Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie 2013, - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 11:20   #3601
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
No tam Ci sprawdzają czy nie ma żadnych chorób genetycznych. Typu Down, Trisomia itd.
To usg. Żeby było naprawdę dobrze wykonane powinno być robioneprzez certyfikowanego lekarza.

Robi się to między 11 a 13 tc (+6dni)
ile kosztuje takie USG? Będę chciała w przyszłości na pewno zrobi
bo szczerze gdyby nie Wy, to bym nie wiedziała o takowym - nikt w moim otoczeniu go nie robił

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 11:26   #3602
cowie
Zakorzenienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ile kosztuje takie USG? Będę chciała w przyszłości na pewno zrobi
bo szczerze gdyby nie Wy, to bym nie wiedziała o takowym - nikt w moim otoczeniu go nie robił

Ja to pierwotnie dzięki Perfuzji wiem, ale mój lekarz też je zleca

Płacę 200 zł (jeżeli wyjdzie źle i trzeba będzie roić test Pappa to w sumie 400 zł).
Perf płaciła 250 zł.
Pewnie poza Warszawą taniej
A no i ze skierowaniem można na NFZ robić

No i lekarz powinien być na liście:
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

18.05.2015
Leoś

Edytowane przez cowie
Czas edycji: 2013-10-13 o 11:27
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 12:37   #3603
Pacynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a jaki miałaś ten kamień bo może nie każdy się rozpuszcza

to za jutrzejsze testowanie

ja zatestuję czy skok czy spadek bo nie mam 100 % pewności że dzisiejsza nie była podwyższona przez szykujący się atak
Miałam kamień ze szczawianów wapnia. No fakt, zapomniałam że nie każdy może dać się rozpuścić

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
dzięki, ale ja robię stały zestaw

16 Obiad:

Ziemniaki + 3 rodzaje mięsa:
klopsiki
schabowe
pałki z kurczaka

do tego ogórki konserwowe w carry, papryka konserwowa, surówka z marchewki, kapusty, cebuli z majonezem

18 Ciasta:

Tort
Kopiec Kreta
Shrek

20 Kolacja:

sałatka jarzynowa
sałatka ananasowa
talerz z serem, szynką
talerz z ogórkiem, pomidorem
talerz z serem camembert obłożony świeżymi warzywami typu rzodkiewka, papryka, sałata

chyba styka, tak mi się wydaje

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Tort sama planuję zrobić i chciałam porobić figurki z masy marcepanowej- robił ktoś coś??
Co do tej masy marcepanowej to najlepiej byłoby pewnie zrobić z plastycznego lukru. To jest coś podobnego i wiem że na tortach właśnie z tego robią. Są różne kolory. Widziałam też w zestawach kilka kolorów. A znajdziesz je na stronce która się nazywa tortownia. Sa tam tez zdjęcia fajnie udekorowanych tortów.
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 13:06   #3604
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
właśnie widziałam na ovu
ach jakiś dzwiny ten cykl

cowie co tam u Ciebie?? jak samopoczucie

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 13:30   #3605
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
ach jakiś dzwiny ten cykl

cowie co tam u Ciebie?? jak samopoczucie

Całkiem dobrze, dziękuję wczoraj miałam troszeczkę krwi w sluzie, ale przeszło dolegliwości tez minęły i juz szykuje się na drugi trymestr powoli
A jak tam Wasze starania? Namiętnie?

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 13:47   #3606
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się temp skoczyła na 36.6 a godzinę później dostałam ataku kolki nerkowej. Wylądowałam na sor pięknie po prostu

musiałam powiedzieć że jest prawdopodobieństwo ciąży i nie mogli mi dać standardowego zestawu sól No spa i pyralgina bo tego ostatniego w ciąży nie wolno a Nospa gowno daje

już zaliczyłam poranne zwracanie także jeszcze w ciąży chyba nie jestem a tu już pod górkę pf

dla nie zorientowanych ból przy kolce nerkowej jest taki sam a nawet ponoć gorszy
Biedna ..

Cytat:
No tam Ci sprawdzają czy nie ma żadnych chorób genetycznych. Typu Down, Trisomia itd.
To usg. Żeby było naprawdę dobrze wykonane powinno być robioneprzez certyfikowanego lekarza.

To badanie kazał Ci zrobić lekarz? Ponoć normą jest robienie takiego badania kobietom w ciąży 30+ i zagrożonym obciążeniem wadami genetycznymi... Pamiętam z pierwszej ciąży bo osobiście lekarz uznał to za zbędne skoro wszystko dobrze się rozwijało

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 15:20   #3607
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pacynka Pokaż wiadomość
Co do tej masy marcepanowej to najlepiej byłoby pewnie zrobić z plastycznego lukru. To jest coś podobnego i wiem że na tortach właśnie z tego robią. Są różne kolory. Widziałam też w zestawach kilka kolorów. A znajdziesz je na stronce która się nazywa tortownia. Sa tam tez zdjęcia fajnie udekorowanych tortów.
A skąd przekonanie, że lepsze? Robiłaś kiedyś/miałaś styczność?
Chciałabym zrobić krecika do kopca i do tortu postać mojego męża z kosiarką Nie wiem co by mi tam wyszło, ale marzy mi się coś takiego
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 15:51   #3608
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Całkiem dobrze, dziękuję wczoraj miałam troszeczkę krwi w sluzie, ale przeszło dolegliwości tez minęły i juz szykuje się na drugi trymestr powoli
A jak tam Wasze starania? Namiętnie?
no to superowo wrzucisz zdjęcie brzuszka ???

A starania no cóż z mojego wykresu mało co wynika ale zobaczymy jak to będzie Dałam TŻ 2 dni wolnego niech chłopaczyna troche odpocznie

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 16:14   #3609
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to pierwotnie dzięki Perfuzji wiem, ale mój lekarz też je zleca

Płacę 200 zł (jeżeli wyjdzie źle i trzeba będzie roić test Pappa to w sumie 400 zł).
Perf płaciła 250 zł.
Pewnie poza Warszawą taniej
A no i ze skierowaniem można na NFZ robić

No i lekarz powinien być na liście:
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
No ale jak wyjdzie, że coś jest nie tak, dziecko się źle rozwinęło to co wtedy? Przecież nie można temu zapobiec...
To jest tylko w celu informacyjnym tak? Chyba wolałabym nie wiedzieć niż jakby coś miało być nie tak i zadręczać się całą ciąże...

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Biedna ..

To badanie kazał Ci zrobić lekarz? Ponoć normą jest robienie takiego badania kobietom w ciąży 30+ i zagrożonym obciążeniem wadami genetycznymi... Pamiętam z pierwszej ciąży bo osobiście lekarz uznał to za zbędne skoro wszystko dobrze się rozwijało
Moja siostra też takiego czegoś nie miała... mi się wydaje, że to raczej nabijanie kasy... szczególnie na ciężarnych bo wiedzą, że kobieta się martwi to wszystko zrobi...
Stary 2013-10-13, 16:22   #3610
Leine
Zakorzenienie

Pacynka faktycznie lukier plastyczny jest o wiele tańszy i multum kolorów jest! A na całe ciasto położyć taką powłokę też można, hm?
Stary 2013-10-13, 16:39   #3611
Pacynka
Rozeznanie

Cytat:
A skąd przekonanie, że lepsze? Robiłaś kiedyś/miałaś styczność?
Chciałabym zrobić krecika do kopca i do tortu postać mojego męża z kosiarką Nie wiem co by mi tam wyszło, ale marzy mi się coś takiego
Leine, wiem to z drugiej ręki. Ja robiłam kiedyś z masy marcepanowej bo jak się zorientowałam że ta masa lukrowa jest to by nie zdążyli przysłać. Robiłam kurczaki na ciasto wielkanocne i miałam je malować farbkami spożywczymi ale zbrakło czasu i zostały takie beżowe marcepanowe zamiast żółte. Jakoś ten marcepan nie chciał mi się dobrze sklejać ze sobą (poszczególne elementy). Natomiast moja kuzynka robi hobbistycznie (dla znajomych i dla siebie) takie torty na różne okazje i używa właśnie tego lukru. Jak ją spytałam to powiedziała, że lepi się jak z Fimo i elementy dobrze się łączą ze sobą. Tak że stąd to wiem.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Pacynka faktycznie lukier plastyczny jest o wiele tańszy i multum kolorów jest! A na całe ciasto położyć taką powłokę też można, hm?
Tak, powłokę też można dać na całość. wałkujesz wtedy placek albo przeciągasz przez maszynkę do makaronu jak masz. Ja tak robię z Fimo, a moja kuzynka własnie z tą masą. A kolorki są super
Stary 2013-10-13, 17:24   #3612
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Leine, wiem to z drugiej ręki. Ja robiłam kiedyś z masy marcepanowej bo jak się zorientowałam że ta masa lukrowa jest to by nie zdążyli przysłać. Robiłam kurczaki na ciasto wielkanocne i miałam je malować farbkami spożywczymi ale zbrakło czasu i zostały takie beżowe marcepanowe zamiast żółte. Jakoś ten marcepan nie chciał mi się dobrze sklejać ze sobą (poszczególne elementy). Natomiast moja kuzynka robi hobbistycznie (dla znajomych i dla siebie) takie torty na różne okazje i używa właśnie tego lukru. Jak ją spytałam to powiedziała, że lepi się jak z Fimo i elementy dobrze się łączą ze sobą. Tak że stąd to wiem.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Tak, powłokę też można dać na całość. wałkujesz wtedy placek albo przeciągasz przez maszynkę do makaronu jak masz. Ja tak robię z Fimo, a moja kuzynka własnie z tą masą. A kolorki są super
dziękuję Ci za informacje dobra kobieto!
Dziś wieczorem postaram się zrobić szkice jakieś tortu
Potem zamówię ten lukier plastyczny. A go trzeba podgrzać wcześniej? Nie wiesz?
Stary 2013-10-13, 17:29   #3613
Pacynka
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję Ci za informacje dobra kobieto!
Dziś wieczorem postaram się zrobić szkice jakieś tortu
Potem zamówię ten lukier plastyczny. A go trzeba podgrzać wcześniej? Nie wiesz?
Proszę
Wydaje mi się, że nie trzeba podgrzewać tego. Kuzynka nic mi o tym nie wspominała. Też mi to na gotowe do użycia wygląda.

Leine, jak już zrobisz te słodkości to mam nadzieję że sie tu pochwalisz
Stary 2013-10-13, 17:35   #3614
God Of War 20
Zakorzenienie

Właśnie oglądałam filmy z porodu... aż się słabo robi
Stary 2013-10-13, 17:36   #3615
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę
Wydaje mi się, że nie trzeba podgrzewać tego. Kuzynka nic mi o tym nie wspominała. Też mi to na gotowe do użycia wygląda.

Leine, jak już zrobisz te słodkości to mam nadzieję że sie tu pochwalisz
Jak będzie czym się chwalić, to się pochwalę Ja mam mnóstwo pomysłów w głowie, gorzej jak je realizuję, bo nie wychodzi jak ja chcę
Stary 2013-10-13, 18:03   #3616
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
to usg gdzie lekarz sprawdza czy dzidzia rozwija się prawidłowo, sprawdza wszystkie narządy i mierzy przezierność karkową oceniający ryzyko wystąpienia zespołu downa itd.
Cytat:

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
I właśnie. Rozmawiałam z teściową, która jest położną. Stwierdziła, że nie jest koniecznością robienie takiego badania. Stwierdziła, że kwalifikują się do tego kobiety 35+ i te, w których istnieje prawdopodobieństwo odziedziczenia choroby (down w rodzinie).

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Właśnie oglądałam filmy z porodu... aż się słabo robi
Mnie zawsze wzruszają i ryczę

Cowie i Meduzka - widać u was już brzuszek?
I teraz pytanie. Licząc sobie tc sugerujecie się dniem ostatniej @ czy tym co wyszło na usg?

Bo ja już sama nie wiem, który to mój tydzień
Z ostatniej miesiączki wychodzi, że 14, a usg wskazywać powinno 12tc (miesiąc temu było 8tc)

Edytowane przez Juliette25
Czas edycji: 2013-10-13 o 18:22
Juliette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:32   #3617
Leine
Zakorzenienie

Juliette u mnie nie ma takich przypadków, a robiłam przezierność karkową. Niby za to więcej się płaci, a gin prywatnie robił mi to normalnie w cenie badania (120zł) Ja bym zrobiła dla świętego spokoju.

Pacynka a czy takie figurki można wcześniej zrobić a potem gdzieś przechować??? Figurki będą pracochłonne bardzo i chciałam je na spokojnie zrobić tydzień czy dwa wcześniej...
Stary 2013-10-13, 18:41   #3618
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Juliette u mnie nie ma takich przypadków, a robiłam przezierność karkową. Niby za to więcej się płaci, a gin prywatnie robił mi to normalnie w cenie badania (120zł) Ja bym zrobiła dla świętego spokoju.
A jeśli takie badanie wykaże Ci, że przykładowo, dziecko nie jest zdrowe, to co wtedy? Jest jakaś możliwość, jakies wyjście? Co uważasz, że można zrobić, aborcję?
Nie wiem po co się stresować, co ma być to i tak będzie.
Jeśli to jest dodatkowo płatne, to dla mnie zwykłe zdzierstwo.
Rozumiem, że przezierność karkowa jest robiona przez usg i chyba każdy lekarz powinien to robić, skoro to takie profilaktyczne.
Zobaczymy co powie mi lekarz w środę.

Czas edycji: 2013-10-13 o 18:42
Stary 2013-10-13, 18:41   #3619
Pacynka
Rozeznanie

Cytat:

Pacynka a czy takie figurki można wcześniej zrobić a potem gdzieś przechować??? Figurki będą pracochłonne bardzo i chciałam je na spokojnie zrobić tydzień czy dwa wcześniej...
Tak, można przechować ale całą figurkę i później umieścić na torcie. No ale to trzeba trzymać najlepiej w jakimś woreczku foliowym lub hermetycznym pudełku w lodówce. A od razu trzeba całą figurkę zrobic bo ten lukier obsycha równomiernie na powierzchni i jakby robić po kawałku to trzeba odcinać wierzchnią warstwę aby cos dolepić. A postawić na torcie to zawsze można.
Stary 2013-10-13, 18:43   #3620
God Of War 20
Zakorzenienie

Leine artystka i ile ukrytych talentów no no jestem pod wrażeniem

Ja dziś marnie się czuje. Dalej boli podbrzusze i mam skurcze... kataru już nie mam ale za to poszło na gardło... niby nie boli ale straciłam głos.
Byłam z młodym w parku, wyszalał się niech stracę :P kosztowało mnie to głos...

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
A jeśli takie badanie wykaże Ci, że przykładowo, dziecko nie jest zdrowe, to co wtedy? Jest jakaś możliwość, jakies wyjście? Co uważasz, że można zrobić, aborcję?
Rozumiem, że przezierność karkowa jest robiona przez usg i chyba każdy lekarz powinien to robić, skoro to takie profilaktyczne.
Ooo
Jestem tego samego zdania. Po co się dodatkowo stresować. Póki jesteśmy młode a w rodzinie nie było przypadków jakichś chorób to nie ma co robić.
Lekarze wiedzą na czym zarobić bo naiwne kobietki chcą przecież wiedzieć wszystko co możliwe...
Stary 2013-10-13, 18:46   #3621
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Leine artystka i ile ukrytych talentów no no jestem pod wrażeniem

Ja dziś marnie się czuje. Dalej boli podbrzusze i mam skurcze... kataru już nie mam ale za to poszło na gardło... niby nie boli ale straciłam głos.
Byłam z młodym w parku, wyszalał się niech stracę :P kosztowało mnie to głos...
Mogłaś się doprawić na tym spacerze, dziś taka nijaka ta pogoda.
Wypij ciepłą herbatkę z cytrynką

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:

[/COLOR]
Ooo
Jestem tego samego zdania. Po co się dodatkowo stresować. Póki jesteśmy młode a w rodzinie nie było przypadków jakichś chorób to nie ma co robić.
Lekarze wiedzą na czym zarobić bo naiwne kobietki chcą przecież wiedzieć wszystko co możliwe...
Aaa bo dostałam dzisiaj opierdziel od teściowej, kiedy powiedziałam o tych badaniach. Stwierdziła, że to niepotrzebne i żebym nie panikowała, tymbardziej, że nie ma zagrożenia genetycznego.
Stary 2013-10-13, 18:50   #3622
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry, ale nie wypowiem się na ten temat. Dla mnie to temat rzeka
Cytat:
Tak, można przechować ale całą figurkę i później umieścić na torcie. No ale to trzeba trzymać najlepiej w jakimś woreczku foliowym lub hermetycznym pudełku w lodówce. A od razu trzeba całą figurkę zrobic bo ten lukier obsycha równomiernie na powierzchni i jakby robić po kawałku to trzeba odcinać wierzchnią warstwę aby cos dolepić. A postawić na torcie to zawsze można.
właśnie doczytałam z neta najlepiej w pudełku i w suchym pomieszczeniu, nie polecają w lodówce, bo może się potem pokruszyć
Stary 2013-10-13, 18:50   #3623
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Mogłaś się doprawić na tym spacerze, dziś taka nijaka ta pogoda.
Wypij ciepłą herbatkę z cytrynką

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Aaa bo dostałam dzisiaj opierdziel od teściowej, kiedy powiedziałam o tych badaniach. Stwierdziła, że to niepotrzebne i żebym nie panikowała, tymbardziej, że nie ma zagrożenia genetycznego.
No niby ładnie i ciepło... wiem nie powinnam wychodzić no ale z dziećmi tak jest. Do parku mam blisko no ale cóż.
Nie wolno z cytrynką

No i dobrze Ci nagadała. Kiedyś nie było takich specyfików jak teraz powymyślali i było dobrze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 18:52   #3624
(kicia)
Zakorzenienie

miałam się nie wypowiadać ale jednak się wypowiem
co do usg genetycznego z tego co mi koleżanki PMki mówiły to to usg nie tylko wykrywa Downa ale inne wady np serca itp. I w tym przypadku można zawczasu zareagować (w końcu tyle się słyszy o operacjach w łonie matki) albo choć zaraz po urodzeniu wiadomo co i jak i do razu można wdrożyć leczenie
no a przecież na zwykłym usg wad serca nie wykryje raczej

więc mi isę wydaje że jednak warto to usg zrobić
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:53   #3625
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
No niby ładnie i ciepło... wiem nie powinnam wychodzić no ale z dziećmi tak jest. Do parku mam blisko no ale cóż.
Nie wolno z cytrynką

No i dobrze Ci nagadała. Kiedyś nie było takich specyfików jak teraz powymyślali i było dobrze.
Dlaczego nie możesz z cytrynką?
Kiedyś gdzieś tam mi się obiło o uszy, że cytryna wcale zdrowa nie jest w połączeniu z herbatą, to masz na myśli?
Właśnie też tak uważam, kiedyś nawet usg nie było. Rósł brzuch to znaczyło, że jest okej

Leine - spoko
Stary 2013-10-13, 18:54   #3626
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
co do usg genetycznego z tego co mi koleżanki PMki mówiły to to usg nie tylko wykrywa Downa ale inne wady np serca itp. I w tym przypadku można zawczasu zareagować (w końcu tyle się słyszy o operacjach w łonie matki) albo choć zaraz po urodzeniu wiadomo co i jak i do razu można wdrożyć leczenie

No i to jest dobre podejście
Stary 2013-10-13, 18:57   #3627
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:

Wydaje mi się, że aby zbadać serduszko to trzeba już wykonać szereg innych badań, których jak zliczymy jest multum, no bo przy okazji skoro już to to i tamto można. Eh. Mniejsza z tym, każda z nas zrobi jak uważa.
Proponuję zakończyć ten temat. Są plusy i minusy takich badań.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
No i to jest dobre podejście
No! Przynajmniej juz wiem, jakie masz do tego podejście i nie musisz już pisać nic a wiem, ze jesteś za tym badaniem

Idę oglądać Master Chefa.

Czas edycji: 2013-10-13 o 18:59
Stary 2013-10-13, 18:59   #3628
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że aby zbadać serduszko to trzeba już wykonać szereg innych badań, których jak zliczymy jest multum, no bo przy okazji skoro już to to i tamto można. Eh. Mniejsza z tym, każda z nas zrobi jak uważa.
Proponuję zakończyć ten temat. Są plusy i minusy takich badań.

nie no spoko każdy wyraża tu swoje zdanie i tyle

idąc tokiem myślenia "kiedyś było tak i tak" to latanie co msc na usg czy wizytę też można uznać za przeżytek. Moja mama będąc ze mną w ciąży dowiedziała się w 3 msc miała 3 wizyty (wtedy co się dowiedziała w połowie ciaży i pod koniec) usg nie miała w cale

no ale wtedy też środowisko było inne niestety ta cała chemia itp wpływa na nasz organizm i niestety działa na naszą niekorzyść
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:11   #3629
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwsze słyszę o operacjach w łonie matki.
Moim zdaniem jak ma coś być nie tak to będzie i nic na to nie poradzimy...
Każda z nas chce jak najlepiej ale jakby tak chciał wszystko sprawdzać i badać...
Wiem, że tu chodzi o zdrowie dziecka ale nie zawsze można coś poradzić. To jest taka mała istota. Rodzi się tyle dzieci z jakimiś problemami i na pewno większość mam tych dzieci robiła te badania... Jakby tak się dało coś zaradzić to by się same zdrowe dzieci rodziły...
No ale to takie moje skromne zdanie.

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Dlaczego nie możesz z cytrynką?
Kiedyś gdzieś tam mi się obiło o uszy, że cytryna wcale zdrowa nie jest w połączeniu z herbatą, to masz na myśli?
Właśnie też tak uważam, kiedyś nawet usg nie było. Rósł brzuch to znaczyło, że jest okej

Leine - spoko
Bo właśnie nie zdrowo poza tym nie lubię nawet, nigdy tak nie piłam i nie piję
Zwykła herbatka i już
Stary 2013-10-13, 19:12   #3630
Pacynka
Rozeznanie

Cytat:
Sorry, ale nie wypowiem się na ten temat. Dla mnie to temat rzeka

właśnie doczytałam z neta najlepiej w pudełku i w suchym pomieszczeniu, nie polecają w lodówce, bo może się potem pokruszyć
O no widzisz, to źle Ci jednak powiedziałam. Przepraszam
Ale widzę, że to tak jak z modeliną faktycznie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości