|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Dziwią mnie także osoby, które potrafią zrobić aferę z kompletnie nieznaczącej rzeczy... dzisiaj byłam świadkiem afery o rozlane na kafelki kilka kropli soku z buraczków... krople w pół minuty starto papierowym ręcznikiem a afera trwała dobra godzinę
.. w imię czego
|
|
#3602 |
|
Zakorzeniona
|
Moim zdaniem to totalne chamstwo, że PKP pobiera prowizję za zwrot biletów nawet wtedy, kiedy podróżny musi zwrócić bilet, bo pociągu nie będzie itp. albo jest opóźniony.
|
|
|
|
#3603 |
|
Raczkowanie
|
Scena w tramwaju:wsiada babka z ok. 8 letnim dzieckiem. Staje sobie obok mnie i gapi się nieprzerwanie, w końcu wypala
Babka : Pani w ciąży ??? Ja : Nie, dlaczego ? Babka: bo myslałam, że w ciąży skoro nawet dziecku nie ustąpi ...Mam zasadę: ustępuję miejsca ludziom starszym, chorym,kobietom w ciąży, matkom z małymi dziećmi.. Ogólnie bardzo dziwi mnie postawa traktująca dziecko jak jajko, nadopiekuńczość to współczesna plaga !
|
|
#3604 | |||
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3605 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Mojemu TŻ-owi kilka razy zdarzało się zwracać bilet właśnie z powodu opóźnienia pociągu i z tego, co wiem, to dostawał 100% ceny biletu?Może chodziło o to, że on nie zwracał biletu, ale go reklamował czy coś takiego?
|
|
#3606 |
|
Szef ds. Wymianek
|
8 - letniego dziecka bym juz chyba nie wpuscila na moje miejsce, ale troche mlodsze tak.
hm, mozliwe. jesli ktos zwraca bilet z uwagi na to, ze pociag nie pojechal, ale mowi w okienku tylko, ze zwraca bilet, nie podajac przyczyny, to sciagniecie prowizji uwazam za w sumie sluszne. nie jednak w przypadku tego, ze ktos nie skorzystal z biletu w zwiazku z okolicznoscia dotyczaca PKP.
|
|
#3607 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3608 |
|
Raczkowanie
|
Dziwi mnie ciągłe marudzenie zewsząd, zaczęły sie studia i plan jest w miare fajny, to i tak niektóre narzekają że w ogóle muszą przyjeżdżać, takie marudzenie żeby marudzić, bo w życiu za dobrze mają
|
|
|
|
#3609 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#3610 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzeniona
|
Dziwi mnie ludzka pazerność. Kolega robi świetne zdjęcia, ale póki co w portfolio ma jedynie zdjęcia zrobione znajomym czy rodzinie. Nikt ze znajomych nie brał ślubu, a chciał nabrać doświadczenia w sesjach ślubnych właśnie, więc dal ogłoszenie, że ZA DARMO sfotografuje plener, ceremonię w kościele i wesele, w zamian chce jedynie umieścić zdjęcia w swoim portfolio. Nie przeszkadzało mu, jeśli para miałaby również drugiego fotografa. Na to ogłoszenie niektóre pary pytały, ile płaci za pozowanie
A jeszcze inne pisały, że chętnie dadzą się sfotografować, ale nie zgadzają się na późniejszą publikację na jego stronie ani w portfolio Łaska totalna, tak jakby wielki zaszczyt mu robili pozowaniem i nie powinien wymagać nic w zamian, a jeszcze zapłacić.
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
PKP wg mnie już dawno powinno przestać istnieć. Tak samo myślę o PTTK. Wszelkie schroniska czy muzea PTTKowskie w jakich byłam, wołałby o pomstę do nieba
. Dziwi mnie, że są organizacje, które powinny dbać np. o zabytki a jakoś słabo to widać. Nie wiem... może gdzieś indziej to lepiej wygląda, niż w rejonie sudeckim. Ale z tego, co ja zwiedzała, o wiele lepiej się miały obiekty w rękach pasjonatów.Chamskiej babie z 8latkiem bym nie ustąpiła dla czystej złośliwości . Uważam, że wszelkie informacje można przekazywać w o wiele milszy sposób. Jeśliby powiedziała, że jej dziecko np. często mdleje w zatłoczonych autobusach itd. i czy nie mogłabym ustąpić miejsca, to nie byłoby problemu. No ale, żebym ja miała stać, bo rozpuszczony g...niarz nie może przejechać 3 przystanków, gdzie ja jadę np. całą trasę, to lekkie przegięcie.Jeeej, ja bym wiele dała za taką darmową sesję. Nie dość, że komuś pomagam, to jeszcze mam fajne zdjęcia. Ludzie są durni... oczywiście niektórzy ludzie. Co do pazerności... to dziwią mnie polskie sklepy za granicą, gdzie ceny towarów są spokojnie 3 razy droższe niż w PL. Jak dotąd spotkałam tylko jeden sklep wielkości np. biedronki, czyli no... market, gdzie za 10€ można było zrobić zakupy na 5 dni, gdzie w innych mniejszych sklepach za 10€ to się może kupi kiełbasę, chleb i ptasie mleczko Wedla. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-10-01 o 11:36 |
|
|
|
#3613 |
|
Raczkowanie
|
Mnie za to dziwią (i irytują) niektórzy ludzie w restauracjach/fast foodach/stołówkach itp.
Prawie zawsze w takich miejscach znajdzie się osoba, przez którą czuję się obserwowana i nie potrafię się skupić na jedzeniu! Typowa sytuacja: Zamawiam coś, siadam do stolika, zaczynam jeść. Jem sobie spokojnie, ewentualnie rozmawiam w międzyczasie, jeżeli jestem z kimś, podnoszę głowę znad stolika i zauważam, że ktoś się perfidnie na mnie gapi! Nie jest to żadne jednorazowe spojrzenie i spuszczenie wzroku. Choć próbuję się tym nie przejmować, zająć jedzeniem, rozmową, to ile razy spojrzę w tą stronę, ten człowiek (czasem jest to mężczyzna, czasem kobieta - żeby nie było, że takie zachowanie ma coś wspólnego z którąś z płci) ciągle się na mnie patrzy! Jak tak można? W takich sytuacjach naprawdę czuję się niekomfortowo, tym bardziej, jeśli zdarzy mi się czymś ubrudzić lub coś mi spadnie (a czasem straszna ze mnie ciapa). Mówię NIE ludziom przyglądającym się jak jem! |
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3615 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#3617 | ||
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
. Zresztą taki bilet mi wygenerowało, więc ich systemu błąd.A tak w ogóle polecam pisac rekalamacje na pociągi spoźnione, bo serio czasem dają odszkodowanie i to nie kilka groszy. Cytat:
Postrzalka , okropni ludzie, nie wiem po co się patrzą? Bardzo to denerwujące musi być. Mnie dziwi w takich miejscach, że często znajduje się ktoś, kto musi się dosiąść do mnie. Tzn. pyta czy może. Ale jak w wokół jest pełno miejsc, to serio nie wiem po co? Przy jedzeniu i tak nie rozmawiam raczej z obcymi. Naszczęscie już się nauczyłam asertywności i odmawiam Edytowane przez alkaxy Czas edycji: 2012-10-01 o 11:54 |
||
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3619 |
|
Raczkowanie
|
Haha
Ani nie jem w żaden "magnetyzujący" sposób (mam na tyle szczerych ludzi w otoczeniu, że już dawno milion razy by mi to wytknęli), ani też nie jestem "hipnotyzująco piękna", co więcej, niczym szczególnym się z tłumu raczej nie wyróżniam :p Fakt, może trochę już jestem przewrażliwiona na punkcie tych "jedzeniowych obserwatorów", ale stało się tak tylko i wyłącznie przez to, że praktycznie za każdym razem, kiedy jem poza domem, ktoś taki się znajdzie :/ Ech, dziwni ludzie... ;p |
|
|
|
#3620 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie ludzka niesłowność.
Na drzwiach mojego instytutu (no tak, jakby nie mogli wrzucić informacji na stronie ) widnieje informacja, że zapisy do USOSu są dzisiaj o 12. Oczywiście strona internetowa jest niedostępna i pewnie będzie dostępna późnym wieczorem. Tak, że cały dzień spędzę na oczekiwaniu na zapisanie się na zajęcia. Podobnie jest z lektoratem. Listy z grupami wywieszone będą jutro, więc 2 dni mam zablokowane, bo nie wiem o której będę miała ten chol.erny angielski. Jak można być takim niekompetentnym, ja nie rozumiem. |
|
|
|
#3621 |
|
Konto usunięte
|
O haj fajf od rana odświeżam nasz system hehehe i jaaaka beka, nic nie działa :- )
|
|
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3623 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
a, że USOS miał ułatwić wszystkim pracę, niestety utrudnia :/ |
||
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3626 |
|
Konto usunięte
|
mnie krew zaleje bo od tego zależy moje być albo nie być - chcę się zapisać na cokolwiek byleby mi to nie kolidowało z pracą bo zdechnę z głodu.
ale nawet nie mam listy zajęć na jakie można się zapisać nie ma godzin kiedy się odbywają
|
|
|
|
#3627 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3628 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#3629 |
|
Konto usunięte
|
ja wykonałam już któryś telefon, zmienili zdanie, jednak przed 16 uporają się z problemem.
czyli zrozumiałam aluzję, zapisy się dzisiaj nie odbędą |
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

.. w imię czego

Mojemu TŻ-owi kilka razy zdarzało się zwracać bilet właśnie z powodu opóźnienia pociągu i z tego, co wiem, to dostawał 100% ceny biletu?

A jeszcze inne pisały, że chętnie dadzą się sfotografować, ale nie zgadzają się na późniejszą publikację na jego stronie ani w portfolio 
. Dziwi mnie, że są organizacje, które powinny dbać np. o zabytki a jakoś słabo to widać. Nie wiem... może gdzieś indziej to lepiej wygląda, niż w rejonie sudeckim. Ale z tego, co ja zwiedzała, o wiele lepiej się miały obiekty w rękach pasjonatów.
. Uważam, że wszelkie informacje można przekazywać w o wiele milszy sposób. Jeśliby powiedziała, że jej dziecko np. często mdleje w zatłoczonych autobusach itd. i czy nie mogłabym ustąpić miejsca, to nie byłoby problemu. No ale, żebym ja miała stać, bo rozpuszczony g...niarz nie może przejechać 3 przystanków, gdzie ja jadę np. całą trasę, to lekkie przegięcie.