Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-27, 15:45   #3601
bebe97
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

dziewczyny te poduszki z pościeli niemowlęcej są praktycznie płaskie albo przynajmniej mnie się trafił taki egzemplarz, z tym, że ja pościel dla dziecka kupowałam 7 lat temu, ale nie sądzę, by coś się zmieniło od tego czasu
zresztą na początku i tak nie używałam żadnej pościeli, tylko syn spał w rożku lub beciku, a w upały to w ogóle pod pieluszką flanelową

Mnie nie wkurzają teksty w stylu "grubasku", słyszałam to już kiedyś, zaczyna się i teraz, ale nikt (przynajmniej do mnie) nie mówi tego złośliwie, a ten grubasek to odnosi się praktycznie do rozmiaru brzuszka
dziewczyny z pracy także komentują mój wygląd, no ale przecież widocznie sie zmieniam a nie widują mnie codziennie, więc czują chyba, że musza cos powiedzieć zresztą ja wolę posłuchać konkretów bo ile można słuchać frazesów w stylu "ciąża ci służy"... sama się z siebie śmieję, nazywam się foką, betoniarką itd.
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 16:58   #3602
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Czy trzeba nie wiem, ale chyba tak. Zwłaszcza po porodzie, taka położna przychodzi i sprawdza jak maluszek, jak goi się krocze, doradza, pomaga. A przed porodem opowiada pewnie podobne rzeczy jak na SR.
Ta opieka jest bezpłatna
Dobrze wiedzieć
Tylko ciekawe czy to z najbliższej przychodni czy tam, gdzie sie jest zapisanym? Bo ja pamiętam, że za gówniarza mam nas zapisała, gdzie indziej - nie do tej najbliższej.

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
Witam, można sie przyłączyć

jestem w 19 tyg. termin mam na 21 marca, To moja druga ciaza (mam synka 1o letniego)

pierwsza ciaza przebiegala przebiegała prawie ksiązkowo (miałam krążek założony, ponieważ skracała mi sie szyjka),ale żadnych dolegliwości, a teraz od miesiąca leżę, dostałam krwotoku, tydzień byłam w szpitalu, okazało sie, że krawiak się zrobił-i leżę od tego czasu. Jutro mam wizytę i okaże się czy jest czy się wchłonął

dzidziuś na szczęście zdrowy, ruchy odczuwam już od 16 tygodnia
Witaj! Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i zapraszamy do nas!
Opowiedz coś o sobie, skąd jesteś, ile masz lat, itp.

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość

elunka88 jak tam warsztaty "świadoma mama"?
Zapomniałam
Na początku był wykład o jedzeniu w ciąży i podczas karmienia - ciekawy potem były 2 mamy z kieleckiego klubu mam, mówiły o chustowaniu - świetna sprawa! Tak pokazały, że już umiem najprostszy splot opowiadały troszkę o potrzebach maluszka - i tutaj zwracam honor osobom, które mi mówiły,ze dziecko można nosić - przyznaję sie do błędu
powiedziały, żeby nie przeceniać dzieci, bo nie sa jeszcze na tyle konspiratorami żeby płakaniem wymusić noszenie, tylko jeśli płaczą, to znaczy że chcą akurat bliskości z mamą
Z reklam - był wykład Pani z Jelpa, i Pani z Cutishelp mimi - produkty do ciała, mycia etc.
Był mały wykład o jodze -Pani pokazała kilka ćwiczeń - wszystkie na siedząco - niby relaksacyjne ale mnie wkurzały że takie nudne
Zrobiłam sobie foto u Pani fotograf - jak będzie w necie to Wam pokaże. Dostałam 2 słoiczki z nestle i soczek - już wypiłam
Oczywiście nic nie wygrałam, ale ja nigdy nic nie wygrałam Na co bym zwróciła uwagę - żeby jednak na takie warsztaty przychodziły mamusie w ciąży, bez dzieci - bez urazy, jeśli kogoś to dotknie,ale jak kilkoro dzieci zaczęło nagle płakać to po prostu cieżko było się skupić

I tyle. Całość trwała w sumie 2 h, więc zleciało szybko. Nie załuję że poszłam, ale szału nie było

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Dziewczyny też chodzicie takie wkurzone? Bo ja nie wiem czy hormony czy co, ale ciągle mnie nosi
Właśnie nie, wyjątkowo miła jestem i zrelaksowana. Co u mnie dziwne, bo ja wiecznie bomba tykająca

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 16:58   #3603
kate1623
Zadomowienie

Hejka
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Dzisiaj byliśmy oglądać wózki... kurcze wózkowy zawrót głowy, chyba ze 100 modeli.
I koniec końców spodobał nam się także Navington - oglądaliśmy wersję Cadet. Lekki i bardzo poręczny, prowadzi się wręcz sam.
Bardzo mi się też podobał Jedno Fyn Memo.
Ale nadal mamy mętlik w głowie.
Mam to samo, ale chyba znalazłam taki niby firmy krzak, ale według mnie świetny. Lekki skrętny, fajne ma amortyzatory i cena niezła:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=323

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
zaszalałam :P
zakupiłam pościel 5 el. http://blanca-baby.pl/571-2420-large...a-lozeczka.jpg
i rożek http://blanca-baby.pl/50-4660-thickbox/rozek-miekki.jpg
jakbym się zastanawiała pół minuty dłużej, to może bym nie kupiła :P
ale co tam póki fundusze jeszcze są trzeba korzystać :P:P:P
Gratulacje za udane zakupy

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Cześć,
Przygarniecie mnie do swojego grona? Zostanę mamusią dziewczynki w marcu
Hej rozgość się i opowiedz coś o sobie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Witajcie w ten piękny poranek.
Nie pisałam o mojej czwartkowej wizycie, bo musiałam ochłonąć.
Jednak wizyty na NFZ to coś strasznego. Chodzę na nie jedynie po skierowania na badania. A resztę robię prywatnie. Ale wracając do wizyty... Pani doktor postanowiła zrobić mi USG. Trwało to chwilę i się uśmiechnęła. Na co ja zapytałam czy może widać już płeć. A ona jak się nie wściekła. I cytuję: "bo u was tam na wsi to najważniejsze czy chłopak czy dziewczynka, żeby plotkować było o czym!!!" - strasznie krzyczała. Co to jest za okropny babsztyl. Powiedziałam jej, że to o czym mówi jest nie na miejscu i chyba niezależnie gdzie się mieszka mamusie chcą znać płeć swego maleństwa. Poza tym mieszkanie we wsi nie robi od razu z kogoś debila. I poradziłam, żeby swoje frustracje zostawiała poza pracą. Po tej wizycie nie mogłam dojść do siebie. Cholera, to że mieszkam we wsi, to mój świadomy wybór. Za domem mam las, świeże powietrze i tysiąc miejsc na spacery. Moja córka jest przeszczęśliwa, bo całe dnie spędza na podwórku. Moje psy mają ogromną przestrzeń do biegania. My z mężem czujemy się bardzo swobodnie, bo dom najbliższego sąsiada jest położony ok. 150 m od naszego i nikt nam przez okno nie zagląda co jemy na obiad. Mamy 7 km do miasta, w którym ja pracuję, a córka się uczy. I dzięki temu wszystkiemu jesteśmy szczęśliwi. A to, że mieszkamy we wsi nie czyni z nas ludzi o ograniczonych horyzontach myślowych. Mimo domu we wsi skończyłam studia - trzy fakultety, jestem także pilotem wycieczek i przewodnikiem górskim. I naprawdę nie czuję się gorzej od mieszkańców wielkich aglomeracji miejskich. A wypowiedź pani doktor świadczy raczej o jej ograniczeniu i myleniu ludzi mieszkających we wsi z wieśniakami. Wokół nas mieszkają dobrzy ludzie i czujemy się tu bezpiecznie.
Ale się rozpisałam... Ale trochę mi ulżyło Nie rozumiem, takich ludzi jak pani doktor, co jej daje prawo do oceniania ludzi, których się w ogóle nie zna? Mogę jej tylko współczuć.
Co za babsko masz rację że jej wygarnełaś

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ja tez wczoraj patrzylam jak pija sama bylam o szampanie baz alko ehh W ogole towarzysko to narazie do nieczego sie nie nadaje, dopoki mi hormony nie wroca do normalnosci wrocilismy do domu przed 2
Posiedziałam do 24 warto było się tak spotkać z babkami i poplotkować

Cytat:
Czy trzeba nie wiem, ale chyba tak. Zwłaszcza po porodzie, taka położna przychodzi i sprawdza jak maluszek, jak goi się krocze, doradza, pomaga. A przed porodem opowiada pewnie podobne rzeczy jak na SR.
Ta opieka jest bezpłatna
Ja nie wybieram bo rodzę w szpitalu nie z rejonu, a przyjdzie do mnie później położna rejonowa

Właśnie wróciłam z zakupów i padam na twarz

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 17:12   #3604
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Prześcieradło wiadomo - trzeba mieć 2 na pewno
Co do położnej, to w przychodni do której jestem zapisana, jest tylko jedna, więc to pewnie ona będzie do mnie przychodzić, tak? Czy z gminy, gdzie jestem zameldowana? Muszę zadzwonić do przychodni...

vivien39
gratulacje
Z tego co wiem możesz wybrać położną, niektóre pracują przy przychodniach a inne mają indywidualne praktyki, podpisując z nimi umowę NFZ wypłaca im wynagrodzenie.

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
Równiez mieszkam na wsi, od niedawna ale mieszkam
a właśnie co do położnych, pytanie. Ją sie bierze z miejsca gdzie sie ma rodzić? Bo ja mieszkam na wsi, zameldowana jestem w mieście A a jeżdżę do lekarza do miejsca B i tam prawdopodobnie bede rodzić, bo mam tylko 13km do szpitala, bo do Wawy to juz mam 60km
Pytałam kuzynki i jej położna środowiskowa nie pracuje w szpitalu, więc to nie jest tak, że musi być to ktoś z miejsca gdzie będzie się rodzic. Porozglądaj się kto jest położną w twojej okolicy i zadzwoń do niej spytać czy będzie mogła do ciebie dojeżdżać

Cytat:
A jak ja chodzę do SR to wtedy ta babka co ją prowadzi to moja położna? Czy to trzeba jeszcze inną mieć
Jeśli nie wybrałaś jej w deklaracji (podobnie jak wybiera się lekarza pierwszego kontaktu, z tego co się orientuje) to chyba nie jest to twoja położna. Ale mogę się mylić, może spytaj o zajęciach w szkole rodzenia czy jest możliwość aby to ona została twoją położną środowiskową, dopytaj o te formalności.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 17:18   #3605
kate1623
Zadomowienie

Wrzucam obiecany brzuch 25t 2d

Maja

Czytam
Stary 2013-10-27, 17:42   #3606
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Hejka

Mam to samo, ale chyba znalazłam taki niby firmy krzak, ale według mnie świetny. Lekki skrętny, fajne ma amortyzatory i cena niezła:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=323
Fajny tylko ciężki...
Stary 2013-10-27, 18:06   #3607
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Fajniusi

U mnie brzucho widoczny, podobnie jak u Ciebie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-27, 18:28   #3608
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Kate ale fajny - malutki Zazdroszczę

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-10-27, 18:35   #3609
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Fajny tylko ciężki...
No właśnie piszą że niby taka waga, a mi wydawał się lekki

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Fajniusi

U mnie brzucho widoczny, podobnie jak u Ciebie
To pokazuj

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Kate ale fajny - malutki Zazdroszczę
Może wielki nie jest ale taki rozlany

Maja

Czytam
Stary 2013-10-27, 18:40   #3610
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:

To pokazuj
Pokaże jak mnie która do Klubu zaprosi
Stary 2013-10-27, 18:53   #3611
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Dzisiaj mam koszmarny dzien pod tym katem
To dobrze, że nie jestem z tym sama

Cytat:
Jeśli nie wybrałaś jej w deklaracji (podobnie jak wybiera się lekarza pierwszego kontaktu, z tego co się orientuje) to chyba nie jest to twoja położna. Ale mogę się mylić, może spytaj o zajęciach w szkole rodzenia czy jest możliwość aby to ona została twoją położną środowiskową, dopytaj o te formalności.
A to będę musiała dopytać Dzięki
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 19:57   #3612
Smarrita
Wtajemniczenie

Trzeba będzie się zorientować jak to właściwie jest u nas z położną.

Dziewczyny, mam pytanko z innej beczki: wybieracie się może na badania prenatalne?
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 20:16   #3613
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Trzeba będzie się zorientować jak to właściwie jest u nas z położną.

Dziewczyny, mam pytanko z innej beczki: wybieracie się może na badania prenatalne?
a jakie konkretnie masz na myśli?

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 20:23   #3614
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
a jakie konkretnie masz na myśli?
USG? takie przynajmniej w Katowicach robią, znajomą pytałam, która ostatnio robiła to jest to USG tyle, że niby więcej widać i narządy sprawdzają czy są ok.
Chyba, że są jakieś inne...? nie wiem, moja wiedza w temacie ciąż jest niewielka. Tu coś usłyszę, coś doczytam...
Stary 2013-10-27, 20:30   #3615
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

a w którym tygodniu jesteś? nie miałaś jeszcze usg np. genetycznego?

Aparatka:
góra 27.06.2014
Stary 2013-10-27, 20:34   #3616
Smarrita
Wtajemniczenie

miałam tylko zwykłe USG robione, w 18tyg jestem
Stary 2013-10-27, 20:39   #3617
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

To pewnie to zwykłe USG było tym genetycznym w 11-13 tyg
Teraz powinnaś mieć połówkowe ok.19-23 tydz. ciąży.

Aparatka:
góra 27.06.2014
Stary 2013-10-27, 20:47   #3618
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej
co do poscieli, zaczelam uzywac dopiero neiadwno, moj synek ma prawie 11 miesiecy .wogole wczesniej nie kupowalam dopiero miesiac temu w ikei kupilam jak zrobiło się chłodniej..na poduszcze nadal nie spi bo nie lubi, ne kupowalam w ciąży poscieli i uważam ze to bardzo dobra decyzja
co do brzuszka to mnie znowu wkurzalo w pierwszej ciazy gadanie, eee ty wogole w ciazy jestes, chyba klamiesz itd bo mi wyskoczyl dopiero w 7ym miesiacu. ogolnie w ciazy przytylam 16 kilo tyle ze ja wazylam na poczatku 48 kilo.masakra.a teraz na poczatku 44 wiec wogole tragedia, oczywiscie nic nie widac, chociaz maz mowi ze cos tam widzi.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 20:50   #3619
Smarrita
Wtajemniczenie

hmmm a czym się różni połówkowe od zwykłego? U mnie lekarz zawsze sprawdza jak serce bije, sprawdził komory serca, zastawki (czego nie było widać u innego lekarza do którego koleżanka chodzi) Nie wiem czy prawidłowo określiłam pytanie o prenatalne. Od koleżanki która kilka tyg temu robiła wiem tylko że to USG, z tą różnicą, że więcej widziała niż na zwykłym i sprawdzili narządy. No i dostała opis narządów ( ma mi pokazać jutro, jak nie zapomni zabrać)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-27, 21:01   #3620
asienka213
Wtajemniczenie

Smarritta witaj

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
Witam, można sie przyłączyć

jestem w 19 tyg. termin mam na 21 marca, To moja druga ciaza (mam synka 1o letniego)

pierwsza ciaza przebiegala przebiegała prawie ksiązkowo (miałam krążek założony, ponieważ skracała mi sie szyjka),ale żadnych dolegliwości, a teraz od miesiąca leżę, dostałam krwotoku, tydzień byłam w szpitalu, okazało sie, że krawiak się zrobił-i leżę od tego czasu. Jutro mam wizytę i okaże się czy jest czy się wchłonął
i kolejna marcowka witamy
trzymam za wizyte

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość

Ja właśnie ostatnio zjadłam jajecznicę i też nie bardzo wiem czy powinnam była :/
jajecznice mozna spokojnie jesc, jajka w calosci sa ,,obrobione''

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Poczytalam - faktycznie od 21 tc przysluguje polozna, ale o ile dobrze zrozumialam to polega na tym ze ona przychodzi raz w tygodniu do domu - nie wiem czy mam ochote na takie odwiedziny

Ja tez czesto slysze "grubasie, grubasku" i osoby ktore to mowia sa swiecie przekonane ze to przeciez tak pieszczotliwie, a mnie to szczerze wnerwia
moze przychodzic nawet czesciej niz raz w tyg, to zalezy jak sie wszystko ulozy Ogolnie to fajna pomoc na poczatek zwlaszcza dla pierworodki, wazy malca za kazdym razem, wspiera

pieszczotliwie

Cytat:
A jak ja chodzę do SR to wtedy ta babka co ją prowadzi to moja położna? Czy to trzeba jeszcze inną mieć

Dziewczyny też chodzicie takie wkurzone? Bo ja nie wiem czy hormony czy co, ale ciągle mnie nosi
Moje kolezanki wlasnie zalatwialy sobie ta polozna ktora prowadzila SR ale chyba wczesniej musisz ja spytac

chodzimy

Cytat:
fajny brzusio, wcale nie duzy

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 21:12   #3621
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
hmmm a czym się różni połówkowe od zwykłego? U mnie lekarz zawsze sprawdza jak serce bije, sprawdził komory serca, zastawki (czego nie było widać u innego lekarza do którego koleżanka chodzi) Nie wiem czy prawidłowo określiłam pytanie o prenatalne. Od koleżanki która kilka tyg temu robiła wiem tylko że to USG, z tą różnicą, że więcej widziała niż na zwykłym i sprawdzili narządy. No i dostała opis narządów ( ma mi pokazać jutro, jak nie zapomni zabrać)
Spytałaś się o badania prenatalne więc myślałam, że może masz na myśli jakieś inwazyjne bo usg- z tego co wiem przynajmniej 3- w czasie ciąży są obowiązkowe według zaleceń lekarzy i chyba każda ciężarna je robi
Na USG połówkowym też będziesz miała szczegółowe pomiary m. in. kości udowej dzidzi i może poznasz już płeć

Aparatka:
góra 27.06.2014
Stary 2013-10-27, 21:19   #3622
Smarrita
Wtajemniczenie

niezapomnijkaa09 - dzięki wielkie za cierpliwość i odpowiedzi. Ja jestem "zielona", będziecie mieć ubaw ze mnie i moich pytań Ogólnie ja chodzę co 4 tyg na kontrolę, zawsze mam USG robione. Więc myślałam, że jeśli USG "jakieś" to jakieś specjalne, na które trzeba gdzieś jechać i więcej płacić :p. Właściwie to ostatnio mierzył długość kości udowej, serce oglądał, wielkość głowy mierzył, brzucha. Płeć też już ostatnio poznałam
Stary 2013-10-27, 21:24   #3623
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

czyli badania prenatalne robisz regularnie i o nic się nie powinnaś martwić.

Aparatka:
góra 27.06.2014
Stary 2013-10-27, 21:28   #3624
teQiba
Moderator

Cytat:
To ja tez chyba taki mam, a to dopiero 21tc sie zaczal
Sliczny

Cytat:
niezapomnijkaa09 - dzięki wielkie za cierpliwość i odpowiedzi. Ja jestem "zielona", będziecie mieć ubaw ze mnie i moich pytań Ogólnie ja chodzę co 4 tyg na kontrolę, zawsze mam USG robione. Więc myślałam, że jeśli USG "jakieś" to jakieś specjalne, na które trzeba gdzieś jechać i więcej płacić :p. Właściwie to ostatnio mierzył długość kości udowej, serce oglądał, wielkość głowy mierzył, brzucha. Płeć też już ostatnio poznałam
Wszystko jest ok, takze sie nie martw - masz dobrego lekarza
Stary 2013-10-27, 21:33   #3625
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dobranoc Mamuśki

Melduję, że przez cały tydzień będę rzadkim gościem na wątku - Mąz jutro wraca więc rozumiecie

Papa

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-10-27, 21:50   #3626
Smarrita
Wtajemniczenie

kate1623 - fajny brzuszek, ja się nie mogę doczekać swojego:d

niezapomnijkaa09, teQiba- wielkie dzięki, uspokoiłyście mnie

Miłej nocki życzę, idę spać, jutro do pracy więc trzeba się wyspać
Stary 2013-10-27, 23:47   #3627
Edzia400
Zakorzenienie

ja znów nocą
gratuluje kolejnych mamus które swiadomie wiedzą kto w brzuszku mieszka
trzymam kciuki za cobre
u mnie remont wiec nie mam troche czasu na wizaz do tego mamy jakis bunt 3 /4 latka jest wszystko na Sama no i niestety nie zawsze konczy sie to dobrze
dodatkowo zlapałam jakiegos doła

wizyte mam na 15 lstopada bo mojego gina nie bedzie i sa poprzesuwane

co do wózka to ja tez polecam tako

zdiecia z brzuszkami fajne mnie tez juz lekko wysadziło wszycy mi jednak mówia ze mam zgrabny i taki zbity kuzynka ma termin 2 tyg po mnie i ma rozlazły

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 06:24   #3628
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witam się z rana

Cytat:
Kontrolujesz malucha na bieżąco więc się nie martw
Zdradź nam płeć

Ja chyba pójdę do lumpa poszukać sobie jakiejś koszuli nocnej do porodu. Chyba już czas się za tym rozejrzeć
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 06:40   #3629
paulina_radom
Raczkowanie

Witam
Dopadło mnie coś nie wiem jakieś choróbsko wszytkie stawy mnie bolą masakra leże i kwiczę ale na szczęscie maleństwo mi strasznie dokucza
kate piękny brzusio
kładę się dalej spać miłego dnia
Stary 2013-10-28, 06:54   #3630
lutien
Wtajemniczenie

Przepraszam, że tak mało się udzielam, ale humor mi nie dopisuje i zamiast się cieszyć z ciąży, szykować wyprawkę i gadać o głupotach to ja wiszę nad kiblem (a to już 14tc ) i się stresuję.

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Spytałaś się o badania prenatalne więc myślałam, że może masz na myśli jakieś inwazyjne bo usg- z tego co wiem przynajmniej 3- w czasie ciąży są obowiązkowe według zaleceń lekarzy i chyba każda ciężarna je robi
Na USG połówkowym też będziesz miała szczegółowe pomiary m. in. kości udowej dzidzi i może poznasz już płeć
Niestety tu się mylisz. Badanie prenatalne to badanie usg (również z krwi lub inwazyjne ale to se odpuścimy) wykonywane przez lekarza uprawnionego do wykonywania takich badań (co jest równoznaczne z ukończeniem szkolenia i wpisaniem na listę lekarzy uprawnionych do wykonywania takich badań) i na SPECJALNYM sprzęcie

Ja niedawno miałam 1 badanie prenatalne w 12tc i z usg wyszło ok. Niestety z krwi wyszło dość duże ryzyko Zespołu Downa Nie zdecydowałam się na amniopunkcje (czyli na inwazyjne badanie), bo w sumie po co? Za duże ryzyko a w razie ZD i tak bym się nie zdecydowała na usunięcie.

Widzę, że temat wózków jest na tapecie - ja szukam czegoś lekkiego, o wadze poniżej 11kg. W poprzedniej ciąży targałam na 2 piętro wózek 18kg i podziękuję za powtórkę
Znalazłyście może coś o takiej niskiej wadze? Oczywiście chodzi mi o wagę gondoli a nie spacerówki
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości