Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 20:35   #3601
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
i like it, u mnie to kłucie pojawia się przy zmianie pozycji Jak siadam albo wstaję to zakłuwa i odpuszcza, choć cały czas czuję pewien dyskomfort w tym miejscu, gdzie pojawia się kłucie
Na pewno Mały ma tam którąś z kończyn, bo gmera mi w tym miejscu co jakiś czas (ale nie odczuwam wtedy bólu/kłucia).
Kurczę, trudno tak dokładnie to wszystko opisać

Udało mi się w końcu wybrać który termometr i którą chustę chcę kupić... Ach ta decyzyjność baby w ciąży
ja miałam kiedyś takie kłucie, w prawym boku przy zmianach pozycji i nawet czasami jak leżałam, ogólnie mineło (ale miałam tak z pół dnia) i pytałam się ginki powiedziała że jak nie jest zależne od oddychania (że przy oddychaniu głębszym boli) to musiało mi dziecko na nerw nacisnąć
Stary 2014-06-03, 20:39   #3602
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
ja miałam kiedyś takie kłucie, w prawym boku przy zmianach pozycji i nawet czasami jak leżałam, ogólnie mineło (ale miałam tak z pół dnia) i pytałam się ginki powiedziała że jak nie jest zależne od oddychania (że przy oddychaniu głębszym boli) to musiało mi dziecko na nerw nacisnąć
Dziękuję za odpowiedź
U mnie ten ból nie jest w ogóle zależny od oddychania, także widocznie Bejbik faktycznie uciska mi nerw Tak właśnie myślałam, że to to, ale wiadomo, jak boli cały dzień to człowiek zaczyna świrować...
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 20:52   #3603
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź
U mnie ten ból nie jest w ogóle zależny od oddychania, także widocznie Bejbik faktycznie uciska mi nerw Tak właśnie myślałam, że to to, ale wiadomo, jak boli cały dzień to człowiek zaczyna świrować...
mi się już tak zdarzyło dwa razy, ale wiadomo że każda może to inaczej odbierać, raz miałam tak że bardzo mi to kłucie przeszkadzało i nie mogłam znaleźć żadnej pozycji która sprawiłaby mi ulgę, ale przeszło
Stary 2014-06-03, 20:57   #3604
mamaya
Zakorzenienie

malwiska, u mnie to też właśnie nie jest pierwszy raz, ale na ostatniej wizycie u ginki zapomniałam o to zapytać Skupiłam się na pytaniu dotyczącym bólu podbrzusza jak na miesiączkę, bo wtedy mniej więcej zaczęłam takie bóle odczuwać
Stary 2014-06-03, 21:07   #3605
rybka13
Zakorzenienie

mamaya i simka dzieki za odp., to duzo mozna tego brac zastanawialam sie czy 3 dziennie sa dopuszczalne w takim razie pozwole sobie na 2 na dzien
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:10   #3606
mamaya
Zakorzenienie

rybka, magnez jest o tyle bezpieczny, że jego nadmiar jest wypłukiwany przez organizm. Chociaż przemagnezowić się można Kilka lat temu podczas badań krwi wyszedł mi znaczny nadmiar magnezu, który po dwóch dniach wypłukał się i był już w normie
Stary 2014-06-03, 21:23   #3607
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Debesciara super że tak łatwo udało się odstawić smoczka ja już teraz się martwię co będzie, a planujemy "odwyk" jak młody będzie miał 1,5 roku więc dopiero za kilka miesięcy.
No i dobrze planujecie, wyczytałam q necie że najlepszy czas to ok pol roku a później 1,5-2 i wydaje mi się ze te "kalkulacje" są słuszne, bo właśnie od niedawna wydawało mi się że przegapilismy ten moment bo Matyldka wydawała się bardziej przywiązania do smoczka niż wcześniej... No ale jak narazie poszło gładko. Teraz pierwsza noc bez smoczka, usnęła bez problemu, więc myślę że będzie ok , oby...
A w ogóle wszystkim dziękujemy za gratki
Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Wlasnie dzwonilam do Doktorka i mam sie stawic na izbie, jak tz wroci... Od wczoraj nie bylo sympatycznie i mimo lekow brzuch twardnial, a teraz to juz w ogole... 2 razy na pol godziny my sie staramy a to i tak o kant ...

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Trzymamy kciuki dawaj znać co powiedzieli w szpitalu
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź
Też miewam takie klucia, jutro idę na wizytę to spytam gina o ile nie zapomnę

Idę spać, jutro rano ba wizytę, już cała podekscytowana jestem bo ostatnia wizyta była ponad 3 tyg temu... a ostatnie usg w szpitalu czyli 1,5 miesiąca temu oby mi jutro łaskawie zrobił bo jak nie to się pogniewamy Ciekawa jestem strasznie co u dzidzi Trzymajcie kciuki żeby gin był grzeczny i robił wszystko co każę
Dobranoc!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-03, 21:26   #3608
i like it
Rozeznanie

Cytat:
i like it, u mnie to kłucie pojawia się przy zmianie pozycji Jak siadam albo wstaję to zakłuwa i odpuszcza, choć cały czas czuję pewien dyskomfort w tym miejscu, gdzie pojawia się kłucie
Na pewno Mały ma tam którąś z kończyn, bo gmera mi w tym miejscu co jakiś czas (ale nie odczuwam wtedy bólu/kłucia).
Kurczę, trudno tak dokładnie to wszystko opisać

Udało mi się w końcu wybrać który termometr i którą chustę chcę kupić... Ach ta decyzyjność baby w ciąży
i sprawa jasna spróbuj tak jak ja przegonić dziecia w inną część brzucha, moja córa zazwyczaj kooperuje ze mną

zdradź jaki termometr wybrałaś?mi dziś przyszła paka z niańką, termometrem i innymi gadżetami ale dopiero jutro przetestuje jak zakupie baterie zdecydowałam się na microlife nc 100 bezkontaktowy
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:29   #3609
mamaya
Zakorzenienie

i like it, ja wybrałam jeden z firmy Tech - Med Mam ciśnieniomierz tej firmy, wielu lekarzy również używa produktów Tech - Medu, więc myślę, że to dobry wybór
Stary 2014-06-03, 21:41   #3610
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

U nas szpital ciocia i wujek chorzy, moją mamę bierze, a synek 38'C gorączki : mur:
Ja dziś przeleżałam większość dnia, bo ciągle mnie brzuch pobolewal. Na szczęście już w piątek wizyta, potem byle do końca remontu i powoli mogę rodzic:P

Zaraz synio uśnie to usiade do kompa i normalnie poczytam.

Póki co odnośnie termometru, to pierwszy raz w akcji używałam naszego bezodwykowego cardio line i jest ok
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:42   #3611
i like it
Rozeznanie

mamaya brałam go też pod uwagę ale przeważył fakt posiadania 2 jak dotąd niezawodnych produktów microlife w domu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-03, 22:02   #3612
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
oj to teraz masz problem ja bym wzieła orzech ale ja ogólnie wszystkie meble mam raczej ciemniejsze
zamówiłam orzech podjęcie tak ważnej decyzji zajęło mi półtorej dnia

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoras z was zazywa Magne B6, 48mg.? Ile na dzien tego mozna brac? Bo wiem, ze moga kobiety w ciazy to stosowac, ale dawki nie sa podane.
ja biorę 3x1 a raczej brałam, bo po szpitalu wybiłam się z rytmu i nie zawsze pamiętam żeby wziąć

Cytat:
Ach ta decyzyjność baby w ciąży
skąd ja to znam

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Idę spać, jutro rano ba wizytę, już cała podekscytowana jestem bo ostatnia wizyta była ponad 3 tyg temu... a ostatnie usg w szpitalu czyli 1,5 miesiąca temu oby mi jutro łaskawie zrobił bo jak nie to się pogniewamy Ciekawa jestem strasznie co u dzidzi Trzymajcie kciuki żeby gin był grzeczny i robił wszystko co każę
Dobranoc!
trzymam kciuki daj znac po wizycie koniecznie!
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:24   #3613
debesciara
Zadomowienie

I like it, joanna miałam odpisać w kwestii hemoroidow.. na ostatniej wizycie pytałam gina czy jest jakiś sposób żeby ustrzec się hemoroidow podczas/po porodzie. No i odpowiedz mnie zawiodła.. powiedział że nie ma skutecznego sposobu.. wspominał właśnie o jakichś czopkach, ale mówił ze przy porodzie to wszystko pic na wodę. Asi to nie dotyczy bo cc ale mnie nie napawa to optymizmem, bo hemoroidy to rzecz którą najgorzej wspominam po 1 porodzie. ..

debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:32   #3614
sabcia82
Przyczajenie

hej dziewcztnki!!dawno nic nie pisalam ale podczytywalam..u nas ok..dzidzius rosnie pomalutku,lekarz uspokaja,ze taka jego uroda bo ja tez jestem malutka..mam nadz.ze bedzie mial chociaz 2,5kg.bo do 11 lipca ma jeszcze czas..chyba zeby przestal rosnac to cesarka wczesniej..oby nie..w czwartek mam wizyte to sie okaze..malenki ruchliwy i ma tyle sily ze jak kopnie to mi lzy.w.oczach staja..ale uwielbiam te kopniakiqrcze nie moge uwierzyc ze juz niedlugo bede przytulac moje dzieciatko!!
sabcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 03:55   #3615
mamaya
Zakorzenienie

Witam się z rana nie śpiąc już kilka godzin
Czekam na 8:00, żeby pójść na badania...

sabcia, trzymam zatem kciuki za kolejną wizytę
Ciekawe jest to, że teraz dziecko poniżej 2,5 kg to hipotrofik. Ja sie urodziłam z wagą 2380 g w terminie i było powiedziane, ze taka moja uroda po prostu
Wydaje mi sie, a wręcz jestem pewna, ze gdyby lekarze nie fiksowali sie tak, ze dziecko za małe/za duże to wiele z tych "problematycznych" ciąż przebiegałaby przede wszystkim dużo spokojniej z korzyścią dla Malucha

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-06-04 o 03:59

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 04:10   #3616
agnes208
Zakorzenienie

Witam sie porannie 4 rano jak milo codziennie to wczesniej sie budze i zasnac nie moge mimo ze jestem zmeczona po pracy i spac sie chce. A tz sie dziwi ze audiobooki polykam w dwa dni.

mamaya widze ty tez w trybie czuwania nie bojmy sie zaraz pojawia sie inne nocne stroze
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 06:07   #3617
simka234
Wtajemniczenie

Wpadam tylko cześć powiedzieć
Bo budzik wyrwał mnie bezlitosnie ze snu
Czas wstawać bo brykam na KTG a wcześniej trzeba uderzyć bo wiadomo co dziś Obama zablokuje?

Mały mi kanał okupuje i mnie nasówa konkretne, ehh może zmieni zdanie i przesunie łepetynke

Miłego dnia

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 06:14   #3618
Karolinek_
Raczkowanie

Czesc Dziewczynki my od wczoraj na kroplowce z magnezem, dalej luteina, nospa i magnez, a na noc dostalam relanium... Chyba lekarz zauwazyl, ze jestem przerazona. Ale jakies to relanium przereklamowane - budzilam sie co dwie godziny, a od 5 nie spie i juz szlam pod prysznic, zeby sie tez troche odstresowac ta ciepla woda i zeby nerwy puscily, a potem do wampirzyc na pobranie krwi mialam tez robione usg, ale powiem Wam szczerze, ze malo co z niego pamietam dobrze, ze akurat trafilam na dyzur mojego Doktorka
Moze panikuje, ale boje sie o moje Malenstwo i wole juz tutaj lezec pod kontrola niz sama w domu

Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 06:46   #3619
malwiska
Zakorzenienie

Witam z rana... ale mi się nie chce wstawać... pisze jeszcze z łóżka.
Simka mi też ostatnio córeczka zaczela gmerac na dole, nie wiem czy to główką czy się przekrecila... ale jak tak dalej pójdzie to mi wyjdzie szybciej.
Karolinek dobrze ze jesteś w szpitalu, bo tak dodatkowe nerwy. aby wszystko było ok.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 06:54   #3620
simka234
Wtajemniczenie

[QUOTE=Karolinek_;46742674]Czesc Dziewczynki my od wczoraj na kroplowce z magnezem, dalej luteina, nospa i magnez, a na noc dostalam relanium... Chyba lekarz zauwazyl, ze jestem przerazona. Ale jakies to relanium przereklamowane - budzilam sie co dwie godziny, a od 5 nie spie i juz szlam pod prysznic, zeby sie tez troche odstresowac ta ciepla woda i zeby nerwy puscily, a potem do wampirzyc na pobranie krwi mialam tez robione usg, ale powiem Wam szczerze, ze malo co z niego pamietam dobrze, ze akurat trafilam na dyzur mojego Doktorka
Moze panikuje, ale boje sie o moje Malenstwo i wole juz tutaj lezec pod kontrola niz sama w domu

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka[/QUOTE
Dobrze że jesteś pod kontrolą nie ma co się stresować( wiem łatwo powiedzieć) ale stres może skurcze wzmaga
Odpoczywaj niedługo dzidzia już będzie z wami który tc u ciebie?? Bo od 35 to już tak spoko jest bo płucka jak się rozwiną to dzidzi już niewiele zagraża

malwiska no właśnie mi też dokucza ostatnio gmera tam łapkami a najgrzej jak mi w ten kanał łepek próbuje wsadzać to tak mnie boli że problem ze wstaniem z łóżka mam, jak się przesunie to ok a jak zostaje to w nocy jest hardcor
Ale pocieszam się że już nedługo
A on jest wybitny wiercioch a boli konkretnie nie wiem czy myśl ze jeszcze dużo miejsca ma czy co ?

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
Stary 2014-06-04, 06:55   #3621
Fame
Zakorzenienie

Witam się w 37 tc w przyszłym tygodniu planuję rodzić
Stary 2014-06-04, 07:00   #3622
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Ja chcę znać konkretną datę i godzinę Bo liczę na relację live

Karolinek, no i dobrze, że jesteś w szpitalu pod stałą opieką
Nie zgodzę sie tylko z simką, że od 35 tc to już luzik. Minimum 36 tc skończone, wtedy można spokojnie rodzić
Ale pod opieką lekarzy nie ma sie czego obawiać
Stary 2014-06-04, 07:03   #3623
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chcę znać konkretną datę i godzinę Bo liczę na relację live
hmm.. umówmy się na 12.06. chociaż znając moje szczęśćie to urodzę 13go w piątek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 07:03   #3624
Karolinek_
Raczkowanie

Polowa 35 tygodnia ale i tak znowu dostaje zastrzyki na plucka naszego Malenstwa

Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 07:07   #3625
simka234
Wtajemniczenie

Fame to już niedługo

Coraz bardziej sobie uświadamiam że idzie godz 0
Karolinek no to żeby te półtora tyg dotrzymać byłoby idealnie bo do końca 36 te pęcherzyki się rozwijaja..
Odpoczywaj dużo i nie denerwuj się

Kocham
Stary 2014-06-04, 07:37   #3626
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
jejku jak to szybko mija, ja mam zamiar rodzić jak odbiore wyniki GBS bo mojej gince się nie śpieszy i zrobi mi je dopiero w 37t4d ale wcześniej musze odwiedzić okuliste- bo jeszcze wyjdzie że rodzić sn nie będę mogła
Stary 2014-06-04, 07:46   #3627
agnes208
Zakorzenienie

karolinekwytrzymaj jeszcze troszke i bedzie super
famea ty sie nie zdziw jak do terminu dobijesz
simka mnie juz tez spojenie nawala czuje jak mi sie kosci rozchodza, chyba mam juz skurcze b-h.
Kurcze zestresowalam sie zauwazylam pewien problem u siebie, bo tz robi mi masaz krocza a to boli i tak jakby szczypalo i co ja wtedy robie wstrzymuje oddech i nie potrafie sie rozluznic zaciskam miesnie. A co bedzie jak bede przec dziecko bol bedzie stokroc wiekszy i to od takiego dzialania sie bedzie cofalo. Teraz tz bedzie mnie masowal codziennie i musze popracowac nad oddechem i jakos sie sprobowac rozluznic.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 07:49   #3628
robaczek-85
Rozeznanie

Witam z kolejki u diabetologa
Celebrinea kurcze ale was spotyka przygód, trzymam kciuki za Jagodke oby w piatek była już z Wami

Ja od jakis 2 tygodni zauważyłam bardzo intensywne ciemnienie obwodek a nawet piersi, ciemnej linii nie mam w ogole na brzuchu.

Wczoraj miałam kiepska noc, co chwile twardnial brzuch o do tego Młoda chyba chciała się obrócić bo rozpychala się na caly brzuch, już miałam budzić tz i jechac do szpitala ale rano wszystko się uspokoiło.
Karolinek a w jakim szpitalu jestes?
Ja dziś zaczynam odliczanie
14 dni zostało, zaczynam odczuwać niepokój

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 07:52   #3629
i like it
Rozeznanie

Cytat:
I like it, joanna miałam odpisać w kwestii hemoroidow.. na ostatniej wizycie pytałam gina czy jest jakiś sposób żeby ustrzec się hemoroidow podczas/po porodzie. No i odpowiedz mnie zawiodła.. powiedział że nie ma skutecznego sposobu.. wspominał właśnie o jakichś czopkach, ale mówił ze przy porodzie to wszystko pic na wodę. Asi to nie dotyczy bo cc ale mnie nie napawa to optymizmem, bo hemoroidy to rzecz którą najgorzej wspominam po 1 porodzie. ..

kurcze nie pocieszyłaś mnie kochana.. u mnie problem pojawił się nagle i bardzo intensywnie więc dziś z rana od razu umówiłam się do lekarza jeszcze na dziś. Przeraża mnie myśl porodu z tym czymś, to teraz tak strasznie boli a ...

Cytat:
Napisane przez sabcia82 Pokaż wiadomość
hej dziewcztnki!!dawno nic nie pisalam ale podczytywalam..u nas ok..dzidzius rosnie pomalutku,lekarz uspokaja,ze taka jego uroda bo ja tez jestem malutka..mam nadz.ze bedzie mial chociaz 2,5kg.bo do 11 lipca ma jeszcze czas..chyba zeby przestal rosnac to cesarka wczesniej..oby nie..w czwartek mam wizyte to sie okaze..malenki ruchliwy i ma tyle sily ze jak kopnie to mi lzy.w.oczach staja..ale uwielbiam te kopniakiqrcze nie moge uwierzyc ze juz niedlugo bede przytulac moje dzieciatko!!
mamy prawie identyczny termin, ta waga to juz ostatnio pisałyśmy,że nie ma za bardzo co się przejmować bo często są rozbieżności - wszytko zależy od sprzętu i dokładności pomiaru więc głowa do góry

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki my od wczoraj na kroplowce z magnezem, dalej luteina, nospa i magnez, a na noc dostalam relanium... Chyba lekarz zauwazyl, ze jestem przerazona. Ale jakies to relanium przereklamowane - budzilam sie co dwie godziny, a od 5 nie spie i juz szlam pod prysznic, zeby sie tez troche odstresowac ta ciepla woda i zeby nerwy puscily, a potem do wampirzyc na pobranie krwi mialam tez robione usg, ale powiem Wam szczerze, ze malo co z niego pamietam dobrze, ze akurat trafilam na dyzur mojego Doktorka

dobrze mówisz, lepiej być pod profesjonalną opieką i uspokoić nerwy bo to naprawdę źle wpływa na malucha. Ja jak się wczoraj poryczałam to Mała od razu jakoś tak nerwowo zaczęła się ruszać i podbrzusze zaczęło mnie boleć Trzymam kciuki aby było tylko lepiej

Cytat:
szalona kobieto!trzymam kciuki aby wszystko poszło po Twojej myśli

dzień dobry!
Stary 2014-06-04, 07:52   #3630
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:

Trzymam kciuki za wizytę , a co do hemoroidów to właśnie podobno te czopki co podałam dają najszybszy efekt . Ja się cieszę, że będę miała cc bo po rozmowie z moim proktologiem jasno powiedział , że po porodzie sn to już tylko operacyjnie więc z dwojga złego wolę cc

Fame ja też się podłączam ... może skype
Zapomniałam , że zaczęłam 9 miesiąc ....

Rybka co do magnezu to ja mam Asmag B i ma 300 mg magnezu + 20 mg jonów magnezu + 0,25 mg pirydoksyny chlorowodorku biorę 3xdziennie po 2 tabletki

Karolinek nie nakręcaj się będzie dobrze jesteś pod dobrą opieką

A tak w ogóle to Dzień Dobry
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości