![]() |
#3601 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty- część V
Buremu ostatnio zdarza się nasikać na podłogę obok kuwety. Po ilu sikach zacząć się denerwować?
![]()
![]() |
#3602 | |
KOTerator
|
Kilka o.O? Ups
![]() Sonikowi na pewno zrobię teraz badania, bo coś mówił o wątrobie i pasożytach ![]() Nastraszyłaś mnie, ja myślałam, że to kwestia 20zł ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
KOTerator
|
To u mnie jakieś te dziwne ceny, jak chodzi o tabletki dla kota 5kg - 15zł, a przeważnie brałam profender dwa razy droższy.
Pytanie mam: dajecie coś kotom na mikołaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A to w czwartek - więc będzie nadprogramowa puszka ![]()
![]() |
#3606 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
W moim przy... w przypadku moich kotów i tak wychodzi co 3 m-ce, bo mam psy. Jeśli nie ma przeciwwskazań to proponuję co 3 m-ce. Nie zaszkodzi, a przezorny zawsze ubezpieczony. Zawsze jakieś paskudztwo można przynieść na butach itd, itp... Cytat:
![]() ![]() Owszem, rózgę ![]() ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-11-22 o 11:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Wtajemniczenie
|
stasiek -milo mi
![]() ![]() ![]() ![]() Co do odrobaczania-to nie tak,ze przezorny zawsze ubezpieczony-tabletki to nie witaminy.Wplywaja na watrabe i nerki.Czasem lepiej zbadac kal niz niepotrzebnie truc kota.Tabletki zabijaja robale,wiec nie sa neutralne takze dla kotow.Moje nie odrobaczalam od 2 lat,choc sa wychodzace.Badania kalu niczego nie wykazuja,wiec nie ma potrzeby.Teraz dam raz i znow zostane przy badaniu kalu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Zadomowienie
|
Ja odrobaczam co 3 mce - tak wetka kazała a ja jej ufam
![]() Natomiast po przeprowadzce zrobiła nam pSIKUsa - nalała na nowy dywanik w łazience - w pobliżu kuwety, wyprałam go i znowu nalała i tak jeszcze raz. Wywiozłam ten dywanik i położyłam ten ze starego mieszkania - już tam nie sika. W międzyczasie sikała też do kuwety, nie wiem co ja podkusiło, żeby lać na ten nowy - może te takie dywaniki shaggy przypominają żwirek???? ![]()
#3610 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi odnośnie odrobaczania
![]()
#3611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dodatkowo moich kotow(nie wychodzacych) nie szczepie co roku, a koty starsze ( od 10 roku zycia ) nie szczepilabym wcale.
![]() |
#3612 |
Raczkowanie
|
Ja mam takie pytanko, jaką wodę najlepiej dawać kotu? Czytałam, że mineralnej nie powinien pić? Przegotowaną czy z kranu mu dawać? Zastanawiałam się też czy nie kupić mu takiego mleka dla kotów z witaminami i tauryną... Co podajecie Waszym do picia?
#3613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę Cię zmartwic, mojemu kacapowi przeszło ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do wody jeszcze to też się nad naszą zastanawiam. Jest tak twarda, że codziennie muszę szorować kocią miskę z osadu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Ach i zapomniałam, chciałam publicznie pochwalić Robinsonka ![]() Biedak, widać, że mu coś nie pasuje w tej kuwetce, próbuje robić obok, ale jak go upomnę to dzielnie wchodzi na siłę w ten żwirek, robi szybko co ma zrobić i ucieka ![]() Moje maleństwo kochane ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ciekawe, mi tanio wychodzi badanie kału, a w porównaniu do poznańśkich tabletek na odrobaczanie to nawet taniej zbadać kupala, niż kupić tabletkę
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() Jak na razie ma się dobrze, tylko nie chce jeść suchej karmy. Jaki karmy najchętniej wcinają Wasze kotki? |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
sama robie do włosów żel lniany i gdy stawiam go na wannie koty mi ciągle go duldają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Nie depcze krokusów
|
Osłonowo na przewód pokarmowy. Ja podawałam, gdy kocur często wymiotował.
![]() |
#3620 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
Moje koty bardzo lubia smak "glutka" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy tabletce zwracam uwagę jakie zabija pasożyty i im więcej tym lepiej (glisty, tasiemce itp). Monika u nas mikołajki są obchodzone ![]()
![]() |
#3622 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ile ma? ![]() Pytam, bo mój Robinson nie jadł suchego jak był jeszcze za malutki, żeby sobie z tym poradzić ![]() Pierwszą karmą, którą zjadł był sławny Royal dla kittenków. A chłopaki na co dzień dostają NutriCata. Cytat:
![]() ![]() I jeszcze czytałam, że na futerko dobrze wpływa, ale moje dopiero raz zjadły, to nie mam porównania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
KOTerator
|
Cytat:
Ja daję kranówkę, u mnie z kranu leci źródlana woda ![]() ![]() A mleczko ja polecam Klarę w kartoniku z Łowicza, ale wszystkie są dobre pod warunkiem, że się je traktuje jako napój a nie jedzenie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, oglądałam w Zooplusie to mleko, sporo go i cena fajna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
KOTerator
|
Zamówiłam Soni na Mikołaja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() rano jedziemy z bandziorem, a ja już się stresuję ![]() Wczoraj przyszły mi buty, a kot się dziwie czaił. Jak wyciągnęłam zawartość kartonu to zrozumiałam czemu. Wpakował zadowolony tam swoje cielsko ![]() ![]() wklejam ulubioną zabawkę mojego futrzaka : http://www.zooplus.pl/shop/koty/zaba...dla_kota/30572 jedną miał na początku, to straciła wszystkie pióra i jeszcze złamał na pół! wieczorem z dołu do spania zabierał do pokoju do mnie, normalnie brał w pyszczek i ciągnął za sobą po schodach, no wariat ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:16 ---------- Poprzedni post napisano o 02:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Wtajemniczenie
|
N aproblemy z futrem polecam olej z winogron lub lniany.Albo velcote .Podawalam, jak mialy problem z lupiezem
http://kotyperskie.eu/?page_id=19 Jezeli wetka mowi,zeby odrobaczac co 3 miesiace to tylko chce was naciagnac na tabletki i tyle. ![]() Moje mialy niedawno czyszczone zabki ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2012-11-23 o 07:35 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 |
KOTerator
|
Porozmawiamy jak już będziesz po pobraniu krwi u swojego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Moje koty nie wychodzą, a perski kiedyś miał robale.
![]() |
#3630 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() moja kotka (ma prawie 4 miesiące) też nie chce jeść suchej, na początku miała royal canin babycat, a teraz applaws kitten i orijen. Na mokre się rzuca a suche owszem zje, ale jak jest głodna. Rano dostaje mokre, a jak ide do pracy to zostawiam jej suche w miseczce, przeważnie jak wracam z pracy to jest nieruszone. Ale z kolei w nocy często łapie ją głód, bo jak rano wstaję to widać, że coś w misce ubyło. Mam nadzieje że z wiekiem będzie jadła chętniej. Już teraz mam wrażenie, że lepiej jej idzie niz jak była mniejsza. Myślę że Twój kotek tez sie przekona Edytowane przez Magda_84 Czas edycji: 2012-11-23 o 10:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.