|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Cytat:
|
|
|
|
|
#3602 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3603 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3604 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7580 ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Wiesz, twierdzenie ze jak kobieta ma faceta i wpadnie to MUSI chciec urodzic, to jak mowienie "masz dom z ogrldem to musisz miec psa" Wysłane z mojego GT-S7580 |
|
|
|
|
#3605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po drugie, zarąbista logika: zamiast odpowiedzieć jej w wątku, w którym się wypowiadała - szygać do reszty tutaj. Jakoś żadnej z nas nie przyszło do głowy lecieć na MzK, żeby poskarżyć się na popisy awesome (a nagrabiła sobie, tak jak pffe u niektórych), a tu już któryś raz ironizowanie, bo w tamtym dziale pojawiła się Aż JEDNA bezdzietna.Tinkerbell dobrze pisze: Bezdzietna na forum dla matek - zło, żałosne, chamstwo! Matki na forum na bezdzietnych - wszystko ok, przyszły pogadać.
|
|
#3606 |
|
Naczelna Nastolatka
|
ha ha ha, a ja w sumie uważam, że każdy kto ma dom z ogrodem powinien mieć psa
tyle trawników się marnuje.
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, ze idzie zima. Ciezej o miekkie owoce do blendowania. Przerzuce sie na soki warzywno-owocowe.
|
|
#3608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, nie mamy o czym dyskutować![]() Cytat:
gdy ktoś nei znosi dzieci, to po co wchodzi na ociekające smoczkami i kupkami forum?
|
|
#3609 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
vitamix to nie typowy blender. Soki tez robi, piekne jest to ze uzywasz wszystko, caly owoc, warzywo, czy rozne pestki, migdaly itp
|
|
|
|
#3611 |
|
Raczkowanie
|
Rany julek... dobę mnie nie ma a tu mordobicie i krucjata
![]() Nie odniosę się więc bo szkoda strzępić sobie język. Tylko tak pro po tego seksu w kiblu chciałam: Moja kumpela z liceum miała współlokatorkę na studiach, która puszczała się kilka razy w tygodniu z innym kolesiem po kiblach, w akademiku itd. Jej sprawa tylko taka refleksja mnie naszła: kiedy jest się bardziej prostytutką? Jak się puszcza za free w kiblu czy jak się puszcza za apartament i drogie gifty...?
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3613 |
|
Raczkowanie
g
|
witam u mnie to tak dziala ze jak podbiegaja do mnie i do mojego psa jakies dzieci z osiedla to mnie to strasznie wkurza i ogolnie male dzieci niewzbudzaja we mnie zadnych emocji typu o jakie malutki, słodziutki itd... przez to czuje dziwnie bo wszyscy tak 'normalnie' reguja na male dzieci a mnie to nie rusza nie wzrusza i nic z tych rzeczy... wkurzaja mnie male wrzeszczace bachorki w sklepach itd..znowu tez nierozumiem tych wszystkich reklam w tv o dzieciach niepelnosprawnych na ktore trzeba wydawac kupe hajsu a one i tak nigdy niebeda pelnosprawne dla mnie to wywalanie kasy w bloto i te matki sie żala w tv ze same tak wychowuja te dzieci takie biedne nieszczesliwe i prosza o kazdy grosz same sie na to zgodzily by urodzic dziecko niepelnosprawne a wiemy wszyscy ze prawo jest takie jesli kobieta w ciazy sie dowie ze dziecko moze urodzic sie niepelnosprawne to aborcja wtedy jest legalna...no dobra ze takiej matce tam sie wlaczy milosc do takiego dziecka ale po co te żale ze taka biedna jak saka tego chciała pomijam fakt gdzie pieniadze moga uratowac dziecku zycie to calkiem inna sprawa i to rozumiem akurat.
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po drugie dziecko mogło doznać trwałych urazów podczas porodu, a ciąza przebiegała ksiązkowo po trzecie nie wszystkie wady można wykryć na zwyczajnej wizycie u ginekologa, badania prenatalne robi się prywatnie , a nie wszystkich rodziców na to stać radze najpierw zorientować się w temacie, a potem wydawać takie sądy
|
|
#3615 |
|
Raczkowanie
g
|
no to prawda
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Nathicana Ciebie denerwują podbiegajace dzieci do psa. Ok rozumiem to całkowicie, naprawdę.
Chciałabym jednocześnie żeby właściciele psów uniemożliwiały swoim milusińskim podbiegania do dzieci. Moje córki psów sie boją bo nigdy nie pozwalałam im podchodzić do obcych czworonogów, sama dość oschle podchodzę do tychże zwierząt, ale nie ma dla mnie tłumaczenia, że dany pies nic moim dzieciom nie zrobi bo ja nie muszę sie nad tym zastanawiać. Dziecko moje na widok zbliżającego sie psa najchętniej przeszłoby na druga stronę ulicy i nie ma znaczenia czy to pies duży czy mały szczeniak.
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2014-11-08 o 22:07 |
|
|
|
#3617 |
|
Raczkowanie
g
|
iwa_iw a tego to juz calkiem nierozumiem jak mozna psa luzem puszczac wsrod dzieci i nie tylko i mowic a bo moj pies to krzywdy nikomu niezrobil... sama sie boje jak w moja strone albo gdzies obok lata sobie ogromny pies do pasa bez kaganca, nieodpowiedzialne totalnie tak samo jak idzie kobieta wlasnie z takim ogromnym psem na smyczy ale bez kaganca a kobieta malutka chudziutka taka ze pies by ja 5 razy pozarl no ale gadka jest taka zawsze a bo moj pies niegryzie :\
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
A i sama osobiście znam przypadek gdzie lekarze nie dawali dziecku szans na przeżycie, później na życie normalne. Rodzice mieli ciężki orzech do zgryzienia co zrobić. Zdecydowali sie urodzić. Po 5 latach rehabilitacji i kilku operacjach dziecko mimo marnych szans początkowych żyje zupełnie normalnie. Chodzi, mówi i nie odstaje od reszty rownolatkow. Każdy przypadek jest inny także nie można uogolniac
|
#3619 |
|
Raczkowanie
g
|
no i male psy tez bywaja agresywne wiadome
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie może to być i miniaturowy york czy mały kundelek - nie życzę sobie by mi podbiegal do dziewczyn i je obskakiwal. Skoro moje zwierząt nie zaczepiają to mają prawo ich sie bać czy nawet nie lubić i też nie każdy rozczula sie nad malym szczeniaczkiem.
Skoro ja nie wymagam żeby każdy ubostwial moje dzieci to niech ktoś mi nie wmawia ze jakiś tam piesek jest cudowny i slodziutki. Miejmy wszyscy do siebie szacunek.
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2014-11-08 o 22:17 |
|
|
|
#3621 |
|
Raczkowanie
g
|
iwa_iw alez ja mam takie same zdanie w tym temacie
|
|
#3622 |
|
koci świat
|
a ja nie cierpię kiedy dzieci bez pytania dobierają się do moich kotów a potem płacz że podrapały
rodzic powinien nauczyć swoje dziecko żeby nie podchodziło i nie głaskało bez pytania zwierząt |
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w 100% się z Tobą zgadzam tylko właśnie tak jak pisałam - też nie chcę żeby do nas obce zwierzęta podchodziły (tutaj w 99% to raczej psów dotyczy bo koty to w większości przypadków więcej w domach siedzą raczej, ale ogólnie mówię o zwierzętach) a chyba wszystkie widzimy ile na osiedlach psów lata samopas a właściciel nie wiadomo gdzie a najbardziej rozwala mnie widok psa ze smyczą zapiętą a PAN/PANI idzie za psem z 10 metrów - no, ale jakby co to pies smycz ma - szkoda słów....
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2014-11-08 o 22:36 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3624 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda, że u mnie na osiedlu nie ma takiego wyznaczonego miejsca ale pewnie nawet jakby było to od razy podniosłyby się głosy, że jak to pies może mieć wydzielone miejsce na chodzenie bez smyczy ![]() ale pewnie niektóre mamy też byłyby oburzone gdyby okazało się, że do jakiegoś lokalu wstęp dzieciom jest zabroniony ![]() swoją droga to są w ogóle takie restauracje czy inne miejsca gdzie odgórnie jest zakaz przebywania dzieciom??? nie wiem czy to w ogóle może być coś takiego (regulacje jakieś prawne?)- nigdy się nie interesowałam - może Wy jesteście bardziej w temacie? dla jasności - pytam z czystej ciekawości
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2014-11-08 o 22:58 |
|
|
|
|
#3626 |
|
BAN stały
|
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------
Wiesz, twierdzenie ze jak kobieta ma faceta i wpadnie to MUSI chciec urodzic, to jak mowienie "masz dom z ogrldem to musisz miec psa" Wysłane z mojego GT-S7580[/QUOTE] Genialny tekst. Zgadzam się z nim a i brzmi super. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Każda ciąża jest dla mnie porównywalna z inna ciążą i równie nie do przyjęcia, a więc do przerwania. Nawet ta z upojnej miłości z ukochanym narzeczonym. |
|
|
|
#3627 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
A jeśli chodzi o prawnie zabronione - to nie mam pojęcia szczerze mówiąc. Każdy chyba ma prawo wejść wszędzie. |
|
|
|
|
#3628 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() A gdy ktoś kocha dzieci i je ma, to po co wchodzi na wątek "bezdzietne z wyboru/nie chcę mieć dzieci"?
|
||||
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli wymagasz, by nikt nie wtracal sie do Twoich decyzji co do nierodzenia, byloby chyba naturalnym, bys takze nie wtracala sie i nie krytykowala czyjegos wyboru. Wszyscy podatnicy placa podatki i wszyscy korzystamy z tych podatkow, wiec jesli postanowisz skrytykowac tych, ktorzy "wyciagaja reke do panstwa" to skrytykowac nalezaloby wszystkich.
|
|
#3630 |
|
Konto usunięte
|
Luba, doskonale wiesz, że nie o to mi chodziło, a czepiasz się byleby się czepiać
![]() Chodziło mi o to, że: kobieta dostaje diagnozę, że dziecko będzie miało downa, różne schorzenia sprzężone, nigdy nie będzie samodzielne. MOŻE tą ciążę usunąć. ale NIE MUSI. Ale jeśli rodzi TYLKO z powodu "a może urodzi się zdrowe" to jest po prostu głupia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

nie potrafisz sobie wyobrazić,...

tyle trawników się marnuje.
Tym bardziej, ze idzie zima. Ciezej o miekkie owoce do blendowania. Przerzuce sie na soki warzywno-owocowe.

, nie mamy o czym dyskutować
Haters Gonna Hate