|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
magolina ja tez uwazam ze malemu nic nie powinno byc bo amoxicylina jest najbezpieczniejszym z antybiotykow ale wole dmuchac na zimne - a Leo nie pierwszy i zapewne nie ostatni dostaje mm juz przestalam miec o to wyrzuty sumienia
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
hehe malenczuk gora Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Czy wasze dzieci juz śpią?
Moja nie.... Ja chyba coś źle robię że u nas że snem takie problemy Eh nie chce więcej dzieci, poważnie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
...mija kolejna nocka w naszej celi... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Wtajemniczenie
|
Melduje ze zyje, ale co to za zycie
![]() Goscimy Skoka. Kto nam podeslal? ![]()
#3606 |
Wtajemniczenie
|
domi to nie ty tylko tak jak i moje dzieci jak rozdawali sen to Sara musiala w tym momecie w innej kolejce stac np. po zapasy energii
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- oki ide nyny - do pierwszego ![]() Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3607 |
Zakorzenienie
|
Ja juz nie wiem co źle robię.
Ona sama nie umie zasnąć, tylko na raczkach bujajac. Nie lubi leżeć na płasko tylko ryk, siedzi w bujaczku 5 min i ryk, w gondoli nie chce leżeć ryk... Tylko na raczkach, no dramat, nocki mnie dobijaja ... Miało być lepiej z wiekiem, nie widzę poprawy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Skylie Nie ja. Mój jest u nas od 3 miesięcy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Wtajemniczenie
|
domi a moze rzeczywiscie spijcie razem ja sie poddalam i codziennie kolo 2 w nocy leo laduje kolo mnie i dzieki temu dluzej spie zwlaszcza ze po karmieniu o 5 nie odciagam pokarmu - taki maly bonus
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
padam. dobranoc!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Wtajemniczenie
|
chyba zainwestuje w stopery i ustawie sobie jedynie wibracje w tel na karmienie...ten juz sie pcha do wyrka a przeciez powinien jeszcze 3h w lozeczku pospac ....
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3611 |
Zadomowienie
|
Gorączka spadła ale temperatura sie waha cały czas. Młody kaszle i kicha- obawiam sie, że na dokładkę sie przeziebil.
Wczoraj miał robione echo- nie jest ani lepiej ani gorzej więc nie narzekamy. Z gorszych wieści spadł mu potas i magnez nie wiadomo dlaczego. W środę Adaś miał transfuzje krwi więc juz w ogóle sie dziwię. Młody strasznie dużo sika więc pewnie wysikuje ten potas ale żeby az tak szybko, hm? Poprzedniej nocy coś ten cewnik zaczął sie blokować- o mało na zawał nie zeszlam... W sumie nie tylko ja- pielęgniarki i lekarze też. Wszyscy teraz sie boją, ze znowu sie dziadostwo zablokuje na stale. Aha, nie pisałam. Ten drugi cewnik niestety założony jest w ten sposób, że po jego wyjęciu żyła w której sie znajduje będzie juz niedrozna na stale ![]() A tak w ogóle to chyba sie nie chwaliłam, ze wymazy z oczu, gardła, nosa, głowy i pachwin wyszły negatywne (to jednoznacznie potwierdza, ze zarazili Adasia w szpitalu :banghead: ) więc Adaś nie może nikogo zarazić dlatego juz nie jesteśmy w izolatce ![]() Dzisiaj zwiedzalismy oddział ![]() Przejście z jednego końca na drugi zajmuje minutę ale spacerowalismy pół godziny :thumbup: Dłużej nie mogliśmy bo musieliśmy odłączyć Adasia od pompy, która go karmi no a poza tym i tak trzeba taszczyc ze sobą pompę z antybiotykiem- ale co z tego... I tak było faaajnie ![]() Kurcze, w takich chwilach zmienia sie całkowicie postrzeganie świata i człowiek cieszy sie z czegoś co jest zupełnie nieistotne dla większości rodziców. Np dzisiaj Adaś przekrecil główkę w lewo- niby nic jak na 4miesieczne dziecko ale Adaś miał dwa razy rozcinana szyję z boku i miał przyblokowane wszystko- a dzisiaj mu sie udalo i właśnie śpi z główką przekrecona w lewo a ja siedzę obok i nie mogę sie napatrzec... Mój mały bohater... :thumbup: Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Wtajemniczenie
|
cymamonkowa czyli jednak troche do przodu maly kroczek ale zawsze cos
trzymam kciuki za cewnik oby sluzyl tak dlugo jak to potrzebne Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3613 |
Zakorzenienie
|
![]()
Cynamonowy Adasku! pokaz tym konowalom na co Cie stać i wracajcie do domu, tego polskiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze oby sie nie zatkalo to cewnikowanie.. Super,ze mogliscie pospacerowac ![]() Duuuuzo sil i nieustanne kciuki kochani! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Wtajemniczenie
|
Majeczka skończyła dziś 10 tygodni . Moja maleńka córeczka
![]() Odkryła dziś swoje ręce i namiętnie pakuje obie do paszczy i ciumka. Piąstki zajadała już wcześniej jak przypadkiem były obok buzi ale teraz ewidentnie widać celowe działanie ![]() Przepraszam że nie nadrobie dzisiejszego dnia ale padam już na ryjek ze zmęczenia. Wykończył mnie ten dzień Cytat:
![]() Zadziwia mnie ile siły jest w takiej małej istotce ![]() Cynamonku ciebie też podziwiam za odwagę i waleczność ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zadomowienie
|
Ita- infekcyjnie stoimy w miejscu nadal no ale możliwość wyjścia z naszej izolatki jest najlepszą wiadomoscia ostatnich kilkunastu dni
![]() A to, ze Adaś przekrecil dzisiaj główkę lewo dodalo mi skrzydeł ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kochana dużo sil ci zycze i zdrowka Adasiowi ![]() Dzisiejszy dzień nam minal spokojnie bez pospiechu i nerw. Pojechalismy we czworke na groby pozapalalismy znicze, pomodliliśmy się. Mateuszek na każdym grobie przyklekal i mowil modlitwę Ojcze Nasz w myślach bo jako ze jest dzieckiem komunijnym nauka moditw idzie pelna para ale jeszcze nie umie modlitwy za zmarłych ale ważne ze jakakolwiek moditwa plynela z jego malutkiego serduszka. Jestem z niego dumna ![]() Justysia ubrana była w biale futerko z chrzcin i wygladala przecudownie i nie niosłam jej w nosidełku bo go strasznie nie lubi tylko na rekach pleckami do mnie i była bardzo zainteresowana a mnie duma rozpierala bo widziałam jak ludzie się usmiechaja na jej widok ![]() Niunia ostatnio fiksowala jak byliśmy u rodzicow bo co ktoś do niej zagadal to usteczka w podkowke i placz ale dzisiaj już było o wiele lepiej. Jak syn meza siostry tej co miała być chrzestna tak robil to ona go zabierala i uciekala i do tej pory taki dzikus ze nawet się do niego nie zbliżam i nie probuje zagadać bo drze się jak by go ze skory obdzierali a ja nie będę niuni izolować tylko powoli musi się przekonać do innych osob. W srode byliśmy na szczepieniu i malutka poplakala przy wkłuciach ale uspokoila się i w domu także już było dobrze. Dzielna dziewczynka ![]() ![]() Justysia wazy 6850 i ma 74 cm ![]() I to by było chyba na tyle ide się kapac ![]() Dobranoc.
![]() |
#3619 | ||
Wtajemniczenie
|
TŻ zaczarował mi dziecko... Co prawda najpierw się mnie nie posłuchał, bo zwykle mały ma krótką drzemkę koło 17 i potem po 19 kąpiel, karmienie i spać. A on stwierdził, że nie jest śpiący i się go przetrzyma bez spania. Efekt taki, że Kamil o 18 marudził, a punkt 19 spał. Co lepsze jadł o 17 i potem tylko trochę cyca, przy którym szybko zasnął. Byłam pewna, że obudzi się najpóźniej koło 22, ale położyłam się też. Przebudził się, TŻ wsadził go do wózka i on tam ciągle śpi
![]() ![]() Cytat:
2. my mieliśmy ciepłe ubranko z białego polarka, typowo chrzcielne. A po domu śmigał w rampersie imitującym garniturek ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- Jeszcze mam pytanie: Na co szczepicie, że kują w roczkę? My dostaliśmy w nóżkę ![]()
![]() |
#3620 |
Wtajemniczenie
|
Super Adasiu ! Wszystko idzie w dobrym kierunku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestesmy po I karmieniu. Mnie sie chce pic soku malinowego ale nie chce mi sie isc, a po meza nie bede krzyczala bo spi z Malgosia odseparowani ode mnie. Ech, jednak bede musiala wstac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3622 |
Zadomowienie
|
Samantha, czadowe to zdjecie w stroju pilki
![]() Ita, zdrowka i oby Leos dobrze zareagowal na mleczko. A tekst Rocky pochodzi z blogu Kejt, z dnia w ktorym odbyl sie jej konkurs. Poszukaj sobie na blogu, przy okazji poczytaj bo ciekawy ![]() Domcia, wszystko robisz wlasciwie i jestes wspaniala mama! Byc moze po prostu Sara jest wrazliwa dziewczynka i potrzebuje wiecej czasu na dostosowanie sie do samotnych chwil (sama w lozeczku). Edziu tez nie potrafi sam zasnac ![]() ![]() Cynamonowa, z Twych postow juz bije nadzieja i to jest znak, ze zdecydowanie wszystko sie ulozy ![]() ![]() ![]() Misiaczka, ![]() Kathe, piekna waga Justysi i super, ze ladnie Wam sie zachowala. Brawa tez dla starszaka ![]() Edziu pospal po kapieli 5h ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edziunio Edytowane przez jakierka Czas edycji: 2013-11-02 o 01:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Wtajemniczenie
|
My mamy karmienie. Mam nadzieję, że pójdzie ładnie spać
![]() ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#3624 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czy wszystkich mi pocytowalo wiec dziekuje WSZYSTKIM za komplementy ![]() Cytat:
![]() Twój Tz nie ma jednak serca przykro mi. Mógłby pomoc WTF ?! ![]() ![]() A nie maja rodzice w domu gdzies jakiegoś kolnierza? Kot powinien miec kolnierz zeby nie mógł gryzc tej rany bo se zrobi infekcje :/ Nie dobrze :/ DZIEWCZYNY, A KTÓRAŚ Z WAS NIE MIESZKA GDZIES KOŁO DZOANNY ZEBY JEJ POMOC??? Cytat:
![]() Wczoraj w nocy zasnelam o 4am i co 2h karmienie. Tyle tylko,ze on spał do 11. O ile wiercenie sie mozna nazwać spaniem ![]() Ja mam teorie , ze to albo baki. Albo naprawde złe duchy nawiedzaja bo nie ochrzczony jest mały jeszcze Wiem jak to brzmi I know ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I super, ze weszliscie za zamknięcia ![]() ![]() Misiaczka - ![]() ![]()
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
My po pierwszym karmieniu.
Mała spała bez wiercenia od 10 do 1 w nocy. Zobaczymy co dalej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wage wpisuje Tweed!
Nie moge zasnac. Przewalam sie z boku na bok i lipa. Jakie to niesprawiedliwe, moj maz zasnie zawsze i wszedzie. Poza tym lydki mnie bola i zastanawiam sie czy to na zmiane pogody czy od moich obcasow wczoraj. Nosz kurrrr az tutaj slysze jak maz chrapie! Alicja wczoraj zrobila afere u tesciowej bo byla mega zmeczona, do tego nowe miejsce (nie bylismy tam od pobytu poszpitalnym) i nowi ludzie (brat meza z rodzina - sa ok). I przez pol h darla sie ze nie moglam jej uspokoic, a maz pojechal z Malgosia, swoim bratem i bratanica do swoich dziadkow na chwile i jak dzwonilam to kazal mi ja uspokoic bo on dopiero przyjechal i nie bedzie wracal. Glupek mnie wkurzyl bo wiedzialam ze ona uspokoi sie dopiero w aucie w drodze do domu. Sam nigdy sie nia nie zajal a mi moraly prawi. Zreszta ostatnio tez nie umial jej uspokoic jak bylam z Malgos w przychodni. I tesciowa z tekstem w koncu ze ktos mala zauroczyl itrzeba odczynic urok. Juz bylam u kresu wytrzymalosci i jej wykrzyczalam, ze "uroki sroki, niech sie odczepi, ze synka tak wychowala ze dla niego on sam jest wazniejszy a nie dziecko". Poszlam na gore i zamknelam sie w ciemnym pokoju i troszke mala sie uspokoila i cyca zlapala nawet. Ale i tak plakala. Ledwo wsiedlismy do auta dziecko ucichlo i zasnelo. 20 min podrozy i snu, mala obudzila sie w domu, zobaczyla znajome miejsce i spokojnie gugala. I teraz powinnam byc zla na meza, ale ze ja sie zle poczulam to polozylam sie z Ala ok 18:40, a ten zrobil kolacje Malgosi, polozyl ja spac, mi robil herbate wiec troche glupio sie boczyc. No i sie wyzalilam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-11-02 o 01:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Raczkowanie
|
My po 1 karmieniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Mela - dobrze, ze Malgos juz lepiej. Oby sie Alicja nie zaraziła
![]() Ita- oby choroba szybko minęła ![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
![]() To wyobraz sobie, ze ja mam chyba rozmiar 42 tak mi sie wydaje. Normalnie jakas masakra to jest. Przed ciaza miałam 36-38. Lubie luźne ciuchy wiec zawsze brałam numer większe. Mam 160cm i kupiłam sobie płaszcz XL ze wzgl na brzuch,ktory wyglada jak 5mc ![]() ![]() Wyglądam jak idiotka. Moze jakis składnik w tym sloiczku mu nie podpasowal. Wychodzi na to, ze Tymus wie co dobre tzn.mamy marchewka , a nie jakis tam Hipp ![]() Dziękujemy ![]() Dziękujemy ![]()
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
II karmienie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3630 |
Raczkowanie
|
No i po spaniu. od godziny płacz bo bąki. chyba pójdę po coś do pediatry bo tak się nie da. M znow będzie spał mi na rece.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.