Jaką książkę teraz czytacie? cz. IX - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-07, 22:36   #3601
seduction
Zakorzenienie

Dot.: Jaką książkę teraz czytacie? cz. IX

Zaczęłam dzisiaj "Dziesiąty krąg" Jodi Picoult.

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 00:43   #3602
Mahdab
Zakorzenienie

To chyba ja jestem ta znajoma, bo nienawidze porzucac ksiazek. Nie wiem dlaczego tak mam, nienawidze i juz. Zawsze mam nadzieje, ze jeszcze sie rozkreci :p

Ja nie wybieram ksiazki po okladce i nawet czesto czytam ksiazki na kindlu nie wiedzac jak okladka wyglada. Najczesciej kusza mnie ksiazki, ktore polecacie ma watku lub wpada mi jakas w oko gdy przegladam lc. Ogolnie nie jestem wybredna i czytam co mi wpadnie w rece, nie czytam plytkich romansow, poradnikow i bardzo rzadko sf.

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 01:56   #3603
Candy_lips
Zakorzenienie

Ja od stycznia na razie przeczytałam 16, a nie czytałam codziennie, były dni, że nie czytałam, różnie. Ja teraz mam Lubimy Czytać, to zaznaczam od tego roku co czytam. Ja czytam różnie, od stycznia czytałam 300 stronnicowe najmniej, a najwięcej blisko 700- "Dziewiętnaście minut", "W imię miłości", które czytałam chyba też blisko 600 stron, "W naszym domu" też coś koło tego, ale powiedźmy, że średnio ok 350-450 stron książki.

Przeczytałam już "Krucyfiks" Chrisa Cartera i myślałam, że nic nie da mi teraz takich emocji jak "Dziewiętnaście minut" Picoult, a bardzo się myliłam, bo ta książka to kolejna rewelacja jak dla mnie! Przeczytałam bardzo wiele kryminałów, thrillerów itp, uwielbiam je jak wiecie ale dawno żaden nie zachwycił mnie tak jak ten. Do tego ani przez chwilę nie domyśliłam się kto za tym wszystkim stoi. To debiut autora, a Carter pisze jak wytrawny pisarz moim zdaniem, coś niewiarygodnego!

Nie ma przewidywalności, nie ma przestojów, czytając czułam, że nie ma ani jednego zbędnego fragmentu, wszystko w tym kryminale jest do głębi przemyślane, tak czuję. Do tego świetni bohaterowie, którzy pokazują blaski i cienie pracy policjanta, sama czułam ciarki myśląc, że miałabym codziennie jak oni przeżywać coś takiego, dawno bym zwariowała na ich miejscu. Rozdziały są krótkie i każdy kolejny wciąga, że czujesz się przyspawany do tej książki- dosłownie, często mnie wciąga ciekawa lektura, ale ta pochłonęła mnie naprawdę jak żadna inna. Przeczytałam ją w parę godzinach praktycznie bez przerwy. Odejmuję tylko jedną gwiazdkę, za trochę naciągane zakończenie, dlatego 9/10, ale i tak rewelacja!

Poza tym akcja w książce jest ogólnie dosyć nieszablonowa, cały czas coś się dzieje, a motyw zabójstw jest bardzo tajemniczy, ja nie odgadłam ani motywu ani tego kto jest mordercą, jest to moim zdaniem naprawdę trudne, by to odgadnąć! Zanurzcie się w tym kryminale, ja już teraz jestem pewna, że sięgnę po kolejne książki autora jak najszybciej! Przerażający, nietuzinkowy, zachwycający kryminał, na długo nie pozwala zasnąć. Jest to świetna książka może też dlatego, że jej autor studiował psychologię i zaburzenia kryminalne, dzięki czemu kryminał jest tak dopracowany i myślę, że w postaci policjanta Roberta Huntera jest dużo z autora, pewnie stąd autor tak dużo wie i tak dużo pisze o psychologii- bo zna to z doświadczenia. Świetnie panie Carter. To po prostu rewelacyjny kryminał. Dawno nie czytałam tak świetnego kryminału, który doświadczyłby mi tyle emocji, napięcie czułam dosłownie na każdej stronie, gorąco polecam.

Jakby ktoś był ciekawy, to link do całej mojej opinii tutaj--> http://lubimyczytac.pl/ksiazka/15178...opinia16819772

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2014-02-08 o 02:02
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 07:02   #3604
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
To chyba ja jestem ta znajoma, bo nienawidze porzucac ksiazek. Nie wiem dlaczego tak mam, nienawidze i juz. Zawsze mam nadzieje, ze jeszcze sie rozkreci :p

Ja nie wybieram ksiazki po okladce i nawet czesto czytam ksiazki na kindlu nie wiedzac jak okladka wyglada. Najczesciej kusza mnie ksiazki, ktore polecacie ma watku lub wpada mi jakas w oko gdy przegladam lc. Ogolnie nie jestem wybredna i czytam co mi wpadnie w rece, nie czytam plytkich romansow, poradnikow i bardzo rzadko sf.

Z ciekawości, każdy romans jest dla ciebie płytki, czy jak to określasz?

Co do okładek - jak jestem w bibliotece, to jednak okładka ma znaczenie o tyle, że sugeruje mi jakość druku. Im nowsza okładka, tym wydanie może być atrakcyjniejsze do czytania (marginesy, wielkość liter, papier). No i okładka w fantasy np. może mniej więcej pokazać o czym książka jest, bez czytania opisu. Ale co jak co, nie lubię filmowych okładek, nie wiem czemu.

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 09:16   #3605
aqgatta58
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Ja od stycznia na razie przeczytałam 16, a nie czytałam codziennie, były dni, że nie czytałam, różnie. Ja teraz mam Lubimy Czytać, to zaznaczam od tego roku co czytam. Ja czytam różnie, od stycznia czytałam 300 stronnicowe najmniej, a najwięcej blisko 700- "Dziewiętnaście minut", "W imię miłości", które czytałam chyba też blisko 600 stron, "W naszym domu" też coś koło tego, ale powiedźmy, że średnio ok 350-450 stron książki.

Przeczytałam już "Krucyfiks" Chrisa Cartera i myślałam, że nic nie da mi teraz takich emocji jak "Dziewiętnaście minut" Picoult, a bardzo się myliłam, bo ta książka to kolejna rewelacja jak dla mnie! Przeczytałam bardzo wiele kryminałów, thrillerów itp, uwielbiam je jak wiecie ale dawno żaden nie zachwycił mnie tak jak ten. Do tego ani przez chwilę nie domyśliłam się kto za tym wszystkim stoi. To debiut autora, a Carter pisze jak wytrawny pisarz moim zdaniem, coś niewiarygodnego!

Nie ma przewidywalności, nie ma przestojów, czytając czułam, że nie ma ani jednego zbędnego fragmentu, wszystko w tym kryminale jest do głębi przemyślane, tak czuję. Do tego świetni bohaterowie, którzy pokazują blaski i cienie pracy policjanta, sama czułam ciarki myśląc, że miałabym codziennie jak oni przeżywać coś takiego, dawno bym zwariowała na ich miejscu. Rozdziały są krótkie i każdy kolejny wciąga, że czujesz się przyspawany do tej książki- dosłownie, często mnie wciąga ciekawa lektura, ale ta pochłonęła mnie naprawdę jak żadna inna. Przeczytałam ją w parę godzinach praktycznie bez przerwy. Odejmuję tylko jedną gwiazdkę, za trochę naciągane zakończenie, dlatego 9/10, ale i tak rewelacja!

Poza tym akcja w książce jest ogólnie dosyć nieszablonowa, cały czas coś się dzieje, a motyw zabójstw jest bardzo tajemniczy, ja nie odgadłam ani motywu ani tego kto jest mordercą, jest to moim zdaniem naprawdę trudne, by to odgadnąć! Zanurzcie się w tym kryminale, ja już teraz jestem pewna, że sięgnę po kolejne książki autora jak najszybciej! Przerażający, nietuzinkowy, zachwycający kryminał, na długo nie pozwala zasnąć. Jest to świetna książka może też dlatego, że jej autor studiował psychologię i zaburzenia kryminalne, dzięki czemu kryminał jest tak dopracowany i myślę, że w postaci policjanta Roberta Huntera jest dużo z autora, pewnie stąd autor tak dużo wie i tak dużo pisze o psychologii- bo zna to z doświadczenia. Świetnie panie Carter. To po prostu rewelacyjny kryminał. Dawno nie czytałam tak świetnego kryminału, który doświadczyłby mi tyle emocji, napięcie czułam dosłownie na każdej stronie, gorąco polecam.

Jakby ktoś był ciekawy, to link do całej mojej opinii tutaj--> http://lubimyczytac.pl/ksiazka/15178...opinia16819772
Też polecam tą książkę czytałam ją na czytniku, kolejną część czyli egzekutor też. Szkoda że więcej książek z tej serii póki co nie przetłumaczyli.
aqgatta58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 09:17   #3606
Mahdab
Zakorzenienie

Nie, nie, mam na mysli typowe romansidla np. Harleqiny. Czytalam Wichrowe Wzgorza, Jane Eyre, mam w planach ksiazi Jane Austin.
Mam na kindlu kilka ksiazek Sandry Brown i Nory Roberts ale nie biore sie za nie, bo wlasnie obawiam sie ze to beda romansidla, czytal ktos?

Ja tez nienawidze okladek filmowych.

Stary 2014-02-08, 09:20   #3607
bonjourdisko
Rozeznanie

Cytat:
Nie, nie, mam na mysli typowe romansidla np. Harleqiny. Czytalam Wichrowe Wzgorza, Jane Eyre, mam w planach ksiazi Jane Austin.
Mam na kindlu kilka ksiazek Sandry Brown i Nory Roberts ale nie biore sie za nie, bo wlasnie obawiam sie ze to beda romansidla, czytal ktos?

ojej uwielbiam właśnie książki typu jane eyre <3

http://ochdearme.tumblr.com
http://www.bonjourdisko.blogspot.com - założyłam!
http://instagram.com/lilyhatesroses

29.09 - kosmetyki LUSH: peeling RUB RUB RUB, lotion Charity Pot, peeling do ust Bubblegum
bonjourdisko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 10:23   #3608
Lukardis
Zaczytanie

Skończyłam Wołanie kukułki, aktualnie czytam:

- Katarzyna Wielka, gra o władzę E. Stachniak - wieczorami,
- Lux perpetua A. Sapkowski - audiobook do snu,
- Księga o Niewidzialnym E.E. Schmitt - w aucie/tramwaju itd.

"Ile razy masz ochotę kogoś krytykować przypomnij sobie, że nie wszyscy ludzie na tym świecie mieli takie możliwości jak ty"
Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby
Lukardis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 10:24   #3609
aante_e
Miss Pudernica

Dla mnie książki Jane Austen to klasyka, mam zresztą słabość do literatury tego okresu.
Za to harleqiny namiętnie czytałam w gimnazjum teraz już po nie nie sięgam.

Zapisuję liczbę przeczytanych książek, bo mnie to motywuje do lepszej organizacji czasu i poświęwcenia chociaż chwili, ale codziennie, na lekturę. Był okres, że wolałam seriale, oglądałam bardzo dużo. A teraz wolę poczytać, poszukać na LC ciekawych książek niż siedzieć przed lapkiem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-08, 10:45   #3610
Paula_95
Wtajemniczenie

-Lew Tołstoj ''Wojna i pokój'',
-F.S Fitzgerald ''Wielki Gatsby'',
-Jacqueline Wilson ''Dziewczyny się odchudzają''-lekka, żebym nie zwariowała .

Powinnam czytać lektury, ale z racji tego, że odeszła moja kochana polonistka , a nasza nowa nauczycielka jest beznadziejna, traktuje nas jak dzieci z podstawówki (''zapiszcie temacik i podaję notateczkę...''-zero myślenia, zero inwencji, NIC-na lekcji gapię się przez okno, bo żenuje mnie jej poziom)...już mi nie zależy...
A matura za mniej niż 90 dni. Świetnie ;/

Czy mogłybyście się wypowiedzieć? Czy na prezentację maturalną ''Obraz nieszczęśliwych kochanków'' pasuje ''Anna Karenina'', ''Wielki Gatsby'' i ''Lolita''? Jestem otwarta na wszelkie propozycje, bo trochę w kropce jestem...

Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25
Paula_95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 10:58   #3611
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula_95 Pokaż wiadomość

Powinnam czytać lektury, ale z racji tego, że odeszła moja kochana polonistka , a nasza nowa nauczycielka jest beznadziejna, traktuje nas jak dzieci z podstawówki (''zapiszcie temacik i podaję notateczkę...''-zero myślenia, zero inwencji, NIC-na lekcji gapię się przez okno, bo żenuje mnie jej poziom)...już mi nie zależy...

Czy mogłybyście się wypowiedzieć? Czy na prezentację maturalną ''Obraz nieszczęśliwych kochanków'' pasuje ''Anna Karenina'', ''Wielki Gatsby'' i ''Lolita''? Jestem otwarta na wszelkie propozycje, bo trochę w kropce jestem...
Prawda jest taka, że nieważne, co wybierzesz. Najważniejsze jest to, żebyś swój wybór odpowiednio uargumentowała

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 11:13   #3612
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bonjourdisko Pokaż wiadomość
ojej uwielbiam właśnie książki typu jane eyre <3
Ja tez

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Dla mnie książki Jane Austen to klasyka, mam zresztą słabość do literatury tego okresu.
Za to harleqiny namiętnie czytałam w gimnazjum

Wlasnie dlatego chce Austin przeczytac, tym bardziej ze fserial dumani uprzedznie mi sie bardzo podobal. Bardzo lubie takie klimaty.

Harlequiny przeczytalam w zyciu 2 i nigdy wiecej :p
Fabuly sa straszne...

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Prawda jest taka, że nieważne, co wybierzesz. Najważniejsze jest to, żebyś swój wybór odpowiednio uargumentowała

No wlasnie

Stary 2014-02-08, 11:24   #3613
bonjourdisko
Rozeznanie

Cytat:

1. kocham książkę 'wielki gatsby', serio, długo po jej ostatniej stronie nie mogłam się otrząsnąć.
2. ja chcę powtórzyć lalkę, to już długi czas jak nie czytałam (no dobrych parę lat) a podobało mi się.
3. anna karenina jak najbardziej, wielki gatsby tak samo, lolity nie przetrawiłam :3.

29.09 - kosmetyki LUSH: peeling RUB RUB RUB, lotion Charity Pot, peeling do ust Bubblegum
Stary 2014-02-08, 12:15   #3614
Lyonnais
Przyczajenie

Ja właśnie zabieram się do książki Kinga "Doktor Sen". Czytał ktoś? Ponoć jest to kontynuacja Lśnienia.
Stary 2014-02-08, 13:30   #3615
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez Lyonnais Pokaż wiadomość
Ja właśnie zabieram się do książki Kinga "Doktor Sen". Czytał ktoś? Ponoć jest to kontynuacja Lśnienia.
Tak, pisałam o tym nawet na wątku Stephen King----> tutaj
Stary 2014-02-08, 13:31   #3616
bonjourdisko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lyonnais Pokaż wiadomość
nie, ale koniecznie daj znać jak się czyta!

Stary 2014-02-08, 13:42   #3617
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Co do okładek - jak jestem w bibliotece, to jednak okładka ma znaczenie o tyle, że sugeruje mi jakość druku. Im nowsza okładka, tym wydanie może być atrakcyjniejsze do czytania (marginesy, wielkość liter, papier). No i okładka w fantasy np. może mniej więcej pokazać o czym książka jest, bez czytania opisu. Ale co jak co, nie lubię filmowych okładek, nie wiem czemu.
Oooo właśnie - dobrze mówisz Ja sama wole nowsze wydania książek, bo lepsza czcionka rozmieszczenie itd Po prostu wzrok się tyle nie męczy co przy starych wydaniach..

A okładki filmowe - hmm no cóż, zależy jakie to są ja to pewnie nawet nie odróżniam filmowych od książkowych

Cytat:

Ja dalej brne w Wichrowe Wzgórza - i o matko... czytam ją od hmm... początku stycznia a dopiero jestem na 260 stronie a do końca zostało mi ze 100 stron chyba... Niby ciekawa, ale jednak bez szału... nie wiem co o niej myśleć. Aaa może tak długo i źle mi się czyta bo to wydanie z 1984 roku... - stare wydanie, okropna czcionka i rozmieszczenie tekstu, no i śmierdząca okładka + papier...
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 15:10   #3618
kotek77
Raczkowanie

Czytam tez dużo pozycje naukowe ze względu na pracę na razie nie mam czasu na powieści . Mam nadzieję ,że się szybko ogarnę z pracą .
kotek77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 15:12   #3619
Biała Dama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniyam Pokaż wiadomość
I jak Ci się podoba? Ja kocham Krajewskiego, mam wszystkie jego książki i tak jak uwielbiałam serie z Mockiem i Popielskim tak te 2 książki z Paterem ( Róże cmentarne i Aleja samobójców ) jakoś nie bardzo mi się podobały, złe nie były ale do tych z Mockiem i

[/COLOR]

Mi sie aleja samobojcow bardzo podoba. Moze dlatego, ze wole tworczosc Czubaja. szybko sie czyta a akcja wciąga
Biała Dama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 15:27   #3620
lisbeth_wasp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Za to harleqiny namiętnie czytałam w gimnazjum teraz już po nie nie sięgam.

Zapisuję liczbę przeczytanych książek, bo mnie to motywuje do lepszej organizacji czasu i poświęwcenia chociaż chwili, ale codziennie, na lekturę. Był okres, że wolałam seriale, oglądałam bardzo dużo. A teraz wolę poczytać, poszukać na LC ciekawych książek niż siedzieć przed lapkiem.

A mogłabyś mi polecić coś z tych czasów oprócz Jane Austen? Lubię jej książki i chętnie bym poczytała coś innego właśnie z tamtego okresu

Jeszcze 2 egzaminy w przyszłym tygodniu i mogę spokojnie wracać do czytania książek, od miesiąca czytam tylko materiały potrzebne na studia
lisbeth_wasp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 15:49   #3621
Miriveth
Przyczajenie

Właśnie zaczęłam ''Szukając Alaski - John Green.
Miriveth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 15:50   #3622
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
No romans to tam znajdziesz Ale nie są to harlequiny

Cytat:
Lolita w tym zestawieniu mi nie pasuje Ale to zależy od Ciebie

Zaczęłam czytać "Ostatni testament" i nie wiem co sądzić o tej książce. Nawet nie wiem jak ją zaklasyfikować

Stary 2014-02-08, 16:07   #3623
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamilaa21 Pokaż wiadomość
Oooo właśnie - dobrze mówisz Ja sama wole nowsze wydania książek, bo lepsza czcionka rozmieszczenie itd Po prostu wzrok się tyle nie męczy co przy starych wydaniach..

A okładki filmowe - hmm no cóż, zależy jakie to są ja to pewnie nawet nie odróżniam filmowych od książkowych

Ja dalej brne w Wichrowe Wzgórza - i o matko... czytam ją od hmm... początku stycznia a dopiero jestem na 260 stronie a do końca zostało mi ze 100 stron chyba... Niby ciekawa, ale jednak bez szału... nie wiem co o niej myśleć. Aaa może tak długo i źle mi się czyta bo to wydanie z 1984 roku... - stare wydanie, okropna czcionka i rozmieszczenie tekstu, no i śmierdząca okładka + papier...
Ja tez to dlugo czytalam i w sumie do dzisiaj nie wiem o co w tym chodzilo :p

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
No romans to tam znajdziesz Ale nie są to harlequiny

Lolita w tym zestawieniu mi nie pasuje Ale to zależy od Ciebie

Zaczęłam czytać "Ostatni testament" i nie wiem co sądzić o tej książce. Nawet nie wiem jak ją zaklasyfikować
Czyli czym sie roznia i jak sie to czyta?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 16:29   #3624
Farisss
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, nie, mam na mysli typowe romansidla np. Harleqiny.
Nie każdy HQ jest płytki HQ to przede wszystkim wydawnictwo i ma całe różne serie - jedne bardziej płytkie, drugiej mniej, jedne szablonowe, drugie bardzo fajnie się czyta

Cytat:
Zależy które, NR pisuje jakieś hq, kryminały i całkiem fajne romanse, więc pewnie zależy co tam masz. SB ma raczej takie dramaty+romans, nie pamiętam czy jakieś hq też pisała...
Stary 2014-02-08, 16:31   #3625
kaarooo
Zakorzenienie

Ojej, mnie się Roberts dobrze czytało, takie lekkie obyczajówki, lekki romansik się znalazł ale nie był to główny temat książki. Ja ogólnie takie klimaty mogę czytać, nie przeszkadzają mi Nie wiem jak ci to przyrównać.

Stary 2014-02-08, 17:01   #3626
_kasias
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lisbeth_wasp Pokaż wiadomość
A mogłabyś mi polecić coś z tych czasów oprócz Jane Austen? Lubię jej książki i chętnie bym poczytała coś innego właśnie z tamtego okresu
a czytałaś "Północ i Południe" E. Gaskell? Bardzo mi się podobała. Jest bardziej rozbudowana niż powieści Austen, ale bardzo dobrze się czyta. Serial na podstawie tej książki też jest super.
_kasias jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 17:06   #3627
Morka1
Raczkowanie

Zniewolony - Salomon Northup, polecam (chusteczki potrzebne)
Morka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 17:26   #3628
201609062117
Konto usunięte

Jedenaście godzin - P. Simons
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 17:27   #3629
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
Jedenaście godzin - P. Simons
Pamiętam tą książkę, moim zdaniem najgorsza książką Simons.
Stary 2014-02-08, 17:38   #3630
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Pamiętam tą książkę, moim zdaniem najgorsza książką Simons.
co prawda nie przerobiłam całej jej twórczości, ale związek przyczynowo skutkowy kuleje i to mocno, przynajmniej przez pierwszą połowę.
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości