![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaką książkę teraz czytacie? cz. IX
Zaczęłam dzisiaj "Dziesiąty krąg" Jodi Picoult.
#3602 |
Zakorzenienie
|
To chyba ja jestem ta znajoma, bo nienawidze porzucac ksiazek. Nie wiem dlaczego tak mam, nienawidze i juz. Zawsze mam nadzieje, ze jeszcze sie rozkreci :p
Ja nie wybieram ksiazki po okladce i nawet czesto czytam ksiazki na kindlu nie wiedzac jak okladka wyglada. Najczesciej kusza mnie ksiazki, ktore polecacie ma watku lub wpada mi jakas w oko gdy przegladam lc. Ogolnie nie jestem wybredna i czytam co mi wpadnie w rece, nie czytam plytkich romansow, poradnikow i bardzo rzadko sf. Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
Ja od stycznia na razie przeczytałam 16, a nie czytałam codziennie, były dni, że nie czytałam, różnie. Ja teraz mam Lubimy Czytać, to zaznaczam od tego roku co czytam. Ja czytam różnie, od stycznia czytałam 300 stronnicowe najmniej, a najwięcej blisko 700- "Dziewiętnaście minut", "W imię miłości", które czytałam chyba też blisko 600 stron, "W naszym domu" też coś koło tego, ale powiedźmy, że średnio ok 350-450 stron książki.
Przeczytałam już "Krucyfiks" Chrisa Cartera i myślałam, że nic nie da mi teraz takich emocji jak "Dziewiętnaście minut" Picoult, a bardzo się myliłam, bo ta książka to kolejna rewelacja jak dla mnie! Przeczytałam bardzo wiele kryminałów, thrillerów itp, uwielbiam je jak wiecie ale dawno żaden nie zachwycił mnie tak jak ten. Do tego ani przez chwilę nie domyśliłam się kto za tym wszystkim stoi. To debiut autora, a Carter pisze jak wytrawny pisarz moim zdaniem, coś niewiarygodnego! Nie ma przewidywalności, nie ma przestojów, czytając czułam, że nie ma ani jednego zbędnego fragmentu, wszystko w tym kryminale jest do głębi przemyślane, tak czuję. Do tego świetni bohaterowie, którzy pokazują blaski i cienie pracy policjanta, sama czułam ciarki myśląc, że miałabym codziennie jak oni przeżywać coś takiego, dawno bym zwariowała na ich miejscu. Rozdziały są krótkie i każdy kolejny wciąga, że czujesz się przyspawany do tej książki- dosłownie, często mnie wciąga ciekawa lektura, ale ta pochłonęła mnie naprawdę jak żadna inna. Przeczytałam ją w parę godzinach praktycznie bez przerwy. Odejmuję tylko jedną gwiazdkę, za trochę naciągane zakończenie, dlatego 9/10, ale i tak rewelacja! Poza tym akcja w książce jest ogólnie dosyć nieszablonowa, cały czas coś się dzieje, a motyw zabójstw jest bardzo tajemniczy, ja nie odgadłam ani motywu ani tego kto jest mordercą, jest to moim zdaniem naprawdę trudne, by to odgadnąć! Zanurzcie się w tym kryminale, ja już teraz jestem pewna, że sięgnę po kolejne książki autora jak najszybciej! Przerażający, nietuzinkowy, zachwycający kryminał, na długo nie pozwala zasnąć. Jest to świetna książka może też dlatego, że jej autor studiował psychologię i zaburzenia kryminalne, dzięki czemu kryminał jest tak dopracowany i myślę, że w postaci policjanta Roberta Huntera jest dużo z autora, pewnie stąd autor tak dużo wie i tak dużo pisze o psychologii- bo zna to z doświadczenia. Świetnie panie Carter. To po prostu rewelacyjny kryminał. Dawno nie czytałam tak świetnego kryminału, który doświadczyłby mi tyle emocji, napięcie czułam dosłownie na każdej stronie, gorąco polecam. Jakby ktoś był ciekawy, to link do całej mojej opinii tutaj--> http://lubimyczytac.pl/ksiazka/15178...opinia16819772 Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-02-08 o 02:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do okładek - jak jestem w bibliotece, to jednak okładka ma znaczenie o tyle, że sugeruje mi jakość druku. Im nowsza okładka, tym wydanie może być atrakcyjniejsze do czytania (marginesy, wielkość liter, papier). No i okładka w fantasy np. może mniej więcej pokazać o czym książka jest, bez czytania opisu. Ale co jak co, nie lubię filmowych okładek, nie wiem czemu.
![]() |
#3605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie, mam na mysli typowe romansidla np. Harleqiny. Czytalam Wichrowe Wzgorza, Jane Eyre, mam w planach ksiazi Jane Austin.
Mam na kindlu kilka ksiazek Sandry Brown i Nory Roberts ale nie biore sie za nie, bo wlasnie obawiam sie ze to beda romansidla, czytal ktos? Ja tez nienawidze okladek filmowych. Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I) włosy za talie II) włosomaniaczka od lutego 2012 III) wegetarianka od 2005 http://ochdearme.tumblr.com http://www.bonjourdisko.blogspot.com - założyłam! http://instagram.com/lilyhatesroses 29.09 - kosmetyki LUSH: peeling RUB RUB RUB, lotion Charity Pot, peeling do ust Bubblegum |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Zaczytanie
|
Skończyłam Wołanie kukułki, aktualnie czytam:
- Katarzyna Wielka, gra o władzę E. Stachniak - wieczorami, - Lux perpetua A. Sapkowski - audiobook do snu, - Księga o Niewidzialnym E.E. Schmitt - w aucie/tramwaju itd. ![]()
![]() |
#3609 |
Miss Pudernica
|
Dla mnie książki Jane Austen to klasyka, mam zresztą słabość do literatury tego okresu.
Za to harleqiny namiętnie czytałam w gimnazjum ![]() Zapisuję liczbę przeczytanych książek, bo mnie to motywuje do lepszej organizacji czasu i poświęwcenia chociaż chwili, ale codziennie, na lekturę. Był okres, że wolałam seriale, oglądałam bardzo dużo. A teraz wolę poczytać, poszukać na LC ciekawych książek niż siedzieć przed lapkiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3610 |
Wtajemniczenie
|
-Lew Tołstoj ''Wojna i pokój'',
-F.S Fitzgerald ''Wielki Gatsby'', -Jacqueline Wilson ''Dziewczyny się odchudzają''-lekka, żebym nie zwariowała ![]() Powinnam czytać lektury, ale z racji tego, że odeszła moja kochana polonistka , a nasza nowa nauczycielka jest beznadziejna, traktuje nas jak dzieci z podstawówki (''zapiszcie temacik i podaję notateczkę...''-zero myślenia, zero inwencji, NIC-na lekcji gapię się przez okno, bo żenuje mnie jej poziom)...już mi nie zależy... A matura za mniej niż 90 dni. Świetnie ;/ Czy mogłybyście się wypowiedzieć? Czy na prezentację maturalną ''Obraz nieszczęśliwych kochanków'' pasuje ''Anna Karenina'', ''Wielki Gatsby'' i ''Lolita''? Jestem otwarta na wszelkie propozycje, bo trochę w kropce jestem...
#3611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | ||
Zakorzenienie
|
Ja tez
![]() Cytat:
Wlasnie dlatego chce Austin przeczytac, tym bardziej ze fserial dumani uprzedznie mi sie bardzo podobal. Bardzo lubie takie klimaty. Harlequiny przeczytalam w zyciu 2 i nigdy wiecej :p Fabuly sa straszne... Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. ja chcę powtórzyć lalkę, to już długi czas jak nie czytałam (no dobrych parę lat) a podobało mi się. 3. anna karenina jak najbardziej, wielki gatsby tak samo, lolity nie przetrawiłam :3.
I) włosy za talie II) włosomaniaczka od lutego 2012 III) wegetarianka od 2005 http://ochdearme.tumblr.com http://www.bonjourdisko.blogspot.com - założyłam! http://instagram.com/lilyhatesroses 29.09 - kosmetyki LUSH: peeling RUB RUB RUB, lotion Charity Pot, peeling do ust Bubblegum |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie zabieram się do książki Kinga "Doktor Sen". Czytał ktoś? Ponoć jest to kontynuacja Lśnienia.
#3615 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]() |
#3616 |
Rozeznanie
|
nie, ale koniecznie daj znać jak się czyta!
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | ||
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
![]() ![]() A okładki filmowe - hmm no cóż, zależy jakie to są ja to pewnie nawet nie odróżniam filmowych od książkowych ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Raczkowanie
|
Czytam tez dużo pozycje naukowe ze względu na pracę na razie nie mam czasu na powieści . Mam nadzieję ,że się szybko ogarnę z pracą .
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze 2 egzaminy w przyszłym tygodniu i mogę spokojnie wracać do czytania książek, od miesiąca czytam tylko materiały potrzebne na studia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Przyczajenie
|
Właśnie zaczęłam ''Szukając Alaski - John Green.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zaczęłam czytać "Ostatni testament" i nie wiem co sądzić o tej książce. Nawet nie wiem jak ją zaklasyfikować ![]()
![]() |
#3623 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | |
Wtajemniczenie
|
Nie każdy HQ jest płytki
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Ojej, mnie się Roberts dobrze czytało, takie lekkie obyczajówki, lekki romansik się znalazł ale nie był to główny temat książki. Ja ogólnie takie klimaty mogę czytać, nie przeszkadzają mi
![]()
#3626 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Raczkowanie
|
Zniewolony - Salomon Northup, polecam (chusteczki potrzebne)
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 |
Konto usunięte
|
Jedenaście godzin - P. Simons
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Pamiętam tą książkę, moim zdaniem najgorsza książką Simons.
#3630 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.