Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 19:32   #3601
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Mokka_83 raaany co za przeżycia, nie ma co się dziwić że się denerwujesz ja też bym chyba padła i ciągle biegała do gin. Co jak co ale jeszcze wersji o słabych naczynkach nie słyszałam... eh ważne, że z dzieckiem wszystko ok, a koniec I trymestru u Ciebie bliski, jeszcze dwa tyg ?
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 19:34   #3602
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
dziewczyny wy sobie (te co w PL) bo coś mnie słuchy doszły żeby było becikowe to trzeba mieć ileś wizyt w każdym trymestrze. więc jak 15 tydz a karty ciąży nie ma to może być problem jak nie wpiszą wizyt wcześniejszych.
........nie wiem czy teraz się coś zmieniło ale jak trz i pół roku temu urodziłam to karta w ogóle mi nie była potrzebna do becikowego ....
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 19:41   #3603
bmma
Zadomowienie

Dokładnie.
Co do becikowego, to pielęgniarka od gina, powiedziała, że liczy się, żeby być przed 10 tygodniem u gina. Podobno nie robią problemów pacjentkom i wypisują później jakieś zaświadczenie.
Ja w sumie to chodzę, do tego gina od kilku lat.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 19:41   #3604
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

nestelle wiesz u mnie tak pozno bd karta zakaldana, z powodu ze tutaj w norwegii kobieta ma prawo legalnie usunasc ciaze wlsnie do 12 tyg, potem jest to wrecz niemozliwe, no chyba ze faktycznie dziecko bd miala jakas wade mega ale to i tak ilestam osobowa komisja musi sie zgodzic.

no ja wcinam teraz kolacje, narobialm sobie 'kolorowych' kanapek. jak bylam mala zawsze lubial 'kolorowe' kanapki. jest maselko badz serke topiony, szyneczka, serek zolty, pomidorek ogorek yhmmmm zjem a pozniej obym nie zalowala haha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 19:42   #3605
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny wy sobie (te co w PL) bo coś mnie słuchy doszły żeby było becikowe to trzeba mieć ileś wizyt w każdym trymestrze. więc jak 15 tydz a karty ciąży nie ma to może być problem jak nie wpiszą wizyt wcześniejszych.
Obecnie max do 10-go tygodnia należy być u lekarza, aby potem mieć zaświadczenie od lekarza lub położnej, że było się pod opieką + kontrola con. 1 raz na trymestr, żeby dostać becikowe.

Zjadłam duży ząbek czosnku na 2 kanapeczkach, teraz zionę nim okropnie i trochę mnie mdli
I strasznie te cycki bolą...

Jutro sądny dzień, jej, chyba nie zasnę dziś na spokojnie...
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 19:49   #3606
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Immunoglobulinę i tak podaje się dopiero po porodzie, jeśli dziecko będzie mieć Rh+. Szczegóły tu: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,5141240.html
nie tylko po porodzie. Ja mialam zastrzyk immunoglobiny po kazdym zabiegu lyzeczkowania obu ciaz, w drugiej ciazy w przypadku plamienia rowniez mialam podana immunoglobine (ale w tym przypadku byla to zapobiegawczosc lekarza na wszelki wypadek). W przypadku krwawień tez najczesciej podaje sie immunoglobine.

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-09-07 o 19:58
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 19:57   #3607
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
nie tylko po porodzie. Ja mialam zastrzyk immunoglobiny po kazdym zabiegu lyzeczkowania obu ciaz, w drugiej ciazy w przypadku plamienia rowniez mialam podana immunoglobine (ale w tym przypadku byla to zapobiegawczosc lekarza na wszelki wypadek).
Uogólniłam, tam w artykule właśnie lepiej to było opisane - w sumie tylko ten link podrzuciłam, bo expertem od takich rzeczy nie jestem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 19:57   #3608
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

znalazłam na stronie zaświadczenie jakie trzeba mieć od lekarza - 3 wizyty w każdym trymestrze, o karcie ciąży nic nie pisze, ale na jakiejś podstawie te wizyty lekarz musi wpisać stąd może karta ciązy
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 20:04   #3609
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
znalazłam na stronie zaświadczenie jakie trzeba mieć od lekarza - 3 wizyty w każdym trymestrze, o karcie ciąży nic nie pisze, ale na jakiejś podstawie te wizyty lekarz musi wpisać stąd może karta ciązy
Chyba jednak 1 na trymestr
A tak btw, od stycznia 2013 zmieniają się przepisy i już nie dla każdego będzie becikowe, tylko dla rodzin o najniższych dochodach, nie znam szczegółów, ale ten próg będzie tak niski, że mało kto otrzyma pieniądze.
Stary 2012-09-07, 20:12   #3610
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny wy sobie sprawdźcie (te co w PL) bo coś mnie słuchy doszły żeby było becikowe to trzeba mieć ileś wizyt w każdym trymestrze. więc jak 15 tydz a karty ciąży nie ma to może być problem jak nie wpiszą wizyt wcześniejszych.

w każdym trymestrze musi być odnotowana jedna wizyta

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

joanna200
jeśli chodzi o leczenie kanałowe to matko jakie kosmiczne ceny macie
ja za leczenie kanałowe zapłaciłam 180zł.. a poza tym wydaje mi się, że leczenie zębów w ciąży jest chyba za darmo.. trzeba to sprawdzić..

też słyszałam, że leczenie zębów jest za darmo ale mój dentysta nie ma podpisanej umowy z NFZ

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 20:28   #3611
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba jednak 1 na trymestr
A tak btw, od stycznia 2013 zmieniają się przepisy i już nie dla każdego będzie becikowe, tylko dla rodzin o najniższych dochodach, nie znam szczegółów, ale ten próg będzie tak niski, że mało kto otrzyma pieniądze.
to dopiero jakiś projekt, jeszcze nie wiadomo kiedy i czy w ogóle wejdzie. A to chyba będzie dla rodzin które mają coś około 1920 zł/osobę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 20:35   #3612
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
to dopiero jakiś projekt, jeszcze nie wiadomo kiedy i czy w ogóle wejdzie. A to chyba będzie dla rodzin które mają coś około 1920 zł/osobę
O, myślałam, że mniej A to nie będzie tak źle
Stary 2012-09-07, 20:52   #3613
nestelle
Zakorzenienie

.....u mnie dziś była pierwsza akcja dobroczynna-pani w sklepie pomagała mi zakupy włożyć do koszyka......... - już się zaczyna....
a gdy przyszłam do przedszkola po moją córkę , jedna(na szczęście) babeczka stwierdziła ,że jak na 4 mies .-szybko widać....
super....,teraz tylko mi brakuje ukochanego() przeze mnie pytania :
" jeszcze nie urodziłaś ....??? " zadawanego natrętnie od 7 mies.ciąży......
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 20:59   #3614
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
.
strippi a jak tam córeczka,lepiej się czuje? temperatura spadła?
Przeważnie zwykłe przeziębienie szybko mija ,temperatura do trzech dni a potem jest ok...moje dzieciaki zawsze najdłużej męczyły się z uporczywym kaszlem albo katarem....Zresztą jest taka wredna pogoda....
No już lepiej, kaszle dość mocno, ale przestała gorączkować. No i znowu ma masę sił na psoty i demolkę domu

Cytat:

ojej... a skąd takie straszne informacje? Czytałam artykuły (chyba nawet Lunka mi kiedyś podesłała gdy ja się próbowalam uporać z moim krwiakiem), że kobiety miały krwiaki w całej macicy i do końca ciąży... i dzieci się zdrowe rodziły. A poza tym, mój krwiak się nie wchłaniał, tylko powoli się usuwał w postaci brązowych brudzeń/plamień
Od 5tyg miałam krwiaka, większego niż megi, brałam dupka i luteinę. Musiałam zrezygnować z pracy i leżeć. Te info wiem od mojej gin i ze szpitala o tym co może się stać. Co do wchłaniania, to wchłania się, ja na początku plamiłam, ale nie dużo, potem już przestałam i krwiak się wchłaniał, nie wydzielając nic. Najgorsze są krwiaki "nad" ja taki miałam :/ ile stresu i łez wylałam to moje, ale jest ok

Aha najlepsze na krwiaka jest leżenie plackiem!

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-09-07 o 21:04
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 21:25   #3615
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Od 5tyg miałam krwiaka, większego niż megi, brałam dupka i luteinę. Musiałam zrezygnować z pracy i leżeć. Te info wiem od mojej gin i ze szpitala o tym co może się stać. Co do wchłaniania, to wchłania się, ja na początku plamiłam, ale nie dużo, potem już przestałam i krwiak się wchłaniał, nie wydzielając nic. Najgorsze są krwiaki "nad" ja taki miałam :/ ile stresu i łez wylałam to moje, ale jest ok

Mi taki został po tym krwawieniu, ale coś mnie strzela. Raz lekarze go nie widzą, potem na pół macicy jak wół jest. A co to znaczy krwiak "nad"?

No normalnie coraz bardziej się wkurzam. Co lekarz to inna opinia.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-08, 05:53   #3616
Malpka
Zakorzenienie

witam z rana
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja mam kilka na mailu książek - część czytałam, no ale jakiś czas temu. Jakby co podaj mail, to postaram się podesłać. Zajrzysz i może sama ocenisz, ile są warte.
Dla mnie niektóre rady tam zawarte to bajka, ale pewnie zależy bardzo dużo od dziecka. A może za miętka dupa ze mnie
a mogę i ja podesłać maila

Cytat:
,

Powiem Wam dziewczyny, że do 40 tygodnia to ja chyba osiwieję Tak jak pisałam w niedzielę - wrócily mi plamienia więc jak byłm w środę na tym usg prenatalnym to od razu o tym porozmawiałam z gin. Zbadala mnie jeszcze raz i powiedziala, ze wszystko jest ok, szyjka jest wysoko i nie ma śladu świeżego plamienia. No i kazała brać znowu 6tabl lutki na dobę Ale ja się jakoś nie uspokoiłam, tym bardziej, że powiedziała, ze po krwiaku już śladu nie ma... Wczoraj jeszcze jakos przeżyłam ale dziś jak tuz po wstaniu poczułam jak cos normalnie ze mnie leci to po prostu nie wytrzymałam i się rozryczałam. Tż nie wiedział co sie dzieje. Ale po prostu cała grubsza wkładka była prawie przesiąknięta brazowym śluzem, a do tego zauważyłam kilka kropli swiezej krwi. Stwierdziłam, ze nie moge tego nie skonsultować... Nie wiem, może na schizolkę już wychodzę ale nie potrafie zignorować czegoś takiego Zadzwoniłam do gin i powiedziala, że tak się może zdarzać na początku ciąży ale jednak nigdy tego nie można lekceważyć, i że mogę dziś przyjechać to ona mnie zbada żeby mnie uspokoić. No więc się zebraliśmy i pojechaliśmy. Z dzidzią wszystko ok i powiedziala, że te plamienia są prawdopodobnie spowodowane pękaniem naczynek krwionośnych... że prawdopodobie mam słabe/kruche i stąd to wszystko... Ale powiedziała, że mam się tym nie przejmować i ma nadzieję, że po 1 trymestrze samo mi to powoli przejdzie. Mam nadzieję Bo po protu juz nawet z grzywki mi siwe włosy wyrastają Dwa dziś wyrwałam
ojej ja chyba też bym osiwiała, ale wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
oj witam was wieczorowa pora dopiero teraz zdolalam sie zwlec z lozka. oj masakryczny byl dzis dzien . o godz 14.45 odlecialam w pracy, na szczescie bylam na przerwie i sobie siedzialam na fotelu i ktos byl w kantorku zle to widze jakby nikgo nie bylo. eh no i taxi driver do domu. i do lozka sie polozylam. siostra przyszla 30 min temu i jej opowiedzialam co i jak i jutro jak sie uda do lekarza. bo w sumie od tygidnia nie za dobrze sie czuje ospala powolna jestem, dzis mialam napady goraca i krecilo mi sie w glowie. qrde nie wiem co to moze byc z jakiego powodu. poje..ana praktyka lakarska tutaj. w sumie 11 ide tez do lekarza i ma mi zalozyc KARTE CIAZY W 12 tyg haha, ale lepiej niz pozniej. wczoraj dostalam pismo z komuny i 10 grudnia ide do poloznej i bede miala wykonywane USG 1wsze i ost za DARMO haha.
ale miałaś przezycia
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 06:19   #3617
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
witam z rana

a mogę i ja podesłać maila
Dzień dobry

Już mój maluszek rozrabia, ile wlezie, więc piję kawkę.
I czekam na mail.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 06:30   #3618
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
.....u mnie dziś była pierwsza akcja dobroczynna-pani w sklepie pomagała mi zakupy włożyć do koszyka......... - już się zaczyna....
a gdy przyszłam do przedszkola po moją córkę , jedna(na szczęście) babeczka stwierdziła ,że jak na 4 mies .-szybko widać....
hehe u mnie jest wręcz odwrotnie. Ty w ciąży? no to Ty! gdzie? nic nie widać hehe a ja tak specjalnie wypinam brzuch hmmm
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 07:16   #3619
Tasia34
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Moje nocne wstawanie na siusiu wzrosło do 2 razy, a cycki bolą jeszcze bardziej
Za to chyba przeziębienie się nie rozwinie po tym ząbku czosnku, jeszcze na noc zrobiłam sobie herbatę z cytryną i malinami domowymi ze słoiczka
Miodu nie tknę, nie cierpię, fuuuuj!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-08, 07:41   #3620
AgatkaL
Wtajemniczenie

Hej,
Wczoraj bylam na kolejnej kontroli po #. Na szczęście wszystko jest super, na jajniku już nic nie ma, wchłoneło się i są piękne jajeczka Tym razem pani doktor powiedziała o odczekaniu 3-mcy do staranek. Także co lekarz to opinia.
Dzisiaj jedziemy na 2 dniowe wesele do Puław, także właśnie się szykuje.

Nie będzie mnie tu przez week, także niech wasze maluszki przez ten czas rosną jak szalone

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 07:53   #3621
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ppaauullaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny Witam Dzisiaj dowiedziałam się że jestem w ciąży co za szok bo czekałam na okres Miła niespodzianka. Zrobiłam 3 testy wszystkie wyszły pozytywnie i poleciałam do gina. Jakie moje zdziwienie u niej bardzo niesympatyczna babka. Zrobiła mi USG i mówi no zarodek jest proszę przyjść za dwa tyg i nic więcej . Ja nawet nie wiem jak czyta się USG wyszło GSD1 1,08cm. Powiecie który to może być tydzień, od owej pani dowiedziałam się początek. Ciężko mi też wyliczyć samej bo specjalnie z mężem nie staraliśmy o maleństwo i jakoś nigdy nie interesowałam się tematem, a co gorsza jak prowadzę kalendarz miesiączek tak w sierpniu nie zaznaczyłam i kompletnie się pogubiłam. Przepraszam Was za wiadomość która może być chaotyczna ale jestem tak podekscytowana faktem że zostanę mamą że ciężko mi myśleć dzisiaj logicznie Pozdrawiam przyszłe mamy i liczę na pomoc
Witamy serdecznie
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 08:09   #3622
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe... tak... a gdyby trzeba było ustąpić miejsca w długiej kolejce albo miejsca w autobusie, to nagle dobroczynność by się skończyła
A to ostatnie pytanie... Ja pierwszy raz jestem w ciąży ale jak sobie wyobraziłam, to mnie też by chyba wkurzało
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

czyli widać, że co przypadek to inne "zachowanie" krwiaka no i ine zalecenia lekarza Moja wysłala mnie na zwolnienie i kazała dużo odpoczywać ale powiedziała, że ciągłe lezenie to też się mija z celem... No ale może wynikało to z tego, że krwiak nie był zbyt dużyi był umiejscowiony poniżej dzidzi, wiec jej bezpośrednio nie zagrażał
Cytat:
Mi taki został po tym krwawieniu, ale coś mnie strzela. Raz lekarze go nie widzą, potem na pół macicy jak wół jest. A co to znaczy krwiak "nad"?

No normalnie coraz bardziej się wkurzam. Co lekarz to inna opinia.
myślę, że jak lekarz pobieżnie robi usg i z nastawieniem, że wszystko gra, bo dzidziol wymachuje lapkami, to po prostu go może nie zauważyć, no bo ze względu na większy rozmiar "robi za tło"
A co do Twojego pytania co oznacza "nad". No to u mnie krwiak był pod, tj. dzidzia jest wysoko usadowiona a krwiak sie pojawił poniżej jej - tj. bliżej ujścia szyjki macicy. Więc jak się usuwał, to nie musiał spływać po dzidzi i jej niepokoić Myśle, że umiejscowienie krwiaka nad gzidzia jest o tyle gorsze, że. np. gdyby miał ochotę wylecieć większy skrzep (co u mnie się nie zdarzalo, bo były "tylko" plamienia), no to mógly zagrażać malcowi, który w 1 trym jeszcze nie jest tak super zagnieżdżony. Ale to takie moje gdybanie
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej,
Wczoraj bylam na kolejnej kontroli po #. Na szczęście wszystko jest super, na jajniku już nic nie ma, wchłoneło się i są piękne jajeczka Tym razem pani doktor powiedziała o odczekaniu 3-mcy do staranek. Także co lekarz to opinia.

Nie będzie mnie tu przez week, także niech wasze maluszki przez ten czas rosną jak szalone
Agatka, to sie baw dobrze, bo takie weselich to super odstresowanie Ale bym poszła
Stary 2012-09-08, 08:26   #3623
anika_s
Wtajemniczenie

Oj Kobietki ależ się wczoraj fatalnie czułam, jak mam dwa dni spokoju to później jeden musi być przerąbany. popołudnie i wieczór masakra: na obiadek kanapka z masłem a na kolację mięta
Teraz próbuję zjeść śniadanko ale tylko płatki z jogurtem, bo niestety niczym innym nie zaryzykuje

A tak w ogóle to wydaje mi się ze Wy jakoś częściej te wizyty macie
Ja na pierwszej byłam 10.08 i był to 5t5dz a następną mam dopiero 26.09 już nie mogę się doczekać i już sie stresuję
Stary 2012-09-08, 08:35   #3624
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to wydaje mi się ze Wy jakoś częściej te wizyty macie
Ja na pierwszej byłam 10.08 i był to 5t5dz a następną mam dopiero 26.09 już nie mogę się doczekać i już sie stresuję
To ja mam podobnie, jak Ty Dziś idę na pierwsze usg, a jest to 6t1dz
A było już coś widać w tym terminie?
Stary 2012-09-08, 08:36   #3625
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Tym razem pani doktor powiedziała o odczekaniu 3-mcy do staranek.
no i co będziecie tyle czekać

udanego wesela
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 08:37   #3626
Agnjeska
Zadomowienie

anika_s to masz wizytę tak samo jak ja (;
Mnie rano powitał piękny bół głowy... ratuję się kawą..
Cytat:
Napisane przez LiwkaO
hehe u mnie jest wręcz odwrotnie. Ty w ciąży? no to Ty! gdzie? nic nie widać hehe a ja tak specjalnie wypinam brzuch hmmm
To tak jak u mnie też, nic nie widać (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 08:44   #3627
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja mam podobnie, jak Ty Dziś idę na pierwsze usg, a jest to 6t1dz
A było już coś widać w tym terminie?
była kropeczka z bijącym serduszkiem
Stary 2012-09-08, 08:44   #3628
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Już mój maluszek rozrabia, ile wlezie, więc piję kawkę.
I czekam na mail.
juz wysłałam bo rano całkiem zapomniałam o tym mailu

Cytat:
Hej,

miłej zabawy
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 08:51   #3629
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
była kropeczka z bijącym serduszkiem
Stary 2012-09-08, 08:53   #3630
AgatkaL
Wtajemniczenie

ewccik...myślę, że poczekamy...miesiąc już minął więc jeszcze dwa. Wspólnie postanowiliśmy, że jednak chwila oddechu nam się przyda.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości