebie mnie wyrzucicie i znowu bede sie błąkac sama po wizazu...
No to może rzeczywiście ten klub darujmy sobie narazie. Zielona w nocy spać nie będzie mogła, bo będzie się bała, że ja z klubu wywalimy

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Które kółka są lepsze do wózka- piankowe czy dmuchane? Bo już zapomniałam
Dmuchane, bo lepiej amortyzują, ale wózki z piankowymi są z reguły lżejsze. Kiedyś widziałam wózek gdzie pianka na kołach była doszczętnie zdarta. Nie polecam, nieestetyczne to jest.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to prawda czy jakieś pierdoły mi kumpela zleksza niedorozwinięta opowiada, że jak sie ma zgage w ciąży to przez to że dziecko ma włoski??
Jak dla mnie to raczej bzdety jakieś bo niektóre mają zgage całą ciąże a dzieciak nawet nie jest w pełni rozwinięty

Ja od trzech dni sie zmagam z tym cholerstwem ...
No mój mały to będzie miał włosy do pasa, taką zgage miewam Ale nauczyłam się z nią żyć...

Cytat:
ja przy Oskarze mialam potworne zgagi i urodzil sie z bardzo mala iloscia wlosow,wiec jest to glupota

Zapomnialam dodac,ze moj tz zgodzil sie na imie Dominik,wiec chyba juz tak zostanie oczywiscie mam nadzieje,ze nic sie w tej kwestii nie zmieni. Zreszta zobaczymy jak przyjedzie co mi wtedy powie bo przez smsy jest taki dobry i kochany
ale w sumie mozna mi juz wpisac na pierwszej stronie ze Dominik
Mój mąż chciał Dominika ale jakoś wybraliśmy Bartosza, Choć nie raz wracał do tego imienia. Kiedyś znów zaczął wracać do innych imion to mu powiedziałam, że Bartosz jest imieniem bliźniaczym do jego bo też kończy się na "sz". Od tej pory jest Bartosz i koniec

Cytat:
Gda ostatnio była i pisała, że ma sesje i nie ma czasu. Niegrzeczna natomiast sama zajmuje się domem bo mama znów w szpitalu i też wspominała, że może rzadziej wpadać.
Stary 2012-06-06, 09:52   #3605
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Konczi nie myśl sobie, że ja mieszkam w jakimś apartamentowcu. Również mieszkam w typowym blokowisku, tylko, że w tym bloku ktoś już wiele lat temu zaadoptował jakieś większe pomieszczenie w piwnicy i zagospodarował je jako siłownie. A my na parterze mieszkamy, więc słyszymy wszelkie odgłosy dochodzące stamtąd. Ja w sumie całe życie mieszkam w blokach, więc marzy mi się gdzieś za kilka lat jakiś choć malutki domek, ale bez sąsiadów za ścianą i z własnym, niewielkim ogródkiem. Oj, te marzenia. Dobrze, że nic nie kosztują.

hehe no mi tez się mały domek marzył ale po pewnych przeżyciach odpuściliśmy temat i zostaliśmy w naszym M4

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Acha. hm... no coż ja nie mam suwaczka ale wg kalendarza se policzyłam i też mam 100

Gda nie podała tel. więc nie ma szans się z nią skontaktować, ale niegrzecznej chyba był na liście

to prawie tyle samo mamy będzie grupowe rozpakowanie hehee ....
hmm trzeba do niegrzecznej napisać oo tak .... a na gda poczekamy grzecznie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

Konczi ty widze fanka Julkii ja swego czasu oglądałam majke julki nigdy nie widziałam, ostatnio mnie tylko sasiadka oświeciła o co chodzi. Bardzo często u nas na osiedlu kręcą, podobno ( sasiadka) jeden z bohaterów w naszym budynku mieszka jak ja mogłam tego nie wiedziec

lubię sobie julkę zobaczyć ale nie koniecznie dzień w dzień ... chociaż przerwa wakacyjna dość długa yhhh

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
ta pogoda już mnie słabi, wiecznie zimno i bez słońca to mogłoby sie chociaż na ten długi weekend wypogodzić co by sobie człowiek mógł słoneczka troszke nałapać

No to z tym imieniem masz gorzej bo tak jak kiedyś już któraś mówiła, że męża nazwisko będzie nosić to imie wybieram ja mój biedak sobie to do serca wziął aż mi sie żal zrobiło no a od początku miał być Damian tyle tylko że mi sie o Alanie zapomniało, a teraz jest jak jest

u mnie teraz słoneczko ale z drugiej stron y chmurzyska idą ... od Ciebie właśnie jakieś ...
no nic z imionami to problem straszny ... ale ja czekam obaczymy jak malusia się urodzi ... może będzie Laura ? ooo hehe Emilka lub Olivcia ? no nic do września jeszcze troszkę

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Gda się na momencik pojawiła chyba 2 dni temu i pisała, że ma sesje i nie ma czasu (chyba nic nie pokręciłam)

yhymmm no to jest usprawiedliwiona ....

a do mnie zadzwoniły dziewczyny z pracy i rozmawiałyśmy ponad 30 minut ... telefon gorący hahaha

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
hej

idę na śniadanko, a potem lecę do mamci jak wrócę, to pewnie znowu będzie kupa stron do nadrabiania.....

jak się obudziłam w nocy i nie mogłam zasnąć, to mi przyszedł do głowy tytuł na następny nasz wątek, ale nie wiem czy Wam się spodoba jakby co to podaję, bo później mogę zapomnieć
"Już za trzy miesiące przytulimy nasze Brzdące"

Tamlin zapisz kochana tą nazwę ... później będziemy wybierać która się bardziej podoba więc czekamy na kolejen
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:58   #3606
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Koczi do mnie jak dzwoni koleżanka, z którą spędziłam praktycznie całe życie, a teraz tak się złożyło, że obie w ciąży jesteśmy i obie na wrzesień poród mamy to rozmaiamy 2 godziny. Telefon ulega przegrzaniu...

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

To u mnie w takim razie też niedługo studniówka nawet jutro chyba choco liczyłas?

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Tak, tak, tak, jutro 100 dni do porodu,
ide na dyskoteke
Stary 2012-06-06, 09:59   #3607
kraven
Zakorzenienie

Ja też ostatnio miewam zgagę, ale głównie po słodkim.
Oddałam Kajaja słoneczko i teraz u mnie nie ma

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Gratuluje studniówek.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:00   #3608
monarika
Wtajemniczenie

Cześć
U mnie nawet słoneczko zaczyna się przebijać przez chmury więc może dzionek nie będzie taki zły

Cytat:

[/COLOR] i chciałam oświadczyć iż wg mojego suwaczka do narodzin Niuni pozostało 100 dni
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:04   #3609
Kalpana
Zakorzenienie

Kochane co lepiej wybrać- sól fizjologiczną czy wodę morską?

K

Sz
Stary 2012-06-06, 10:10   #3610
Iwoncia81
Zakorzenienie

ja chce słoneczko a znikło w pierony i chyba juz nie wyjdzie

na zgage własnie zjadłam pomarańcze, pomogło tylko ciekawe na jak długo

w ogóle to ja chyba znowu pójde spać
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:13   #3611
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Zależy do czego chcesz używać sól morska jest dobra do czyszczenia noska, natomiast ja soli fizjologicznej używałam do przemywania oczu.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:16   #3612
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
no w końcu dotarłam do domu, przeżyłam glukozę chociaż ciężko było i idę robić obiad, a najpierw coś zjeść bo chyba umrę śmiercią głodową
Malutka też chyba głodna bo tak kopie że aż mi brzuch podskakuje, no chyba że się jej nie spodobała ta glukoza tak jak mi i postanowiła mnie pokopać
Albo się jej spodobała i hasa radośnie

Cytat:
W aptece dla mnie pani poleciła morską jako lepszą. Przypuszczam jednak, że chyba różnica żadna

Konczi ja ci egzaminów nie pogratulowałam, ale ze mnie gapa

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Koczi do mnie jak dzwoni koleżanka, z którą spędziłam praktycznie całe życie, a teraz tak się złożyło, że obie w ciąży jesteśmy i obie na wrzesień poród mamy to rozmaiamy 2 godziny. Telefon ulega przegrzaniu...

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

To u mnie w takim razie też niedługo studniówka nawet jutro chyba choco liczyłas?

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

ide na dyskoteke
o la............ to imprezujmy

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:22   #3613
Kalpana
Zakorzenienie

Elena no właśnie też mi się wydaje, że różnicy nie ma, ale może któraś jest wygodniejsza w użyciu czy coś

Bafi
do przemywania oczu będę chyba używać przegotowanej wody, to pewnie fizjologiczna będzie mi zbędna.
I dziękuję Wam za odpowiedź

K

Sz
Stary 2012-06-06, 10:23   #3614
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

ide na dyskoteke

hehehe ... no przynajmniej wspólny temat macie nie ? moje babeczki musiały wrócić do pracy ale może po weekendzie mnie nawiedzą fajowo

na którą do lekarza???

ja dzisiaj po l4 lecę ciekawe czy będę miała wizytę skoro 2 tyg temu miałam hmm pewnie mnie zbada i zobaczy jak ma szyjka .. kciuki trzymać !!!!

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Albo się jej spodobała i hasa radośnie

W aptece dla mnie pani poleciła morską jako lepszą. Przypuszczam jednak, że chyba różnica żadna

Konczi ja ci egzaminów nie pogratulowałam, ale ze mnie gapa

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

o la............ to imprezujmy

dziększyn

jejku ale mi się nic nie chce ... a nic nie muszę robić i dzisiaj się nie uczę nawet nie zaglądam do książek lalalal
Stary 2012-06-06, 10:24   #3615
gda
Zakorzenienie

Jestem, żyję i... się uczę... Buuuu!

My jutro mamy naszą studniówkę

Wczoraj weszłam na wagę i jest już 9 kg na plusie... Będę grubasem!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:25   #3616
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Zależy do czego chcesz używać sól morska jest dobra do czyszczenia noska, natomiast ja soli fizjologicznej używałam do przemywania oczu.

czyli trzeba nabyć i morską i fizjologiczną?

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Jestem, żyję i... się uczę... Buuuu!

My jutro mamy naszą studniówkę

Wczoraj weszłam na wagę i jest już 9 kg na plusie... Będę grubasem!

jesteś nareszcie no ! już za Tobą II list wysłałam .. III byłby z zapukaniem do drzwi no !!
Kochana zleci po narodzinach zobaczysz szczypioreczku nasz kochany
Stary 2012-06-06, 10:28   #3617
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Ja śmigam na 18:15, bardzo się boje czego się tam dowiem
Konczi to kciukasy zaciskam żeby ta szyjka była taka jak powinna
Czytałam ze szyjka już sie nie wydłuży jak się skróciła. A ginek mówił co innego już sama nie wiem
Stary 2012-06-06, 10:29   #3618
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Elena no właśnie też mi się wydaje, że różnicy nie ma, ale może któraś jest wygodniejsza w użyciu czy coś

Bafi do przemywania oczu będę chyba używać przegotowanej wody, to pewnie fizjologiczna będzie mi zbędna.
I dziękuję Wam za odpowiedź
Jak wody dla dzieciaczka to nie wiem, ale to chyba to samo. Ja miałam Tetrisal i Quixx. Pierwsze było fizjologiczną drugie morską. Oba w atomizerze, dobrze się aplikowały. Moja bratówka chyba miała Sterimar do noska dla małej, to chyba jest morska woda. Też w atomizerze, tylko miał inny kształt. Taki ukośny.

Stary 2012-06-06, 10:33   #3619
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

czyli trzeba nabyć i morską i fizjologiczną?

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

ja nabyje obie, na wszelki wypadek kciuki za wizyte

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 10:35   #3620
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Ja śmigam na 18:15, bardzo się boje czego się tam dowiem
Konczi to kciukasy zaciskam żeby ta szyjka była taka jak powinna
Czytałam ze szyjka już sie nie wydłuży jak się skróciła. A ginek mówił co innego już sama nie wiem
kochana raczej nie ma szans na wydłużenie jej ale może się poprawić jej twardość a to też ważne przecież ... więc trzeba być dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja nabyje obie, na wszelki wypadek kciuki za wizyte
Stary 2012-06-06, 10:36   #3621
zielona1911
Zakorzenienie

a ja mam dobry humor dzis bo dzwonilam do wlascicielki tego mieszkania na ktore chce sie przeprowadzic na dniach i okazalo sie ze trzyma dla nas to mieszkanko widocznie musialam ja przekonac przez telefon,ale bardzo sie ciesze,bo troche kosztow nam odpadnie bo tansze i nie ma pieprzonego junkersa bo ciepla woda w czynszu jest Metraz wiekszy i wogole jakos tak fajnie zaczac nowy rozdzial w zyciu,jeszcze jakby dzidzius byl juz przy nas to bylaby bomba
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:36   #3622
aga_ton
Wtajemniczenie

dzień dobry

ja dziś od rana na nogach ale teraz jestem taka senna, że chyba powędruje na drzemkę, oczy same mi się zamykają. poza tym pogoda do dupy, że nawet mi się z psem wychodzić nie chce. otworzę drzwi na taras i go wypuszczę. niech sam pobiega

Cytat:

i chciałam oświadczyć iż wg mojego suwaczka do narodzin Niuni pozostało 100 dni
gratulacje

Cytat:

oj nie nie żyto ważna sprawa hyhyhy .... piwo se wyprodukuję i będę miała jak się rozpakuję bhahahaaa
dziewczynki, a po co Wam to żytko, jeśli można wiedzieć? ja sieję tylko przed wielkanocą i teraz zachodzę w głowę dlaczego Wy siejecie teraz

Cytat:
gda meldowała się ostatnio, że nie ma jej z nami bo sesja w pełni i biedaczka zakuwa...

a co z niegrzeczną to nie wiem
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:38   #3623
zielona1911
Zakorzenienie

a co do klubu to ja moze nawet jestem za, napisalibysmy cos o sobie,dodali zdjecia,poznalibysmy sie bardziej i ewentulanie bardziej intymne problemy pisalibysmy tam,ale tylko wtedy sie zgodze jezeli watek bedzie dalej tętnil zyciem i nikt mnie z klubu nie wyrzuci
Stary 2012-06-06, 10:39   #3624
caterinazeta jones
Raczkowanie

Dzień doberek mamuśki

Mogłaby się w końcu pogoda poprawić poszlibyśmy z małym poleżeć na leżaczku...a tu niestety mogę o tym zapomnieć bo zimno i pochmurane...

Ogólnie mam lenia na wszystko...we wtorek mam wrócić do pracy a strasznie mi się nie chce mam pisać pracę dyplomową a mi się nie chce a takie miałam ambitne plany żeby obronić sie w czerwcu ale juz nie zdażę na lipiec hcyba juz też nie... no ale jak się zmusić do pisania tej pracy? wolę na allegro oglądać ciuszki i szukać czegos dla małego...

aa powiedzcie czy wy też tak czasem macie że jak coś zjecie to nie spodoba się to waszej dzidce? bo ja czasem tak mam że jak coś zjem małemu nie spasuje to mam przez minutę dwie okropny ból brzucha jakby mały chciał powiedzieć "jezu matka nie jedz tego bo nie lubie" taki mały a juz taki wybredny

...
caterinazeta jones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:41   #3625
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
a ja mam dobry humor dzis bo dzwonilam do wlascicielki tego mieszkania na ktore chce sie przeprowadzic na dniach i okazalo sie ze trzyma dla nas to mieszkanko widocznie musialam ja przekonac przez telefon,ale bardzo sie ciesze,bo troche kosztow nam odpadnie bo tansze i nie ma pieprzonego junkersa bo ciepla woda w czynszu jest Metraz wiekszy i wogole jakos tak fajnie zaczac nowy rozdzial w zyciu,jeszcze jakby dzidzius byl juz przy nas to bylaby bomba
Zielona ale się cieszę że sprawy zaczęły się wyjaśniać muszę przyznać że to miłe ze strony tej babeczki. Myśmy podobną sytuację mieli z naszym domkiem jak to małżeństwo zobaczyło nas, że będziemy przyszłymi rodzicami to zagwarantowali nam, że bez względu ile osób obejrzy ten dom to my jako że pierwsi będziemy mieli prawo pierwokupu. Myśmy długo nie czekali, w niedziele obejrzeliśmy, potem krótka narada z naszym kolegą który był świeżo po wybudowaniu własnego i w środę już negocjowaliśmy cenę z pozytywnym efektem

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-06-06, 10:41   #3626
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caterinazeta jones Pokaż wiadomość
Dzień doberek mamuśki

Mogłaby się w końcu pogoda poprawić poszlibyśmy z małym poleżeć na leżaczku...a tu niestety mogę o tym zapomnieć bo zimno i pochmurane...

Ogólnie mam lenia na wszystko...we wtorek mam wrócić do pracy a strasznie mi się nie chce mam pisać pracę dyplomową a mi się nie chce a takie miałam ambitne plany żeby obronić sie w czerwcu ale juz nie zdażę na lipiec hcyba juz też nie... no ale jak się zmusić do pisania tej pracy? wolę na allegro oglądać ciuszki i szukać czegos dla małego...

aa powiedzcie czy wy też tak czasem macie że jak coś zjecie to nie spodoba się to waszej dzidce? bo ja czasem tak mam że jak coś zjem małemu nie spasuje to mam przez minutę dwie okropny ból brzucha jakby mały chciał powiedzieć "jezu matka nie jedz tego bo nie lubie" taki mały a juz taki wybredny
ja mialam cos podobnego w pierwszej ciazy,jak cos zjadlam to maly caly czas kopal.a jak zjadlam (pamietam do dzis) barszcz lub zurek to nawet nie drgnął i do dzisiaj tych zup nie lubi
Stary 2012-06-06, 10:42   #3627
Sojka1990
Zadomowienie

Dzień dobry
Pogoda do d*** choć przynajmniej nie leje tak jak wczoraj od rana do nocy.

Kurcze niby gin powiedział że to dobrze, ale powiedzcie mi czy któras z was też tak ma- na początku ciąży miałam 2,5kg na plusie-ważyłam 52, teraz od 4 wizyt, czyli 4 miesiące waga mi się nie zmienia-ważę 51,5kg różnica na każdej wizycie wynosi ok 100gram raz w góre raz w dół. Czyli że co? skoro mała rośnie no bo jakoś tam rośnie a mi kilogramów nie przybywa to oznacza że jedzonka nie wystarcza dla mojego organizmu i zwyczajnie w świecie chudnę na rzecz dzieciątka, ja tak to rozumuje a lekarz mówi że to bardzo dobrze i żebym przypadkiem nie próbowała nadrabiać tłuszczem, a ja nie wiem co myśleć. czy wpychać w siebie więcej? bo się jeszcze okaże że jak urodze to będę ważyła 5kg mniej niz przed ciążą
Stary 2012-06-06, 10:45   #3628
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez caterinazeta jones Pokaż wiadomość
Dzień doberek mamuśki

Caterin przede wszystkim witaj i rozgość się

Oj przerabiałam ten problem przerabiałam. Nasza Konczi też jest na tym samym etapie, czyli praca dyplomowa. Powiem tak, ja swoją pracę przesunęłam prawie o pół roku, raz że małe dziecko Klaudia miała ledwie rok z haczykiem, do tego odpowiedzialny projekt w pracy i roboty co nie miara. Zadbałam tylko o to by w czerwcu zdać wszystkie egzaminy w pierwszym terminie a potem na spokojnie przygotowałam się do pracy mgr. Poszło dobrze i nie żałuje.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-06-06, 10:46   #3629
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Zielona ale się cieszę że sprawy zaczęły się wyjaśniać muszę przyznać że to miłe ze strony tej babeczki. Myśmy podobną sytuację mieli z naszym domkiem jak to małżeństwo zobaczyło nas, że będziemy przyszłymi rodzicami to zagwarantowali nam, że bez względu ile osób obejrzy ten dom to my jako że pierwsi będziemy mieli prawo pierwokupu. Myśmy długo nie czekali, w niedziele obejrzeliśmy, potem krótka narada z naszym kolegą który był świeżo po wybudowaniu własnego i w środę już negocjowaliśmy cenę z pozytywnym efektem
Tu super,ze Wam sie udalo.Ja jej nie mowilam o ciazy tylko ze mam jednego synka czteroletniego.
Ogloszenie na necie pojawilo sie 31.05 wiec w sumie ok 11 dni czeka na nas,przedstawilam jej sytuacje ze jeszcze tutaj mam umowe i czekam na meza,ale widac ze konkretna babeczka,wiec nie bedzie z nia problemow tak jak z tą.Chce na nas przepisac prąd i gaz,wiec bardzo sie ciesze,bo ta nawet mi rachunkow nie pokazywala i kazala placic 8zl za kubik wody a okazalo sie ze woda w czynszu ale nie klucilam sie bo nie mialam sie gdzie podziac.tak samo jak nie mialam dostepu do piwnicy i skrzynki na listy-gdzie czesto gesto czytala nasza korespondencje.
Stary 2012-06-06, 10:46   #3630
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

świetnie

Cytat:
a co do klubu to ja moze nawet jestem za, napisalibysmy cos o sobie,dodali zdjecia,poznalibysmy sie bardziej i ewentulanie bardziej intymne problemy pisalibysmy tam,ale tylko wtedy sie zgodze jezeli watek bedzie dalej tętnil zyciem i nikt mnie z klubu nie wyrzuci
ani mnie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Pogoda do d*** choć przynajmniej nie leje tak jak wczoraj od rana do nocy.

Kurcze niby gin powiedział że to dobrze, ale powiedzcie mi czy któras z was też tak ma- na początku ciąży miałam 2,5kg na plusie-ważyłam 52, teraz od 4 wizyt, czyli 4 miesiące waga mi się nie zmienia-ważę 51,5kg różnica na każdej wizycie wynosi ok 100gram raz w góre raz w dół. Czyli że co? skoro mała rośnie no bo jakoś tam rośnie a mi kilogramów nie przybywa to oznacza że jedzonka nie wystarcza dla mojego organizmu i zwyczajnie w świecie chudnę na rzecz dzieciątka, ja tak to rozumuje a lekarz mówi że to bardzo dobrze i żebym przypadkiem nie próbowała nadrabiać tłuszczem, a ja nie wiem co myśleć. czy wpychać w siebie więcej? bo się jeszcze okaże że jak urodze to będę ważyła 5kg mniej niz przed ciążą

Myslę, że skoro nie jesteś głodna to poprostu jesz mądrze czyli dla dwóch a nie za dwóch. Poza tym do końca ciąży jeszcze troszkę czasu jest. A nuż nadrobisz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości