|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
mój tyłek wygląda obleśnie! Już nigdy nie skąpej bielizny...
![]()
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na IP bym nie szła, ale lekarza zmieniła na pewno. ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- A dzisiaj dostałam od mojej mamy siatkę nowych ubranek ![]()
![]() |
#3603 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Perfuzja, chyba jestem zaraz za Tobą w kolejce na porodówkę. Coraz częściej bolą mnie krzyże i twardnieje brzuch. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie przesadzasz- baba jest głupia i tyle ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() Jak płaciłaś za 3D to powinnaś je mieć a nie tylko 2D- nawet na chwilę nie włączyli 3D?
![]() |
#3605 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Akkma - dziwna sprawa z tym USG. Ja jak miałam 3D, ale nie udało się złapać ładnie buźki, to lekarz policzył jak za 2D. Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-11-30 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idź na IP- będziesz spokojniejsza i zbadają Cię porządnie
![]() |
#3607 |
Rozeznanie
|
Zblednie, ale to jest wyczuwalne jak się przejedzie ręką! smarowałam tyłek ziają wyszczuplająco-ujędrniającą i co?
![]() A co do USG to w 13 tygodniu miałam 3D i wszystko było w 2D, na chwilę włączyła mi trójwymiarowe bobo. Na połówkowym też zapłaciłam za 3D i nic mi nie pokazała w trójwymiarze :/ - to ta sama lekarka, która nie robi mi badań. Za 3 tygodnie mam u niej wizytę i pójdę, ale tylko po L4, dzień wcześniej mam spotkanie w sprawie CC w wybranym przeze mnie szpitalu i tam mam jedną panią doktor wytypowaną. Niestety na prywatną wizytę sobie nie mogę pozwolić do 15 grudnia... Zostaje tylko IP. Mikuś się dziś ładnie rusza, postraszony szpitalem chyba Zaczęłam pić pokrzywę, muszę znaleźć jakiś dobry preparat do kremowania zadka
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 ![]() ![]() Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2013-11-30 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Wtajemniczenie
|
demonyianioly: nie przejmuj się, większość z nas tak ma. Nikt Ci tam nie będzie patrzał przecież i się przyglądał jak to zblednie
![]() ![]() ![]()
#3609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Raczej kremy nawilżająco-natłuszczające ale bez parafiny bo ta nie przepuszcza składników nawilżających do skóry. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() |
#3611 |
Rozeznanie
|
Selena85 wiem, że nikt nie będzie zaglądał... Nawet nie mam zamiaru pokazywać tego czegoś nikomu nigdy, chyba że dobremu plastykowi, który laserem coś z tym choć trochę ponaprawia. Nie mam tż więc potencjalny przyszły partner pewnie by się przeraził widząc coś takiego, ja padłam...
Nie wiem za co mnie tak życie pokarało paskudnym tyłkiem i samotnym macierzyństwem... Brak mi słów do samej siebie. The light też o tym od razu pomyślałam, że coś może w tym być ![]()
#3612 |
Zakorzenienie
|
demonyianioły no to ja myślałam że mam kiepsko skoro nie mam USG na każdej wizycie ale po przeczytaniu Twojego opisu to jednak moja lekarka jest super bo i mi mówi wszystko co ważne i odpowiada na pytania i skierowania na badania daje bez słowa
![]() a rozstępami się nie przejmuj to akurat nie jest kwestia najważniejsza w życiu, poza tym to tylko tyłek ![]() Podczytywałam was dzisiaj ale jakoś nie było czasu odpisać ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() taka mała rzecz a tyle radości ![]()
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-11-30 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
demonyianioly - te rozstępy zbledną i nawet jak potem będą widoczne to nie tak bardzo, by miały Cię okrutnie szpecić. Ja mam rozstępy na pośladkach od szybszego wzrostu albo od źle dobranych pigułek anty. Nie pamiętam kiedy się pojawiły, ale już dawno. I wierz mi, żaden z moich partnerów nigdy na to nie zwracał uwagi. Obecny TZ wie co to są rozstępy tylko dlatego, że mu je pokazałam
![]() Info dla dziewczyn z Warszawy: https://www.facebook.com/events/5986...=join&source=1 4 grudnia 2013 Termin17:30 – 20:30 Gdzie Fundacja Rodzić po Ludzku Opis Fundacja Rodzić po Ludzku serdecznie zaprasza do swojej siedziby na bezpłatny Dzień Otwarty! Chcielibyśmy spotkać się z Wami, napić herbaty, porozmawiać. W luźnej, przyjaznej atmosferze odpowiedzieć na wszelkie nurtujące Was pytania. W tym dniu odbędą się dwa warsztaty: - „Naturalne sposoby radzenia sobie z dolegliwościami ciążowymi - porozmawiaj z położną” - „Standardy opieki okołoporodowej”. Będzie to także wspaniała okazja do porozmawiania z położną, doulą, instruktorką fitness/jogi czy masażystką zajmującą się pracą z kobietą w ciąży, a także innymi specjalistami, którzy od stycznia 2014r. poprowadzą cykl warsztatów "Równowaga na huśtawce". Serdecznie zapraszamy panie oraz pary spodziewające się dziecka lub w niedługim czasie planujące powiększenie rodziny,a także wszystkich, których interesuje tematyka okołoporodowa lub po prostu chcieliby nas poznać! ![]() Dla każdego naszego gościa mamy miły upominek ![]() Termin: 04 grudnia 2013r. godz. 17.30 Miejsce: Fundacja Rodzić po Ludzku, ul. Nowolipie 13/15, Warszawa Informacje i zapisy: biuro@rodzicpoludzku.pl, tel. 22 88 77 877 wew. 42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Kiedy ostatnio odzywała się Mezaga?
#3615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie myśl negatywnie, choć wiadomo, że w życiu często ciężko myśleć inaczej, ale zrób to chociażby dla swojej kruszynki dla której jesteś teraz wszechświatem i czuje każdą Twoją emocję. Kieruj i zwracaj uwagę na pozytywne rzeczy/sprawy, które Cię rozśmieszają lub powodują u Ciebie dobry humor. Jeśli cięzko Ci takie znaleźć to włącz sobie na necie jakąś komedię (oglądaj ich dużo) lub czytaj dużo żeby nie myśleć o problemach i nie dopuszczać ich do siebie. Pamiętaj, że teraz Maleństwo a wraz z nim Ty jesteście najważniejsze - w nosie z facetem i tym że obecnie go nie ma. Na niego/jakiegoś przyjdzie odpowiedni czas. Teraz czas byś skupiła się na sobie i swoim dzieciaczku, które napewno da Ci dużo szczęścia i radości. Głowa do góry. A jeszcze apropo tż/faceta/narzeczonego/męża i tego, że kobieta nawet w macierzyństwie potrafi być samowystarczalna i zadowolona - może zamiast pisać zapodam Ci pewną anegdotkę obrazkową (: ![]()
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
Milka brzmi fajnie
![]() ![]()
#3617 |
Wtajemniczenie
|
Perfuzjo: Czy torba do szpitala stoi już spakowana pod Twoimi drzwiami wyjściowymi?
![]()
#3618 |
Zakorzenienie
|
Perfuzja no w końcu coś się od życia należy
![]() ![]()
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Jakos przedwczoraj chyba? Z tego co pamietam jest w szpitalu. Chyba mieli Malym podać sterydy na rozwój płuc na wszelki wypadek?
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() Nawet batoniki i wodę ostatnio dopakowalam.
![]() |
#3620 |
Rozeznanie
|
Selena uwielbiam Cię za ten obrazek
![]() ![]() Przez 99% czasu jestem samowystarczalna. Sama wybieram i kupuję wyprawkę, sama siedzę u lekarzy, sama łażę płacić rachunki, sama sobie gotuję. Wszystko robię sama, sama też zasypiam, masuję sobie nogi jak popuchną, a jestem tylko człowiekiem i też czasem potrzebuję czuć się kochana i atrakcyjna. Niestety widząc coś takiego dziś już nie wytrzymałam. Kocham mojego synka i chcę dla niego jak najlepiej. Wiem, że da mi ogrom szczęścia, obowiązków się nawet nie boję. Natomiast jako kobieta czuję się źle. Ktoś mnie porzucił z chwili na chwilę, nie znam prawdziwych powodów. Nie będę tu już na to narzekać, bo tak właściwie, źle mi nie jest. Nie jestem też załamana. Jestem pogodzona z wyrzeczeniami jakie mnie czekają jak i z obecnymi. Jednak jakoś wnikanie w moje ciało dodatkowo mnie przytłacza. Odmawiam sobie ubrań, kosmetyków, kosmetyczek, wyjść do restauracji kina itp... Macierzyństwo to wyrzeczenie się wolności w dużym stopniu. Nie mówię, czy jest to złe czy dobre. Po prostu to jest wyrzeczenie. Moje ciało stało się dzisiaj takim namacalnym i dobitnym tego dowodem i mnie to zabolało. Zebrało mi się i tyle... Co nie zmienia faktu Seleno, że masz rację we wszystkim co piszesz i dziękuję za słowa wsparcia!
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prawdziwie kanapowe zycie mam zamiar prowadzić od 19 grudnia, o ile do tego czasu nie urodzę ![]() Teraz wystarczają mi jeszcze kanapowe popoludniowieczory ![]()
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie leżenia,moje dziecko zegnało babcię a moja teściowa z wersalki na której często gęsto leże,i kazało mi się kłaść. Wierzcie mi lub nie ale moja mina musiała być bezcenna.
#3623 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Nie boisz się mieć szafki nad łóżeczkiem?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | ||
Zadomowienie
|
siemka, okazało się, że jednak do nowych drzwi potrzebujemy klamek (i jakichś innych pierdół) i była szybka akcja zakupy+ odwiezienie męża na Andrzejki z kumplami (napracował się biedaczek w ostatnich dniach a ja mu tylko narzekam, więc niech ma-sama mu przypominałam nawet
![]() ![]() ![]() Demony, myślę że rozstępy nie powinny Cię wyprowadzać z równowagi, taka w końcu nasza ciążowa natura... ja co prawda na tyłku ani na udach nie mam, ale tylko dlatego, że już kiedyś miałam takie wymiary i tylko skóra wróciła do swojego kształtu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosmetyki wyszczuplajace nie są polecane w ciąży.
![]() |
#3626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje ciało zdobią piękne blizny, po usuwaniu znamion ( długa historia, ze szwami które się rozeszły......) Cóż nikomu nie musi się podobać. A CAŁE łydki mam w małych kreskach, z okresu dojrzewania. Nie rezygnowałam latem z szortów. Kiedyś coś z tym zrobię, tak dla samej siebie. Mój mąż ma dzisiaj bardzo zły dzień. Na każde słowo, foch i jakiś nie miły tekst. Za długo był w rodzinnym domu...... i znowu się zaczyna ![]()
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka ![]() 9.01.14 Zuzanka ![]() 1.03.18 Igusia ![]() Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-11-30 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W swoim otoczeniu mam kilka koleżanek z sytuacją taką jak Twoja, więc wiem jak to wygląda gdy kobieta jest sama w ciąży i po ciąży. Na szczęście w każdym z tych przypadków po porodzie te kobiety z dnia na dzień są coraz bardziej uśmiechnięte, zadowolone, z czasem jak już maluszek robi się w miarę samodzielny one biorą się za siebie, odżywają i czują się szczęśliwe. A po drodze, znajdując coraz to więcej czasu dla siebie i bywając w coraz to większej ilości miejsc, często spotykają jakiegoś odpowiedniego faceta dla siebie. A te co nie chcą, nie szukają to znajdują sobie inne rozrywki/zajęcia/pasje, które im sprawiają radość i zadowolenie. Tak więc na spokojnie, na wszystko przychodzi czas, w tym momencie najważniejsze jest dla Was (Ciebie i maluszka) tu i teraz. Reszta przyjdzie sama powoooli z czasem (odpowiednim czasem). ![]() A na mankamenty urody zawsze są jakieś sposoby - niekoniecznie od razu zabiegi czy operacja plastyczna ![]()
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
milka-- poszłabym na te warsztaty ale w środy mam SR na 18- szkoda w sumie
![]()
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3630 |
Gang Iren
|
No właśnie ja też nic nad łóżkami nie mam zawieszone,ani półek,ani szafek ze względu na bezpieczeństwo. A już tym bardziej nad łóżeczkiem dziecka bym się bała mieć.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.