|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
A mnie zebrało żeby zrobić opis porodu...
No więc jak Wam pisałam o 5.00 poleciały mi wody, akurat do pracy wstawałam, nawet pewna nie byłam że to wody, postanowiłam jednak zadzwonię do położnej, dałam w pracy znać że nie przyjdę i czekałam. Położna przyjechała, skonsultowała się ze szpitalem, powiedzieli żebym przyjechała. Szybki telefon do tż żeby wracał z pracy (nawet nie dojechał) i pojechaliśmy. Podłączyli mnie na ktg, które wyszło książkowo, powiedzieli że mogę jeszcze trochę pochodzić w ciąży, tylko teraz jest duże ryzyko infekcji. No ale zostawili mnie na obserwacji. Około 12 pisałam Wam jeszcze że mam skurcze co 5 min. Niby bolały, chociaż teraz twierdzę że to pikuś. No ale o 14.00 przeszło, kolejne ktg nie wykazało nic. Czyli jednak nie rodzimy. Położna jeszcze mi powiedziała że na noc mogą mi dać coś na sen żeby się wyspać w końcu. Potem o 16.30 znowu się zaczeły, bolały trochę. Zawołałam położną, która stwierdziła że mnie przeniosą do pokoju jednoosobowego. O 17.00 skoczyłam pod prysznic. Jak wyszłam o 17.30 stwierdziliśmy z tż że on pojedzie do domu, prysznic, rzeczy zabierze i wróci. Jak tylko pojechał skurcze przybrały na sile. Przyszła ginka żeby mnie zbadać i oo 3 cm rozwarcia o 17.45 No to przenosimy się jednak do sali porodowej. Doczłapałam tam o 18.00 znowu pod ktg, wtedy już skurcze co 3-2 min. I wtedy już chciałam chodzić po ścianach i prosiłam o znieczulenie. Ginka chciała najpierw 20 min z ktg mieć, więc o 18.20 kolejne badanie i o już 6 cm rozwarcia... stwierdziła że na zzo akcja za szybko postępuje,kroplówka może być (pojęcia nie mam z czym wtedy już mało kontaktowałam), przyszła położna nr 2 zrobiła mi wkucie i kazała oddychać odpowiednio bo dostanę hiperwentylacji ... Ale szczerze za chorobę nie umiałam, ból był tym gorszy że czułam potrzebę parcia a nie mogłam. o 18.35 wróciła ginka, żeby przed podaniem kroplówki sprawdzić rozwarcie i tu zdziwienie totalne 10 cm - znieczulenia nie będzie rodzimy. W między czasie położna nr 1 telefon do mojego tż że rodzę i dziecko nie chce czekać. Parcie przyniosło trochę ulgi - nie powiem... Ale w między czasie coś im się na ktg nie spodobało, dostałam tlen, kazali mi między parciem wdychać, dla dziecka. W końcu ginka poszła po nożyczki, szczerze powiem że na początku nie skojarzyłam po co jej one. No ale nacieła mnie i Mała wyskoczyła dokładnie o 18.53 (na wpisie ze szpitala mam napisane że faza parcia trwała 13 min). Zaraz zapłakała, położyli mi ją na brzuchu, jak dla mnie była cudowna! Niestety po chwili musieli ją zabrać. Ja musiałam urodzić łożysko (nie wiedziałam że one takie wielkie jest!) Położna się jeszcze pyta czy ma je wyrzucić czy może chce zachować (a po chorobę mi one?!). Potem zabrała się za szycie, i w tym momencie dojechał mój tż (nie miał szans zdążyć, do teraz ciężko mu z tym... no ale kto przewidział że akcja tak szybko pójdzie?). No i w sumie tyle... Mam nadzieję że się nie zniechęcicie (;
|
|
#3602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
usprawiedliwia ja tylko to ze Obiecala napisac Smsa do ktorejs z nas ze sie zaczyna ... wiec wierze ze nadal 2w1 Cytat:
ale tfuu mrozonke ... ja mialam swierze soczyste yhmm ....... fuck juz nic nie pisze
|
||
|
|
|
|
#3603 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale niech się bierze do robotyCytat:
![]() Nadgoniłam Położna była zdziwiona, że ginka tak mnie ciąga na to ktg, bo powiedziała że wykres jest ok - nic sie tam nie dzieje No ale kazała poczekać aż mnie ginka zawoła i powie o co tam jej chodziło... Ginka mnie jeszcze wzięła na to sprawdzanie przepływów.. niby jest lepiej A jak spytałam jak ten wykres z ktg i czy nie wygląda na to żeby Mały miał się pospieszyć - to odpowiedziała, że nie i dodała żeby się nie spieszył bo przecież ma jeszcze urosnąć No i wizyta w piątek... Powiem Wam, że juz dosyć mam tych wizyt Mam nadzieję, że maluch podrośnie jak trzeba... bo dziś tego nie sprawdzała (a przynajmniej mi nic nie mówiła)A tak z innej beczki... chyba po miesiącu (albo i dłużej) w końcu się zebrałam do upieczenia ciasta., bo koleżanki jutro mnie odwiedzają. I szarlotka się włąśnie studzi ![]() A poza tym od przedwczoraj przystąpiłam do prania W sumie jeszcze kolorowe ciuszki i pieluchy oraz prześcieradla mi zostały... Jak się wszystko popierze to będę prasować no i chyba w weekend się wezmę za zbieranie kupeczki do torby szpitalnej
|
|
|
#3604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O wow Jak to jest ... nie miałaś znieczulenia i Cie nożyczkami rozcinają , jezus maria a ból rozcięcia ???? |
|
|
|
|
|
#3605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Liwka zresztą też w miarę nam oszczędziła tych najgorszych momentów
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przebrnęłam przez cały opis bez strachu w oczach
|
|
|
|
|
|
#3607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana, dałaś radę ![]() a co do łożyska to hm...teraz taka moda Cytat:
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam, że jak tylko to usłyszałam, od razu wyłączyłam tv |
|
|
|
|
|
#3609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zresztą dziś mnie sparaliżował bo mi tak głowe wsadził w międzynogi że nie moge chodzić i prawie wyje z bólu ![]() Cytat:
czyli z tego co piszesz wszystko z małym ok, wagi pewnie nie podała bo co pół tygodnia to bez sensu porównywać najważniejsze że wszystko ok Agnieszka super opis Nacinanie nie boli, a przynajmniej nie powinno bo robią podczas skurczu i tkanki są naciągnięte przez co nie dopływa do nich tlen i są znieczulone |
||||
|
|
|
|
#3610 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam Was tak mniej więcej, oczywiście wcięło mi cytaty
Nie zniechęciłaś mnie taki szybki poród to się marzy chyba każdej z nas. Wielkie oklaski ![]() ![]() klask i: dla Ciebie i dla małej.Byłam dziś w pepco. Zakupiłam biustonosz sportowy, bo taki do karmienia mam tylko jeden, a pasuje mieć coś na zmiane. Polecam Wam te biustonosze za 10 zł a wygląda ok. Na początek może być Tż wybrał koszulkę dla małego "mój tata jest super" za 7 czy 8 zł. Potem podjechaliśmy do centrum niemowlęcego, bo stwierdziłam że dokupię jednak drugi ręcznik kąpielowy dla małego. Kupiliśmy też taką przytulankę milusią w prezencie od tż na powitanie potomka ![]() Byłam w rossmanie i faktycznie to 10% w czwartek jest na cały asortyement rossmanowski, w tym kosmetyki dla nas też (co mnie dodatkowo ucieszyło) Także szykujcie się mamuśki na wielkie zakupki ![]() Zastanawia mnie tylko jedno, jak można sprawdzić czy ten rabat za ankietę faktycznie się zrobił i zadziała. Bo ja tak na szybkościach to wypłeniłam i nie jestem 100% pewna czy to poszło. Przeszukałam stronę i nigdzie nie pisze że mam dodatkowe 10 % (od 21go). Nie chciałabym "spalić buraka" jak dowlekę do kasy koszyk ze sporą zawartością a kasjerka mi powie że nie ma rabatu na mojej karcie. Macie jakiś pomysł jak to sprawdzić??
|
|
#3611 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2013-02-19 o 00:59 |
||
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc.
kasia nie udalo ci sie przewidzieć mojego tp
|
|
#3613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
edit. już wiem. weszłam teraz na rossnę, zalogowałam się, weszłam na swój profil i zakładkę moje konkursy, mam tam zaznaczoną tą ankietę, czyli, że brałam w niej udział, to chyba jest potwierdzenie, że została ona zarejestrowana (?) Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2013-02-19 o 00:07 |
|||
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
heheh ... widocznie pewnie pomysal ze po co mamusie wczesnie stresowac ...no ja tez lece spiochac dobrej nocy Lasencje pa. pisac duzo i duzo jutro mnie nie bedzie miedzy 11 a 15 ew na tele was podczytam |
|
|
|
|
#3615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mam sporo kosmetyków które tak czy siak muszę już dla malucha zakupić, ale napewno ze wzg na rabat wezmę coś więcej
|
|
|
#3616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też muszę zajrzeć do Pepco po te biustonosze. A koszulkę dla małego też mam ale z innym napisem: Moja mama jest super za 8 zł.A co do rabatu to myślałam, że może on się pojawi na stronie Rossnet w naszym profilu od dnia obowiązywania promocji, ale nie wiem
|
|
|
|
|
|
#3617 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Aga, nieźle Cię przepędzili po szpitalu, zanim urodziłaś. Dzięki za opis. Choć to "chodzenie po ścianach" trochę odstrasza ![]() Trzymam kciuki, żeby maluszek rósł. |
|
|
|
|
#3618 | |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
cały czas was podczytuje, ale nie mam siły odpisywać ![]() czuję się cały czas jakby mnie coś zjadło i wypluło - bleeee... wstrętne choróbstwo od wczoraj jestem już w pracy i nie wiem jak wysiedzę do piątku ... ALE doszłam wreszcie do porozumienia z moją przełożona i zrozumiała torba jedna że od 04.03 idę na zwolnienie bo nie dam rady wysiedzieć ... poza tym termin mamy na 27.03 więc wszystko i tak będzie na ostatnią chwilę ... i od mojego wolnego ambitnie podejmuje walkę z praniem przy ścisłej (ponoć) współpracy z mężem ![]() jutro jadę obrabować sklep z proszków i reszty klamotów dla mnie i Ali i powoli zaczynamy się pakować ... ale tak baaaaaaaaaaardzo powoli ![]() Mała kopie jak szalona i chyba zaczynają jej przeszkadzać moje żebra ![]() Aaaaaaa... i żona najlepszego przyjaciela męża też w ciąży - 6 tydzień dzięki, że dostałam opiernicz od Was jak maiłam swoje 'dziwne widzimisię' odnoście rzeczy dla Małej ... faktycznie potem przemyślałam i wydziwiam okrutnie ... ... ehhhh... już odpuściłam i patrze na wszystko nieco bardziej realistycznie a przede wszystkim praktycznie---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
czytałam Twoje opisy o Małej Jasi - zuch dziewczynka!!! zobaczysz, że do domu wróci wcześniej niż myślisz!!!
|
|
|
|
|
|
#3619 |
|
Kniaginia
|
Nyaa, Luna, gratuluję wizyt!
Kurde, ja się muszę ogarnąć. Nie mam jeszcze wielu rzeczy do szpitala i na potem. Łóżeczka, materaca (jaki w końcu, bo już nie wiem o co chodzi z tą gryką i kokosem???), wybranego szpitala... Póki co wybieram płytki ceramiczne i drzwi i już mam dosyć remontu, a to dopiero początek. |
|
|
|
|
#3620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zmieszczę się przed świętami?! tak żebyśmy śniadanie wielkanocne zjedli już w 3jkę
|
|
|
|
|
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
Hej u nas wczoraj czysto sucho na dworze a dzis od rana śniegu po kolana
brryyy ja chce już wiosne ... !! całą noc padało i pada nadal....ja jak wstałam z rana myślałam że umre, dziewczyny tak mnie miednica boli że nie mogłam się na bok obrócić a teraz nie moge chodzić |
|
|
|
|
#3622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Cytat:
tez by mi sie przydaly do regalu. Moze kiedys sie pojawia ![]() no ostania faza faktycznie poszla szybko ![]() i tez zyczylabym sobie takiego tempa postepujacego rozwarcia ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
mam nadzieje, ze szybko stopnieje ![]() a spisz z poduszka pomiedzy nogami? to troche odciaza kregoslup, moze pomoze?
|
|
|
#3623 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że u Was dobrze ![]() Dziękujemy! Wiesz, Aga, troszkę chodzenie po ścianach z bólu i brak świadomości mnie zniechęcił... ale chyba nie ma odwrotu ![]() trzymajcie się dziewczynki! Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzień dobry mamuśki! Troszkę nietomna dzisiaj jestem - całą noc śniły mi się jakieś dziwolągi... pożary i kradzieże dziecka...
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-02-19 o 08:38 |
||
|
|
|
|
#3624 | |||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
Nestelle, brawa za mobilizację ![]() Cytat:
Też mnie tak boli, szczególnie po leżeniu, siedzeniu. Muszę się rozchodzić i trochę ból się wtedy zmniejsza. |
|||
|
|
|
|
#3625 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę, ładna waga (:Cytat:
za ktg. Mokka nie przejmuj się tak tą wagą małego, ze mną na sali leżała babka, która urodziła donoszone dziecko z wagą trochę ponad 2300 a mały w szpitalu przybierał jak szalony i jak ja leżałam oni sobie wychodzili, bo był zdrowy jak rybka. Chociaż babka miała hardcore jeżeli chodzi o poród bo urodziła w domu, poszła do ubikacji i mały dosłownie wypadł, nie czuła skurczy, nic. Jak to usłyszałam to prawie spadłam z łóżka. Historia rodem jak z ciąż z zaskoczenia (z tym że ona o ciąży wiedziała )Cytat:
Cytat:
Cytat:
zawsze możesz spróbować się wyczołgaćI gratuluję wizyty bo widzę że mi nie zacytowało Ludzie nie przestaną mnie zadziwiać ![]() Cytat:
![]() Kurczę widzę że wszystkiego mi nie zacytowało... Komuś jeszcze miałam gratulować wizyty a z pamięci nie wiem komu... Ciekawe jak tam Strippi Bo przypominam Wam że zostało tylko 9 dni lutego! W porównaniu z innymi wątkami powoli nam idzę rozpakowywanie (;
|
|
|
#3626 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętaj że to chwilowe i minie (: Poród (na szczęście!) nie trwa wiecznie (:
|
|
|
#3627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() nestelle za przygotowania ! ![]() Cytat:
za niedługo pościąga jakieś dzieciowe aplikacje, żeby udowodnić że to ma sens ![]() fajny opis, TŻ rzeczywiście miał pecha..---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- A no i za wizyty
|
|
|
#3628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ale czy nie za szybko? A jakieś ubranka poza ostatnim zakupem już odkopałaś? Łóżeczko? Cokolwiek?---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Aga - taki piękny opis nam zrobiłaś, że aż mam ochotę rodzić. Więc może już nie dopisuj nic do niego - bo jest idealny.
|
|
|
#3629 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
i za cycuszki Cytat:
Cytat:
praktyczna ta wielkość? Spakuj coś w nie i zrób fotkę![]() a u nas dużo było proszków wczoraj o 20 Cytat:
|
|
|
#3630 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.

...ale mi narobiłaś apetyt
, jutro muszę po jakąś mrożonkę skoczyć .... może koktajl zrobię ..... 

Ale niech się bierze do roboty
No i wizyta w piątek... Powiem Wam, że juz dosyć mam tych wizyt
Mam nadzieję, że maluch podrośnie jak trzeba... bo dziś tego nie sprawdzała (a przynajmniej mi nic nie mówiła)

klask i: dla Ciebie i dla małej.

brryyy ja chce już wiosne ... !! całą noc padało i pada nadal....
i za cycuszki
05.07.2008