|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
dziewczyny ma któras z Was myjkę do okien z karchera? jeśli tak to poprosze o wszelkie opinie
grr u nas będzie dzień z 1 drzemką, bo oczywiście przy odkładaniu się obudził u koniec ze spaniem ![]() zdrówka dla maluchów
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
powiem, ze nawet szybko sie uwijal z myciem i efekt super
|
|
#3603 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla PrzemciaCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tyle dobrze że płucka czyste.. zdrówka dla niego Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Marzy mi si jedna przespana noc czy ja sie kiedyś doczekam ? ![]() W weekend widziałam sie z dwiema mamami , jedna ma córkę z pazdernika 2013 a druga z maja 2012 i obie przedypiaja całe noce praktycznie od początku. Zazdroszcze im jak cholera !!! Nadrobilam wszystko pięknie ale z telefonu wiec nie bawilam sie w cytowanie i jak zwykle mało pamietam Vil- gratulacje za raczkowanie dla P. Magiusia- strasznie współczuje ze Bart Cie tak gryzie, sama właśnie tego sie boje jak zaczną nam wychodzić zeby.. Jeden dzien mieliśmy taki ze W. Mnie gryzł dziaslami (bo zębów nie mamy) i bolało jak nie wiem.. Przed kolejnym karmieniem drzalam jak miałam mu podać pierś. Co do pracy, niestety potwierdzam to co dziewczyny pisały.. W urzędach stanowiska z reguły obsadzone są z góry ![]() Clo- fajnie ze z jedzeniem u Was lepiej, u nas nadal kiepsko fajna ta spacerowka ! Wiesz cos wiecej o niej ? Widziałas na żywo ?Marchewka- Moj Tz tez zawsze wszystkich zagadujecie, a ja spaceruje sama jak ten mruk i do nikogo nie zagadam ![]() U nas w bloku (klatka obok ) jest mamuska która urodziła w październiku i często ja widzę, próbowałam zgadac, usmiechalam sie itp. Ale jakaś taka mało przyjazna sie wydaje . A Tz ostatnio do niej zagadal i z nim rozmawiała ![]() Anka- jestem w szoku ze Niko tyle je gdzie on to mieści ? Jaka macie inglesine ?Sal- masakra, ze wyladowaliscie w szpitalu Zdrowka dla K. Happy, Motylku- dla Waszych Dziewczynek tez Zdrowka oby szybko przeszło i nie rozwinęło sie bardziej.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Hmmm.. Obiadu dzisiaj nie bedzie ! ![]() Spacer nam sie przedłuża, mały śpi juz 1h, 45min ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3606 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny
u Kuby lepiej, kaszle mniej, katar dalej leci, oslucjowo czysty, ja dalej nie rozumie czemu tu jestesmy i jutro walcze o wyjscie. Pozdrawiamy zza krat ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3607 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego właśnie miałam Ci pisać - ciesz się że nie ma ząbków ![]() Karmię tylko jednym cycem, drugiego odciągam bo zrobiła się malutka ranka z krwią i boli. Jakby mnie jeszcze miał w to ugryźć to koniec :/ Cytat:
Pewnie, uciekajcie z tamtąd żeby jakiś gratis się nie przyplątał! Zapytaj czy nie ma opcji wyjść na przepustkę, ja tak wychodziłam z Bartem no ale metaxa 7* została pod biurkiem. Najmniejszego problemu nie było. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
To dzisiaj dla odmiany u nas standard - właśnie mamy drugie spanie ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Hump a jak I się czuje?? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Widzė że maluszki Wam chorują... oby szybko wyzdrowiały! U nas odpukać wszystko dobrze. Wielkie odliczanie do roczku mniej niż miesiąc. Gości już pozapraszałam i muszę w końcu zaplanować menu. Dan chodzi na krótkich odcinkach samodzielnie, stoi dość pewnie bez trzymanki, nadal jeszcze trochę raczkuje. Vil on też zaczął raczkować po tym jak już stanął brawo dla Przemka!Mówi baba non stop, czasem mama ale rzadko, i ciągle eee Spacerujemy już po parku, brykamy na trawie- uwielbia ją rwać Mamy 5 zëbów. 4 górne i 1 dolny... śmiesznie wygląda No i śpi w nocy. Mąż na urlopie podjął się usypiania go tæ metodą 1-3-5 i po paru dniach przespał noc. Karmię o 20.30 a potem po 6 dla mnie to zmiana o 180 st. bo wcześniej budził się 3 razy w nocy ale wiem że sama bym nie dała rady go tego nauczyć, a mąż podszedł zadaniowo i się szybko udało ![]() Diabli!!! Gratulujë
Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2014-04-07 o 15:30 |
|
|
|
#3609 |
|
siedzę i myślę
|
Antek znowu się budzi w nocy na jedzenie... już sama nie wiem... może za mało mu daje jeść? zje o 6 - 180 ml mleka, potem 11-12 - kaszka 120ml mleka plus owoce, około 16 obiad 190-220g, przed snem okolo 19 kaszka na 120 ml mleka plus owoc i już w łóżku podaje mu mleko, ale niewiele wypije - około 90, 120 ml.W nocy budzi się około 2,3 na mleko i wypija całe 180 ml... a może to przez ząbki? bo wydaję mi się, że wychodzą mu górne 1
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec bedziesz musiala umyc ile wlezie, potem podlaczyc i w miedzyczasie zrobic cos innego, i znow do okien... ech, no roboty to bedziesz miala. ale pomysl, praca i fitness w jednym
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pewnie, wypisujcie się... możecie na żądanie??? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3612 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za gratulacje odnośnie raczkowania, niestety Młody nadal porusza się nadal czołgając się
nie rozumiem gamonia ![]() Banka, a powiedz mi jeszcze czy w Britaxie dziecko bardzo zjeżdża? odpięłam śpiworek i Młody zjeżdża strasznie, co kilka kroków go powinnam poprawiać ... to główny powód dla którego chcę zmienić wózek. chyba że w innych spacerówkach też tak wygląda bo dzieciaki za małe jeszcze żeby porządnie siedzieć? zaliczyliśmy dziś zaś opalanie się z Deb i Helenką na placu zabaw - nie wiem jak Helenka ale Przemo pachnie jak po solarium |
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Mysle ze nienza malo.jakbys dawala za malo to w lozeczku by ci wieczorem sporo pil. A tak nie jest. A probowalas w nocy podac wode czy od razu jak sie zaczal budzic to podalas mleko? U nas ostatnie 2 noce tez zamiast 1 pobudki sa 3 ( jestem pewna ze to zab bo widze kazdego dnia jak wychodzi coraz bardziej) ale nie zmienilam mu karmien. Dalej podajw tylko 1 butle miedzy 3 a 5 a podczas pozostalych pobudek woda lub nic. Musze przyznac ze powoli rozwazam wprowadzenie 1 drzemki. Poki co jeszcze moze nie ale widze ze kolo 10 i 16 ma ciraz mniejsza ochote na sen
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A myslalam ze po 3 dniowce i oslabieniu po niej juz będzie tylko lepiej. Jak spanie w dzien to taka masakra to noc lepsza nie będzie :-( Justii - ja siw modle zeby bylo lepiej! ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Eskapada- gluten juz od dluzszego czsu daje, nie dawalam tez nic nowego czyciezkostrawnego wiec to raczej nie jedzenie. Xal - ja z tymi przeciwbolowymi zawsze uwazam a rzeczywiscie dla sprawdzenia trzeba bylo dac. Jak dzis bedzie powtorka w nocy to sprobuje. Cloche- ze tez Hela zawsze musi to co nie fajne papugowac po Florku! Wspolczuje nocki oby kolejne byly lepsze. Vil- Hela nie pachnie tak bo dzisiaj ona byla raczej tylem do slonca ale za to ja czuje ze mam solarkowy zapach:-D Czekamy na menu i ceny z jednej knajpki na roczek...ciekawe co i za ile wymysla...
|
|
#3615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja tez sie budzila ale chyba przez katar, chociaz widze jedynka gorna idzie wiec nie wiem czy ja wiem czy za malo je, moja 180 mm potem jedna kanapka lub kaszka, obiadek, kaszka/owsianka z owocami, i 210mm na dobranoc a w miedzy czasie jeszcze banana/ jablko albo jakis owoc jak za dlugo bylaby bez jedzenia i spi od 20,30-21 do 6-8 rano
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzialam na zywo inny wozek TFK, tak jakby wiekszy model, z wiekszymi kolami i w ogole, ale siedzisko, materialy i rodzaj skladania, buda - wszystko typowe dla firmy TFK i bardzo dobrej jakosci. to porzadna firma i porzadne materialy. pozycja lezaca jest jedna, taka nie calkiem plaska, ale w sam raz na niespodziewana kimke. i zapewne zeby oszczedzic na wadze wozka, mechanizm oparcia jest na zamkach takich rozporkach z obu stron. mnie sie to rozwiazanie podoba w takim wozku na wypady, wyjazdy. jedyna wada, jakiej sie doczytalam, to podobno psujacy/blokujacy sie hamulec. nie wiem, czy w aktualnych modelach tez, ale w starych, do 2013, tak bylo, ale wiekszosc ludzi pisala, ze mimo wszystko warto.ladnie ci mlody spi w dzien moj tez nie spal w nocy, taki okres chyba... zaraz sprawdze, czy jaki skok teraz nie ma byc... hmm, sprawdzilam, i teoretycznie jeszcze nie. ale roznie bywa, szczegolnie, ze ten poprzedni tez przerabialismy troche wczesniej, jakies 2-3 tygodnie. to by pasowalo... po tym skoku podobno dziecko bedzie duzo rozumialo i potrafilo sie soba zajac ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3617 |
|
Zadomowienie
|
dodaje zdjecia z krzeselka ikeowskiego bo nie kazda jest nafb chyba
a swoje "wypasione" sprzedaje bo idzie oszalej z czyszczeniam, a to tylko szmatka przetre i zadnych zakamarkow nie ma
|
|
|
|
#3618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Vil brawko dla Przemka szaleje wiedze a już za dwa dni biedzimy mu śpiewać sto lat hehe.
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3620 |
|
siedzę i myślę
|
Magiusa próbowałam z wodą, a raczej mąż ale podobno nie pomoglo, nie wiem bo spalam jak zabita i pamiętam jak przez mgłę: ) jak dla mnie to on też nie je wcale mało, kiedyś wystarczało mu to spokojnie na całą noc.
Maluska a kaszę podajesz mu lyzeczka czy z butli? Bo ja Antkowi zawsze daje kaszę lyzeczka, ale gdy już jestem marudny wieczorem to nie chce współpracować Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3621 |
|
Wtajemniczenie
|
lonley inglesine avio mamy
![]() jak tak czytam ze wasze maluchy śpią całą noc, lub budzą się raz na mleko to dla mnie abstrakcja, nie wiem co się porobiło ale pobudek milion od 6 wzwyż... no i pisałam że Niko się przylepą zrobił, tż chciał go na ręce wziać jak wrócił z pracy a on w ryk i mama mama... aż mu się przykro zrobiło, wczoraj też tak zareagował
Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2014-04-07 o 20:26 |
|
|
|
#3622 |
|
siedzę i myślę
|
Anka od 6 dopiero pobudki? Antek o 6 już wstaje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bartek zjeżdża, nie jakoś bardzo ale zjeżdża. Pas, który przechodzi między nogami jest wszyty dość daleko ale w tym bebetto pasy są trochę inne i za plecami też ma jakiś, przez niego przeplatam ten z międzynóg wiem, nie rozumiesz o co mi chodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3625 |
|
siedzę i myślę
|
Aaa
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
ankaa, taki juz zywot mamy, no co zrobisz... kiedys przejdzie, i tego sie trzymajmy
![]() u nas byla dzisiaj jedna drzemka od 12tej, 1,5h trwala. i chcialam mlodego o 19tej klasc, ale on nieeee, choc zmeczony. wyskoczypam jeszcze szybko dokupic multum rzeczy, o ktorych malz zapomnial, i wrocilam do marudzacego, przysypiajacego Florka. przebralam go szybko, wysmarowalam i odlecial przy cycu nie wiem, cos mi on nawyki zmienia, albo faktycznie jakis skok i jest mala rewolucja w glowie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3627 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to P. Juz zrezygnowal z raczka? A Misio z niego wzial dzisij przyklad i kilka razy po 4-5 krokow raczkowal juuuuchhuuu Cytat:
sliczna Naciaa Cytat:
helo super ze u Was dobrze ze ladnie spi ![]() Cytat:
moj tez jeszze raz budzi sie raz jest to 2 a innym razem o 5 rano zje i do 7 pospi ale zjada cala butle wiec chyba glodny..Cytat:
Uwaga chwale sie jak by ktoras wyzej nie doczytala Misio dzisij kilka razy poraczkowal Kupilam Misiowi adidaski Nike na allegro od babki nowe nie zdazyla ubrac synkowi bo zle rozmiar kupila hii Za tydzien wyruszamy wiec Krakoww szykuj sie heh HAPPY TYDZIEN I BANKA W KRAKOWIE Pamietaj hehe A schudlam 7 kg Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3628 | ||
|
Zadomowienie
|
haha i tak malo
nie mam kiedy dokupic bo w Szwecji drogie dziadostwo ale w Polsce sie obkupie a co ! ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
ale ona uderza glowa o scianke lozeczka, nawet jak pomoze ja w polowie lozeczka to i tak doraczkuje :d no i ta dupka w gorze jak spi |
||
|
|
|
#3629 |
|
siedzę i myślę
|
Nie śmiać się z ociezalego mózgu ciężarnej :p dobranoc
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Co do spania na brzuchu...moja czasami obraca się na brzuch i wtedy na śpiocha raczkuje do przodu aż dojdzie głową do szczebelków i nie da się dalej i wtedy odlatuje
![]() Karolina - sorki...ale też się uśmiałam ![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

dla Przemcia
ale i tak uwazam ze jest calkiem calkiem
Kuba w piatek byl czysty, a dzisiaj rano przerazil mnie jego kaszel i pojechalismy sie osluchac na ip, badalo go dwoch lekarzy i jeden uslyszal lekkie szmery i podejrzenie zapalenia pluc, drugi stwierdzil, ze czysty, no ale zdjecie chcial zrobic dla pewnosc, zdjecie juz mamy stwierdzili, ze jest czysty, ale jeszcze jutro radiolog musi zobaczyc no i ze ma masakryczny ten kaszel, wiec jestesmy w szpitalu z porzadnym ptzeziebieniem :/ masakra, 3 dni bedzie dostawal zastrzyki i jak bedzie ok to nas puszcza, najszybciej w srode
tyle dobrze że płucka czyste.. zdrówka dla niego 
czy ja sie kiedyś doczekam ?
fajna ta spacerowka ! Wiesz cos wiecej o niej ? Widziałas na żywo ?
07.07.2012

nie wiem, cos mi on nawyki zmienia, albo faktycznie jakis skok i jest mala rewolucja w glowie.