Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku?
Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek 10 23,81%
Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek 1 2,38%
Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki 10 23,81%
Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie 3 7,14%
Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem 13 30,95%
.Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija 2 4,76%
W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje 3 7,14%
nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja 0 0%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-07, 10:47   #3601
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

dziewczyny ma któras z Was myjkę do okien z karchera? jeśli tak to poprosze o wszelkie opinie
grr u nas będzie dzień z 1 drzemką, bo oczywiście przy odkładaniu się obudził u koniec ze spaniem
zdrówka dla maluchów

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 11:22   #3602
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
dziewczyny ma któras z Was myjkę do okien z karchera? jeśli tak to poprosze o wszelkie opinie
grr u nas będzie dzień z 1 drzemką, bo oczywiście przy odkładaniu się obudził u koniec ze spaniem
zdrówka dla maluchów
ja mam, ale poki co to malz uzywal powiem, ze nawet szybko sie uwijal z myciem i efekt super ale jak by mnie zapytal o zdanie przed zakupem, to bym mu nie pozwolila tyle kasy wydac... wiec dobrze, ze nie pytal, bo teraz nie zaluje. on by tak normalnie szmata nie myl, on musi miec sprzet. teraz ma i uzywa
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 12:13   #3603
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
pochwalimy się:
Przemo dziś zaczął raczkować uśmialiśmy się z mężem bo już byliśmy w 100% pewni że szybciej chodzić zacznie bo podciąga się pięknie sam przy meblach i jak jest podtrzymywany to zrobi kilka kroczków czasami. a tu niespodzianka od końca grudnia czołga się i myśleliśmy że na tym etapie zostanie do chodzenia
dla Przemcia

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Babka miala wchodzic z dzieckiem - na oko trzylatek na morfologie... I fajnie mu tlumaczyla co się bedzie dzialo.. Dala mu jajko niespodziankę i powiedziala, że otworzymy ją jak wyjda z tych badan (wiec dziecko miala od razu o czym myslec i z checia chcialo byc po).. Powiedziala, ,że ostantio bylismy w lesie i ze ona ukula go igłą z drzewka i czy pamieta jak to bylo.. No i sobie o tym dluzszy czas gadali... A potem mowila, że teraz będzie podobnie, mozliwe ze trochę mocniej i zeby patrzyl wtedy na nia itp... a potem pojda do domu i będą ukladac puzzle... Wtedy jak mial badanie to ja bylam w gabinecie, ale jak wyszlam to dziecko siedzialo uśmiechnięte na korytarzu i się radośnie zbierali do domu...

A i mężu byl z mlodym na placu zabaw... Kurde ja tam chodze juz tyle czasu i dopiero ostatnio z kims gadalam a on polazl pierwszy raz i juz jakąś mamę poznal, dowiedzial się o jakims tam lekarzu, pogadal o zabawkach... ehhh chyba jestem malo socjalna...
świetne tłumaczenie

Cytat:
Napisane przez esskapada Pokaż wiadomość
a

to chyba moj przestanie chodzic z Natalka na spacery lepiej zeby nikogo nie poznawal
, twój to dziecka nie potrzebuje żeby dziewczęta go podrywały

Cytat:
Chwale sie Zrobilam tesciowi torta, mialam ozdobic masa cukrowa ale nie wyszla mi ale i tak uwazam ze jest calkiem calkiem
super!

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej hej, ze szpitala Kuba w piatek byl czysty, a dzisiaj rano przerazil mnie jego kaszel i pojechalismy sie osluchac na ip, badalo go dwoch lekarzy i jeden uslyszal lekkie szmery i podejrzenie zapalenia pluc, drugi stwierdzil, ze czysty, no ale zdjecie chcial zrobic dla pewnosc, zdjecie juz mamy stwierdzili, ze jest czysty, ale jeszcze jutro radiolog musi zobaczyc no i ze ma masakryczny ten kaszel, wiec jestesmy w szpitalu z porzadnym ptzeziebieniem :/ masakra, 3 dni bedzie dostawal zastrzyki i jak bedzie ok to nas puszcza, najszybciej w srode

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
biedny Kuba tyle dobrze że płucka czyste.. zdrówka dla niego

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Hej

My tez mamy incydent. Nina zaczeła kaszleć w czwartek, w piatek pojawiła sie temperatura, poszłam do przychodni a tam bylo czaaarno od dzieciaków z podobnymi objawami. Widac , taka pora że choróbska się mnożą. Osłuchowo Ninka miala kilka furczeń, dostalismy pulmicort, flegamine, i pulneo i walczymy bez antybiotyku. Od soboty nie gorączkuje, czuje sie lepiej, musimy jeszcze skontrolować ją osłuchowo.
Nina do boju! dzielna dziewczynka, pięknie zwalcza choróbsko!

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Bart przestawił mi się na jedną 'drzemke' na dzień która trwa 3 godziny...
Cyca w ciagu dnia też mniej je, bo wnioskuje że jak podgryza to nie jest głodny i dla swojego dobra cyca zabieram...

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
zazdroszczę 1 długiej drzemki. u nas wciąż są 3, z czego 2 x 20 min, no i jedna dłuższa ok. 1h (w wyjątkowych przypadkach nawet 1,5h)..

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Marchewa albo jesteś skrajnie wykończona, co?

Nasz młody lunatykuje i gada przez sen ostatnio spał, ja leżałam obok, on zaczął się uśmiechać i nagle "mamabaababa mamababa papapamamanababa!" ja się chichram a ten po chwili otwiera oczy i idzie przed siebie śmiejąc się i gadając przytuliłam go, pogłaskałam i spał dalej
słodziak z tego Bartka

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Chwalimy sie Karola staje i mowi Anetka ( a raczej dlugie i ciche Aneeee i glosne wyrazne KA
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 12:40   #3604
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja mam, ale poki co to malz uzywal powiem, ze nawet szybko sie uwijal z myciem i efekt super ale jak by mnie zapytal o zdanie przed zakupem, to bym mu nie pozwolila tyle kasy wydac... wiec dobrze, ze nie pytal, bo teraz nie zaluje. on by tak normalnie szmata nie myl, on musi miec sprzet. teraz ma i uzywa
pomoc sprzątająca nam się wykruszyła w firmie więc awansuje na konserwatora powierzchni płaskich raz w tygodniu, tam jest dużo okien i ręcznie nie wyobrażam sobie ich myć, hmm tak więc zainwestuje w ten sprzęt jak mówisz że jest ok, opinie ma w miare ok tylko że dziala 20 min i znów trzeba ladować

Julka
Stary 2014-04-07, 13:36   #3605
lonely_lady
Zakorzenienie

Hej my na soacerku, mały śpi juz ponad godzinę.. Nic dziwnego, pewnie odsypia nocke
Marzy mi si jedna przespana noc czy ja sie kiedyś doczekam ?
W weekend widziałam sie z dwiema mamami , jedna ma córkę z pazdernika 2013 a druga z maja 2012 i obie przedypiaja całe noce praktycznie od początku.
Zazdroszcze im jak cholera !!!

Nadrobilam wszystko pięknie ale z telefonu wiec nie bawilam sie w cytowanie i jak zwykle mało pamietam

Vil- gratulacje za raczkowanie dla P.
Magiusia- strasznie współczuje ze Bart Cie tak gryzie, sama właśnie tego sie boje jak zaczną nam wychodzić zeby.. Jeden dzien mieliśmy taki ze W. Mnie gryzł dziaslami (bo zębów nie mamy) i bolało jak nie wiem.. Przed kolejnym karmieniem drzalam jak miałam mu podać pierś. Co do pracy, niestety potwierdzam to co dziewczyny pisały.. W urzędach stanowiska z reguły obsadzone są z góry

Clo- fajnie ze z jedzeniem u Was lepiej, u nas nadal kiepsko fajna ta spacerowka ! Wiesz cos wiecej o niej ? Widziałas na żywo ?

Marchewka- Moj Tz tez zawsze wszystkich zagadujecie, a ja spaceruje sama jak ten mruk i do nikogo nie zagadam
U nas w bloku (klatka obok ) jest mamuska która urodziła w październiku i często ja widzę, próbowałam zgadac, usmiechalam sie itp. Ale jakaś taka mało przyjazna sie wydaje . A Tz ostatnio do niej zagadal i z nim rozmawiała

Anka- jestem w szoku ze Niko tyle je gdzie on to mieści ? Jaka macie inglesine ?

Sal- masakra, ze wyladowaliscie w szpitalu Zdrowka dla K.

Happy, Motylku- dla Waszych Dziewczynek tez Zdrowka oby szybko przeszło i nie rozwinęło sie bardziej..

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Hmmm.. Obiadu dzisiaj nie bedzie !
Spacer nam sie przedłuża, mały śpi juz 1h, 45min

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 14:13   #3606
salviae
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny u Kuby lepiej, kaszle mniej, katar dalej leci, oslucjowo czysty, ja dalej nie rozumie czemu tu jestesmy i jutro walcze o wyjscie. Pozdrawiamy zza krat

I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 14:49   #3607
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Hej my na soacerku, mały śpi juz ponad godzinę.. Nic dziwnego, pewnie odsypia nocke
W weekend widziałam sie z dwiema mamami , jedna ma córkę z pazdernika 2013 a druga z maja 2012 i obie przedypiaja całe noce praktycznie od początku.

Nadrobilam wszystko pięknie ale z telefonu wiec nie bawilam sie w cytowanie i jak zwykle mało pamietam

Vil- gratulacje za raczkowanie dla P.
Magiusia- strasznie współczuje ze Bart Cie tak gryzie, sama właśnie tego sie boje jak zaczną nam wychodzić zeby.. Jeden dzien mieliśmy taki ze W. Mnie gryzł dziaslami (bo zębów nie mamy) i bolało jak nie wiem.. Przed kolejnym karmieniem drzalam jak miałam mu podać pierś. Co do pracy, niestety potwierdzam to co dziewczyny pisały.. W urzędach stanowiska z reguły obsadzone są z góry

Clo- fajnie ze z jedzeniem u Was lepiej, u nas nadal kiepsko fajna ta spacerowka ! Wiesz cos wiecej o niej ? Widziałas na żywo ?

Marchewka- Moj Tz tez zawsze wszystkich zagadujecie, a ja spaceruje sama jak ten mruk i do nikogo nie zagadam
U nas w bloku (klatka obok ) jest mamuska która urodziła w październiku i często ja widzę, próbowałam zgadac, usmiechalam sie itp. Ale jakaś taka mało przyjazna sie wydaje . A Tz ostatnio do niej zagadal i z nim rozmawiała

Anka- jestem w szoku ze Niko tyle je gdzie on to mieści ? Jaka macie inglesine ?

Sal- masakra, ze wyladowaliscie w szpitalu Zdrowka dla K.

Happy, Motylku- dla Waszych Dziewczynek tez Zdrowka oby szybko przeszło i nie rozwinęło sie bardziej..

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Dlatego właśnie miałam Ci pisać - ciesz się że nie ma ząbków
Karmię tylko jednym cycem, drugiego odciągam bo zrobiła się malutka ranka z krwią i boli. Jakby mnie jeszcze miał w to ugryźć to koniec :/

Cytat:
Dzieki dziewczyny u Kuby lepiej, kaszle mniej, katar dalej leci, oslucjowo czysty, ja dalej nie rozumie czemu tu jestesmy i jutro walcze o wyjscie. Pozdrawiamy zza krat

Pewnie, uciekajcie z tamtąd żeby jakiś gratis się nie przyplątał!
Zapytaj czy nie ma opcji wyjść na przepustkę, ja tak wychodziłam z Bartem no ale metaxa 7* została pod biurkiem. Najmniejszego problemu nie było.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dla Przemcia

świetne tłumaczenie

, twój to dziecka nie potrzebuje żeby dziewczęta go podrywały

super!

biedny Kuba tyle dobrze że płucka czyste.. zdrówka dla niego

Nina do boju! dzielna dziewczynka, pięknie zwalcza choróbsko!

zazdroszczę 1 długiej drzemki. u nas wciąż są 3, z czego 2 x 20 min, no i jedna dłuższa ok. 1h (w wyjątkowych przypadkach nawet 1,5h)..

słodziak z tego Bartka

To dzisiaj dla odmiany u nas standard - właśnie mamy drugie spanie

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Hump a jak I się czuje??

Stary 2014-04-07, 15:25   #3608
gold-fish
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Widzė że maluszki Wam chorują... oby szybko wyzdrowiały!

U nas odpukać wszystko dobrze. Wielkie odliczanie do roczku mniej niż miesiąc. Gości już pozapraszałam i muszę w końcu zaplanować menu.

Dan chodzi na krótkich odcinkach samodzielnie, stoi dość pewnie bez trzymanki, nadal jeszcze trochę raczkuje. Vil on też zaczął raczkować po tym jak już stanął brawo dla Przemka!

Mówi baba non stop, czasem mama ale rzadko, i ciągle eee

Spacerujemy już po parku, brykamy na trawie- uwielbia ją rwać

Mamy 5 zëbów. 4 górne i 1 dolny... śmiesznie wygląda

No i śpi w nocy. Mąż na urlopie podjął się usypiania go tæ metodą 1-3-5 i po paru dniach przespał noc. Karmię o 20.30 a potem po 6 dla mnie to zmiana o 180 st. bo wcześniej budził się 3 razy w nocy ale wiem że sama bym nie dała rady go tego nauczyć, a mąż podszedł zadaniowo i się szybko udało

Diabli!!! Gratulujë

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Edytowane przez gold-fish
Czas edycji: 2014-04-07 o 15:30
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 16:08   #3609
karolina2121
siedzę i myślę

Antek znowu się budzi w nocy na jedzenie... już sama nie wiem... może za mało mu daje jeść? zje o 6 - 180 ml mleka, potem 11-12 - kaszka 120ml mleka plus owoce, około 16 obiad 190-220g, przed snem okolo 19 kaszka na 120 ml mleka plus owoc i już w łóżku podaje mu mleko, ale niewiele wypije - około 90, 120 ml.W nocy budzi się około 2,3 na mleko i wypija całe 180 ml... a może to przez ząbki? bo wydaję mi się, że wychodzą mu górne 1
Stary 2014-04-07, 16:08   #3610
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
pomoc sprzątająca nam się wykruszyła w firmie więc awansuje na konserwatora powierzchni płaskich raz w tygodniu, tam jest dużo okien i ręcznie nie wyobrażam sobie ich myć, hmm tak więc zainwestuje w ten sprzęt jak mówisz że jest ok, opinie ma w miare ok tylko że dziala 20 min i znów trzeba ladować
aaa, to fakt, malz cos mowil, ze musial ladowac po umyciu wszystkich okien. a az tak duzo jak ty w pracy to nie mamy wiec bedziesz musiala umyc ile wlezie, potem podlaczyc i w miedzyczasie zrobic cos innego, i znow do okien... ech, no roboty to bedziesz miala. ale pomysl, praca i fitness w jednym
Stary 2014-04-07, 16:23   #3611
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A dzieciaki piersiowe? Jeśli tak to faktycznie do pozazdroszczenia

Cytat:

No pewnie, wypisujcie się... możecie na żądanie???

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 16:50   #3612
vil84
Wtajemniczenie

dziękujemy za gratulacje odnośnie raczkowania, niestety Młody nadal porusza się nadal czołgając się nie rozumiem gamonia

Banka, a powiedz mi jeszcze czy w Britaxie dziecko bardzo zjeżdża? odpięłam śpiworek i Młody zjeżdża strasznie, co kilka kroków go powinnam poprawiać ... to główny powód dla którego chcę zmienić wózek. chyba że w innych spacerówkach też tak wygląda bo dzieciaki za małe jeszcze żeby porządnie siedzieć?

zaliczyliśmy dziś zaś opalanie się z Deb i Helenką na placu zabaw - nie wiem jak Helenka ale Przemo pachnie jak po solarium

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 17:24   #3613
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Antek znowu się budzi w nocy na jedzenie... już sama nie wiem... może za mało mu daje jeść? zje o 6 - 180 ml mleka, potem 11-12 - kaszka 120ml mleka plus owoce, około 16 obiad 190-220g, przed snem okolo 19 kaszka na 120 ml mleka plus owoc i już w łóżku podaje mu mleko, ale niewiele wypije - około 90, 120 ml.W nocy budzi się około 2,3 na mleko i wypija całe 180 ml... a może to przez ząbki? bo wydaję mi się, że wychodzą mu górne 1

Mysle ze nienza malo.jakbys dawala za malo to w lozeczku by ci wieczorem sporo pil. A tak nie jest.
A probowalas w nocy podac wode czy od razu jak sie zaczal budzic to podalas mleko?
U nas ostatnie 2 noce tez zamiast 1 pobudki sa 3 ( jestem pewna ze to zab bo widze kazdego dnia jak wychodzi coraz bardziej) ale nie zmienilam mu karmien. Dalej podajw tylko 1 butle miedzy 3 a 5 a podczas pozostalych pobudek woda lub nic.
Musze przyznac ze powoli rozwazam wprowadzenie 1 drzemki. Poki co jeszcze moze nie ale widze ze kolo 10 i 16 ma ciraz mniejsza ochote na sen

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 17:55   #3614
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Moga to byc czworki bo to one wychodza po dwojkach a jednak to trzonowe wiec pewnke ciezej sie przebijaja. Jesli nie ma temp.to powiem ci ze nie wiem tez bym na zeny stawiala albo skok

Czworki? Ratunku! Nie wiem czy to to ale dzisiejszy dzien to tez porazka. Boje siw nocy..Hela wlasnie spi na mnie:/
A myslalam ze po 3 dniowce i oslabieniu po niej juz będzie tylko lepiej. Jak spanie w dzien to taka masakra to noc lepsza nie będzie :-(

Justii - ja siw modle zeby bylo lepiej!

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Eskapada- gluten juz od dluzszego czsu daje, nie dawalam tez nic nowego czyciezkostrawnego wiec to raczej nie jedzenie.

Xal - ja z tymi przeciwbolowymi zawsze uwazam a rzeczywiscie dla sprawdzenia trzeba bylo dac. Jak dzis bedzie powtorka w nocy to sprobuje.

Cloche- ze tez Hela zawsze musi to co nie fajne papugowac po Florku! Wspolczuje nocki oby kolejne byly lepsze.

Vil- Hela nie pachnie tak bo dzisiaj ona byla raczej tylem do slonca ale za to ja czuje ze mam solarkowy zapach:-D

Czekamy na menu i ceny z jednej knajpki na roczek...ciekawe co i za ile wymysla...
Stary 2014-04-07, 18:10   #3615
esskapada
Zadomowienie

Cytat:

moja tez sie budzila ale chyba przez katar, chociaz widze jedynka gorna idzie wiec nie wiem

czy ja wiem czy za malo je, moja 180 mm potem jedna kanapka lub kaszka, obiadek, kaszka/owsianka z owocami, i 210mm na dobranoc a w miedzy czasie jeszcze banana/ jablko albo jakis owoc jak za dlugo bylaby bez jedzenia i spi od 20,30-21 do 6-8 rano

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-07, 18:47   #3616
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

hej hej widzialam na zywo inny wozek TFK, tak jakby wiekszy model, z wiekszymi kolami i w ogole, ale siedzisko, materialy i rodzaj skladania, buda - wszystko typowe dla firmy TFK i bardzo dobrej jakosci. to porzadna firma i porzadne materialy. pozycja lezaca jest jedna, taka nie calkiem plaska, ale w sam raz na niespodziewana kimke. i zapewne zeby oszczedzic na wadze wozka, mechanizm oparcia jest na zamkach takich rozporkach z obu stron. mnie sie to rozwiazanie podoba w takim wozku na wypady, wyjazdy. jedyna wada, jakiej sie doczytalam, to podobno psujacy/blokujacy sie hamulec. nie wiem, czy w aktualnych modelach tez, ale w starych, do 2013, tak bylo, ale wiekszosc ludzi pisala, ze mimo wszystko warto.

ladnie ci mlody spi w dzien moj tez nie spal w nocy, taki okres chyba... zaraz sprawdze, czy jaki skok teraz nie ma byc... hmm, sprawdzilam, i teoretycznie jeszcze nie. ale roznie bywa, szczegolnie, ze ten poprzedni tez przerabialismy troche wczesniej, jakies 2-3 tygodnie. to by pasowalo... po tym skoku podobno dziecko bedzie duzo rozumialo i potrafilo sie soba zajac

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Musze przyznac ze powoli rozwazam wprowadzenie 1 drzemki. Poki co jeszcze moze nie ale widze ze kolo 10 i 16 ma ciraz mniejsza ochote na sen
ale to dziecko sobie wprowadza drzemki a nie mama
Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Cloche- ze tez Hela zawsze musi to co nie fajne papugowac po Florku! Wspolczuje nocki oby kolejne byly lepsze.
najgorszego sobie nie odgapila, wiec nie jest zle ale zycze nam obu przespanych nocek najlepiej od dzisiaj!
Stary 2014-04-07, 18:58   #3617
esskapada
Zadomowienie

dodaje zdjecia z krzeselka ikeowskiego bo nie kazda jest nafb chyba a swoje "wypasione" sprzedaje bo idzie oszalej z czyszczeniam, a to tylko szmatka przetre i zadnych zakamarkow nie ma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10156030_642897019097012_911517176_n.jpg (70,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1982272_642897032430344_297846734_n.jpg (42,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10246575_642897049097009_1067180050_n.jpg (57,5 KB, 23 załadowań)

Stary 2014-04-07, 19:09   #3618
maluska88
Raczkowanie

Cytat:
Może daj mu na noc mleczko z kaszka Emil cały czas na noc dostaje z kaszka o 20 i je dopiero kolo 7czasem 8 pierwsze śniadanko.
Vil brawko dla Przemka szaleje wiedze a już za dwa dni biedzimy mu śpiewać sto lat hehe.
Stary 2014-04-07, 19:19   #3619
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
dodaje zdjecia z krzeselka ikeowskiego bo nie kazda jest nafb chyba a swoje "wypasione" sprzedaje bo idzie oszalej z czyszczeniam, a to tylko szmatka przetre i zadnych zakamarkow nie ma
ale alkoholu w tle

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-07, 19:37   #3620
karolina2121
siedzę i myślę

Magiusa próbowałam z wodą, a raczej mąż ale podobno nie pomoglo, nie wiem bo spalam jak zabita i pamiętam jak przez mgłę: ) jak dla mnie to on też nie je wcale mało, kiedyś wystarczało mu to spokojnie na całą noc.

Maluska a kaszę podajesz mu lyzeczka czy z butli? Bo ja Antkowi zawsze daje kaszę lyzeczka, ale gdy już jestem marudny wieczorem to nie chce współpracować

Stary 2014-04-07, 20:25   #3621
ankaaa206
Wtajemniczenie

lonley inglesine avio mamy

jak tak czytam ze wasze maluchy śpią całą noc, lub budzą się raz na mleko to dla mnie abstrakcja, nie wiem co się porobiło ale pobudek milion od 6 wzwyż...
no i pisałam że Niko się przylepą zrobił, tż chciał go na ręce wziać jak wrócił z pracy a on w ryk i mama mama... aż mu się przykro zrobiło, wczoraj też tak zareagował

Julka

Edytowane przez ankaaa206
Czas edycji: 2014-04-07 o 20:26
Stary 2014-04-07, 20:45   #3622
karolina2121
siedzę i myślę

Anka od 6 dopiero pobudki? Antek o 6 już wstaje

Stary 2014-04-07, 20:46   #3623
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dziękujemy za gratulacje odnośnie raczkowania, niestety Młody nadal porusza się nadal czołgając się nie rozumiem gamonia

Banka, a powiedz mi jeszcze czy w Britaxie dziecko bardzo zjeżdża? odpięłam śpiworek i Młody zjeżdża strasznie, co kilka kroków go powinnam poprawiać ... to główny powód dla którego chcę zmienić wózek. chyba że w innych spacerówkach też tak wygląda bo dzieciaki za małe jeszcze żeby porządnie siedzieć?
Bart początkowo też wolał pełzać, szybciej było

Bartek zjeżdża, nie jakoś bardzo ale zjeżdża. Pas, który przechodzi między nogami jest wszyty dość daleko ale w tym bebetto pasy są trochę inne i za plecami też ma jakiś, przez niego przeplatam ten z międzynóg i to się zaciska i jest wygodniej wiem, nie rozumiesz o co mi chodzi
Cytat:
też lubię to krzesełko
Cytat:
jak tak czytam ze wasze maluchy śpią całą noc, lub budzą się raz na mleko to dla mnie abstrakcja, nie wiem co się porobiło ale pobudek milion od 6 wzwyż...
dla mnie też, u nas minimum 3 pobudki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 20:50   #3624
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

hehe od sześciu pobudek wzwyż

Julka
Stary 2014-04-07, 21:04   #3625
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
hehe od sześciu pobudek wzwyż
Aaa

Stary 2014-04-07, 21:32   #3626
cloche
Zakorzenienie

ankaa, taki juz zywot mamy, no co zrobisz... kiedys przejdzie, i tego sie trzymajmy

u nas byla dzisiaj jedna drzemka od 12tej, 1,5h trwala. i chcialam mlodego o 19tej klasc, ale on nieeee, choc zmeczony. wyskoczypam jeszcze szybko dokupic multum rzeczy, o ktorych malz zapomnial, i wrocilam do marudzacego, przysypiajacego Florka. przebralam go szybko, wysmarowalam i odlecial przy cycu potem sie obrocil na brzuch (!!! moje dziecko tylko raz spalo na brzuchu, jak mialo chyba jakies 2 miesiace - i mimo ze spal wtedy dlugo jak nigdy, to nie udalo mi sie nigdy wiecej go tak ulozyc do snu juz). no i wlasnie od paru nocy to obserwuje, ze on lazi po tym lozku na pol spiacy i uklada sie do spania na brzuchu. czasem niestety twarza do materaca i mu to przeszkadza oddychac... nie wiem, cos mi on nawyki zmienia, albo faktycznie jakis skok i jest mala rewolucja w glowie.

Stary 2014-04-07, 21:33   #3627
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

zaliczyliśmy dziś zaś opalanie się z Deb i Helenką na placu zabaw - nie wiem jak Helenka ale Przemo pachnie jak po solarium
Az tak zle to nie nie raz wogole sie nie zsuwa a tak moze ze 2 razy na dlugim spacerze ale ja widze ze moj to specjalnie tez robi a napewno nie jest to dla mnie takie uciazliwe..
O to P. Juz zrezygnowal z raczka?
A Misio z niego wzial dzisij przyklad i kilka razy po 4-5 krokow raczkowal juuuuchhuuu

Cytat:

sliczna Naciaa

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Widzė że maluszki Wam chorują... oby szybko wyzdrowiały!

U nas odpukać wszystko dobrze. Wielkie odliczanie do roczku mniej niż miesiąc. Gości już pozapraszałam i muszę w końcu zaplanować menu.

Dan chodzi na krótkich odcinkach samodzielnie, stoi dość pewnie bez trzymanki, nadal jeszcze trochę raczkuje. Vil on też zaczął raczkować po tym jak już stanął brawo dla Przemka!

Mówi baba non stop, czasem mama ale rzadko, i ciągle eee

Spacerujemy już po parku, brykamy na trawie- uwielbia ją rwać

Mamy 5 zëbów. 4 górne i 1 dolny... śmiesznie wygląda

No i śpi w nocy. Mąż na urlopie podjął się usypiania go tæ metodą 1-3-5 i po paru dniach przespał noc. Karmię o 20.30 a potem po 6 dla mnie to zmiana o 180 st. bo wcześniej budził się 3 razy w nocy ale wiem że sama bym nie dała rady go tego nauczyć, a mąż podszedł zadaniowo i się szybko udało

Diabli!!! Gratulujë

helo super ze u Was dobrze ze ladnie spi

Cytat:

moj tez jeszze raz budzi sie raz jest to 2 a innym razem o 5 rano zje i do 7 pospi ale zjada cala butle wiec chyba glodny..

Cytat:

Super ze lepiej , to jutro spadajcie z tamtad

Uwaga chwale sie jak by ktoras wyzej nie doczytala Misio dzisij kilka razy poraczkowal

Kupilam Misiowi adidaski Nike na allegro od babki nowe nie zdazyla ubrac synkowi bo zle rozmiar kupila hii

Za tydzien wyruszamy wiec Krakoww szykuj sie heh
HAPPY TYDZIEN I BANKA W KRAKOWIE Pamietaj hehe

A schudlam 7 kg

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 21:45   #3628
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
ale alkoholu w tle
haha i tak malo nie mam kiedy dokupic bo w Szwecji drogie dziadostwo ale w Polsce sie obkupie a co !

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:

az komputer oplulam

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
ankaa, taki juz zywot mamy, no co zrobisz... kiedys przejdzie, i tego sie trzymajmy

u nas byla dzisiaj jedna drzemka od 12tej, 1,5h trwala. i chcialam mlodego o 19tej klasc, ale on nieeee, choc zmeczony. wyskoczypam jeszcze szybko dokupic multum rzeczy, o ktorych malz zapomnial, i wrocilam do marudzacego, przysypiajacego Florka. przebralam go szybko, wysmarowalam i odlecial przy cycu potem sie obrocil na brzuch (!!! moje dziecko tylko raz spalo na brzuchu, jak mialo chyba jakies 2 miesiace - i mimo ze spal wtedy dlugo jak nigdy, to nie udalo mi sie nigdy wiecej go tak ulozyc do snu juz). no i wlasnie od paru nocy to obserwuje, ze on lazi po tym lozku na pol spiacy i uklada sie do spania na brzuchu. czasem niestety twarza do materaca i mu to przeszkadza oddychac... nie wiem, cos mi on nawyki zmienia, albo faktycznie jakis skok i jest mala rewolucja w glowie.

moja tez tak ma z chodzeniem w nocy i spi na brzuchu ale ona uderza glowa o scianke lozeczka, nawet jak pomoze ja w polowie lozeczka to i tak doraczkuje :d no i ta dupka w gorze jak spi

Stary 2014-04-07, 21:56   #3629
karolina2121
siedzę i myślę

Nie śmiać się z ociezalego mózgu ciężarnej :p dobranoc

Stary 2014-04-07, 22:14   #3630
deb
Zakorzenienie

Co do spania na brzuchu...moja czasami obraca się na brzuch i wtedy na śpiocha raczkuje do przodu aż dojdzie głową do szczebelków i nie da się dalej i wtedy odlatuje

Karolina - sorki...ale też się uśmiałam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości