Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-08, 18:35   #3601
kalincia
BAN stały

Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
widziałam cie już kilka razy, raz nawet pisałam,a potem jeszcze mi się przewinełaś komentując jakiś wątek bynajmniej nie o zabawkach,
ale wiesz tłumaczy sie tylko ..............
"róbta co chceta" generalnie, a mój post to tylko odpowiedź na stwierdzenie, że Wy do nas nie wpadacie na mzk
tym się różni że ten z wpadki powstał z miłości, a ten z gwałtu nie
i rosnący brzuch jest traumą dla kobiety, pedagogike z resocjalizacja (?) studiujesz i tego nie wiesz nie potrafisz sobie wyobrazić,...
Na przykład z wielkiej miłości od pierwszego wejrzenia skonsumowanej po pijaku w klubowej toalecie.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 18:42   #3602
sylwka37
koci świat

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Na przykład z wielkiej miłości od pierwszego wejrzenia skonsumowanej po pijaku w klubowej toalecie.
no miłość kochana nie wybiera miejsca i czasu
Stary 2014-11-08, 18:47   #3603
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sylwka37 Pokaż wiadomość
no miłość kochana nie wybiera miejsca i czasu
Grunt, żeby "owocu miłości" oczekiwać ze szczęściem w sercu.
Stary 2014-11-08, 18:54   #3604
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
tym się różni że ten z wpadki powstał z miłości, a ten z gwałtu nie
i rosnący brzuch jest traumą dla kobiety, pedagogike z resocjalizacja (?) studiujesz i tego nie wiesz nie potrafisz sobie wyobrazić,...
Aha, a czy ciaza z wpadki nie jest trauma dla kobiety? Np. Mi by sie swiat zawalil.

Wysłane z mojego GT-S7580

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Wiesz, twierdzenie ze jak kobieta ma faceta i wpadnie to MUSI chciec urodzic, to jak mowienie "masz dom z ogrldem to musisz miec psa"

Wysłane z mojego GT-S7580
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 19:16   #3605
The Quiet One
Raczkowanie

Cytat:
a mój post to tylko odpowiedź na stwierdzenie, że Wy do nas nie wpadacie na mzk
Pffe jest tylko jedna i nie równa się 'my' Po drugie, zarąbista logika: zamiast odpowiedzieć jej w wątku, w którym się wypowiadała - szygać do reszty tutaj. Jakoś żadnej z nas nie przyszło do głowy lecieć na MzK, żeby poskarżyć się na popisy awesome (a nagrabiła sobie, tak jak pffe u niektórych), a tu już któryś raz ironizowanie, bo w tamtym dziale pojawiła się Aż JEDNA bezdzietna.
Tinkerbell dobrze pisze:
Bezdzietna na forum dla matek - zło, żałosne, chamstwo!
Matki na forum na bezdzietnych - wszystko ok, przyszły pogadać.

Quiet,
Please

The Quiet One jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 19:18   #3606
zakonna
Naczelna Nastolatka

ha ha ha, a ja w sumie uważam, że każdy kto ma dom z ogrodem powinien mieć psa tyle trawników się marnuje.
Stary 2014-11-08, 19:41   #3607
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
super ale zdrowiej by bylo z Vitamix

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

pocieszaj sie dalej. Sylwka zapytala to odpowiedzialam.
Mam juz dobrej jakosci blender. Pije koktajle ok. pol roku. Hurom to dla mnie level up Tym bardziej, ze idzie zima. Ciezej o miekkie owoce do blendowania. Przerzuce sie na soki warzywno-owocowe.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-08, 20:18   #3608
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
ha ha ha, a ja w sumie uważam, że każdy kto ma dom z ogrodem powinien mieć psa tyle trawników się marnuje.
ja nie mam
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Aha, a czy ciaza z wpadki nie jest trauma dla kobiety? Np. Mi by sie swiat zawalil.
jeżeli ciąża z gwałtu i ciąża z wpadki (tak nawet w kiblu po pijaku) jest dla ciebie porównywalna to , nie mamy o czym dyskutować

Cytat:
Napisane przez The Quiet One Pokaż wiadomość
Pffe jest tylko jedna i nie równa się 'my' Po drugie, zarąbista logika: zamiast odpowiedzieć jej w wątku, w którym się wypowiadała - szygać do reszty tutaj. Jakoś żadnej z nas nie przyszło do głowy lecieć na MzK, żeby poskarżyć się na popisy awesome (a nagrabiła sobie, tak jak pffe u niektórych), a tu już któryś raz ironizowanie, bo w tamtym dziale pojawiła się Aż JEDNA bezdzietna.
Tinkerbell dobrze pisze:
Bezdzietna na forum dla matek - zło, żałosne, chamstwo!
Matki na forum na bezdzietnych - wszystko ok, przyszły pogadać.
ale po co jej miałam odpowiadać? wypowiadała się na jakiś temat więc ok, ja jej nie zabraniam... nie wiem coś się uczepiła

gdy ktoś nei znosi dzieci, to po co wchodzi na ociekające smoczkami i kupkami forum?

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 20:58   #3609
pffe
BAN stały

Cytat:
ja nie mam
jeżeli ciąża z gwałtu i ciąża z wpadki (tak nawet w kiblu po pijaku) jest dla ciebie porównywalna to , nie mamy o czym dyskutować

ale po co jej miałam odpowiadać? wypowiadała się na jakiś temat więc ok, ja jej nie zabraniam... nie wiem coś się uczepiła

gdy ktoś nei znosi dzieci, to po co wchodzi na ociekające smoczkami i kupkami forum?
Ale heloł, w rodzinach ma się dzieci i to forum jest czasem przydatne i bezdzietnym, aż tak Cię zabolało? nie popłacz się.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 21:03   #3610
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Mam juz dobrej jakosci blender. Pije koktajle ok. pol roku. Hurom to dla mnie level up Tym bardziej, ze idzie zima. Ciezej o miekkie owoce do blendowania. Przerzuce sie na soki warzywno-owocowe.
vitamix to nie typowy blender. Soki tez robi, piekne jest to ze uzywasz wszystko, caly owoc, warzywo, czy rozne pestki, migdaly itp

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 21:07   #3611
queenie777
Raczkowanie

Rany julek... dobę mnie nie ma a tu mordobicie i krucjata
Nie odniosę się więc bo szkoda strzępić sobie język.

Tylko tak pro po tego seksu w kiblu chciałam:

Moja kumpela z liceum miała współlokatorkę na studiach, która puszczała się kilka razy w tygodniu z innym kolesiem po kiblach, w akademiku itd. Jej sprawa tylko taka refleksja mnie naszła: kiedy jest się bardziej prostytutką? Jak się puszcza za free w kiblu czy jak się puszcza za apartament i drogie gifty...?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-08, 21:34   #3612
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez queenie777 Pokaż wiadomość
:

Moja kumpela z liceum miała współlokatorkę na studiach, która puszczała się kilka razy w tygodniu z innym kolesiem po kiblach, w akademiku itd. Jej sprawa tylko taka refleksja mnie naszła: kiedy jest się bardziej prostytutką? Jak się puszcza za free w kiblu czy jak się puszcza za apartament i drogie gifty...?
prostytucja to sprzedaz uslug seksualnych, takze nie mozna byc prostytutka za darmo.

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 21:35   #3613
Nathicana
Raczkowanie

witam u mnie to tak dziala ze jak podbiegaja do mnie i do mojego psa jakies dzieci z osiedla to mnie to strasznie wkurza i ogolnie male dzieci niewzbudzaja we mnie zadnych emocji typu o jakie malutki, słodziutki itd... przez to czuje dziwnie bo wszyscy tak 'normalnie' reguja na male dzieci a mnie to nie rusza nie wzrusza i nic z tych rzeczy... wkurzaja mnie male wrzeszczace bachorki w sklepach itd..znowu tez nierozumiem tych wszystkich reklam w tv o dzieciach niepelnosprawnych na ktore trzeba wydawac kupe hajsu a one i tak nigdy niebeda pelnosprawne dla mnie to wywalanie kasy w bloto i te matki sie żala w tv ze same tak wychowuja te dzieci takie biedne nieszczesliwe i prosza o kazdy grosz same sie na to zgodzily by urodzic dziecko niepelnosprawne a wiemy wszyscy ze prawo jest takie jesli kobieta w ciazy sie dowie ze dziecko moze urodzic sie niepelnosprawne to aborcja wtedy jest legalna...no dobra ze takiej matce tam sie wlaczy milosc do takiego dziecka ale po co te żale ze taka biedna jak saka tego chciała pomijam fakt gdzie pieniadze moga uratowac dziecku zycie to calkiem inna sprawa i to rozumiem akurat.

I wanna do bad things with you. Okay
Nathicana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 21:51   #3614
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nathicana Pokaż wiadomość
witam u mnie to tak dziala ze jak podbiegaja do mnie i do mojego psa jakies dzieci z osiedla to mnie to strasznie wkurza i ogolnie male dzieci niewzbudzaja we mnie zadnych emocji typu o jakie malutki, słodziutki itd... przez to czuje dziwnie bo wszyscy tak 'normalnie' reguja na male dzieci a mnie to nie rusza nie wzrusza i nic z tych rzeczy... wkurzaja mnie male wrzeszczace bachorki w sklepach itd..znowu tez nierozumiem tych wszystkich reklam w tv o dzieciach niepelnosprawnych na ktore trzeba wydawac kupe hajsu a one i tak nigdy niebeda pelnosprawne dla mnie to wywalanie kasy w bloto i te matki sie żala w tv ze same tak wychowuja te dzieci takie biedne nieszczesliwe i prosza o kazdy grosz same sie na to zgodzily by urodzic dziecko niepelnosprawne a wiemy wszyscy ze prawo jest takie jesli kobieta w ciazy sie dowie ze dziecko moze urodzic sie niepelnosprawne to aborcja wtedy jest legalna...no dobra ze takiej matce tam sie wlaczy milosc do takiego dziecka ale po co te żale ze taka biedna jak saka tego chciała pomijam fakt gdzie pieniadze moga uratowac dziecku zycie to calkiem inna sprawa i to rozumiem akurat.
po pierwsze dziecko mogło stać się niepełnosprawne już po porodzie
po drugie dziecko mogło doznać trwałych urazów podczas porodu, a ciąza przebiegała ksiązkowo
po trzecie nie wszystkie wady można wykryć na zwyczajnej wizycie u ginekologa, badania prenatalne robi się prywatnie , a nie wszystkich rodziców na to stać
radze najpierw zorientować się w temacie, a potem wydawać takie sądy

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 21:54   #3615
Nathicana
Raczkowanie

no to prawda

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-08, 22:06   #3616
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Nathicana Ciebie denerwują podbiegajace dzieci do psa. Ok rozumiem to całkowicie, naprawdę.
Chciałabym jednocześnie żeby właściciele psów uniemożliwiały swoim milusińskim podbiegania do dzieci. Moje córki psów sie boją bo nigdy nie pozwalałam im podchodzić do obcych czworonogów, sama dość oschle podchodzę do tychże zwierząt, ale nie ma dla mnie tłumaczenia, że dany pies nic moim dzieciom nie zrobi bo ja nie muszę sie nad tym zastanawiać. Dziecko moje na widok zbliżającego sie psa najchętniej przeszłoby na druga stronę ulicy i nie ma znaczenia czy to pies duży czy mały szczeniak.

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2014-11-08 o 22:07
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 22:12   #3617
Nathicana
Raczkowanie

iwa_iw a tego to juz calkiem nierozumiem jak mozna psa luzem puszczac wsrod dzieci i nie tylko i mowic a bo moj pies to krzywdy nikomu niezrobil... sama sie boje jak w moja strone albo gdzies obok lata sobie ogromny pies do pasa bez kaganca, nieodpowiedzialne totalnie tak samo jak idzie kobieta wlasnie z takim ogromnym psem na smyczy ale bez kaganca a kobieta malutka chudziutka taka ze pies by ja 5 razy pozarl no ale gadka jest taka zawsze a bo moj pies niegryzie :\

Stary 2014-11-08, 22:12   #3618
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

A i sama osobiście znam przypadek gdzie lekarze nie dawali dziecku szans na przeżycie, później na życie normalne. Rodzice mieli ciężki orzech do zgryzienia co zrobić. Zdecydowali sie urodzić. Po 5 latach rehabilitacji i kilku operacjach dziecko mimo marnych szans początkowych żyje zupełnie normalnie. Chodzi, mówi i nie odstaje od reszty rownolatkow. Każdy przypadek jest inny także nie można uogolniac

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2014-11-08, 22:13   #3619
Nathicana
Raczkowanie

no i male psy tez bywaja agresywne wiadome

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-08, 22:16   #3620
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Dla mnie może to być i miniaturowy york czy mały kundelek - nie życzę sobie by mi podbiegal do dziewczyn i je obskakiwal. Skoro moje zwierząt nie zaczepiają to mają prawo ich sie bać czy nawet nie lubić i też nie każdy rozczula sie nad malym szczeniaczkiem.
Skoro ja nie wymagam żeby każdy ubostwial moje dzieci to niech ktoś mi nie wmawia ze jakiś tam piesek jest cudowny i slodziutki. Miejmy wszyscy do siebie szacunek.

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2014-11-08 o 22:17
Stary 2014-11-08, 22:18   #3621
Nathicana
Raczkowanie

iwa_iw alez ja mam takie same zdanie w tym temacie

Stary 2014-11-08, 22:26   #3622
sylwka37
koci świat

a ja nie cierpię kiedy dzieci bez pytania dobierają się do moich kotów a potem płacz że podrapały
rodzic powinien nauczyć swoje dziecko żeby nie podchodziło i nie głaskało bez pytania zwierząt
Stary 2014-11-08, 22:29   #3623
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
a ja nie cierpię kiedy dzieci bez pytania dobierają się do moich kotów a potem płacz że podrapały
rodzic powinien nauczyć swoje dziecko żeby nie podchodziło i nie głaskało bez pytania zwierząt

i w 100% się z Tobą zgadzam tylko właśnie tak jak pisałam - też nie chcę żeby do nas obce zwierzęta podchodziły (tutaj w 99% to raczej psów dotyczy bo koty to w większości przypadków więcej w domach siedzą raczej, ale ogólnie mówię o zwierzętach)
a chyba wszystkie widzimy ile na osiedlach psów lata samopas a właściciel nie wiadomo gdzie a najbardziej rozwala mnie widok psa ze smyczą zapiętą a PAN/PANI idzie za psem z 10 metrów - no, ale jakby co to pies smycz ma - szkoda słów....

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2014-11-08 o 22:36

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-08, 22:51   #3624
sylwka37
koci świat

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
i w 100% się z Tobą zgadzam tylko właśnie tak jak pisałam - też nie chcę żeby do nas obce zwierzęta podchodziły (tutaj w 99% to raczej psów dotyczy bo koty to w większości przypadków więcej w domach siedzą raczej, ale ogólnie mówię o zwierzętach)
a chyba wszystkie widzimy ile na osiedlach psów lata samopas a właściciel nie wiadomo gdzie a najbardziej rozwala mnie widok psa ze smyczą zapiętą a PAN/PANI idzie za psem z 10 metrów - no, ale jakby co to pies smycz ma - szkoda słów....
zgadzam się psy na spacerze powinny być na smyczy no chyba że są jakieś specjalnie wyznaczone parki dla psów a tam wg mnie dzieci nie powinno być
Stary 2014-11-08, 22:53   #3625
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
zgadzam się psy na spacerze powinny być na smyczy no chyba że są jakieś specjalnie wyznaczone parki dla psów a tam wg mnie dzieci nie powinno być
moich to nawet bym tam siłą nie zaciągnęła
szkoda, że u mnie na osiedlu nie ma takiego wyznaczonego miejsca
ale pewnie nawet jakby było to od razy podniosłyby się głosy, że jak to pies może mieć wydzielone miejsce na chodzenie bez smyczy
ale pewnie niektóre mamy też byłyby oburzone gdyby okazało się, że do jakiegoś lokalu wstęp dzieciom jest zabroniony
swoją droga to są w ogóle takie restauracje czy inne miejsca gdzie odgórnie jest zakaz przebywania dzieciom??? nie wiem czy to w ogóle może być coś takiego (regulacje jakieś prawne?)- nigdy się nie interesowałam - może Wy jesteście bardziej w temacie?

dla jasności - pytam z czystej ciekawości

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2014-11-08 o 22:58
Stary 2014-11-09, 08:22   #3626
kalincia
BAN stały

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Wiesz, twierdzenie ze jak kobieta ma faceta i wpadnie to MUSI chciec urodzic, to jak mowienie "masz dom z ogrldem to musisz miec psa"

Wysłane z mojego GT-S7580[/QUOTE]

Genialny tekst. Zgadzam się z nim a i brzmi super.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
ja nie mam
Każda ciąża jest dla mnie porównywalna z inna ciążą i równie nie do przyjęcia, a więc do przerwania. Nawet ta z upojnej miłości z ukochanym narzeczonym.
Stary 2014-11-09, 10:52   #3627
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
moich to nawet bym tam siłą nie zaciągnęła
szkoda, że u mnie na osiedlu nie ma takiego wyznaczonego miejsca
ale pewnie nawet jakby było to od razy podniosłyby się głosy, że jak to pies może mieć wydzielone miejsce na chodzenie bez smyczy
ale pewnie niektóre mamy też byłyby oburzone gdyby okazało się, że do jakiegoś lokalu wstęp dzieciom jest zabroniony
swoją droga to są w ogóle takie restauracje czy inne miejsca gdzie odgórnie jest zakaz przebywania dzieciom??? nie wiem czy to w ogóle może być coś takiego (regulacje jakieś prawne?)- nigdy się nie interesowałam - może Wy jesteście bardziej w temacie?

dla jasności - pytam z czystej ciekawości
Jak mam wybór, to raczej wybieram miejsca, gdzie dzieci na 100 % nie uświadczę, a są to typowe rockowe mordownie, zadymione i obdrapane.
A jeśli chodzi o prawnie zabronione - to nie mam pojęcia szczerze mówiąc. Każdy chyba ma prawo wejść wszędzie.

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 11:30   #3628
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Chciałabym jednocześnie żeby właściciele psów uniemożliwiały swoim milusińskim podbiegania do dzieci.
Mój pies zawsze jes na smyczy, ale jest malutki i słodziuki, więc jest "idź sobie pogłaskaj pieska"

Cytat:
badania prenatalne robi się prywatnie , a nie wszystkich rodziców na to stać
No to jak: nie stać kogoś na badania prenatalne a stać go na dziecko?

Cytat:
A i sama osobiście znam przypadek gdzie lekarze nie dawali dziecku szans na przeżycie, później na życie normalne. Rodzice mieli ciężki orzech do zgryzienia co zrobić. Zdecydowali sie urodzić. Po 5 latach rehabilitacji i kilku operacjach dziecko mimo marnych szans początkowych żyje zupełnie normalnie. Chodzi, mówi i nie odstaje od reszty rownolatkow. Każdy przypadek jest inny także nie można uogolniac
ale takich przypadków wcale nie jest dużo. Ok, czasem się zdarzają i to super, że dziecko może normalnie żyć, ale jednak w zdecydowanej większości choroba "przewidziana" na badaniach się spełnia i dzieci są niedorozwinięte. Koniec kropka. Nie uważam, że kobiety powinny rodzić dzieci "z wyrokiem" bo "a nuż się zdarzy zdrowe a jak nie to wyciągnę rękę do państwa"

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:

przepraszam, a czym zmierzysz "traumę" z ciąży? jest jakieś narzędzie do tego? Dla mnie JAKAKOLWIEK ciąża byłaby tak straszna jak ta z gwałtu, i co, powiesz mi, że NIE MOGĘ tak czuć, bo ty mi zabraniasz?

A gdy ktoś kocha dzieci i je ma, to po co wchodzi na wątek "bezdzietne z wyboru/nie chcę mieć dzieci"?
Stary 2014-11-09, 11:56   #3629
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
ale takich przypadków wcale nie jest dużo. Ok, czasem się zdarzają i to super, że dziecko może normalnie żyć, ale jednak w zdecydowanej większości choroba "przewidziana" na badaniach się spełnia i dzieci są niedorozwinięte. Koniec kropka. Nie uważam, że kobiety powinny rodzić dzieci "z wyrokiem" bo "a nuż się zdarzy zdrowe a jak nie to wyciągnę rękę do państwa"[COLOR="Silver"]
Wchodzisz na bardzo sliski i delikatny "teren"

Jesli wymagasz, by nikt nie wtracal sie do Twoich decyzji co do nierodzenia, byloby chyba naturalnym, bys takze nie wtracala sie i nie krytykowala czyjegos wyboru.
Wszyscy podatnicy placa podatki i wszyscy korzystamy z tych podatkow, wiec jesli postanowisz skrytykowac tych, ktorzy "wyciagaja reke do panstwa" to skrytykowac nalezaloby wszystkich.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 12:02   #3630
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Luba, doskonale wiesz, że nie o to mi chodziło, a czepiasz się byleby się czepiać
Chodziło mi o to, że: kobieta dostaje diagnozę, że dziecko będzie miało downa, różne schorzenia sprzężone, nigdy nie będzie samodzielne. MOŻE tą ciążę usunąć. ale NIE MUSI. Ale jeśli rodzi TYLKO z powodu "a może urodzi się zdrowe" to jest po prostu głupia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości