|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
Ziajka patrz kazda przychodnia co innego mowi:/ ciekawe czy te wyniki sa dobre ale pytalam wlasnie kolezanke ona w inn3j przychodni robila i tez jej kazali nakarmic tzn no moja byla tak godz po karmieniu.Ciekawe co Klusce powiedza
Iza moze Domis sie przebudza po prostu i wcale nie chodzi o jedzenie, moja budzi sie czesto i trzeba pobujac chwile.A smoczek ja uczylam z miesiac czasu zlapania a i teraz czesto nie chce metoda jest jedna trzeba jak najczesciej podawac ja np maczalam tez w wodzie z cukrem i wtedy dudnila az w koncu zlapala normalnie, probuj. Mam dzis lenia zamiast sie pakowac to siedze i sie opierniczam:/kawke zaraz sobie zrobie wsune rogala z marmolada moze mnie to zmobilizuje Idziemy dzis jeszcze z tymi wynikami do dr zobacze co powie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Moja maruda zasnęła, więc wstawiłam już obiad i pranie Od 5 pobudka i tak do 10 popłakiwał i tylko na rękach spokój, TŻ mówi że Go tak nauczyłam i teraz mam łatwo mu mówić jak mały czasem tak wrzeszczy, że się zanosi, a tylko na rękach się uspokaja, to mam Go zostawić niech płacze Tż spał z nami w sypialni, bo od 2 tyg śpi w salonie i powiedział, że ostatni raz i dziwi się, że ja to wytrzymuję, ciągłe wstawanie, karmienie, noszenie, uspokajanie Po tej nocy z nami powiedział, że jest tak zmęczony jakby na nockę pracował w fabryce Niech wie jak wygląda każda moja noc ![]() Mam zamiar zabrać małego do miasta i zrobić zakupy, bo TŻ pojechał na cały dzień i ma dopiero wieczorem wrócić, a jutro sklepy pozamykane chyba ![]() To tyle w skrócie
|
#3603 |
|
Wtajemniczenie
|
Gianna wyniki na pewno dobre. To miało by wpływ gdybyś badała cukier i napoiła glukozą
Też mam dziś lenia, już 11 a dopiero zbieramy się do mamy, bo mam korki a taka piękna pogoda, że mi się nie chce Kawka i rogal zaraz idę po lody na spacerze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
No więc u mnie kazali napoić- tutaj na czczo dotyczy tylko pokarmów stałych
![]() Stoję na poczcie wysłać pit. Niestety posiałam gdzieś zeszłoroczny i nie chciało mnie uwierzytelnić przez net
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem co oni tacy zdziwieni jak to jest przy dziecku![]() Choć mój tż wstaje w nocy,przewija,podaje mi do karmienia.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
jak Hanka będzie spokojna mam zamiar jeszcze wejść na wosk bo aż mi już niekomfortowo. Tata może skończy dziś wcześniej pracę i zaoferował się, że jeśli się uda to weźmie Pyzę na spacer a ja w tym czasie skoczę na basen albo do kościoła obgadać chrzest
![]() Goanka trzymam kciuki za wizytę o której masz?
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3607 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czym smarujecie dzieciaki w słoneczny dzień? Teraz slońce tak praży że trzeba coś z filtrem , żeby buziaczków nie poparzyć
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na szczęście spięłam pośladki i zrobiłam to jakiś czas temu, nie umiem tak na ostatnią chwilę zostawić ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Dziewczyny mały ma strasznie odparzoną dupkę, nie pomaga sudocrem, ani maść na pośladki z musteli, macie jakiś sprawdzony sposób?
|
|
#3609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Sudocrem nie pomagał wręcz pogarszał sprawe. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Sudocrem nie pomagał wręcz pogarszał sprawe.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Lila dobrze zrobilas niech tz widzi ile to wysilku kosztuje!moj od poczatku wstaje co karmienie z nami a potem on usypia Natke a ja ide w kime
a od kilku dni jak ja karmie w nocy to on mnie po pleckach masuje az mi spodobalo to nocne karmienie ;DKluska ide na 17,45 zobacze co powie sama jestem ciekawa czy da jej zelazo?:/ Oj tez by sie wosk przydal ale poki co jade na maszynkach. Ciekawe jak tam Mysia, po obchodzie i czy idzie dzis do domku. Dziewczyny umowilam sie do fryzjera na pt robie swoje ukochane pasemka , jestem juz taka podjarana ; D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- A lila u mnie bepanthen baby masc sprawdza sie swietnie, sudokrem nie bardzo i jak bardzo odpazona to sprobuj wykapac w krochmalu swietnie goi u nas pomaga za kazdym razem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Ziajka wlasnie mnie uswiadomilas ze musze kupic krem z filtrem dla malej dziekiWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
Lila na początku bepanthen, a teraz Ziajka maść pośladkowa i nivea krem na odparzenia. Jak już odparzy to nivea nawet przy biegunce Kubę ochroniło
Gianna jaki twój tż kochany za pomaganie w nocy Zmykam na spacer
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
ziajka i mnie uswiadomiłaś
już sprawdziłam w locie moją ulubioną Srokao i wiem, że kupię babydream. Kierunek rossman zatem nie opisała niestety pharmacerisu, który jest moim ulubionym kremem z filtrem dla dorosłych ale trudno
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Domiś dziś kończy 4 miesiące
|
|
|
#3614 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysia No tak, tak to jest w tych szpitalach, że zakazują jeść. Ja się zbuntowałam kiedyś i nic mi nie było. Za to na IS to dają jeść od razu, np. po usunięciu woreczka żółciowego przynieśli mi ciasto drożdżowe i się dziwili że nie chcę.
![]() To tak na rozluźnienie sytuacji. Kochana jesteś po badaniu, jesteś duży krok do przodu. Ważne że jajowody drożne. Teraz wiadomo co zrobić aby dojść do celu. Lila A Ty nie możesz TŻta zaciągnąć trochę do pomocy. Bo mam wrażenie jak czytam twoje posty, że prawie samotna matka jesteś. No w końcu chyba się owu doczekałam, 100% będę wiedzieć jutro. Zaraz się zbieram bo jedziemy dziś robić zdjęcia w szkole. A poza tym to zrobię dziś dobry obiadek i sobie z TŻ będziemy świętować... 3 latka po ślubie |
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
ziajka no to ja bym sie bała marchewki dac bo on jeszcze mały a w szpitalu nam mówili ze nawet jak my zjemy duzo marchewki to dzieciaczki bolą brzuszki wiec to jakby sprzecznosc.skonsultuj z jeszcze jakims lekarzem.
iza moja tez sie tak przebudza prze sen, pomarudzi pomarudzi ale jak jej nie ruszam to przewaznie jeszcze zasnie. dzis w nocy tez dałam jej mm 60ml ale chyba było mało bo jeszcze mlaskała ale zasneła na 2 godz,potem juz cyc bo mi rozsadzało.no ale i tak pospała dzis do 8. ja na odparzenia stosuje tormentiol-dla mnie nie ma nic lepszego. a buzke smaruje kremem bambino,on i do ciałka, dupci i twarzy. mysiu ta moja kolezanka tez miała endo w poczatkowym stadium i tez jej to usuneli.nic się nie martw,wypytaj lekarza o wszystko. ruda brawo za kroczki Kostusia!!!ale super,juz sobie taptusia!
|
#3616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje 3 rocznicy ![]() Dziewczyny a jakby Domiś był głodny to by zasnął? ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Nie pochwaliłam się że wczoraj wieczorem Domiś sam obrócił się z plecków na brzuszek
|
|
|
|
#3618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
dla Dominisia
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko ja bym uwazala z tormentiolem doczytaj nawet ulotke ze nie wolno go stosowac u noworodkiw i niemowlat , ma w skladzie kwas borny ktory jest toksyczny dla malych dzieci bo szybko sie wchlania przez taka delikatna skorke.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Iza wielkie brawa dla Dominisia i za 4 miesciace, duzo zdrowka i niech rosnie duzy mamusi![]() Kluska krem z pharmacerisu uv tez moj ulubiony zakupie go na pewno na sezon i lubie tez ich balsam brazujacy bardzo fajny i super sie wchlania i rozprowadza tez kupie na te moje biale nogi![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje kobitki za zdrowko .
dziewczyny doradcie jak by Vania miala te 37 to mam isc z nia do lekarza w piatek bo juz sama nie wiem ![]() Ewciu Tz nie pomaga ( czasem weznie mala na rece a tak to sama musze sobie dawac rade ) ale mam juz nowego pomocnika przy sprzataniu jak mi sie uda to wstawie filmik tak jak Klusia (tylko ssaka musze z rak odlozyc ) Musiu jak tam po obchodzie ??
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu widze cię,co u ciebie?
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Yss gratuluje rocznicy i zycze udanego dnia
![]() Basiu wiesz co dzieciaczki czesto maja wyzsza ta temp ok 37-37,4 i to jest prawidlowe zle jest juz od 37,5 no i goraczka jest zasadniczo od 38st wiec ja bym chyba nie szla ale wiesz masz wieksze doswiadczenie wiec wybadasz lepiej czy isc czy nie.a nie zastanawialas sie nad jakas szczep uodparniajaca dla Wiki?ona przynosi zarazki ze szkoly co jest nieuniknione ale moze sprobowac z czyms bo szkoda malej ja bym zaczela od starszej.takie szczep podaje sie w saszetkach cykl trwa w zaleznosci od wieku ok 3-6mies przy czym w mies podaje sie od 1-4dawki i to tez zalezy od infekcji lapanych i od tego jaki preparat lekarz przepisze, ja bym sprobowala pogadac z dr ns ten temat na twoim miejscu bo ty ile juz sily , nerwow no i kasy musisz wydac na te wszystkie leki a najgorzej ze malutka sie meczy przeciez gorzej niz starszy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Ale mam dzis dzien do dupy na serio chodze jak lania a mala ma spiocha usnela kolo 11 wstala o 12 zjesc i znow usnela :/ ktos mi chyba dziecko podmienil!?wole zeby teraz nie spala a w nocy kimala ,ale ostatnie 3 dni byla jakas nerwowa placzliwa i chyba dzis odpoczywa po prostu![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Jestem juz w domu, zdycham przez ból barków po laparo. Ten gaz co nadmuchali mi nim brzuch ulatnia sie do góry i zaj.ebiscie boli ![]() Więc tak, Jakiel mnie przeprosił ale nie mógł rozmawiać bo miał jakiś nagły przypadek. Pomacał tylko brzucha, spytał co czytam - a ja Crossa czytalam i mówie mu, że taki yyy.. bardziej gorący romans ![]() Przysłał do mnie inna lekarkę która mi wszystko wyjaśniła. Wiec tak. Mam endometriozę II stopnia. Miałam kilka ognisk ktore zostały skoagulowane. Wycinki zostały pobrane do badania tych ognisk jak również, jakiś płyn z zatoki Douglasa - on jest najprawdopodobniej po owu. Pocieszajace jest to, że jajowody drożne, jajniki ok, macica też, a te ogniska endometriozy były w jamie otrzewnej a nie w jajnikach czy jajowodach. To jest duzy plus. No i wg tej lekarski dziwne, ze w ciąże nie zaszłam skoro wszystko drożne Na co jej mówie, że to może włąsnie ta endometrioza , a ona mówi, że to mało prawdopodobne bo nie ma jej ani w jajnikach, ani w macicy, ani w jajowodach... Lekarka kazałą sie teraz starac odrazu po laparo, o ponoć nawet jezeli jajowody były drożne, to ich 'przepłukanie' daje czasem pozytywne efekty.Szczerze... czuje niedosyt. Jestem troche zoobojętniała na to wszystko. Dałąm sie pokroić, przedmuchać, kłuć milon razy, brać jakieś zafajdane czopki, lewatywy i co? Dalej czuje się w czarnej dupie! Jak już bede miała hist-pat. to zapsiuje sie do Jakiela. Sorry, że tyko o sobie ciągle pisze, ale musze to wyrzucić z siebie. A no i zwolnienie mam tylko d końca tygodnia. Ale tak sobie mysle, ze jak sie będe źle czuła to pojde do internisty i poproszę o jeszcze kilka dni.
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Iza
za 4 miesiące i za osiągnięcia Gianna nie wiedziałam, że i brązujacy mają*, muszę przetestować ten po opalaniu też jest fantastyczny i super działa Basiu jeśli samopoczucie i cala reszta dobre to chyba nie jest źle z tą temp ale tak jak pisze Gianka to Ty najlepiej znasz małą i jeśli Cię coś zaniepokoi to trzeba do dr Iza mi też się zdaje, że głodne dziecko nie zaśnie.
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu to super wiesci
najwazniejsze ze wszystko jest drozne i ze od razu mozna zaczac starania dobrze z ta endom.ze nie jest na jajnikach czy jajowodach.mimo wszystko to co przezylas i przeszlas jest trudne i na pewno wyczerpujace ale zobaczysz ze juz za chwile nie bedziesz zalowac i zniknie niedosty. Dobrze ze endo wykryli bo z czasem mogloby byc gorzej a tak jestes pod swietna opieka i juz masz to z glowy.Teraz zycze Ci szybkiego dojscia do siebie po zabiegu a potem jakby to powiedziala Ewcia bara buch ; D dzielna jestes bardzo![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu teraz będzie już tylko z górki
A może i u mnie jest endo jeżeli też mam plamienia Czasami sobie myślę dlaczego Jakiel mnie też nie skierował od razu na laparoskopię chyba byłoby więcej jasności niż po samym HSG i może nie potrzebne byłoby ponowne badanie nasienia, które wyniesie 700zł Iza jak ten czas leci to już 4 miesiące
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu, czyli prawie to czego się obawiałaś
rozumiem, że jesteś niepocieszona ja wiem, że to trudne w tej sytuacji, ale najlepsze pod każdym względem są radosne i beztroskie przytulanki - więc kochana, rozczarowanie trzeba przegadać i zapić i cycki do góry Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze u Ciebie, nie martw sie! Ja już limit beznadziejnych przypadków wyczerpałam ![]() Cytat:
Nie jestem załamana, nie płacze, dopadło mnie znużenie tematem starań .. Hist-pat za 2 tygodnie do odbioru. No i mam nadzieje, że nastepna wizyta u Jakiela przyniesie jakieś pozytywy Narazie musze dojść do siebie, a ból barków jest nie do zniesienia - mam ochotę gryźć poduszki z bólu ![]() Ale co tam, wstawiłam sobie żeberka, piekę zeimniaczki w piekarniku i robie barszcz czerwony A tz drze japę , żebym sie położyła
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry był hamburger czy jednak się nie skusiłaś?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

łatwo mu mówić jak mały czasem tak wrzeszczy, że się zanosi, a tylko na rękach się uspokaja, to mam Go zostawić niech płacze
Tż spał z nami w sypialni, bo od 2 tyg śpi w salonie i powiedział, że ostatni raz i dziwi się, że ja to wytrzymuję, ciągłe wstawanie, karmienie, noszenie, uspokajanie
Niech wie jak wygląda każda moja noc 

ja bym zaczela od starszej.takie szczep podaje sie w saszetkach cykl trwa w zaleznosci od wieku ok 3-6mies przy czym w mies podaje sie od 1-4dawki i to tez zalezy od infekcji lapanych i od tego jaki preparat lekarz przepisze, ja bym sprobowala pogadac z dr ns ten temat na twoim miejscu bo ty ile juz sily , nerwow no i kasy musisz wydac na te wszystkie leki a najgorzej ze malutka sie meczy przeciez gorzej niz starszy
i mówie mu, że taki yyy.. bardziej gorący romans