|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII
Cytat:
Cytat:
Sama preferuję układanie kolorami; bluzki, swetry, koszulki mam poukładane w kilku kupkch: białe, czarne, różowe/fioletowe i morskie/granatowe; jedna kupka z dżinsami granatowymi i jedna ze spodniami czarnymi/szarymi ![]() Cytat:
rzyrafki. Ja specjalnych wymagań nie mam, no może poza widelcami... lubie jak mają długie zębyDziś przeglądałam nową gazetke z Reala, żele OS są w cenie promocyjnej 6,99zl, ale nie wiem czy te nowe wersje są u nich dostępne. Paskudna Sephora wysłała kupon i mi Mnie chyba nic nie kusi... Kończy mi się za to puder brązujacy Gosha, jeśli nie znajdę nic nowego(i równie fajnego) to kupię go ponownie. Biorę jeszcze pod uwagę Hoolę.Kilka minut temu przeglądałam portal miejski i migała tam reklama mówiąca, że w Douglasie(akurat w tym na końcu miasta!) jest wyprzedaż -50% na wszystko. Chyba czeka mnie jutro wycieczka.
|
|
#3602 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ach, Rosenthal
Póki co mam od nich tylko dużego, porcelowanego anioła, którego dostałam kiedyś w prezencie urodzinowym. ![]() Cytat:
A czy tam jest dużo przepisów np. na owoce morza, albo jakieś dziwne mięsa? Z takich na pewno bym nie skorzystała. Muszę poszukać gdzieś w necie spisu treści. Daj znać, jak wyszło ciasto ![]() Cytat:
Czekam na opinię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To jakaś szalona promocja, może będą go remontować albo zamykać, skoro to tylko w jednym D.? |
||||
|
|
|
#3603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Peeling szarlotkowy z Farmony? ![]() Cytat:
![]() Osobną jedną półkę mam na tzw. "dziady" czyli ubrania podniszczone, ale czasem zakładane do jakichś prac domowych czy mycia auta ![]() Na swetry grube i zimowe jest druga półka, potem trzecia na sweterki lekkie. 2 półki zajmują mi bluzki i topy, kolejna jest ze spódnicami i sukienkami. W części wieszakowej szafy wisi tylko parę kiecek eleganckich, żakiety i płaszcze. A wracając do kosmetyków, wczoraj użyłam nowej odżywki Fructis, zapach ma obłędny (marakuja ), działanie również super. Widać, że włosy były jakby bardziej błyszczące i miękkie. Do tego teraz rano są fajnie śliskie, grzebień mi się ślizgał po nich jak po maśle
|
|
#3604 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Raz był taki blog kulinarny jednej wizażanki, na którym pokazywała jedzenie na czarnych talerzach, ble! Jakie by te dania nie były, nie zachęcały mnie te zdjęciaTeż mi się nie podobają czarne płytki w łazience... Cytat:
Ale to przez to, że mam je dosyć wysoko - na wysokości oczu i przez to ciągle jest tam bałagan... Wolę wieszaki![]() W sumie to też lubię widelce z długimi zębami I nie znoszę bardzo płytkich i szerokich łyżek - ale to po prostu kwestia wygody![]() Cytat:
![]() Są takie przepisy - w osobnych działach jest o mięsie z koźlęcia, bażanta, królika itd - ale za jeden rodzaj mięsa jest 2-3 strony, więc nie tak dużo. Sprawdzę w domu ile w sumie jest o tych dziwnych mięsach ![]() Ciasto wyszło dobre - ale czego nie lubić w orzechach, własnym karmelu i kruchym cieście ze skórką cytrynową Tylko jest trochę za słodkie jak dla mnie - następnym razem dodam mniej cukru. Tylko kiedy będzie ten następny raz, skoro mam do wypróbowania ponad 2000 przepisów![]() Tak Wczoraj użyłam oczywiście i: zapach to po prostu zapach musu jabłkowego z cynamonem - moja babcia robi taki w słoikach. Zaskoczył mnie bardzo pozytywnie drobinkami - jest ich dużo, są spore i ostre. Nie jest może tak ostry jak Lirene, ale i tak mi się podoba
|
|
#3605 | |||||||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Eee, wczoraj by mnie żadna siła nie zmusiła do odwiedzenia SP.
W ogóle do pójścia gdziekolwiek po pracy.Cytat:
![]() Cytat:
będę pamiętać przy pieczeniu pierniczków.![]() Cytat:
dopiszę chyba do listu do św. Mikołaja albo jak mnie siostra zapyta co bym chciała pod choinkę to wskażę. Lubię książki kucharskie, a 3 kg kuchni włoskiej brzmi super.![]() Cytat:
Mi na szczęście Sephora nic nie przysłała na razie, więc nic nie kusi, a chyba i tak bym się raczej w miarę oparła. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a wszystko to przez sztućce z Ikei, które mamy, mają wąskie i głębokie łyżki i dziwnie się po nich je normalnymi.![]() Cytat:
Oczywiście o ile je powącham i mi się spodobają.Cytat:
![]() Jest ZIMNO makabrycznie, ja nie chcę tej wstrętnej mgły ani mrozu, ani nic takiego. Idę po drugą herbatę, muszę dojść do siebie.Wczoraj w końcu odpoczęłam, poćwiczyłam, upiekłam bułeczki ziołowe, pyszne wyszły.![]() A chwaliłam się, że litrowy Matrix to juz historia? Moge wyjąć ajerkoniakowy Guhl i się rozkoszować jego zapachem.
|
|
|
#3606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas kojarzę dwa, ale są daleko ode mnie, także nie chce mi się jechać ![]() poza tym mimo że dwa, to są w dwóch centrach handlowych po przeciwnych stronach jednej ulicy Cytat:
ubrania wychodzą takie mięciutkie, puchate chociaż w sumie im nowsza pralka, tym bardziej suche ubrania się z niej wyjmuje ![]() co do tych metek, to Zara np. na niektórych ciuchach ma "nie prać" albo "czyścić benzyną" nie wiem, może w pralniach chemicznych jakimś rodzajem benzyny czyszczą ![]() Cytat:
wolę tradycyjne, okrąglutkie elipsyo, ten http://www.ikea.com/pl/pl/images/pro...E131528_S4.jpg a jakie to bułeczki takie dobre?
|
|
#3607 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
uwielbiam je i to jedne z nielicznych które mi się podobają. Ale po tej łyżce naprawdę ciężko jeśc klasyczną.![]() Te: http://www.mojewypieki.com/przepis/p...olowe-buleczki Ja robiłam z ziołami prowansalskimi i bazylią, trochę mniej ziół niż w przepisie, bardzo fajne.
|
|
|
#3608 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ależ mam ochotę na takie słodkie ciasto ![]() Cytat:
Cytat:
Włożyłam dziś pierwszy raz kozaki, bo na botki było zdecydowanie za zimno Proszę o przepis na bułeczki, skoro takie pyszne, zrobiłabym sobie na orkiszowej mące Cytat:
W trzeciej pralni mi powiedzieli, że raczej nigdzie mi ich nie przyjmą, bo po pralniach juz się rozeszła ta informacja Wyprałam więc w domu, w chłodnej w wodzie, w dodatku odwirowałam na delikatnych obrotach - marynarki jak nowe, kolor jak nowy, nawet nie musiałam prasować ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam jeszcze chętkę na któryś z szamponów z tych nowych Fructisów, ale póki co wyjęłam z zapasów L`Oreal z mleczkiem pszczelim, który czekał w szafce chyba ze 3 miesiące ![]() Mi też zimno, siedzę z kominem na szyi, który wczoraj kupiłam
|
|
#3610 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ano jak nie możesz to szkoda, nie wiem czy jajko można czymś zastąpic?
W ogóle wczoraj byłam zachwycona maszyną do chleba - w czasie kiedy wyrobiła mi ciasto na bułeczki, ja przećwiczyłam całą płytę i doprowadziłam się do ladu po ćwiczeniach. Zupełnie nie poczułam tego że piekę bułeczki a jakbym miała to robić ręcznie to chyba by mi się nie chciało tak ambitnie.
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Przejrzałam nową gazetkę Hebe, jakoś nic mi się nie rzuciło w oczy
Fajny jest zestaw z L'Oreala (dwa kremy Nutri Gold i tusz Volumissime czy coś takiego), za 52 zł, ale nie potrzebuję ani kremów, ani tuszu isa, a ten komin to wełniany czy z akrylu? Ostatnio widziałam w Re ładny, ale był akrylowy i te nitki strasznie wychodziły.. ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Może powinnam namówić TŻ na maszynę do chleba, teraz będzie na nią miejsce
Edytowane przez snowqueen Czas edycji: 2012-11-15 o 11:30 |
|
|
|
|
#3612 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie najpiękniejsze sztućce ma Gerlach Cytat:
fajnie, że nie wymagają dużego wysiłkuCytat:
ja lubię zagniatać ciasto edit: doczytałam, że w niej też rośnie ![]() Cytat:
rano nie było ![]() edit2: hm, jednak u mnie ciągle wyświetlają się ulotki 2-14 listopada, podałabyś mi link do niej?
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2012-11-15 o 11:34 |
||||
|
|
|
#3613 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
My dostaliśmy do poużywania bo teściowej się znudziła.
![]() Ja mam upatrzony super komin i czapkę na targowisku i moim zdaniem w porówaniu do tego co oferują sieciówki to są super i cenowo i jakościowo (gość ma towar od małych polskich producentów głównie). Mam nadzieję, że dotrwają do soboty, bo się po nie wybieram. Warto się rozejrzeć w takich miejscach moim zdaniem w takich miejscach, wiadomo że dominuje chińska tandeta, ale można znaleźć coś fajnego. ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzucam fotę, bo nie widzę go na stronie Re.
|
|
#3615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I zawsze jest facet z piękną, srebrną biżuterią, taką artystyczną, ale niestety z roku na rok ma coraz wyższe ceny i to znacząco... ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- isa dzięki Bardzo ładnie wygląda, ale wydaje mi się, że to chyba nie wełna Chociaż mogę się mylić oczywiście.
|
||
|
|
|
#3616 | |||
|
Zakorzenienie
|
właśnie od kilku osób słyszałam, że na początku jest taki szał pieczenia, a potem stoi nieużywana..
Cytat:
sama ostatnio oglądałam piękną czapkę, sprzedawczyni pokazała mi katalog polskiego producenta, można u niej zamówić i przywiezie, gdyby nie fakt, że mam czapki, to pewnie bym się skusiła Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3618 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
I ładny masz kolor włosów.Cytat:
i oryginalnie handlowały tam wszelkie żółtki przyjezdne. U nas się to ucywilizowało, zamieniło prawie w centrum handlowe i oprócz wytworów azjatyckich można dostać fajne rzeczy rodzimych producentów często w przyzwoitych cenach.Cytat:
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Choć ja akurat na te kudły strasznie narzekam, bo mi się sprał mój ciemny brąz i mam teraz taką "kupę" wpadającą w rudość
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
oj nie
![]() edit: znalazłam to Lupoline niektóre są też dostępne tu: http://www.agatta.pl/95-czapki Cytat:
![]() fajna ta gazetka Hebe zwłaszcza Tresor Midnight Rose za niemal pół ceny sephorowej/douglasowej zainteresował mnie też zestaw Original Source z peelingiem, płynem do kąpieli i żelem ![]() widziałam też, że Revlon zrobił podróbkę Chubby Sticka
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2012-11-15 o 12:32 |
|
|
|
|
#3621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A te Revlony widziałam jakiś czas temu na zagranicznych blogach, ale dostałam jakiś czas temu dwa mini Chubby, nawet nie zdążyłam jeszcze przetestować, więc Revlon nie kusi.
|
|||
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym wolała mieć chłodny brąz, ale moje włosy również w naturalnym odcieniu zawsze wpadały w złotawo-rudawe refleksy.
Także chyba nigdy tych rudawych refleksów się nie pozbędę
|
#3623 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też lubię długie łyżek szerokich też nie bardzo, bo mam wąską szczękę i się po prostu nie mieszczą Oprócz tego, że dobrze dbają o marketing to ja nic o nich nie potrafię powiedzieć ![]() Cytat:
![]() Przesyłka 15 zł, chyba że zamówienie ma wartość > 100 zł, wtedy gratis ![]() Tu jeszcze znalazłam promocję na OS http://drogeriepolskie.pl/files/gaze...a_listopad.pdf ale też nie wiem cyz są nowe Rowerem nie tak całkiem daleko mam, ale raczej do końca gazetki się nie wybiorę.No nareszcie, gratulacje! Cytat:
A miałyście może stycznośc z technologią Samsunga EcoBubble? Prawdopodobnie nasza obecna pralka pójdzie na emeryturę do remontowanego mieszkania i tak się z tatą zastanawiamy czy wtedy tej nie kupić... Niby można prać w 15 stopniach i oszczędzać 70% energii, ale wiadomo jak to jest z tymi obietnicami ![]() Ze zdjęcia to średnio mi się widzi ten zestaw. Cytat:
Cytat:
|
|
#3624 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdzie jest taka drogeria? Ja wcale nie kojarzę... ![]() Cytat:
|
|
|
#3625 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ale cisza
![]() Kupiłam wczoraj ten tonik z kwasami AHA Dermiki i po analizie stanu mojego nosa rozważam coraz bardziej Pore Refiner. ![]() W ogóle to jak karolina pisała o beznadziejnym dozowniku to się zastanawiałam jaki to może być, bo oglądając wcześniej te buteleczki w drogeriach nie miałam pojęcia o co chodzi, a wczoraj jak użyłam... kto to wymyślił?
|
|
#3626 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Okazało się, że miałam jeszcze jeden żel Isany w zapasach - całkiem o nim zapomniałam i wczoraj znalazłam z tyłu szafki No ale to tylko 2 żele, w dodatku jeden niedługo przeleję do opakowanie na mydło do rąk Ja chyba zrezygnuję z nowych meteorytów, czytam opinie i widzę, że są pewnie bardziej błyszczące niż standardowe, a już te zwykłe są dla mnie błyszczące... Poczekam na zniżki poświąteczne (liczę na -30%) i kupię pryzmy![]() Super, ja piekłam z moichwypieków bułeczki z czosnkiem i pietruszką Pyszne, robiłam je więcej niż 6 razy.Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
)My mamy Gerlacha - Valor częściowo matowy, bardzo je lubię Mamy też jakieś z Ikei, ale nie znoszę ich, bo strasznie rdzewieją w zmywarce (niby nierdzewne, a robią się brązowe plamki...)Weź w ogóle przestań marudzić, masz ładny kolor włosów ![]() ![]() Cytat:
Hm, ciekawe tylko, czy zwyczajnie wybrudzone ubrania w 15 stopniach się dopiorą... Rety, jaka jestem ostatnio zmęczona Wracam do domu i od razu poszłabym spać - mam tak od poniedziałku, w ogóle się nie wysypiam, a śpię po 8-10 godzin! Czas zapaść z sen zimowy
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się strasznie podobają te nowe meteoryty, ale obawiam sie, czy by nie były za jasne dla mnie - po zdjęciach na blogi Sroki tak wnioskuję
|
#3628 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten Pharmaceris to tylko wygładził mi skórę i odrobinę wyrównał koloryt, liczyłam na jakieś oczyszczenie, a tu nic. ![]() Cytat:
![]() Jakie pryzmy kupujesz (rozumiem, że mowa o Givenchy) - prasowane czy sypkie? Ja mam sypkie i uwielbiam, ale prasowane też są cudowne (miałam z kolekcji Blooming, niestety były dla mnie za jasne, więc oddałam siostrze). Na -30% zamierzam kupić sobie coś fajnego Wczoraj widziałam super zestaw z tuszem Hypnose - dodatkowo były 3 miniaturki, Klasyczny Hypnose, Drama i Doll Eyes, po 2 ml, w sumie standardowy tusz 6,5 ml + gratis 6 ml! Bardzo kuszące, dla mnie o wiele ciekawsze gratisy niż standardowa dwufaza i czarna kredka. Cytat:
Dzięki, muszę pomyśleć, czy nie poprosić o nią św. Mikołaja... ![]() Cytat:
Cytat:
Miss Fancy Pants jest nie do zdarcia! Mam go na paznokciach od niedzieli rano i dopiero dziś pojawiły się mikroskopijne przetarcia na końcówkach. Już mi się trochę znudził Wczoraj dla odmiany dodałam jeszcze warstwę topu Diamond z Nails Inc., fajnie to wygląda.
|
|||||
|
|
|
#3629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chcę sypkie, pewnie najjaśniejsze Fajnie, że Ty też chwalisz, właśnie naczytałam się tyle opinii, a że skończył mi się Lucidity i używam tylko własnej mieszanki, to chcę w grudniu coś ładnego Haha, brzmi jakbyś kreskę na oczach robiła pół godziny A tak serio, to ja pracuję normalnie, no wczoraj dłużej, wracam ok. 18 i od razu bym szła spać, bo czuję jakieś przemęczenie...U mnie OPI Just spotted the lizard też od niedzieli i też nienaruszony, ale odrosły mi paznokcie, muszę je dziś pomalować
|
|
#3630 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam meteoryty Cytat:
Ja wcześniej długo używałam sypkiego Chanel, ale wycofali mój ulubiony odcień 50 i zdecydowałam się w końcu na pryzmy. Lucidity też miałam, lubiłam go, ale w Polsce nie ma dla mnie koloru, a nie chce mi się polować. Zresztą pryzmy wydają mi się lepsze. Cytat:
Musiałam wszystko robić w pośpiechu (kreski nie lubię malować "na szybko", zawsze mi wtedy coś nie wyjdzie), a z tego, co nie jest niezbędne, zrezygnować, także nie nałożyłam też bazy pod tusz, nie posmarowałam się balsamem, nie wypiłam herbatki... ![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

szuflady jak dla mnie to tylko na bieliznę się nadają.
Żel śliwkowy nie pachnie syropem klonowym, moim zdaniem przypomina aromat migdałowy - nie skuszę się na pewno

) - ma co prawda nowe opakowanie, ale mam nadzieję, że będzie dobry.
Czekam na opinię

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Choć ja akurat na te kudły strasznie narzekam, bo mi się sprał mój ciemny brąz i mam teraz taką "kupę" wpadającą w rudość