Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-18, 21:37   #3601
Djana
Zadomowienie

GG do Djana
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

SMV Piękne gumeczki super że masz już aparacik strasznie się cieszę naprawdę jak się czujesz ? bardzo wygłodniałaś?? Co do mycia zębów nie przejmój się, teraz jeśli możesz to tylko delikatnie je wyszczotkuj, a jak Cię przestaną boleć to je domyjesz ja już chyba po 3 dniach normalnie wsyztsko robiłam super, naprawde super i kolorki fajne, może sama sobie takie zafunduje

Dziś na zakupach spotkałam moją rodzinke mamę i tate ze siostrą... tata wypytywał mnie o ceny aparatu i jak to wygląda od strony finansowej coś mi się widzi że siostrzytce zafudują najwidoczniej dziś jakiś przełom nastapił bo w końcu dość często sie widujemy a oni mnie o to na środkuu sklepu pytali, haha (bo obie mamy diasteme, a siostrzyczka ogólnie ma bardziej krzywe, a ja większy zgryz za to ) też się z tego ogromnie cieszę bo szkoda mi było siostrzyczki a tak swoja drogą to ona jest w Twoim wieku SMV i studiuje to samo co Ty a Ty gdzie studiujesz??

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-18, 23:27   #3602
Sanya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
czemu lody?
Ponieważ łagodzą ból... Jak ja miałam wyrywane ząbki, to mi dentystka poleciła zjeść sobie porządną porcję lodów i zadziałało kojąco... W sumie to nic innego nie byłam w stanie przełknąć...

19.05.2011
Sanya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-19, 05:52   #3603
smv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
studiuje to samo co Ty a Ty gdzie studiujesz??
Djanko serdeczne dzieki czuje sie tak sobie, bola mnie zabki ale mam wrazenie ze juz cos zaczyna sie dziac, jkaby takie..protsze sie robily ale moze jestem przewrazliwiona. co do studiów to niestety na uniwersytet sie nie dostałam ale jestem w nauczycielskim kolegium jezykow obcych, koncze 2 rok i na 3 roku idziemy juz do skzoly uczyc podstawwoke i gimnazjum.
jest mi strasznie ciezko, tak sei wydaje ze nie uniwersytet to lajt a tu knut:P nauki mam mnóstwo strasznie wyamgają, ogolnie wmim regionie moja 'uczelnia' ma dobra renomę
raz jeszcze dzięki Djanko! pozdrawiam
Stary 2007-05-19, 06:50   #3604
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

tia, SMV o uczelni to akurat wiedziałam, bo już raz o tym pisałaś, tylko o miasto pytałam chyba że nie chcesz się przyznać

A co do prostowania sie ząbków, to ja też tak miałam, że wydawało mi się iż odrazu widać zmiany, i wciąż podekscytowana TŻ-ta tym męczyłam, ale faktycznie 2L wyprostowała się w ciągu chyba 2 tygodni i codzień postępy było bardziej widać

Stary 2007-05-19, 07:16   #3605
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Smv tez sobie zrobie takie kolorki gumek pozatym pisalam ze tez mnie bardzo bolały zeby na początku i buzia mi sie poobcierała od wewnatrz, czeka mnie to samo z dołem.Smv wydaje mi sie ze masz mały zgryz,powaznie a przynajmiej "pikuś'sie wydaje przy moim.Powiem Wam tylko,ze bardzo lubie swój aparat i czekam z utęsknieniem na dół.
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-19, 09:56   #3606
Ilena
Zakorzenienie

nie boli mnie nic ... tylko smichowo spuchlam i mam dyskomfort w buzi ale to da sie przezyc .. naprawde myslalam ze bedzie duzo gorzej ..... nie moge za szeroko buzi otwierac
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-19, 10:20   #3607
smv
Zakorzenienie

heh no to ja w sandomierzu sie ucze nie zakapowałam od razu:p
co do zgryzu to nie mam pojecia;}

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-19, 18:13   #3608
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
heh no to ja w sandomierzu sie ucze nie zakapowałam od razu:p
co do zgryzu to nie mam pojecia;}
moja sis w Kraku, na dokładne tej samej uczelni co Ty konczy własnie 1 rok... ale już studiowała En na innej uczelni, tak jakby filii UJ, i mówi że u was więcej nauki ale za to duzo fajniej jest i duzo mniej stresu ma...
btw... życzę wszystkim powodzenia na sesji

Stary 2007-05-19, 18:46   #3609
smv
Zakorzenienie

co do stresu to bym tu mogla zakwestionowac. u mnie jest przestresowo...niby wykladowcy spoko ale stres jest mimo wszystko.

bu mam caly policzek podrapany i bli od drucika...kleje ale co chwila odklejam bo zeby myje. czy moj policzek sie przyzwyczai do tego obdrapania?

i rowniez zycze powodzenia na sesji!
Stary 2007-05-19, 20:57   #3610
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
co do stresu to bym tu mogla zakwestionowac. u mnie jest przestresowo...niby wykladowcy spoko ale stres jest mimo wszystko.

bu mam caly policzek podrapany i bli od drucika...kleje ale co chwila odklejam bo zeby myje. czy moj policzek sie przyzwyczai do tego obdrapania?

i rowniez zycze powodzenia na sesji!

jak cie boli od druta to moze masz przydlugi hehe tylko nie swiruj z myciem zebow bo szkliwo zmyjesz heheh ;] kup sachol w aptece niecale 10 zl a szybciej sie ranki lecza i lagodzi bol, a pozatym kup sobie porzadny balsam do ust bo zauwazaysz pewnie niedlugo ze szybko pierzchna ja np na noc polecam tisane bo w dzien maloporeczne to, a na dzien dobra jest bebe

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-19, 21:11   #3611
jazzinho
Raczkowanie

btw. czy któraś piaskowała podczas noszenia aparatu? jeśli tak, czy czy z własnego widzi mi się czy z polecnia orto?[/quote]

ja piaskowalam i wygladaja jak nowe a byly juz troche "przykurzone"
z wlasnego widzi mi się
jazzinho jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-19, 21:37   #3612
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Mam do Was drogie Wizażanki pytanie. Mam uzębienie nie do końca stałe tj. został mi jeden mleczny ząb który i tak jest do wyrwania. Myślicie, że kwalifikuje się do aparatu stałego czy ruchomego ? Z góry dzięki za odpowiedź

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-19, 21:52   #3613
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Mam do Was drogie Wizażanki pytanie. Mam uzębienie nie do końca stałe tj. został mi jeden mleczny ząb który i tak jest do wyrwania. Myślicie, że kwalifikuje się do aparatu stałego czy ruchomego ? Z góry dzięki za odpowiedź

aby zalozyc staly druciak trzeba miec wszystkie stale zeby, a ruchomy raczej nie przynosi jakichs super efektow(raczej prawie zadne zalezy od wady) leczenie jest bardzo dlugie i przewaznie konczy sie i tak zalozeniem stalego ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-05-19, 22:32   #3614
olenka888
Przyczajenie

oto moje ząbki i moj aparacik ( słaba jakosc niestety ale lepszy ryc niz nic )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20070519221.jpg (31,1 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20070519225.jpg (25,4 KB, 52 załadowań)
olenka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-19, 23:16   #3615
jazzinho
Raczkowanie

a czy ktos ma aparat szafirowy z kolorowymi gumkami i moglby wkleic fotke?
ja mam szafirowy i przezroczyste gumki no i wszystko pije przez rurke zeby sie nie barwily, nawet kawe i wino w knajpce no i nie ukrywam ze jest to nieco upierdliwe.
myslalam o czerwinych ale nie widzialam takich, wklejcie jak macie jakies foty
Stary 2007-05-19, 23:56   #3616
Sanya
Raczkowanie

olenka888 hehe słit gumeczki
Kurcze... nie wiem jakie ja mam wziąć na następnej wizycie... Jak myślicie: w jakich gumkach ząbki wyglądają na najbardziej białe?

19.05.2011
Stary 2007-05-20, 09:43   #3617
Isenia
Rozeznanie

hejka
Ja cały czas zastanawiam się czy wybrać aparat porcelanowy czy metalowy? Jak uważacie czy jest sens wydawać kaske na porcelane? Czy taki aparat jest naprawdę mniej widoczny? A może zrobic jeden łuk taki a jeden taki? Dziewczyny doradzcie Może któraś by mi wysłała fotki porcelanki, bo na tych ulotkach reklamowych wiadomo, że wszystko wygląda cacy
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-20, 09:52   #3618
Sanya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Isenia Pokaż wiadomość
hejka
Ja cały czas zastanawiam się czy wybrać aparat porcelanowy czy metalowy? Jak uważacie czy jest sens wydawać kaske na porcelane? Czy taki aparat jest naprawdę mniej widoczny? A może zrobic jeden łuk taki a jeden taki? Dziewczyny doradzcie Może któraś by mi wysłała fotki porcelanki, bo na tych ulotkach reklamowych wiadomo, że wszystko wygląda cacy
Osobiście podobają mi się aparaciki metalowe (sama taki mam ) i według mnie nie ma sensu wydawać kasy na porcelanę... Ale każdy woli co innego...

Niestety nie mam żadnych fotek z porcelanką...

19.05.2011
Stary 2007-05-20, 10:10   #3619
jazzinho
Raczkowanie

Ja mam szafirowy aparat bo na moich nie najpiękniejszych zębach nie ładnie wyglądalby metalowy.
Ten szafirowy też trochę widac ale dużo mniej i jak są krzywe albo żółtawe zeby to chyba jest lepszy. Wydaje mi sie ze do metalowego trzeba miec naprawde ladne zabki ale tak jak mowicie generalnie kazdemu co innego sie podoba. moj wyglada tak, chce jeszcze sprawdzic jak wygladaly by kolorowe (czerwone) gumki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6 miesięcy 188.jpg (38,9 KB, 90 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-20, 10:15   #3620
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Isenia Pokaż wiadomość
hejka
Ja mam porcelane:P No wiadomo widać ją trochę ale dużo mniej sie rzuca w oczy niż metal... z daleka praktycznie nie widać, że ma się aparat tylko z bliska napisz później na co się wkońcu zdecydowałaś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Photo-0074.jpg (48,5 KB, 47 załadowań)
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-20, 11:05   #3621
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
aby zalozyc staly druciak trzeba miec wszystkie stale zeby, a ruchomy raczej nie przynosi jakichs super efektow(raczej prawie zadne zalezy od wady) leczenie jest bardzo dlugie i przewaznie konczy sie i tak zalozeniem stalego ;]
Ja sama nosiłam aparat ruchomy przez 2 lata i dopuki byłam sumienna i go nosiłam jak trzeba to dawał efekty nawet niezłe 1 cm. zgryz do przodu (mam tyłozgryz) ale zaczęłam go olewać i ponieważ brak mi silnej woli do noszenia tego ruchomego to chcę stały A co do aparatu porcelanwego to one niestety żółkną i widać je, ale jeżeli zainwestujesz "troszkę" więcej w szafirowy to nie powinien zżółknąć, ale to już trochę większy wydatek, bo ok. 2500-3500 za łuk zależy gdzie i jaka wada

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-20, 12:09   #3622
AppleGirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Ja sama nosiłam aparat ruchomy przez 2 lata i dopuki byłam sumienna i go nosiłam jak trzeba to dawał efekty nawet niezłe 1 cm. zgryz do przodu (mam tyłozgryz) ale zaczęłam go olewać i ponieważ brak mi silnej woli do noszenia tego ruchomego to chcę stały A co do aparatu porcelanwego to one niestety żółkną i widać je, ale jeżeli zainwestujesz "troszkę" więcej w szafirowy to nie powinien zżółknąć, ale to już trochę większy wydatek, bo ok. 2500-3500 za łuk zależy gdzie i jaka wada
aparat porcelanowy nie żółknie (chyba, że zjesz coś extra farbującego typu buraki - i to jeszcze w dożych ilościach, sama jadłam barszcz czerwony i nic się nie stało ;P) co najwyżej mogą się przebarwić gumki. Może to zależy od jakości porcelany? Nie mam pojęcia.
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-20, 14:18   #3623
kasiek87
Kokon pro

a ja ide w srode do orto i stwierdzialam ze biore kolorowe gumki kazda inna moja sis tak miala i swietnie to wyglada ^^

a co do ruchomego to mozna nim prostowac zeby ale raczej w placzyznie przod tyl, a nie mozna poprzekrecac zebow w jaka chcesz strone i przy skopmlikowanych wadach w ogole sie to nie sprawdza. zreszta trzeba go nosic najlepiej non stop a rzadko kto a raczje prawie nikt nosi ruchomy do szkoly czy gdy idzie na impreze wiec wg mnie to strata czasu i pieniedzy

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-05-20, 14:59   #3624
smv
Zakorzenienie

mi sie bardziej podoba metal nie wiem jakos tak fajniej wyglada, to co ze sie rzuca w oczy wlasnie to jest fajne;P
no ale to faktycznie kwestia gusu ja mam mixik kolorów tzn na razie dwa ale na pewnmo walne se wiecej kolorów a co nosze aparat niecale 3 dni:P i bardzo go polubilam, juz powoli zaczynam go czuć mniej i nie zaluje ze go zalozylam

kasiek u ciebie sachol kostzuje ok 10 zł? jej...ja kupowałam za 3 zł u mnie w aptece i juz smaruje sobie policzek drut to chyba sie przesunal mi w pierscieniu bo cos jakby moja jedyneczka sie naprostowała hihi moja mama codziennie mi spr czy cos sie zmienilo:P
ale jesc nadal nie bradzo jem...rozwalam jedzenie na podniebieniu jezykiem;P

kochani wiecie co wczoraj zauwazylam? moja dwójka dolna mi sie rusza !!!!;(( i to nie jest raczej zludznei optyczne ona sie serio rusza...juz jakies 3 lata temu zauwazylamsie tam samo sie ruszala..w sumie to nie wiem czemu chyba od gryzienia np skórek po chlebie lub co..eh a ja chce aparat na dole tez miec. ciekaew czy na takiego zeba mozna zalozyc..w sumie to wszytskie dolne jedynki i dwójki mi sie lekko chwieja, niewidocznie ale ja widze
Stary 2007-05-20, 15:00   #3625
Sanya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
a ja ide w srode do orto i stwierdzialam ze biore kolorowe gumki kazda inna moja sis tak miala i swietnie to wyglada ^^

a co do ruchomego to mozna nim prostowac zeby ale raczej w placzyznie przod tyl, a nie mozna poprzekrecac zebow w jaka chcesz strone i przy skopmlikowanych wadach w ogole sie to nie sprawdza. zreszta trzeba go nosic najlepiej non stop a rzadko kto a raczje prawie nikt nosi ruchomy do szkoly czy gdy idzie na impreze wiec wg mnie to strata czasu i pieniedzy
Oh!
Zgadzam się odnośnie ruchomego! Sama miałam go kiedyś i nie dość, że totalnie nie pomógł to jeszcze uwierał mnie, był nieprzyjemny w użytkowaniu, zapominałam o nim... Ech porażka! Wyrzucone pieniądze moim zdaniem...

19.05.2011
Stary 2007-05-20, 15:07   #3626
smv
Zakorzenienie

Cytat:
był nieprzyjemny w użytkowaniu, zapominałam o nim... Ech porażka! Wyrzucone pieniądze moim zdaniem...
zgadzam sie..w moim przypadku nie wyrzucilam pieniedzy, mialam 4 lat i zrobilam panstwowo robila mi ta sama pani orto i zaplacilam wtedy 20 zł za aparat.
moja jedynka wtedy naprostowała sie ale po zakonczeniu nosenia zeby wrocily na swoja pozyjce, potem ósemki mi wyrosły ot i sie wsio potłoczyło.
a jak widze ze te biedne 7,8 latki siedze w poczekalni z tymi kolorowymi podeleczkami mysle sobie: i tak bedziecie nosic stały..
swoja droga rodzice teraz chyba zaczeli byc bardziej uwazni co do wygladu zebów u dziecka...5 latek u ortodonty?..łał
ja bylam 1 raz jak mialam wlasnie 14 lat czyli cale 7 latek temu:P huhu..
Stary 2007-05-20, 15:10   #3627
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
mi sie bardziej podoba metal nie wiem jakos tak fajniej wyglada, to co ze sie rzuca w oczy wlasnie to jest fajne;P
no ale to faktycznie kwestia gusu ja mam mixik kolorów tzn na razie dwa ale na pewnmo walne se wiecej kolorów a co nosze aparat niecale 3 dni:P i bardzo go polubilam, juz powoli zaczynam go czuć mniej i nie zaluje ze go zalozylam

kasiek u ciebie sachol kostzuje ok 10 zł? jej...ja kupowałam za 3 zł u mnie w aptece i juz smaruje sobie policzek drut to chyba sie przesunal mi w pierscieniu bo cos jakby moja jedyneczka sie naprostowała hihi moja mama codziennie mi spr czy cos sie zmienilo:P
ale jesc nadal nie bradzo jem...rozwalam jedzenie na podniebieniu jezykiem;P

kochani wiecie co wczoraj zauwazylam? moja dwójka dolna mi sie rusza !!!!;(( i to nie jest raczej zludznei optyczne ona sie serio rusza...juz jakies 3 lata temu zauwazylamsie tam samo sie ruszala..w sumie to nie wiem czemu chyba od gryzienia np skórek po chlebie lub co..eh a ja chce aparat na dole tez miec. ciekaew czy na takiego zeba mozna zalozyc..w sumie to wszytskie dolne jedynki i dwójki mi sie lekko chwieja, niewidocznie ale ja widze

no u mnie sachol kosztuje jakies 7-8 zl ;] rob sobie fotki co miesiac nawet jak sa sredniej jakosci ja tak mam i naprawde widac efekty no jak sie zeby przesuwaja to ten drut tam ztylu sie wysuwal i byl nieprzyjemny ;]
hehe spokojnie jak nie masz paradontozy to mozesz miec aparat mi sie moj wystajacy kiel zaczal wsuwac na miejscu zaraz po usunieciu czworki za nim i w ciagu kilku dni po zalozeniu aparatu byl na miejscu ale nie powiem bolalo jak cholera :P a chwianie zebow tez jest smieszne mi sie tylko chwialy na poczatku jak sie duzo przesuwalo teraz to juz niestety nie i tez wole druciaki przynajmniej widac od razu ze to aparat a nie cos innego :P (bez urazy dla kosmetycznych) zreszta pozniej sie dostaje takie grube druty, ze w kosmetycznym to troche glupio wyglada :P

SMV jak sie takiego dzieciaczka dorwie i przypilnuje zeby nosil aparat to moze pomoc bo czesto te wady to zbyt wysuniete zeby od ssania i to mozna naprawic, gdy dzieci sa stosunkowe male i w fazie wzrostu u starszakow to sie raczej mija z celem :P

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-05-20, 17:36   #3628
Mysia_Pysia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Mysia_Pysia GG do Mysia_Pysia Send a message via Skype™ to Mysia_Pysia

A ja mam aparacik od piątku

Jak narazie tylko na górze. Na dół będę miała po wakacjach

Jak narazie to ząbki bolą bardzo jak coś jem... Dziś np. musiałam jeść zmiksowany bigos lol

Tak się zastanawiam... Jak ja w szkole wytrzymam bez jedzenia. Bo ja jestem strrrraszny żarłok. I po takich 8 lekcjach to padne całkiem.

Poza tym nawet jak już dam radę zjeść jakąś kanapkę w szkole to gdzie ja zęby umyję?? Bo tak publicznie w łazience to głupio trochę :P

Jak Wy sobie radzicie z jedzeniem w szkole?? (jeśli tu już gdzieś o tym była mowa to przepraszam... ale przeszukanie 121-stronicowego wątku jest jak mission-impossible ).

A i czy dbacie tak pedantycznie o higienę zębów? Tzn. myjecie zęby nawet po zjedzeniu loda czy kawałka czekolady?? Czy wystarczy wypłukać tylko zęby?? ;>

Mogę jeszcze dodać, że mam turkusowe gumeczki xD A następnym razem zamierzam wziąć zielone Niestety nie mam jak wstawić zdjęcia

Mysia_Pysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-20, 17:53   #3629
Sanya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mysia_Pysia Pokaż wiadomość
A ja mam aparacik od piątku

Jak narazie tylko na górze. Na dół będę miała po wakacjach

Jak narazie to ząbki bolą bardzo jak coś jem... Dziś np. musiałam jeść zmiksowany bigos lol

Tak się zastanawiam... Jak ja w szkole wytrzymam bez jedzenia. Bo ja jestem strrrraszny żarłok. I po takich 8 lekcjach to padne całkiem.

Poza tym nawet jak już dam radę zjeść jakąś kanapkę w szkole to gdzie ja zęby umyję?? Bo tak publicznie w łazience to głupio trochę :P

Jak Wy sobie radzicie z jedzeniem w szkole?? (jeśli tu już gdzieś o tym była mowa to przepraszam... ale przeszukanie 121-stronicowego wątku jest jak mission-impossible ).

A i czy dbacie tak pedantycznie o higienę zębów? Tzn. myjecie zęby nawet po zjedzeniu loda czy kawałka czekolady?? Czy wystarczy wypłukać tylko zęby?? ;>

Mogę jeszcze dodać, że mam turkusowe gumeczki xD A następnym razem zamierzam wziąć zielone Niestety nie mam jak wstawić zdjęcia
Ja do szkoły, jak mam dużo lekcji, biorę jogurt, po nim nie mam nic między zębami. A poza tym don't worry! Po pewnym czasie nauczysz się jeść w aparaciku tak, aby jak najmniej w drucikach jedzenia zostało Po kanapce guma i po kłopocie
Po lodzie, jak nie mam warunków, to nie myję i wcale mi to nie przeszkadza. Czekolady nie jem, ale chyba umyłabym szybciutko, bo miałabym czarne ząbki

19.05.2011
Stary 2007-05-20, 19:11   #3630
Mysia_Pysia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Mysia_Pysia GG do Mysia_Pysia Send a message via Skype™ to Mysia_Pysia

Hmmm...a gumę można żuć w aparacie?? Bo ortodontka mi mówiła, że nie

Mysia_Pysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości