|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
dziewczyny to duże kciuki za wasze plany!
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
Talk, musisz mieć ciągłość w placeniu ubezpieczenia przez chyba 1,5 roku ale to nie musi być u jednego pracodawcy. Byle tylko była ciągłość. No i to chodziło o benefity, nie wiem jak podchodzi do tego pracodawca, na pewno coś tam chorobowego Ci wypłaca jak masz zwolnienie. Ale teraz te przepisy się mają po zmieniać na niekorzyść obcokrajowców przez premiera Anglii, więc to już do councilu byś się musiała przejść i popytać.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
a widzisz! Coś mi się wydaje, że o jednym pracodawcy też słyszałam, ale może to od kogoś innego
popytam albo poczytam. Ubezpieczenie już płacę od sierpnia, czyli prawie 9 miesiecy a na samej umowie o prace jestem 3 miesiące.---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- A nawet jest jeszcze lepiej, czyli tak, jak myślałam to całe 'halo' o te benefity z tego co się orientowałam skupiało się na tym, zeby ludzie nie wywozili pieniędzy za granicę (czyli ktoś pracuje w uk , a dziecko siedzi w Pl i tam wędruję pieniądze). No i to by się potwierdzało ze strony rządowej Prawo do benefitów mają:"Being present in the UK Generally, to get Child Benefit both you and your child must be physically present in the UK. But you'll still be able to get it if you're out of the country for short, temporary stays, like on holiday." a rezydentem jesteś, jeśli "
Oby tak było
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2014-03-18 o 08:17 |
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Talk - ale tu mowa o child benefit, a jest jeszcze kwestia płatności za maternity
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Talk, tak jak Gosia pisze, ten dodatek na dziecko to co innego niż maciezyńskie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3606 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny szukam dobrego fotografa na ślub z Rzeszowa, który nie zedrze ze mnie majątku, a jest konkretny, macie kogoś takiego?
[CENTER] Zaręczyny 20.02. 2014 Nasz ślub 11.07.2015 Nasze maleństwo 22.08.2016 Edytowane przez 1989kasiunia Czas edycji: 2014-03-18 o 13:52 |
|
|
|
#3608 |
|
Raczkowanie
|
z Rzeszowa i oklic zapomniałam dodac
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie fotografowie w większości dojezdzaja do klienta
ja mogę polecić Daniela Żywca, Natalie Janochę. Ale tu Rzeszowianki na pewno Ci jeszcze kogoś poleca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Paula i Talk też trzymam za was kciuki ![]() Ja polecam Roberta Jedlińskiego albo jego żonę oboje bardzo fajne zdjęcia robią a kasy też nie zdzierają ![]() Jak dobrze pójdzie to w ten czwartek lecę do Egiptu, ewentualnie Tunezja fajne oferty last minut są teraz. A plany z podróżą na Minorkę odkładam na jesień
|
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Siempre - spóźniona podróż poślubna? super! pewnie w Egipcie będzie cieplej, ale zazdroszczę słoneczka
![]() nie zapomnij zrobić zdjęcia szczególnie dla nas
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się już zgubiłamw tym o czym mowa!
hehe już nie wiedziałam odnośnie czego było to 1,5 roku , bo Blue teraz napisała "No i to chodziło o benefity, nie wiem jak podchodzi do tego pracodawca" i myślałam, że to o benefity chodziło teraz z ciekawości zerknęłam na maternity i wychodzi mi, że są dwie rzeczy "maternity pay" (płaca macierzyńska) od pracodawcy po min. 39 tygodniach pracy i "maternity allowance" (zasiłek) w wypadku kiedy nie przysługuje Ci jeszcze maternity pay, albo gdy maternity pay jest za niskie ot, taka ciekawostka, chociaż nie wiem kogo by miała ciekawić oprócz mnie, bo tu chyba nie ma innych dziewczyn z uk haha ![]() kasiunia - zależy jak definiujesz dobrego fotografa, na czym Ci zależy i do jakiej kwoty każdemu podoba się coś innego, więc ja bym na Twoim miejscy po prostu poodwiedzała strony internetowe, wybrała to, co Ci się podoba i później spotkała się z fotografami i oceniła czy to są ludzie, z którymi będzie Ci sie fajnie współpracować.
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2014-03-18 o 18:45 |
|
|
|
#3614 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny! Czy możecie polecić jakiś dobry zespół na wesele najlepiej z okolic Mielca, Rzeszowa.
|
|
|
|
#3615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
małgoś a teściowie już są czy może już pojechali? siempre ale ci dobrze powygrzewasz sie na słońcu odpoczniesz ![]() talk to masz jeszcze troche czasu żeby zorientować się w przepisach wiolinka wybierasz sie może w ten weekend do rzeszowa na targi budowlane? Edytowane przez agniecha_17 Czas edycji: 2014-03-18 o 21:33 |
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Agniecha - dopiero jutro przylatują, więc znów mogę zniknąć tym razem na tydzień
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Siempre - udanej wycieczki! Koniecznie rób duuużo zdjęć!
Laski, "moje" mieszkanie nadal wolne... dzwoniłam dziś dopytać. Chyba pora zacząć działać! A - co do zespołu i foto nie pomogę, bo ja nie z tych okolic
|
|
|
|
#3618 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak Malgos spóźniona podróż poślubna
udało się i kupiliśmy przed chwilą wycieczkę do Egiptu myrr słoneczko już się nie mogę doczekać. Boję się tylko "zemsty faraona "Trwały poszukiwania aparatu ale udało się go znaleźć więc będę robić dużo zdjęć
Edytowane przez siempre Czas edycji: 2014-03-18 o 23:20 |
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Siempre - fajowo
może akurat nic was nie złapie, wypijcie kieliszek alkoholu na dzień dobry i będzie ok
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
aga - dużo dużo. Wszystko się też lubi zmiemiać od czasu do czasu, więc nie ma co
Patrzyłam tak tylko ogólnie, bo się temat zaczął , a ja narazie właściwie nie wiem nic nt praw i pomocy finansowej dla przyszłych mamuś tutaj Jedyne , co słyszę to rozbrzmiewające słowo 'benefity', jakże populalrne :P a okazuje się , że ten koszyczek świadczeń jest całkiem ciekawy i różnorodny - jak nie to , to cos innego ![]() Paula - no to chyba znak z nieba, że macie kupować dawaj znać na bierząco!Siempre - suuuper! zazdraszczam! wprawdzie fanem upałów nie jestem, ale po długim okresie takiej szarości, zimności i bylejakości mam ochotę wbić się w krótki rękawek i krótkie spodenki tylko przydałoby się wcześniej coś zrobić z pozimowymi nogami i brzuszkiem, które urosły :P a moja dzisiejsza Notella na śniadanie raczej w tym nie pomoże ![]() A do nas wczoraj przyszła nawigacja, którą TŻ zamówił, więc mam nadzieję, ze kolejny wyjazd obęzie się bez rewelacji haha
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2014-03-19 o 07:49 |
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
my jak byliśmy w Turcji to też straszyli takimi problemami, ale jeden z lokalsów nam zdradził, że dla turystów najlepiej wypić kieliszeczek raki z rana i będzie ok. No i chyba miał rację, bo poza szwagrem (który stwierdził, że on w to nie wierzy) wszyscy byli ok. Szwagier zresztą też się przekonał po przesiedzeniu paru h w wc
|
|
|
|
#3622 |
|
Zadomowienie
|
Siempre: super! i zazdroszcze tych upałów, koniecznie zrób dużo fotek
![]() Paula: ciesze się, że mieszk nadal aktualne,to jest znak że czeka ono na was ![]() Aga: póki co to jestem chora, wczoraj byłam u lekarza i musze troche się wykurować w domku... ale jak mi przejdzie do weekendu to napewno się wybierzemy na targi zresztą coraz bardziej kręcą mnie te tematy związane z domkiem a Wy się wybieracie?Talk: no prosze, to już wiemy która następna w kolejce do bejbika |
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko szybko w miedzyczasie chce sie pchwalic że dostaliśmy z tz podwyzke. Niewielką ale w skali msc robi różnicę
cieszymy się ))
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Talk - i znów świetne wieści - tak trzymaj!
Siempre - wyślij troszkę słoneczka do IE z Egiptu
|
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za kciuki, teraz musimy tylko znaleźć czas i działać. A patrząc na to jak oboje pracujemy, będzie ciężko... no ale jakoś trzeba
![]() Talk - świetna informacja. Grosz do grosza... ja się ostatnio przekonałam, że liczy się nawet najmniejsza ilość kasy
|
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie niby kilkadziesiąt pensów na godzinę, ale razy godziny w dniu i dni w miesiącu to się troszkę uzbiera
I razy dwie osoby Na głupie paliwo będzie chociażby ![]() Paula - no to pełna mobilizacja!!! ![]() A teraz uciekam, bo kupiliśmy dwie mega pizze, pakę chipsów i winko i świętujemy hehe
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2014-03-19 o 18:25 |
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
My dzisiaj korzystalismy z pięknej pogody, gdyby nie to, że wieje, to byłoby idealnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Blue - ale fajnie
U nas całymi dniami ładnie, ale wieczory są jednak dosyć chłodne. Także jak wracamy z pracy, zjemy obiad, to już na spacer za późno niestety i za zimno... ale weekend wolny to może coś pomyśllimy. Wybieramy się wprawdzie na sobotę i niedzielę do znajomych , ale jedziemy jakoś w sobotę do południa, to przed wieczornym imprezowaniem jeszcze może gdzieś połazimy a wy się już przyzwyczajacie do przyszłych ról? hehe
|
#3630 |
|
Wtajemniczenie
|
Czeeeeść
Ale mnie dawno tutaj nie było ! Nie mam teraz czasu siedzieć na forum w pracy, a jak wracam to już mam dość komputera... Rzeczywiście mało ślubny wątek mamy juz ![]() Talk myślcie, myślcie nad powiększeniem rodzinki ![]() Dziewczyny u nas coś się w końcu rusza, szukamy mieszkania, oglądamy... Dzisiaj byliśmy obejrzeć jedno, bardzo nam się podoba, tylko jest dla nas ciut za drogie, ale zobaczymy... Rodzice namawiają nas na budowę domu, ja już zaczynam mieć wątpliwości co powinniśmy zrobić żeby potem nie żałować... Idę popatrzeć co tam w klubie ![]() Gosia znasz Piotra Littaka z Rzeszowa ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

popytam albo poczytam. Ubezpieczenie już płacę od sierpnia, czyli prawie 9 miesiecy
a na samej umowie o prace jestem 3 miesiące.

hehe już nie wiedziałam odnośnie czego było to 1,5 roku , bo Blue teraz napisała "No i to chodziło o benefity, nie wiem jak podchodzi do tego pracodawca" i myślałam, że to o benefity chodziło
tylko przydałoby się wcześniej coś zrobić z pozimowymi nogami i brzuszkiem, które urosły :P a moja dzisiejsza Notella na śniadanie raczej w tym nie pomoże