|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
magolina ja tez uwazam ze malemu nic nie powinno byc bo amoxicylina jest najbezpieczniejszym z antybiotykow ale wole dmuchac na zimne - a Leo nie pierwszy i zapewne nie ostatni dostaje mm juz przestalam miec o to wyrzuty sumienia
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
hehe malenczuk gora Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Czy wasze dzieci juz śpią?
Moja nie.... Ja chyba coś źle robię że u nas że snem takie problemy Eh nie chce więcej dzieci, poważnie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3604 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
...mija kolejna nocka w naszej celi... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3605 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje ze zyje, ale co to za zycie
![]() Goscimy Skoka. Kto nam podeslal?
|
#3606 |
|
Wtajemniczenie
|
domi to nie ty tylko tak jak i moje dzieci jak rozdawali sen to Sara musiala w tym momecie w innej kolejce stac np. po zapasy energii
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- oki ide nyny - do pierwszego ![]() Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz nie wiem co źle robię.
Ona sama nie umie zasnąć, tylko na raczkach bujajac. Nie lubi leżeć na płasko tylko ryk, siedzi w bujaczku 5 min i ryk, w gondoli nie chce leżeć ryk... Tylko na raczkach, no dramat, nocki mnie dobijaja ... Miało być lepiej z wiekiem, nie widzę poprawy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Skylie Nie ja. Mój jest u nas od 3 miesięcy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3608 | |
|
Wtajemniczenie
|
domi a moze rzeczywiscie spijcie razem ja sie poddalam i codziennie kolo 2 w nocy leo laduje kolo mnie i dzieki temu dluzej spie zwlaszcza ze po karmieniu o 5 nie odciagam pokarmu - taki maly bonus
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
padam. dobranoc!
|
|
|
|
#3610 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba zainwestuje w stopery i ustawie sobie jedynie wibracje w tel na karmienie...ten juz sie pcha do wyrka a przeciez powinien jeszcze 3h w lozeczku pospac ....
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#3611 |
|
Zadomowienie
|
Gorączka spadła ale temperatura sie waha cały czas. Młody kaszle i kicha- obawiam sie, że na dokładkę sie przeziebil.
Wczoraj miał robione echo- nie jest ani lepiej ani gorzej więc nie narzekamy. Z gorszych wieści spadł mu potas i magnez nie wiadomo dlaczego. W środę Adaś miał transfuzje krwi więc juz w ogóle sie dziwię. Młody strasznie dużo sika więc pewnie wysikuje ten potas ale żeby az tak szybko, hm? Poprzedniej nocy coś ten cewnik zaczął sie blokować- o mało na zawał nie zeszlam... W sumie nie tylko ja- pielęgniarki i lekarze też. Wszyscy teraz sie boją, ze znowu sie dziadostwo zablokuje na stale. Aha, nie pisałam. Ten drugi cewnik niestety założony jest w ten sposób, że po jego wyjęciu żyła w której sie znajduje będzie juz niedrozna na stale Więc lepiej żeby sie trzymał do końca leczenia bo kolejnego raczej nie mają gdzie juz wstawić.A tak w ogóle to chyba sie nie chwaliłam, ze wymazy z oczu, gardła, nosa, głowy i pachwin wyszły negatywne (to jednoznacznie potwierdza, ze zarazili Adasia w szpitalu :banghead: ) więc Adaś nie może nikogo zarazić dlatego juz nie jesteśmy w izolatce ![]() Dzisiaj zwiedzalismy oddział ![]() Przejście z jednego końca na drugi zajmuje minutę ale spacerowalismy pół godziny :thumbup: Dłużej nie mogliśmy bo musieliśmy odłączyć Adasia od pompy, która go karmi no a poza tym i tak trzeba taszczyc ze sobą pompę z antybiotykiem- ale co z tego... I tak było faaajnie ![]() Kurcze, w takich chwilach zmienia sie całkowicie postrzeganie świata i człowiek cieszy sie z czegoś co jest zupełnie nieistotne dla większości rodziców. Np dzisiaj Adaś przekrecil główkę w lewo- niby nic jak na 4miesieczne dziecko ale Adaś miał dwa razy rozcinana szyję z boku i miał przyblokowane wszystko- a dzisiaj mu sie udalo i właśnie śpi z główką przekrecona w lewo a ja siedzę obok i nie mogę sie napatrzec... Mój mały bohater... :thumbup: Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3612 |
|
Wtajemniczenie
|
cymamonkowa czyli jednak troche do przodu maly kroczek ale zawsze cos
trzymam kciuki za cewnik oby sluzyl tak dlugo jak to potrzebne Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowy Adasku! pokaz tym konowalom na co Cie stać i wracajcie do domu, tego polskiego
mamuśki majowo-czerwcowe baaadzo Wam kibicują i wspierają te lipcowe w trzymaniu kciukow! buziaki dla Waszej rodzinki.
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze oby sie nie zatkalo to cewnikowanie.. Super,ze mogliscie pospacerowac ![]() Duuuuzo sil i nieustanne kciuki kochani! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Majeczka skończyła dziś 10 tygodni . Moja maleńka córeczka
Odkryła dziś swoje ręce i namiętnie pakuje obie do paszczy i ciumka. Piąstki zajadała już wcześniej jak przypadkiem były obok buzi ale teraz ewidentnie widać celowe działanie Przepraszam że nie nadrobie dzisiejszego dnia ale padam już na ryjek ze zmęczenia. Wykończył mnie ten dzień Cytat:
Zadziwia mnie ile siły jest w takiej małej istotce Cynamonku ciebie też podziwiam za odwagę i waleczność
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3617 |
|
Zadomowienie
|
Ita- infekcyjnie stoimy w miejscu nadal no ale możliwość wyjścia z naszej izolatki jest najlepszą wiadomoscia ostatnich kilkunastu dni
A to, ze Adaś przekrecil dzisiaj główkę lewo dodalo mi skrzydeł Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kochana dużo sil ci zycze i zdrowka Adasiowi Dzisiejszy dzień nam minal spokojnie bez pospiechu i nerw. Pojechalismy we czworke na groby pozapalalismy znicze, pomodliliśmy się. Mateuszek na każdym grobie przyklekal i mowil modlitwę Ojcze Nasz w myślach bo jako ze jest dzieckiem komunijnym nauka moditw idzie pelna para ale jeszcze nie umie modlitwy za zmarłych ale ważne ze jakakolwiek moditwa plynela z jego malutkiego serduszka. Jestem z niego dumna ![]() Justysia ubrana była w biale futerko z chrzcin i wygladala przecudownie i nie niosłam jej w nosidełku bo go strasznie nie lubi tylko na rekach pleckami do mnie i była bardzo zainteresowana a mnie duma rozpierala bo widziałam jak ludzie się usmiechaja na jej widok . Potem pojechaliśmy do moich rodzicow zjedliśmy obiad i zostawiliśmy niunie a ze starszakiem pojechaliśmy na drugi cmentarz.Niunia ostatnio fiksowala jak byliśmy u rodzicow bo co ktoś do niej zagadal to usteczka w podkowke i placz ale dzisiaj już było o wiele lepiej. Jak syn meza siostry tej co miała być chrzestna tak robil to ona go zabierala i uciekala i do tej pory taki dzikus ze nawet się do niego nie zbliżam i nie probuje zagadać bo drze się jak by go ze skory obdzierali a ja nie będę niuni izolować tylko powoli musi się przekonać do innych osob. W srode byliśmy na szczepieniu i malutka poplakala przy wkłuciach ale uspokoila się i w domu także już było dobrze. Dzielna dziewczynka i także na raczce tak jak u synka Dzoan pojawila jej się opuchllizna i smaruje Altacetem. A propo Dzoan - dziekuje ci bardzo za mile słowa jakie napisalas do mnie w jednym ze swoich postow Justysia wazy 6850 i ma 74 cm Melcia dopisz wymiary na pierwsza strone ok?I to by było chyba na tyle ide się kapac ale az się boje do wanny wejść bo mala usnela 0 20:30 dala mamusi obejrzeć "Wciąż ja kocham" i spi do tej pory a ostatnio zadko taki dlugi sen się zdarzal. A ja siedziałam i nadrabialam bo myslalam ze wstanie wiec znowu rano padnieta będę.Dobranoc.
|
|
#3619 | ||
|
Wtajemniczenie
|
TŻ zaczarował mi dziecko... Co prawda najpierw się mnie nie posłuchał, bo zwykle mały ma krótką drzemkę koło 17 i potem po 19 kąpiel, karmienie i spać. A on stwierdził, że nie jest śpiący i się go przetrzyma bez spania. Efekt taki, że Kamil o 18 marudził, a punkt 19 spał. Co lepsze jadł o 17 i potem tylko trochę cyca, przy którym szybko zasnął. Byłam pewna, że obudzi się najpóźniej koło 22, ale położyłam się też. Przebudził się, TŻ wsadził go do wózka i on tam ciągle śpi
Oczywiście moje gadanie, żeby nie w wózku nic nie dałyCytat:
2. my mieliśmy ciepłe ubranko z białego polarka, typowo chrzcielne. A po domu śmigał w rampersie imitującym garniturek Cytat:
---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- Jeszcze mam pytanie: Na co szczepicie, że kują w roczkę? My dostaliśmy w nóżkę
|
|
#3620 |
|
Wtajemniczenie
|
Super Adasiu ! Wszystko idzie w dobrym kierunku
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestesmy po I karmieniu. Mnie sie chce pic soku malinowego ale nie chce mi sie isc, a po meza nie bede krzyczala bo spi z Malgosia odseparowani ode mnie. Ech, jednak bede musiala wstac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3622 |
|
Zadomowienie
|
Samantha, czadowe to zdjecie w stroju pilki
![]() Ita, zdrowka i oby Leos dobrze zareagowal na mleczko. A tekst Rocky pochodzi z blogu Kejt, z dnia w ktorym odbyl sie jej konkurs. Poszukaj sobie na blogu, przy okazji poczytaj bo ciekawy ![]() Domcia, wszystko robisz wlasciwie i jestes wspaniala mama! Byc moze po prostu Sara jest wrazliwa dziewczynka i potrzebuje wiecej czasu na dostosowanie sie do samotnych chwil (sama w lozeczku). Edziu tez nie potrafi sam zasnac ![]() Cynamonowa, z Twych postow juz bije nadzieja i to jest znak, ze zdecydowanie wszystko sie ulozy Adas jest silny i juz nie raz to potwierdzil! Teraz najwazniejsze aby cewnik dzialal i aby personel juz niczego nie zepsul i Adas na pewno szybciutko wydobrzeje ![]() Misiaczka, dla Majeczki za 10tKathe, piekna waga Justysi i super, ze ladnie Wam sie zachowala. Brawa tez dla starszaka ![]() Edziu pospal po kapieli 5h Ciekawe jak sie zspowiada dalsza czesc nocy. Wysypka chyba schodzi i oby! Po krewetkach czuje sie dobrze, teraz tylko jestem ciekawa reakcji Edzia..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edziunio Edytowane przez jakierka Czas edycji: 2013-11-02 o 02:04 |
|
|
|
#3623 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy karmienie. Mam nadzieję, że pójdzie ładnie spać
cały dzień mało co spał, wiec niech w nocy nadrabia![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#3624 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Lilci Nie wiem czy wszystkich mi pocytowalo wiec dziekuje WSZYSTKIM za komplementy Cytat:
![]() Twój Tz nie ma jednak serca przykro mi. Mógłby pomoc WTF ?! Ciekawe jak on kiedyś bedzie chory i bedzie potrzebowal pomocy ![]() A nie maja rodzice w domu gdzies jakiegoś kolnierza? Kot powinien miec kolnierz zeby nie mógł gryzc tej rany bo se zrobi infekcje :/ Nie dobrze :/ DZIEWCZYNY, A KTÓRAŚ Z WAS NIE MIESZKA GDZIES KOŁO DZOANNY ZEBY JEJ POMOC??? Cytat:
Wczoraj w nocy zasnelam o 4am i co 2h karmienie. Tyle tylko,ze on spał do 11. O ile wiercenie sie mozna nazwać spaniem ![]() Ja mam teorie , ze to albo baki. Albo naprawde złe duchy nawiedzaja bo nie ochrzczony jest mały jeszcze Wiem jak to brzmi I know ![]() Cytat:
zeby cewnik sie utrzymał ![]() I super, ze weszliscie za zamknięcia Misiaczka - dla Misilinki Majeczki
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
My po pierwszym karmieniu.
Mała spała bez wiercenia od 10 do 1 w nocy. Zobaczymy co dalej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wage wpisuje Tweed!
Nie moge zasnac. Przewalam sie z boku na bok i lipa. Jakie to niesprawiedliwe, moj maz zasnie zawsze i wszedzie. Poza tym lydki mnie bola i zastanawiam sie czy to na zmiane pogody czy od moich obcasow wczoraj. Nosz kurrrr az tutaj slysze jak maz chrapie! Alicja wczoraj zrobila afere u tesciowej bo byla mega zmeczona, do tego nowe miejsce (nie bylismy tam od pobytu poszpitalnym) i nowi ludzie (brat meza z rodzina - sa ok). I przez pol h darla sie ze nie moglam jej uspokoic, a maz pojechal z Malgosia, swoim bratem i bratanica do swoich dziadkow na chwile i jak dzwonilam to kazal mi ja uspokoic bo on dopiero przyjechal i nie bedzie wracal. Glupek mnie wkurzyl bo wiedzialam ze ona uspokoi sie dopiero w aucie w drodze do domu. Sam nigdy sie nia nie zajal a mi moraly prawi. Zreszta ostatnio tez nie umial jej uspokoic jak bylam z Malgos w przychodni. I tesciowa z tekstem w koncu ze ktos mala zauroczyl itrzeba odczynic urok. Juz bylam u kresu wytrzymalosci i jej wykrzyczalam, ze "uroki sroki, niech sie odczepi, ze synka tak wychowala ze dla niego on sam jest wazniejszy a nie dziecko". Poszlam na gore i zamknelam sie w ciemnym pokoju i troszke mala sie uspokoila i cyca zlapala nawet. Ale i tak plakala. Ledwo wsiedlismy do auta dziecko ucichlo i zasnelo. 20 min podrozy i snu, mala obudzila sie w domu, zobaczyla znajome miejsce i spokojnie gugala. I teraz powinnam byc zla na meza, ale ze ja sie zle poczulam to polozylam sie z Ala ok 18:40, a ten zrobil kolacje Malgosi, polozyl ja spac, mi robil herbate wiec troche glupio sie boczyc. No i sie wyzalilam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-11-02 o 02:43 |
|
|
|
#3627 |
|
Raczkowanie
|
My po 1 karmieniu.
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Mela - dobrze, ze Malgos juz lepiej. Oby sie Alicja nie zaraziła
![]() Ita- oby choroba szybko minęła ![]() Dziękujemy Cytat:
To wyobraz sobie, ze ja mam chyba rozmiar 42 tak mi sie wydaje. Normalnie jakas masakra to jest. Przed ciaza miałam 36-38. Lubie luźne ciuchy wiec zawsze brałam numer większe. Mam 160cm i kupiłam sobie płaszcz XL ze wzgl na brzuch,ktory wyglada jak 5mc ![]() Wyglądam jak idiotka. Moze jakis składnik w tym sloiczku mu nie podpasowal. Wychodzi na to, ze Tymus wie co dobre tzn.mamy marchewka , a nie jakis tam Hipp ![]() Dziękujemy Dziękujemy
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
II karmienie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3630 |
|
Raczkowanie
|
No i po spaniu. od godziny płacz bo bąki. chyba pójdę po coś do pediatry bo tak się nie da. M znow będzie spał mi na rece.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Więc lepiej żeby sie trzymał do końca leczenia bo kolejnego raczej nie mają gdzie juz wstawić.

Oczywiście moje gadanie, żeby nie w wózku nic nie dały

dla Majeczki za 10t
cały dzień mało co spał, wiec niech w nocy nadrabia
Za szybko pochwaliłam jego lepszy stan..znowu nasikał przy mnie na czerwono 
zeby cewnik sie utrzymał