|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku | |||
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie |
2 | 6,90% |
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! |
4 | 13,79% |
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję |
10 | 34,48% |
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo |
10 | 34,48% |
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy |
0 | 0% |
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca |
3 | 10,34% |
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201
acha tak mi się przypomniało, ewcia na którejś z początkowych stron wątku wstawiłaś zdjęcia Seby w tej koronkowej spódniczce , którą zrobiła twoja mama ,
mega były te zdjęcia ![]() ![]() ![]() i jeszcze któraś mamusia pisała że po kopniaku jaki otrzymała od swojego dzieciątka... prosto w oko, wypadły jej rzęsy-- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201
Isabell, ale będziesz nadal kp opróc podawania mm? bo jeśli tak, to nie musisz na siłę dążyć do tych 540 ml
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |||
Zakorzenienie
|
Isabell
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() [QUOTE=kama1987`nic nie było? Mi też było dziwnie dawać to najtańsze, ale nie mam z tym problemu ![]() .[/QUOTE] To czemu przeszłaś na pepti jak po mleku z rossmana nie było problemów?
![]() |
#3604 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na dzień dzisiejszy postanowiłam wrócić, popracować z rok i myśleć o dziecku, liczę jedynie na to los nie każe mi aż tak długo czekać na kolejnego maluszka tak długo jak na piotrusia. zdrówka ci życzę i żeby wam się udało i podziwiam cie ze pracowałaś tak długo bedąc w ciąży i jeszcze z cukrzycą , ja dotrwałam do końca 5 miesiąca i poszłam na zwolnienie ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- natala ale mogłabym podzielić te 540 ml na mniejsze porcje tak ze dała bym np. 4 razy dziennie, nie tak jak jest napisane na opakowaniu ze 3x po 180 bo on tyle tzn. 180 na raz nie wypije, podała bym częściej ale po mniej nie liczyłam ale raczej na pewno nie przekraczamy 540 , daleko nam do tego ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- w domu na dole mam dwa duże okna wychodzące na południe, i nie mam rolet ![]() idziemy na trawkę ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- a moje dziecko od rana albo śpi albo gada ![]() ![]() Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-06-10 o 11:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja robię jeszcze tak, że do kaszki na wodzie dodaję trochę owoca. A po obiedzie ok 16-17 dostaje pozostałą część owoców. I tu robię tak, że sam musi pogryźć coś, nie dostaje papki. Cytat:
Ps. Kiedy zamierzasz odstawiać Hanię? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też nie wiem jak się do tego zabrać ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
tassia - moje dziecko tez zaczyna byc inteligentne ale inaczej
![]() ![]() ![]() a co do jedzenia - u nas kp na żadanie, bez żadnego schematu ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2014-06-10 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz jedynie umowę zlecenie i o dzieło, ale pod warunkiem,że nie uniemożliwia Ci to opieki nad dzieckiem. Czyli możesz ryzykować, ale jeśli ZUS przyjdzie z kontrolą, a Ciebie z Fifim nie będzie, to wlepią Ci karę. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
2 - czasem jak się w nocy obudzi, ale rzadko 210 ml 4-8 - baaaaaaardzo różnie, czasem i o 9 je pierwszy raz, no jak się obudzi, tak dostaje 210 ml 10-11 - owoce (czasem popije mlekiem, bo ona nic nie pije nadal, czasem owoc z jogurtem) 13-14 - obiad/210 ml/owoce 16-17 - obiad/210 ml/owoce 19-20 - 210 ml Jakoś nie mamy stałego schematu, jak jest głodna, to "mówi" mi o tym i coś jemy. Zdarza się, że nie chce obiadu, to zje 5 razy mm. Czasem mm tylko się napije 50 ml i zje owoc/obiad. No i ładnie je wszystko rączką, czasem zje z nami naleśniki, warzywa z obiadu, a wczoraj jadła farsz z gołąbków (z indyka, prawie bez przypraw i z razowym ryżem) z pomidorkami i 2 miski zjadła ![]() Oczywiście to są ilości, ile jej daję, bo zjada bardzo różnie ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2014-06-10 o 11:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
Matal mój też różnie jada. Jedynym "stałym" posiłkiem jest kasza z owocami na drugie śniadanie. Pozostałe samowolka
![]() A miałam właśnie pytać. Jak podajecie mięso dzieciom przy blw? |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 5-7 rano 150mm z miarką kaszki zdrowy brzuszek ze śliwką 9.00 jemy razem śniadanie i zjada kanapkę z masłem i szynką 10.30-11.00 - kaszka jaglana na 120mm i do tego 60g owoców 14.30 obiadek 17-18 owoce lub jak jestem gdzieś poza domem gdzie nie przygotuje musu owocowego to daje słoik gerbera Owocowy krem z jogurtem lub jeśli to jest spacer to mus z Kubusia. 21 180mm z 2,5 miarki zdrowy brzuszek na sen a i wczoraj zjadła też kolacje ze mną o 19.00. zjadła 2 kanapki z masełkiem i szynką ![]() a mimo wszystko i tak o 21 wypiła całe mleko na noc. no a co do Was to przecież do kaszki nie dajesz całej niby sugerowanej porcji owoców ![]() ![]() moja waży 8,3kg narazie nic z tym nie robię bo je dużo chyba ale pewnie spala wszystko szybko, bo te 8kg to od paru miesięcy waży
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
jakie dajecie owoce? Filip póki co gardzi każdym ... tylko mus ze sloiczka gerbera albo te musy wyciskane.. ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Matal dobrze ze nie umówiłyśmy Filip dopiero padl na 1 drzmke, 3 h spacerowałam nic, niechce jeść a później to juz był tylko ryk szloch prezenie się ani go położyc ani nosic ani do wózka wkońcu padł na rekach i spi.. w domu burdel... sie jakiś zrobił, obiadu niema... sniadanie o 11 parówka na zimno ![]() ide ogarniac..
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo tak jak Natala pisała - pasta warzywna z warzyw które Ola papalinki by mogła ![]() na co zwracać uwagę przy składzie twarożku? Olę uczulał twarożek w skladzie deserku i chcę teraz od nowa spróbować
![]() |
#3615 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
Ze świeżych jadł jabłka (gotowane i surowe), banany, brzoskwinie, nektarynki, gruszki, morele. Jadł też truskawki i pił kompot z poziomek, ale pojawiły się te kwaśne kupki, także na razie z truskawek zrezygnowałam. Daje ten gluten od piątku, miał 2 dni z rzędu kwaśne kupy, ale niestety dwa dni z rzędu kompot mu skisł. Także nie wiem od czego to. Poczekam jeszcze, poobserwuje. Brzuch go nie boli. Mam nadzieję, że to nie od glutenu, bo byłaby kiszka ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. raz na święta sama zwinęła ze stołu pieczonego indyka i sobie ciumkała go ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Larysa88;46824199]aha no tak właśnie u nich ta skaza...
![]() albo tak jak Natala pisała - pasta warzywna z warzyw które Ola papalinki by mogła ![]() na co zwracać uwagę przy składzie twarożku? Olę uczulał twarożek w skladzie deserku i chcę teraz od nowa spróbować[QUOTE] a jogurt naturalny bez mleka w proszku w składzie je?
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2014-06-10 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a skąd macie wędlinę dla dzieciaczków?
Cytat:
![]()
![]() |
#3620 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U nas niby jeszcze 30 stopni w cieniu, ale już wiatr co raz większy i zaczyna się chmurzyć, chyba rzeczywiście od jutra zmiana pogody. Miłek właśnie poszedł na drugą drzemkę, a rano spał 3h ![]() Wczoraj mimo upału jadł pięknie, zjadł nawet duży słoik obiadu, co się wcześniej jeszcze nie zdarzyło, a dziś wcale nie ma apetytu. Tylko cyc od rana. Nagotowałam obiadku pełny gar i nie chciał ruszyć ![]() No i teraz mam problem co z tym zrobić, bo nie wiem gdzie mam łeb - dodałam do całości jajko ![]() ![]() W jakiej pozycji Wasze dzieciaki jedzą? Mój co teraz wyczynia przy cycu to kosmos ![]() ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-06-10 o 13:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | ||||
Zakorzenienie
|
wróciliśmy
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() super, gratulacje za wypitą seteczkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gorgulku ołłłł? mówisz, że Humana i Babydream podobny skład? to może ten sam producent?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-06-10 o 13:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Kornel potaplał się w basenie i miał radość nie do opisania... i to by było tyle pozytywów z dzisiejszego dnia. Poszłam do sklepu, i przechodziłam koło placyku, Korn siedział w wózku i zaglądał. I jakiś "debilny" 10-latek biegł koło wózka i ryknął Kornowi koło ucha. Moje dziecko aż podskoczyło, wpadło w histerię i nie mogłam go uspokoić, stałam i go tuliłam z dobre 10 minut. Na tym placyku jak zauwazyłam siedziała mama tego chłopca z młodszą siostra. Podeszłam i jej powiedziałam, żeby bardziej pilnowała swojego synalka, skoro nie potrafi się zachować. spłoszyła się i poszła. Odkąd wróciłam do domu, Korn domaga się tylko bycia na rękach i siedzi wtulony jak małpka we mnie. Teraz zasnął i jakims cudem odłożyłam go do łóżeczka. Dziecko mi się traumy nabawiło. ![]()
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kuzynka ma piękne rzesy po nim. Jest drogi ale wydajny. gdbym nie była w ciąży to bym sobie kupiła.
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3626 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do ilości mm - to ja bym się tak nie spalała nad tym, to są tylko orientacyjne ilości. myślę że to żaden problem jeśli wypija powiedzmy 450 ml na dobę albo nawet 300-400 jeśli nadal kp ![]() Cytat:
![]() co do odstawienia Hani... trochę mi trudno pogodzić się z myślą, że to koniec kp bo to ostatnie dziecko i będzie mi tego brakować ![]() ja surowe mięso kroje w długie nie za cienkie paski. i tak gotuje. dawałam w ten sposób indyka, kurczaka, wołowinę i łososia. łosoś trochę się rozpadał ale Hania dawała radę - wysysała z między palców ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
kama i isabell sorki ale co znaczy w waszych slownikach malemu dziecku nic nie jest po sprayu?
sprawdzilyscie u neurologa jak dziala na uklad nerwowy czy jak? te rzeczy nie sa do wczesniejszego korzystania nie ze wzgledu na uczulenie a wlasnie szkodliwoscdla organizmu sjoro w ciazy sie psikacnie wolno, to niemowlaka tez nie ja uzywam takich od pierwszego miesiaca
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
Natala Miki wszystko najpierw miażdży w rączce, a kostki chlebka ładuje całe do buzi
![]() ![]() dzisiaj będzie jadł łapkami z nami obiadek: ziemniaczki, brokuł, kurczaczek ![]()
#3629 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=karolson;46824317][QUOTE=Larysa88;46824199]aha no tak właśnie u nich ta skaza...
![]() albo tak jak Natala pisała - pasta warzywna z warzyw które Ola papalinki by mogła ![]() na co zwracać uwagę przy składzie twarożku? Olę uczulał twarożek w skladzie deserku i chcę teraz od nowa spróbować Cytat:
tak, jogurt naturalny z mleka (tak pisze na składzie deserku gerber) i dawałam też jogurt bakomy bez mleka w proszku ze sklepu ![]() takie jedne z droższych ja czy moja mama kupuje Cytat:
![]() oby szybko mu przeszło i się już nie bał ![]()
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy jest jakas rada na potowki? Leczy sie je czy tylko zapobiega? Leos chodzi tylko w pampersie a szyje ma w krostkach
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.