|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
Jedyne co to mnie troche dżinsy cisną w brzuch, tak jakby się lekko przyciasne zrobiły. Będę chyba musiala zainwestowac w takie materiałowe gatki
|
|
|
#3602 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
ojeny, ja o swoich przedciążowych spodniach zapomniałam już daaaaaawno temu
Ostatnio robiłam porządki w szafie i mi się sentymentalnie zrobiło. Mam nadzieję, że szybko wrócę do figury z przed ciąży
|
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie spodnie nosicie teraz? Cos mozecie polecic?
|
|
|
#3604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), a do pracy eleganckie czarne materiałowe z takim dużym bawełnianym pasem, na cały brzuch).
|
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
God ja noszę legginsy tylko
póki co jeszcze się mieszczę i nawet mi nie zjeżdżają z tyłka a planuję sobie kupić takie ciążowe legginsy, bo ponoć fajne
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poszlam do mamy pokoju w poszukiwaniu dresow a znalazlam cala reklamowke ciuszkow dla naszego bobasa jak tak dalej pojdzie to nie bedziemy musieli nic kupowac hehehe ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Ja mam zawsze problem bo nie moge zdybac legginsow odpowiednich na dlugosc (mam 170cm wzrostu) wiec kolosalna nie jestem a jednak...
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
God ja noszęna przemian legginsy i spodnie ciążowe z tym pasem. Póki co to mi starcza choć zastanawiałam się nad drugimi spodniami.
Ostatecznie jednak nie kupuję. Zastanawiam się jednak co ja na tyłek np. W maju ubiorę. Pewnie jakieś krótsze jeszcze przed końcem ciąży kupię |
|
|
|
#3608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo w spódnicach tez nie lubię
|
|
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam w szafie całe 2 to może i je w tym roku wyeksploatuję
|
|
|
|
|
#3612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja za jakąś właśnie elegancką sukienką się muszę rozejrzeć, bo pod koniec kwietnia mamy ślub znajomych, to już będzie przełom 7/8 miesiąca, wiec będę wieeeelka
|
|
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam długo zajecia na uczelni, w pozycji siedzacej a wtedy najbardziej uciska na brzuch i jest niewygodnie wiec sila rzeczy trzeba sobie dopomóc ![]() Ty masz juz fajny brzuszek
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po glukozie! Przeżyłam i nawet dochodzę do wniosku, że jeszcze parę obciążeń i wejdę w wprawę
Dzisiaj kompletnie bezproblemowo, szybko zleciały 2 h, za to głowa mi tak pęka, że chyba wymięknę i wezmę coś przeciwbólowego... Do tego komputer mi tak muli, że suwaczek ładuje mi się nawet 2 minuty
|
#3615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
legginsy i jedne jeansy w które się mieszczę bo są rozm 42 a normalnie nosiłam 38/40 z wysokim stanem... na lato tylko sukienki najwygodniej i ew jeszcze upatrzyłam sobie w chińczyku takie alladynki 3/4 luźne wczoraj na obniżkach w tesco kupiłam sobie jedną bluzkę na lato 42 rozmiar w sam raz na 8-9 msc na dole na gumce takie i ew tuniki najlepsze na ciąże mam jedne długie jeansy ciążowe ale jeszcze za duże są
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Nie wiem od czego zacząć... Mój tata miał w niedziele zatrzymanie akcji serca. Karetka reanimowała go 27 minut. Teraz leży na OIOMie w szpitalu. Kardiologicznie jest w miarę dobrze, wszystko zależy na ile uszkodzony jest mózg. Lekarze mówią, żeby nie robić sobie za duzo nadziei ![]() ![]() bo 4 minuty wystarcza żeby wystąpiły nieodwracalne zmiany a i tak te 4 minuty dotyczą młodych ludzi. Na oddziale w podobnej sytuacji są jeszcze 2 osoby - jedna sie wybudziła a druga ma odruchy świadczące ze odzyska przytomność. A u Taty są drgawki, takie jakby ziewanie ale mowią że to żle Czasem łzy mu lecą, i otwiera oczy. Jest nieprzytomny juz 4 doby. Jezdże do szpitala 2 x dziennie na ile pozwalają odwiedziny. Lekarz z OIOMu powiedział żebym nie przyjeżdżała tak często ze wzgledu na bakterie i że do 36 tygodnia musze przetrzymać. Jestem załamana, ciagle płaczę. Boje sie najgorszego. Tak sie cieszył z wnuka Nie jestem w stanie udzielac sie na watku, nie mam siły, wybaczcie. Tak bym chciała żeby ktoś powiedział że będzie dobrze. |
|
|
|
#3617 |
|
Zadomowienie
|
skubana tak mi przykro!!!! W takich sytuacjach nie da sie powiedzieć czegoś co sprawiłoby ze poczujesz sie lepiej ale wierze ze Twoj Tata z tego wyjdzie! Mówisz ze na oddziale są 2 osoby w podobnej sytuacji i są na najlepszej drodze do wyzdrowienia. twój tata juz niedługo do nich dołączy!!!!!!! Założę sie ze ma teraz olbrzymia wole walki, bo prEciez wnuk w drodze! Bądź silna, na pewno będzie miał setki okazji pobawić sie z Wnukiem
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3619 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za 11tc. Polecam łykać też magnez na wszelkie skurcze itd. Ja jak nie czuje potrzeby to łykam co 2-3 dzień. Ostatnio mnie łapią skurcze w nogach to łykam już kilka dni z rzędu.Cytat:
ja miałam podobnie na czczo 77 potem 84 i 96 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
ale trzeba mieć nadzieję że będzie dobrze. Widzisz jedna z tych osób się obudziła druga prawdopodobnie tez się wybudzi. Wiec trzeba mieć nadzieję. Wiem że ci ciężko ale pamiętaj żeby dbać o siebie i dzidziusia. I trzymam kciuki za tatę żeby dał radę z tego wyjść.
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Zubi wizyte mam 26 lutego, już ostatnią lub przedostatnią przed porodem.
Nie wiem czy będę w stanie opisac relacje wiec wykreśl mnie z listy wizyt. Na ostatniej wizycie lekarka mówila ze nie mam przeciwwskazań do porodu naturalnego ale liczy sie stosunek głowy do brzucha i u mnie to idzie w kierunku cesarki chociaż może sie to zmienić. 2 tygodnie przed terminem czyli około 20 marca juz na pewno bede w szpitalu. Dziekuję Tak bym chciała żeby Tata żył ![]() ![]() Trzymajcie się
http://s10.suwaczek.com/20120713030123.png http://www.suwaczki.com/tickers/rolol6d8oc2wjmfi.png Edytowane przez skubana Czas edycji: 2014-02-20 o 14:31 |
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteśmy z tobą. Wiem że chcesz być jak najczęściej u taty ale kochana dbaj też o siebie i o dzidziolka. Tako Captiva Mohican |
|
|
|
|
#3622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i jaki wynik ?Cytat:
zobaczyłam na staraczowym, że Ci dziewczyny współczują i moja pierwsza myśl, że to coś z małym a tu przeczytałam, że chodzi o Twojego tatę. Będę się za niego modlić !! musi być dobrze !!
|
|||
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie nie bo my go zamawiamy i zaliczkujemy 10% ceny jedynie a odbiór i płatność całej reszty dopiero gdzieś w maju albo początkiem czerwca. czasem jak nie mają danego koloru to do 4 tygodni się na wózek czeka. A co do odbioru to w sklepie nie ma problemu żeby oni to nawet przetrzymali a gwarancja będzie się liczyła od dnia wpłaty reszty brakującej kwoty.
Zubuś, ja już mam wszystko obczajone z tym wózkiem co i jak Wypytałam ostatnio kobitkę o wszystko Wózek jak mi pokazywała to na części pierwsze prawie mi rozłożyła. Odebrać to nawet specjalnie po niego jechać nie będę, tylko małż odbierze bo on jako ph pracuje więc jest w tym mieście gdzie będziemy zamawiać wózek co chwilę.
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
skubana bardzo mi przykro
ale musi być dobrze, no musi
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana strasznie mi przykro ale nadzieję mieć trzeba trzymam kciuki za Twojego tatę ![]() zubi gadałam dziś z laską która ma carrerę jeździ już spacerówką i jest po tych 7 msc zadowolona z wózka bo jest lekki zwrotny nawet po dziurach się dobrze prowadzi stelarz i ogólnie wygląd carrery jest taki sam jak sevilli
|
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja natomiast gadałam z jedną wizazanka bo znalazłam na forum sporo dziewczyn, które ten wózek już mają. Każda pisze, że się świetnie go prowadzi ta dziewczyna z którą gadałam ma akurat ten zielony, który ja chcę i wysłała mi kilka fotek. Jak go zobaczyłam to po prostu Aaa i mam już plan na ostatni semestr. Jestem z jednej strony b. zadowolona bo mam tylko w marcu 2 weekendy w kwietniu jeden i tu już egzaminy. W maju tylko spotkanie z promotorem. A jestem nie zadowolona z tego względu, że mam zajęcia na naszej uczelni i w 2 różnych szkołach :/ a takie latanie między uczelnią a szkołą mnie nie cieszy :/ no ale już tak zrobię, że pewnie na jakieś wykłady nie będę jeździć ![]() Jeszcze mi się przypomniało, że dziewczyna, która mi robiła paznokcie na ślub też jest w ciąży i ma termin na lipiec (już ma dużego synka).
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-02-20 o 17:45 |
||
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas zapadła decyzja o tym kawowy udało mi się przekonać męża. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo kiciu zubi fajny ten wózek
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn my raczej sevillę mamy na oku ale to prawie to samo... sevilla ma inną torbę ale w lublinie na inżynierskiej czy jak to tam w rampersie w każdym razie są oba modele i sevila i carrera
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
carrera jest taka jak sevilla tylko ma inną kolorystykę i torbę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

też jestem ciekawa co to oznacza ? zapytam w poniedziałek.

Ostatnio robiłam porządki w szafie i mi się sentymentalnie zrobiło. Mam nadzieję, że szybko wrócę do figury z przed ciąży
), a do pracy eleganckie czarne materiałowe z takim dużym bawełnianym pasem, na cały brzuch).
a planuję sobie kupić takie ciążowe legginsy, bo ponoć fajne 

za 11tc. Polecam łykać też magnez na wszelkie skurcze itd. Ja jak nie czuje potrzeby to łykam co 2-3 dzień. Ostatnio mnie łapią skurcze w nogach to łykam już kilka dni z rzędu.
ale trzeba mieć nadzieję że będzie dobrze. Widzisz jedna z tych osób się obudziła druga prawdopodobnie tez się wybudzi. Wiec trzeba mieć nadzieję. Wiem że ci ciężko ale pamiętaj żeby dbać o siebie i dzidziusia. I trzymam kciuki za tatę
żeby dał radę z tego wyjść.
18.08.2010 - zaręczyny