Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 18:48   #3601
asiulka_22
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

No to mamuśki, uczymy się teraz na pamięć tego czerwonego!
ja bym chyba nie umiała tak zagadać... du...a ze mnie hehe

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Jestem przypadkiem jakiego lekarz jeszcze nie widział...tylko z wykładów słyszał na studiach
Mam lozysko umiejscowione przy samym pecherzu moczowym.Czyli bardzo nisko,za nisko i z przodu.
i to plamienie to przez to? ja się w piątek dowiem gdzie moje umiejscowione bo nawet nie wiem :/

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Mamusie pamiętam,że któraś z Was ma w tabletkach żelazo co ma 80mg. Sprawdzicie u Was i podacie mi nazwę?
Ja biore prenatal classic i tam jest 60mg a chciałabym zwiększyć teraz
o to dużo 80/ 60 mg, ja właśnie wyczuyałam ile jest w moich i tylko 15mg/ żelazo/, ale jest też kw. foliowy, biore Centrum Materna + ( osobno Omega 3 te żelowe kasułki)
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:59   #3602
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Cześć pracy jak mi się tu nie chce siedzieć... masakra jakaś... A gdzie do kwietnia??? Bo tyle planuję jeszcze pracować
A musisz tyle pracować czy pracujesz bo chcesz? Ja też chciałąm pracować jak najdłużej ale dziś byłam ostatni dzień, jutro mam wizyte u gina i zamierzam przynieść zwolnienie bo akurat u mnie jest tak że do wypłaty chorobowego liczą średnią wypłat z 12 miesięcy i finansowo lepiej mi będzie zostać w domu.
Nie mam psa, kota ani drugiego dziecka do pilnowania i potwornie boję się nudy...

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:04   #3603
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamusie pamiętam,że któraś z Was ma w tabletkach żelazo co ma 80mg. Sprawdzicie u Was i podacie mi nazwę?
Lolitka, ja biorę Tardyferon i on ma 80mg żelaza,ale to samo żelazo jest. Tabletki są lukrowane, więc jak dla mnie najlepsza forma- mogę łykać nawet bez popicia a witaminy biorę femibion natal 2 plus i tam jest 28mg żelaza..

Edytowane przez beatusia10
Czas edycji: 2014-01-07 o 19:16
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:07   #3604
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
o to dużo 80/ 60 mg, ja właśnie wyczuyałam ile jest w moich i tylko 15mg/ żelazo/, ale jest też kw. foliowy, biore Centrum Materna + ( osobno Omega 3 te żelowe kasułki)
w moim tez jest 60 mg żelaza i 800 mg kwasu foliowego, czyli dwa razy tyle, co w suplemencie dla I trymestru, dziwne nie?

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość

Kupiłam spodnie UWAGA za 7,50zł - o takie : http://www.hm.com/pl/product/99554?article=99554-A
super te spodnie

Cytat:

Ramona
za poskładanie łóżeczkaZłota rączka z Ciebie

oj tam to tylko 10 śrub na mimośrodzie

ja tez biorę Prenatal Classic, dziś mąz mi odebrał wyniki morfologii i o nich zapomniałam, nie wiem, czy mam niedokrwistość czy nie, bo teraz gdzies poszedł, a wyników zapomniał mi dać
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:08   #3605
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:

Asiulka jak wyniki hemogobiny masz dobre to nie musisz się przejmować,że masz tylko 15mg. Ja zaczynałam od 26 a teraz ciągle 60 w hemka mi w dół leci..chociaż poziom żelaza mam dobry bo sprawdziłam jeMuszę poczytać od czego hemoglobina jeszcze może spadać..
Się właśnie ucieszyłam,bo szukając tabletek dowiedziałam się,że są Prenatal DUO i na allegro można kupić z przesyłką za 32 zł.. 30tabletek prenatal classic+30tab. prenatal dha
a normalnie prenatal classic 30 tabletek to ponad 35zł
Jakby ktoś chciał poczytać:
http://allegro.pl/prenatal-duo-class...853275448.html
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:10   #3606
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Ramona super łóżeczko i przewijak i gratuluję, że sama złożyłaś ja mam dwie lewe ręce do takich czynności
dałabyś radę
to nic trudnego, wszędzie te same śruby, tylko do skręcenia trzeba na czymś postawić leżysko i później boki ze szczebelków, żeby śrubę wprowadzić do otworu
Stary 2014-01-07, 19:11   #3607
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Ramona super łóżeczko

A to moja koncepcja na kącik dla niuni. Tylko, że zamiast tego różu będzie czerwony kolor. I paseczki na ścianie też będą szaro czerwone

jakieeee słodkieeee

Stary 2014-01-07, 19:11   #3608
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
A i mam pytanko- od poczatku biore witaminy feminovit z dha, skonczyly mi sie i zamówiłam vita min plus mama bo tamtych nie ma w magazynie i teraz jie wiem bo one nie maja dha a w III trym tez jest wskazane. Ech myślicie ze mam czekac na feminovit i przez ten czas brać magnez sam czy nie martwić sie i zaczac vita min?
od początku z dha? to dziwne, bo dopiero w II trymestrze powinno się brać.. ja nie wypowiem się co do tych witamin, bo biorę femibion 2, ale może dokup sobie kwas omega 3, który ma EPA i DHA i bierz razem z tym vita minem?
Stary 2014-01-07, 19:13   #3609
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Lolitka gdzie Ty kupujesz te witaminy, u złotnika ?

Ja za całe duże opakowanie 90 tabletek płacę 39 zł w aptece Bliska
Stary 2014-01-07, 19:13   #3610
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
no też racja, zwłaszcza jak zaoszczędziliśmy jakieś 350 zł
No to.. bardzo dużo oszczędziliście nawet nie wiedziałam w jakich konkretnie cenach są łóżeczka, bo dla Filipka miałam "spadkowe" i dla córci też będzie po Filipku, więc się nie interesowałam... Ile pieluch za to kupicie, szok!

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość

Ludzie oczywiście patrzą krzywo, ale ja proszę o przepuszczenie tylko przy kasach uprzywilejowanych, więc mam prawo.
Ja chyba nie jestem aż tak pewna siebie z reguły stoję grzecznie w kolejce, ale w sobotę były taaaaaaaaaaaaaaakie kolejki w supermarkecie jak nigdy podeszłam do kasy pierwszeństwa i przeszłam przed kolejkę i poprosiłam o obsługę. Wszystko okej, ale jakiś stary dziad zaczął komentować, że ciąża to nie choroba, że każdy się spieszy itd. Kasjerka ze współczuciem powiedziała, żebym się nie przejmowała, ale ja i tak się przejęłam, już i tak serce waliło mi jak młotem, że to zrobiłam a jakbym miała się jeszcze kłócić... nie chce mi się denerwować na takie dyskusje, a takich ludzi jest niestety pełno

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie straszcie mnie. Ja jestem zielona a ten test glukozy lekarz na 100% zleci mi we wtorek. A ja nie mam pojęcia o co chodzi
To lepiej nic nie czytaj na ten temat i idź na żywioł Przetrwasz!

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.. ja dzisiaj dosłownie padam. Od rana nie czułam Tosi, bo nie miałam nawet kiedy usiąśc u lekarza byłyśmy, mamy przedłużenie antybiotyku do soboty, bo cały czas coś słychać niestety.
Biedna Hania ale jak trzeba to trudno, po antybiotyku może prędzej choróbsko minie

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:17   #3611
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
od początku z dha? to dziwne, bo dopiero w II trymestrze powinno się brać.. ja nie wypowiem się co do tych witamin, bo biorę femibion 2, ale może dokup sobie kwas omega 3, który ma EPA i DHA i bierz razem z tym vita minem?
mnie pierwszy gin tez od razu kazał brać Prenatal DHA razem z Prenatal Complex, ale nie mogłam przełknąć tego rybiego smaku, więc kupiłam sobie olej lniany, a i tak nie piłam go w I trymestrze, teraz w II to zdarza mi się zapominać, bo buteleczka stoi z tyłu w lodówce, mąż mi ciągle ją przestawia
Stary 2014-01-07, 19:20   #3612
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:

ja za pregna plus 30 tabletek płace powyzej 40 zł

a w necie znalazlam po 25... biorac 2 opkaowania z przesyłką wyjdzie mnie tamiej 20 zł niż w najszej najtańszej aptece........

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:21   #3613
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
No to.. bardzo dużo oszczędziliście nawet nie wiedziałam w jakich konkretnie cenach są łóżeczka, bo dla Filipka miałam "spadkowe" i dla córci też będzie po Filipku, więc się nie interesowałam... Ile pieluch za to kupicie, szok!

Ja chyba nie jestem aż tak pewna siebie z reguły stoję grzecznie w kolejce, ale w sobotę były taaaaaaaaaaaaaaakie kolejki w supermarkecie jak nigdy podeszłam do kasy pierwszeństwa i przeszłam przed kolejkę i poprosiłam o obsługę. Wszystko okej, ale jakiś stary dziad zaczął komentować, że ciąża to nie choroba, że każdy się spieszy itd.
Aga takie łóżeczko nowe w sklepie to kosztuje 430 zł, bo sprawdzałam, przewijak ponad 50 zł, ale zwykły, nie z tej serii, a za wszystko daliśmy 160 z przesyłką, także koło 350 zł na plusie, to na wózek akurat pokryje, bo zapłacimy 400 zł

A ja bym się temu dziadowi spytała, co robi przy kasie pierwszeństwa
Stary 2014-01-07, 19:23   #3614
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:

chyba tak patrzylam w 2 aptekach w swoim miescie i 30 tabletek cena ok 32-35 zł a 90 to pod 50zł!:O jakaś paranoja,że takie różnice cen są!
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:23   #3615
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
mnie pierwszy gin tez od razu kazał brać Prenatal DHA razem z Prenatal Complex, ale nie mogłam przełknąć tego rybiego smaku, więc kupiłam sobie olej lniany, a i tak nie piłam go w I trymestrze, teraz w II to zdarza mi się zapominać, bo buteleczka stoi z tyłu w lodówce, mąż mi ciągle ją przestawia
też piję olej lniany, jakoś nadal nie mogę się do niego przyzwyczaić najchętniej zrezygnowałabym z niego, ale muszę jakoś sobie radzić z zaparciami

kasian biedna Hania kiedy macie następną kontrolę?
z tego co wyczytałam w googlach to jeszcze nie jest cukrzyca ciążowa tylko upośledzona tolerancja glukozy, czyli taka przedcukrzyca jeśli jest takie słowo ...
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:23   #3616
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Ja mam przepisane LADEEVIT i za 90 tabletek płaciłam coś 38/39 zł i nie muszę ich brać codziennie tylko co 3-4 dni.
Dziewczyny a jak już jesteśmy przy łóżeczkach to co myślicie o czymś takim?
http://www.ewozki.eu/pl/p/3w1-wielof...zko-biurko/807
albo takim:
http://www.sklep-tosia.pl/klups-kompakt_p1612
To są tzw. łóżeczka 3w1 i można później zrobić z nich tapczanik.
Ta żyrafka co kupiła Ramona też jest z firmy klupś ale ja się trochę waham bo opinie o jakości tych łóżek są różne..

Stary 2014-01-07, 19:25   #3617
asiulka_22
Zakorzenienie

Lolitka>> dzięki za wyjasnienie, nie wiedziałąm że ma to związek z niską hemoglobiną.
kilka moich kolezanek wogóle nie dostało zalecenia od gin by przyjmowac witaminy... wieć nie brały nic tylko kw. foliowy.
ale jedna z nich rodziła na jesieni więc dostęp do warzyw owoców całe lato był i gin, jej powiedział że lepiej naturalnie się wspierać...
ja też wczesniej czytałam że jak sie bierze witaminy to dzieci jakieś giganty się rodzą... oczywiście to wygooglowałam,ale dostałam lanie na forum za to hehe, i już sie nie doszukiwałam.... bo prawda jest taka że jak coś złego che się znależć to zawsze się to odszuka...
Stary 2014-01-07, 19:27   #3618
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Aga takie łóżeczko nowe w sklepie to kosztuje 430 zł, bo sprawdzałam, przewijak ponad 50 zł, ale zwykły, nie z tej serii, a za wszystko daliśmy 160 z przesyłką, także koło 350 zł na plusie, to na wózek akurat pokryje, bo zapłacimy 400 zł

A ja bym się temu dziadowi spytała, co robi przy kasie pierwszeństwa
No to zrobiliście interes, super Jak trochę poszukać, to można i oszczędzić
Stał przy kasie pierwszeństwa, bo jak twierdził.... nie miał nerki czy wątroby, no nie wiem, coś tam się żalił. Dla mnie to on nie miał mózgu przede wszystkim. Koszmar, przez takiego dupka chyba jednak dalej się nie przełamię do wymuszania pierwszeństwa tam gdzie mi się ono należy

Dziewczyny, już nie daję rady, mój Młody zachorował na punkcie tego: http://www.youtube.com/watch?v=7LKHpM1UeDA Było śmiesznie, ale już przestaje mi być

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:30   #3619
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
chyba tak patrzylam w 2 aptekach w swoim miescie i 30 tabletek cena ok 32-35 zł a 90 to pod 50zł!:O jakaś paranoja,że takie różnice cen są!
to wejdź na internetową aptekę Bliska, tam jest Prenatal Classic 90 tab za 33 zł plus przesyłka, tylko nie wiem ile

no i mam wyniki, wyszperałam mężowi w portfelu

no więc i :
RBC znowu poniżej normy 3.93 (norma 4,20-5,20)
MCV powyżej normy 95,4 (80-94,0)
spadły mi płytki PLT do 180, a miałam juz prawie 240

hemoglobina nadal w normie 8,1 (7,5-10) - tu trochę mi się podniosła

no i TSH wzrosło do 1,5 czyli wzorcowo, póki co czuję się dobrze, ale teraz jak poszło w górę, to znowu jest ryzyko, że pójdzie dalej w górę, czyli musze kontrolować

co sadzicie o tych wynikach?

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-01-07 o 19:33
Stary 2014-01-07, 19:45   #3620
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Podchodzę i staram się mówić głównie do kasjerki: Chciałabym skorzystać z prawa pierwszeństwa, jestem w ciąży
Oczywiście wcześniej oceniam czy nie stoją w kolejce inne ciężarne lub osoby niepełnosprawne.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Ludzie oczywiście patrzą krzywo, ale ja proszę o przepuszczenie tylko przy kasach uprzywilejowanych, więc mam prawo.

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

No to mamuśki, uczymy się teraz na pamięć tego czerwonego!

Ja juz umiem

Cytat:

To faktycznie sie oplacalo

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:49   #3621
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Ja mam przepisane LADEEVIT i za 90 tabletek płaciłam coś 38/39 zł i nie muszę ich brać codziennie tylko co 3-4 dni.
Dziewczyny a jak już jesteśmy przy łóżeczkach to co myślicie o czymś takim?
http://www.ewozki.eu/pl/p/3w1-wielof...zko-biurko/807
albo takim:
http://www.sklep-tosia.pl/klups-kompakt_p1612
To są tzw. łóżeczka 3w1 i można później zrobić z nich tapczanik.
Ta żyrafka co kupiła Ramona też jest z firmy klupś ale ja się trochę waham bo opinie o jakości tych łóżek są różne..
moja znajoma farmaceutka mówi, że femibion jest najlepszy, bo ma najlepszą wchłanialność.. ale cenę też ma adekwatną

co do łóżeczka to ja mam kupione używane w takim stylu, nie pamiętam jakiej firmy, ale kosztowało sporo ponad 1000zł i podobno jest super.
Stary 2014-01-07, 20:08   #3622
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Asiulka jak wyniki hemogobiny masz dobre to nie musisz się przejmować,że masz tylko 15mg. Ja zaczynałam od 26 a teraz ciągle 60 w hemka mi w dół leci..chociaż poziom żelaza mam dobry bo sprawdziłam jeMuszę poczytać od czego hemoglobina jeszcze może spadać..
Się właśnie ucieszyłam,bo szukając tabletek dowiedziałam się,że są Prenatal DUO i na allegro można kupić z przesyłką za 32 zł.. 30tabletek prenatal classic+30tab. prenatal dha
Jakby ktoś chciał poczytać:
http://allegro.pl/prenatal-duo-class...853275448.html
Ja od niecałego msc używam prenatal duo ale nie pamiętam ile płaciłam

Jakiś dziwny dzień mam, boli mnie głowa, podbrzusze delikatnie pobolewało chwilowo.

Idę delikatną kolacyjkę zjeść, chęć na banana mam i jogurt naturalny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:18   #3623
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
mnie tam nie stać na jakieś lepsze, wypaśne, super wytrzymałe niezniszczalne łóżeczko za kilkaset złotych, dlatego uważam, że cena za to używane jest atrakcyjna, bo w sklepie tyle to kosztują te zwykłe szczebelkowe, co się dygoczą na wszystkie strony
poza tym już jedno dziecko przetrwało, to myślę, że jeszcze dwójkę pociągnie, a nowe sklepowe mojej siostry po jednym dziecku wygląda gorzej niż to no nie bez przyczyny siostra do każdego dziecka musiała kupić nowe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 20:28   #3624
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Nadrabiam Was a jakoś ciężko mi nadrobić
Młody wariuje nie wiem czy dziś spać pójdzie...

Kasiab śliczny ten kącik

Ramona no nieźle dałaś rade z tym łóżeczkiem!

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:51   #3625
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Ramona no nieźle dałaś rade z tym łóżeczkiem!
ach tam, to nie moje pierwsze siostrze też składałam, bo kupowała w dniu wypisu ze szpitala. Nie miała kiedy kupić wyprawki, ciągle tylko szpital i szpital, poszła po raz ostatni tylko na zdjęcie szwu, a wróciła z córcią
więc robiłam jej zakupy na ostatnią chwilę, wszystko - łóżeczko, materac, nosidło, kosmetyki i inne, tylko wózek kupili później, bo nie było akurat tego koloru co chciała. Więc szwagier w pracy, a ja u niej i jej wszystko składałam, kompletowałam, bo ona z raną leżała i małą się opiekowała
Dlatego ja tak teraz z tą wyprawką tak się spieszę - na wszelki wypadek, bo nie wiadomo, co się może zdarzyć, a na facetach to nieraz można tak polegać jak na poległych
Stary 2014-01-07, 21:01   #3626
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
ach tam, to nie moje pierwsze siostrze też składałam, bo kupowała w dniu wypisu ze szpitala. Nie miała kiedy kupić wyprawki, ciągle tylko szpital i szpital, poszła po raz ostatni tylko na zdjęcie szwu, a wróciła z córcią
więc robiłam jej zakupy na ostatnią chwilę, wszystko - łóżeczko, materac, nosidło, kosmetyki i inne, tylko wózek kupili później, bo nie było akurat tego koloru co chciała. Więc szwagier w pracy, a ja u niej i jej wszystko składałam, kompletowałam, bo ona z raną leżała i małą się opiekowała
Dlatego ja tak teraz z tą wyprawką tak się spieszę - na wszelki wypadek, bo nie wiadomo, co się może zdarzyć, a na facetach to nieraz można tak polegać jak na poległych
No taaaaak ale teraz jesteś z brzusiem ja pamiętam że lóżeczko ledwo ale złożyłam ale wózka nie dałam rady z Olim :p ale fakt mój tż też sie ociągał:p

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:04   #3627
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
No taaaaak ale teraz jesteś z brzusiem ja pamiętam że lóżeczko ledwo ale złożyłam ale wózka nie dałam rady z Olim :p ale fakt mój tż też sie ociągał:p
oj pamiętam, jak składałam siostrze wózek, jeszcze przyszedł bez instrukcji i nota sprzedawcy, że do ściągnięcia ze strony producenta
no to na czuja jakoś złożyłam
Stary 2014-01-07, 21:08   #3628
asiulka_22
Zakorzenienie

Ramona >> to majster z Ciebie jest ja widze
Stary 2014-01-07, 21:09   #3629
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

Ja chyba nie jestem aż tak pewna siebie z reguły stoję grzecznie w kolejce, ale w sobotę były taaaaaaaaaaaaaaakie kolejki w supermarkecie jak nigdy podeszłam do kasy pierwszeństwa i przeszłam przed kolejkę i poprosiłam o obsługę. Wszystko okej, ale jakiś stary dziad zaczął komentować, że ciąża to nie choroba, że każdy się spieszy itd. Kasjerka ze współczuciem powiedziała, żebym się nie przejmowała, ale ja i tak się przejęłam, już i tak serce waliło mi jak młotem, że to zrobiłam a jakbym miała się jeszcze kłócić... nie chce mi się denerwować na takie dyskusje, a takich ludzi jest niestety pełno

To lepiej nic nie czytaj na ten temat i idź na żywioł Przetrwasz!

Biedna Hania ale jak trzeba to trudno, po antybiotyku może prędzej choróbsko minie
Ale cham ja bym mu coś odpowiedziała, nie cierpię takich typów ja kiedyś miałam w sklepie sytuację, że stałam w kolejce do kasy i tylko jedna była otwarta, pani, która układała towar mnie zobaczyła i poszła do drugiej kasy i mówi bezpośrednio do mnie "zapraszam" to ludzie się rzucili do tej kasy zanim w ogóle zdążyłam wystartować na co pani kasjerka mówi do nich, że nie, nie, że mają mnie przepuścić też mieli miny wspaniałe, ale nikt się nie odezwał.
Co do pierwszeństwa w specjalnych kasach korzystałam tylko w IKEA, bo tam zawsze tłumy, ale i tak mi było głupio, więc na początku nie korzystałam, ale jak ja stałam jak głupia w kolejce, odliczając ludzi, którzy pozostali, a podeszła inna ciężarówa bez problemu zaraz do kasy z towarem, którego kasowanie trwało jakieś 20 minut to powiedziałam sobie, że nigdy więcej nie będę tak głupio stać

No pewnie prędzej minie choróbsko, ale ja się martwię o jej zęby i ogólnie zdrowie w późniejszym wieku, bo to już któryś raz jak dostaje antybiotyk

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

kasian biedna Hania kiedy macie następną kontrolę?
z tego co wyczytałam w googlach to jeszcze nie jest cukrzyca ciążowa tylko upośledzona tolerancja glukozy, czyli taka przedcukrzyca jeśli jest takie słowo ...
No jeśli nic się nie poprawi to mamy przyjść w poniedziałek, ale liczę, ze do tej soboty już będzie ok

No rozumiem o co chodzi, to ciekawe co powie na to gin. Oby nie kazał powtarzać

Idę spać już dziewczyny, bo nie kontaktuję z rzeczywistością, coś jest nie tak ogólnie z moim samopoczuciem. Tosia nadal się nie rusza, a poleżałam na lewym boku specjalnie. Oby jutro był lepszy dzień
Trzymajcie się, dobrej nocy
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:11   #3630
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Ramona >> to majster z Ciebie jest ja widze
a taki mały
chłop nie zawsze w domu i muszę sobie jakoś radzić

zmykam do wyrka do męża, bo on juz poszedł, a ja tu sama zostałam w pokoju

dobranoc Kochane
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości