Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-16, 07:45   #3601
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Witam z rana

Gratuluje udanych wizyt

Wstałam, wypiłam herbatke muffinkową i zjadlam froopa zaraz czas na kanapeczke i serek wiejski.
Potem dopakowanie toreb, budzenie tżta i wyjazd

Proszę trzymać kciuki abyśmy spokojnie dojechali do polszy

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

po pierwsze - jak sie nosza te spodnie z linka ? długie nogawki mają ? bo zamierzam je zakupić.
po drugie - ty to masz szczeście i to podwójne a nawet i potrojne ! Gratki
Spodnie rewelacja zamierzam je założyć właśnie na zakupy za chwilkę wiec większa opinie wypisze później popołudniu, ale mój tż najbardziej przeżywał ten pasek że chyba oszalałam jak pozwoli mi ściskać dziecko nie szło mu wytłumaczyć że to tylko do dekoracji i że będzie delikatnie zapięty
Co do wyjazdu to sama w to jeszcze nie wierze , dostałam napiwek i wydałam to na te losy kupiłam 4 pamietam i ten wyjazd był jednym z nich , jeszcze jakiś kubek termiczny z logo euro i jakies tam pierdołki zatkają mi się uszy tam na tym 16 piętrze

AAaaa idę zmierzyć długośc , chwila ..

Od pasa w dół mają 100 cm (nie licząc komina ciążowego) od krocza w dół mają 83 cm , fajne biodróweczki i komin jest spory że miesci sie duzo brzucha , w tej chwili jest mi jeszcze troche za duzy ale jak sie go ładnie naciagnie to wyglada nie zle nie widac zmarszczek
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-04-16 o 07:49
ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 07:52   #3602
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Spodnie rewelacja zamierzam je założyć właśnie na zakupy za chwilkę wiec większa opinie wypisze później popołudniu, ale mój tż najbardziej przeżywał ten pasek że chyba oszalałam jak pozwoli mi ściskać dziecko nie szło mu wytłumaczyć że to tylko do dekoracji i że będzie delikatnie zapięty
Co do wyjazdu to sama w to jeszcze nie wierze , dostałam napiwek i wydałam to na te losy kupiłam 4 pamietam i ten wyjazd był jednym z nich , jeszcze jakiś kubek termiczny z logo euro i jakies tam pierdołki zatkają mi się uszy tam na tym 16 piętrze

AAaaa idę zmierzyć długośc , chwila ..

Od pasa w dół mają 100 cm (nie licząc komina ciążowego) od krocza w dół mają 83 cm , fajne biodróweczki i komin jest spory że miesci sie duzo brzucha , w tej chwili jest mi jeszcze troche za duzy ale jak sie go ładnie naciagnie to wyglada nie zle nie widac zmarszczek
poszłam po centymetr

będzie lekka woda w piwnicy, ale spokjnie na lato, lekko sie podwinie i mi styknie Żeby tylko moj rozmiar był

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:33   #3603
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Ale jestem wkur***na
Wyszłam na dół do skrzynki, do piwnicy na moment... nie było mnie 10 minut!
I co zastałam po powrocie? Wszystko osrane przez psa! Miała majty założone i część w gaciach, część wytarta i wyrzucona na dywan, i do tego weszłam do sypialni i co? Na łóżku 2 bobki i ślady po wycieraniu dupska!!!! Kur** w życiu czegoś takiego nie widziałam!!! Jeszcze żeby nie była godzinę temu na dworzu... Do jasnej cholery jaka jestem wpieniona! Śmierdzi gów**nem w całym domu i zaraz zwrócę całe śniadanie sprzątając to!!! Świeża pościel do prania, dywan do szorowania Psa już wykąpałam bo cały tył miała uwalony i roztarty Nigdy bym nie pomyślała że ona może coś takiego mi w domu zrobić! Rozumiem ma cieczkę ale bez jaj!!! Wrrrrr.........

Ale przynajmniej mam zajęcie na 2 godziny to czas mi szybciej zleci do wizyty.... A tak mi się kurde chce sprzątać że poezja

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:34   #3604
Maksika
Raczkowanie

Witam Was !!
Nadszedł ten dzień
Jestem z Wami od saaamego początku ale nie pisałam żeby się nie wkręcić ale skoro i tak codziennie po kilka razy wchodzę i czytam co piszecie to chyba mogę uznać że się już wkręciłam Tak ?

Więc koniec podczytywania Staję się aktywna

Nazywam się Aleksandra tp. na 4.09. - moje urodziny , choć z om wychodzi 30.08, ale tam była jakaś obsuwa więc pewnie jakoś w tym rejonie. Mam już jedno dziecko - dorodnego syna lat 7 a ja mam 27
więc już z tych trochę doświadczonych. Teraz ma być dziewczynka - już 2 razy potwierdzona. Jutro połówkowe więc już na 100 % będzie.
Ciuszki już kupione dla dziewczynki więc mam nadzieję że nie wywinie mi numeru

Miłego dnia i wizyt
Maksika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:38   #3605
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Dzięki Wszystkim Wam za kciuki

Bardzo wnikliwie się obserwujesz... Nie mam pojęcia jak to się rozwija. U mnie w pierwszej ciąży się zrobiły około 7 m-ca tylko 2 małe rozstępy symetrycznie od pępka w bok, troszkę poniżej. Nawet ich początkowo nie widzałam, bo brzuch miałam spory, aż tu kiedyś w dużym lustrze!
Teraz to nawet się nie przyglądam. Na początku ciąży te stare rozstępy na brzuchu bardzo mi się zaczerwieniły, były bardzo widoczne i nawet mnie drażniły. A teraz są blade i są częścią mnie więc się nie przejmuję. Cóż na plażę nigdy już nie założę dwuczęściowego kostiumu kąpielowego, ale co tam
Pewnie,że wnikliwie,aż za wnikliwie... Myślisz skąd wiedziałam,że jestem w ciąży na długo przed terminem @ Ale kobiety w jednoczęściowym stroju też ładnie wyglądają

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość

dałabyś radę poprosić serdecznie koleżankę o jakiekolwiek zdjęcie? głównie ciekawi mnie nasycenie kolorów, bo z tego co na razie widziałam w próbnikach, to fioletowy był jeden i taki cieeemny i nie do końca to był czysty fiolet, taki z bakłażanem trochę pomieszany. nie podobał mi się jakoś. teraz sie na ten zielony nastawiam, ale bez próbników to se mogę my mamy właśnie wybrane wszystko w kolorze srebrnym z agd.
Ona mieszka w DE póki co a mieszkanko wynajmuje,ale jak może przyjedzie niedługo to zagadam z nią Wiem,że brała farbę Dulux Lawendowa dolina. Ale zawsze można pokombinować fiolet+biel,też bardzo ładnie wygląda

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
JUŻ PO... Dziś miałam wizytę połówkową jestem w 19 tygodniu, wszystko udało się pomierzyć, zwarzyć 325 g ma moja kruszynka powodów do zmartwień nie ma, dzidzia rozwija się prawidłowo, w górnych granicach norm. Miałam sobie zrobić pamiątkowe 4d, ale dzidzia była o tydzień za mała na takie foty, i lekarz uznał że szkoda kasy i przy następnej okazji jak mała będzie chciała współpracować.
Dziś ustawiała się idealnie, dziewczynka na 100%, tak że potwierdziły się przypuszczenia gina z ost.wizyty. Lekarz stwierdził : "profil ma modelki, po mamusi"
Gratulacje To Cię lekarz pochwalił

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46053617]
Eh współczuję Twojemu mężowi Ciężko chodzić do pracy, której się nie znosi chociażby przez samo towarzystwo Tym bardziej, że w pracy spędzamy przecież praktycznie cały boży dzionek No ale trzeba czasem dla dobra sprawy trochę przecierpieć najważniejsze to nabrać dystansu, zrozumiec, że to tylko robota za którą mamy kasę i wyłączyć emocje A szukać innej swoją drogą 3mam kciukasy i za dzisiejszą wizytę też
[/QUOTE]
No ja nie raz byłam w pracy której się nie znosi i dla własnego komfortu psychicznego musiałam zrezygnować... Ale teraz jak będzie dziecko to on musi racjonalnie myśleć. Niech odejdzie ale mając już zapewnioną drugą pracę. Niby praca ważniejsza niż atmosfera w niej,ale to wykańcza psychicznie.
Dzięki za kciuki !

O 11 jedziemy do Pepco a potem lekarz... Jak zwykle jakiś stres jest,ale najbardziej martwi mnie to,że ja muszę wiedzieć jaka płeć Trochę mi przykro będzie jak się nie dowiem,ale chociaż dzidzię obejrzę

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:42   #3606
nmartyna
Zadomowienie

Cześć Dziewczynki
Mój maluch rozszalał się ostatnio tak bardzo, że nic tylko leżę i patrzę na brzuch. No przeszczęśliwa jestem

Widzę, że większość z nas będzie miała dziewczynki, ja czekam do 24 kwietnia i też się dowiem Co czytam Wasze relacje po wizytach to same baby, i dobrze!
Idę się zbierać, bo za chwilę do dentysty (ostatni raz chyba!!! ), a później zakupy W końcu trzeba coś na dupkę zakupić, bo w jednej parze spodni chodzę.

Aaa i witam wszystkie nowe Mamusie
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:53   #3607
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Antananariwa rutinoscorbin to wiem ale w ciazy to nie wiem

mi zamykal nie raz naczynka jak regularnie bralam pare miesiecy

Meta ja juz o tym nie mysle,co sie postresowalam i poryczalam to moje,a teraz juz LUZ

A to nie z rutinoscorbinem ostatnio była zadyma, ze cały wycofali ze sprzedaży bo coś tam szkodliwego było?

Poza tym Paulinko cieszę sie, ze u lekarza wszystko ok

Budzilam sie w nocy dwa razy i moje maleństwo tak szalalo, ze do tej pory nie wiem czy to jej ruchy mnie obudziły czy ja ją obudziłam swoimi pobudkami koleżanka urodziła dwa tygodnie temu i mowi, ze jej mały budzi sie w nocy o tych godzinach co ona wstawała siku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 08:54   #3608
Maksika
Raczkowanie

Wracając do tematu rozstępów to chyba mogę powiedzieć że albo ma się skłonność☠do nich albo nie.
Ja przed pierwsza ciążą byłam z tych chudych już w pierwszym miesiącu zaczełam rosnąc i tak jak mała Paulina nie wiadomo czemu robiłam się większa i już w pierwszym trymestrze zaczeła pękać mi skóra. Stosowałam wszystko Mustella czysty kolagen oliwki itp. i nic .... Finalnie przytyłam 30 kg ! Fakt że szybko zeszło ale chyba tylko dlatego że młoda byłam - rozstępy zostały - chodziłam na laser zeby były jasńiejsze i dalej kolagen no ale dalej są Trzeba się przyzwyczaić i tyle. Jestem z facetem który mówi ze są najpiękniejsze na świecie i niech tak zostanie

Teraz jest zupełnie inaczej - jestem w 21 tyg. przytyłam 3 kg i wyglądam i czuje się inaczeczej
Maksika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:59   #3609
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Mój też narzeka na pracę,tym bardziej,że w Polsce pracował jako żołnierz i zostawił to wszystko dla mnie,ale co zrobić,wie,że nie może tego zostawić,musi dać radę,wsparcie daję mu w domu.A może kiedyś się coś do niego uśmiechnie i będzie mu lepiej

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Ja w pierwszej ciąży do 8 miesiąca zero rozstępów,ale się cieszyłam,za szybko,bo wszystko,a jest tego sporo,wyszło na koniec

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Kto chce pyszne piwko cytrynowe?
Wy o innych pysznościach,których nie mam na co dzień to ja o tym

Zjadłabym kiełbasę,ale polską

Piwko całkiem bezalkoholowe? Pokaz ktore

Stary 2014-04-16, 09:14   #3610
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Do mam,którym zaczęły robić się rozstępy: Jak to u was było na początku z nimi? Jak one się zaczynały. Bo jakoś mam dziwne wrażenie,że ja ich nie uniknę..
W jednym miejscu mam na brzuchu taką rozgałęzioną żyłkę czerwoną i cienką,jakby coś pękło w tym miejscu a nieco wyżej mam takie coś jakby z brzucha prześwitywała fioletowa żyłka I się wystraszyłam czy to przypadkiem nie są początki rozstępów
Nie wiem czemu,ale mnie jakoś rozstępy obrzydzają,więc dlatego chciałabym ich uniknąc... Może i nie obrzydzają jakoś szczególnie,ale działają na mnie odpychająco,bo jak widzę na zdjęciach rozstępy to aż mną trzęsie,bo wygląda to tak jakby ktoś miał blizny po cięciu nożem. I od razu czuję taki ból na brzuchu i nie mogę

Dorota,trzymam kciuki !!
rozstępy ja najpierw widziałam tak pod kątem szczególnie przy świetle z lampy, takie delikatne jakby pęknięcia i z czasem robią się czerwone a potem siwe.
Wczoraj wlaśnie naczytała się i trzeba przynajmniej 2 razy dziennie sie samrowac jakims balsamem lub kremem aby to ciało było elastyvczne i pić duzo wody.

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Mój maluch rozszalał się ostatnio tak bardzo, że nic tylko leżę i patrzę na brzuch. No przeszczęśliwa jestem

Widzę, że większość z nas będzie miała dziewczynki, ja czekam do 24 kwietnia i też się dowiem Co czytam Wasze relacje po wizytach to same baby, i dobrze!
Idę się zbierać, bo za chwilę do dentysty (ostatni raz chyba!!! ), a później zakupy W końcu trzeba coś na dupkę zakupić, bo w jednej parze spodni chodzę.

Aaa i witam wszystkie nowe Mamusie

wyjęłaś mi to z ust, też chciałam właśnie stwierdzić ze duzoo mamy tutaj dziewczynek

ja jutro musze isc na badanie krwi jak ja tego nie cierpię!!

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:14   #3611
WwikIi
Raczkowanie

Dzień dobry Mamuśki
NATALUSIA14 gratuluję udanej wizyty Widzę, że w tym tygodniu ujawniają się głównie dziewczynki . Mam taką cichą nadzieję, że u mnie na jutrzejszej wizycie też ujawni się mała panienka

Cytat:
Napisane przez Maksika Pokaż wiadomość
Witam Was !!
Nadszedł ten dzień
Jestem z Wami od saaamego początku ale nie pisałam żeby się nie wkręcić ale skoro i tak codziennie po kilka razy wchodzę i czytam co piszecie to chyba mogę uznać że się już wkręciłam Tak ?

Więc koniec podczytywania Staję się aktywna

Nazywam się Aleksandra tp. na 4.09. - moje urodziny , choć z om wychodzi 30.08, ale tam była jakaś obsuwa więc pewnie jakoś w tym rejonie. Mam już jedno dziecko - dorodnego syna lat 7 a ja mam 27
więc już z tych trochę doświadczonych. Teraz ma być dziewczynka - już 2 razy potwierdzona. Jutro połówkowe więc już na 100 % będzie.
Ciuszki już kupione dla dziewczynki więc mam nadzieję że nie wywinie mi numeru

Miłego dnia i wizyt
Witam na naszym forum

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
No to półmetek
Jeśli chodzi o sprzęt agd, nigdy żadnego inoksu. Srebrne ale z plastiku jak białe tak. Ale inoks to zło. Widać na nim Wszystko. Mamy kuchenkę, i niestety zwykle Przetarcie ściereczką nic nie da, zostaje mat. Trzeba nakładać preparaty i pucowac
Ja mam w kuchni srebrne sprzęty i nie mam szczególnych problemów z utrzymaniem czystości. Nie pamiętam już czy są z inoksu czy nie, ale jak kupowałam to wszystko w sklepie macałam paluchami i sprawdzałam jak bardzo widać ślady Jak było nienajgorzej to brałam.

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Właśnie oglądałam program na domo o home stagingu i jestem zachwycona jak można niewielkim kosztem zmienić diametralnie mieszkanie
Przemalowiali ściany na jasne. Stare szafki Brązowe na białe trochę lamp 2 dni i mieszkanie jak z katalogu
Też oglądałam ten program. Efekt rewelacja.I w szoku byłam, że za takie duże zmiany takim małym kosztem. Szok. Sama zastanawiałam się czy takiego home stagingu u siebie w mieszkaniu nie zastosować.

Wszystkie Dziewczyny, które dziś mają wizyty trzymam kciuki
WwikIi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 09:26   #3612
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Witam z rana

Gratuluje udanych wizyt

Wstałam, wypiłam herbatke muffinkową i zjadlam froopa zaraz czas na kanapeczke i serek wiejski.
Potem dopakowanie toreb, budzenie tżta i wyjazd

Proszę trzymać kciuki abyśmy spokojnie dojechali do polszy

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

po pierwsze - jak sie nosza te spodnie z linka ? długie nogawki mają ? bo zamierzam je zakupić.
po drugie - ty to masz szczeście i to podwójne a nawet i potrojne ! Gratki

O juz dzisiaj wyjazd szerokiej drogi w takim razie na ile jedziecie? A w ogóle moze jakoś przegapiłam ale dokąd w Pl jedziecie?
ja ruszam w sobotę i zalapalam sie na darmowy przejazd z teściami szkoda, ze TŻ ma ten dyżur z pracy i pojadę sama i sama pójdę na polowkowe ale kilka dni osobno nas nie zabije

Stary 2014-04-16, 09:50   #3613
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
O juz dzisiaj wyjazd szerokiej drogi w takim razie na ile jedziecie? A w ogóle moze jakoś przegapiłam ale dokąd w Pl jedziecie?
ja ruszam w sobotę i zalapalam sie na darmowy przejazd z teściami szkoda, ze TŻ ma ten dyżur z pracy i pojadę sama i sama pójdę na polowkowe ale kilka dni osobno nas nie zabije

jedziemy do przyszłego wtorku lub środu bo w czwartek mam wizytę u gina
A zmierzamy na dolnyslask

jeszcze godzinka

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-16, 09:58   #3614
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
jedziemy do przyszłego wtorku lub środu bo w czwartek mam wizytę u gina
A zmierzamy na dolnyslask

jeszcze godzinka

Ja tez Dolny Śląsk Lubań dokładniej to moze nawet przejeżdżacie przez moja miescine no chyba, ze od Zgorzelca ciśniecie autostrada to omijacie moje zadupie

Stary 2014-04-16, 10:03   #3615
Niestabilna
Wtajemniczenie

Witam sie po krotkiej przerwie.

Gratuluje udanych wizyt i witam nowe mamusie

U mnie male zamieszanie z przeprowadzka i urlopem, jezeli sie okaze ze tz ma jutro wolne to jedziemy w czwartek na noc do Polski

W nowym mieszkaniu wlasciciele kupili kuchnie i wyglada ona strasznie jak z epoki kamienia lupanego, jak by nam powiedzieli ze kupia uzywana to sami bysmy sobie kuchnie kupili a tak teraz myslimy jak to zrobic by wygladalo jakis koszmar.

Ogarniaja mnie watpliwosc czy z dzidzia wstystko ok, pamietacie jak pisalam ze poczulam kopniaczki ale teraz sama juz nie wiem, pewnie nie potrzebnie sobie wkrecam. Ja chce juz urlop.
Stary 2014-04-16, 10:10   #3616
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość

U mnie male zamieszanie z przeprowadzka i urlopem, jezeli sie okaze ze tz ma jutro wolne to jedziemy w czwartek na noc do Polski

W nowym mieszkaniu wlasciciele kupili kuchnie i wyglada ona strasznie jak z epoki kamienia lupanego, jak by nam powiedzieli ze kupia uzywana to sami bysmy sobie kuchnie kupili a tak teraz myslimy jak to zrobic by wygladalo jakis koszmar.

Ogarniaja mnie watpliwosc czy z dzidzia wstystko ok, pamietacie jak pisalam ze poczulam kopniaczki ale teraz sama juz nie wiem, pewnie nie potrzebnie sobie wkrecam. Ja chce juz urlop.

Na bank wszystko z dzidzią ok ja ostatnio tez zwieszona chodziłam cały dzień bo kilka dni czułam dosc intensywne ruchy a pózniej jeden dzień tylko takie mizianie a drugi dzień ledwo tylko rano tak ze sama nie wiedziałam czy w ogóle sie ruszyła czy tak sobie wmawiam...ale juz następnego dnia dała popis ruchów niesamowity na pewno wszystko jest dobrze

Stary 2014-04-16, 10:18   #3617
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez Dolny Śląsk Lubań dokładniej to moze nawet przejeżdżacie przez moja miescine no chyba, ze od Zgorzelca ciśniecie autostrada to omijacie moje zadupie

Nie kochana, ciśniemy przez Pragę na Kudowę Zdrój a z Kudowy mamy do domku 50 km

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość

Niestabilna- dobrze, że macie kuchnie, ja nie miałam w mieszkaniu tutaj w de kuchni przez 9 miesięcy bo nie mielismy na nia kasy, byla tylko jedna szafka, pożyczona lodówka i mały piecyk a gary myłam w wannie i suszyłam na pralce Żebyś widziała jak ja kotlety panierowałam bułka na szafce, jajko na krześle i tak latałam Także pewnie xle to widzicie, ale będzie dobrze, na pewno zrobicie tak że będzie ładnie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-16, 10:20   #3618
Paulina Darek
Rozeznanie

to i ja się pochwalę co kupiłam, na razie tylko dla siebie... no z małym wyjątkiem...
http://www.hm.com/pl/product/15106?article=15106-C
http://www.hm.com/pl/product/15106?article=15106-D
http://www.bonprix.pl/style/legginsy...age&return=ref
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ko...-128018-1.html
http://www.hm.com/pl/product/07421?article=07421-E

i jeszcze kupiłam taką ładną bluzeczkę miętową w c&a w sam raz na święta, ale nie mogę znaleźć na stronie...

a no i ten mały wyjątek...
http://www.hm.com/pl/product/02662?article=02662-F

nie mogłam się oprzeć...

i ja też witam nowe mamusie...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...

Edytowane przez Paulina Darek
Czas edycji: 2014-04-16 o 10:22
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:21   #3619
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Nie kochana, ciśniemy przez Pragę na Kudowę Zdrój a z Kudowy mamy do domku 50 km

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Niestabilna- dobrze, że macie kuchnie, ja nie miałam w mieszkaniu tutaj w de kuchni przez 9 miesięcy bo nie mielismy na nia kasy, byla tylko jedna szafka, pożyczona lodówka i mały piecyk a gary myłam w wannie i suszyłam na pralce Żebyś widziała jak ja kotlety panierowałam bułka na szafce, jajko na krześle i tak latałam Także pewnie xle to widzicie, ale będzie dobrze, na pewno zrobicie tak że będzie ładnie

A to Wy dołem ciśniecie tak czy tak w Pl nie mieszkamy tak daleko od siebie

Stary 2014-04-16, 10:26   #3620
WwikIi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
to i ja się pochwalę co kupiłam, na razie tylko dla siebie... no z małym wyjątkiem...
http://www.hm.com/pl/product/15106?article=15106-C
http://www.hm.com/pl/product/15106?article=15106-D
http://www.bonprix.pl/style/legginsy...age&return=ref
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ko...-128018-1.html
http://www.hm.com/pl/product/07421?article=07421-E

i jeszcze kupiłam taką ładną bluzeczkę miętową w c&a w sam raz na święta, ale nie mogę znaleźć na stronie...

a no i ten mały wyjątek...
http://www.hm.com/pl/product/02662?article=02662-F

nie mogłam się oprzeć...
To widzę, że zakupy udane Ja ostatnio zakupiłam dżinsy ciążowe w hm. Na razie jakoś ciężko zdecydować mi się na zakupy, bo brzuch jeszcze za mały na ciążowe.
Na zakupy dla maluszka też jeszcze się nie zdecydowałam, bo nie znam płci i jakoś jeszcze wcześnie mi się wydaje. No ale oglądam i wybieram już wszystko pełną parą. Dzisiaj przeglądam łóżeczka na necie
Stary 2014-04-16, 10:27   #3621
małaPaulina
Wtajemniczenie

HEJ,zapomnialam wczoraj napisac ze witam sie w 20tygodniu

NATALUSIA14
gratuluje wizyty

Mo_onika_ika nie obraź sie ale sie poplakalam ze smiechu jak czytalam o tym (biednym) piesku

Maksika witaj

aisa84 tak z rutinoscorbinem ale to nie ze on jest zly sam w sobie tylko dopuscili do sprzedazy jakies go*** składnik jeden był nie taki i tyle z tej afery...
a zewnetrznie nigdy nic nie stosowalam na naczynka...hm

Niech wróci pogoda mam ochotę na rowerek... i w ogole brakuje mi słoneczka

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:27   #3622
Mo_onika_ika
Rozeznanie

wstawiłam makaron, zupa się grzeje...poszłam na balkon powiesić pranie i siedzę w salonie i myślę co bym zjadła itp i po 5 minutach przypomniałam sobie o zupie i makaronie no cóż pamięć mnie zawodzi coraz bardziej Mam nadzieję że to dlatego że dzizi połowę mojego mózgu zabiera

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-04-16, 10:34   #3623
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
A to Wy dołem ciśniecie tak czy tak w Pl nie mieszkamy tak daleko od siebie

Zawsze mozesz sie do nas kobznać, jak bedziesz mieć w święta za dużo wolnego czasu

Dobra dziewczyny

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze i proszę o kciuki dla nas na czas podróży

Życzeń nie składam, bo wpadne tu do Was z polszy

Buźka !

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 10:43   #3624
WwikIi
Raczkowanie

Cytat:

Dobra dziewczyny

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze i proszę o kciuki dla nas na czas podróży

Buźka !
To trzymam kciuki i udanej podróży życzę
Stary 2014-04-16, 10:53   #3625
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
HEJ,zapomnialam wczoraj napisac ze witam sie w 20tygodniu

Niech wróci pogoda mam ochotę na rowerek... i w ogole brakuje mi słoneczka
Rowerek w ciąży to nie jest dobry pomysł Skonsultuj to lepiej z lekarzem. Mi odradzili. W ciąży zmienia się środek ciężkości, wzrost tętna może doprowadzić do zachwiania równowagi i do upadku. Uważaj
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:57   #3626
małaPaulina
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46056885]Rowerek w ciąży to nie jest dobry pomysł Skonsultuj to lepiej z lekarzem. Mi odradzili. W ciąży zmienia się środek ciężkości, wzrost tętna może doprowadzić do zachwiania równowagi i do upadku. Uważaj [/QUOTE]

konsultowaalam,mozna jeździc do ostatniego dnia porodu nawetjuż jeździlam nawet jak byla pogoda a teraz dupa
Tylko Polsja jest troche zacofana,a za granica to raczej norma ze się jeździ w ciazy.

Kurde no jestem glodna i nie mam co zjesc

Stary 2014-04-16, 10:58   #3627
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze mozesz sie do nas kobznać, jak bedziesz mieć w święta za dużo wolnego czasu

Dobra dziewczyny

Buźka !
Trzymamy kciukasy
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 11:01   #3628
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
konsultowaalam,mozna jeździc do ostatniego dnia porodu nawetjuż jeździlam nawet jak byla pogoda a teraz dupa
Tylko Polsja jest troche zacofana,a za granica to raczej norma ze się jeździ w ciazy.

Kurde no jestem glodna i nie mam co zjesc
Wiesz, tutaj rowerek w ciąży odrzuca się również dlatego, że wstrząsy są niezbyt dobre dla dziecka. A że drogi w Polsce mamy jakie mamy ...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 11:15   #3629
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Na mnie rodzina krzyczy że mam psa oddać... że nie wychodzić z nią, że pies pociągnie mnie i będą problemy, że skoczy na mnie na brzuch i mi dziecko zabije, że zarazki i choroby roznosi pies..... No porażka jakaś... Moja psina jest jeszcze bardzo ożywiona bo młodziutka i głupia Ale oni tego nie rozumieją że jeszcze troszkę i się uspokoi... Ale to jak gadają że ma robaki i choroby przenosi to mnie zalewa normalnie...
I kolejne czego mi nie wolno..... Iść do sklepu. Koszmar jakiś. Że niby po chleb i mleko nie mogę iść :/ A wczoraj moja druga babcia stwierdziła że powinnam odmówić robienia USG bo to szkodliwe i potem dzieci rodzą się z wadami

Nie lubię takiego podejścia o sprawy
A co do roweru Jeżeli kobieta wcześniej jeździła to czemu ma przestać? W innych krajach pracują do porodu bez problemu, nie mają innego wyjścia, w Holandii jeżdżą na rowerach do końca ciąży, kobiety uprawiające sporty biegają, korzystają z siłowni I dzieci są zdrowe
Każda z nas ma swój rozum i wie co dobre Jeżeli poczuje że już czas odstawić rower to odstawi Ja też poczuję moment kiedy powiem stop dla psiaka i Tż będzie wychodził
Nie ma co przesadzać kobitki Ruch w ciąży jest jak najbardziej wskazany la zdrowie mamy i dziecka

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-04-16, 11:17   #3630
małaPaulina
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46057008]Wiesz, tutaj rowerek w ciąży odrzuca się również dlatego, że wstrząsy są niezbyt dobre dla dziecka. A że drogi w Polsce mamy jakie mamy ... [/QUOTE]

napisałam Polsja zamiast Polska nie no akurat wstrząsy to są wieksze w autobusie miejskim czy aucie nawet takze w to nie wierze Wlasnie ostatnio z Tztem jechalam autem to mnie wytrzęsło okrutnie dziura na dziurze.Ja jezdze tylko po drozkach rowerowych więc jest płasko

Właśnie się dowiedzialam od kolezanki ktora ma małą córe a jej siostra małego synka ze dadza mi ciuszki jeaaaaaaa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości