|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Witaj! U nas też były długie starania bo 3,5 roku. Zaczęliśmy z Tż myśleć o in vitro a tu bum udało się. ![]() Gratulacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja przyjaciółka podchodzi teraz do in vitro, więc procedury znam... i trochę się martwię o nią jak im pójdzie, ale miło się czyta, że się udaje za pierwszym razem, gratuluję ![]() Jakieś mam głupie sny ostatnio. Dwa dni temu śniło mi się, że połamały mi się prawie wszystkie zęby - nie wypadły, tylko ułamały jakby na wysokości dziąseł i były w strasznym stanie te połamane, chociaż o zęby dbam... Dziś mi się śniło, że nawalam w pracy i klientki ze mnie rezygnują ![]() Mam pytanie do dziewczyn, które są na zwolnieniu. Czy macie zwolnienie bo w żadnym wypadku względy zdrowotne nie pozwalały na pracę, czy chodzi też o inne rzeczy, typu sytuacja w firmie itp? Chodzi mi o to, co mówiłyście lekarzowi w tym drugim przypadku. "Chciałabym iść na zwolnienie, bo to i tamto" czy "oj, jak mnie męczą mdłości/głowa/kręgosłup"...
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-03-01 o 07:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Raczkowanie
|
kasia_ruda
![]() ![]() Ależ dzisiaj fantastyczna pogoda! Zbieram się powoli bo dostałam pozwolenie od lekarza na małą wycieczkę. TŻ jedzie do Krakowa a Ja korzystam z okazji i zabieram się z nim odwiedzić siostrę-studentkę. Ma mieszkanie na samym rynku więc wszędzie blisko. Będziemy sobie spacerować i plotkować. Wreszcie wyjdę do ludzi ![]() ![]() Zaczynamy z Bąbelkiem 19 tydzień ![]() Życzę Wam miłego weekendu. Może fryzjer? ? ? Ach tysiąc pomysłów się nasuwa .... Aaaa wczoraj wieczorem naszły mnie ochoty na zabawę w cukiernika. Zrobiłam sernik wg przepisu Ewy Wachowicz . Zeszło mi do 23. Ciekawe jak smakuję po wystygnięciu ... idę próbować! oto link http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,718.html
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-03-01 o 07:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Angelika brawo za 19 tydz ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 |
Wtajemniczenie
|
Zaczarowana jak się czujesz jako Zonka ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- I kolejny dzień leci mi krew z nosa. Juz mam spadla hemoglobina jestem juz na pograniczu anemii. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3609 |
Zakorzenienie
|
bardzo dobrze ![]() nigdy nie bylo lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Wtajemniczenie
|
To szczescia miłości i duzo cierpliwość dla siebie Wam życzę na nowej drodze życia;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3611 |
Zakorzenienie
|
Witamy na pokładzie kasia_ruda
![]() trzymamy wszystkie za Ciebie mocno kciuki, jak juz się zaczął drugi trymestr to na prawdę można odetchnąć. Ryzyko poronienia spada o 65%!! Samopoczucie się polepsza i w ogóle w ogóle same plusy ![]() Także trzymaj się ciepło i myśl tylko pozytywnie. To i tak super wiadomość, że udało się za pierwszym razem, masz zdrowy silny organizm tylko coś na początku nie mogło zaskoczyć naturalnie...na pewno wszystko bedzie super. Masz dobrego lekarza a to bardzo ważne. ja też mam badanie usg co wizytę i mam wszystkie parametry mierzone za każdym razem (długości tych najważniejszych kosteczek, budowa serca itd) nie mam wskazań żeby robić dodatkowo genetyczne badania no chyba, że coś wyjdzie na którejś wizycie nieprawidłowo... najważniejsze, że dzieciątko zdrowe, dobrze się rozwija i oby tak dalej. Życzę wszystkiego pozytywnego i spokojnej ciąży. ja od początku byłam dobrej mysli, nawet nie dopuszczałam do siebie takich informacji, że początek najbardziej niebezpieczny, że tyle poronień, że takie problemy mają kobiety...choc tyle się tego nasłuchałam (nie wiem czemu akurat teraz wszyscy mnie tym gnębili...) to zawsze sobie myślałam, że ja dam radę, my damy radę i na razie dajemy, jesteśmy silne (z moja małą dziewuszką w brzuszku) i nie dajemy się żadnym opowieściom ![]() miłej soboty dziewczyny, taka piękna pogoda dzisiaj...mnie też czeka wycieczka do Krakowa...lalala ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi rowniez leci krew z nosa i dziasla mi strasznie krwawia czas wybrac sie do dentysty |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie na dentyste jesy teraz najlepszy czas 2 try. Ja tez musze isc.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Maluszek fika w brzuszku przesuper uczucie. Idziemy jakieś sniadanko jeść. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaa i powiedział jeszcze, żebym nie wierzyła w gadanie, że w ciąży się zęby psują bo to bzdury. Tak więc jak ktoś nie ma jakiejś tragedii z zębami to kontrola jest na prawdę czysto formalna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny napiszcie proszę, bo nie chce mi sie szukać na wątku (może juz ktoś kiedys pytał) kiedy poczułyście pierwsze ruchy? pewnie część jeszcze nie poczuła, tak jak ja, ale jest tu Was dużo w 18-19-20tyg to juz pewnie czujecie...tak jak papryczka
![]() ja jestem w 17tyg (dokładnie 16t2d) i na razie nie czuje, to moja pierwsza ciąża więc moge poczuć dopiero za jakieś 2-3tygodnie. Jakie sa te pierwsze uczucia? Słyszałam, że to takie motylki albo bąbelki w brzuchu, koleżanka też porównuje do wzdęć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Wtajemniczenie
|
Ja poczulam pierwsze bąbelki tak jakby pekajace w 16 tyg mam tylne łożysko i jestem/ bylam ;-) szczupla a takie delikatne ruchy kiedy moj Tż je poczul to 18 tydz. Najlepiej wieczorem poloz sie i ułóż dłoń na brzuchu ja tak robie, od paru dni czuje ruchy oczywiście delikatne ;-) rano.
#3617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja poczułam w 17 tc pierwsze ruchy. To też moja pierwsza ciąża, ale wszyscy mówili, że tego nie da się pomylić z jelitami i to prawda. Pierwszy raz poczułam jak siedziałam, po kilku dniach leżąc, a trzeci raz jadąc samochodem i wtedy to już było dosyć intensywne. U mnie to jest takie rozpychanie z puknięciem, trochę podobne do jelitowych bąbelków. na razie tylko trzy razy, ale lekarz uprzedzał, żebym się nie nastawiała na razie na regularne ruchy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja od jakiegoś czasu czuje takie bąbelkowate coś w brzuchu ale mam wrażenie że to jelita bo czasem to aż na zewnątrz słychać te dźwięki ![]() Już nie mogę się doczekać.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Wtajemniczenie
|
Łożysko waży ponad 1 kg i to na pewno może utrudnic wyczucie ruchów.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- A masz je z przodu wiec tym bardziej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no więc poczekam aż dzidzia będzie na tyle duża, że będę mogła wyczuć jej ruchy mimo tego łożyska. dzięki za info w sumie nie pomyślałam, że to ma jakieś znaczenie a przecież to jasne, że ma. Lekarka powiedziała, że powinnam w miarę wcześnie wyczuć ruchy ze względu na moją budowę. Więc czekam wytrwale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Wtajemniczenie
|
Też jak mi lekarz powiedział, to bylam w szoku, że aż tyle
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Predzej niz myślisz poczujesz swojego maluszka;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3622 |
Zakorzenienie
|
Idę sprzątać...a tak mnie krzyż rypie, przynajmniej tu sobie mogę ponarzekać, bo w domu jestem twardzielką
![]() zróbmy dziś coś pożytecznego, bo piękna pogoda za oknem |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry.
Dzisiaj zaczynam 18 tc. Ruchy czuję wieczorami bardzo wyraźnie. Czuje takie poruszanie się i lekkie puknięcia. To miłe i uspokaja mnie. Witam nowe Mamusie ![]() Angelika_2014 jeansy super, bardzo mi się podobają i chcę kupić. Cena super, ja swoje kupiłam w happy mam za ponad 200 pln, ale nie mam zamiaru więcej tak szaleć. Szkoda kasy, zwłaszcza że nie chodzę już do pracy i nie muszę się tak stroić/ Powiedz proszę, czy one dają efekt legginsów lub rajstop? Mocno przylegają do łydek? Czy jest trochę luzu? [QUOTE=papryczka160;453861 32]Też jak mi lekarz powiedział, to bylam w szoku, że aż tyle Na naszym etapie łożysko waży 1 kg???? Pod koniec ciąży ok, ale teraz? Przeszły mi wszystkie zachcianki ciążowe, łacznie z piwem, grantem itp. Za to czuję potrzebę jedzenia więcej. TO jest etap gdzie trzeba uważać, żeby za dużo nie przybrać na wadze przez dogadzanie sobie. Jadę dzisiaj na zakupy z moją córcią a później na obiad do teściów. Zyczę miłego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 |
Wtajemniczenie
|
Niesprecyzowala czy teraz tyle waży, a ja sie nie zapytalam. Ale na Usg widzialam i jest dość duze.
Angelika właśnie pokaz sie w spodniach ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ile Wam się "udało" już nazbierać? ja jestem w 17tyg i mam 3kg do przodu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie na razie caly czas mniej niz przed ciaza.. ale zaczynam jesc wiecej ![]() Co do ruchow , raz mi sie wydawalo ze cos przeplynelo w moim brzuszku ale pewnosci nie mam czy to moj Bobo czy cos innego. Intensywnie czekam na ruchy bo bede spokojniejsza ![]() My idziemy dzisiaj na 14 do znajomych na grilla ![]() Sama mam ochote na takie polaczenie haha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Wtajemniczenie
|
Tez bym sobie cos z grilla zjadła. To smaka narobilas ;-)
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no grilik by siadł jak nic, szczególnie, że już zaczynam odczuwać głodzik, a tu jeszcze cały dół do sprzątania ;( dziewczyny mieszkanie w domu (dużym) w ciąży nie jest fajne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |||
Zadomowienie
|
Hej witam sobotnio , ja właśnie ogarniam dom i jak skończę to biorę się za sianie kwiatków
![]() Pogoda dzisiaj przecudna ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() my teraz co prawda mamy mały domek ale ogarnięcie wszystkiego i tak zajmuje trochę czasu mimo to i tak za nic w życiu bym się nie zamieniła na mieszkanie w bloku ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-03-01 o 12:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje rozpoczęcia 19tc ![]() Ja dziś się bawię w cukiernika ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rano byłam na pobieraniu krwi. Teraz zrobiłam lemon curd a wieczorem zrobię tort bezowy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.