|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
za 37 tcza wizyte mocne ![]() Jak masz miecje na komodzie to poroponuje miekki ja taki mam i mysle ze sie sprawdzi wole miec na komodzie niz na lozeczku ![]() No to jak wszystkie urodzimy to spotykamy sie na imprezce a dzieciaczki zostawimy z Tz ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Bardziej strach jest o to ze Tz akurat bedzie w pracy jak mi wody odejda wiec mam nadzieje ze to sie stanie w weekend albo w nocy
|
|
|
|
|
#3602 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
he he, ciekawe co na to nasi Tż Ja sie śmieje, ale powiem szczerze, ze mój maż jest bardziej opanowany niz ja. Ja panikuje ze tego ne bede umiała, czy tamtego... A on sie na mnie patrzy i mowi: "robi się tak aby nie zaszkodzić dziecku, wszystko na wyczucie" ciekawe jak będzie jak przyjdzie co do czego ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Nie opowiadałam wam pewnie jak to moja mama będąc ze mną w ciazy odwaliła numer ... Nie to ze juz rano miała bóle , to normalniepojechała do pracy...(oczywiscie nie miała pracy na miejscu dojeżdzała do Wawy ok 5o km od nas) a jak wróciła wybrała sie pieszo na porodówke (z 40 min piechotką od naszego domu) tata w porę ja wyhaczył , zatrzymał biednego zdezorientowanego taksówkarza, który miał inny kurs, tamten szybko zawiózł klijentkę i wrócił po moja mamę ) urodziłam sie dopiero za parę godzin...Moja mam do dziś twierdzi ze taksówka nie była potrzebna bo ona by spokojnie sobie doszła
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-05 o 10:30 |
||
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Papryczka super, czekamy na zdjęcie malutkiej moja Zosia też miała długie, gęste i czarne włosy
|
|
|
#3605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie miala przeczucie ze ma 'jeszcze czas' ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
I nic sie nie stalo z butelkami zrobilam to samo
|
||
|
|
|
#3606 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, że nie cytuję, jestem trochę nie w temacie.
Przede wszystkim Papryczka mocno ściskam Ciebie i Twoją Królewnę, zazdroszczę, że masz ją już po tej stronie i będziesz mogła wyprzytulać i ukochać. Niecierpliwie czekam na zdjęcia. ![]() Zaczarowana niebieski becik dla córy, no no łamiesz stereotypy. ![]() Z rzeczy ciekawych, lekarz powiedział wczoraj, że przy planowanym cc nie robi się badania gbs bo jest to bez sensu, nie podaje się też antybiotyku bo dziecko nie ma kontaktu z kanałem rodnym a to jedyna opcja, żeby się miało tfu tfu czymś zarazić. Powiedział też, że nie daje żadnych szans, żeby dzieć z głową w dole na tym etapie obrócił się znowu na dupkę. Kazał mi nadal brać witaminy i aspargin, trochę mnie to martwi, bo już mamy 2700 a jeszcze został miesiąc, czy młody nie jest za wielki na swój wiek? Tż chyba trochę ochłonął po wczorajszym, ciągle mnie przytula, głaszcze i próbuje poprawiać mi humor, ja nadal jestem przybita i mam mętlik w głowie. W poniedziałek będę się dobijać do lekarki, żeby jak najszybciej to załatwić zaświadczenie. Wolę mieć papierek niż nie mieć, będę spokojniejsza. Wczoraj na grillu była dziewczyna z 4-miesięcznym bobaskiem, nie mogłam przestać na niego patrzeć. |
|
|
|
#3607 |
|
Rozeznanie
|
Miałam już dawno temu się odezwać ale nie chciałam dokładać sobie kolejnych stresów. Jest to dla mnie bardzo trudne jednocześnie pisząc do was i myśląc co by było gdyby . Miesiąc temu przeszłam kolejną ciąże biochemiczną potwierdzoną przez gin i badania. Z jednej strony jest radość że jednak po 6 latach starań mogę mieć dzieci a z drugiej ogromny żal do całego świata dlaczego to właśnie MY . Próbujemy dalej tym razem z lekami acard już biorę a clexane po zobaczeniu II kresek . Mamy cichą nadzieję że kiedyś będzie nam dane zostać rodzicami .
![]() Miło że tak o mnie pamiętacie i bardzo dużo was jest .
|
#3608 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspaniałe wieści, niech Anastazja pięknie rośnie Cytat:
![]() Cytat:
Też mam 50 pytań do opanowania ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli jednak dobrze czułaś, że się odwrócił. |
||||||
|
|
|
#3609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie się jeszcze syndrom wicia gniazda nie objawia tak więc do porodu daleko ![]() czekamy na opis porodu jak będziesz mieć siłe i czas. fajnie że pierwsza z listy urodziła jako pierwsza mimo, że troszkę przed terminem ale juz w bezpiecznym czasie.Cytat:
niebieski a raczej jego odcień - chabrowy, to mój ulubiony kolor.dziewczyny wczoraj miałam spotkanie z położna i dostalam liste co wziąć do szpitala i tam nie ma nic dla dziecka, pytam ją: a dla dziecka co mam wziąć? o ona mówi: dobre słowo i uśmiech...what? no to nic nie biorę, mają mi wszystko dać łącznie z pieluchami i innymi pierdołami. Tylko na wyjście trzeba ciucha mieć swojego i rożek a tak to nic....no dziwne to bo niby w co mi małą ubiorą?? w rzeczy szpitalne czy tylko w rożek owiną? dziwne to no ale skoro takie wymogi w szpitalu to sie dostosuje włączyłam pralkę z dzidziusiowymi ubraniami, wczoraj normalnie miałam całą akcję porodową krok po kroku w nocy...i teraz nie wiem czy to był sen czy tak strasznie o tym myślałam...ale fajnie było ![]() idę robic obiad |
||
|
|
|
#3610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby wszystko było po Twojej myśli.Moja dzidzi w środę 25.06 miała już 2739 g i tez się trochę martwię, ale pocieszam się, że może aparat usg coś źle pomierzył i nie panikuję jeszcze. Zobaczymy co będzie dalej, ja od miesiąca stoję na wadze to mam nadzieję, że dzidzi też nie będzie szalało z tkanką tłuszczyku |
|
|
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W moim szpitalu dla dziecka trzeba mieć tylko pieluchy. Szpital zapewnia ciuszki, przecież nie będzie w samym pampku leżeć, nie bój się tylko ciesz, że torba będzie trochę lżejsza.
|
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mój synek w 31t5d ważył 2020. Uświadamiam sobie, że kawał chłopa z niego...
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz ile jest par z takimi problemami?? najważniejsze jest to, że możesz zajść w ciążę, to już jest coś a teraz trzeba popracować nad podtrzymaniem w tym pierwszym okresie...jest tyle metod! Czasem trwa to długo ale w końcu się udaje. Moja znajoma była stymulowana i 6 ciążę udało jej się donosić. Troszkę wcześniej urodziła ale dzidzia zdrowa i super się rozwija. Miała duży problem najpierw z zajściem w ciążę a potem jak już udawało jej się zajść to traciła w 7-8tc i tak 5 razy aż w końcu się udało. Nie powiem, bo dużo ją to kosztowało ale była bardzo zdeterminowana i chciała tego dziecka jak niczego innego na świecie. Czas też nie był jej sprzymierzeńcem, bo miała 35lat więc nie mogła sobie pozwolić na zbyt długie starania. Najważniejszy jest happy end i tego Ci z całego serca życzę!!!! |
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam mmsa od Papryczki
![]() Oto ANASTAZJA unnamed.jpg
_/\"/\_ (=^.^=)(") (,("')("') Edytowane przez lilka_vanilka Czas edycji: 2014-07-05 o 12:19 |
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby w końcu się udało tez ostatnio dużo o Tobie myślałam i nawet sprawdzałam gdzie się udzielasz. ![]() dobrze ze się nie poddajesz bo to najgorsze co można zrobić Mam nadzieję że w najbliższym czasie uda wam się spełnić to marzenie . Tego Ci życzę z całego serca ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- ej ej nic nie ma
|
|
|
|
|
#3617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Ja nic nie widzę, a ciekawa jestem strasznie |
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się kochana
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-05 o 12:09 |
|
|
|
|
#3619 | ||
|
Zadomowienie
|
Strach się bać ![]() Cytat:
Co do porodów - to kiedys były inne czasy - moja babcia np zawsze opowiadała że po urodzeniu dzieci nast dnia szła pracowac w pole ![]() Cytat:
Rożek, pieluchy, ubranka zapewnia szpital. ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Anastazja bawi się w chowanego z ciotkami z forum |
||
|
|
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
ja też nic nie widzę
|
|
|
|
#3621 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pogadaj z Olivka ze moze wychodzic jak bd slyszec tate;p Cytat:
Haha nie zla ta Twoja Mamuska;p Moja jak zaczely jej sie skurcze to rano wziela prysznic i poszla do pracy powiedziec ze zaraz bd rodzic i jej juz nie bd zadzwonila po Tate i jeszczw z kolezanka gadala jak na niego czekala hahaCytat:
Cytat:
A w jakim tyg jestes? Pisze z tel i nie widze suwaczka tez sie obawiam ze moj Bobo jest duzy..na poprzedniej wizycie ginka mowila ze od 36tyg odstawimy wszystkie tabletki..Cytat:
To dlugo trzymaja Cie w niepewnosci:p Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#3622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja to jakaś taka słaba jestem że ona to nie miała czasu sie martwić itp, a ja przejmuje sie pierdołami, a ubranka to po co kupować jak mi rodzina da? Mentalnośc teraz też jest inna i jednak bardziej jesteśmy teraz narażeni na różne choroby, mimo ze cywilizacja tak poszła do przodu....
|
|
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Sorry, to z pospiechu i podekscytowania
![]() jeszcze raz: unnamed.jpg
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do obaw ze sobie nie poradzisz - to jeszcze 1 rada - trzeba myślec pozytywnie. Ja mam taki charakter że nie martwię się niczym na zapas - nie myślę o tym że wcześniej urodzę ani o tym że nie dam rady. No bo jak - JA nie dam rady? Inne daja to czemu nie ja. GRUNT TO POZYTYWNE NASTAWIENIE
|
|
|
|
|
#3627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
No, niezła czupryna!
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

za 37 tc