|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zadomowienie
|
Razem schudniemy 20kg! - część VII
Właśnie trafiłam na Wasz wątek (przez hasło Carrefour, haha
![]() ![]() Później przejrzę co się tutaj dokładnie dzieje i napiszę coś o sobie ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Rozeznanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VII
Silvia-"Jutro zamierzam iść w końcu do lekarza i zacząć się leczyć :p" zdecydowanie dziwnie to zabrzmiało :P myślałam, że odbiór w punkcie, to, że w jakichś paczkomatach czy coś takiego. bo ta opcja wychodzi najtaniej i nawet jakbym miała się przejść gdzieś, to dobrze na tym wychodzę.
Engi-przecież pszczółki są takie milusie i dają nam miodek ![]() Ms_E-witaj ![]() ![]() ja melduję dzisiaj z rana godzinkę marszu. i jedzonko: I 2 kromki chleba, pasta jajeczna, masło, pomidor, wędlina II pomarańcza, otręby, pestki słonecznika, 2 suszone morele, jogurt naturalny. mam problem z pomidorami, nie wiem czy to przez to, że to cholerstwo jeszcze sztuczne jak diabli, czy co, ale strasznie mi źle po nich. musze może spróbować bez skórki |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
tree hugger
|
Cytat:
II: jajko - 70 kcal, mleko - 90 kcal, mąka - 130 kcal, olej - 40 kcal, dżem - 70 kcal = razem 400 kcal III: sama pierś z kurczaka miała co najmniej 100 g, a więc 150 kcal VI: chleb 140 kcal, ser - 150 kcal, oliwki - 35 kcal = razem 325 kcal To nie jest dieta przygotowana przez dietetyczkę, bo - jak już pisałam - u dietetyka byłam jednorazowo w celu przeanalizowania swojego jadłospisu z poprzedniego miesiąca.
![]() |
#3604 |
Zadomowienie
|
Isza co to za jadłospis? bo to chyba żart?
To nie jest wątek dla osób głodujących! Musisz jeść min. 1050 kcal! Zajrzyj na 1 stronę, przeczytaj regulamin i dostosuj się do niego! Jak się nie dostosujesz do regulaminu to wypad z wątku! To jest 1 ostrzeżenie! My tutaj zwracamy dużą uwagę na zdrową dietę i na przestrzeganie regulaminu. I nie ma zmiłuj się! ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Widzę że dokładniej przeliczyłaś swój jadłospis. Jeżeli nie wiesz ile co ma kcal to sprawdź sobie na stronie ilewazy.pl. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Jestem dzisiaj bojowo nastawiona do życia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Raczkowanie
|
Isza po przeliczeniu lepiej to wygląda, ale sam brokuł na podwieczorek to jednak troche mało
![]() KasDi spinaj sie, spinaj ![]() Arsenal ja już ze dwa razy w życiu ciężko rzygałam po skórkach pomidora, ktore gdzies się przykleily, mam fobię ![]() MissE ![]() ![]() Silvia są ćwiczenia - są komplementy ![]() A mnie dzisiaj dziwnie ssie w żolądku, niby tak jak z glodu ale jakoś inaczej, takie uczucie zimna i ssania ![]() ![]()
#3606 |
Wtajemniczenie
|
Kasiula Ty wojowniczko
![]() Isza ja też się zgodzę z dziewczynami. Obiad jest zbut mały ( a gdzie białko? Chyba, ze zupa kalafiorowa była bardzo bogata w mięso, waryzwa, ale po ilosci kalorii widzę, że jednak nie ![]() dzień dobry ![]() ![]()
#3607 |
Rozeznanie
|
arsenalfan Ja zawsze wyparzam pomidory i obieram ze skórki. A owoce przed jedzeniem szoruje szczoteczką, odkąd zobaczyłam ile jest lakieru na pomarańczy
![]() Brawo za marsz ![]() Jedzonko pyszne ![]() Naur Też tak ostatnio miałam i lepiej sobie coś dołożyć np. marchewkę niż wieczorem już być tak megagłodnym, że zjadłoby się konia z kopytami. Najpierw chwilę przeczekaj, napij się wody, jak nie minie - to spróbuj coś zdrowego schrupać ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- isza89 Może zacznę od tego, że ja nie chce Ci zaszkodzić - tylko chcę dla Ciebie dobrze. Też zaczynałam ostatnio i może nie jestem dobrym przykładem, bo schudłam dopiero 8 kg. Ale są tu dziewczyny co na tej diecie "MŻ - WR" schudły nawet więcej niż 20 kg. I chcemy Ci pomóc. Wiem, że masz duże problemy zdrowotne, ja się na tym do końca nie znam - więc przede wszystkim musisz słuchać się lekarzy. Nie napisałaś dokładnie co i ile dokładnie jadłaś, dlatego ja wzięłam ogólnikowe wartości. Poza tym pisałaś, że powinnaś jeść nie mniej niż 1600 kcal, a wczoraj wyszło Ci ok.1250 kcal - czyli mniej niż zalecił lekarz/dietetyk ? Teraz będę trochę uszczypliwa, bo trochę powątpiewam w Twoje wyliczenia kaloryczne. Może się w tym nie specjalizuje, ale mój twaróg chudy 0,5 % tłuszczu 250 gr jedna spora kostka - ma 150 kcal, 100g kurczak gotowany ma około 120 kcal. Korzystaj z tabel kalorycznych zawartych w internecie - jest 'tabela kalorii' i 'ilewazy'. To są ogólnikowe wartości - ale wiadomo na samym początku - na pewno pomagają ![]()
![]() |
#3608 |
Wtajemniczenie
|
Kas lakier na pomarańczy? co?
![]()
#3609 |
Rozeznanie
|
Bardzo trudno mi znaleźć makaron pełnoziarnisty (jak jestem w Warszawie - to kupuję ten z Biedronki). A dzisiaj znalazłam w sklepie Makaron z mąki DURUM - był troszeczkę droższy, ale z tego co czytałam w internecie jest równie pełnowartościowy co ten pełnoziarnisty. Będę dziś próbować
![]() Na obiad planuję Makaron Durum z kurczakiem, pesto pomidorowym i rucolą ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Pudel Nie łap mnie za słówka ![]() http://strefazdrowie.pl/mycie-cytrusow/ Kupiłam pomarańcze, delikatnie opłukałam je wodą i położyłam na parapecie. Następnego dnia schodziła z nich jakby przezroczysta skórka, a jak się je dotknęło, to kleiły się do nich palce. ![]()
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się ,że u iszy nie ma nawet 1250 kcal
na śniadanie jabłko obiad kalafior podwieczorek brokuł i nie wiem dlaczego pół ![]() ![]()
#3611 |
Wtajemniczenie
|
Kas nie łapie - nawet o nabłyszczaczu nie wiedziałam. Dzięki za link, już się zgłebiam w lekturę ( owoce zawsze obieram i myję, ale nie jakoś specjalnie dokładnie).
eliza tez mi sie wydaje, ze to o wiele za mało
#3612 |
Zakorzenienie
|
Eliza, matko co za CHAMISKO...
![]() Pudel, szkoda że się nie udało ![]() Szczurek, bidoku, jak Ty siedzisz z tym kijem? ![]() ![]() ![]() Naur, trzymam kciuki za znalezienie pracy. Niestety teraz nie jest z tym tak łątwo :/ KasDi, ale babcia mimo wszystko ma rację ![]() Ale podeszła Cię pięknie ![]() Isza,jadłospis tragiczny ![]() pół brokuła na podwieczorek? A czemu nie cały? A czemu nie ma czegoś do niego, choćby sosu czosnkowego na bazie jogurtu? ![]() Miska zupy kalafiorowej to też malutko - czemu nie ma ryżu/makaronu, czy mięsa jakiegoś w środku? Kawa to nie posiłek ![]() Ms_E witaj ![]() Arsenal, koniecznie spróbuj bez skórki, może Ci osiada na żołądku. Kasiula, wybacz ale to było BARDZO niemiłe do Iszy, ten tekst, że jak się nie dostosujesz, to WYPAD z wątku. Można było to chyba ładniej napisać? ![]() Ok, jadłospis Isza ma tragiczny, ale trzeba wytłumaczyć co i jak, a nie od razu 'wypad' ![]() Ja dalej jakaś nie do życia, źle śpię, jak już uda mi się zasnąć, to śnią mi się wypadki, widzę zdjęcia tego auta po wypadku.. Jutro pogrzeb.. Siedzę dziś w pracy cały dzień, ogarniam wpłaty na wieniec, bo się mnóstwo ludzi zrzuciło i muszę to jakoś w tabelce ogarnąć. Z tego wszystkiego to nawet jeść mi się nie chce. |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Rozeznanie
|
widzę własnie. wyluzuj trochę. to dopiero pierwszy dzień, dziewczyna sie uczy
![]() naur-nie, no ze mną aż tak źle nie było, ale coś było nie tak. także musze uważać. uczucie zimna i ssania? nawet sobie tego wyobrazić nie potrafię. pudel-ty czekasz na matki boskiej pienieżnej, a ja czekam na współlokatora, który zakosił kluczyk do skrzynki na listy, bo tam awizo czeka ze zwrotem podatku dla mnie. grrr. ![]() KasDi-cholera, ja nigdy nie wyparzałam cytrusów, chyba że używałam skórki, ale kurczę, może powinnam zacząć. dzisiaj jestem jakas nie do życia. po tym marszu i drugim sniadaniu poszłam w kimę. spało mi się tak świetnie, że myślałam, że nie wtanę i teraz po obiedzie dalej jestem zmęczona. chyab musze wypić jakąś kawę. chociaz jej nie pijam. obiad: kasza kus kus z groszkiem, marchewką, szpinakiem i czosnkiem, pierś z kurczaka |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zadomowienie
|
Dotka może i nie było miłe ale dziewczyna mogłaby wysilić się trochę i przeczytać regulamin zanim dołączyła na wątek. Poza tym napisałam że ma 1 ostrzeżenie i że jak nie poprawi się w najbliższym czasie to wtedy wypad z wątku. Nie teraz!
Powiedziałyśmy jej że ma zły jadłospis, poprosiliśmy o przeczytanie regulaminu i dałyśmy jej szansę. Jeżeli jednak nie zmieni swojego podejścia do odchudzania to niestety będziemy musieli się pożegnać. Dla głodujących dziewczyn jest "w krzywym zwierciadle odchudzania" i tam może jeść 700 kcal dziennie. Może też nic nie jeść. U nas to jednak nie przejdzie ![]() Poza tym mam ostatnio zmienne nastroje ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Natomiast chciałam miło przywitać Ms_E bo dziewczyna ma zdrowe podejście do diety i wysiliła się żeby zajrzeć na regulamin! Takie dziewczyny są zawsze mile widziane na wątku! Tak trzymaj! |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
arsenal powiedz mi tą kaszę to się soli czy jakoś doprawia ?
może śmieszne ,ale ja jeszcze jej nigdy nie robiłam ![]()
![]() |
#3616 | ||||||||
tree hugger
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
Nie potrafię zmierzyć się z codziennością, choć nadal zdarza mi się wierzyć w cuda i marzyć o lataniu. Edytowane przez isza89 Czas edycji: 2014-04-03 o 16:05 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w szpitalu da się przytyć jak najbardziej o ile jesz wszystko to co podają + jeszcze do tego przyniesione przez rodzinę. Klasyczne śn i kolacja w szpitalu do 4-5 kromek chleba na śn ok. 3 na kolację, jakaś śmieszna ilość masła + dżem/marna szynka-nie-szynka/marna ilość pasty jajecznej/pasztetowa lub pasztet/od święta jajo/różne twarożki -też mała ilość + od czasu do czasu rzucą 1 liść sałaty/ 1/4 pomidora/ jakąś śmieszną ilość papryki konserwowe czy 1/3 ogórka. ![]() ![]() Także da się przytyć - o ile jesz uparcie ten chleb i podjadasz własne żarcie (ja przerabiałam jedną i drugą opcję, a także mam zły metabolizm, więc mam porównanie - teraz np. jadłam tylko szpitalne [z wyjątkiem tego, że np. jak dawali na śn. 5 kromek, to jadłam 2-3 i z reszty robiłam sobie kanapkę, którą jadłam za 2-3h, albo wieczorem, bo w szpitalach kolacja jest 16-18] i schudłam a nie ruszałam się nigdzie dalej niż do wc bo mam zakaz wychodzenia z łóżka, poprzednim razem TŻ mnie dokarmiał i przytyłam). W innym wypadku - nie, nie da się i nikt mi tego nie wmówi, szpitale to mój drugi dom, więc znam sytuację jak nikt. Dlatego najlepiej jest sobie dozować tę "przyjemność" - oni kochają pacjentów zapychac suchym chlebem (kalorie, kalorie, kalorie), za to warzyw (więc produktu błonnikowego) nie dają prawie wcale. W którym szpitalu leżałaś? ![]() Co do pokrzywy - przerzuć się na herbatę. Zdrowiej Ci wyjdzie - dzięki temu się dodatkowo nawadniasz i nie obciążasz żołądka. ![]() aa i przykładowo dziś podano mi w szpitalu na śniadanie: 5 kromek chleba (3 chleb pszenny, 1 chleb razowy ze słonecznikiem, 1 jakaś taka miękka, bardziej bułkowata), masło, pasztet wielkości 2-3 łyżek stołowych i 1 liść sałaty. ![]() Zjadłam 3 kromki, ja chleba nie wyrzucam, więc pozostałe 2 odłożyłam do siatki i zjadłam na II śniadanie z konfiturą porzeczkową (domową i to było jedyny produkt który miałam z poza szpitala - ale to ze względów zdrowotnych = mam w tej chwili uzupełniac witaminę C jak tylko mogę w sposób naturalny).
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2014-04-03 o 16:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kim ja tutaj jestem na wątku? ![]() Uważam że mam prawo do udzielania ostrzeżeń bo była tu już nie jedna anorektyczka jedząca 700 kcal dziennie i niestety nie ma tu dla nich miejsca. Więc dostałaś ostrzeżenie że musisz zmienić swoje nastawienie. Jeżeli tego nie zrobisz to na pewno nie będziesz mile widziana na wątku i tyle. Poza tym nie wyładowuję się na tobie bo żadna mi to przyjemność kłócić się z kimś na wątku ale nie pewno nie pozwolę sobie na takie zachowanie. Przychodzisz na nowy wątek i już się panoszysz tak jakbyś była na nim nie wiadomo jak długo. Poza tym jestem osobą bardzo spokojną ale niestety pewne osoby i ich zachowanie (wpisy) podnoszą mi ciśnienie. Jak już zauważyłaś potrafię być miła dla nowych dziewczyn np. Ms_E. Też nowa a jednak z normalnym podejściem. I będę komentować co chcę na wątku, i będę tym bardziej to robić dopóki nie zrozumiesz pewnych zasad. Edytowane przez K_A_S_I_U_L_A Czas edycji: 2014-04-03 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
tree hugger
|
Cytat:
Pokrzywę próbowałam najpierw tylko pić, ale nie było efektów, dopiero teraz przy tabletkach + herbatach podziałało.
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
U mnie na szpitalnym żarciu to można umrzeć z głodu, a nie przytyć (of kors nie jedząc nic innego).
Zazwyczaj tak: śniadanie: 5 kromek weki + 2 plasterki mielonki / sera białego, pół łyżeczki masła obiad: zupa brejowata, mięso z sosem, ziemniaki, ogórek konserwowy albo np. makaron z serem i cukrem kolacja: to, co na śniadanie Nie wiem, czy nawet 1000kcal w tym jest ![]() No i of kors kolacja o 17 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
404 Not Found
|
Ja w szpitalu schudłam bardzo, ale to był też inna sytuacja.
![]() Ale to był dobry start i "wejście" w dietę. ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | ||||
tree hugger
|
W którym miejscu się niby nie dostosowałam? Który punkt złamałam? I dlaczego poucza mnie osoba będąca na bakier z regulaminem?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie potrafię zmierzyć się z codziennością, choć nadal zdarza mi się wierzyć w cuda i marzyć o lataniu. Edytowane przez isza89 Czas edycji: 2014-04-03 o 17:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zadomowienie
|
Isza złamałaś podstawowy punkt regulaminu! Jedzenie poniżej 1050 kcal. I napisałam to do twojego 1 jadłospisu który napisałaś. Po twojej poprawce napisałam Ci żebyś następnym azem sprawdzała sobie kcal na stronie ilewazy. Więc jak widzisz udzieliłam Ci rady i zauważyłam że zmieniłaś swoje wyliczenia. Chociaż nawet z poprawkami twój jadłospis nie miał 1000 kcal
![]() Poza tym przestrzegam regulamin i w normalnej sytuacji (jak jestem na ścisłej diecie) udzielam się regularnie, dbam o atmosferę na wątku i dlatego nie pozwolę na głodówki na wątku. Poza tym nie rzucam się w chamski sposób bo nie obraziłam Cię i nie wyzwałam Cię. Upomniałam Cię tylko o przestrzeganie regulaminu i napisałam Ci że jak się nie dostosujesz to wtedy wypad z wątku. Nie uważam żeby to było ubliżanie ![]() Ty też mogłabyś okazać trochę kultury i uszanować panujące tu zasady. Nie mam zamiaru denerwować się przez twoją osobę. Zobaczymy czy wyciągniesz jakieś pozytywne wnioski z tego. Cieszę się że jednak zajrzałaś do regulaminu. I musisz przyzwyczaić się że tutaj na wątku jednak na siebie krzyczymy ale też nie obrażamy się i nie skaczemy do siebie za zwrócenie uwagi. Jeżeli tego nie umiesz to nie pociągniesz długo na wątku. Wiesz ile tu afer było? I to głównie przez "nowe" które przyjdą i najpierw skaczą za zwrócenie uwagi a później przemyślą i wiedzą że to dla ich dobra. Zostają z nami (czasami też odchodzą) i jest ok. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
isza, przepraszam, ale nie wierzę, że przez szpitalne posiłki przytyłaś 10kg w miesiąc. Byłam też w tym szpitalu i naprawdę to, czy przytyjesz w takim miejscu zależy głownie od Ciebie, nie wnikam w leki - ja dostawałam przeróżne, także sterydy i na nich przytyłam, ale nie zwalałam wówczas winy na szpitalne żarcie, tylko lek + brak ruchu + zjadanie wszystkiego, co w szpitalu dają w 3 posiłkach, a nie 5, bo prawda jest taka, że jak podliczyć kaloryczność posiłków ze szpitala to wyjdzie Ci norma, a nie ponad normę. To prawda, że szpitalnego żarcie nie nazwałabym zdrowym, bo żeby tak było powinni podawać 5 posiłków, mniej chleba i różne jego rodzaje a nie w kółko pszenny, więcej warzyw przede wszystkim i więcej białka, ale absolutnie nie mogę powiedzieć żeby łączna liczba kcal we wszystkich posiłkach w ciągu dnia przekraczała normę. A jedyne osoby od których zdarzyło mi się słyszeć narzekanie w stylu "o jezu, ile jedzenia", to były chude babcie, które jadły nieco więcej niż wróbel i one zostawiały
![]() Dodatkowo skoro miałaś kłopot z tyciem (zauważyłaś to) to zawsze możesz w szpitalu poprosić lekarza prowadzącego o zmianę diety na cukrzycową - wówczas dostajesz lżejsze jedzenie, nie robią z tym problemu, naprawdę, Szczególnie jeśli widzą, że jesteś przy sobie. Być może masz też kłopot z insuliną i stąd szybsze tycie - takie osoby powinny jeść 6 posiłków, wówczas nie ma takiego zachwiania i efektów złych na wadze. Ale to się leczy ![]() Ja przytyłam w szpitalu 3kg w 1,5tyg. tylko wtedy, kiedy jadłam posiłki szpitalne + a to ciasteczko od TŻta, a to bananka mi przyniósł, a to jogurcik itd. Jak się nie zachowuje odstępów między posiłkami i tak podjada co chwilę, to organizm też szaleje i niestety widać to po wadze. Co do sklepiku - w klinicznym masz mały sklepik, drogi, warzyw to ja tam nie widziałam jakoś szczególnie ( rana były pomidory i kilka innych warzyw, ale bardzo drogie,po południu już nie), głównie drożdżówki, pączki, słodycze, cała lodówka jogurtów i pakowanych serów/szynek/serków. To prawda, w klinicznym na obiady dają dużo surówek. Ale to własnie tam wylewają zupę. ![]() Odnośnie pokrzywy - jestes niecierpliwa. Na efekty picia pokrzywy czeka się kilka miesięcy. ![]() Cytat:
![]() Emilia, heh, no właśnie ja z kolei teraz nie powinnam chudnąć, więc to nie do końca dobrze, że zleciałam na wadze.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2014-04-03 o 17:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |||||
tree hugger
|
Cytat:
1245 kcal > 1000 kcal Nadal masz jakiś problem z matematyką? Cytat:
![]() Cytat:
To było po prostu niemiłe i niekulturalne. Ale skoro inaczej nie potrafisz... ![]() Cytat:
Cytat:
Do regulaminu zajrzałam zanim tu napisałam - podkreślałam to wielokrotnie. A Ty musisz się przyzwyczaić, że nie będę tolerować braku kultury i bezpodstawnych oskarżeń. Jakoś inne dziewczyny potrafią normalnie tę uwagę zwrócić i mam nadzieję, że w końcu Ty też się tego nauczysz.
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
Emilia, dziś własnie wyszłam, ale mój pobyt w domu niewiele się różni od szpitalnego (poza tym, że czuję się mniej bezpiecznie, bo nie pod kontrolą lekarzy) - potrzebna jest mi taka jedna operacja teraz, ale z pewnych względów nie może się ona odbyć w tej chwili, prawdopodobnie odbędzie się za jakiś czas. W związku z czym lekarze rozłożyli ręce, wypuślili mnie do domu po upewnieniu się, że nie mam zagrożenia życia, mam zwolnienie, leki, kazali bezwzględnie leżeć w łóżku i nawet do sklepu nie wolno mi wyjść przez kilka tyg. A w razie ponownego pogorszenia mam wrócić do szpitala. Także co to za życie
![]()
#3628 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to w domu jednak lepiej, mimo że bez tej opieki. Ja pamiętam jak już bardzo chciałam do domu, do męża. Oj to było straszne przeżycie. Cały ten szpital i w ogóle. A żeby nie było OT - nawpierdzielałam się dziś warzyw i kurczaka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
tree hugger
|
Cytat:
Ze sklepiku rzadko korzystałam, bo chodziliśmy do Biedronki. To już później oczywiście.
![]() |
#3630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ważne zresztą, po prostu wszystko kwestią zdrowego rozsądku i prób dopasowania się do sytuacji w jakiej się znalazło. Emilia dziękuję ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.