|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zadomowienie
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
Gratulację, tez wróciłam do biegania w tym tygodniu po zimowej przerwie. Od razu czuje ze zyje!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | ||
Raczkowanie
|
Tak chwalilam mapki Nike ze az sobie dzisiaj kolejna nowa trase do kolekcji wytyczylam.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Przyłączę się do was, może mnie to bardziej zmotywuje
![]() Dziś mój pierwszy dzień i jestem z siebie dumna, wróciłam zadowolona, choć początki są mizerne. Wróciłam do biegania po wielu, wielu latach, które spędziłam na obżeraniu się różnymi paskudztwami i odliczaniu fajek w paczce ![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj przebiegłam 8 km, jest z siebie bardzo dumna!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Konto usunięte
|
To dwa razy tyle co ja wczoraj - Gratuluje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zadomowienie
|
Gratuluje!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Wtajemniczenie
|
Ja po treningach siłowych jestem tak wyczerpana, że nie mam już siły na bieganie. Próbowałam to łączyć (czyli biegać w dni wolne od treningu siłowego), ale skutkiem było przetrenowanie. Postawiłam więc na siłkę, bo u mnie daje dużo lepsze efekty niż bieganie
#3608 |
Konto usunięte
|
Cześć, dołączam
![]() ![]() Czas: 47 minut Średnie tętno: 172 (hr max 220) Spalone kcal: 428 tłuszcz: 55g Niestety nie mierzy mi tempa albo ja nie wiem jak to sprawdzić ![]() I tak jestem z siebie dumna, udawało mi się bez zatrzymania przebiec z 300m, marsz przez 30 sekund i znowu. Tylko pod sam koniec to już była walka a nie bieganie, ale musiałam jakoś wrócić do domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | ||
Zakorzenienie
|
Hej zapisałam sie na bieg na przyszłą sobotę
![]() Dzisiaj mam nadzieje ze w końcu uda mi się pobiegać bo zaś coś kuleje moje bieganie Cytat:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Biegasz z jakimś planem? Nie piszesz nic o dystansie. Może Twój pulsometr jest bez gpsa? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy Twój pulsometr ma wbudowanego GPSa? Bo bez tego, nie będziesz mieć informacji o przebytym dystansie i tempie. BTW pulsometr pokazał Ci tętno chwilowe 220? Bo to w sumie mało realne jest. I na koniec moje wczorajsze bieganie. Kondycja nadal marniutka, ale walczę. ![]() ![]()
![]() |
#3611 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
Maksymalne podczas biegu, czy maksymalne Twoje? A jak max Twoje, to na jakiej zasadzie to zmierzyłaś?
BTW biegasz na bardzo wysokim tętnie, ja bym spróbowała wolniejszego tempa, będziesz mogła dłużej biec bez konieczności maszerowania.
Blog podróżniczy: http://zurawinska.pl/ Fotografie psów: https://www.facebook.com/SnapDogPL/ Muffin: https://www.facebook.com/muffinbordercollie Edytowane przez Yavanna84 Czas edycji: 2015-03-13 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja to tętno 170 mam jak bardzo powoli truchtam ;/ Jakbym biegła serio szybko to bym miała 190-200 Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tętna, to jeśli faktycznie jest to wolny trucht, to jest ono wysokie. Ale może po prostu tak działa Twój organizm. Dla mnie 170 to już jest porządny wysiłek i biegnie mi się ciężko. Raczej nie do utrzymania na dystansie 5km.
![]() |
#3615 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W marszu mam tętno 140-150, jak zaczynam truchtac naprawdę powoli (prawie stoję w miejscu) to dochodzi do 165 i rośnie. Taki zwykły bieg, trochę szybszy to już 185. Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zadomowienie
|
Jaki mniej wiecej powinien być puls podczas biegania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Konto usunięte
|
A ja jestem zła na pogodę, bo liczyłam, iż będzie coraz cieplej, tym czasem padał dziś trochę śnieg i wieje. Ponieważ nie chcę się doprawić, a i tak mam już katar, a i poddać też się nie chcę to pomyślałam o szybkim marszu, takim aby się zbytnio nie zgrzać, a ruszyć dupsko w domu
![]() A co do pulsu to też jestem ciekawa jaki. Póki co nie mam pulsometru, ale kupić zamierzam. Sama ostatnio nie biegła szybko, a w pewnej chwili myślałam, że mi serce wyskoczy i musiałam przez dłuższa chwilę iść, żeby się ono uspokoiło. Raczej bałam się o płuca po wielu latach palenia, ale na szczęście z oddechem nie miałam problemu. Piszecie, że u was marnie, ale wasze wyniki są imponujące dla mnie. Ja zrobiłam 4 km w 30:04. Ale startuje z myślą, że ma być przyjemnie. Gdyby dała sobie wycisk to pewnie bym szybko zrezygnowała. Pozdrawiam ciepło ![]() Edytowane przez e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 Czas edycji: 2015-03-13 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Raczkowanie
|
Hej, moge dolaczyc?
![]() Dzisiaj moj pierwszy bieg w tym roku (ostatni byl 26 grudnia ![]() ![]() ![]()
#3621 |
Zakorzenienie
|
oj tam nie narzekajcie na pogodę :P
ja wczoraj biegłam 6-ty bieg city trial po totalnym błocku, od 2 dni lało bez przerwy, podczas biegu oczywiście też. Momentami musiałam iść bo było tak miękko od błota, trochę się umęczyłam, przebiegłam 5 km w ok 35 minut ale fajnie było, lepiej mi się biegło niż miesiąc temu jak świeciło słońce i było cieplutko ![]() ![]() LuLila ja też zaczynałam od takich dystansów, z czasem będzie tylko lepiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kolezanki chca mnie wyciagnac na charytatywny bieg na 5 km w polowie kwietnia, wiec musze spiac pupe ![]() ![]()
![]() |
#3623 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jako, że przyszła wiosna postanowiłam zacząć biegać 2 razy tygodniu. W czwartek przełamałam się po raz pierwszy i jak na razie 3,72 km w 31 minut i 48 sekund. Mam nadzieję, że będę mogła się tutaj zmotywowac a mój cel do końca maja to 5 km w tym samym czasie- no zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj 40 minut marszobiegu, głównie marszu
![]() ![]() ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Konto usunięte
|
Poprawiłam swój czas o 4:04
![]() Jest progres, jest zabawa ![]() Choć i tak jest tragiczny... Wiem, że mogę lepiej, tylko moje nogi jeszcze o tym nie wiedzą ![]() Edytowane przez e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 Czas edycji: 2015-03-15 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Raczkowanie
|
Postanowilam, ze przy kolejnym biegu przebiegne 3.5 km
![]() Ogolnie swoj pierwszy bieg odbylam w wakacje, ale biegalam w trampkach i skonczylo sie okropnym bolem w lewym biodrze, i tak bieglam sobie ze 4 razy, gdzie zawsze po moje biodro plakalo ![]() ![]() ![]()
#3627 |
Konto usunięte
|
Hehe a ja przez 1,5 h w domu zastanawiałam się czy iść, czy nie iść
![]() ![]() ![]() Ja kupiłam sobie buty do biegania i nie żałuje. Raz pobiegłam w zwykłych adidasach i poczułam ogromną różnicę, bo nogi mnie jakoś bardziej bolały, no i palce. Buty do biegania mam większe przez co mi się nie ocierają palce. Dziwnie się w nich chodzi, ale dobrze biega. Zastanawia mnie tylko jedno: też was taki nogi bolą jakieś 30 minut po biegu? Na drugi dzień nie mam zakwasów, ale w ten sam dzień to mnie nogi bolą do 2 h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Raczkowanie
|
Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;50666515]Hehe a ja przez 1,5 h w domu zastanawiałam się czy iść, czy nie iść
![]() ![]() ![]() Ja kupiłam sobie buty do biegania i nie żałuje. Raz pobiegłam w zwykłych adidasach i poczułam ogromną różnicę, bo nogi mnie jakoś bardziej bolały, no i palce. Buty do biegania mam większe przez co mi się nie ocierają palce. Dziwnie się w nich chodzi, ale dobrze biega. Zastanawia mnie tylko jedno: też was taki nogi bolą jakieś 30 minut po biegu? Na drugi dzień nie mam zakwasów, ale w ten sam dzień to mnie nogi bolą do 2 h ![]() Ja specjalnie biegalam ok 8 rano zeby za duzo ludzi nie bylo ![]() Ja kupilam na poczatek buty Ekiden One z Decathlona (mam bliziutko, jakies 1.5 km na nogach, wiec jestem stala bywalczynia ![]() A co do bolu nog to mnie nigdy po bieganiu nogi nie bolaly, ale ja chyba jakis ewenement jestem, bo moja kolezanka tez biega i ciagle po biegu mowi jak to ja nogi bola ![]()
Olejuję: włosy, paznokcie, twarz, wszystko! ![]() *** Ćwiczę ![]() *** The Vampire Diaries ![]() Edytowane przez LuLila Czas edycji: 2015-03-15 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Raczkowanie
|
A ja dziś 7,82km w jakieś 54 minuty
![]() Z czego 5,0 w 33:30 Normalnie zaczynam czuć uzdrawiającą i onieśmielającą moc endorfin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Konto usunięte
|
otka_a: Pięknie
![]() ![]() Na razie mogę tylko pozazdrościć, ale wszystko przede mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.